LG brengt Velvet-smartphone over twee weken uit in Nederland en België

LG brengt zijn Velvet-smartphone over iets meer dan twee weken uit in Nederland en België. De smartphone, die de G8s ThinQ moet opvolgen, komt in elk geval de eerste maand met een hoesje die een tweede scherm toevoegt.

De telefoon komt uit op 3 juli en gaat dan 649 euro kosten. De hoes met het tweede scherm moet 275 euro opleveren, maar in elk geval de eerste maand zit die bij de aanschafprijs inbegrepen, zo laat de elektronicafabrikant weten. Wat daarna gebeurt, is niet duidelijk.

De telefoon meet 167x74mm en is 7,9mm dik.Het oledscherm meet 158x69mm en heeft een diagonaal van 6,8", met een resolutie van 2460x1080 pixels en een oppervlakte van 110 vierkante centimeter. Het toestel weegt 180 gram. In die behuizing zit een 4300mAh-accu, die bedraad en draadloos kan laden.

De telefoon heeft achterop drie camera's zitten. De primaire camera heeft een 48-megapixelsensor, terwijl er ook een camera met ultragroothoeklens is met een 8-megapixelsensor en een dieptesensor. De camera in de inkeping van het scherm heeft een resolutie van zestien megapixel. LG wil de camera onder meer onderscheiden met het maken van asmr-video met een gevoeligere microfooninstelling.

Het toestel ondersteunt input via een Wacom-stylus met 4096 drukpunten. Die ondersteuning zit ook in de eerder aangekondigde V60 ThinQ-smartphone. Er is geen plek voor een stylus in de behuizing. Wel zit er een usb-c-poort en 3,5mm-jack in. De soc is een Qualcomm Snapdragon 765 met 5g-ondersteuning. De telefoon heeft 8GB geheugen van een onbekend type en 128GB ufs 2.1-opslag met een micro-sd-slot voor uitbreiding via geheugenkaartjes.

Intussen is ook de duurdere LG V60 ThinQ 5G mondjesmaat beschikbaar. Beide telefoons beschikken over 5g, maar of de toestellen de juiste frequentiebanden ondersteunen voor 5g in Nederland en België is onduidelijk.

Update, donderdag: LG laat weten dat beide telefoons werken op de 5g-frequenties die in Nederland en België in gebruik zijn of dit jaar in gebruik worden genomen.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

17-06-2020 • 17:51

28 Linkedin

Reacties (28)

28
28
12
1
0
13
Wijzig sortering
Ik heb afgelopen week de G8s gekocht (€360) dus schrok in eerste instantie wel een beetje. Maar €650! Dat is toch een heel andere prijsklasse?
De G8S was ook fors duurder dan nu toen deze uitkwam (€699), en LG telefoons staan er bekend om snel in prijs te dalen, ik kocht mijn G8S in oktober vorig jaar voor €409 als ik mij niet vergis.

Als Velvet maar beter update beleid krijgt is dat mooi, LG maakt nette telefoons maar de G8S heeft nog steeds geen Android 10 update en dat als topmodel voor EU, terwijl bijvoorbeeld de Galaxy S10e van mijn partner die al in december kreeg, ik heb geen haast of zo maar het is nu juni en Android 11 staat ook al om de hoek.
LG is traag met androidupdates inderdaad, maar het is vergelijkbaar met midrangers van Samsung (mijn tablet draait bijvoorbeeld ook nog op 9 en is van vorig jaar). Topmodellen krijgen wel sowieso 2 androidupdates, beveiligingsupdates sowieso per kwartaal, maar ook regelmatig vaker (niet heel voorspelbaar).

Ik heb de G7 eind 2018voor 413 kunnen scoren (blauw was iets duurder dan zwart en grijs helaas), maar het toestel deed zeker niet onder van de concurrentie en kostte veel minder dan toestellen die dezelfde specs boden. Toestel werkt nog steeds soepel, en de skin vind ik zelf ook erg prettig. Camerakwaliteit is niet de top, maar nog steeds ruim voldoende. Audio is wel dik in orde

[Reactie gewijzigd door m1999 op 17 juni 2020 21:25]

Mijn moeder heeft een Galaxy A70 en zelfs die heeft inmiddels android 10.

Ik koop een LG over het algemeen om hele andere redenen, als ik puur naar het update beleid keek kocht ik wel een Samsung, Pixel of een iPhone, maar ik blijf het verbazingwekkend vinden dat met zo'n klein portfolio aan toestellen het toch zo extreem lang duurt voordat 10 uitgerold wordt bij LG, je zou bijna denken dat ze 1 persoon hebben ingehuurd die dat allemaal doodleuk moet fixen.
Samsung heeft de A10, J6 plus en bijna al hun tablets nog geen update gegeven. Ik vind het geroemde Samsung ook tegenvallen soms.

LG heeft ook nog een midrangeserie en een budgetserie, inderdaad wel een minder uitgebreide catalogus, ze mogen wel opschieten. Ook is het landafhankelijk: Android 10 is voor de G7 wel al aan het uitrollen bijvoorbeeld, maar hier kunnen er nog even wachten.

Ik vins het wachten op updates overigens sowieso irritant, daar niet van, alleen is het jammer dat LG er zo op afgerekend wordt en andere merken niet.

Ik ben zelf eigenlijk meer een Samsungfan overigens, en qua updatelengte kan alleen Apple ze evenaren (alhoewel Xiaomi het ook goed doet volgens mij). Ik heb geen idee hoelang mijn toestel beveiligingsupdates krijgt, bij Samsung is dat wel zekerder. Alleen blijf ik bij LG omdat die idioten daar de headphone jack hebben verwijderd bij de flagships en ik het naar vind om alleen op usb c te werken.
Maar de A10 en de J6 Plus zijn geen high end modellen, de G8S is dat wel.

persoonlijk vind ik dat alleen Apple het echt goed doet tegenover de prijs qua updates

Maar dat terzijde, ik reken LG niet af op hun update beleid anders kocht ik wel een ander merk (en dit is daarnaast ook niet de eerste keer dat ik een LG koop, inmiddels de 3de keer zelfs)

Men rekent naar mijn mening LG op wel meer vlakken onterecht aan, zoals ik al eerder zei maakt ieder merk wel eens fouten maar LG wordt er wel op afgerekend, terwijl Samsung of Apple op zo'n moment vrolijk onderuit komen.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 18 juni 2020 10:33]

"Men rekent naar mijn mening LG op wel meer vlakken onterecht aan, zoals ik al eerder zei maakt ieder merk wel eens fouten maar LG wordt er wel op afgerekend, terwijl Samsung of Apple op zo'n moment vrolijk onderuit komen"

Precies dit inderdaad helaas. Bepaalde merken kunnen blijkbaar niks fout doen. Samsung heeft bijvoorbeeld ook net als LG last gehad van bootloops, maar alleen LG werd erop aangerekend. Gelukkig zijn er van beide geen echte gevallen meer bekend.

Helaas prijzen ze zichzelf nu uit de markt met een aantal van hun toestellen, niemand betaalt zoveel voor een voor hen veel minder bekend merk. Ik wacht ook weer op dalende prijzen, wil de V60 halen over een halfjaartje
De G8s geeft ook belachelijk veel waar voor je geld. Die telefoon heeft echt alles en ziet er goed uit, ik vindt het echt heel vreemd dat deze telefoon niet meer populariteit geniet.
LG heeft niet bepaald een goede naam bij de massa, plus ze staan bekend bij veel mensen om hun fouten uit het verleden (iedereen maakt fouten niet alleen LG, maar mensen negeren doodleuk dat feit)

De enige nadeel van de G8S is de algemene update beleid, niet eens het gebrek aan android 10 update maar voor de rest is het een hele nette telefoon, ik ben er tevreden mee.
Beetje zonde camera technisch, de G8S heeft een 12mpx main en telelens, en 13mpx ultrawide, nu krijgen wij een 48mpx main en 8mpx ultrawide en 8mpx diepte camera (heb dan liever een telelens)

Ook lees ik dat in sommige regio's die dieptelens zelfs maar 5mpx zal zijn, en blijkbaar is de OIS weg bij Velvet wat de G8S wel heeft.

Verder is de scherm anders, Velvet krijgt een P-OLED terwijl de G-OLED heeft, echter heb ik geen idee welke beter is en wat de verschillen zijn.

De lijst van vage keuzes is lang, en omdat er blijkbaar zoveel verschillende modellen uitkomen is het maar de vraag welke variant goed en welke "slecht" is, in mijn ogen is de Velvet in ieder geval niet een waardige opvolger van de G8S omdat deze op meerdere fronten gewoon beter blijkt te zijn dan de Velvet (of op z'n minst gelijk)
Ook lees ik dat in sommige regio's die dieptelens zelfs maar 5mpx zal zijn, en blijkbaar is de OIS weg bij Velvet wat de G8S wel heeft.
Qua opvolging van de G8S (en de G8X) hinkt de Velvet (met onderliggend LM-G900xx in de naamgeving) een beetje op twee gedachten.

Ik heb gehoord dat LG ergens halverwege het ontwerpproces besloten heeft er een (premium) midrange telefoon van te maken in plaats van een opvolger van de flagship G-series.

Heeft vermoedelijk te maken met de hoge prijsstelling en technische eisen van Qualcomm rondom de Snapdragon 865.
Ik had zelf liever premium camera, plat sxherm en een midrangechip gehad. Zonde dat ze die keuze hebben gemaakt! Er is ook geen opvolger van de G-serie. Qua verschil in snelheid zul je niet zoveel of zelfs niets merken, maar qua camera ga je er deels op achteruit helaas.

Designwise is het natuurlijk wel een gaaf toestel. Gelukkig heeft dit ding ook geen camera-eiland, wat een toestel fragieler kan maken
Ik mis eigenlijk wel wat informatie over die hoes. Waar zit dat scherm? Hoe groot is het? Wat zijn de afmetingen van de smartphone inclusief de hoes? etc.

Edit: Ik heb in ieder geval gevonden dat het een soort flip-cover betreft.

[Reactie gewijzigd door hoeksmarp op 17 juni 2020 17:56]

Waar zit dat scherm? Hoe groot is het? Wat zijn de afmetingen van de smartphone inclusief de hoes? etc.
Ben van ben's gadget review (tech Youtuber uit Hong Kong) heeft ook eerdere DualScreen cases (Koreaanse versie van LG V50, G8X en V60) getest en gaat er vrij uitgebreid op in in zijn first look:

"LG Velvet Dual Screen Unboxing + Hands-On" - (Youtube, ben's gadget reviews, 11m37s)
Ik moet zeggen, dat ziet er erg goed uit. De hele telefoon! 6,8 inch is wel heel groot.
Het tweede scherm is echt heel zwaar, ik heb het toestel in de handen gehad. Maar ik kon er weinig nut van inzien. YouTube en browser op full screen? Typen op WhatsApp in landschapmodus is een ramp.
Het toestel ondersteunt input via een Wacom-stylus met 4096 drukpunten. Die ondersteuning zit ook in de eerder aangekondigde V60 ThinQ-smartphone. Er is geen plek voor een stylus in de behuizing. Wel zit er een usb-c-poort en 3,5mm-jack in. De soc is een Qualcomm Snapdragon 765 met 5g-ondersteuning. De telefoon heeft 8GB geheugen van een onbekend type en 128GB ufs 2.1-opslag met een micro-sd-slot voor uitbreiding via geheugenkaartjes.
In Duitsland brengt LG een licht goedkopere (EUR 600) versie uit met 6GB intern geheugen en zonder microSD slot:
De LG Velvet wordt in Duitsland aangeboden in een enkele geheugenversie: hij heeft 6 GB RAM en 128 GB flash-opslagruimte. Er is geen SD-slot dat kan worden gebruikt om de ruimte uit te breiden.
(Google-vertaald)

Bron: https://www.heise.de/news...n-Smartphone-4710942.html

De versie in Italie lijkt dan weer het meest op die we in Nederland krijgen:
 • Met 6GB RAM (vs 8GB in NL+BE-versie, als bericht tweakers correct is)
 • Snapdragon 765G (naar verluid iets sneller dan de vanilla-SD765 in de BE+NL-versie)
 • Ook met microSD slot (net als NL+BE-versie en de versie in Zuid-Korea)
 • EUR 649 (net als NL+BE-versie)
Ik vind het opvallend hoeveel verschillende versies van de Velvet binnen Europa worden uitgebracht door LG. Meestal hebben ze voor heel Europe dezelfde versie (zoals ook de LM-V600EA versie (met 256GB) van de LG V60.

Hoewel er overeenkomsten zijn (o.a. DualScreen case-optie en Wacom pen-support) tussen de LG V60 en de LG Velvet, ontbreekt de QuadDAC hoofdtelefoonversterker in de goedkopere Velvet.

[Reactie gewijzigd door UnderClock op 17 juni 2020 19:33]

Dat zijn wel heel veel verschillende varianten, ik vraag mij af wat ze ermee bereiken behalve verwarring en extra kosten voor zichzelf.
Zonder die QuadDAC zie ik weinig reden om voor een LG te gaan. Dat was voor mij het USP van LG.
Met een 2:1-scherm zou deze telefoon 14,7 cm ipv 16,7 cm... Compact (bijna) ipv huge. Terwijl die extra schermlengte boven 2:1 nauwelijks meer iets toevoegt m.i.
Laat ze eerst maar een steady updatebeleid voeren. Ik stond op het punt de G8s Thinq voor 365 euro te kopen, maar weggegooid geld als deze oktober 2021 voor het laatst officieel ondersteund wordt.
Volgens gsmarena kwam dit toestel uit in juli 2019. Updates tot oktober 2021 is ruim 2 jaar. Wat niet goed maar ook niet slecht is in Androidland. Welk toestel zou je dan wel aanraden?
Pardon, ik zie nu bij de blauwe bus dat het 'matige updatebeleid' van juni 2019 tot juni 2021 is. Twee jaar. Bij dit soort midrange, eigenlijk wel high end (vergelijkbaar met Samsung S9 (+), mag het wel vier jaar zijn dan. Op zijn minste drie jaar.

Een toestel om aan te raden heb ik nog niet gevonden, maar eentje van Samsung met jarenlamge ondersteuning (bv de s10-serie) of een Android One toestel. Ondanks het grote aanbod, vind ik een prijskwaliteitverhouding nog ver te zoeken. Deze LG G8s Thinq staat nog wel op mijn lijstje vanwege de prijs.
Moet je dan een hoesje voor het hoesje kopen? Anders gaat dat scherm stuk als je de telfoon met hoesje laat vallen.
Moet je dan een hoesje voor het hoesje kopen? Anders gaat dat scherm stuk als je de telfoon met hoesje laat vallen
Hoe bedoel je? Het tweede scherm zit dichtgeklapt aan de binnenkant (kan ook helemaal omgeklapt worden). Het derde, notificatieschermpje aan de buitenkant is idd mogelijk kwetsbaar. Maar dat zal in de praktijk moeten blijken.

Bescherming van de twee 6,8" displays kan nog wel een issue worden, omdat gebogen schermen zich lastig laten beplakken met screen protectors.

[Reactie gewijzigd door UnderClock op 17 juni 2020 21:05]

Maar is dat zo belangrijk? Persoonlijk merk ik bij 10 niet erg veel features op die ik nog niet had op 9. Sommige zijn leuk mee genomen. Maar dat er maandelijks of tweemaandelijks bugfixes en security updates binnen komen, vind ik wel belangrijker.
Wel geïnteresseerd, maar die afgeronde randen vind ik persoonlijk niks. Hadden ze beter plat kunnen houden net als het scherm in het hoesje.
Ik heb een G8s en nou vraag ik me af of je niet aan snelheid inboed als je overstapt naar een Velvet toestel

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee