Apple koopt Dark Sky-app met onderliggende api en sluit Android-versie op 1 juli

Apple heeft de in de VS werkende weer-app Dark Sky overgenomen. Daarmee krijgt het bedrijf uit Cupertino ook de breder gebruikte, onderliggende api in handen, waarvan allerlei andere diensten ook gebruikmaken. De Android-versie van de weer-app verdwijnt per 1 juli.

Apple heeft Dark Sky overgenomen, maar het is onbekend hoeveel geld daarmee is gemoeid. Het team achter Dark Sky zegt dat het altijd tot doel heeft gehad om de wereld van de beste weerinformatie te voorzien en dat te doen met respect voor ieders privacy. Dark Sky zegt daarbij dat er geen betere plaats is om die doelen te verwezenlijk dan bij Apple. Het bedrijf denkt nu nog veel meer mensen te kunnen bereiken.

Deze overname door Apple heeft geen gevolgen voor de iOS-app van Dark Sky; die blijft gewoon in de App Store. De versies voor Android en Wear OS zullen echter verdwijnen. Ze zijn niet langer beschikbaar voor download en de dienst zal per 1 juli sluiten voor bestaande gebruikers en abonnees. De website van Dark Sky zal nog tot 1 juli doorgaan met weersverwachtingen, kaarten en embeds. Daarna blijft de website nog wel actief, maar enkel als ondersteuning van de api en de iOS-klanten.

Vermoedelijk is het Apple er vooral te doen om de sterk door data gedreven Dark Sky-api in handen te krijgen. Deze api zal voorlopig niet veranderen, maar nieuwe aanmeldingen worden niet meer geaccepteerd en de api zal enkel nog functioneren tot eind 2021. Dat betekent dat andere diensten en apps daarna geen gebruik meer kunnen maken van deze interface en de onderliggende data. Onder meer weer-apps als Hello Weather maken er gebruik van, maar volgens 9to5Mac geldt dat ook voor bijvoorbeeld de app Carrot Weather, Google Chrome-weerextensies, DuckDuck Go en Microsoft. Ook is de app bijvoorbeeld in trek bij makers van weerstations op basis van een Raspberry Pi.

Door Joris Jansen

Redacteur

01-04-2020 • 09:30

139

Submitter: Takezo

Reacties (139)

139
134
81
4
0
8
Wijzig sortering
Het bedrijf denkt nu nog veel meer mensen te kunnen bereiken.
Dan mogen ze me uitleggen hoe ze dat zien. Je verwijderd de app op het grootste smartphone platform en je sluit je website waardoor je volledig terugvalt op 1 enkel platform. Hoe ga je meer mensen bereiken op zo een manier? Zelfs de API verdwijnt volgend jaar.
Dat is marketing praat. Elk bedrijf dat opgekocht wordt gebruikt zulke woorden om de beslissing te rechtvaardigen tegenover hun klanten. Niemand gaat eerlijk zijn en zegt "we kunnen lekker veel geld verdienen en daarom verkopen we de boel".

Vergelijk het met een sollicitatie wanneer je werkzoekende bent. Als men vraagt "Waarom wil je bij ons werken?" is het antwoord eigenlijk "Omdat ik geld nodig heb om te leven en ik hier op gesprek mocht komen." maar niemand zegt dat terwijl iedereen weet dat het waar is :).
Als mensen alleen voor het geld zouden werken, zouden er wel meer de prostitutie in gaan.

Uiteraard speelt "jij hebt het geld/ik heb skills" mee, maar in de sollicitatiegesprekken die ik voer (aan beide kanten van de tafel) probeer ik ook altijd om de 'match' te vinden op iets meer dan alleen de inhoud.

Zelf zou ik bijvoorbeeld niet voor een tabaksfabriek willen werken. Of voor bedrijven met in mijn ogen uitbuitende verdienmodellen, zoals bvb. Uber of Ryanair.

Het liefst werk ik met of voor bedrijven die een maatschappelijke functie hebben of duurzaamheid serieus nemen. En sollicitanten die dat ook doen, gaan het waarschijnlijk meer naar hun zin hebben, gemotiveerder werken en langer collega blijven, dan degene die alleen maar zoveel mogelijk geld op hun rekening willen hebben.

Wat niet betekent dat er slecht betaald wordt, of dat we een non-profit zijn. Maar een goed bedrijf heeft echt meer te bieden dan alleen geld.
Luchtfietsen. Geef bij wijze van absurd experiment iedereen 10 miljoen en je sollicitatie tafel zal geheel leeg blijven.

Dat wil niet zeggen dat werk altijd verschrikkelijk is, het is meer "als het dan toch moet, laten we iets doen wat semi-zinnig of leuk is". Zodra dat "moet" wegvalt, zal het angstig stilvallen.
"Omdat ik geld nodig heb om te leven en ik hier op gesprek mocht komen."
Da's dan vooral de reden waarom je gaat werken, behalve dan om een zinnige invulling aan je tijd te geven.. De vraag is in dat geval waarom je dat bedrijf uitkiest om dat te doen boven de andere.
Omdat dat bedrijf een open staande vacature heeft.
Als het de default app van iOS & Mac wordt hebben ze ongetwijfeld een grotere install base dan dat ze als losse app kunnen halen.
Een grote install base betekent natuurlijk niet dat de app ook veel gebruikt wordt.
Anoniem: 411179 @Zer01 april 2020 09:49
Ik denk dat het erg safe is om te zeggen dat de standaard weerapp de meest gebruikte weerapp op iOS is.
Bij lange na niet denk ik.

Meest gebruikt?
-Whatsapp
-Safari
-Camera

Voor weer gebruiken veel mensen ook buienrader.
Anoniem: 411179 @apt1 april 2020 09:56
Lezen: meest gebruikte weerapp. Als in de categorie apps waarover het hier gaat.

EDIT: Ik durf er m'n hand voor in het vuur steken dat ook buienradar minder gebruikt wordt dan de standaard weerapp.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 411179 op 23 juli 2024 21:25]

Sorry ik dacht het toch 2x gelezen te hebben. Heb ik het twee keer fout gelezen. 8)7

Maar dan nog geloof ik het niet :9
Ik denk dat buienradar in NL meer gebruikt wordt.
Anoniem: 411179 @apt1 april 2020 10:40
Even ruwe schatting maken.
Op Google Play staat bij de Buienradar app '100,000+' installs. Daarmee weet je niet veel, behalve dat het er minder dan 500.000 zijn. (Want de bracket loopt van 100.000 tot 500.000). Laten we de bovengrens nemen om te redeneren, dat is het meest in jouw voordeel.
Daarboven komt nog dat die max. 500.000 installs gelden voor zowel Nederland als Vlaanderen, waar de app ook populair is.

Minder dan 500.000 installs over een bevolkingsaantal van 23,5 miljoen Nederlands en Vlamingen.
- Smartphonebezit NL is ca 93%, marktaandeel Android ca. 80% -> ca. 12,6 miljoen Android smartphones.
- Smartphonebezit Vlaanderen is ca 90, marktaandeel Android ca. 80% -> ca. 4,7 miljoen Android smartphones.
We zitten nu aan max. 500.000 installs op een 17,3 miljoen Android smartphones.

Kortom, ik geloof absoluut niet dat Buienradar de meest gebruikte weerapp is boven de standaard weerapp.

Het is een erg ruwe schatting en dat zijn cijfers voor Android en niet voor iOS. Voor iOS zullen die vast een beetje anders liggen, maar een complete tegendraads beeld zou het ook niet zijn. Laten we bovendien niet vergeten dat ik al een bovengrens nam in jouw voordeel.
Ik gebruik geen enkele weerapp op mijn smartphone. De keren dat ik het nodig heb Google ik gewoon weather. Ik denk niet dat je er vanuit moet gaan dat iedereen weerapps gebruikt.
Anoniem: 411179 @jfdaniels1 april 2020 11:06
Zeker niet. Maar ik denk dat mijn inschatting nog meer dan genoeg marge heeft om dat argument mee te nemen.
1 kleine opmerking: marktaandeel is niet hetzelfde als installed base.
Het aantal in gebruik zijnde Android smartphones zal dus minder zijn dan 17,3 miljoen (en dus het percentage Android smartphones met de buienradar app hoger)
Daarentegen is dus het aantal in gebruik zijnde iOS devices hoger, dus zal het iOS weerapp gebruik ook weer hoger zijn.
Ik denk dat dat een prima inschatting is!
buienradar is een van die dingen waar ik het nut vande app boven de website totaal niet zie :)
Buienradar app vind ik echt heel slecht op iOS. Gebruik zelf een andere (Rain Alerts).

Maar dat is puur om te checken voor een buitje. Dat beantwoordt de vraag: "Kom ik droog over?".
Voor het weer, vragen als "Hoe warm wordt het vandaag?", "Gaat het morgen regenen?", "Zal ik dit weekend erop uit?", gebruik ik de default app.

Dus die twee apps gebruik ik naast elkaar. Ik ken Dark Sky niet, maar krijg de indruk dat het meer het tweede dan het eerste doet?
Ik ben geen buienradar gebruiker ik gebruik Foreca daar is ook op de zien via welk weerstation de metingen gaan
Ik gebruik de standaard app op iOS niet. Ik gebruik Buienalarm of anders WeatherPro.

Maar globaal gezien zal de standaard app veel gebruikt worden, vast. Ik ken de cijfers niet en ik ben sowieso niet representatief voor heel de wereld. ;)
Buienalarm is geweldig inderdaad!
Ik gebruik Apple's weer-app, zeker. Net als iedere Apple Watch gebruiker.
Ik denk dat het erg safe is om te zeggen dat de standaard weerapp de meest gebruikte weerapp op iOS is.

[Reactie gewijzigd door RefriedNoodle op 23 juli 2024 21:25]

Weerapp daar doelt @Anoniem: 411179 op niet alle apps.
De meeste gebruikte weerapp zegt hij ook...
je leest wel verkeerd maar toch maak je 'onbewust een punt' whatsapp wordt namelijk meer gebruikt dan iMessage en dát is de standaard messanging app

voor safari is lange tijd geen alternatief beschikbaar geweest maar toch gebruik ik liever chrome dan safari. - dan heb ik uit je lijst je dus al 2-non standaard apps die ik liever gebruik.
Ik gebruik altijd Foreca
Hoeft inderdaad niet en ik heb er geen harde gegevens over, maar ik zou er best op durven wedden dat de default weer-app van Apple best populair is.

Een snelle Google gaf me dit stukje data uit 2015:
https://fivethirtyeight.c...forecast-news-app-habits/
Toen ik op iOS zat vond ik het wel extreem irritant dat die app niet werkte als ik locatiegegevens uit had staan, is dat ondertussen anders? Want ik wil enkel locatiegegevens aanhebben als ik navigeer, niet standaard. In andere apps kon ik wel gewoon mijn woonplaats toevoegen, en die doet netjes ieder uur updaten. Staat nu op mijn android telefoon op mijn homescreen in een widget, werkt perfect, al zijn widgets op die manier uberhaupt niet mogelijk op iOS.
Ik heb standaard het weer aanstaan voor 6 locatie's. Geen locatie voorziening en weather is gewoon een widget. Volgens mij loop je gewoon achter.
Aah okay het kan dus wel! Kreeg het niet aan de praat op mijn ipad een jaar of 4 geleden. Misschien kon het niet, of zag ik iets over het hoofd.

Met widget bedoel ik op je always on display, of lockscreen, of homescreen, niet eerst nog naar de weer widget toe moeten swypen.
Kreeg het niet aan de praat op mijn ipad een jaar of 4 geleden. Misschien kon het niet, of zag ik iets over het hoofd.
Dat is ook niet zo gek aangezien Apple geen weer app meelevert op de iPad.
Kan je de officiele versie niet downloaden via de app store? Of ik moet echt in de war zijn, heb ook kort een iphone 5s gehad, maar dat was echt 2014 ofzo.
Apple heeft wat bijzonderheden, zoals het niet meeleveren van de weer en rekenmachine apps op een iPad. Alsof ik daar niet wil weten wat het weer is of een berekening zou willen maken.

En nee, de officiële versies zijn niet te downloaden. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven.

Op mijn telefoon werkt de weer app ook zonder locatievoorziening, net nog getest, en dan heb je een pagina minder met het weer ter plekke, je hebt dan alleen het weer van alle plaatsen die je hebt opgegeven.
Weer heeft nooit gps data vereist. Handmatig bijvoorbeeld een stad instellen is al sinds iPhoneOS 1.0 mogelijk.

[Reactie gewijzigd door Donstil op 23 juli 2024 21:25]

Installbase != bereik

Maargoed als je zo veel mogelijk mensen wilt bereiken en daarna zegt blij te zijn met de keuze terwijl zijn app van een platform verdwijnt en de API afhesloten gaat worden dan weet je toch dat het geld gewoon spreekt. De doelstelling is voor die beste man dus altijd geld geweest.

Weet je wat nog meer gebruikers oplevert alles houden voor wat het is en in iOS intergreren |:(
Nou, dat afsluiten van de API is geen keuze meer van de verkopende partij, uiteraard. En ik gun ze het geld van harte. Daar hebben ze hard voor gewerkt om hun app uit te bouwen, voor zover ik weet.

Dat neemt toch nog steeds niet weg dat bereik vergroten ook een doel kan zijn? En dat met deze stap dat bereik groter wordt.

Ik bedoel, ik begrijp even de frustratie hier niet. Apps komen, apps gaan.

Of had je liever gehad dat de ontwikkelaars zouden hebben geschreven "Wow, we're rich now! So long suckers!" ?

Volgens mij geven ze simpelweg bepaalde waarden aan en het vertrouwen dat die bij Apple voldoende gewaarborgd zijn, anders hadden ze niet verkocht. Tsja, aan het einde van de rit is het uiteindelijjk zelfs als die niet gewaarborgd waren hun goed recht om het eigen bedrijf te verkopen, maar fijn voor ze dat ze er een goed gevoel aan over houden, naast de zak geld?

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 23 juli 2024 21:25]

Zo moeilijk is die frustratie toch niet te begrijpen?

Een app bouwer mag inderdaad doen met zijn app wat men wil, maar kom dan niet aan met een lulverhaal. Zeg gewoon, ik heb de zak geld gepakt en de rest boeit me niet.

Als je deze Android app gekocht hebt, ben je gewoon genaaid. Als je de API gebruikt hebt, valt het om. Dat is dus maling hebben aan je gebruikers. Aan gebruikers die uberhaupt je app groot hebben gemaakt en daar ook gewoon voor betaald hebben.

Als men enig gevoel voor ethiek zou hebben, had men voorwaarden kunnen uit onderhandelen die bestaande gebruikers respecteren. Dat is ofwel niet gedaan ofwel niet gelukt. Geld was blijkbaar belangrijker.
Als het een professioneel bedrijf was met professionele klanten dan was dit allemaal vooraf onderhandelt. In contract die ik maak met klanten staan clausule over wat beide partijen moeten doen bij een ontbinding. Als wij ergens mee stoppen moeten we dat uiterlijk 12 maanden voor de einddatum formeel melden aan klanten. Andersom ook zoiets. Als er nu API-gebruikers zijn die hun dienst in het water zien vallen hadden ze eerder wat professioneler moeten handelen. Nu is het omdat een bedrijf verkocht wordt, maar een bedrijf kan net zo goed besluiten om met een product te stoppen.
Dat doen ze toch ook netjes? Ze melden dat de werking van de API stopt per eind 2021, dat is pas over meer dan 20 maanden. Tijd genoeg om maatregelen te nemen.
Mensen mogen toch oprecht verbaast zijn over een uitspraak die zij vinden haaks staat op de actie?

Snap niet dat je aan komt zetten dat hij in zijn recht staat want werkelijk niemand betwist dat...
maar fijn voor ze dat ze er een goed gevoel aan over houden, naast de zak geld?
Dat weten we helemaal niet, is niks meer dan een aanname, gebaseerd op 1 van de meest standaard uitingen bij de verkoop van een bedrijf :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 juli 2024 21:25]

Er wordt vooral gewezen op de uitspraak van hun bereik te kunnen vergroten, wat natuurlijk onzin is als het apple only wordt, of ze rekenen erop dat mensen naar apple overstappen voor DS. Ik weet niet of hier harde getallen voor zijn, maar hun api is razend populair, evenals de android app.

Ik heb hier verder geen mening over, want die "redenen voor verkoop" zijn toch altijd onzig bedacht door hoger management.
wat natuurlijk onzin is als het apple only wordt
Ik geloof oprecht wel dat als dit onderdeel van de default weer-app van Apple wordt, dat er dan vele malen meer gebruikers zijn dan als losse app/API.
Misschien, maar totaal gebruik kan ik niet iets over zeggen. Marktaandeel iOS in USA (waar de app werkt) is ongeveer 40% volgens mij, de api werdt echter ook door bedrijven gebruikt. Vooral het verwijderen van de api vind ik jammer.
Misschien komt er nu eindelijk een iPad versie van de standaard Apple weer app!
Ik denk dat als Dark sky (of de api inhoud daarvan) de standaard iOS / Mac os X weer app wordt ze netto "meer mensen bereiken" maar het is wel gek, meer mensen bereiken door exclusiviteit.
Denk dat dit uiteindelijk geïntegreerd wordt in de Apple Weather app, als het niet al een direct replacement gaat worden. Install op 100% van de iPhones kon nog wel eens groter zijn dan de huidige iOS + Android installbase.

(Plus wellicht Apple resources om de app uit te breiden naar de rest van de wereld)

[Reactie gewijzigd door Nefiorim op 23 juli 2024 21:25]

Best mogelijk toch? Stel ze bereiken nu via beide platformen in totaal 2M gebruikers. Bij een overname van Apple wordt de api mogelijk straks wereldwijd op ALLE Apple apparaten gebruikt. Dat kan nog steeds zorgen voor een groter publiek dan wat ze nu met beide platformen hebben.
Dan mogen ze me uitleggen hoe ze dat zien. Je verwijderd de app op het grootste smartphone platform en je sluit je website waardoor je volledig terugvalt op 1 enkel platform. Hoe ga je meer mensen bereiken op zo een manier? Zelfs de API verdwijnt volgend jaar.
Door het te integreren in Apple diensten. Dus de zoveel honderden miljoenen iOS gebruikers die op de nieuwste iOS versie zitten krijgen dit (of een aangepaste versie) dan als default weer app, of binnen Maps, Siri, enz, enz.

Ik ken de cijfers van deze app niet verder maar ik durf wel te schatten dat ze geen honderden miljoenen gebruikers hebben.
Door Dark Sky de standaard weerapp te maken voor Apple OS wereldwijd.
... maar Apple heeft gezegd dat ze dat niet van plan zijn.
Daarom staat er wellicht ook "denkt". En dan eind volgend jaar zeggen dat het toch niet zo is. Ik bedoel Microsoft heeft Wunderlist toch ook vervangen voor hun naar eigen zeggen veel betere app en toch zijn mensen niet tevreden. Marketing praat om een dergelijke aankoop goed te praten.

Het is wel zonde voor alle Android, API en website users. Die moeten een nieuw alternatief vinden.
Is de gebruikelijke bullshit reactie na een overname.
Het gaat natuurlijk gewoon om geld.
iPads hebben ook een steeds groter aandeel in het IOS platform.

En omdat IOS en Mac OS van dezelfde UNIX OS "under pinnings" gebruikmaken zal het porteren naar Mac OS iets makkelijker gaan.

Xcode (software ontwikkeling tool voor Mac) heeft vlgs mij al functies aanboord om porteren nog makkelijker te maken.

En ik heb begrepen dat de app op Android tot eind 2021 grotendeels blijft werken.

[Reactie gewijzigd door obimk1 op 23 juli 2024 21:25]

Dit moet haast wel een 1 april grap zijn ...
Denk niet dat het Apple het leuk zal vinden dat ze Copyright Apple Inc. 2020 onderaan de site hebben gezet, ook niet als grap...

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 23 juli 2024 21:25]

Dit nieuws is van 31 maart ;)
Voor/In Amerika uiteraard.
Omdat dit de smoes is om het te kunnen verkopen aan Apple.
Zo moeilijk is dat niet.
Zeer jammer dat ze ermee gaan stoppen. Hun API's zijn echt heel fijn om mee te werken en eerlijk gezegd heb ik in de praktijk nog niet vergelijkbare prijs/kwaliteit weerdata API's gezien...

Op zich grappig dat ze nu ervoor kiezen de boel toch af te sluiten van andere gebruikers. Toen ze in 2015 werden overgenomen stelde ze nog de geweldige quote:

Now, normally when a little tech company such as ours announces an "equity event", it's one of two things: Either they've sold out to a larger company for a big ass check (i.e., "It's been a great journey, and we couldn't have done it without you. See yah, suckers."), or they've raised money from one or more Venture Capital firms. This is different

Bron: https://webcache.googleus...&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=ie

P.s. dat originele artikel hebben ze ook maar snel verwijderd van hun blog :+
Jammer. Die API gebruiken we veel in onze systemen en is erg goed. Dat wordt zoeken naar een alternatief. Gelukkig nog de tijd tot eind 2021, dus dat moet wel lukken.
Ja zonde, ik gebruik hem dagelijks 288x icm Domoticz. Als je een goed alternatief vindt, post maar hier dan hebben meer mensen er iets aan.
Ik gebruik nu zelf de buienradar integratie, ik heb DarkSky per direct overal af gegooid.
Die stopt bij mij na een paar uur met updaten.
Heb dat nooit goed werkend gekregen.
Draai je wel de nieuwste domoticz update? Hij is vorige week net vernieuwd, iig voor mijn Synology domoticz install thuis.
Nee nog niet maar bij de oudere versie zat de plugin ook al en stopt hij met updaten na een uur.
Ik zal dit weekend de nieuwe versie er eens opzetten.
Vreemd genoeg krijg ik die niet toegevoegd. Heb het al in verschillende browsers getest, maar komt niet in de lijst te staan. Maar deze haalt ook temperatuur, wind, etc. op zoals DarkSky?

Edit: en anders schrijven even een eigen scrippie: https://data.buienradar.nl/2.0/feed/json
Edit2: alle informatie die ik gebruik lijkt aanwezig behalve actuele UV index en neerslagvoorspelling

[Reactie gewijzigd door vespino op 23 juli 2024 21:25]

Zeker, het verlies van de API is groot. Ik zou nu niet weten waar ik op terug zou kunnen vallen.
Er is nog helemaal niets gezegd over de API, behalve dat ze voor nu geen nieuwe klanten accepteren. Waarom meteen ervanuit gaan dat Apple deze gaat killen? Misschien gaan ze een nieuwe verbeterde versie uitbrengen.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 23 juli 2024 21:25]

Deze api zal voorlopig niet veranderen, maar nieuwe aanmeldingen worden niet meer geaccepteerd en de api zal enkel nog functioneren tot eind 2021.
;)
Ja dat gaat over de huidige interface, maar misschien komen ze in 2021 wel met een nieuwe op de markt op basis hiervan.
Waarom zou Apple dat doen? Hebben ze geen baat bij.
Al die apps in hun appstore hebben zij geen baat bij?
is citeer:

"Deze api zal voorlopig niet veranderen, maar nieuwe aanmeldingen worden niet meer geaccepteerd en de api zal enkel nog functioneren tot eind 2021. Dat betekent dat andere diensten en apps daarna geen gebruik meer kunnen maken van deze interface en de onderliggende data. "
Eind 2021 is het over en uit qua API.

Dit past precies binnen de strategie van Apple; opkopen en daarna onbeschikbaar maken voor andere platformen, dus niet echt een verrassing.
Beetje misselijk dat het meteen alleen voor apple wordt gebruikt.

Ik gebruik zelf veel gewoon the weather channel of weather underground (welke weather channel als bron gebruiken). Deze is over het algemeen erg nauwkeurig
"Het bedrijf denkt nu nog veel meer mensen te kunnen bereiken."
  • Android-versie sluit op 1 juli.
  • Deze api zal voorlopig niet veranderen, maar nieuwe aanmeldingen worden niet meer geaccepteerd en de api zal enkel nog functioneren tot eind 2021.
Beetje tegenstrijdig toch? |:(
Weet jij hoeveel keer deze app gedownload is voor Android? :)
Edit: de app werkt dus alleen in de VS.

[Reactie gewijzigd door Javaantje_75 op 23 juli 2024 21:25]

Anoniem: 1350842 @Javaantje_751 april 2020 09:41
Waarschijnlijk iets meer dan 1 miljoen keer als de Play Store een beetje een goede weergave is, van de iOS versie is het natuurlijk niet te zien (volgens mij in ieder geval) dus hoe dat in verhouding ligt is niet te zeggen.
Maar in de regel is het best een redelijk iets om te zeggen dat 'Meer mensen bereiken' en 'Twee platformen en een API uitzetten' vrij tegenstrijdige handelingen zijn.
Nee hoor, werkt ook in Nederland. Heb er zelfs een abonnement op.
Op iPhone krijg ik de melding dat het niet beschikbaar is in onze land
Op de iPhone wel, maar op Android kun je gewoon de APK installeren via APKMirror en vervolgens een abonnement nemen.
Puur een PR praatje natuurlijk, zeggen dat je voor de centen gegaan bent (wat in mijn opinie niet perse slecht is) staat zo lullig...

Jammer dat apple meteen beslist een grote groep gebruikers, ook die al betaald hadden, uitsluit, maar dat zijn we gewend inmiddels.

Mijns inziens zou de kritiek (grotendeels) op apple gericht moeten zijn, het is niet de eerste keer dat ze een app opkopen en meteen voor alle niet apple users onbereikbaar maken...
Echt niet tegenstrijdig.

Zeker niet als Dark Sky wereldwijd de Apple app wordt voor het weer.👍
Dan kan je het bedrijf al njet serieus meer noemen. Daarnaast nooit van het bestaan van Dark Sky gehad. Altijd de built-in bij Xiaomi gebruikt. Wat overigens prima werkt.

Ach altijd van die vage overname praatjes, wat je op een vrijdagavond bij borretjes met je collega's bespreekt.
Het bedrijf hoef je ook niet serieus meer te nemen. De eigenaren zijn binnen en als ze aandeelhouders hadden zijn die waarschijnlijk dik tevreden. Zo werkt dat met kapitalisme.

Bovendien, waar hebben we het over? Het is een weer app. Niet bepaald een app waar je als eindgebruiker ondersteboven zal liggen als je geen toegang meer zal hebben. Zat andere weer apps (maar let wel op wat die apps met je privacy doen).

Dit is ook de reden dat je zeer goed onderzoek moet doen naar een platform of het bedrijf achter een platform, voordat je besluit te gaan werken met het platform en er data in opslaat of data hebt wat enkel met het platform kan worden bewerkt of gebruikt. Je bent dan dus afhankelijk van het platform. Ja, als je daar ineens niet meer mee kan werken, dan heb je een groot probleem.
Dat is de vraag. Zeker aangezien de app zich op Amerika richt bereiken ze volgens mij wel degelijk meer gebruikers als ze geïntegreerd zijn in Apple's ecosysteem dan als ze als afzonderlijke 3rd party-app opereren.
Klopt het dat deze app niet in Nederland beschikbaar is?
Kan kloppen. Er staat me iets bij dat je een plugin voor Domoticz hebt die op DarkSky in kan haken. En dat werkt voor Nederland geloof ik wel.
Dat klopt, ik gebruik de app weather m8 en daarbij kan je darksky wel selecteren. Niet dat het veel waard is want de app is totaal niet nauwkeurig
Ja, dat klopt. Ik gebruik dat nu (nadat Accuweather er mee op hield) en werkt prima voor Nederland hoor.
https://www.domoticz.com/...m_forecast.io_in_Domoticz
(DarkSky heette voorheen forecast.io)

Nu dus maar op zoek gaan naar een nieuwe API.
Dat klopt. De app heeft alleen maar in de Verenigde Staten gewerkt.
Ja staat bij mij ook dat het hier niet beschikbaar is
Capitalism killed the app. Zo jammer dat er echt geweldig werkende systemen worden opgekocht en (half) de nek om gedraaid.
Hebzucht is iets anders dan kapitalisme.
Capitalism killed the app. Zo jammer dat er echt geweldig werkende systemen worden opgekocht en (half) de nek om gedraaid.
Ja werkte deze App echt goed? Ik ken het verder niet eigenlijk, komt voor mij een beetje onverwacht.
Het was vooral de vormgeving denk ik.

Hoe spannend kan een weer app zijn? Dark Sky, KNMI, Meteo Group etc. Ze voorspellen allemaal net iets anders aan de hand van hun modellen. Ik hou het lekker bij de KNMI app. Simpel, gratis, en gefocust op Nederland.
Zonder het kapitalisme zou de hele app waarschijnlijk niet eens bestaan hebben.
Het kapitalisme is verre van perfect, maar de alternatieven zijn erger.
heb jij die aflevering van zondag-met-lubach gezien over kapitalisme? was een paar weken (5 of 6 weken) geleden. ik zou zeggen: kijken maar

https://youtu.be/VIc5crNUBBU
heb jij die aflevering van zondag-met-lubach gezien over kapitalisme? was een paar weken (5 of 6 weken) geleden. ik zou zeggen: kijken maar

https://youtu.be/VIc5crNUBBU
En ja heb jij ook opgelet, Kapitalisme is de beste vorm die je kan hebben, maar wat nu die grote partijen doen is Socialisme/Communisme, en heb NIKS meer met Kapitalisme te maken.

Goed aflevering was dat van zondag-met-lubach.
Heb je ook maar enig bewijs dat de app niet zou bestaan zonder kapitalisme? want dat is nogal een aanname waarvan ik vrees dat die vooral op dogma is gebaseerd, niet op feitelijkheden.
De alternatieven die we op dit moment kennen als staatsvorm, ja zeker, die pakken meestal niet zo goed uit :P

Maar er is een verschil tussen ongelimiteerd kapitalisme, waarbij de grootste bedrijven zonder al te veel weerstand alsmaar rijker en rijker worden en meer invloed, en een kleinschalige geld-gedreven economie waar dit soort excessen voorkomen worden.

Goed, dat is meteen een complete politieke discussie :P maar kapitalisme in zijn huidige vorm is niet de minst slechte optie, hooguit vergeleken met communisme.
maar kapitalisme in zijn huidige vorm is niet de minst slechte optie, hooguit vergeleken met communisme.
Grappig, ik vind kapitalisme juist acceptabel omdat het alternatief communisme is. En hoewel communisme in theorie eerlijker is is, in de praktijk niet.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 juli 2024 21:25]

Het probleem is denk ik egoïsme. Aan de kant van de bedrijven, maar... Als wij als brave burgers die grootste bedrijven niet zouden ondersteunen maar vaker voor de underdogs zouden kiezen, was het probleem veel minder groot. Je kunt het afschuiven op een systeem waar mensen relatief veel vrijheid hebben, maar uiteindelijk is het het gedrag en de basishouding van individuen die samen een cultuur vormen en weer door deze cultuur worden gevormd.

[Reactie gewijzigd door peter___ op 23 juli 2024 21:25]

Hebben ze indertijd ook gedaan met Emagic Sounddiver. Grote gebruikersgroep met veel devices die door gebruikers waren gemaakt. Eerst alles van Windows platform verwijderd, daarna het programma helemaal laten vallen. Sindsdien heeft Apple voor mij afgedaan. Onsympathiek bedrijf.
Beweert hij toch ook niet???
Tja. Er blijven weinig bedrijven over als je ieder bedrijf die iets aankoopt en daarna integreert in hun eigen produkt laat vallen.
Echt zonde dat de grote bedrijven alle kleintjes opkopen. De ondernemers zijn wat blij met het geld. Echter de macht van de bedrijven neemt alleen maar toe. Heel flauw van Apple om meteen maar de Andorid app terug te trekken.
Echt zonde dat de grote bedrijven alle kleintjes opkopen. De ondernemers zijn wat blij met het geld. Echter de macht van de bedrijven neemt alleen maar toe. Heel flauw van Apple om meteen maar de Andorid app terug te trekken.
Andersom gebeurt ook.
Het is het ongewenste effect van marktleiders.

Uiteindelijk is de softwaremarkt een pure oligopoly, waarbij slechts een paar bedrijven de dienst uit kunnen maken ten koste van de kleinere spelers.

Goed voor de aandeelhouders, maar heel slecht voor de consument die uiteindelijk minder keuze krijgt tegen hogere kosten.
Flauw of vanuit bedrijfsoogpunt een goeie zet?
Slechte zet, bij Android gebruikers zoals ik wekt het alleen maar aversie op.
Anoniem: 411179 @glatuin1 april 2020 09:46
Good luck met die aversie. Ook jouw OS-ontwikkelaar Google heeft diezelfde bedrijfsstrategie hoor ;-)
Als je bedrijven die zulke strategie toepassen, ontwijkt, kan je nergens terecht met je Smartphone.
Dat klopt, MS en Google zijn net zo erg. Mischien is MS wel erger. Maakt Teams als reactie op Slack en drukt Slack nu weg, net zoals in verleden met Netscape.
Microsoft is juist niet slechter, ze maken gewoon een concurrerend product, maar zij maken het wel voor alle platformen itt Apple die dus hiermee Android gebruikers weer een dienst ontzegt. Microsoft doet niets raars als het gaat om de concurrentie met Slack. Sterker nog ze bieden ook voor hun eigen producten gewoon integratie met Slack aan. Als je bv Bot Framework gebruikt dan is 1 van de standaard kanalen gewoon Slack.
Zonder al te veel te willen jij-bakken: Alle grote tech-bedrijven kopen kleintjes. Dat is de aard van het ontwikkelen van produkten en platforms. Je kunt het zelf doen en het kleintje uit de markt drukken (Microsoft vs. Netscape), of je kunt het kleintje kopen en de technologie groot maken (Apple en SoundJam). Of je kunt zoals Google doen, het produkt kopen, vervolgens er een berg geld in gooien zonder doel en dan opheffen als je er verveeld mee bent.

Wat dat betreft zijn de acquisities van Apple historisch gezien toch wel degene waar de mooiste dingen uit zijn gekomen. Te beginnen bij de acquisitie door Apple van Next...

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 23 juli 2024 21:25]

En wat gebeurd er met de betaalde abonnementen die je via DarkSky kon afsluiten op Android?

Quote: "Subscribers who are still active at that time will receive a refund."
Dan geef je zelf het antwoord toch al? :)
De app heeft nooit in de Nederlandse store gestaan toch?
Dark Sky zegt daarbij dat er geen betere plaats is om die doelen te verwezenlijk dan bij Apple. Het bedrijf denkt nu nog veel meer mensen te kunnen bereiken geld te kunnen verdienen
Ik denk dat dat te kort door de bocht is. ik denk dat het ze echt vooral gaat om de grotere install base die ze hiermee krijgen, omdat deze app ongetwijfelt geintegreerd gaat worden in het apple ecosysteem standaard.
@Eustace heeft het over de eigenaren van Dark Sky die met deze verkoop hun zakken kunnen vullen. Wat natuurlijk hun goed recht is.

Voor Apple gaat het inderdaad om de onderliggende API.

En de install base zal na 2021 op Apple na 0 zijn. Staat ook in het artikel. De getroffen bedrijven zullen opzoek moeten naar een andere API

[Reactie gewijzigd door jqv op 23 juli 2024 21:25]

De publieke API was er al, denk niet dat Eustace ongelijk heeft. Ik heb er nog nooit van gehoord en vind de weerberichten van mijn Google Assistant nauwkeurig genoeg. Maar toch zie ik het wel als een verlies voor Android.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.