Nintendo voegt offlinemodi toe aan Tetris 99 tegen betaling

Nintendo heeft een betaalde uitbreiding voor zijn gratis game Tetris 99 uitgebracht. De Big Block-dlc kost tien euro en voegt twee offlinemodi toe. Er is een modus waarin spelers het tegen 98 bots opnemen en er is een Marathon-modus.

De CPU-gevecht-modus is vergelijkbaar met de bestaande onlinemodus van Tetris 99, maar spelers gaan dan de strijd aan met 98 bots in plaats van met andere spelers. De Marathon-modus is nieuw, en daarin moeten spelers zoveel mogelijk rijen wegspelen en een zo hoog mogelijke score neerzetten.

Nintendo meldt dat later dit jaar nog een offline-multiplayermodus wordt toegevoegd aan de Big Block-dlc. Binnenkort wordt daarover meer informatie bekendgemaakt. De uitbreiding is per direct te koop in de eShop.

In februari bracht Nintendo Tetris 99 uit voor de Switch. De game is gratis te spelen voor leden van de Nintendo Switch Online-dienst. Het is een soort 'battle-royalevariant' van de klassieke blokkengame. Bij de multiplayermodus moeten spelers zo lang mogelijk zien te overleven door rijen met blokken weg te spelen. Daarbij kunnen spelers elkaar aanvallen met Garbage Blocks om het maken van lijnen te bemoeilijken.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

10-05-2019 • 14:22

80 Linkedin

Reacties (80)

80
66
35
3
0
18
Wijzig sortering
Wat een reacties hier zeg... je krijgt de game 'gratis' bij een abbonoment van 1,66 per maand die je nodig hebt om games online te spelen, daarbovenop krijg je nog 'gratis' een aardige collectie NES games (en de collectie groeit iedere maand een beetje). Nu kan je ook de game uitbreiden of kopen zonder online subscriptie voor wat leuke single player. Ze hadden ook de game kunnen verkopen voor 9,99 en dat je dan pas online mag spelen.

Zijn we nu echt allemaal te beroerd geworden om iets als 'gratis' te zien bij iets anders?
De meeste gebruiken zullen natuurlijk niet 20 euro per jaar betalen om alleen Tetris 99 te kunnen spelen en je kan natuurlijk nog steeds blijven spelen zonder 10 euro neer te leggen voor de dlc. Op zich hebben ze het goed gespeeld door het gratis te maken voor abonnement-houders. Zo raken velen gehecht aan het spel en verdienen ze ook aan een vrij betaalbare dlc voor diegenen die meer willen.

[Reactie gewijzigd door sampoo op 10 mei 2019 20:40]

Ik snap niet zo goed waarom hier zoveel negatief gereageerd wordt. Het is geen gratis game. Nintendo geeft hetvolgende aan:
The Tetris® 99 digital game includes an online mode that is a special offer for Nintendo Switch Online members.
Bovendien moet je bij de meeste games de game eerst aanschaffen om hem vervolgens bij een betaalde dienst online te mogen spelen. Bij Tetris 99 kun je kiezen, je kan de game -zonder hem aan te schaffen- online spelen met Nintendo Switch Online. Of je kan hem kopen om hem offline te kunnen spelen.

Bovendien is deze versie van Tetris stukken goedkoper dan de meeste moderne versies van Tetris, zoals Tetris Ultimate of Tetris Effect. Bovendien is het natuurlijk aan iedereen zelf of ze dit een tientje waard vinden, net als bij dezelfde overweging bij ieder ander spel.
Misschien een stomme vraag maar als je stopt met Nintendo online, kan je dan nog wel offline gedeelte spelen?
https://www.nintendo.nl/G...html#Downloadbare_content

Je kan je abonement zonder zorgen stop zetten en blijven spelen.
Indrukwekkend hoe ze dit oude spelletje zo nieuw leven in weten te blazen. Met de 99 online spelers bedoel ik dan.
Tetris is ontzettend hot, de Classic Tetris World Championship waar ze dus echt een iets aangepaste versie van de originele NES Tetris spelen, op originele NES'en, wordt steeds populairder.
En dan is er nog Tetris Effect voor de Playstation VR die ook erg de moeite waard is IMO.
Ik speel het toch liever op de echt klassieke manier:

Met een bestelwagen, meubels en verhuizdozen. :+
Lekker afwisselend ook, je speelt twee games in dat traject. Sokoban en Tetris.
Sokoban!
Dat is lang geleden. Echt zoveel uur mee doorgebracht :)
man ik vergeet altijd de naam van Sokoban...

Een hoop gespeeld, op MS-DOS, met zo'n mooie pixelige lift

http://rodoval.com/heurek...ectrumholo/menu-msdos.png <- deze

[Reactie gewijzigd door Squixx op 10 mei 2019 16:53]

Good old CGA... Wat een tijd ;)
En dan alles kwijt zijn omdat je per ongeluk alles op 1 lijn hebt gelegd? Alsjeblieft niet, ik behoud mijn inboedel graag ;)
En Blokken niet te vergeten: ook daar is het Tetris-concept nog steeds populair.
Nouja, het is denk ik indrukwekkend wat een goed spel het was. Nu 30(?) jaar later gaan m’n nekharen nog overeind staan bij het horen van de, overigens ook briljante onverveelbare tune :)
Tetris is hot. Er blijven voor alle platvormen Tetrissen uitkomen. Zoals PuyoPuyo Tetris en deze. Maar ook allerlei homebrew en varianten op het alom bekende spel.

Kijk ook eens naar Tricky Towers.
Tetris met een zwaartekracht twist. Leuk voor korte tournaments met 4 spelers tegelijk.
Het spel op zich vind ik superleuk. Maar ik betaal al voor dit spel want je kan het alleen spelen als je een online abonnement hebt. Als ik dan nog eens moet betalen vind ik dat toch niet zo leuk.
Als je hem aanschaft kun je hem ook spelen als je geen Switch Online (meer) hebt. Alleen kun je dan niet online spelen.
Een leuk filmpje over alle negenhonderdduizend versies van Tetris van Dunkey;
https://www.youtube.com/watch?v=EUJb1BD63ME
Tetris 99 is de game die ik misschien wel het meest heb gespeeld op de Switch en daardoor voor mij de subscription al geheel waard.

Weet nog niet of ik de DLC ook haal, al is het niet erg om onderweg een goede Tetris te hebben naast Puyo Puyo Tetris. Had alleen gehoopt dat er ook 2-4 player Tetris in zat, want daar is nog geen versie van op de Switch. Bij Puyo Puyo Tetris word je enorm vaak gematched met Puyo spelers en dat werkt totaal anders.

Maar zoveel negativiteit over een tientje voor DLC voor een verder prima gratis game. Heb al 300+ potjes (en 100+ gewonnen 8-) ) gespeeld en volgens mij 20+ uur gameplay eruit gehaald.
Gewonnen als in, niet als laatst geëindigd? Want in 33% van je gespeelde potjes als eerste eindigen is niet bepaald geloofwaardig.
Nee gewonnen als in eerste, de rest meestal ergens in de top 3.

Geen 33%, maar 36.8% 8-)

Won net nog drie keer op rij. Geen idee wat er niet geloofwaardig aan is.

Screenshot

[Reactie gewijzigd door BarôZZa op 11 mei 2019 12:04]

"De Marathon-modus is nieuw, en daarin moeten spelers zoveel mogelijk rijen wegspelen"

Dus eigenlijk gewoon tetris dus?
Zal wel aan mij liggen maar ik vind 10 euro best veel voor zo’n spel. Het is niet echt nieuw ofzo.

[Reactie gewijzigd door HKLM_ op 10 mei 2019 14:28]

Ik snap dat argument nooit zo. Het is software, het bederft niet.
Het bederft niet? Als nintendo stopt met online is je spel niks meer waard dat is voor mij gelijk aan bederven. Je hebt er in beide gevallen niks meer aan.
Maar dus niet als je deze DLC aanschaft, aangezien je dan offline single-player opties hebt.
Dan gooi er toch het cliche antwoord tegenaan: Je hoeft het niet te kopen. Als jij al een versie hebt en daar tevreden mee bent, prima toch? Maar de ontwikkelaars mogen wel gewoon betaald worden voor hun werk.

Als er mensen zijn die nog geen versie hebben, en/of deze versie interessant vinden, kunnen ze het kopen. Ik vind tien euro niet eens zo duur, bekeken wat je voor andere huidige versies betaalt (Tetris Effect op de PS4 kost €35). Tetris 99 is een oud concept dat op een nieuwe manier en met nieuwe functies gebracht wordt. Als ik kijk naar die 'remasters' zoals Assassin's Creed III, die 'opgepoetst' worden en weer voor €40 op de planken wordt gezet, vind ik eerder een verhaal om zo op te reageren.

Maar goed, ieder zijn ding. Als ik een Switch zou hebben had ik deze hoogstwaarschijnlijk gekocht.
Vooral voor een "gratis "spel . 8)7
Gratis zolang je Nintendo Online abonnement loopt. Spelers die graag deze Tetris ervaring willen hebben onder vast te zitten aan een maandelijks bedrag worden hiermee gefaciliteerd.
Jij krijgt van mij gratis een brood als je een auto bij me koopt.
Nu! Gratis broden bij Garage MrMonkE!
Hoezo gratis? Je kan het alleen (online) spelen als je Switch Online hebt. Heb je dat niet, kun je hem nu spelen door hem voor een tientje te kopen. Either way betaal je iets om de game te spelen, wat ook gewoon terecht is. Op deze manier voldoen ze aan de vraag voor mensen die hem willen spelen maar geen Switch online hebben of willen.

Nintendo geeft nota bene aan:
The Tetris® 99 digital game includes an online mode that is a special offer for Nintendo Switch Online members.

[Reactie gewijzigd door lars_jj op 11 mei 2019 00:24]

De beschrijving doet mij voornamelijk denken aan Yahoo! Towers: daar kon je dan in tweetallen spelen tegen drie andere tweetallen dus het is hier wat groter gemaakt. Aanvallen e.d. waren daar ook aanwezig dus verder niet heel veel nieuws (behalve dan dat je er 10EUR voor neer mag leggen als je dit tegen de CPU wilt spelen ;-)).
Wat zou jij dan een acceptabele prijs vinden?
En waarom? Devs mogen toch ook betaald worden voor hun werk, of niet?
Het spel is een kosteloze game voor Switch Online abonnee's. Een beetje hebberig om net dan te zeggen dat extra's voor die game niets mogen kosten. Het wordt wel verkocht als DLC, maar basically is het gewoon de game die je koopt. De game waarvan het online component al gratis te spelen is. Veel andere games moet je eerst de offline content voor kopen om de online content uberhaupt -via een betaalde dienst- te kunnen spelen. Hierbij heb je de keuze.
Hoezo is dit dan anders? Hoeft jouw baas jou ook niet te betalen voor extra werk?
Dus ook als je wel Online hebt moet je betalen voor Offline? Of begrijp ik dat nu verkeerd...
Daar lijkt 't wel op.
Oké, jammer. Zal wel een mooie geste zijn geweest wanneer Nintendo deze modus gratis had aangeboden voor abonnees en betaald voor mensen die geen abonnee zijn, maar wel Tetris willen spelen.

Maar ja, Nintendo en gratis (of zelfs goedkoop) gaan blijkbaar niet goed samen.
Anoniem: 181786
@VAUPSL10 mei 2019 14:56
Het is toch al een mooie geste dat de Nintendo abonnee deze game gratis kan spelen online?
Ja daar heb je gelijk in hoor. Ik zeik misschien ook wel een beetje hoor, maar ik op had op meer online exclusives gehoopt, naast Tetris en NES games.
Anoniem: 181786
@VAUPSL10 mei 2019 15:01
Ik ook. De NES games interesseren mij niet zo, heb liever SNES games.
Ik hoop ook dat ze SNES games nog gaan toevoegen. De NES games trek ik erg slecht qua hoe het er grafisch uitziet.
Ik hoop ook op SNES games. Secret of Mana, Lufia 2, Zelda ALttp, etc. Heb echt niks met de NES.
Anoniem: 181786
@HenkEisDS10 mei 2019 16:40
Ik zeg toch ook Nintendo abonnee. En als abonnee krijg je het gratis, als extra.
Dat is precies wat het artikel zegt.
Je kan hem bij Switch Online ten alle tijd gratis online spelen. Wil je zeg maar "single player" spelen, dan kun je tien euro betalen. Deze kun je dan ook spelen als je géén Switch Online hebt.

In weze werkt het net als andere games. Koop je de game mag je deze 'offline' spelen. Wil je online spelen dan heb je Switch online nodig (net als PlayStation en Xbox), alleen kun je Tetris 99 nog online spelen als je de game niet gekocht hebt.
Hoezo afhankelijk? Hoe zijn ze deze game kunstmatig aan het verouderen?

Hij is gratis zolang de service actief is en je hem afneemt. Volgens jouw redenatie is Netflix dus ook "bedrog/fraude/oplichterij".

Gamen kost geld, net als elke andere vorm van media, tenzij je de homebrew markt betreedt. In dit geval kun je ten minste kiezen of je de service afneemt of de game gewoon koopt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee