Nogmaals ik weet dat kan het kan. Maar dat gebeurt niet in NL want het mag niet.
Providers mogen niet 24/7 individuen op hun netwerk volgen.
Het zou ook wat zijn als kpn 24/7 logt waar Je allemaal bent geweest.
Dat wat omschrijft is een locatie uitpijlen mag dus alleen in opdracht van het OM.
En heeft ook alleen nut als je bijvoorbeeld al verdacht bent en ze willen waar je op dit moment bent.
Wat de politie bedoelt met aanstralen is de location time stamp van de VLR naar de HLR. Meer niet. Daarin staat
geen signaal sterkte van 3 masten met een exacte locatie. Een VLR update is nodig zo dat het netwerk weet via welke mast jouw telefoon bereikt kan worden als je gebeld wordt. Daarvoor is een locatie technische niet noodzakelijk en mag dus van de AVG (gdpr) niet verwerkt worden en al helemaal niet bewaard worden.
Zie hier een omschrijving aanstralen van een mast als bewijslast in een moordzaak.
Nergens wordt uitpijlen beschreven.
Alleen het gebruik van een VLR update. En word zelf expliciet aangegeven dat ze alleen de CEL maar niet de locatie binnen de betreffende Sector weten(straal gebied van een antenne) Duidelijk kan het niet zijn toch?
Ze plaatsen zelfs een technische kanttekeningen dat buiten de grote steden een Sector zich over enkele kilometers kan uitstrekken.
Dat is precies wat zeg en probeer uitleggen.
En ja nu is de kans groot en zeer aannemelijk. Dat wanneer je telefoon in de betreffende sector hoe groot of klein ook bewijst dat je daar bent geweest. Dit is alleen waar als de politie via een ander spoor bij een verachten is uitgekomen.
MAAR!!! wanneer ze bij een verdachte uitkomen door te kijken wie er op een bepaalt tijdstip een VLR update op de HLR heeft van de mast waarbij bij een binnen een sector iemand is vermoord. Zegt dat
niets over jou locatie en bewijst het niet dat daar ook echt bent geweest.
Het probleem Is 2 ledig. VLR updates gaan wel eens fout/niet goed. er verdwijnt dan een bitje in het bericht omdat door bijv een onderbroken verbinding, (want het gaat door de lucht de lucht) bij beschadigd update bericht is een VLR update corrupt en vindT dus niet plaats.
Je wordt dan niet geregistreerd op de nieuw mast. Hierdoor kan je zomaar een halve/hele dag in een andere sector van mast Y zitten maar de HLR denkt dat je nog op mast X van de moord zit.
Het 2e punt is: je zit op de fiets/in de auto en rijdt over de weg. wanneer je buiten het bereik van de mast dreigt te komen. Dan gaat het netwerk opzoek naar een nieuwe mast met beter bereik. En nu komt het de Sector die je in rijd/fiets is VOL (de carnavalsoptocht gaat net van start, file op de snelweg bedenk iets) hierdoor vindt er op de HLR geen update plaats met de VLR gegevens van sector(mast waar je nu fysiek bent) het netwerk zoekt namelijk verder naar een mast die ruimte voor jouw telefoon heeft. Dat kan dus zomaar 2 of 3 masten verder of naar links of rechts van werkelijk positie zijn. (Dus zoal in de uitspraak omschreven en aangehaald enkele kilometers per mast verderop.
Dus als je de pech hebt dat er net iemand binnen die CEL een moord of iets anders is gebeurt.
En zoals uit het vonnis ook naar voorkomt heeft de verdacht bekent omdat de politie de aangestraalde mast (VLR update) als bewijs zag dat de verdacht bleef liegen dat hij daar nooit geweest is.
Want de mast was toch aangestraalde.
En als je onschuldig bent hoef je ook niet liegen dus je hebt er iets mee te maken.
Hoe Ga jij dan die grijze Volvo zoeken die naast je in de file stond zodat hij kan getuigen dat je echt naast hem in de file stond? (Niet)
https://www.bijzonderstra...ing-van-verdachte-amp-uos
Het bewijs hierdoor ook niet toepasselijk verklaard.
Een ander bewijsmiddel dat de verhoorders wel erg stellig presenteren, zijn de telecomgegevens. Tijdens een confrontatie met de gebeurtenissen van de bewuste middag zeggen ze tegen verdachte dat zijn telefoon zich onder de mast van de plaats delict bevond. Daarmee wordt geïmpliceerd dat hij op de plaats delict is geweest. verdachte beweert echter dat hij op een andere plaats in Weert was. Uit een plattegrond die het bereik van de verschillende zendmasten rondom de plaats delict weergeeft met cirkels, blijkt dat de plaats delict onder twee verschillende cirkels valt, waarvan één meer dan drie keer zo groot is als de andere vier cirkels op de kaart. Daarnaast blijkt uit een onderzoek dat op de plaats delict via alle op de kaart weergegeven masten een gesprek gevoerd kon worden. De aanstraling, die de politie gebruikt als ondersteuning voor de aanwezigheid van verdachte op de plaats delict, lijkt niet aan te duiden waar verdachte zich daadwerkelijk bevond. De stelligheid waarmee die bevinding aan verdachte wordt gepresenteerd, kan niet worden verantwoord en past niet bij de conclusies in het proces-verbaal van bevindingen van de technische recherche.
"Het signaal van een mobiele telefoon wordt opgevangen door een zendmast. Een zendmast bestaat hoofdzakelijk uit drie antennes. Een antenne wordt Cell id genoemd. Een Cell id bestrijkt over het algemeen een gebied van 120 graden, de drie Cell id's samen zijn altijd 360 graden. Het gebied dat een Cell id bestrijkt wordt een sector genoemd. De richting van de Cell id is bepalend welk gebied (sector) deze cell id bedekt. De drukte van het te verwachten telefoonverkeer in een gebied is bepalend hoe groot deze sector is. In een stedelijk gebied is dat vaak enkele honderden meters en in een landelijk gebied enkele kilometers. De zendmasten staan zodanig opgesteld dat de sectoren van de Cell id's elkaar overlappen zodat er altijd sprake is van een dekking.
Per provider heeft elke Cell id een uniek nummer. De nummers zijn opgeslagen bij het ULI (Unit Landelijke Interceptie) zodat naar aanleiding van een Cell id nummer de plaats van de zendmast bekend is en de richting van de Cell id."
VLR UPDATE
Er is onderzoek gedaan naar de zendmastgegevens van het GSM-nummer dat destijds werd gebruikt door verdachte. Voor zover relevant is hierover het volgende in het dossier opgenomen (p. 468 en verder van deeldossier C):
- dat verdachte op 9 januari 2013 te 15.30 uur belde naar een telefoonnummer in gebruik van betrokkene 1 (taxichauffeur) met een gespreksduur van 52 seconden. verdachte bevond zich toen onder bereik van een cell id te Roermond
Opgezette Call
Nergens uitpijl coördinaten.
[Reactie gewijzigd door xbeam op 14 september 2019 17:34]