Redmi-topman plaatst teaser voor 144Hz-update op K30-smartphone

Een topman van de voormalige Xiaomi-dochter Redmi heeft een teaser geplaatst die lijkt te tonen dat Redmi werkt aan een update die een verversingssnelheid van 144Hz mogelijk maakt op de Redmi K30-smartphone. Die smartphone kwam vorige maand uit.

De teaser op Weibo toont een demo van de Redmi K30 5G op 144Hz. De topman zegt daarbij dat het gaat om een experiment en het is onbekend of de functie als update uit zal komen voor de telefoon. De hoogste verversingssnelheid op een telefoon tot nu toe is 120Hz, op onder meer Razer Phone 2 en Asus ROG Phone II. Er zijn wel monitoren die 144Hz ondersteunen.

Het is onbekend wat Redmi wil met de techniek. De K30 5G is een midrange-smartphone met een lcd van 15,45cm bij 7,45cm met een diagonaal van 6,67" en een resolutie van 2400x1080 pixels. De telefoon kwam vorige maand uit in China. Er is nog niets bekend over een Europese release.

Een hoge verversingssnelheid lijkt sinds enige tijd naar veel meer telefoons te komen. Google zette een 90Hz-scherm op zijn Pixel 4-telefoons. OnePlus gebruikt 90Hz-schermen voor zijn 7 Pro- en 7T-modellen, maar gaat dit jaar naar 120Hz. Ook Samsung zou een 120Hz-scherm willen gebruiken op zijn Galaxy S20-telefoons.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

13-01-2020 • 15:08

40 Linkedin

Reacties (40)

40
38
31
2
0
2
Wijzig sortering
"voormalige Xiaomi-dochter Redmi" heb ik wat gemist? Is toch gewoon nog steeds onderdeel van Xiaomi?
https://www.techgenyz.com...l-xiaomi-and-redmi-split/

De merken zijn dus opgesplitst, maar dat maakt Redmi niet minder een 'dochter' van Xiaomi. Het blijft hetzelfde bedrijf.
Anoniem: 776095
13 januari 2020 15:16
Mobiele spellen ondersteunen toch enkel 30, 60, 90 en 120hz? Voor één midrange telefoon zie ik dat niet snel veranderen.

Ik ben me niet bewust van een spel dat hogere verversingssnelheden ondersteund en voor videos kijken is het ook niet veel beter dan 120hz of zelfs 60 (subjectief).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 776095 op 13 januari 2020 15:16]

Het gaat ook niet alleen om het gamen op de mobiel. dat vermoed dat de meeste mobiele telefoons de 144 fps sowieso al niet halen tijdens het gamen.

Dit is vooral juist erg handig tijdens het scrollen. Probeer de tekst maar eens te lezen op je scherm terwijl je aan het scrollen bent. Alles zal veel duidelijker worden op hogere frame rates. Ook ziet het beeld er vele malen "soepeler" uit met hoge frame rates
Ik persoonlijk zie de meerwaarde niet tijdens scrollen. Hoe snel moet je kunnen lezen om zo hard te willen scrollen? Als je iets specifieks zoekt heb je ook niks aan zo snel scrollen aangezien je dan alsnog niet kan verwerken wat je ziet.
Dacht ik ook. Maar ik heb nu een iPad pro en ik moet zeggen dat het wel heel mooi oogt. Als ik van de pro naar de Air 2 terugga die ik ook heb, dan is het een verschil tussen dag en nacht. Gaat niet zozeer om het lezen. Niemand kan snel genoeg lezen om het de Air 2 moeilijk te maken. Maar wel hoe het oogt, als je bijvoorbeeld door een website scrollt.
Het ziet er vooral soepel uit, het is niet perse sneller!
Maarja, 120hz naar 144hz zou ik het niet voor doen op zo'n klein scherm. Op de ipad pro's is het fantastisch, op telefoons is het al minder en die 20% hogere framerate zul je denk ik niet veel van merken tov een rog phone oid.
Ook zijn hz en framerate 2 verschillende dingen.
Inderdaad meeste games zijn 30-60 fps
Niets meer dan een gimmick op dit moment. Ik heb een Razer Phone 2 en alhoewel 120Hz heel erg smooth is slurpt het je batterij op. Ik heb het standaard op 60Hz ipv 120Hz en heb ook de resolutie teruggeschroeft naar 1080p ipv 1440p. Alsnog moet ik de telefoon 2x per dag opladen. (Ik gebruik hem wel intensief) meeste freemium games zijn 60fps of lager. Dit was mijn mening. Hier moeten jullie het mee doen.
Een recente resolutie test van PhoneBuff laat zien dat er geen merkwaardig accuduur verschil is tussen 1080p en 1440p op een Samsung telefoon, dus deze kun je gewoon op de max resolutie behouden zonder noembare consequenties.
Klopt, dit werd in het begin wel aangegeven en gezegd. Maar mijn vorige telefoon een s8 maakte het helemaal niet uit als ik hem op qhd of fhd zette qua accu duur.
Thanks voor de tip. Ga het meteen aanpassen _/-\o_ _/-\
Dat is een wat bijzonder argument.
Een knipperende lamp geeft constant hetzelfde uit.
Een display geeft vaak wisselend en bewegend beeld.
Zodra ik naar mijn muiscursor kijk als deze stilstaat zou ik denken dat ik bij 60 of zelfs 24fps/hz al een prima beeld heb.
Ga ik de muiscursor echter bewegen, en steeds sneller bewegen, gaat opeens iets opvallen. Ook als je met je hoofd/ogen de cursor gaat volgen verspringt deze.
Hoe hoger je nu de refreshrate maakt (en natuurlijk het aantal fps verhoogt) des te minder deze verspringing voorkomt.
Je krijgt dan dus een vloeiender beeld.

Zelf kan je dit testen op een website als:
https://frames-per-second.appspot.com
Neem 30fps en 60fps bal met verder dezelfde waardes, en verhoog en verlaag bij beide de velocity.
Bij 200px/s zie ik al liever 60 dan 30 fps. Bij hogere waardes zal 120fps vast er strakker uitzien.

Als je nu een fysiek object pakt en deze mee gaat bewegen, en je je op dat object richt zal je zien dat dit object perfect scherp blijft. Een oneindige framerate zou dat effect ook hebben.

[Reactie gewijzigd door tomaat23 op 13 januari 2020 17:48]

Dit zie je pas als je het hebt ervaren. ;) Laatst van 60Hz monitor naar 144Hz gegaan. Het is echt een wereld van verschil.
Aaah na de megapixel race krijgen we nu dus de Hz race :)

Wel een mooie ontwikkeling natuurlijk, alleen heeft dit ook weer impact op de batterij.
straks hebben we wisselstroom accu's 8)7
En wat doet dit met de accuduur. meer fps = fors meer power draw dus waarom zou ik dit willen?

Ik heb liever 4 uur meer screen on time dan 144 hz ipv 30 hz.
Jammer dat OnePlus achterblijft met maar 120Hz.
''Maar 120Hz''

120Hz is natuurlijk al heel hoog en bij OnePlus heb je een OLED paneel, in plaats van een goedkoper ogende LCD paneel die de K30 hanteert.
Een goed LCD paneel heb ik nog steeds ietsje liever dan een OLED paneel. OLED heeft nog steeds grote kans op inbranding (SGS8, 9 en 10 zijn mooie voorbeelden...Lekker roze icoontjes zichtbaar op een lichte achtergrond). En nee, zwart is niet 100% pikzwart bij LCD, maar een goed LCD scherm komt toch echt behoorlijk in de buurt. Geef mij maar een high refresh rate LCD. Ik vind het een goeie zet in ieder geval, mochten meer fabrikanten doen. Helaas is tegenwoordig alles in het high end segment OLED.
Ik heb ook niets tegen een goed ips scherm, maar ik heb nu sinds kort een telefoon met een amoled scherm en het geeft toch wel een betere gebruikers ervaring moet ik zeggen, het is veel mooier, als ik geen inbrand krijg wordt mijn volgende toestel weer een met amoled.
Je hoord altijd oh nieuwe tech, nu brand het niet meer in, maar dat roepen ze elk jaar, ik heb nog geen 3 jaar oude tech gezien die bij intens gebruiken geen in branding heeft. zelf een ZTE axon7 en helaas sinds een halfjaar steeds duidelijkere inbranding.
Zou het uitmaken als ik de helderheid over het algemeen niet heel hoog zet om inbranden te voorkomen?
Dit is de eerste keer dat ik een amoled heb, en ik heb zelfs op ips schermen inbranding gehad, op mijn vorige xiaomi note 4 had ik inbranding op mijn scherm.
Bij mijn Galaxy S8 heeft dat niet geholpen. Ik ging zelfs zo ver om de telefoon op z'n kop te gebruiken om inbranden te voorkomen. Eindresultaat was dat na 1.5 mijn bordspel, Waze-navigatie en het Samsung Toetsenbord fel-roze ingebrand was op het scherm, ondanks dat ik de maximale helderheid zo min mogelijk heb aangesproken. Samsung heeft het scherm onder garantie, kostenloos gerepareerd waarbij Samsung het toestel beiden ophaalde en afleverde aan huis, zonder enige vorm van kosten, binnen drie werken voor het gehele process. Kortom, Samsung is dus alsnog een dikke aanrader!

Hetzelfde probleem had mijn vader toen ook met de S7-Edge evenals mijn vriendin met een iPhone X. Ze had ook dat probleem toen ze nog een Note 4 had. Kortom, alleen maar negatieve ervaringen met betreft betrouwbaarheid onder mensen die veel gebruik maken van de telefoon met het scherm aan op voornamelijk statische beelden. Apple wilde haar geen nieuw scherm geven. Mijn pa met de S7-Edge was vergeten om het bij de garantie aan te geven.

Maargoed, dit zijn onze ervaringen en ik spreek dan ook niet voor alle gebruikers!
Bedankt voor je uitgebreide reactie. Dan ga ik ook niet meer onnodig met een lage helderheid doen als dat toch niet helpt. Ik heb ook expres een goedkopere telefoon gekocht met amoled scherm om het eerst aan te zien, ik heb een Realme X die gelukkig maar 160 euro kost, dus is geen ramp als ik over een jaar moet vervangen, wel jammer uiteraard want ik vind het een heel goed toestel.
Kan dat inbranden al snel zichtbaar zijn of moet ik echt denken aan na meer dan een half jaar gebruik?
Ook grote kans dat mijn toestel een afdank Samsung amoled scherm heeft waardoor het nog sneller zal kunnen gaan.
bij mij begon het na een jaar heel licht zichtbaar te zijn en nog niet stoorbaar, en pas meer dan 2 jaar later, zie je een duidelijke streep tot waar het keyboard altijd komt en het google logo wat er schijnbaar altijd naast staat, kwam ik door het inbranden eigenlijk pas achter. de letters zijn nu ook wel zichtbaar maar niet te extreem nog, meer de boven balk en waar het hele keyboard is.
In onze gevallen was het inbranden al licht op te merken na circa 8 tot 9 maanden gebruik. Bij ongeveer 1 jaar en twee maanden begon het erg op te vallen en rond 1,5 jaar gebruik was het dusdanig storend dat ik er continu over aan het zeiken was. Opvallend is wel dat mijn smartwatch (Huawei watch) met OLED-scherm en met het scherm altijd-aan tijdens de dag dat het na 2,5 jaar nog altijd niet is ingebrand. Ik vind het in ieder geval opmerkelijk. In ieder geval, geniet van je toestel en als je problemen met het scherm hebt (ik hoop van niet!!), dan is dat een zorg voor dan en niet voor nu ;)
Een goed LCD paneel kan uiteraard concurreren met een OLED paneel, echter moet ik helaas bekennen dat ik niet denk dat de K30 zo'n kwalitatieve LCD paneel hanteert. Is verder ook niet raar, het is maar een budget toestel dat zo'n 230-250 euro kost.

Het voordeel met OLED is dat zelfs een goedkope paneel meestal nog vrij kwalitatief is. Met goedkope LCD heb je al snel last van trage pixels (scrollen wordt een wazige boel), merkbare light bleed en donkere puntjes in de buurt van camera cut-outs of inkepingen.

[Reactie gewijzigd door RCFProd op 13 januari 2020 16:23]

OnePlus heeft een 90Hz scherm toch?
Ik bedoel die nieuwe.
Ja dat moeten we nog even afwachtenedit: aankondiging gemist zie ik 8)7

De markt lijkt zich wel naar 120Hz te verplaatsen inderdaad.

[Reactie gewijzigd door Donstil op 13 januari 2020 18:04]

En dan een video uploaden op 360p...
Moet toch weer inleveren op iets :+
Het origineel is naar weibo ge-upload. Dit is een re-upload :P
mooi als het yt filmpje 360p is
De K30 is dan de plaatsvervanger van de K20 (mi 9t) wat een OLED had en een popup selfie camera om dan terug naar LCD te gaan en een gat in het display te maken. Voor mij persoonlijk is dit een achteruitgang hogere refreshrate op een slechter scherm met een gat in. Ik heb een mi 9t pro (k20 pro) en het fullscreen display is echt geweldig, ik denk niet dat hogere refreshrate opweegt tegen wat ze laten verdwijnen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee