Signal geeft iOS-gebruikers optie hun data over te zetten naar ander apparaat

Signal heeft een nieuwe functie beschikbaar gemaakt voor zijn iOS-app, waarmee gebruikers hun informatie, zoals de chatgeschiedenis, beveiligd kunnen overhevelen naar een nieuwe iPhone of iPad. De nieuwe functie is sinds de 3.9.1-update beschikbaar, die sinds vorige week uit is.

Signal legt uit dat deze tool, waarbij data naar een nieuw toestel wordt overgebracht, voorzien is van eind-tot-eindversleuteling en dat de overdracht van de data via een lokale verbinding geschiedt, wat vergelijkbaar met AirDrop zou zijn. Volgens het bedrijf achter de berichten-app leidt dat ertoe dat ook grote hoeveelheden data snel zijn over te zetten. Voorheen was het niet mogelijk om een nieuw iOS-apparaat in gebruik te nemen zonder enige data te verliezen.

Het proces werkt door op het nieuwe apparaat aan te geven dat de account- en chatgegevens moeten worden overgezet van een ander iOS-apparaat. De overdracht moet vervolgens op het oudere toestel worden bevestigd en daarmee moet ook de getoonde qr-code op het nieuwe toestel gescand worden. Vervolgens vangt de dataovergang aan.

Een dergelijke functie voor het eenvoudig en veilig overzetten van de accountgegevens en chatgeschiedenis is al langer beschikbaar op de Android-app van Signal. Het bedrijf zegt dat dit bij iOS op een andere manier verloopt, omdat een bestandssysteem voor veel iOS-gebruikers nog een onbekend concept is. Ook is Apples Files-app volgens Signal relatief nieuw en nog niet op alle ondersteunde apparaten beschikbaar.

Signal iOS data overdracht

Door Joris Jansen

Redacteur

10-06-2020 • 07:55

74

Reacties (74)

74
72
28
2
0
37
Wijzig sortering
Dat is wel het grote nadeel van Signal. Ook na een reset van je toestel ben je al je chats kwijt. Erg spijtig, en de belangrijkste reden waarom ik de app niet meer gebruik.
Dat is wel het grote voordeel van Signal. Ook na een reset van je toestel ben je al je chats kwijt. Gelukkig maar, en de belangrijkste reden waarom ik de app nog steeds gebruik.

Ik moet er namelijk niet aan denken dat mijn chats ergens opgeslagen staan in Amerika. Of dat ik Facebook zou moeten vertrouwen als ze zeggen dat alles veilig opgeslagen staat zonder masterkey of backdoor. En dat "slechts" al mijn metadata voor altijd opgeslagen en geanalyseerd wordt.
Op papier geef ik je gelijk, maar weet jij 100% zeker dat de app die jij op je telefoon hebt daadwerkelijk is gecompileerd uit de code die op Github staat? Voor hetzelfde geld stuurt hij letterlijk ieder bericht dat jij verstuurd twee keer. Aangezien alle telecommunicatie vanaf je telefoon versleuteld is, is dat moeilijk te bekrachtigen of ontkrachtigen.

(uiteraard is bovenstaande zeer onwaarschijnlijk, maar je kan het niet zeker weten)
De Android versie van Signal ondersteunt al jaren reproducible builds, waardoor je dus wel kunt controleren of de open source code hetzelfde is als de APK in Google Play.
Als je een mac hebt kant je dat controleren.
Monitor je netwerk; vergelijk 'opnames' van je netwerkverkeer met de versie uit de App Store en de versie die je zelf gecompileerd hebt.
Anoniem: 1350842 @GeoBeo10 juni 2020 14:56
Maar is er ook geen optie om het lokaal op te slaan? Bijvoorbeeld een WhatsApp backup is (op Android) gewoon een lokaal bestand, ik neem aan dat iOS ook wel een optie heeft voor lokale backups toch? Een backup hoeft niet meteen online te zijn.
Of vertrouw je Google? Want je kunt een backup maken van je WhatsApp-gesprekken die dan bij mijn beste weten NIET versleuteld op Google drive wordt gezet. Iemand anders dan jijzelf kan dus ook op die manier een backup hebben van een chat.
De backups van berichten in Google Drive en iCloud worden door WhatsApp versleuteld geupload.
Username checks out. Geruststellend om te weten, dank.
Maar hoevaak reset je je toestel? En zet je dan geen backup terug?
Misschien is die backupoptie er inmiddels wel maar een paar jaar geleden nog niet.
En het gaat er niet om hoe vaak je het doet, het gaat er om dat je alles kwijt bent zodra je het doet. Of wanneer je een nieuw toestel hebt.
Ik 1 keer per jaar heerlijk juist om chats kwijt te zijn, mijn whatsapp is nu al weer 6gb groot met alle rotzooi erbij.
Anoniem: 767041 @Carlos0_010 juni 2020 12:52
rotzooi gaat hier via telegram, kost het mij geen opslag ruimte
Ja, dat is het voordeel van de instelling bij iMessage: automatisch wordt alles ouder dan een jaar verwijderd.
Om daar nu je toestel voor te resetten is toch beetje overkill.
Ik gebruik berichten app echt zowat niet aangezien ik weinig mensen met Iphone ken, ja zakelijk op werk alleen maar. maar prive hebben meeste android(Dus heb ik whatsapp).
Ik heb inderdaad ook automatisch wissen aan staan bij berichten app aangezien alles gebackuped wordt in de icloud backup, ook al heb je schuifje in Icloud backup uit staan.
Het gaat er ook niet om dat je de app gebruikt, het gaat er om dat het een handige instelling is 😉

Er is overigens een groot verschil tussen de beide opties die je noemt.
1. Automatisch wissen is ook wissen, ook uit iCloud.
2. Een back-up in iCloud is niet hetzelfde als Messages in the Cloud.
3. Messages in the Cloud is een synchronisatie tussen al je apparaten en de berichten.
Ik heb synchronisatie tussen alle apparaten uit staan met berichten/ facetime, ik vind heel erg irritant als ik gebeld wordt dat hele huis een circus is en alle apparaten afgaan.
De enigste berichten die ik krijg in de berichten app zijn ook eigenlijk alleen sms, een keer van thuisbezorgd ofzo bedankt voor u bestelling.

Als ik bij Icloud kijk staat het schuifje bij Messages uit, echter als ik een back-up terug zet worden als nog mijn recente Messages in berichten app terug gezet.
Ik heb al eens back-up gewist en nieuwe gemaakt werkt niet, dan maar automatisch wissen na 1 maand aangezet.

Voorheen voor ios13 dacht ik of 12 werden de smsjes niet opgeslagen in de backup, dus bij een herstel van je Icloud waren deze dacht ik ook weg.
Het schuifje bij iCloud is voor de synchronisatie.
Maar dat betekent nog wel dat berichten zonder synchronisatie worden geback-upped.
Vroeger kon je volgens mij kiezen wat je wel en niet geback-upped wilde hebben maar die optie vind ik nergens meer terug. Op zich ook wel logisch. Het idee van de back-up is natuurlijk dat als je een nieuwe telefoon krijg je precies door kunt gaan waar je was gebleven.
Klopt inderdaad logisch maar als ik in de backup zeg bij Berichten schuifje uit, dan betekend dat dat ik er geen backup van hoef .
Maar goed ach zo is ook opgelost na 1 maand zijn ze weg :).
Heb jij die optie nog dan?
Ik niet, als ik naar iCloud - iCloud Backup ga. Ik kan alleen een backup maken of het uit zetten.
Instellingen, Icloud(Op je foto/naam klikken bovenaan) en dan onderaan Apps using Icloud.
Zoals ik al eerder probeerde uit te leggen is dat niet de back-up maar de synchronisatie optie (Messages in the Cloud). Als je die uit vinkt synchroniseert hij berichten niet meer over al je apparaten maar worden ze nog wel geback-upt.

Ik heb het ook nog even voor je opgezocht, je kunt ook nog steeds data van bepaalde apps uit je backup excluden, dat doe je zo: ga naar iCloud, Beheer opslag, Reservekopieën, naar je device (waarbij 'deze' staat) en wacht je tot de apps laden, dan schakel je Berichten uit.
Ach dan heb ik dat door de war gehaald het is ook een beetje verwarrend, helaas staat berichten niet op die plek die jij noemde(Verder staat inderdaad alle schuifjes van alle apps daar bij mij uit).
Hier staat eigenlijk helemaal geen 1 app van Apple tussen(Op gezondheid app/Apple Store app na), dus het zal wel niet mogelijk zijn je berichten te exclusief uit je backup vreemd.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 22 juli 2024 23:32]

Dat is het hele punt van e2ee.

Als je een herstelbare backup hebt op een cloud-dienst, dan heeft die cloud-dienst dus toegang tot je berichten zonder dekkende encryptie, want als het wel dekkend was dan zou je ze ook niet kunnen herstellen.

WhatsApp staat wel een backup naar Google toe, en daarmee is de end-to-end encryptie meteen verslagen, want als één van de partijen nadat het berichtje keurig encrypted is verzonden zorgt dat hij unencrypted naar Google wordt ge-upload, dan is die encryptie niet echt zinnig geweest.

Een alternatief zou zijn dat je een herstelsleutel ergens fysiek opslaat, maar een goeie oplossing om die veilig van het apparaat af te krijgen is best lastig, een USB-stickje in je telefoon stoppen om die sleutel naar weg te schrijven is vaak niet echt haalbaar.
De back-up wordt alleen niet onversleuteld naar Google Drive/iCloud geupload. De berichten worden eerst versleuteld en dan pas geupload. Het enige verschil is dat de end-to-end encryptie inderdaad in principe wél ongedaan gemaakt is. Immers wordt niet elk bericht apart versleuteld, maar wordt de hele berichtendatabase (alles op één hoop zegmaar, net zoals het op je toestel staat na ontsleuteling ;)) versleuteld en dát wordt geupload. Er is dus geen sprake meer van end-to-end encryptie, maar er is ook geen sprake van helemaal geen encryptie/plain-text upload. Daarom staat er in de instellingen ook "backups zijn niet versleuteld met end-to-end encryptie van WhatsApp". En dat klopt. Maar nergens staat dat er geen encryptie is. Die is er wel. Download je WhatsApp berichten back-up maar eens uit Google Drive of iCloud: echt niet dat het plain-text is. :) Mensen raken vaak verward door die passage onder de instellingen over end-to-end encryptie. Die is er zo vaag neergezet, omdat er eerder onenigheid was tussen WhatsApp en een cloudboer over een eerdere manier waarop het beschreven werd - plus WhatsApp wil juridisch niet de indruk wekken dat het even veilig is als op je toestel (waar de private keys het toestel nooit verlaten). En voor de mensen die twijfelen aan m'n kennis en geen zin hebben om zelf even uit te pluizen hoe het technisch zit, hier wat leesvoer:
https://blog.elcomsoft.co...sapp-backups-from-google/
https://www.forbes.com/si...hances-icloud-encryption/
https://blog.elcomsoft.co...sapp-backups-from-icloud/
https://techcrunch.com/20...yption-to-icloud-backups/

Het probleem is echter wel dat als men de twee partijen kan combineren, dus Google en WhatsApp samen laten werken óf Google + provider, dan kan de backup ontsleutelt worden. Alleen Google kan er niet bij want geen sleutel. Alleen WhatsApp kan er niet bij, want geen back-up en enkel de sleutel. Maar samengevoegd kunnen ze er wel bij (vooral een ding voor opsporingsinstanties.). Als je dat wilt voorkomen, dan moet je gewoon met iTuens back-uppen en als je WhatsApp afzonderlijk wilt back-uppen naar je PC/Mac dan is daar management software voor (die tevens ook WhatsApp tussen Android en iOS kan overzetten).

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 22 juli 2024 23:32]

Waarom zou je alle chats bewaren? Als je een chat hebt gelezen, heb je het gelezen. Er kan misschien iets tussen zitten, gelijk een link of een code of een adres, die je wilt gebruiken voor copy/paste. Maar deze data archiveer je op de plek die daarvoor bedoeld is(contacts/browser/password manager).
Waarom zou je alle chats bewaren? Als je een chat hebt gelezen, heb je het gelezen. Er kan misschien iets tussen zitten, gelijk een link of een code of een adres, die je wilt gebruiken voor copy/paste. Maar deze data archiveer je op de plek die daarvoor bedoeld is(contacts/browser/password manager).
Discussies beslechten - heb ik niet gezegd ....-> find$$
Openbaarheid van communicatie, als je het in een bedrijfschat gebruikt
Gewoon om het te hebben ... of gooi je ook al je foto's na het bekijken weer weg ?

Ik heb de history van mijn overleden moeder nog, soms gewoon 'fijn' om nog eens te lezen
( en ja, die heb ik ook al in andere formaten opgeslagen )

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 22 juli 2024 23:32]

Als je iets wilt behouden maak je een backup en leg je die in de kluis. Het zou heel raar zijn als een privacy gerichte chatdienst alle chats centraal gaat opslaan.

Edit: excuus voor de onduidelijkheid. De kluis was meer een metafoor als in zijnde; een digitaal beveilligde omgeving / aparte ruimte op een nas of dergelijke. Ik verwacht niet dat je 3 maanden in een chat omhoog wilt scrollen of tig hits via een zoekfunctie op je chatgeschiedenis moet checken om iets "snel" terug te vinden

[Reactie gewijzigd door Unsocial Pixel op 22 juli 2024 23:32]

Kluizen zijn voor reservekopieën en archiefmateriaal, maar niet voor informatie die je als naslagwerk wilt bewaren, waar je dagelijks bij wilt kunnen. Ik communiceer veel met collega's via Telegram en vind het heel handig om terug te kunnen zien wat een collega een maand geleden over een bepaald onderwerp heeft gezegd, of om toegezonden screenshots terug te kunnen zien. Telegram heeft ook een mooie exportfunctie, waardoor je gesprekken in een overzichtelijk document nog eens terug kunt lezen, met de (zoek)functies van Word. Maar ben het met je eens dat het voor privacy niet gewenst is dat je gegevens centraal opslaan.
Het ligt er heel erg wat je onder de term kluis verstaat. Als je de digitale equivalent van een gepantserde ruimte met een dikke deur en een bijzonder goed slot bedoeld (dus bijvoorbeeld een bankkluis of een 'safe'), dan is dat ook zeer geschikt om je dagelijkse dingen in te doen, alleen zal je dagelijks die kluis open moeten maken (met een vierogenprincipe/meertrapsauthenticatie/enz.)

Als je een digitale kluis hebt waar je (tijdelijke) wachtwoorden/ontsleutelingscodes/geheimen in bewaard, dan is dat prima werkbaar en kan dat tegelijk veilig zijn.
Ik heb in dit geval het woord "kluis" gebruikt zoals bedoeld in de context van wat @Unsocial Pixel zegt. Als je iets in een kluis legt, dan heb je het niet over een digitale kluis.
Touchez :)
Maar ook in dit geval zijn er zat kluizen waar dagelijks (of in elk geval zeer regelmatig) mensen in werken, die door allerlei archieven aan het heen spitten zijn. Of je die ruimtes dan nog een kluis mag noemen, of eerder aan een bunker (of is dat dan weer de ruimte om de kluis heen?) moet denken is allicht een taalkundig dingetje, maar bedrijven noemen het intern dan toch vaak een kluis.
Klopt. Maar ook hier geldt weer de context van het initiële bericht. Het ging over opslag en archivering van chat-geschiedenis en dan zijn er weinig tot geen gevallen waarin zoiets in een fysieke kluis wordt bewaard. Natuurlijk zijn er gevallen denkbaar, maar daar ging het niet over. :)
Als je iets wilt behouden maak je een backup en leg je die in de kluis. Het zou heel raar zijn als een privacy gerichte chatdienst alle chats centraal gaat opslaan.
Er is een groot verschil tussen iets willen bewaren, en het in de applicatie willen hebben
In geen van de zaken sluit ik het begrip 'backup' uit.
Alles is zó gemakkelijk tegenwoordig, user-friendly en uitgedachte functies ...

Maar als je iets wilt bewaren, overzetten of gewoonweg terug wilt scrollen komt DE tweaker naar voren "je moet het in de kluis leggen"

Stel een vraag over de wegenhulp van de ANWB bij een lekke band, en je krijgt geheid de vraag hoe oud de banden zijn, en of de bandenspanning op orde was
Ik verwacht niet dat je 3 maanden in een chat omhoog wilt scrollen of tig hits via een zoekfunctie op je chatgeschiedenis moet checken om iets "snel" terug te vinden
Waarom zou jij iets verwachten wat ik wel nodig kan hebben ?
Ik heb diverse chats waarin waardevolle informatie staat, die ik zo nu en dan terug wil/kan zoeken.
Zo heb ik mijn wederhelft meerdere keren hetzelfde appje teruggestuurd, waarin ik een handeling uitleg die ze moet doen.
Elke keer uittikken is onhandig :+ dus zoek, copy - resend

Of collega's die voor de 100'e keer dezelfde vraag stellen ...

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 22 juli 2024 23:32]

Als jij de enige bent met een sleutel, maar het niet uit waar de kluis is. Een beetje als je backups op usenet opslaan. Heel de wereld kan ze downloaden, maar jij bent de enige die ze kan ontsleutelen. (mits sterk genoeg versleuteld).

En zolang het optioneel is, zie ik er niet zo'n probleem in.
Ik doe het ook liever andersom: als er in de chat iets bewaar-achtigs voorbij komt, dan bewaar ik het in een notitie, links in de browser, en foto's in de filmrol, et cetera. En inderdaad: qua foto's ben ik ook kritisch en ik schoon regelmatig de filmrol op. Email ook, niet het archief in, maar in de prullenbak.

Bijkomend voordeel: je wordt niet zo afhankelijk van 1 chat-wereld. Ik wissel gemakkelijk tussen Signal en Telegram en iMessage. En ook de overgang naar een andere device is geen probleem (voor zover dat überhaupt een probleem is tegenwoordig).

Er is een grote bewaardrang tegenwoordig: omdat het kan doen we het maar voor de zekerheid. Je weet maar nooit hoe het nog van pas komt. Komt ook een beetje voort uit luiheid natuurlijk. En een beetje angst.

Maar goed, fijn dat Signal dit nu kan. Ik snap dat er mensen zijn die graag anders werken.
Ik gooi mijn foto’s ook altijd weg ja 1 keer per jaar, net als alle chats gewoon schoon beginnen.

Foto’s staan toch wel op mijn nas of meeste in cloud tegenwoordig, heb allemaal niet nodig op toestel altijd.
Fijn, keuze's
Maar je gooit ze niet weg, je slaat ze ergens anders op.
Ja oké maar chats en alles van apps gooi ik wel weg 1 keer per jaar, daar hoef ik echt totaal geen backup van.
Als belangrijk is sla ergens anders op en niet altijd alles op telefoon, zo blijft toestel ook beetje schoon.
Zelf gebruik ik ook Signal.

Het grote nadeel vind ik, dat je bij toestel wissel dus nog steeds beide toestellen moet hebben om de data over te zetten. Dat gaat niet bij een defect / verlies / diefstal / op afstand gewist toestel (zelf of door werkgever, zoals bij vermoeden van verlies).

Een Cloud-achtige oplossing zou toch meer mijn voorkeur hebben. Jammer dat de iCloud daar niet geschrikt voor is, volgens Signal.

Ik zoek toch nog regelmatig allerlei dingen op in oude Chats, te veel om op te noemen, voor wanneer iets nu was, wat er is gezegd, bepaalde informatie was later toch nog eens nodig hebt, ..... Zie het maar dat ik ook niet alle email weg gooi.
Ik zie eerlijk gezegd niet waarom iCloud daar niet geschikt voor zou zijn. Als Signal bijvoorbeeld dagelijks een backup zou maken naar iCloud in een versleuteld bestand waarvan de Signal PIN de sleutel is dan zou dat toch veilig moeten werken.

Als je dan je oude toestel kwijt bent installeer je op je nieuwe toestel weer Signal, voert dezelfde PIN in en importeert de backup uit iCloud.
Ik zie eerlijk gezegd niet waarom iCloud daar niet geschikt voor zou zijn.
Dat begrijp ik zelf ook niet, maar dit is wat Signal zelf aangeeft i.v.m. veiligheid... geen idee wat waarom ze dat zeggen.
Ja precies, als ik het me goed herinner gebruikt signal ook een vorm van data retentie waarbij de app alleen den laatst 1000 berichten bewaard. Ook fotos worden niet op je lokale storrage bewaard tenzij je ze daadwerkelijk saved. ik zou willen dat whatsapp dat oook zou doen, want nu krijg ik steeds een veel onzin fotos binnen van iedereen die niet het bewaren waard zijn. whatsapp bewaard dat allemaal lokaal.
Ik laat Signal op de iPad and twee desktops meelopen. Op die manier heb ik altijd een backup. Wel jammer dat dat niet met terugwerkende kracht met een nieuw apparaat kan synchroniseren.
Voor je toestel a reset, even toestel b inschakelen en syncen en anders even een losse backup maken.
Dit is ook zo bij Whatsapp. Alleen slaan zij het voor je op bij een 3e-partij (iCloud etc).
Het inherent aan een veilig protocol. Whatsapp is op het zelfde protocol gebouwd als dat van signal.
Ook is Apples Files-app volgens Signal relatief nieuw en nog niet op alle ondersteunde apparaten beschikbaar.
Files bestaat sinds iOS 11. Drie jaar is ‘relatief nieuw’? Voor welk apparaat is het nog niet beschikbaar?
3 Jaar is niet snel voor een ict-er. Maar voor de gemiddelde mens is dit nog nieuw.. Niet iedereen komt elke jaar een nieuwe telefoon.
Files is alleen maar een interface bovenop het bestandssysteem. Ik begrijp niet waarom Signal iets met Files te maken zou hebben. Zowel de bron installatie als de doelinstallatie hadden al jaren toegang tot het bestandssysteem, heb je geen Files voor nodig, en de gebruiker al helemaal niet.
Signal loopt nou eenmaal fors achter, kunnen ze ook niet zoveel aan doen... ;)
Ik zou eerder zeggen dat het pioneers zijn. Omdat veiligheid speerpunt is betekend dat je bepaalde features niet of niet makkelijk kan implementeren. het is niet voor niks dat Facebook overgestapt is naar signals techniek, jammer dat ze alleen een shabby implementatie hebben gedaan waardoor de veiligheid in het geding komt.
Op Android is een encrypted backup maken geen probleem en daarom ondersteunt Signal dat daar ook al jaren.

iOS is echter veel restrictiever en dat levert allerlei problemen op zoals goed uitgelegd in deze post.
Ze geven alleen zelf al aan dat dat al een tijdje geen argument meer is, behalve dat nu dan het probleem blijkbaar is dat "gebruikers het misschien niet snappen". Ja ehh... Nou en? Dan leer je het ze en anders is het hun probleem. :P Dat mag niet in de weg staan van het maken van back-ups. Ik bedoel, als je het argument "sommigen snappen het misschien niet" moet gebruiken om functies voor iedereen weg te houden dan kan je ook meteen de hele encryptie opdoeken. Met die argumentatie ben ik het persoonlijk dus niet eens. Maar ik ben blij dat er nog steeds gezegd wordt dat ze eraan werken, hoop alleen niet dat ze deze transfer functie bedoelde maar nog altijd werken aan een echte back-up. :) Zodra die functie er is ga ik heel graag zoveel mogelijk over naar Signal, tot die tijd blijf ik nog wel zo veel mogelijk bij WhatsApp.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 22 juli 2024 23:32]

Op iOS is een encrypte backup ook geen enkel probleem, het enige probleem is luie ontwikkelaars die hun vak niet verstaan.
That escalated quickly...
Oh het is zeker mogelijk.

Alleen:
luie ontwikkelaars die hun vak niet verstaan.
vind ik kort door de bocht. Er speelt meer dan het puur bouwen van een feature voor het er komt. Al snap ik je frustratie wel hoor.
Blijkbaar ondersteund signal dan iDevices die op iOS 10 en jonger draaien? (ik vermoed dat het hier gaat over ondersteuning door Signal, niet Apple in deze)
Ik zou voor al deze soort apps een 'ouderwetse' export/import functie willen.
Nu is het nagenoeg onmogelijk om over te gaan naar een ander OS ( ios/android ) zonder verlies van gegevens

Wat is er mis mee om een knopje in te bouwen - export en dan een versleuteld bestand te krijgen wat je weer kan importeren op je andere apparaat...
Nu al een keer of 3 alles kwijt aan history ..
Dat heeft Signal dan ook: https://support.signal.or...ckup-and-Restore-Messages.

Misschien niet koel en hip maar wel effectief
Enkel op Android. Die pagina omschrijft dat je enkel 'live' kan migreren van iOS apparaten naar iOS apparaten. Voor iOS is er geen offline backupmogelijkheid.

Overigens heb ik die onder Android al een paar keer gebruikt. Werkt goed. Inderdaad niet zo stoer als de iOS variant, maar je kan tenminste een volledige zelfbeheerde backup hebben.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juli 2024 23:32]

Daar wordt perfect beschreven hoe je van A naar A2 gaat, niet van A naar B
Helemaal met je eens. Ik ben een paar jaar geleden van iOS naar Android gegaan, en heb toen met een derdepartijprogrammaatje m'n Whatsapp geschiedenis 'moeten' (was een keus natuurlijk) overzetten. Nou ga ik waarschijnlijk mettertijd terug naar iOS (ben niet blij met Android) als m'n toestel niet meer voldoet, en heb al zitten kijken, maar de enige manier die ik daar voor gevonden heb is een veel te duur stuk software. (de app van Android naar iOS was maar een paar euro, dus dat vond ik wel best, maar die ook van Android naar iOS kan is echt iets van dertig euro ofzo uit m'n hoofd).

De basis van het probleem ligt denk ik dat beide apps een ander soort databaseje gebruiken. Nou zou dat voor een bedrijf als Facebook niet moeten uitmaken. Data verwerken is hun ding zegmaar :) maar om een één of andere reden weigeren ze die functionaliteit in te bouwen.
Op zich een handige feature voor mensen die fresh beginnen, maar zit je chats niet gewoon in je iCloud/lokale backup?

[Reactie gewijzigd door iAR op 22 juli 2024 23:32]

Beter van niet, of denk je dat het een voordeel is wat opweegt tegen het nadeel.
Doel je op de niet versleutelde backups? Je kunt ook een lokale backup maken. Het punt was: waarom heb je een transfer systeem nodig terwijl Apple goede backups aanbied waarmee je nieuwe telefoon exact verder gaat als je oude?
Grotendeels omdat cloud een risico kan zijn. Door dit lokaal te doen, en alleen op het moment dat de gebruiker er om vraagt, is het risico weggenomen.
Nouja, je hebt het ene risico ingeruild voor andere. Deze optie van Signal werkt namelijk alleen als je oude toestel nog in werkende staat in je bezit is. Als hij stuk of weg is heb je pech.
Klopt uiteraard, maar wat is het doel van de backup?
Is het doel van de backup, dat je je data altijd veilig hebt en niet in de verkeerde handen komt, of dat je data altijd beschikbaar is.

In het geval van de eerste is een lokale backup waarschijnlijk veiliger dan een backup in de cloud (als je (bijvoorbeeld) Apple niet vertrouwd met jouw backups), maar in het geval van het falen van je toestel ben je je data kwijt. Maar kwijt betekend in elk geval dat het niet in verkeerde handen is.

In het tweede geval (een cloudbackup), is je data 'altijd beschikbaar' voor jou, en ben je slechts een potentieel klein beetje data kwijt bij het falen van je toestel, maar doordat het ergens is opgeslagen waar jij geen invloed op kan uitoefenen, KAN het zijn dat kwaadwillenden je data hebben.

Disclaimer: Bovenstaande voorbeeld zijn natuurlijk puur theoretisch, niet 100% dekkend met de realiteit en er er zitten voor beide scenarios uiteraard heel veel nuances, die ik niet heb benoemd om het leesbaar te houden.

Soms wil je dat je data liever vernietitgd is, dan dat deze in verkeerde handen komt. Soms wil je dat je data liever potentieel in verkeerde handen komt, dan dat deze in z'n geheel is vernietigd. Het ligt 100% puur aan de soort data.
Helemaal waar. Zoals ik al zei: je ruilt het ene risico in voor het andere. Wellicht zou het goed zijn als je zelf kan kiezen welk risico zwaarder weegt voor jou.
Maar misschien wil je dit liever dan per chat bepalen ipv alles of niets. Anderzijds, een keer fris beginnen hoeft natuurlijk niet verkeerd te zijn.
Is het niet zo dat bij het overzetten naar een nieuwe telefoon, je chatsessies niet meekomen voor Signal? Als je dat wel wilt, is dit dus een oplossing.
Dat heb ik een tijdje geleden al in de nieuwssubmit gezet en in de comments... Maarja. :P

Het is erg fijn dat Signal tenminste deze functie heeft toegevoegd, maar het is helaas nog altijd geen back-up. Het oude toestel gooit ook direct alle data weg. Zonder echte back-up functie blijft het onmogelijk om Signal als primaire messenger te gebruiken en durf ik het niet echt dringend aan te raden bij anderen om over te stappen... Er wordt al jaren om gevraagd, hoop dat ze het eindelijk eens gaan implementeren zodat we werkelijk over kunnen stappen. :) Signal heeft privacy-technisch gezien behoorlijke voordelen over WhatsApp en doet qua functionaliteit niet tot nauwelijks onder, maar dit blijft de blocker. ;(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.