Mobvoi brengt vernieuwde draadloze TicPods-oortjes uit met eigen stemassistent

Mobvoi heeft tijdens de CES twee nieuwe draadloze oortjes aangekondigd. Het gaat om opvolgers van de vorig jaar uitgebracht TicPods. Het gaat om een standaard en een pro-model. Beide modellen hebben een geïntegreerde stemassistent.

Mobvoi bracht tijdens de techbeurs in Las Vegas de TicPods 2 en TicPods Pro 2 uit. Beide modellen kunnen worden bestuurd met aanrakingen op beide oortjes zelf. Zo kunnen gebruikers het volume regelen of naar een ander nummer gaan. De apparaten hebben ook ondersteuning voor de stemassistenten van Apple en Google. Qua geluid ondersteunen beide modellen de AAC- en aptX-codecs bij het streamen van muziek en maken ze gebruik van bluetooth 5.0. Beide modellen zijn ipx4-waterafstotend. Ook hebben ze beide snelladen, al zegt Mobvoi niet welke technologie daarvoor wordt gebruikt. De oortjes zijn in vijf minuten op te laden voor één uur speeltijd, en kunnen in totaal tussen de 20 en 23 uur mee op een volle lading.

Qua hardware zit het enige verschil tussen de twee modellen in de chipset. De TicPods 2 gebruikt Qualcomms QCC3026-chip, de Pro-variant maakt gebruik van de QCC5121. De belangrijkste veranderingen zitten vooral in de software van de hoofdtelefoon. Zo maakt de Pro-variant van de oortjes het mogelijk de stemassistent te gebruiken zonder een wekwoord. Gebruikers kunnen gewoon 'Next song' zeggen om van nummer te veranderen. Ook kunnen zij hoofdgebaren maken, zoals het hoofd schudden om een binnenkomend telefoongesprek af te wijzen. Mobvoi heeft daarvoor ook een eigen assistent in de oortjes ingebouwd. 'Tico' kan onder andere vragen beantwoorden zoals wat het weer wordt, of hij kan basiscommando's uitvoeren zoals het zetten van een wekker.

De TicPods 2 kosten 99 dollar, wat omgerekend neerkomt op 89 euro. De TicPods Pro 2 zijn duurder met 139 dollar, omgerekend zo'n 125 euro. Wanneer de oortjes in de Benelux te koop zijn, is niet bekend.

TicPods 2

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

09-01-2020 • 11:00

42 Linkedin

Submitter: EEstar

Reacties (42)

42
42
40
4
1
2
Wijzig sortering
20-23 uur 'meegaan' op een volle lading. Ik neem aan dat dit alleen standby-tijd is? Of kan ik 20 uur muziek luisteren op deze oortjes? Daarnaast vind ik de toevoeging van een nieuwe assistant niet echt nodig. Zit de consument er wel op te wachten om naast Siri en Google Assistant (en nog wat andere varianten) nóg weer een assistant er bij te krijgen?

Moet zeggen dat de prijs wel alleraardigst is. Krijgen beide modellen (regulier en pro) allebei ook ANC? Ik ben daar toch wel enorm fan van geworden. Hoef mijn trommelvliezen niet meer zo te beschadigen. :)
Volgens de website van Mobvoi gaan de oortjes 23 uur lang mee (playback) met gebruik van de charging case en 4 uur playback zonder de charging case.
Volgens mij is er een beetje verwarring tussen de ticpods 2 en ticpods 2 pro, die allebei net zijn aangekondigd. Hierbij gaat de pro 20 uur mee (met case) en de normale 23 uur mee (met case). Beide kunnen 4 uur spelen voor ze weer in de case moeten om opgeladen te worden. Mobvoi beloofd met 5 minuten opladen een speeltijd 1 uur op speel tijd.

Er kan opgeladen worden met fast charge en een usb A naar usb C kabel. En er wordt gebruik gemaakt van een polymer lithium-ion batterij van 30mAh in de oortjes zelf en in het doosje een 390mAh batterij. Wel moet ik uit mijn ervaring met de vorige Ticpods (Ticpods free) stellen, dat na 6 maanden de accu het nu nog maar een half uur achter een volhoud.

Het verschil in speeltijd zal zitten in de betere chipset in de pro (Qualcomm®QCC5121) die ook meer stroom zal verbruiken, in de normale Ticpods 2 zit de Qualcomm®QCC3026.

Edit: Wat verder ook niet genoemd word is dat er meerdere kleuren beschikbaar zijn: Navy (donker blauw), Ice (wit), Blossom (licht roze). Nog een punt is dat er in de normale Ticpods 2 een single-mic zit en in de Ticpods 2 pro een dual-mic. Beide hebben wel noise cancellation.

Verder werd er bij de vorige generatie (Ticpods free) veel genoemd dat deze IPX5 beschermd was, dat houdt in dat het beschermt is tegen waterstralen (spuitwater). De nieuwe Ticpods hebben een IPX4 kwalificatie wat betekent dat deze beschermd zijn tegen opspattend water (spatwaterdicht). Ik vind het van Mobvoi toch jammer dat ze dit hebben laten vallen en dat er nu een slechtere rating is.

Ik zie dat de redeactie een fout heeft gemaakt in de prijs, dit komt waarschijnlijk door de verwarring met de 10% korting die nu bij Mobvoi zelf gaande is. Want op de site van Mobvoi zijn de prijzen in euro's al €99,99 en €139,99. Maar nu met de 10% korting tot de 15de zijn de prijzen in euro's €89,99 en €125,99.

Ook zie ik dat er in het artikel wordt geschreven over Qualcomm® aptX Audio, voor beide modellen. Het klopt dat dit aanwezig is, het is dan wel noodzakelijk om de mobvoi app te downloaden in de appstore of google play store.
https://play.google.com/s...d=com.mobvoi.companion.aw
https://apps.apple.com/nl/app/mobvoi/id1287014629

[Reactie gewijzigd door EEstar op 9 januari 2020 17:20]

Ik ben wel benieuwd hoeveel verschil je hoort tussen de Qualcomm QCC3026 en QCC5121 chipset. Heb zelf net dit setje (BlitzWolf® BW-FYE8) besteld. Deze beschikt over de QCC3020 chipset voor een derde van de prijs. Ik ben benieuwd!
heb er geen verstand van, maar hoe werkt dat als die dingen in dat bakje zitten? dan kun je toch niks beluisteren of wel?
Oortjes en bakje volledig opgeladen: Oortjes uit bakje, 4 uur spelen, accu leeg, oortjes in bakje, oortjes volledig opladen. Oortjes uit bakje, 4 uur spelen... etc. tot bakje leeg.

Edit: met als kanttekening dat ik als backer van de originele TicPods niet heel tevreden was. Geluid was prima, maar ik houd niet van die in-ear dingetjes die je er in moet forceren en het geluid van de wereld om je heen muddlen en alles er in je hoofd gebeurt versterken. Ze zaten dus voor mij niet echt prettig. Ik pas dus voor deze.

[Reactie gewijzigd door HellFury op 9 januari 2020 12:35]

Maar dat is dus geen klacht over het product maar over de formfactor, toch? Daarnaast lijken deze geen in-ear te zijn, maar in de stijl van de 'gewone' airpods.
Dat gezegd hebbende was de eerste editie log en zwaar, ook al voor oortjes in die tijd. De app schoot ontzettend tekort, je kon enkel de instructies voor verbinden en bedienen erin vinden, geen enkele instelling die aan te passen viel. Ze vervulden hun functie van het geluid uit mijn telefoon naar mijn oren verplaatsen, maar daar hield het echt op. Voor de prijs had je toen beter sennheiser of zelfs apple kunnen kopen.
Zo te zien zijn ze nu iets goedkoper dan de marktleiders, dus misschien dat je het daarvoor kan doen, maar ik denk dat je beter af bent bij een Samsung of Sennheiser.
Zowel Samsung als Senheiser hebben van de plugs die je in je oor forceert. Deze generatie TicPods lijken dat niet te hebben. In mijn zoektocht vond ik twee soorten: (namaak) AirPods die in je oorschelp hangen en alle anderen die in je gehoorgang klemmen. Ik had graag AirPodachtigen gehad die niet uitstralen een (goedkope) kopie te zijn, deze jetsers zouden dat kunnen zijn.

edit:
Elders lees ik JBL 220 TWL, thanks

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 9 januari 2020 14:59]

Eh waarom niet gewoon de echte airpods dan?
Tsja, waarom heb ik oorlogswinter nooit gelezen, gebruik ik geen Windows, gebruik ik WhatsApp alleen als het echt niet anders kan en was mijn vorige telefoon een Jolla? Think different.
Op de website: https://www.mobvoi.com/nl/pages/ticpods2
Up to 23 hours of battery life with charging case and up to 4 hours of continuous battery life on one charge. Battery life varies depending on usage.
Op hun website waar ze op staan, staat niks over ANC. Dus ga er maar niet van uit.
Volgens de site heeft alleen de pro ANC.

Dual-mic noise cancellation⁴
Crystal clear calls. Not just great for listening, but great for talking too.


Bron:
https://www.mobvoi.com/nl/pages/ticpods2
Dat gaat waarschijnlijk net als bij de eerste generatie enkel om het uitfilteren van ongewenste geluiden tijdens het bellen.
Ik heb op de website het volgende gevonden:

Dual-mic noise cancellation is available only on the TicPods 2 Pro. Single-mic noise cancellation is available on the TicPods 2.

Dus dan lijken beide versies noice cancellation te hebben

[Reactie gewijzigd door Ammo123 op 9 januari 2020 13:46]

Hoewel ik zeker de voordelen van oortjes met stembesturing zie, bijvoorbeeld tijdens het fietsen, lijkt het mij ongemakkelijk om in het openbaar commando's te roepen. Maar zo werd er vroeger ook tegen mobiel bellen aangekeken en nog steeds in bepaalde situaties. Misschien is het een kwestie van wennen.
Als bezitter van Airpods Pro kan ik hier kort over zijn, op de fiets is er teveel windgeruis om de stemassistent te kunnen gebruiken.
Zou het technisch mogelijk zijn dat weg te filteren? Zeker met meerdere microfoons?
Ik heb zelf de vorige versie (ticpods free). Ik gebruik ze vooral tijdens het hardlopen. De google assistant gebruik ik nooit. Een nummer skippen kun je gewoon door te dubbeltikken en volume regelen door te vegen over de pods
Ik loop al ruim een jaar met nep Airpods van aliexpress, puur omdat ze bij mij goed blijven zitten en ik vrijwel direct last krijg van siliconen in-ears. Ondertussen is de batterij van die nep dingen aardig versleten (tja wat wil je voor ~€20) deze lijken me een perfecte vervanger.
De Xiaomi AirDots kan ik ook aanraden. Zijn erg goed voor hun prijs.

Heb ook de eerste versie van de Mobvoi TicPods en deze hebben erg goed geluid, maar blijven bij mij niet goed in mijn oor zitten met de grootste tips die ze meeleveren (moet ze acht aandrukken om het goede geluid te horen helaas). Hopelijk is dat met deze versie opgelost. Heb ear tips van andere oordopjes geprobeerd, maar dan werkt het automatisch pauzeren niet meer.
bedankt voor de tip, maar dit zijn juist de oordopjes waar ik niet tegen kan. Ik blijf voor nu bij m'n nep airpods
Volgens mij bestaan er Mi AirDots die niet in je gehoorgang klemmen, maar ik kan ze niet in webshops vinden.
Offtopic maar misschien is de JBL 220 TWs ook wat voor je ;)
ooh! deze kende ik nog niet. ik ga even wat reviews bekijken. bedankt voor de tip
"Wanneer de oortjes in de Benelux te koop zijn, is niet bekend."

Via de europese website van Mobvoi kun je ze gewoon pre-orderen. Heb ik destijds met de Ticwatch E ook gedaan. Voor zover ik weet is er geen webwinkel in NL die spullen van Mobvoi verkoopt.
Coolblue verkoopt de smartwatches van Mobvoi.
Oh ok dat wist ik niet. bedankt voor de info.
De vorige Ticpods werden ook bij meerderen Nederlandse winkels verkocht, waaronder Coolblue. Op het moment zijn ze alleen nog bij bol.com te krijgen. Maar ik verwacht deze nieuwe Ticpods ook binnenkort ook weer bij Nederlandse webwinkels te koop zullen zijn.
Niet alleen pre-orderen, met 10% korting, maar ook wanneer de uitlevering begint:
Pre-order yours today for 10% off. Offer ends and shipping begins on January 15th.
Verder interessante oortjes, Bluetooth 5.0 / aptX / in-ear detection / USB-C charging case / > €150. Tikt alle boxjes voor mij. Zojuist de Pro variant gepre-ordered voor in totaal €119 (10% pre-order korting en 5% korting voor het aanmaken van een account).
Voor mij zijn dit de eerste draadloze oortjes waarvan ik het design oprecht mooi vind. Het designteam krijgt van mij kudos.
Ze lijken anders veel op de Airpods van Apple, alleen wat minder afgerond. Dat is niet negatief bedoeld.
Misschien ben ik dan meer van de strakkere hoeken :)
Ze 'lijken er op’ zou ik zeggen van alle knock-offs (inpods, i9 tws etc): deze zijn meer ‘geïnspireerd door’.
Ik zie dat de redeactie een fout heeft gemaakt in de prijs, dit komt waarschijnlijk door de verwarring met de 10% korting die nu bij Mobvoi zelf gaande is. Want op de site van Mobvoi zijn de prijzen in euro's al €99,99 en €139,99. Maar nu met de 10% korting tot de 15de zijn de prijzen in euro's €89,99 en €125,99.
En vergeet de 5% korting niet als je een account maakt!
Dan kom ik uit op €119.69 voor de pro versie.

[Reactie gewijzigd door DWattel op 9 januari 2020 13:04]

Nice. Zien er ook vrij goed uit. Mooi die brede ondersteuning!
Ik blijf het "tandenborstel" design tot op de dag van vandaag nog steeds verschrikkelijk lelijk vinden (over smaak valt niet te twisten), maarja volgens mij is het voor de functionaliteit tot op heden nog steeds het beste design.
Je hebt de keuze tussen tandenborstelontwerp of halve kurken/gehoorapparaat op een vreemde plek voor volledig draadloos, bedraad (net bleutooth) wel wat meer keuze. Blij het ook verschrikkelijk lelijk vinden, maar ieder zijn keuze om het te kopen.

Erger mij meer aan het feit dat het vrij makkelijk is om 1 van de 2 kwijt te raken
De TicPods free gehad (voorganger) en niet tevreden. Gingen vrij snel kapot en na geklaag duurde een vervanger krijgen bijna een maand. Kwaliteit is matig en gebruik nu vooral de Xiaomi Airdots aangezien deze toch wat fijner zijn in gebruik.
Voor mij geen oortjes met stemassistent van Chinese makelij.
Amerikanen luisteren al genoeg met mij mee (Siri op iOS).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee