Microsoft waarschuwt dat het accounts na twee jaar niet inloggen kan verwijderen

Microsoft gaat zijn beleid met betrekking tot accountactiviteit een update geven. Wie zijn Microsoft-account langer dan twee jaar niet gebruikt, loopt het risico dat het bedrijf tot verwijdering overgaat.

Gebruikers moeten in principe binnen een periode van twee jaar minstens een keer ingelogd zijn om het account actief te houden. Voorheen beschouwde Microsoft accounts als inactief wanneer gebruikers er langer dan vijf jaar niet inlogden, maar bij het nieuwe accountactiviteitbeleid dat 30 augustus van dit jaar ingaat, is die periode verkort.

Wel heeft Microsoft een lijst van uitzonderingen opgesteld waarbij accounts ook na twee jaar actief blijven, ondanks niet-inloggen. Uitzonderingen gelden bijvoorbeeld na het doen van aankopen via Microsoft-accounts, het afnemen van een abonnement bij Microsoft via het account en de aanwezigheid van resterend tegoed, waaronder van giftcards. Ook familie-accounts blijven actief als deze gekoppeld zijn aan het account van een minderjarige dat nog wel actief is. Gebruikers kunnen de status van hun activiteitsperiode inzien bij de instellingen van hun account, meldt het bedrijf.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

04-07-2019 • 11:03

150

Reacties (150)

150
146
106
10
1
20
Wijzig sortering
Goede ontwikkeling! Ik vind het bizar hoeveel data je tegenwoordig kan opslaan zonder dat het iets kost. Ondertussen lopen emailboxen vol met nieuwsbrieven en spam van allerlei bedrijven. Niemand die nog de moeite neemt om zijn inbox op te schonen. Instagram, snapchat en facebook kan je ook oneindig volpompen met content. Wel trekken de datacentres in Nederland inmiddels samen ruim 1500MW vermogen (ander half keer de Hemweg centrale in Amsterdam). Wordt tijd dat niet alleen de techbedrijven ingrijpen maar ook de overheid. Het internet verbind ons wereldwijd vooral door een belachelijk hoog energieverbruik. Wanneer komt de digitale bewustwording?

Dit lijkt me overigens in de tijden dat klimaat hoog op de agenda staat een erg relevant topic voor tweakers om over te berichten. Hoe is die ontwikkeling en prognose van al dir datacentres, hoeveel belasting op het milieu is er mee gemoeid en kan het ook anders?

[Reactie gewijzigd door Ruud Bakker op 22 juli 2024 14:29]

Heel goed punt, alle data maar bewaren omdat het kan is gewoon zonde. Kost idd ook gewoon energie en grondstoffen, maar niemand die daar bij stil staat.
Energieverbruik is een slecht argument omdat de meeste energie komt van zonnepanelen.
Die liggen in ieder geval niet op het dak, want die staat vol met Airco units. In het geval van het KPN komt de stroom van een biomassa centrale en van windmolenpark Amalia. Hartstikke groen!

Bron KPN: "KPN is verantwoordelijk voor 0,8% van het elektriciteitsverbruik in Nederland."
KPN is op zich goed bezig, maar wel een grootverbruiker.

Het punt dat ik graag wil maken is dat we tekort groene stroom hebben, dus als deze stroom niet voor het datacenter werd gebruikt ging het naar woningen.

Bron NHD: "Voor de datacenters van Google en Microsoft bij Middenmeer is straks jaarlijks ruim 2,7 miljoen megawattuur (MWh) aan stroom nodig."

Dat is 300MWh per uur! Of 2,7 miljard kWh per jaar! Kan je bij een verbruik per huishouden van 2000kWh per jaar dus 1,35 miljoen huishoudens mee van stroom voorzien!

De getallen zijn echt amper te geloven, ik vraag me ook zeer af waarom Nederland graag deze datacenters wil hebben. Gaat het om de banen? Wat is er afgesproken qua energie? Gaan de Google's en Microsofts mee betalen aan een paar windmolenparken op de Noordzee? Wordt dat geregeld met het groene certificaten / ETS systeem? Logischerwijs als deze grootverbruikers erbij komen moet dat naast de originele ambitie om duurzame energie op te wekken er nog even bij worden geplust. Maar uiteindelijk is de oplossing in de eerste instantie, minder data = minder datacenters.
Biomassa is niet groen. Tis gewoon een uitwissel programma waar je je vraagtekens bij kunt zetten. Het proces is bijzonder vervuilend...
Voor wat betreft duurzaamheid zijn een aantal bedrijven al goed op weg!
Kijk bijvoorbeeld naar KPN: https://overons.kpn/nl/kp...d/duurzaamheid/datacenter
Wordt tijd dat niet alleen de techbedrijven ingrijpen maar ook de overheid. Het internet verbind ons wereldwijd vooral door een belachelijk hoog energieverbruik. Wanneer komt de digitale bewustwording?

Dit lijkt me overigens in de tijden dat klimaat hoog op de agenda staat een erg relevant topic voor tweakers om over te berichten. Hoe is die ontwikkeling en prognose van al dir datacentres, hoeveel belasting op het milieu is er mee gemoeid en kan het ook anders?
Goed punt. Hier moet ik elke keer aan denken als ik de scholieren zie die demonstreren voor een beter klimaatbeleid. Als ze nu eerst eens begonnen te stoppen met het gebruikt van hun mobiele telefoon met onzin filmpjes, dan scheelt dat ook vast een hoop energie.
Er staat dat het beleid per 30 augustus in gaat, maar ik heb 2 weken terug al een mail gekregen dat ik in moest loggen op mijn OneDrive omdat deze al 2 jaar inactief was. Ze zijn de mails dus al aan het sturen, mogelijk wordt het verwijderen inderdaad pas vanaf 30-08 gedaan.
Bij OneDrive is dit beleid al veel langer van kracht. Overigens wordt daarbij alleen je OneDrive verwijderd en niet je hele MS account.
Dank, dit wist ik niet!
Anoniem: 710428 4 juli 2019 11:06
Aii dit lijkt me wel lastig voor sommige bedrijven die ooit in het verleden een account hebben aangemaakt en er jaren niet meer naar hebben gekeken want het systeem draait.

Voor de consument vind ik dit wel top. Hopelijk worden allerlei accounts op het internet automatisch verwijderd doordat je geen hotmail.com account meer heb of iets dergelijks. Er zijn zoveel websites waar ik vroeger bij heb aangemeld toen ik nog niet aan privacy dacht die ik vergeten ben, maar waar wel mijn gegevens nog op staan.
Ik wil hier wel graag even een kanttekening bij plaatsen, want het verwijderen van toegang is wat anders dan het verwijderen van de data op de achtergrond.

Veelal zie ik berichten van mensen dat ze blij zijn dat ze een account hebben verwijderd, maar waar geen rekening mee gehouden wordt is dat er in sommige gevallen data 'geanonimiseerd' wordt in plaats van verwijderd. Je naam wordt simpelweg verwijderd, en je wordt dan bij wijze van spreken 'user134109351'. Een voorbeeldje hiervan is Snapchat, waarbij nog data wordt bewaard zodra je je account "definitief verwijderd" :
Na 30 dagen wordt je account definitief verwijderd. Dit houdt in dat je account, accountinstellingen, vrienden, Snaps, Chats, Verhalen, apparaatgegevens en locatiegegevens uit onze database worden verwijderd.

Sommige persoonlijke gegevens bewaren we voor bepaalde juridische, veiligheids- en zakelijke behoeften. We bewaren bijvoorbeeld gegevens over aankopen die je via Snapchat hebt gedaan en wanneer je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid hebt geaccepteerd. bron
De meeste bedrijven blijven erg vaag in het beschrijven wat ze verwijderen en wat ze geanonimiseerd bewaren. Eigenlijk zou het mooi zijn als ze dit verplicht zijn te vermelden.

[Reactie gewijzigd door TweakOverflow op 22 juli 2024 14:29]

Ik pleit er juist voor dat ze MOETEN verwijderen. Als je al twee jaar niet hebt omgekeken naar je eigen account dan is het sowieso twijfelachtig wat de toegevoegde waarde is.


Hoop dat hiermee de start wordt gegeven voor oa Facebook en Google om de rommel van gebruikers eens op te ruimen. Met de huidige logaritmes van het totaal moeten ze al heel veel kunnen voorspellen van het individu zonder dat ze daarbij x-aantal jaar data van het individu bewaren.
Mjah. Ik ben er zelf al tegenaan gelopen met een hotmail account dat ik speciaal aangemaakt had voor Facebook. Nu kan ik me niet meer afmelden bij Facebook want het hotmail account zit in een soort digitaal vagevuur.

Hetzelfde verhaal geldt voor mijn oude Xbox Live account waaraan aankopen gekoppeld zijn. Ook hier kom ik niet meer in. Het is dus niet altijd wenselijk.
Ik kan me voorstellen dat Facebook een non-antwoord zal geven, als ze al een antwoord gaan geven als je ze vraagt wat je moet doen in zo'n situatie, maar voor je Xbox Live account verwacht ik wel een beter verhaal. Stel dat er een geldelijke waarde gekoppeld is aan zo'n account, verwacht ik wel wat beters dan nee sorry, we sturen een wachtwoordresetlink zonder omkijken naar dat adres door.
Maar Microsoft heeft niets meer van je dan dat email address (en wellicht een oud, masked credit card nummer). Dus ga er maar aanstaan.
Je windows sleutel hangt er bijvoorbeeld aan vast? En ja om pc te gebruiken hoef ik dus niet in te loggen op de account.
Dus gaat microsoft dan straks ineens lastig doen over windows sleutels?
Nee, je kunt Windows ook gewoon starten zonder Microsoft account. Die optie heb je ook als je Windows wilt installeren, via Microsoft account of lokaal.
Maar dan kan je diverse apps als windows mail niet gebruiken!
Wie zit er nu te wachten op waardeloze apps als windows mail. Het hele app gedoe lijkt mij vooral te draaien rond het inboeten van functionaliteit om 1 en dezelfde interface te hebben. Het staat verre van op punt en dus gebruik ik die rommel voorlopig niet.
OneDrive is gekoppeld aan je MicroSoft account. Als je OneDrive wordt opgeheven blijft je Microsoft account nog gewoon bestaan. De Windows- en Office-sleutels zijn ook gekoppeld aan je MS account en staan los van OneDrive. Als je OneDrive niet gebruikt, dan zal je dus echt geen gezeur ondervinden met die productsleutels.
Met de huidige logaritmes van het totaal moeten ze al heel veel kunnen voorspellen van het individu zonder dat ze daarbij x-aantal jaar data van het individu bewaren.
Wat wil je precies voorspellen met logaritmes? Heb daar nog nooit van gehoord, tenzij je iets wilt voorspellen dat een lognormale distributie volgt... :+
Zoals @divvid ook zegt, er kunnen verschillende redenen waarom het account voor een paar jaar inactief is.
Ik vraag mij af waarom jij er zo voor pleit? Dat Microsoft het wel doen om de boel op te schonen, begrijp ik wel (scheelt capaciteit enzo). Maar wat merk jij daar dan van? Stoor jij je aan de "rommel"?
Als een facebook account praktisch nooit iets post, dan zie jij die toch ook zo goed als niet terug?

Als gebruiker zijnde zou je juist gebaat zijn als het tot het oneindige bewaart blijft. Ik heb ook nog ergens een vergeten gmail account, wie weet dat ik over een paar jaar toch er even in spit voor gegevens van lang lang geleden. Ik geloof niet dat ik hem nog nodig heb, maar toch verwijder ik hem niet, kan geen kwaad om te laten staan in ieder geval.

Dus kan je dat toelichten? Waarom vind je dat ze dat MOETEN?
Je maakt een simpele verkeerde veronderstelling, dat het gratis is.

Niets is gratis dus er moeten links of rechts inkom uit gegenereerd worden. Dat is dus wat een partij als Google en Facebook doet, een digitale agenda van je leven bijhouden waar je zelf praktisch geen invloed hebt.
En zelfs als je je eigen account niet meer kunt bereiken dan heeft die nog waarde voor een partij als Facebook. Kijk naar de talloze accounts van bepaalde personen op vb FB. Daar kunnen ze om wat voor reden niet meer bij.
Echter is interactie nog mogelijk met bestaande media zoals de fotos die er nog op staan en daar kan FB nog info uit halen.

Juist daarom per default na x jaar inactiviteit verwijderen. Voor diegene die er al zoveel jaar niet naar om hebben gekeken kunnen tzt een herinnering krijgen oid wat technisch geen uitdaging hoeft te zijn.
Je zal maar dissident/journalist zijn in <vul maar in> en even een paar jaar 'weggestopt' worden. Ben je mooi al je contacten kwijt. Zo zwart/wit ligt het helaas niet.
Je zal maar dissident/journalist zijn in <vul maar in> en even een paar jaar 'weggestopt' worden. Ben je mooi al je contacten kwijt.
Waarom maak je als dissident/journalist gebruik van diensten van een organisatie die in veel landen gedwongen kan worden om e-mails en contacten over te dragen na gerechtelijke dwang?

Contacten kan je ook offline bewaren.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juli 2024 14:29]

Even een klein krediet op je account zetten en opgelost alweer.
Welk systeem zou er dan draaien die afhankelijk is van het account, maar deze nooit gebruikt?
Volgens het artikel ziet MS het pas als gebruik als je inlogt, maar ik vermoed dat er genoeg gebruikers zijn die bijvoorbeeld een e-mail forward hebben ingesteld en daarna niet inloggen.

Dan wordt het best lastig als van de ene op de andere dag je mailadres niet meer bestaat en de mail niet meer doorgestuurd wordt.
Ja dit dus. ik log ook nooit in, maar doe alleen e-mails lezen met de windows 10 mail app.
gaat dit dan ook opeens weg.?

Ik weet dat er dan vaak wel een mail wordt verstuurd bijv bij transip.nl/stack/, dat je lang niet actief was of dat je account wordt verwijderd als je niet inlogt. hoop wel dat ze dit dan ook sturen van microsoft.
Geen idee want ik gebruik het zo min mogelijk ;) maar volgens andere reacties hier telt inloggen op de mailserver via bijvoorbeeld een desktop app ook mee.
Anoniem: 470811 @Mel334 juli 2019 15:26
Volgens mij wordt dat ook als login gezien. Net als je app op de telefoon gebruiken net als inloggen op je account in Windows (als je MS account gekoppeld hebt). Het gaat om een initiatief vanuit jou inloggen, email ophalen, enz).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 470811 op 22 juli 2024 14:29]

Anoniem: 392841 @Mel334 juli 2019 15:44
Nope. Je doet nog steeds een login 'query' met de mail app. Dat je zelf dat niet actief doet maakt niet uit, aangezien de mail app nog steeds een query moet doen om in te loggen op je account om de mail op te halen.
Volgens het artikel ziet MS het pas als gebruik als je inlogt, maar ik vermoed dat er genoeg gebruikers zijn die bijvoorbeeld een e-mail forward hebben ingesteld en daarna niet inloggen.

Dan wordt het best lastig als van de ene op de andere dag je mailadres niet meer bestaat en de mail niet meer doorgestuurd wordt.
Dan ontvang je waarschijnlijk wel eerst een mail waar dat in staat. Dan log je even in en is het probleem opgelost.
Windows licensies, ik heb er een paar gekoppeld aan mijn account.
Anoniem: 420148 @mr_evil084 juli 2019 15:38
Technisch gezien wordt je account dan wel periodiek geraadpleegt 🙂 hoop dat dat telt
Lijkt me dat het telt. Het systeem doet een query op jouw account naam of de licentie geldig is - in feite logt je systeem dan op jouw naam in en vraagt 'Klopt deze licentiecode?'
Aan de andere kant hoeft het natuurlijk ook weer niet... Kan net zo goed een query a la SELECT licensekey FROM licenses WHERE username = "MicBenSte" zijn.
Als voorbeeld mijn Microsoft certificaten. Die kan ik raadplegen via mijn account. Heb ik echter al meerdere jaren niet nodig gehad.
Maar de account bij die andere bedrijven blijven gewoon bestaan. Ook al bestaat jouw hotmail adres niet meer. Erger nog, andere mensen zullen jouw oude hotmail adres misscvhien weer kunnen registeren, en daarmee inloggen op jouw oude accounts bij websites waar je je ooit hebt aangemeld,
Ja dat bedoel ik ook, daarom hoop ik dat het automatisch wordt verwijderd als emailadres niet meer werkt.
Het is dan gewoon random accounts aanmaken en overal password vergeten.

Wat anders nog een optie zou zijn, dat elk bedrijf waar jij een account heb geregistreerd bijv 1x per jaar een mail sturen met je gegevens wat zij van je hebben etc. Toen met de nieuwe privacywetgeving heb ik opeens veel mails gekregen van allerlei sites, welke ik vergeten was en waar zij wel mijn data hadden.

Maarja zomaar die data daar verwijderen gaat lastig ondanks dat het volgens de wet mag want je moet je vaak weer verifieren met een ID of iets dergelijks.
Dus ik pleit voor een wetgeving waarbij iedere site met accounts eenmaal per jaar een mail stuurt naar iedereen of zij het account willen behouden of compleet met alle data verwijderen.
Aii dit lijkt me wel lastig voor sommige bedrijven die ooit in het verleden een account hebben aangemaakt en er jaren niet meer naar hebben gekeken want het systeem draait.
Wat bedoel je met dat het systeem draait? Je gebruikt toch niet je account van Microsoft om in te loggen in Windows? :o
Anoniem: 710428 @Nas T4 juli 2019 13:47
Voorbeeld van @laptopleon , maar ook bijv dat je software aanschaft van third party en dat verifieert met een ms account vervolgens na 3 jaar bijv niet meer in die mailbox heb gekeken, en later bij opnieuw aanschaf of verwijderen van data moet je weer in dat mailaccount kunnen om te verifieren of iets dergelijks. Zo zijn er meer zaken waarbij je toegang moet hebben tot je mail en waar je pas achter kom als het account verwijderd is.
Daarom zijn dit dan ook de microsoft accounts (voor consument bedoelde diensten), voor bedrijven is er office365.

Uiteraard betekend dit niet dat je e-mail adressen (van een bedrijg) niet als Microsoft account zou kunnen registeren ;-)
Er is geen Office365 account en een Microsoft account...

Je hebt een Microsoft account en daarmee kan je gebruik maken van de diensten van Microsoft, Office365 is er daar één van. En Office365 is niet specifiek voor bedrijven, ik gebruik als normale thuisgebruiker ook gewoon Office365 via een abonnement.
Er is geen Office365 account en een Microsoft account...

Je hebt een Microsoft account en daarmee kan je gebruik maken van de diensten van Microsoft, Office365 is er daar één van. En Office365 is niet specifiek voor bedrijven, ik gebruik als normale thuisgebruiker ook gewoon Office365 via een abonnement.
Kleine correctie, er is wel degelijk een verschil tussen de accounts bij Microsoft. Het mag dan wel geen Office365 account heten, maar bedrijven werken met andere accounts dan de 'Microsoft accounts'. De Microsoft account is bedoeld voor individuele personen. Bij de zakelijke account hangt er een tenant achter, met een 'eigen' active directory.
Je haalt nu twee zaken door elkaar, een account is niet hetzelfde als een emailadres. Vaak is een emailadres wel de manier om een Microsoft account te identificeren maar een Microsoft account hoeft helemaal niet gekoppeld te zijn aan een Microsoft emailadres (zoals een Hotmail- of Liveadres o.i.d.) maar het is wel degelijk nog steeds een Microsoft account.

Je kan zelfs een Microsoft account gekoppeld hebben aan een GMail emailadres :) (Of zoals in jouw voorbeeld, aan een zakelijk emailadres van het bedrijf die de diensten van Microsoft afneemt)
Je hebt bij Microsoft het verschil in “Organisation account” en “Microsoft account”.
In beide gevallen kun je een eigen mailadres gebruiken (van het eigen domeinnaam), een Microsoft mailaccount kan alleen een Microsoft account zijn.

Een organisation account != een Microsoft account.

Vervolgens kun je een Microsoft mailadres gebruiken voor een Google account, net als je eigen mailadres. Zover ik weet kun je niet via Microsoft OpenID inloggen op Google.

Je kunt wel inderdaad een gmailadres gebruiken als Microsoft account, maar niet als organisation account.
Een organisation account != een Microsoft account.
Beweer ik dat ergens dan? :?
Dat was inderdaad mijn conclusie na het lezen van jouw post en die waarop jij reageert.
Kleine correctie, er is wel degelijk een verschil tussen de accounts bij Microsoft. Het mag dan wel geen Office365 account heten, maar bedrijven werken met andere accounts dan de 'Microsoft accounts'.
een Microsoft account hoeft helemaal niet gekoppeld te zijn aan een Microsoft emailadres (zoals een Hotmail- of Liveadres o.i.d.) maar het is wel degelijk nog steeds een Microsoft account.
Waarbij ik de interpretatie doe dat jij denkt dat elk account bij Microsoft, ook al is het met een eigen e-mailadres, een Microsoft-account is. Hoewel het een Microsoft-Account kan zijn, kan het ook een Organisation account zijn. Iets wat @xalvo aangeeft, maar wat jij lijkt tegen te spreken of in ieder geval negeert aangezien jij aangeeft: hij
haalt nu twee zaken door elkaar
.
Mocht dat niet zo zijn, dan kun je m'n post natuurlijk ook gewoon zien als aanvulling ;)
Helemaal eens 'je haalt twee zaken door elkaar' is niet van toepassing. Voor de liefhebber en link naar een pagina waarop het wat uitgebreider uitgelegd staat https://www.brucebnews.co...rk-and-personal-accounts/
Nop, ik erger mij er dood aan maar als je een eigen domein naam hebt lopen in O365 kan je die mailadressen NIET gebruiken om een Microsoft account aan te maken.
De melding die ik krijg als ik probeer een nieuw Microsoft account aan te maken: "Je kunt je hier niet aanmelden met een e-mailadres voor werk of school. Gebruik een persoonlijk e-mailadres, zoals Gmail of Yahoo!, of maak een nieuw Outlook-e-mailadres."

Gevolg, bestellingen in de store, upgrades naar Win Pro bijvoorbeeld lopen via een hotmail account ipv een professioneel account. Voor een ander bedrijf kan ik wel het zakelijk adres gebruiken om een Microsoft account aan te maken maar die zit (nog niet) in O365.
Vervelend voor je, maar het maakt mijn reactie niet onwaar :) Ik zeg dat het niet perse een MS emailadres hoeft te zijn om hem te kunnen koppelen aan een MS account, ik zeg nergens dat je ELK emailadres kan koppelen aan een MS account. En verder zeg ik dat een account niet hetzelfde is als een emailadres.

Niks wat hier staat is onwaar omdat jij jouw emailadres niet kan/mag koppelen aan een MS account hoor. :)
Maar wel een belangerijke, als mensen email@provider.com hebben en provider.com besluit een Azure AD op te zetten, hoeveel Microsoft accounts gaan er dan de mist in?
Geen enkele in dat geval :p
Uit eigen ervaring kan ik je melden dat als je al een Microsoft account hebt op hetzelfde domein, je ze beide naast elkaar kunt blijven gebruiken. Vervolgens kun je achteraf ook nog een nieuw primair adres instellen voor je Microsoft account als je ze toch uit elkaar wilt trekken.
Aanmelden kan niet, maar je kunt wel degelijk een Microsoft account maken met hetzelfde emailadres. Al hebben sommige services daar wel wat moeite mee. Zo heb ik beide en krijg ik regelmatig bij het inloggen de vraag welke van de twee ik wil gebruiken.
Ik haal niets door elkaar, om met je eigen woorden te spreken "heb ik het over emailadressen dan".

De zakelijke (organizational) account is, of het nu een Microsoft emailadres is of niet, géén Microsoft (personal) account. En de twee komen dan ook uit verschillende systemen die los van elkaar staan.
Bij de zakelijke account hangt er een tenant achter, met een 'eigen' active directory.
Niet altijd.
Er zijn genoeg kleine bedrijven en ZZP'ers die een gewone Microsoft account hebben voor hun zaak (met bijv. Office365 for Business) - dat is ook zakelijk gebruik.
Alle zakelijke accounts zitten in een Azure AD omgeving. Die AD heb je nodig om anderen van je organisatie toegang te geven tot jouw documenten.. Ook heb je nog shared folders welke automatisch als folder in je OneDrive beschikbaar zijn.

Je kunt de gebruikers ook indelen in verschillende gebruikers groepen. Ook kun je office365- en g-suite gebruiken als OpenID identity providers..

De meeste bedrijven hebben een impliciete AD, aangemaakt door Microsoft achter de schermen voor het beheren van de 'organisatie'.
Office365 die wat ik bedoel is voor bedrijven. Dat je email@domain.nl hebt waar dan hosted exchange op zit.

Wat jij waarschijnlijk bedoelt is dat je een office365 abonnement hebt op je microsoft account e.g. @hotmail.com @outlook.com, etc, etc

zie ook:

https://www.brucebnews.co...nd-an-office-365-account/

My Microsoft account is bruceb@bruceb.com, with a complex password. That’s the one I type to log into my Windows 8 computer.

My Office 365 account is bruceb@bruceb.com, with a different complex password. That’s the one I type to log into my mailbox.

Toevoeging:
https://www.brucebnews.co...rk-and-personal-accounts/

[Reactie gewijzigd door Dutch2007 op 22 juli 2024 14:29]

Zie mijn eerdere reactie :) Een Microsoft account is niet hetzelfde als een Microsoft emailadres! Je kan prima een Microsoft account hebben zonder een Microsoft emailadres te hebben :)

Zowel Office365 als Hotmail zijn beiden diensten die je los van elkaar kan afnemen bij Microsoft.
Ik probeerde te refferen aan het feit dat je 2 type account hebt en dat het in het artikel vermelde aanpassing mbt activiteit slaat op de gratis service -- Personal microsft accounts.

Dat een ms account niet gelijk aan een ms email adres is, klopt, mijn prive ms account is een @gmail.com adres.


Het heet wellict gewoon personal en work accounts, maar vaak wordt (wellicht dan ten onrechte) met een office365 (en Microsoft365) reffereert aan het work gedeelte, waar je buiten het office 365 pakket ook zaken zoals skype for businees, ms teams en een legio aan andere cloud producten van microsoft krijgt/kan gebruiken.
Het heet wellict gewoon personal en work accounts, maar vaak wordt (wellicht dan ten onrechte) met een office365 (en Microsoft365) reffereert aan het work gedeelte, waar je buiten het office 365 pakket ook zaken zoals skype for businees, ms teams en een legio aan andere cloud producten van microsoft krijgt/kan gebruiken.
Microsoft Office 365 ProPLUS heet dat dan.(Wij gebruiken dat op de zaak en inderdaad daar krijg je Skype for business, teams, yammer, etc bij)
Het software pakket heet dan "ProPlus" het abonnement weer niet ;-)

Zie bijv.:

https://www.centralpoint....jks-art-5138-num-6950669/
Voor Microsoft heet het abonnement toch echt Microsoft Office 365 Pro Plus.
Staat er letterlijk zo onder productgegevens, onder tabje office-account.

Tevens zie ook:
https://www.centralpoint....XskQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds/
(in dit geval studenten licentie)

[Reactie gewijzigd door morten op 22 juli 2024 14:29]

Bij mij toch echt niet (zie afbeelding)

https://i.imgur.com/01qZwDv.png

Je reffereerd naar de applicatie / software pakket, ik heb het over het abonnement.

Naam software pakket Office 365 PlusPlus is niet de naam van het abonnement.

Mogelijk heb je bij jullie de "Business" variant (tot 300 medewerkers) en bij mijn werkgever de "enterprise" variant (unlimited)

zie:

https://docs.microsoft.co...n/office-365-plan-options

Edit:

Daarom zeg ik... Software pakket heeft: "ProPlus", de gekoppelde dienst (abonnement van office365, staat niet gelijk aan het geinstalleerde software pakket...)

Office365 ProPlus als abonnement bestaat nml niet, wel als software pakket welke deel uit maakt van een abonnement.

zelf inzien welk abonnement je hebt kan overigens via: https://portal.office.com/account/

Aanmelden met je bedrijfsemail adres en dan "abonnementen"

[Reactie gewijzigd door Dutch2007 op 22 juli 2024 14:29]

Lol, nee. Wij hebben Enterprise licenties. Werkgever ITW Heeft wereldwijd meer dan 10.000 medewerkers.

Overigens Zie ik online bij abonnementen net als ji gewoon Office 365 E3 staan.
Echter op de pc staat er duidelijk onder product met abonnment:
Microsoft Office 365 ProPlus.
Anoniem: 710428 @Dutch20074 juli 2019 11:12
Voor bedrijven is er nu wel office365, ik bedoelde meer dat je bijv voor software een account moet hebben en een klakkeloze systeembeheerder in het verleden ooit een MS account heb gebruikt ervoor.
Als die account nog ergens gebruikt wordt, ook al is het op een achtergrondservice, dan lijkt me dat toch een login? Ik zou verwachten dat ie dan niet verwijderd wordt.
Als bedrijf kun je een AD account maken (wat een microsoft account is, in een extern domein). Kunnen ze niet zo maar verwijderen, en je houd de controle over de licente/account.
Tsja, zo kan het ook. Maar je kan ook gewoon geen Microsoft account maken.
Anoniem: 669957 @johnkeates4 juli 2019 19:27
Ja dat is inderdaad ook een oplossing haha.
Maar dan gebruiken ze dat account toch ook niet? Of je bent al twee jaar ingelogd, of je hebt een inactief account want je niet gebruikt.

En sowieso als je er al twee jaar niet naar om hebt gekeken ben je wel erg naïef. Dat is dus ook geen updates installeren, en geen reboots.
Na 2 jaar is de beveiliging ook een stuk zwakker. Dus 2 jaar niet inloggen op een bedrijfsproces is sowieso al nalatigheid
Voor de consument vind ik dit wel top. Hopelijk worden allerlei accounts op het internet automatisch verwijderd doordat je geen hotmail.com account meer heb of iets dergelijks. Er zijn zoveel websites waar ik vroeger bij heb aangemeld toen ik nog niet aan privacy dacht die ik vergeten ben, maar waar wel mijn gegevens nog op staan.
Dan is dat juist toch niet top als je iets van die websites wilt verwijderen? Je kan niet meer aan de moderators / webmaster van die websites aantonen dat jij het bent, want je hebt niet meer toegang tot het e-mailadres dat bij dat account hoort.
"Hopelijk worden allerlei acounts op het internet automatisch verwijderd doordat je geen hotmail.com account meer heb of iets dergelijks."
Dit is al jaren onderdeel van het beleid van Microsoft. Ze hebben het recht om normale accounts zonder activiteit te verwijderen, tenzij je Office365 gebruikt. Dit was ook een langere tijd een soort van reclame/reden om over te stappen op Office365 Personal etc.

Twee jaar is wel concreet. Een verbetering.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 524929 op 22 juli 2024 14:29]

Aii dit lijkt me wel lastig voor sommige bedrijven die ooit in het verleden een account hebben aangemaakt en er jaren niet meer naar hebben gekeken want het systeem draait.
Inderdaad, dat is ook bij ons gebeurd. Na de installatie (Windows 10) lokale hoofdaccount met administrator rechten aangemaakt. Ik wil dat Microsoft hoofdaccount (of 1e account dat op de computer werd aangemaakt) niet zelf moet verwijderen. Lokale hoofdaccount is voor sommige doeleinden wel handig.

Ik hoop dat er een optie komt dat Windows 10 de accounts na een tijdje niet zelf gaat verwijderen!
ik hoop dat de account namen ook weer vrij komen dan. tegenwoordig zijn zelfs de naam.achternaam.cijferreeks al bezet en in gebruik.
Na het sluiten gaat het account met data 60 dagen in quarantaine.
Het is maar de vraag of de oude gebruikersnaam vrijgegeven zal worden voor hergebruik.
60 dagen is leuk, maar niet voldoende voor mensen die niet precies weten waar hun emailadres gebruikt wordt of simpelweg niet op de hoogte is van de twee jaar regel.

Ik heb het idee dat het vroeger ook wel eens minder dan 5 jaar is geweest. Ik had ooit een account aangemaakt om daarmee op een website in te loggen. Ik was van plan meer met het account te doen, maar uiteindelijk bleef het bij die ene website. Na een aantal jaar kwam ik terug op de website en dacht ik 'laat ik eens inloggen op dit hotmail account'. Dat kon niet meer, dus heb ik die nogmaals aangemaakt. Als iemand geweten had dat ik op die site kon inloggen met dat emailadres, dan hadden ze gemakkelijk mijn account kunnen kapen via de wachtwoord vergeten functie.

Wat dat betreft wordt nu een ander probleem duidelijk: hoe gaan we om met al die accounts van websites die al tig jaren oud zijn? Bijvoorbeeld accounts die niet gebruikt worden, of bij faillissement zelfs verkocht zijn...
Dat zou leuk zijn. Ik heb al jaren lang een Microsoft-account waar ik niet op kan inloggen omdat het mailadres waar ik toen op heb geregistreerd (in 2002) niet meer bestaat en alle password-resetmails dus naar /dev/null verdwijnen. Telefoonnummer dat er aan is gekoppeld heb ik ook niet meer, en de antwoorden op hun 'geheime beveiligingsvragen' onthoud ik ook niet meer direct...

Heb nog geprobeerd om een Microsoft-persoon te pakken te krijgen zodat ze dat account gewoon kunnen trashen, maar nooit antwoord op gekregen. Zou mooi zijn als dat account dus gewoon de prullenbak in verdwijnt zodat ik het op mijn huidige e-mail adres opnieuw kan registreren.
wat een fantasie, je hoeft die voorstellen van die websites niet te accepteren, je kan ook een andere gebruikersnaam verzinnen.
Misschien handig dat accounts met windows keys geregistreerd ook niet verwijderd worden? Dat zijn accounts die live kunnen zijn, maar maar zelden gebruikt worden (bij herinstallatie)

Ik vind 2 jaar overigens vrij kort.

[Reactie gewijzigd door marcovtjetje op 22 juli 2024 14:29]

Als je een MS account gebruikt wordt de key aan je MS account gekoppeld en log je hier dus elke keer mee in op Windows.
Niet dus, ik wil niet een “online” account gebruiken om mezelf op m’n PC aan te melden, daar gebruik ik een Offline account voor.
En als je googled dan kom je genoeg voorbeelden tegen van mensen die -door de verwijdering van hun MS account- ook gelijk hun Licenties van Office kwijt waren.
Ze konden de licenties niet meer opnieuw activeren, want MS account bestond niet meer.
En opnieuw de Key gebruiken kon ook niet, want gekoppeld aan een (niet meer bestaand) MS account.
Daarbij is het ook niet mogelijk om je key naar een ander MS account over te hevelen.

[Reactie gewijzigd door Goldwing1973 op 22 juli 2024 14:29]

Dan gebruik je een offline account. Wordt de key ook niet aan je account gekoppeld.
Probeer jij maar eens om Office 2016/2019 te installeren ZONDER het gebruik van een MS Account.
Onmogelijk!, je MOET het koppelen aan een bestaand MS account (of een nieuwe aanmaken)
Je kan een offline account aanmaken nadat je origineel met MS account geregistreerd hebt.
Maar als mijn account gekoppeld zit aan Windows 10 inloggen, is dat dan ook voldoende?
Ja, iedere keer als je jouw computer opstart log je in.
Ik heb zelf geen account meer aan mijn win10 gekoppeld en kon daardoor ook geen apps meer uit de Microsoft store halen.

Ik heb een live mail, dat ik op wou heffen.
Dat kon alleen als ik mijn telefoonnummer liet verifiëren.
Ik neem aan dat die dan ook verdwijnt in de toekomst?
Anoniem: 420148 @erikmeuk34 juli 2019 12:22
Beetje gek. Ik log ook niet in met een MS account, maar kan met een account wel store-aankopen doen.
reactie van Goldwing1973 hierboven zegt het tegendeel.
Ik zie het, ik kan nu ook weer gewoon weer in de store komen.
Toen Win7 over ging op Win10 was dat anders.
Hoe zit dit dan als ik bijvoorbeeld een steam account aan een email gekoppeld heb, en daar verder nooit op inlog. Maar dan een bevestiging via email voor steam nodig heb? Beetje lastig als hij verwijderd wordt
Zaken als dat zijn natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid, maar in de situatie die jij noemt moet je gewoon contact opnemen me steam om je account te recoveren. Die hebben daar een best goede service voor.

Toevoeging: Als jij extra waarde aan het account verbind buiten Microsoft om (en waar zij dus geen weten/invloed op hebben) dan hebben zij daar natuurlijk geen verantwoordelijkheid voor. Als je er extra waarde binnen Microsoft aan hangt dan houden ze er wel rekening mee (zie dan ook de uitzonderingen).

[Reactie gewijzigd door AfroBob op 22 juli 2024 14:29]

Het is wel interessant omdat ik deel ben van een organisatie waar jongeren kunnen gamen, wij hebben honderden games, allemaal met een eigen steam account en email. die games worden gespeeld, emails nooit gebruikt. zou vervelend zijn als op een dag al die emails weg zijn, en die honderden games mogelijk onspeelbaar worden.

Maar goed, misschien dat Steam dan kan helpen, ook al weet ik niet hoe ze dat doen zonder de email, en geen alternatieve bevestigingen
Ja, dan kom je ook met een situatie die waarschijnlijk (ik ken niet de exacte situatie en regels hiervan) tegen de regels van steam is, omdat je eigenlijk een commerciele licensie nodig hebt in plaats van aan "accountsharing" te doen. Of anders mischien een Steam Cafe licentie, maar klinkt niet dat reguliere licenties (van steam of de spellen er op) voor jou organisatie voldoen.

Daarnaast registeer je niet alleen een email bij steam, maar (volgens de regels) ook je echte naam. Dus gewoon met legitimatiebewijs recoveren.

Echter lijkt het me super onredelijk om te verwachten dat Microsoft met situaties als dit (waar zij eigenlijk geheel buiten staan) rekening houd. Zelfs van Steam zou ik eigenlijk niet verwachten dat ze je helpen je honderden accounts te recoveren.

Again, ik ken natuurlijk de situatie niet, maar dit klinkt voor mij toch echt als geheel jou (/de organisaties) verantwoordelijk en fout als dit een probleem wordt.

[Reactie gewijzigd door AfroBob op 22 juli 2024 14:29]

beetje off-topic, Ik ben zelf niet de persoon die alles daar regelt, maar ik begreep dat er niet veel opties waren. wij hebben ongeveer 20 computers die tegelijk Steam draaien, en soms willen een aantal samen een multiplayer spel spelen. Ik kan zelf niet zo snel een betere manier bedenken om dit te kunnen doen, naast meerder accounts/spellen te hebben.

ik snap echter dat dit niet microsofts probleem is, maar wel een lastige situatie
Is het inloggen via de Office 365 Outlook ook voldoende? Of moet je echt naar de website?
Een login is een login, ongeacht de interface waarmee je dat doet... :)
Geld dit ook voor gmail accounts? Ik laat alles via Outlook app lopen vanwege meerdere e-mails:

1 zakelijk
1 voor shops
1 voor game account
1 voor spam en prijsvragen (deze laatste is geweldig op de website Haveibeenpwned)
Gmail is van Google, niet van Microsoft
Dat weet ik, maar was een verlengd stukje naar hand van mijn eerste vraag. Omdat ook Gmail accounts na lang inactiviteit verdwijnen. Dus semi ontopic.
Je Gmail account is een volwaardig MS account als je dat zo instelt op Outlook.com.
Anoniem: 420148 @batjes4 juli 2019 12:21
Volgens mij kan je Gmail "adres" gewoon de identifier/recovery van je Microsoft-account zijn, niet je gehele Google account. (Gmail account == Google account)
Klopt. Je Gmail adres word je login bij MS. Het is verder een losstaand MS account.

Maar je kan je Gmail account ook onder een al bestaand MS account hangen. Dus beetje afhankelijk van hoe je het opzet
Gebruik is gebruik neem ik aan. Als je af en toe mail ontvangt*, mail opent, mail leest, mail verwijderd geldt dat gewoon als activiteit op jouw account, ongeacht de interface.

* Mail ontvangen op zich is geen account-activiteit; maar voordat je mail kunt openen moet je natuurlijk eerst iets ontvangen hebben :P

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 22 juli 2024 14:29]

Ik denk dat voor consumenten dit sowieso een wenselijke iets als een account een na lange tijd niet meer te worden gebruikt wordt verwijderd. Tegenwoordig zijn oude accounts gewoon beveiligingsrisico's en veel mensen hebben (of hielden) hun accounts niet bij en weten dus vaak niets eens waar ze accounts hebben gehad.

Wie hier weet nog waar ze 25 jaar geleden accounts hebben geopend? Tuurlijk, sommige wel maar veel mensen niet. Vergeten accounts worden geen wachtwoorden van aangepast door users na een lek. Als dat een account is van een forum waar enkel met pseudoniemen is gepost e.d. zal het nog wel meevallen. Maar oude e-mail accounts, linked-in accounts of zelfs maar webshop accounts kunnen de nodige kopzorgen en stress veroorzaken op een blauwe maandag. Dan is het wenselijk als websites die na een bepaalde tijd van inactiviteit sluiten.
Ja en nee, forum accounts van vergeten sites maken me niet zo uit, maar bv game accounts ben ik blij dat ze het bewaren. Ik kan rustig een game 2 jaar laten liggen, om vervolgens weer wat te gaan spelen, met alles wat ik toen nog had. Aantal games zijn ook rustig 10-15 jaar oud.
Was dat vroeger niet 90 dagen? Bij hotmail e.d.?
Mag hopen dat dit geldt voor "free" accounts. Als ik een account heb met een betaalde licentie gaan ze die toch echt niet verwijderen. Zelfs als ik 2 jaar niet inlog. (Maar wel betaal)
Ik zie nergens iets terug dat het ook voor betaalde accounts gaat. Ik mag hopen dat ze dit niet doen. Maar wel raar dat je jaarlijks een X-bedrag blijft betalen en niet gebruikt maakt van deze dienst.. 8)7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.