Mobvoi kondigt oortjes van 109 euro aan die met hoofdbewegingen te bedienen zijn

Mobvoi komt met een set nieuwe draadloze oordopjes. Gebruikers kunnen die bedienen door met hun hoofd te bewegen. Mobvoi verkoopt de oortjes op IndieGogo voor 109 euro.

Mobvoi noemt de oortjes de Earbuds Gesture. Het bedrijf verkoopt die via crowdfundingplatform IndieGogo, waar inmiddels al 52.000 euro is opgehaald terwijl er slechts 4200 nodig was. De oortjes zijn nog in productie en kosten 109 euro. In de vroege verkoopfase biedt Mobvoi ze wel aan voor 57 euro.

De Earbuds Gesture krijgen ondersteuning voor Mobvois zelfontworpen TicMotion-technologie, waar functies zoals bewegingssensoren uit andere Mobvoi-apparaten ook onder vallen. Via TicMotion kunnen gebruikers de Earbuds Gesture bedienen door hoofdgebaren te maken. Als gebruikers bijvoorbeeld hun hoofd op en neer of heen en weer schudden kunnen ze telefoontjes aannemen of weigeren. Dat zijn vooralsnog de enige gebaren die Mobvoi zelf noemt.

De oortjes hebben daarnaast ook gewoon een handmatige besturing. Daarmee kunnen gebruikers muziek pauzeren of doorspoelen. De oortjes werken op bluetooth 5.0 en hebben ondersteuning voor zowel Siri als Google Assistant.

De Earbuds Gesture hebben een dual-mic ruisonderdrukking die omgevingsgeluid kan filteren. Ze hebben een ip5x-rating, en de oortjes zijn los van elkaar te gebruiken, zodat gebruikers er een kunnen gebruiken terwijl de ander oplaadt. De batterij van de oortjes gaat tien uur mee, en het doosje kan ze zeker vijftig uur opladen volgens Mobvoi.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

14-08-2020 • 18:00

54 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (54)

54
54
19
2
0
27
Wijzig sortering
Een bedrijf met tientallen medewerkers dat met eerdere campagnes miljoenen opgehaald heeft, heeft nu een campagne voor een paar duizend euro? Dan is het doel toch niet het daadwerkelijk ophalen van geld om die dingen in productie te kunnen nemen of het peilen van interesse, maar is Indiegogo gewoon simpelweg gebruikt voor visibility/reclame, en als een platform voor pre-order zonder enige garantie?
Inderdaad ik vind het nogal schimmig wanneer een bedrijf steeds weer opnieuw terugkeert naar initiatieven als indiegogo. Ik zou dan eigenlijk diep in de boeken willen kijken hoe het financieel er voor staat en wat er steeds met het geld gebeurd.
Het is sowieso een vreemd bedrijf. Ik heb de ticpods gehad, veel slechtere service kun je niet krijgen. App is waardeloos, updates bijna niet te doen en er verbeterde bijna niks en de batterij was zo slecht dat na een jaar ze maarliefst 2 minuten mee gingen.

Komt bij dat er 1 master en 1 slave oordop was, dus je kon niet alleen de linkeroor gebruiken.

Bedrijf gaf nergens thuis, gelukkig was bol.com coulanter, hun regel is dat als de fabrikant het niet oplost binnen x dagen dat je je geld terug krijgt. Ik heb nu de Galaxy buds, een wereld van verschil! :)
Lijkt me niet veilig in het verkeer.
Hier in Belgie mag je niet rijden met oortjes... Probleem van veiligheid dus opgelost.
Voor zover ik weet is dit toegestaan. Zolang je je telefoon niet bovenhaalt tijdens het rijden, mag je muziek luisteren met oortjes.
Nee niet achter het stuur van een auto, je mag hooguit een headset (als in 1 oor) gebruiken voor eventueel telefonie, maar niet een koptelefoon oid terwijl je achter het stuur zit. Reden is dus dat men dan mogelijk ander verkeer zoals ambulances etc niet zou kunnen horen. (zelfde geldt dus ook voor een radio die te hard staat).
In moderne luxe auto's (bijv Mercedes S-klasse heb je vaak dubbel glas en uitstekende geluidsisolatie. Dan hoor je die ambulance ook echt niet aankomen hoor. Maar gelukkig zijn daar spiegels voor uitgevonden en leer je tijdens je rijlessen dat je regelmatig moet spiegelen en volledig bewust moet zijn van je omgeving.
... De praktijk is helaas anders...
Nou, de isolatie in zo'n auto mag dan best goed zijn, maar niet zo goed dat je een ambulance oid niet hoort op redelijke afstand (verwacht zelfs dat dat ivm veiligheid niet eens zomaar mag in een normale productieauto). En om eerlijk te zeggen, als ik de ambulance in mijn achteruitkijkspiegel zie dan is die al behoorlijk dicht bij en had ik eigenlijk dus al opzij moeten gaan.. Maargoed, ik heb mbt ambulances etc al vaak genoeg problemen om uit te zoeken vanuit welke richting ze komen als ik ze hoor..
Ik heb een ambulance al door voordat ie überhaupt zichtbaar of hoorbaar is. Daarom hebben die units een transponder waar bijvoorbeeld Flitsmeister op kn reageren.

No way dat jij een ambu op de snelweg hoort voordat je hem ziet. Misschien in een file dat het lastig wordt, maar voor de rest zijn de lichtsignalen veel duidelijker dan sirene. Zeker in een beetje nieuwe auto is de geluidsisolatie top.
Uhm die sirene zit bewust op een frequentie die mensen goed kunnen horen. En ik hoor ze altijd voor ik ze zie, zeker op de snelweg waar een hoop SUVs witte busjes en vrachtwagens rijden en je voor en achter je niet zo ver kan zien als je zelf in een normale personenwagen rijdt.

Als je auto zo goed geisoleerd is dat je sirenes niet kunt horen, dan is dat een gevaarlijke auto. Want je kunt dan ook andere autos niet horen, je hoort hun claxons niet, je hoort geen bellende fietsers of gillende kinderen.

Ik zou maar een paar gaatjes in die auto laten boren voor je iemand doodrijdt.

[Reactie gewijzigd door pietjepuk3610 op 15 augustus 2020 11:12]

. En ik hoor ze altijd voor ik ze zie, zeker op de snelweg waar een hoop SUVs witte busjes en vrachtwagens rijden
Dan weet ik niet hoe jij rijd hoor, maar ik heb echt nog nooit gehad dat er een vrachtwagen tussen mij en een ambulance zat. Ze rijden of op de linkerbaan met 150 (waar dus geen vrachtwagens rijden) of op de vluchtstrook als alles vast staat (en het dus niet uitmaakt want daar sta je als het goed is niet.

Kijk voor iedereen is het natuurlijk persoonlijk, maar ik rijd vooral op zicht. Geluid is secundair en niet interessant tot het moment dat het eigenlij al te laat is.
Als je auto zo goed geisoleerd is dat je sirenes niet kunt horen,
Ik zeg niet dat ik ze niet kan horen, maar dat ik ze al eerder heb gezien dan gehoord. Zocht op snelwegen gaat vaak veel verder. Ik hoef maar een blauw flitsje in een reflectie van een bord langs de weg te zien en ik weet dat er een ergens rijd. En dat kan soms al honderden meters terug zijn. Dat ga jij niet horen met die snelheden en afstanden.

Ik weet verder niet at voor auto jij rijd hoor, maar een polo isoleert al behoorlijk.
Het hangt ook af van hoe oud die polo is en niet alleen maar of het een polo is. Een hoop moderne grote luxe autos van dure merken, en SUVs, zijn zo geisoleerd van de omgeving, dat het ertoe leidt dat mensen minder opletten en meer ongelukken veroorzaken. Vooral in die suvs waarin je hoger zit dan in een gewone auto en alles kleiner lijkt.
Uiteraard, maar aangezien we het over een “beetje nieuwe auto” Hdden was ik wel uitgegaan van niet ouder dan 5 jaar. Of het een SUV is maakt niet heel veel uit, anders dan het type persoon wat er in rijd en hoeveel ervaring die heeft met grotere wagens.

Ik zie nog wel eens een bepaalde mercedes G wagon en een range rover de A50 afklappen en direct hoppa door naar links (waar ik dan rijd) en het zou mij niks verbazen dat die gast überhaupt niet eens kijkt, laat staan dingen hoort.
Alsof iedereen flitsmeister gebreukt, ik ken zelfs eigenlijk helemaal niemand die het werkelijk gebruikt, en zie voornamelijk alleen mensen hier op tweakers dat gebruiken.
Er zijn meer applicaties die er op reageren. Volgens mij ook Waze en nog wat navigatie apps En men is bezig om de auto’s zelf ook een melding te kunnen laten geven. Ik snap ook niet dat dit soort dingen nog niet zijn ingebouwd. Als ik zie hoe veel ongelukken er nog gebeuren met RWS voertuigen bijvoorbeeld. Die hebben ze ook. No way dat je die wagen hoort voordat je ze ziet. Die maken namelijk geen geluid. Met apps als flitsmeister heb je ze een kilometer van te voren al door. Scheelt echt een hoop.

En nee niet iedereen gebruikt het maar toch zeker meer dan geen.
Spiegelen leer je als je in een supermarkt werkt.
Zelfs RTL nieuws gebruikt 't in deze context, dus volgens mij heb jij in de supermarkt vooral geleerd om ad rem te zijn.
Klopt, was ik zeer goed in als vakkenvuller in mijn tienerjaren, maar spiegelen in de auto is wel zoals je het noemt, zo is het mij tentijde van autorijles ook geleerd.
Als je op een motor zit boven een bepaalde snelheid hoor je ze door de wind Ook al zo goed als niet aankomen. Doe daar de gehoorbescherming oordoppen bij en je hoort ze helemaal niet meer aankomen.
Oeps, voor een of andere reden dacht ik dat er in de comment "rijden met de fiets" stond. My bad!
(Sorry, off topic) Ik wist dat dit in Frankrijk verboden was, maar nog niet in België. Ik kan dit ook niet direct ergens vinden...
Ik heb ook even gezocht en kan inderdaad alleen Frankrijk vinden. ANWB zegt er bij België niets over maar bij Frankrijk weer wel wat doet denken dat het inderdaad gewoon mag.
Vind ik een beetje raar, want als je doof bent mag je ook gewoon rijden, dus dan moet het ook mogen met muziek op. Tenminste, in Nederland.
Het verschil hierin is dat het ene een keuze is en het andere niet.
Maar waarom zou dat uit moeten maken? In beide gevallen hoor je weinig/niets.
Je kan boor de veiligheid verbieden dat iemand oordopjes indoet tijdens het rijden. Je kan niet magisch beslissen dat een dove kan horen zodra hij de auto instapt.
Tegelijkertijd heeft een doof persoon net zo veel recht op persoonlijke vrijheid als ieder ander. Hiernaast is deze persoon gewend aan niets horen en zal dus ook beter rondkijken.
Ik ben het met je eens dat iemand die doof is waarschijnlijk beter zijn/haar surroundings nakijkt ja. Maar ik vind het wel een erg grijs gebied.

Ik ben zelf van mening dat het wel moet kunnen met harde muziek, als je daardoor ook maar beter oplet oplet ter compensatie. Maar dat kan ook weer lastig zijn.

Uiteindelijk denk ik dat mensen zelf de afweging moeten maken tussen voldoende meekrijgen van het verkeer (met of zonder gehoor) en genieten van harde muziek.
De vrijheid van een ander stopt, wanneer deze een ander inperkt.

Wanneer dus iemand anders zijn gedrag mij in gevaar brengt zonder noodzaak vind ik dat dit verboden moet zijn. In elke auto zijn een radio en speakers. Er is dus geen reden om oordopjes te gebruiken.
Niet iedereen heeft zin om een geluidssysteem van 5000 euro in de auto te zetten om de geluidskwaliteit te evenaren van oordopjes van 100 euro.
First of all het eerste oortje dat de bas kan produceren van een speaker van ook maar 50 euro moet nog worden uitgevonden.

Ten tweede hoeft een goed audiosysteem in je auto geen 5000 piek te kosten. Ja als je voor zon marketing onzinverhaal valt en van die dure A-merk speakers van Bose of Harman Kardon oid in laat bouwen wel maar bij de garage om de hoek kunnen ze het voor minder, hoor.

Ik merk de afgelopen paar jaar, dat alleen maar omdat je oortjes van 300 euro kunt kopen, dat sommige mensen gaan geloven dat ze ook even goed geluid maken als speakers van 300 euro. Dat is niet zo. Er komt gewoon geen bas uit. Dat kan ook fysiek niet met zulke kleine speakertjes. En ze resoneren vaak op bepaalde treble frequenties doordat de behuizingen klein en van hard plastic zijn. Oortjes gaan het nooit halen bij een goede speaker.

[Reactie gewijzigd door pietjepuk3610 op 15 augustus 2020 11:09]

Ik heb ook geen zin om 100 te rijden i.p.v. 150.
Betekent niet dat ik het dus dan maar mag omdat het wat minder leuk is...
Er is natuurlijk wel nog het verschil dat harde muziek je afleidt en doof zijn niet. Het feit alleen al dat je de muziek hoort, bewijst dat niet alle aandacht op je omgeving en op de weg ligt. Daarbij zal harde muziek ook moeilijker te negeren zijn dan muziek op normaal volume.

Voor een horend iemand, zullen oordoppen (die geluid dempen, niet om muziek te spelen) waarschijnlijk eenzelfde veiligheid-effect hebben. Omdat je dan je omgeving niet of minder hoort, is de kans groot dat je "losraakt" van je omgeving en je aandacht naar je gedachten gaat. Ik denk zelf dat een doof iemand, door ervaring, hier geen tot minder last van heeft.

[Reactie gewijzigd door LA-384 op 15 augustus 2020 06:35]

Waarom? Ik hoop dat je je ogen kan stil houden terwijl je je hoofd op/neer of links/rechts beweegt, anders klopt er iets niet :)
Mwah. Gaat prima. Je ogen hebben een vrij accurate stabilisatie mechaniek. Je kunt vaak prima teksten lezen terwijl je “relatief” normale hoofdbewegingen maakt. Ik type dit nu ook terwijl ik m’n hoofd raar beweeg en gaat vrij foutloos.
Ja, dat bedoelde ik dus. ;) Als @Kalief dat niet kan is er iets mis :P
Zie mensen al stuiptrekkend rond rijden haha. Ow ik ben niet origineel in deze. Woeps.

[Reactie gewijzigd door Core2016 op 15 augustus 2020 04:38]

Hmm, zo wordt het wel erg lastig om mensen die ze zien vliegen te herkennen op straat..
Lastig voor mensen met een tic... next song.... next song....next song....next song
leuk marketing idee maar ben bang dat het niets gaat worden..
Gestures met je hoofd lijkt me echt niet relaxt.
Gestures met je hoofd lijkt me echt niet relaxt.
Je zou denken dat touchbediening fijn is maar daar ben ik inmiddels ook geen fan meer van. Iedere keer als ik mijn oortjes beter in mijn oor wil draaien loop ik het risico dat ik pauzeer. Als ik het volume harder wil zetten (drie keer tikken) missen ze vaak een tik waardoor ik ongewild naar het volgende item zit te luisteren (twee keer tikken). Precies goed tikken is sowieso lastig omdat ik geen visuele feedback heb. Ik heb ook oortjes met fysieke knoppen gehad en dat ging eigenlijk nooit mis.
Daarom ben ik ook voor de Jabra elite active 75t gegaan, fysieke knoppen die mooi in het design weg zijn gewerkt, zeer goed geluid en compleet waterdicht.
Enige nadeel is dat je ze niet in kan doen als je wil slapen, steken ze net wat te ver voor uit, ligt niet comfortabel, moet je klooien met je kussen zodat je oor in een deuk ligt.
Waarom zou je met oortjes in willen slapen?
Ik slaap altijd met mijn raam open en als er op donderdag, vrijdag en zaterdag nacht jongeren langs fietsen als ze terug komen van stappen. En ze bijna altijd nodig vinden om even "bij te komen" in de speeltuin voor mijn huis en ze daar nogal luidruchtig gaan staan zijn. Dan doe ik mijn oordopjes in en zet ik de onweer soundtrack aan in de app. Dan kan in enigszins verder slapen.

Ook ken ik meer dan genoeg mensen die beter slapen als ze muziek in hebben of langs een partner liggen die nogal snurkt.

Ook kijk ik regelmatig series of films op m'n laptop in bed, ook dan lig ik wel eens op een zij.

Zijn dus redenen genoeg om te liggen met oordopjes in.
En dat is waarom die bedieningssystemen waarbij een actie 1, 2 of 3 keer in herhaling uitvoeren andere dingen doet super irritant zijn en niet werken. Gewoon 3 knoppen op het apparaat voor 3 functies is makkelijker. Steve Jobs had geen gelijk.
India lijkt mij dan niet zo'n geschikte markt voor deze oortjes ;)
Waarschijnlijk blêrt ie dan op een gegeven moment gewoon hard in je oor.

“Ja wat wil je nou!! JA OF NEE?”
Ik zie ze al in de fitnes schudden en knikken .
Ik heb zelf geen idee of dit iets gaat worden. Met al dat schudden en knikken kun je pijn krijgen in je nek. En in Nederland is misschien gevaarlijk in het verkeer.
Tenzij je in een call center werkt zal het wel meevallen toch? Hoeveel telefoontjes verwerk je nou helemaal per dag, zeker in verhouding tot het aantal keren dat je "normaal" je hoofd verdraait :?
Nieuwsbericht uit het jaar 2022: Mensen die Mobvoi oortjes gebruiken hebben massaal last van RSI in de nek door het te veel schudden van hun hoofd.
Dus je moet niet te enthousiast meebewegen met de muziek, want dan springt die naar het volgende nummer? Dat deed de discman vroeger ook. ;)
Binnenkort is er daarom een fabrikant die oortjes met ESP (electronic shock protection) uitbrengt 8-)
Handig, komt je favoriete nummer langs, begin je met headbangen of je beweegt mee met de muziek, ding gaat acuut door naar volgend nummer. Dit is toch overduidelijk een heel dom idee.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee