Fossil brengt Gen 5-smartwatches uit met WearOS en Snapdragon 3100-soc

Fossil brengt de vijfde generatie uit van zijn WearOS-horloge. Het nieuwe model heeft een Snapdragon 3100-soc, 1GB ram en 8GB flashopslag. Het geheugen en de opslagruimte zijn verdubbeld ten opzichte van de voorgangers. Ook is de soc nieuw.

Er zijn verschillende varianten van de Fossil Gen 5, gericht op mannen en vrouwen. De verschillen zitten in de kleur en de afwerking van de bandjes. De horlogekast is met 44mm voor alle versies gelijk. Ook is de hardware bij alle modellen gelijk. De horloges zijn gebaseerd op de Snapdragon 3100-soc, die Qualcomm vorig jaar aankondigde, en hebben een rond 1,28"-oledscherm met een pixeldichtheid van 328 pixels per inch. De adviesprijs is 299 euro.

De horloges hebben een functie om de hartslag te meten, en zijn uitgerust met gps en bluetooth. Gebruikers kunnen de horloges koppelen aan een smartphone met minimaal Android 4.4 of iOS 9.3. Apple-gebruikers kunnen vanaf de herfst ook gesprekken aannemen met het horloge. Die functionaliteit ontbreekt nu nog, maar wordt toegevoegd met een firmware-update. Het was al mogelijk om spraakoproepen van Android-telefoons af te handelen via het horloge.

Fossil claimt dat de nieuwe horloges verscheidene dagen werken op een acculading met de optie Extended Battery Mode, waarbij alleen notificaties worden weergegeven en de hartslag wordt gemeten. Ook is er een Time-Only Mode waarin alleen de tijd wordt weergegeven. Hoe lang het horloge in die stand werkt, is niet bekend. De modus waarin alle functionaliteit beschikbaar is, heet Daily Mode.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

05-08-2019 • 16:24

104 Linkedin

Submitter: CLB

Reacties (104)

Wijzig sortering
De Fossil Sport gaat automatisch in Time Only als de accu leeg is, dat is echt ideaal! Hopelijk zetten ze dat hier ook in. Met de Gen4 Explorist haal ik het einde van de dag goed, ben er erg blij mee. Ook icm GPS sporten gaat prima, hoewel GPS ontvangst wel veel slechter is dan van de telefoon. Als ik hem daarvoor had gekocht, was ik wel teleurgesteld. Fossil Sport is wat dat betreft nog wat beter.

Mooi is de grotere opslag, de 4GB van Gen4 is te weinig voor wat muziek. Nadeel is dat muziek overzetten niet gemakkelijk gaat, ik kreeg het met bijv. Google Play Music niet voor elkaar en Spotify heeft alleen een remote functie, geen Offline music playback helaas zoals op Apple Watch wel is. Ik heb uiteindelijk NavMusic gekocht, dan kan het wel goed en de app werkt prima. Uiteindelijk creëer je dan een ftp server op je horloge om muziek naartoe te zetten. Niet gebruiksvriendelijk voor gebruikers, maar het werkt als je weet wat je doet.
Met 50GB voor 1 CD = 20x4 = 80 CD's (192Bit)
Dat zijn hoop cassettes hoor ;)
Er is 4GB interne opslag, ik heb na updates en installatie slechts 1.5GB over waarvan ik als ik alles gebruik gesputter heb op mijn horloge als ik een app installeer. Maar het gaat om het geheel, inclusief Spotify Support of hoe je de muziek erop zet.
De Apple Watch heeft geen offline Spotify functionaliteit. De Spotify app op de AW is alleen een veredelde remote (helaas).
Echt? Dat las ik bij Spotify dacht ik, bedankt voor je aanvulling! Weer een illusie armer :)
Echt. Met WatchOS 6 zou het echter relatief simpel voor Spotify moeten zijn om het te gaan ondersteunen. Dus ik heb nog hoop :)
De Qualcomm 3100 "nieuw" noemen is echt zwaar overdreven. De grootste vernieuwing is het typenummer. Verder is het vrijwel identiek aan zijn antieke voorganger.

Zie hier de reden van het succes van de Apple watch. Er is simpelweg geen moderne SoC voor Android watches.
Vrijwel identiek?

At the heavy-lifting end of things, there are still four ARM A7 cores running at up to 1.2 GHz. As much as possible, however, Qualcomm wants to keep them turned off: with good reason, as they’re relatively power-hungry. Instead, it would rather use the new DSP and custom QCC1110 co-processor.

The QCC1110 is a tiny, 7nm chip that sips twenty times less power than the regular application processor. Running RTOS, it’s designed to run the ambient modes when the smartwatch isn’t being actively used, as well as taking in input from sensors and more. In short, tasks that a Snapdragon Wear 2100 based smartwatch would have to wake the application processor for, a Snapdragon Wear 3100 smartwatch can often delegate to the more frugal co-processor.

3. Battery life is getting a huge boost
The upshot to that is battery life. The co-processor helps with what Qualcomm says is a significant reduction in power-consumption versus the old chipset, though GPS, sensor processing, WiFi and Bluetooth voice queries, MP3 playback, and more have also been made more efficient.

https://www.slashgear.com...ou-need-to-know-10545043/
Laat je niet misleiden door een enthousiaste schrijver van Slashgear die met 2 benen in het marketing verhaal van Qualcomm stapt.
De 3100 is leuk als het de enige SoC op aarde was en je compleet negeert wat er ondertussen al beschikbaar is

Die co processor stelt echt helemaal niet zoveel voor.

Hier wat bronnen die met een meer kritische blik naar deze SoC kijken:

Het verhaal over de Fossil/Google deal:
https://arstechnica.com/g...l-deal-wont-save-wear-os/

Het trieste verhaal over de 2100 die eigenlijk al verouderd was toen deze uitkwam:
https://arstechnica.com/g...-its-all-qualcomms-fault/

En dan de 3100, laatste deel 2e pagina:
https://arstechnica.com/g...te-smartwatch-hardware/2/

Feit is dat de 3100 in zo'n beetje de kleinste consumenten hardware zit maar het is een 28nm chip !!! Die was in 2013 (!) State Of The Art ja, geen grap!
Ze pakken dus dik 6 jaar oude technologie wat voor huidige maatstaven een zeer inefficiënte chip met lage IPC oplevert en zetten daar een kleine coCPU naast zodat ze toch argument hebben om het te verkopen.

En de media trapt er zo in, want hee het is toch nieuw?
Puur technisch bekeken zou je misschien gelijk hebben alleen werkt het in de markt niet zo.

We willen allemaal sneller en beter alleen wil dat nog niet zeggen dat dat beter voor de technologie is. We mogen dan in telefoons een enorme stap hebben gemaakt maar dit is ook maar geleidelijk gegaan en kwam in een stroomversnelling toen er een steeds groter nut en functionaliteit kwam en er steeds meer vraag en markt was voor een "smartphone".

Smartwatches zijn er nog niet zo lang. Het heeft voor de beperkte aantallen en de gebrekkige functionaliteit geen enkele zin om super te investeren in nieuwere processor technologie die aansluit bij de huidige functionaliteit omdat die er nog helemaal niet is en de aantallen er ook geen aanleiding voor geven.

Misschien is de 2100 al verouderd, de voorganger was nog ouder alleen als je puur kijkt naar waar gebruik je het voor, loop je nu al tegen limieten aan of mis je kracht ? Nee !! Dan kan je wel een nieuwe proc maken gebaseerd op de nieuwste ARM core maar je hebt er niks aan en de investering op de aantallen zal je echt niet zo snel terugverdienen. Buiten dan nog de dure marktprijs die je gaat krijgen.

Ik weet het, het is een kip en ei verhaal.
Ik loop al bijna 4 jaar (geloof ik, de eerste was een Asus Zenwatch 1) met een smartwatch. Toen was het een Ohh-Ahhh beleving. Nu zie je steeds meer mensen met een (v.n Apple) Smartwatch.

Dus uiteindelijk komt het vanzelf en heeft het gewoon tijd (en functionaliteit) nodig. Ook een fitness watch is uiteindelijk niet beter in wat het maximaal kan doen. Apple is daarin b.v wel met een interessante visie bezig die misschien de verdere ontwikkeling van de smartwatch stimuleert.

Ik blijf erbij dat zeker in deze markt het niet zo simpel een "pissing contest" is over ARM cores en nm's
Qualcomm heeft zich met de 3100 misschien makkelijk vanaf gebracht maar niet alles is zo simpel als dat we het nieuwste van het nieuwste erin proppen en verwachten dat het dan wel vlot zou lopen.
Smartwatches zijn er nog niet zo lang. Het heeft voor de beperkte aantallen en de gebrekkige functionaliteit geen enkele zin om super te investeren in nieuwere processor technologie die aansluit bij de huidige functionaliteit omdat die er nog helemaal niet is en de aantallen er ook geen aanleiding voor geven.
Verkopen Apple, Samsung en Garmin(?) daadwerkelijk zoveel meer horloges dat zij het wel kunnen veroorloven om moderne chips te ontwikkelen voor dit platform. Chips die vlot én energie zuinig zijn.
Mm, hoe schat je de prestaties tegenover een 3100 tegenover de hedendaagse Samsung smartwatch (cpu)?

[Reactie gewijzigd door Settler11 op 5 augustus 2019 20:44]

Samsung gaat in zijn nieuwste smartwatch de 9110 Exynos gebruiken die op 10nm is gebakken. Totaal onvergelijkbaar met de Qualcomm 3100.
De 9110 is ook alweer een jaar oud, die werd geintroduceerd met de Galaxy Watch in Augustus 2018, en is ook gebruikt in de Galaxy Watch Active :)

Maar nee lang niet zo oud als de Qualcomm 3100.
Is er trouwens een reden waarom andere parijten (zoals Fossil) geen Exynos chips afnemen inplaats van de dramatische Qualcomm chips?

Iemand enig idee wat Garmin trouwens gebruikt? Mijn Fenix 5 Plus gaat twee weken mee op een lading en is lekker vlot.
Ik geef je gelijk (vandaar van mij een +2).

Ik vergelijk de 310 SOC met Raspberry PI 4 SOC, de BCM2711B0. Beiden zijn op 28nm gebakken. De reden is dat de aantallen die ze bakken te klein zijn, mogelijk de marge lager en je mogelijk tussen die omschakeling van die producten de productielijn moet omschakelen. Om die reden is een Intel, een AMD of een mobiele SOC veel interessanter.
AMD en Intel maken geen processoren op ARM toch? En x86 is echt veel te onzuinig en 'lomp' voor een smartwatc.
Klinkt eigenlijk het zelfde als dat de hoofdmoot in ons landje nog steeds SAMSUNG, APPLE, HUAWEI, ETC smartphones koopt. Ja ik weet offfff toppic maar toch _/-\o_
De soc is 1 van de vele redenen van het succes van de Apple watch.
De horloges zijn waterdicht en kunnen tot dertig meter diep, zegt Fossil.
Van de gelinkte site:
Water Resistant: 3 ATM
Functions: Heart Rate Tracking / GPS / Google Pay™ / Swimproof / Notifications / Personalize Your Dial / Control Your Music / Interchangeable Watch Band
Dat is op zijn minst misleidend te noemen. In hun eigen garantie voorwaarden verwijzen ze hier naar.

Dus als hij stuk gaat heb je dikke pech, want zwemmen is pas vanaf 10 ATM (nog boven de 5 ATM die vaak als minimum gehanteerd word, voor snorkelen is 5 ATM inderdaad niet geschikt).

[Reactie gewijzigd door LOTG op 5 augustus 2019 16:47]

3 ATM = 20 meter, ook de tabel in jouw link zegt 3 ATM = 30 = swimming and snorkeling
Hoe kom jij dan bij "zwemmen is pas vanaf 10 ATM "
Ik zwem echt niet dieper dan 1,5 meter , 90% van de tijd.
In die tabel staan toch echt kruisjes bij zwemmen tot 10 ATM, je mag er zelfs niet mee douchen.

En dat jij niet dieper dan 1.5 meter zwemt zegt niets over de druk die jou horloge op die diepte te voortduren krijgt. Druk stijgt immers bij beweging in water, vandaar dat waterclassification ook zegt dat zwemmen= 5ATM, snorkelen = 10ATM.

In principe komt de tabel mooi overeen met wat de standaard zegt. 3 ATM is geschikt voor handen wassen en voor de rest helemaal niets. Het is spatwater dicht.
Vond dit nog onder Smartwatch Warranty

ABUSE & MISUSE. Defects or damages that result from:

a) Improper operation, storage, misuse or abuse, accident or neglect, such as physical damage (cracks or scratches, etc.) to the surface of the Product resulting from misuse;
b) Contact with liquid, water, rain, extreme humidity or heavy perspiration, sand, dirt or the like, extreme heat, or food;
8)7
https://services.fossilgr...Standard-Limited-Warranty
Contact with liquid, water, rain, extreme humidity or heavy perspiration, sand, dirt or the like, extreme heat, or food;
Het komt er eigenlijk op neer dat bij normaal gebruik je geen recht hebt op garantie.
Sorry meneer, u heeft te hard gezweet. Daar kan het horloge niet tegen.
ja maar ondertussen bij de marketing "swimproof" :(
u hebt natuurlijk gelijk, ik zag de kruisjes voor een + ipv - :z :X
Zwemmen met 5 ATM doe ik persoonlijk ook niet. Ik heb een watch voor 5 ATM maar een goeie slag in het zwembad op 1 meter diep en je zit er al vrijwel op die 5 ATM. Ja stilstaand water in een fabriek kan dan gerust 30 a 40 meter diep. Maar zelf zwemmen is een heel ander verhaal.
Zwemmen met 5 ATM doe ik persoonlijk ook niet. Ik heb een watch voor 5 ATM maar een goeie slag in het zwembad op 1 meter diep en je zit er al vrijwel op die 5 ATM. Ja stilstaand water in een fabriek kan dan gerust 30 a 40 meter diep. Maar zelf zwemmen is een heel ander verhaal.
Die snap ik niet :?

ah, Krentebol hieronder heeft het verduidelijkt

[Reactie gewijzigd door OxWax op 5 augustus 2019 17:54]

Dit is wel bijzonder ja, waarom geven ze aan dat het tegen 3? bar kan, maar garantie geven ze niet als je er alleen mee zwemt. Redelijk misleidend inderdaad.

edit: 5 bar verandert naar 3 bar.
(ook mijzelf even verdiept in de waterdichtheid bij horloges, hierbij een mooie uitleg):
https://www.horloge.nl/waterdichtheid/
" Maar neem het aantal meters niet letterlijk! Het geeft namelijk aan hoeveel meter druk - vergelijkbaar met de druk van stilstaand water bij geen beweging - het horloge kan weerstaan. Een horloge met een waterdichtheid van 50 meter is dus niet geschikt om mee te zwemmen (maar er kan wel mee gedoucht worden)."

[Reactie gewijzigd door krentebol op 5 augustus 2019 17:52]

Waar lees jij 5 ATM(bar)?
Van die tabel klopt sowieso niets.
3 ATM staat gelijk aan 20 meter.
5 ATM aan 40 meter.
10 ATM aan 90 meter.
20 ATM aan 190 meter.
30 ATM aan 290 meter.
50 ATM aan 490 meter.
Nee hoor, die tabel klopt gewoon. Zie ook hier
Neem van mij aan dat het niet klopt. 10 meter waterdruk geeft inderdaad 1 ATM. Maar we hebben boven water ook ongeveer 1 ATM (bar) luchtdruk. Dat maakt dat er op 10 meter, 2 ATM druk heerst.

Inmiddels heb ik gelezen dat horloge fabrikanten er heel andere kwalificaties https://www.horloge.nl/waterdichtheid/ op na houden...
Eens, op zeeniveau. Scuba duikers krijgen dit als basiskennis. Zie bijv http://www.snorkelenduiken.nl/duikfysica/

Op berghoogte in bergmeren gelden andere waarden, zie bijv https://nl.qwerty.wiki/wiki/Altitude_diving

[Reactie gewijzigd door Batje4 op 6 augustus 2019 06:29]

Dat klopt. Ik ben zelf (technisch) duiker. Om het nog completer te maken. Je kunt op je duikcomputer niet alleen de hoogte instellen waar je duikt maar ook de saliniteit https://www.shearwater.co...perdix-disagree-computer/
Dank voor de aanvulling, dat onderscheid zat even niet zo scherp in mijn hoofd. Ik duik overigens vrijwel altijd in zeewater. Maar mijn eerste duiken waren in Lago Atitlan, Guatemala, op 1800m. Daar hadden we aangepaste duiktabellen *in de analoge tijd* :P
Ruim 2 ATM. 😉
Mogelijk dat je gelijk hebt. Maar stel dat een watch waterdicht is op 1 ATM (10 meter), dan wil ik niet exact op 10 meter diep er mee zwemmen. Op moment dat je een zwembeweging overstijgt de druk die 1 ATM. Ik vraag me af of die tabel daarmee rekening houd.
Ja, daarom is 3 ATM niet geschikt om mee te zwemmen en 5 ATM niet geschikt om te snorkelen.

Daarom reist de vraag ook waarom dit 3 ATM horloge gemarket word als geschikt om te zwemmen aangezien hij gecertificeerd is voor niet eens geschikt voor douchen maar alleen spatwaterdicht. Dat is in mijn ogen gewoon keihard liegen.
Gevoelsmatig zou ik al helemaal niet gaan snorkelen met een (ongecertificeerde) smartwatch. De waterdichtheid vind ik niet echt triviaal (sorry).
Daar houdt die tabel juist rekening mee. De waardes betreffen waterdruk bij stilstaand water. Zodra je gaat bewegen, schiet die waterdruk omhoog. Een betere uitleg over de waterdichtheid en hoe die wordt gemeten vind je op bv. https://www.horlogeloods....ichtheid-van-een-horloge/
Ik blijf het heel erg jammer vinden dat deze fossil horloges een lelijke zwarte rand om het scherm hebben. Andere horloge makers lossen dit veel beter op. Kijk bijvoorbeeld naar de oude Moto 360; die had dan wel die flat tire (voor sensoren) maar had geen last van die "zwarte rand".

Al die product foto's doen ook vermoeden dat die zwarte rand er niet zit terwijl die in het echt toch wel vrij duidelijk is.

Afgezien daarvan is de additionele functionaliteit in deze nieuwe serie echt bedroevend. Zeker ook omdat we nog steeds op slechts 1GB ram geheugen zitten wat uiteindelijk toch weer gaat resulteren in bedroevende performance.
WearOS is sowieso niet al te vlot vergeleken met andere operating systems. En die bezel maakt het voor mij een no-go. Goed dat je dat nog even aanstipte, had deze al op mijn verlanglijstje staan (met stalen band) om mijn Huawei 1st gen te vervangen. Nog ff wachten op wat anders dus.
Tja de Huawei 1st Gen was toch wel een mooi klokje :)
Vorig jaar een de 2de versie gekocht maar mis toch wel een beetje de extra oppervlakte en RVS uiterlijk van de gen 1.
1GB RAM is krankzinnig veel voor zoiets simpels als een smartwatch, het is letterlijk een doorgeefluik van je smartphone en het verwerkt wat input van sensoren. Het wordt tijd dat Google en Qualcomm een samen om een tafel gaan zitten en met een schone lij gaan beginnen. Je kan slechte programma's en software niet beter maken door er simpelweg meer processor kracht en RAM tegenaan te gooien.

Maak een nieuw OS voor horloges zonder ingewikkelde apps, maak op Android een extensie voor de notificatie api waarbij je op de telefoon alle processing voor de notificatie doet, deze stuur je vervolgens via bluetooth naar het horloge. Een Nokia van tig jaar geleden had ook bluetooth, data verbinding en een kleurenschermpje en haalde alsnog met gemak dagen op een accu. De meeste smarthorloges hebben het na een dagje of 2 wel gehad..
1 GB RAM is evenveel als de tablet waarop ik dit bericht typ(Galaxy Tab 2). Lol. :P
Standaard was 512 geloof ik . De 1Gb schijnt echt goed te helpen bij de performance van de WearOS.
Doe je nou moeilijk over de achterzijde van het horloge die op je pols rust en je dus toch niet ziet als je het ding om je arm hebt? 8)7

Anders heb ik geen idee wat je bedoelt.

[Reactie gewijzigd door Frappuccino op 5 augustus 2019 16:57]

Deze user op Reddit laat het zien: https://www.reddit.com/r/...e_fossil_store_in_munich/

De zwarte rand om het scherm ziet er niet mooi uit.

De loslatende achterkant bij Fossil horloges is trouwens ook een probleem. Hopelijk hebben ze dat ook opgelost.
Aha, nu begrijp ik wat je bedoelt. Dat ziet er inderdaad niet zo fraai uit.
Maar het is op de foto's van deze nieuwe toch niet te zien dus lijkt dat te zijn opgelost.


Btw, ik snap de -1 van mijn vorige post niet. Ik vraag gewoon wat. :?
Dat is gewoon marketing/Photoshop. Even wachten op reallife-foto's / ervaringen dus :)
Wat ik link is een foto van het nieuwe horloge.
Dan heeft die er zeker een andere polsband aan laten zetten?
Op geen enkele foto of de Fossil website zie ik een two-tone metalen band.
Denk dat het door de foto/lichtinval komt. Volgens die user gaat het om deze variant:

https://www.fossil.com/us...s-steel-sku-ftw4024p.html
Hmm if so, my bad. Lijkt / leek in de verste verte niet direct op een 5th Gen.
Misschien heb je gelijk. Zou wel jammer zijn. Zoveel smartwatches met een metalen band die ik nog wel leuk vind staan er niet in de pricewatch. Deze is nog wel aardig, ook al is het nou ook geen meesterwerk.
Toch valt het mij in het echt amper op. Ik kijk nooit in zo'n hoek naar mijn horloge, ik draai hem naar mij toe om de tijd of notificatie te kunnen lezen. Pas bij een aardige hoek is het zichtbaar, ik heb er ook nog nooit iemand over gehoord in mijn omgeving terwijl ik wel heel veel mensen heb gehoord die het een heel mooi horloge vinden en verbaasd zijn dat het een smartwatch is.

[Reactie gewijzigd door Arjan90 op 5 augustus 2019 18:09]

Nee idd.
Nu je het zegt is dat wel erg jammer dat die extra zwarte rand erop zit.
Maar een positief puntje is de rotating crown knop. Next best thing compared to a rotating bezel :)
Vorig week mijn Gen 4 vervangen door de Samsung Watch, ja hij is minder mooi dan de Fossil maar gaat dagenlang mee in tegenstelling tot de Fossil die ik elke dag aan de lader moest hangen.. Beeld is mooier van de Watch en er zit wel een speaker in om handsfree te bellen.. Ik lees in de reacties net dat de Gen 5 wel een speaker heeft, als dat plus de accuduur echt verbeterd is dan is het wel een leuk ding. De Gen 4 liep bij mij ook best vaak vast en was soms erg traag. Ik snap dan ook niet dat ze er toch weer voor kiezen om een jaar oude processor erin te stoppen, ik zou wachten tot de nieuwe SOC aangekondigd word en dan meteen daarna de Gen 5 uit te brengen.. Vorig jaar waren ze ook 2 maandjes te vroeg met de Gen 4..
Had ik ook gelezen dat de batterij op vorige generaties slecht was. Heb al men gewone horloges ook
van Fossil en wou daar toch graag een smart variant tussen maar heb speciaal daarvoor gewacht. Hopelijk kan deze wel goed mee, hoewel de verschillende modi wel kunnen schelen om toch die basis functionaliteit langer te kunnen behouden.
Er komt voorlopig geen nieuwe soc.
Tenzij de markt van smartwatches in 1 keer enorm toeneemt door een mystieke functionaliteit waar niemand aan heeft gedacht en iedereen om zijn pols wil hebben.

Dat van de GEN 4 vond ik idd erg vreemd. De 3100 was net officieel uitgebracht en ze kwamen met (mooie) horloges maar met nog de oude 2100.

Wat denk ik een enorm voordeel gaat worden is het verhogen van de hoeveelheid werkgeheugen. De Ticwatch Pro is nu ook uitgekomen met 4G/LTE (in de US) en ook met een verdubbeling van het werkgeheugen en dit schijnt de reactiesnelheid en beleving van het horloge een behoorlijke boost te geven.

Ben benieuwd of Fossil idd nog andere watches gaat uitbrengen. o.a Diesel is ook een merk van ze en zo zijn er nog een paar. Leek mij allemaal dat alleen het uiterlijk van al deze watches anders was maar dat het inwendige gewoon allemaal 1 en dezelfde printplaat was.

Maar een nieuwe mooie RVS versie oif in Smoked black/ Titanium look zou ik mooi vinden. De Huawei watch 2 Classic is misschien niet echt verouderd maar de pols wil wat anders :)
Het nadeel van Samsung blijft gewoon dat het geen Android Wear is. Daardoor zal ik het niet snel overwegen.

Of er moeten op een gegeven moment meer third parties kiezen om Tizen watches te supporten dan wear watches :P
Welke apps/functionaliteiten mis je dan? Ik heb zelf nog niet heel veel ermee gespeeld met de apps maar ik had op de Fossil niet heel veel belangrijke apps, Stocard was de enige die ik vaak gebruikte voor mijn AH pasje haha.
Viewranger, NS, Bank om er maar een paar te noemen .
Bank apps doen volgens mij nog vrij weinig.. Kon met Fossil iig met ING niet betalen en had gelezen dat die van ABN ook nog niet werkt.
Niet voor betalen nee, maar diverse bank apps hebben wél Android Wear onderstuening om bv. saldo te kunnen bekijken.
Klopt ING had dat en dat is toch wel zo nutteloos.. Maar goed mijn mening offcourse. 8)7
Jammer dat Apple geen 3ed party horloges met watchOS (of hoe het dan ook heet) toestaat. Dit vind ik er een stuk beter uitzien dan een Apple watch.
Hoe bedoel je? Er staat toch
"Apple-gebruikers kunnen vanaf de herfst ook gesprekken aannemen met het horloge. Die functionaliteit ontbreekt nu nog, maar wordt toegevoegd met een firmware-update.
Hij bedoelt dat Apple niet het OS wat op de Apple Watch draait beschikbaar maakt voor 3e partijen. Je kan de Fossil horloge (waarschijnlijk) koppelen met je iPhone telefoon, maar je zal dan niet alle functies kunnen benutten verwacht ik (omdat het Fossil horloge op wearOS draait, een Android variant).
Vizzie bedoelt volgens mij dat er geen fabrikanten zijn die horloges met WatchOS maken (dus volledig apple os)
Vizzie bedoelt dat er geen andere horloges zijn met Apple Watch OS.
Dat is niet wat @Vizzie bedoelt. Apple zou zijn volledige watchOS kunnen vrijgegeven aan andere fabrikanten die er dan fatsoenlijk ogende klokjes om kan bouwen. Niet alleen gedeeltelijke bluetooth integratie.
Aan de andere kant snap ik het ook wel, dan kunnen ze net zo goed ook hun iOs vrijgeven voor andere bedrijven, betwijfel alleen of hun eigen winst dan net zo hoog zal blijven :+
Oh ik snap t ook wel ik zou alleen best een mooie (mijn mening) Apple watch willen en Apple biedt die (mijn mening) niet aan.
Zeker beeld bij, hun willen toch meer hun eigen design door drammen wat dat betreft.
Leuk om te zien, heb nog een G3 die al zo'n 2 jaar zonder problemen meegaat. de waterdichtheid is zeker een pluspunt :9
Wat misschien niet helemaal duidelijk in het artikel staat is dat dit model ook een speaker heeft! Dus je kan daadwerkelijk telefoongesprekken ermee voeren.
En anderen irriteren met jouw te harde muziek in het openbaar vervoer ;)
Alsof dat niet kan met een smartphone
Dat kan met heel veel apparaten, maar dat was niet mijn punt. Je kunt ook bellen met een smartphone (ja, echt!)
Is er ook bekend wanneer deze naar Nederland toe komt?
Ik vind het wel een mooi klokje, en ben ook wel toe aan iets nieuws om de pols. Als ik echter de link over de
de aankondiging van de Qualcomm SoC (https://tweakers.net/nieu...ger-met-co-processor.html) bekijk, krijg ik meteen het idee dat ik een verouderd product koop. Niet de fout van Fossil, want er is blijkbaar gewoon niks beters op de markt.. Ik snap dat een horloge niet de snelste chip hoeft te hebben. Echter zijn er zeker op het gebied van energie verbruik zijn er de laatste jaren grote stappen gemaakt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee