Kik Messenger gaat verder met nieuwe eigenaar

Het bedrijf MediaLab heeft te kennen gegeven dat het Kik Messenger overneemt en verder zal ontwikkelen. De chatapplicatie wordt overgenomen van Kik Interactive, dat zich in de toekomst zal richten op de eigen cryptomunt Kin.

In een bericht op zijn website meldt Kik dat zijn gelijknamige chatapplicatie is overgenomen door MediaLab. Die laat weten dat het de software verder wil ontwikkelen, waardoor de toekomst van Kik Messenger dus verzekerd lijkt. Het is niet bekend hoeveel MediaLab heeft betaald voor de overname.

Daarnaast heeft MediaLab nog een aantal ideeën voor de verdere ontwikkeling van Kik openbaar gemaakt. Zo moeten de chatgroepen groter gemaakt kunnen worden, en moet er een manier komen om inactieve admins te verwijderen. Ook moet de applicatie sneller worden en minder bugs bevatten. Spam en andere ongewenste berichten moeten juist uit de applicatie worden verwijderd.

Kik Interactive gaf vorige maand aan dat het zich in de toekomst voornamelijk zou richten op het ontwikkelen van de eigen digitale munt Kin. Dat betekent dat er geen ruimte meer was voor het ontwikkelen van de chatapplicatie, waardoor het voortbestaan in gevaar kwam. Vorige week liet Kik al weten dat het verwachtte een nieuwe eigenaar te vinden voor zijn chatapp.

Door RoD

Forum Admin Mobile & FP PowerMod

20-10-2019 • 12:40

52

Reacties (52)

52
49
24
3
0
10
Wijzig sortering
Anoniem: 767041 20 oktober 2019 12:47
Wat is het verschil met telegram en kik?
KiK maakt gebruik van een code net als BBM ipv je telefoonnummer.
In het 18+ dating circuit is t handig om iemand beter te leren kennen voordat je ze je telefoonnummer geeft om te appen. Nu kun je buiten de datingsites met een volwaardige instant messaging app met elkaar contact houden.
Telegram heeft ook een link die je kan delen met mensen zonder dat ze je telefoon nummer te geven.
18+ als in seks? Bij gewone dating geef ik ook alleen mijn nummer als ik met iemand een klik voel. Je kunt het nummer van de ander altijd nog blokkeren.
Wanneer ik vreemd wil gaan gebruik ik een wegwerp telefoon van 10,- waar je vrijwel altijd 5,- beltegoed krijgt die je bij de kijkshop kan kopen.
Dus het kost me 10,- meer maar ben niet traceerbaar.

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 22 juli 2024 14:24]

Gezien de kijkshop niet meer bestaat en er toch wel wat geappt wordt hetgeen niet kan met een 10,- telefoon denk ik dat we vol blijdschap mogen concluderen dat je al een tijd geen vreemdganger meer bent :)
Oh klopt, zie het nu opeens.

Goed dat was nog toen er echt winkels bestonden in de winkelcentrum en je even snel langs kon gaan.
Inderdaad een te lange tijd geleden. Nu moet je dus eigenlijk naar al die ''india / egypte / albanezen'' die phone reparaties hebben.

Goed wou een punt maken, je bent vrijwel nooit onherkenbaar met de hedendaagse mechanicme.
Ongeacht op het encrypted is. Het wordt alsnog ergens opgeslagen. Of je moet een soort blockchain mechanicme hebben die de berichten goedkeurt op de hashes als ze kloppen.
Vreemdgaan is wat lafjes vind ik.... Ik stel me doorgaans eerst netjes voor :)
Mijn partner zou het misschien wel opvallen als ik opeens met een burner rondloop...
Nee 18+ als in dating voor volwassenen zoals bv Badoo.com
KIK maakt gebruik van een username! Dit zat bij BBM toch echt anders. Daar werd de code volgens mij random gegenereerd...

Wel kun je een telefoonnummer aan je KIK account naam koppelen. Om zo eventuele kennisen met kik te vinden...

[Reactie gewijzigd door Hellsystem op 22 juli 2024 14:24]

Een gebruikersnaam is toch een code of niet. Boeit toch niet of t random gegenereerd is of zelf verzonnen, of wel soms. Overigens klopt dat niet helemaal, ik had in de laatste paar jaar gewoon een gebruikersnaam op BBM, omdat als je dat wilde kon je je eigen pin verzinnen en laat mijn pin nu gelijk zijn aan de gebruikersnaam die ik op Kik heb en die ik hier gebruik.

[Reactie gewijzigd door Karimpje op 22 juli 2024 14:24]

"laat mijn pik nu gelijk zijn aan de gebruikersnaam die ik op Kik heb en die ik hier gebruik." mooie verschrijving
Aangepast. Autocorrect |:(
Ja, bij de oude BBM was het willekeurig, maar sinds BBM op BB10 (en later dus ook op Android) kon je ook een gebruikersnaam instellen.
Anoniem: 767041 @Karimpje20 oktober 2019 13:31
Je kan bij telegram ook gewoon je username gebruiken ipv nummer
KiK werd in de beginjaren van Instagram gebruikt om met elkaar te kunnen communiceren. Toen hadden veel mensen hun KiK-ID op hun profiiel staan. Er bestond toen nog geen DirectMessage in Instagram.
Je ging niet je telefoonnummer op je IG profiel zetten, dat doe je ook niet op je Badoo profiel, dan kun je t net zogoed in de krant zetten bij wijze van spreken.
Ik zou t pas heel opmerkelijk vinden als iemand wel zijn of haar nummer op t profiel zou hebben staan. Meestal is dat een "creepalert" aangezien t dan vaak gaat over iemand met een gestolen identiteit die de eigenaar van die identiteit treitert door zijn/haar mobiele nummer online te zetten. Of wanneer iemand een sekswerker is. Dus zo raar is t nog niet dat mensen hun telefoonnummer niet zomaar delen.
Telegram is voor iedereen, Kik is voornamelijk 18+.
Om eerlijk te zijn snap ik alle heisa niet.


Kik doet me denken aan tinder, als iemand dat nog kent. Eerst low-profile, daarna een piek, en nu hebben er weinig mensen het meer over.


Daarnaast staan steeds meer mensen stil dat het gemakkelijker wordt om complete profielen te stelen en vage composities te maken met zelfs complete filmpjes. Steeds meer mensen worden huiveriger om meer van zichzelf te posten.
Ik denk dat ik de heisa wel begrijp. Eerste hit op Google. En de tweede, derde, etc. zijn ook niet mals.

Tinder is duidelijk 18+. Minderjaringen kom je er niet echt tegen en anders worden die profielen wel verwijderd. Maar Kik is blijkbaar niet alleen 18+, maar ook minderjaringenpornografie. Ik schrik er nogal van, ik dacht dat Kik gewoon een erotische chat app was, maar ik wist echt niet dat de app zo populair was bij pedoseksuelen. Nog meer redenen om Kik te laten afsterven.
Ik denk dat pedofielen en andere criminelen graag kiezen voor manieren om dingen anoniem en/of buiten het zicht te doen, en of dat nou Tor, Monero, encryptie of Kik heet komt dan niet zo nauw. Als er software wordt ontwikkeld die in die categorie valt, kun je er zeker van zijn dat een deel van de gebruikersgroep het gaat gebruiken voor malafide doeleinden. Maar is daarom het medium fout?
Wel als het medium geen geautomatiseerd moderatiesysteem heeft. Als je een dergelijk medium maakt dan kun je er redelijkerwijs vanuit gaan dat er ook misbruik van zal worden gemaakt. Daarom is er bijvoorbeeld een filter in IG waarmee in ieder geval een deel van het malafide materiaal wordt geblokkeerd.
Tinder is zeker niet over zijn piek hoor. Het is nog steeds razendpopulair. Dat je er niemand meer over hoort is omdat het niet meer nieuw is, en inmiddels helemaal ingeburgerd.
"als iemand dat nog kent" - grapjas. Tinder is uiteindelijk uit zijn taboe-omgeving geraakt en is populairder dan ooit.
Is Tinder minder populair aan het worden?
Hoezo is KIK voornamelijk 18+?
Om de een of andere reden is Kik vaker gebruikt in het dating circuit, hoewel je beide apps met alleen een username kunt gebruiken (in plaats van telefoonnummer). Het niet nodig hebben van een nummer is - in mijn ogen - dan ook het enige wat onder privacy te scharen valt.

[Reactie gewijzigd door jurroen op 22 juli 2024 14:24]

Zit er überhaupt wel toekomst in het ontwikkelen van een crypto currency in deze tijd waar zelfs Facebook zijn crypto niet echt van de grond krijgt?
Ja. Het 'grappige' is dat een crypto currency in principe niet te reguleren is. Overheden proberen het wel, maar ja, je kan moeilijk het hele internet afsluiten of DPI op encrypted verkeer toepassen. Misschien dat het nog wel een klein beetje lukt met the Great Firewall van China, maar dan nog, de meeste cryptocurrency is designed om daar tegen bestand te zijn (offline wallets bijvoorbeeld).
Het vasthouden aan traditionele manieren van controle door overheden is van alle tijden. Neem bijvoorbeeld VOIP. Dat willen ze ook kunnen aftappen en zijn er overheden die heel het principe van encryptie proberen te ondermijnen. Wat natuurlijk niet kan (je kan een backdoor inbouwen, maar dat is kwestie van tijd voor die is ontdekt en een ander algoritme wordt gebruikt).

Wat Facebook geprobeerd heeft, is aansluiting zoeken bij de traditionele betalingsmarkt. Die zijn 'bang' voor fintech, want dat gaat ze uiteindelijk ooit de kop kosten (fintech kan veel sneller veranderen en inspelen op de markt, logge ouderwetse betalingsverwerkers niet).
Facebook is helaas niet in staat de bedrijven en overheden te overtuigen mee te gaan. Die houden vast aan de controle die ze traditioneel hebben.
dat een crypto currency in principe niet te reguleren is.
Het crypto gedeelte kun je weinig aan doen, maar de interface met de echte wereld is dan weer wel naleving mogelijk. Daar zie je dan ook dat ook dat de focus ligt: Het omzetten van crypto-coin in reguliere valuta of het kopen van goederen en diensten ermee.
Tot crypto een reguliere valuta wordt.
Ja. Het 'grappige' is dat een crypto currency in principe niet te reguleren is. Overheden proberen het wel, maar ja, je kan moeilijk het hele internet afsluiten of DPI op encrypted verkeer toepassen. Misschien dat het nog wel een klein beetje lukt met the Great Firewall van China, maar dan nog, de meeste cryptocurrency is designed om daar tegen bestand te zijn (offline wallets bijvoorbeeld).
Het vasthouden aan traditionele manieren van controle door overheden is van alle tijden. Neem bijvoorbeeld VOIP. Dat willen ze ook kunnen aftappen en zijn er overheden die heel het principe van encryptie proberen te ondermijnen. Wat natuurlijk niet kan (je kan een backdoor inbouwen, maar dat is kwestie van tijd voor die is ontdekt en een ander algoritme wordt gebruikt).

Wat Facebook geprobeerd heeft, is aansluiting zoeken bij de traditionele betalingsmarkt. Die zijn 'bang' voor fintech, want dat gaat ze uiteindelijk ooit de kop kosten (fintech kan veel sneller veranderen en inspelen op de markt, logge ouderwetse betalingsverwerkers niet).
Facebook is helaas niet in staat de bedrijven en overheden te overtuigen mee te gaan. Die houden vast aan de controle die ze traditioneel hebben.
FB had Mastercard en Paypal al mee, en Visa voor 90%
Maar het reguleren en de controle door de overheid was niet 100% sluitend te krijgen
Daarom zijn de lobbyisten op die bedrijven gaan inpraten ( door wat 'druk' uit de overheid )

Ik heb het niet op Facebook en de praktijken, maar er zal géén crypto de overhand krijgen, door de achterliggende gedachte, dat er geen adequate ( lees overheids ) toezicht kan plaatsvinden.
Anoniem: 1266442 20 oktober 2019 19:54
Slecht gebruik van een goed product zegt niets over de kwaliteit van het product.
Het is de intentie van de gebruiker..
Onder het mom van elk voordeel heb z'n nadeel, liever dat ze Kik gebruiken, een instant messaging applicatie zonder E2EE, maakt het wat mogelijker om kwade partijen op te sporen en te vervolgen.

Overigens lijkt het wel te passen in het portfolio van MediaLab, met onder andere Whisper. Het portfolio lijkt vooral gericht te zijn op het harvesten van persoonlijke data, nergens iets over privacy maar wel:
P.S. We use Facebook Audience Network to deliver interest based ads! Learn more here: https://m.facebook.com/ads/ad_choices
Op de App Store en Play Store pagina's van Whisper 8)7

[Reactie gewijzigd door jurroen op 22 juli 2024 14:24]

Hopelijk doet MediaLab iets aan alle illegale activiteiten op Kik, maar ik heb er weinig hoop op. En ja, leuk dat er geen encryptie op zit, maar hier heb je niks aan als er niet werkelijk iemand achteraan gaat. Hier zouden ze het bedrijf verantwoordelijk voor moeten houden.
Ja laatst was er een ramkraak op de Rabobank met een Volvo. Ik vind dat we Volvo moeten verbieden. :(
Er zal een reden zijn waarom ze een Volvo gebruiken en niet bijvoorbeeld een Smart. Dus inderdaad, Volvo maar verbieden. :+
Volgens de reclame is een smart zo sterk dat zelfs een dinosauriër hem niet kan pletten.


Anyways de opmerking Volvo verbieden omdat...... slaat noch kant noch wal.
Want de user in kwestie die het betoog over de problematiek aanhaalt van kik heeft wel ergens een punt.

Als de nieuwe eigenaar hier van op de hoogte is dan zou ik me toch 2 keer bedenken om dit platform voort te zetten. Je kan ook bij jezelf gaan denken en proberen dit op te lossen ipv het klakkeloos over te nemen.
Een bedrijf heeft wel de verantwoordelijkheid om zijn platform te modereren. Als ze dat niet doen zijn ze gewoon strafbaar.
Mag ik dan als hetero man (al weet ik niet hoe dat relevant is) de volgende uitspraak walgelijk vinden en dat uitspreken?

"En ik mag dat zeggen, want ik ben zelf homo"
Niet voor het een of het ander.. Maar heb je trouwens ook gekeken naar Snapchat? of een Whatsapp of Instagram ofzo? Het gebeurd daar ook, en om heel eerlijk te zijn voel ik mij best wel aangevallen. Niet iedereen is zo ziekelijk ingesteld als hoe jij het nou overbrengt. Denk alsjeblieft na volgende keer voordat je wat zegt.
Alles dat voor goede zaken gebruikt kan worden kan misbruikt worden voor slechte. Moeten we het internet en encryptie ook dan maar gelijk bannen?
Soms weet ik niet of we hier op Tweakers vóór of tégen privacy zijn
och och, alsof andere apps als telegram/whatsapp/facebook messenger/etc ook niet daarvoor gebruikt worden..
Leuk, kan een app, waar veel pedofielen op zitten en hetero- en vooral homoseksuelen maar al te graag dickpics met elkaar delen, lekker doorgaan. En ik mag dat zeggen, want ik ben zelf homo :P
En daar gaat het mis in onze samenleving
jij mag het kennelijk wel uitspreken, maar als ik het zou doen, ben ik een homofobe racist ...
Omdat jij 'zegt' homo te zijn, mag je alles roepen ?

Nee ... iedereen is gelijk, iedereen moet accepteren dat anderen gekwetst kunnen worden, of je nu homo bent of niet, gedraag je
@Marcel317 en @FreshMaker: zo was het niet bedoeld. Was gewoon als een flauw grapje bedoeld om de overserieuze toon van mijn reactie wat te verzachten. Vandaar ook die smiley erachter.... Iedereen mag dat idd gewoon zeggen, wat je seksuele geaardheid ook is.

Edit: ik heb de zin maar even uit de oorspronkelijke reactie verwijderd, omdat deze inderdaad erg snel verkeerd opgevat kan worden.

[Reactie gewijzigd door mrtnptrs op 22 juli 2024 14:24]

@DeathMaster Inderdaad, verbaasde me een beetje dat zoveel mensen mijn woorden zo slecht interperteerde..... Daarnaast gingen sommigen het een beetje overgeneraliseren; ja, elke app heeft een userbase met rotte appels erin, maar ik vermoed persoonlijk dat het percentage rotte appels bij apps als WhatsApp, Facebook etc. (en het niet relevante voorbeeld van een Volvo) een stuk lager ligt dan bij Kik.

Laten we een beter voorbeeld nemen: we hebben in het fictief plaatsje "Tweakers" een club voor mensen die geil worden van de nieuwste raytracing effecten :P Volgens beleid zijn minderjarige niet toegestaan daar. Toch komen er met grote regelmaat minderjarigen binnen. De club ziet dit, maar doet er eigenlijk niks aan. Dan zou de club eigenlijk hier alsnog iets aan moeten doen om te zorgen dat de club zich aan haar eigen regels houdt. Zou dit naarbuiten komen, dan zou het overal op het nieuws komen. Ik snap dus niet waarom mensen dit soort dingen niet zo erg vindt als het gaat om apps....

Het lijkt er ook sterk op dat Kik hier niet actief iets aan doet, terwijl Facebook er wel actief iets aan doet; misschien niet altijd even succesvol.
Oh grappig dat je dat zegt, ik dacht dat waarde en normen thuishoren in een gezonde samenleving. Dat we t recht hebben tot vrijheid van meningsuiting, wil niet automatisch betekenen dat je daadwerkelijk ook alles ongenuanceerd moet zeggen en dat je dat je daarmee bewust mensen kwetst.
Stel je voor ben je net overleden, komt tijdens je dienst in t bijzijn van al je dierbaren je "beste" vriend aan t woord en begint maar eens te vertellen hoe onwijs blij hij wel niet is, dat je eindelijk de pijp uit bent gegaan. Je was immers niet te genieten zo'n klote persoonlijkheid vond hij dat je had.
Dat doen we uit respect toch ook niet of wel soms?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.