Kik zegt dat zijn chat-app blijft bestaan

Chat-app Kik blijft volgens het gelijknamige bedrijf bestaan. In de loop van vorige maand leek het erop dat Kik Interactive de stekker uit de chat-app zou trekken om zich op de eigen cryptomunt Kin te richten, maar het lijkt erop dat er een partij geïnteresseerd is om de app over te nemen.

Het Canadese Kik Interactive meldt op Twitter dat de chat-app blijft bestaan en dat het bedrijf 'spannende plannen' heeft om de app nog beter te maken. Meer details zijn nog niet bekend; binnenkort zal er meer bekend worden gemaakt. Een week geleden gaf Kik Interactive-ceo Ted Livingston al aan dat er wellicht een nieuw thuis voor Kik was gevonden, waarbij hij meldde dat er een intentieovereenkomst met een niet nader genoemd bedrijf was gesloten. Dit bedrijf zou de chat-app willen kopen, laten groeien en voornemens zijn om door te gaan met de integratie van Kin. Livingston gaf toen aan dat het nog geen gelopen race was, maar het recente Twitter-bericht van Kik Interactive lijkt erop te duiden dat er nu een definitieve overeenkomst ligt.

Eerder leek het erop dat Kik geen lang leven meer beschoren was. De chat-app zou worden afgestoten, omdat Kik Interactive zich volledig wil gaan richten op de eigen cryptomunt Kin, die het halverwege vorig jaar introduceerde. Om dat mogelijk te maken moest het bedrijf flink worden afgeslankt, waaronder ook het sluiten van de Kik-app.

Kik Interactive ligt overigens al ruim anderhalf jaar in de clinch met de Amerikaanse beurswaakhond, de Securities and Exchange Commission. In deze zaak draait het om de definitie van cryptovaluta en de vraag of de Kin daar onder valt. De SEC klaagde Kik Interactive aan, omdat het de introductie van de Kin zou gebruiken om geld op te halen. De waakhond treedt al langer op tegen dergelijke initial coin offerings, die in feite worden gebruikt als een alternatief voor een beursgang. De ico van Kik leverde het bedrijf ruim honderd miljoen dollar op.

Door Joris Jansen

Redacteur

14-10-2019 • 17:50

14

Reacties (14)

14
10
7
0
0
1
Wijzig sortering
En nu de vraag,, als je dmv het sluiten je halve userbase verliest (wat vervolgens bij de concurrentie gaat zitten), hoe goed valt zo een comeback dan? (also het gerucht is er al een week volgens mij)
Ligt eraan hoeveel mensen blij waren met de app, wat ze gaan doen en wie ‘t overneemt.
Ook al heb je misschien gelijk. Leven en laten leven :). Er is niks mis met anonieme contacten.

Ergens ben ik ook wel blij dat ik door de shut-down verhalen mijn KIK account heb gesloten. In het kader van mijn privacy terugwinnen. De KIK app is nou niet de beste app op het gebied van security, encryptie en privacy. Een mooie aanleiding om eens te kijken naar (open source) alternatieven.
In principe kan je met Telegram hetzelfde bereiken. Je hoeft namelijk een Telegram contact niet toe te voegen met een telefoonnummer, dat kan ook door middel van een zelf gekozen gebruikersnaam
Eigenlijk best komisch, dat de gemiddelde nederlander privacy niet zo nauw neemt, maar als het om zoiets gaat ze plots gaan nadenken welke app ze nodig hebben om vertrouwelijkheid te borgen. Misschien moeten iedereen eens beseffen dat Google en andere soort bedrijven inmiddels meer van ons weten dan onze eigen partners, die we met dit soort apps willen bedonderen (En Google en Apple weten exact wie dit doet, en hoeveel uur per dag je spendeert aan deze app....)

[Reactie gewijzigd door lucatoni op 23 juli 2024 06:32]

Natuurlijk staan anonieme contacten niet gelijk aan bedonderen van mensen. Er zijn ook andere redenen om anoniem te willen zijn.

En inderdaad weten Google en Apple enorm veel. Voor de mensen die dat interessant vinden is er een subforum over privacy op tweakers. Ik ben zelf aardig op weg om Google en Apple te weren. Denk aan LineageOS, Pi-Hole, uitfaseren van Google diensten, overschakelen op FOSS apps (zoals Signal) en betaalde mail dienst (Posteo). En nu dus mooie stap met het verwijderen van KIK.
Open source ≠ veilig
veilig ≠ private

[Reactie gewijzigd door lars_jj op 23 juli 2024 06:32]

Anoniem: 428562 @wij14 oktober 2019 21:56
Zou ook eens kijken naar https://grapheneos.org/
Want wat Google weet in 10 petabyte statistieken is natuurlijk exact hetzelfde als wat je directe partner rechstreeks weet... :)
De woningmarkt bestaat toch ook nog? :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.