Nintendo Switch krijgt waarschijnlijk op 8 november YouTube-app

Het lijkt erop dat er volgende week een YouTube-applicatie uitkomt voor de Nintendo Switch. De app werd aangekondigd op de website van Nintendo, maar inmiddels lijken de verwijzingen naar YouTube te zijn weggehaald.

De aankondiging van de YouTube-applicatie voor de Nintendo Switch werd opgemerkt door Nintendhome, die onder meer een bericht op Twitter plaatste. De bijgevoegde afbeelding geeft aan dat YouTube op 8 november uit moet komen voor de Nintendo Switch, en de app zal dan waarschijnlijk gratis te downloaden zijn.

Ook andere bezoekers van de Nintendo-website hebben de aankondiging van YouTube gezien, maar inmiddels lijkt de software niet langer te worden aangeprezen. Het is onduidelijk wat de reden hiervan is, maar mogelijk wilde Nintendo de komst nog niet verklappen.

Voor de Switch bestaat al wel een applicatie voor Hulu. Die videodienst is in Nederland en België echter niet te gebruiken.

Door RoD

Admin Mobile

04-11-2018 • 12:15

129 Linkedin

Submitter: HtheB

Reacties (129)

129
119
58
0
0
40
Wijzig sortering
Netflix , Spotify en een volwaardige browser en ik ben om :Y)
Ik zie het nut van een browser niet in. Een Switch is nou niet bepaald het meest handbare apparaat. De resolutie werkt ook niet echt mee. Prima voor games maar voor een browser zou ik toch een hogere resolutie willen.

Netflix zou ik wel graag hebben om mijn Switch. Zeker met de optie voor het downloaden van content. Toch wel makkelijk voor in het vliegtuig en met de ingebouwde Kickstand handiger dan een telefoon.
Ik wil best even uit Monster Hunter kunnen switchen naar een browser erop op te zoeken waar ik een bepaalde steen kan vinden. En daarna verder spelen met mijn spel. Zoals ik op de WiiU ook deed dat was best te doen behalve de traagheid van de WiiU
Werkt zelfs redelijk op de 3DS moet ik zeggen.
Waarschijnlijk gaat dit op de switch nooit gebeuren, omdat er dan homebrew exploits mogelijk zijn
Volgens mij zit er al een exploit in de bootloader, dus dat maakt ook niet meer uit.
Is dat niet dezelfde exploit als waarom ze mogelijk met een hardware-revisie komen?

Een browser opent de deur naar veel meer exploits. Kijk nu bijvoorbeeld naar de Wii U. Door een bestandje op een SD-kaart te zetten en naar een bepaalde URL te gaan is je Wii U in staat Homebrew en illegale games te spelen.
Dit gaat dan wel om de virtual Wii en niet de Wii u zelf. Maar inderdaad schijnt heel simpel te zijn (niet anders dan op de Wii zelf).
Een bug in de custom stage loader van Super Smash Brothers: Brawl zorgt er voor dat je ongeautoriseerde code kan uitvoeren (doordat de manier van laden van een custom map via SD-kaart het System Menu bypassed) en dus de softmod kan installeren. ;) Vandaar dat die methode (Smash Stack) ook werkt op de Wiimode. ;) Dus dat is een exploit die niet echt op te lossen is zonder een ingrijpende update te doen aan het systeem. ;)
Dat hoeft niet te zeggen dat er een exploit zou zitten in een browser voor de Switch.

Wat jij doet is speculeren op iets dat niet bestaat en misschien nooit zou bestaan ook al komt er een browser.
De nieuwe hardware revisie heeft de exploit al opgelost.
Sterker nog, het is meer een software revisie.
De hardware revisie (mariko) is bij mijn weten nog niet in het wild gevonden, daar deze een hogere stock firmware nodig heeft dan momenteel het geval is.

Volgens mij zijn de "huidige" switches nog te hacken op stock firmware en dan met fuse-less updates en autoRCM, maar hier ben ik niet zeker van.
Ja er zijn al genoeg exploits en het is niet moeilijk, genoeg YouTube tutorials. Vragen ? Even Homebrew discord joinen en er staan genoeg mensen klaar om je te helpen :P
Dan pak je toch even je telefoon erbij? Altijd als ik zelf dat soort dingetjes op zoek terwijl ik een spel speel, vind ik het juist fijn als ik niet uit het spel weg hoef te switchen. Daarnaast is mijn telefoon waarschijnlijk een stuk sneller met het laden van webpagina's dan de Switch zou zijn.

Zal wel persoonlijke voorkeur zijn.
Dat dacht ik ook. Een beetje smartphone is daar veel sneller erin. Dit doe ik alleen niet met een Switch maar een New 3DS.
Ik ook, maar vaak heb ik al mijn andere spullen op tafel of verderop liggen. En dan heb ik toch al een switch in m'n handen (als ik handheld speel) dan is een website handiger.

Beetje erg 1e wereld probleem maar toch.
Wacht even... Voor browsen vind je de resolutie te laag, maar Netflix in deze zelfde resolutie wil je wel? :?
Browsen is voor tekst lezen en dan heb je met een hogere resolutie scherpere tekst wat fijner is. Voor video en games is de resolutie minder belangrijk, zeker op een 6 inch scherm.
Ben met je eens dat beeld anders is dan tekst.
Als primaire browse device zou ik het ook niet gebruiken.
Echter, als extra om te schakelen tussen een game en gamefaqs of een andere bron? Kan best handig zijn.

Het schakelen tussen game en menus gaat super vlot in ieder geval.
Bij Zelda maakte ik regelmatig screenshots van quests, hints en noem maar wat. Puur om even snel terug te kunnen halen. Als dat met een browser net zo makkelijk werkt, zal ik het vast wel eens gebruiken.
Da's het mooie van een switch (en wat je hier vergeet), het scherm is zo groot als je TV in docked-mode.
Waarom niet? De switch heeft een touchscreen. Ik zou een browser op mijn switch best handig vinden.
Ik had vroeger een browser op mijn PSP. Dat was echt ideaal.
Oke, het waren andere tijden. Ik gebruikte het toen voornamelijk voor E-buddy (web msn)
Maar om in de nacht stiekem te MSN'en was het echt top. (Was voordat ik volgens mij uberhaupt van smartphones gehoord had)

Nu zal ik mijn smartphone wel de voorkeur geven, aangezien je die ook wel vaak bij hebt dan denk ik.
De oude NES games doen het goed bij de jongste zoon. Hij is gek op donkey Kong en een soort trefbal. Dus als ze met nog meer apps aankomen dan is dat top.
Op mn 3ds xl gebruik ik dat af en toe als ik even niet verder kom in een game, dan kun je snel even "switchen" naar de browser, om een walkthrough op te zoeken. Is echt ideaal.
Er zit wat browser-achtig in. Je kan authenticeren op hotel websites voor de wifi bijvoorbeeld. De e-shop is eigenlijk ook gewoon een veredelde browser.

Op zich kan het dus, maar het ding is onhandig om te surfen en je hebt ook weer security issues.
"De e-shop is eigenlijk ook gewoon een veredelde browser."

Als je het zo redeneert is alles wat dmv een api informatie weergeeft in een grafische interface een "veredelde browser", maar het kan in principe niet "web browsen".

OT: Aangezien ik de browser nooit aanraak op mijn PS4 vind ik het een "leuke" gimmick. Welke use-case zit er nou precies achter? Een PS4 zit doorgaans vast in één ruimte, dan heb ik haast altijd wel een mobiel/computer in de buurt. Als ik hem onderweg mee heb genomen heb ik dat ook altijd bij de hand en een mobiel/pc is efficiënter te gebruiken dan de browser van de PS4.

[Reactie gewijzigd door jimmy_dg op 4 november 2018 17:15]

Als je het zo redeneert is alles wat dmv een api informatie weergeeft in een grafische interface een "veredelde browser", maar het kan in principe niet "web browsen".
Als deze over http(s) worden verstuurd en d.m.v. van HTML/CSS worden weergegeven dan wel. Als er andere protocollen worden gebruikt of de gegevens zelf zijn in een ander formaat dan niet.
dat authenticeren is nog enigszins te zien als "browser-achtigs", dit zal net zoiets zijn als bij android, webview. De e-shop is totaal niet een veredelde browser, of in ieder geval niet een veredelde web-browser. De e-shop is een applicatie die middels een api content ophaalt, en dit wordt niet met html/css weergeven.

En waarom zou het onhandig zijn om te surfen? Op je smartphone werkt het toch ook prima? En security issues zullen ook niet echt een issue zijn, zolang er geen serieuze exploits zijn in het os.
Nee, echt niet!!!

Laat ze maar eerst eens alle Gameboy classic games uit komen op de switch, dan was het voor mijn een instant buy!vind het echt super tof als ik deze in een mega pack zou kunnen kopen.Geweldig zou dat zijn.

maar nee nu komen ze met een Netflix en Spotify.

[Reactie gewijzigd door solozakdoekje op 4 november 2018 17:02]

Daar komt Nintendo zelf niet mee. Netflix en Spotify. Dat zijn die bedrijven zelf.
Nintendo heeft ook wel een aandeel in het uitbrengen van de applicatie, dat moet ook wel, want je kunt volgens mij niet zomaar een applicatie maken wat geen game is.
Nintendo zal het akkoord moeten geven, maar bij de meeste apps zal het echt niet zo zijn dat ze (Nintendo) gaan bedelen om het uit te laten brengen.
Ik bedoel meer dat het in samenwerking met nintendo gaat, wat bij games anders gaat.
"Nu komen ze met Netflix, etc." is raar, want Nintendo ontwikkeld dat niet zelf. Dit wordt door Netflix zelf aangeboden en gaat buiten Nintendo om. Alleen de kwaliteitscontrole gebeurt door Nintendo zoals dat o.a. ook idd bij de games gebeurd.

Bij games heeft Nintendo juist meer invloed dan bij een app.
ik begrijp het dat netflix en spotify niet van nintendo zijn.

maar uit eindelijk gaan deze drie partijen zaken doen, nintendo heeft bijna 30 miljoen switches verkocht, dat lijkt me een aardig aanbod voor netflix en spotify om zaken te doen.
ongetwijfeld zal nintendo niet eenmalig een geldbedrag krijgen van de 2 laatst genoemde bedrijven, MAAR zal er serieus een maandelijks of jaarlijks een X bedrag aan Nintendo worden geboden om hun service op hun platform te mogen zetten, ik denk zelfs dat misschien wel is afgesproken dat er voor elk gestreamde film dat via de switch wordt gestreamd een bedrag naar Nintendo gaat... want zij zien ook dat hier de batterij duur van de switch er niet op vooruit gaat en het lijkt me geen system seller, want op bijna elke tv, smartphone of ander smart device heeft een netflix app.

voor mijn is dit gewoon zaken doen.

ik had liever gewoon een mega pack original gameboy classic games gehad die alle games bevatte die er op verschenen waren... als die uit kwam, had ik deze switch al in mijn handen gehad.

[Reactie gewijzigd door solozakdoekje op 4 november 2018 21:08]

Ik weet niet wat je nu telkens loopt te zeuren over die gameboy classics. Die kan je er gewoon op spelen er is al retroarch uit voor de switch. Dus als dat je enige redden zou zijn koop dat ding en draai er homebrew op.
Netflix en spotify? nee, het gaat om youtube. Netflix en spotify komen er nog niet.
Dan nog ondesteuning voor een muis en toetsenbord. Office voor Switch en je hebt helemaal geen PC meer nodig.

VMware ondersteuning is ook handig en compatibiliteit voor apps uit de Playstore.

:+

In wezen is een Switch niets anders dan eem veredelde tablet met een goed marketing concept.

[Reactie gewijzigd door TommyWho op 4 november 2018 19:47]

Weet je zeker dat je een console wil en niet gewoon een tablet?
Zo'n console is daar toch perfect voor? Als netflix en spotify op de switch kunnen is dat ideaal. je drukt m in je dock, en je hebt gewoon een soort mediacenter voor thuis, of je gebruikt m handheld voor onderweg. Een tablet is totaal niet handig om op te gamen, en sowieso kun je al geen switch games op een tablet spelen, net als al die andere nintendo games.
Mijn punt is dat hij gamen niet eens noemt. ;)
Iedere console, smart tv, streamer, handheld en weet ik het wat heeft tegenwoordig standaard een youtube app. Anno 2018 is het groot nieuws dat de Switch een youtube app gaat krijgen... Wat klopt hier niet?
Ik vroeg me al af wanneer ze dat gingen doen.
Ik heb nog maar recent de switch, en in de interface worden games applications genoemd. Of software? (Nu weet ik 't niet meer zeker hoe ze t noemen in de UI).
Dus ik zei zaterdag tegen m'n vrouw dat ik het raar vond dat ze t zo noemden, omdat ik geen andere software dan games in de store kon vinden.

Ik ben wel benieuwd wat ze nog meer uitbrengen, twitch streaming zou denk ik wel hard toegejuicht worden, al denk ik niet dat de hardware dat aan kan.
Hmm.. ik neem aan dat je geen adblocker kan installeren op die Switch? Dus dat wordt voor elke Youtube video een reclame en nog een paar tijdens het afspelen van de video waar je niks tegen kan doen.... Leuk hoor zo'n app..
Kanalen krijgen ook inkomsten daardoor. Als iedereen aan de adblocker gaat, zullen er nog maar weinig kanalen overblijven. Content maken kost tijd en geld. Als jij het niet op kan brengen om af en toe een reclame te zien (sommige kan je wegklikken) in ruil voor leuke content, moet je misschien je video's ergens anders gaan kijken.
Of gewoon laten zien zonder reclame inkomsten genereren waar hij van kan leven.
Maar zoals gewoonlijk het is gemakkelijk roepen dat ze zonder reclame kunnen..
De meeste kanalen die ik volg halen hun inkomen voornamelijk uit Patreon of door sponsoring. YouTube is ondertussen weinig anders dan een distributiekanaal geworden.
Hoezo is dit -1? Het is on topic toch? Duidelijk gevalletje mening modereren.

Je hebt sowieso gewoon een punt, YouTube is de laatste tijd de advertenties flink aan het opvoeren, ook tbv het verkopen van YouTube premium. Of dit irritant is is natuurlijk persoonlijk, maar op dit moment is het inderdaad betalen of een goede Blokker installeren.
Exact..

Niet iedereen post video’s op Youtube om daar geld aan te verdienen.. Zo is het ook niet begonnen. Het ging er meer om dat je video’s kon delen met de rest van de wereld. Al die mensen die daar moeite voor hebben gedaan hebben Youtube groot gemaakt. Nu het superpopulair is gaan ze steeds verder met cashen.. Kanalen krijgen steeds minder inkomsten uit views, Google pakt steeds meer geld.

Google verdient al zat geld met het doorlichten van je prive e-mails, je surfgedrag, je clouddata etc.. alles wordt opgeslagen en verkocht aan adverteerders dus ze hebben inkomsten zat.

Dus ik ben er op tegen dat ze je steeds meer spammen met reclame om je te dwingen een betaald abonnement te nemen. Het zal dan net als met Netlflix gaan, je krijgt steeds minder voor je geld naarmate ze meer macht hebben. Als iedereen een abonnement heeft komen ze met nieuwe slinkse manieren om je steeds meer te laten betalen..

Echte concurentie is er namelijk niet.
Gewoon betalen voor YouTube is altijd nog een oplossing natuurlijk.
Dan gebruik je die niet?
Of moet je bijhoren?
Benieuwd naar hoe Youtube zijn geld moet verdienen volgens jou.
Daar kan je wel wat aan doen, YouTube Premium abonnement afsluiten. Dan heb je geen reclames meer op YouTube.
Alsof ze niet geld genoeg binnenharken en mij opzadelen met irritante reclames.
Adblockertje, wat een uitkomst. Zo kan je straks wel je hele maandsalaris naar abonnementen brengen.
Zo kan je het inderdaad bekijken, maar YouTube is niet van mij. Dus ik bepaal niet de voorwaarde waarmee ik het kan bekijken, en ik heb een hekel aan reclame dus heb daar best wat voor over om dat dan niet meer te zien.

Als ik bij de supermarkt tijdens het scannen van de boodschappen op de helft zeg: “het nu genoeg is”, de rest neem ik gratis mee want er hangt hier overal reclame. Kom ik er ook niet mee weg.
Dan is er maar 1 manier voor YouTube om er vanaf te komen.
Werken zoals Netflix, als je niet betaald kan je het niet gebruiken.

Maar goed dan gebruik ik geen YouTube meer, ik kan er zonder ook mee leven. 8)7 Ik ben niet zo moeilijk haha
Adblocker werkt ook prima.. geen Premium abonnement nodig. Google verdient al zat aan m'n surfgedrag ;)
Waarom vraag je dan of er een adblocker voor YouTube op de Switch komt, als die bij jou al prima werkt?
Ze verdienen aan de reclame en je surf gedrag is om een gepast profiel te maken.
Als je de DNS aan kunt passen, dan kan je https://adguard.com/en/adguard-dns/overview.html overwegen (geen idee overigens of dat de adds van YouTube weg haalt).
Ik snap je maar er moet wel geld verdiend worden. Je kunt natuurlijk ook (weer?) betalen voor een reclame vrij experience.
Hmmm, klinkt leuk maar vraag mij af hoe lang de switch batterij het zal volhouden met youtube.
In ieder geval langer dan een spel.
Dat weet ik zo net nog niet, omdat er constant en internet verbinding nodig is bij YouTube maar niet bij gaming, en dat slurpt wel energie
Dat constant internet verbinding verbruikt 100 maal minder dan een 3D wereld renderen. Buiten dat veel spelen ook internet verbinding nodig hebben...
Of tot de video gebuffered is, daarna kan je gewoon doorkijken zonder verbinding.
Wifi chips zijn veel efficiënter tegenwoordig en zouden niet zo een groot effect op de accuduur moeten hebben dus dat valt wel mee denk ik.
Langer dan in een game uiteraard :P
Qua rekenkracht is YouTube kijken peanuts.

En het gaat er ook niet om of je het perse wilt gebruiken. Het toestel moet het gewoon ondersteunen voor mocht je het willen gebruiken.
Netflix zou handig zijn, als je op reis bent bvb. Meeste tv's in hotels of vakantieparken hebben wel een tv met hdmi ingang maar zijn geen smart tv's of niet verbonden met internet. Maar ze hebben wel bijna allemaal wifi. Dus Netflix op switch, switch aansluiten met hdmi op tv en klaar.

Ik heb ook wel Netflix op mijn smartphone maar om te casten is het wel lastig met hotel wifi.
Je Chromecast verbinden met de hotspot van je telefoon die de wifi-verbinding van het hotel deelt, kan je gewoon casten ;)
Dan heeft je telefoon 2 wifi modules nodig, 1 om met hotel wifi te verbinden en 1 om een hot spot op te zetten.
Nieuwe high end telefoons hebben deze mogelijkheid al. Aantal keer mijn S8+ gebruikt om in een hotel wifi te verdelen over reisgenoten. Zo hoef je maar voor 1 apparaat te betalen!
Bij mijn S9 geeft hij aan dat wifi moet zijn uitgeschakeld als ik de hotspot functie activeer (zojuist geprobeerd). Dus ben zeer benieuwd hoe jij dat doet...
Ik heb ook de S8, heb gewoon een knopje "Wi-Fi sharing". Ik dacht dat dit tegenwoordig normaal was in high end telefoons?
Verhip, je hebt gelijk! Top man, weer wat nieuws geleerd :D
Zo zijn er natuurlijk heel veel alternatieven te bedenken. Als je een laptop hebt kun je ook Netflix kijken, je kun een laptop ook op een TV aansluiten en je kunt ook nog mobiel gamen.
Voordeel is dat je dit dan ook met je Switch kunt doen en dat is natuurlijk alleen interessant voor mensen die eigenaar zijn van een Switch. Daarnaast had de 3DS al een Youtube app dus erg lag mogelijk een verwachting dat dit ook op een Switch zou zitten.
Gaat niet bij mijn Oneplus 2. Hotspot aan en wifi gaat uit bij mij 😑
Is een Twitch app niet logischer? Dat heeft nog met games te maken.
De klanten vragen sinds launch al om Netflix. Mede omdat de WiiU dat ook bij launch al had. Twitch is een veel kleinere gebruikersgroep dan Netflix.
Bepaalde mensen.

Ik heb een Switch. En ik gebruik hem, let op want dit is echt raar, voor het spelen van Switch games.

Ik zou niet weten waarom ik erop zou willen Youtuben of Netflixen. Thuis? Daar heb ik in de woonkamer een grote smart tv met daarop ook mijn game pc. In de slaapkamer een beamer met een pc. Onderweg in de trein heb ik mijn S8 die een veel hogere resolutie heeft en niet eens een echt veel kleiner scherm. Plus daar heb ik onbeperkt 4g op. Anders moet je alsnog je telefoon als hotspot gebruiken of op de gare trein WiFi.

Dus in mijn ogen zijn YouTube en Netflix apps echt nutteloos op de Switch. Als het nou een veel hogere resolutie had, een accu die langer mee ging en onbeperkt 4g internet, dan misschien. Anders niet
Dus je kan echt niet zien waarom netflix nuttig zou zijn op een apparaat dat je op je televisie aansluit? :z
Vrijwel ieder apparaat dat je op je tv aansluit kan dat...
Spelconsoles misschien. En als je maar 1 spelconsole hebt is netflix daarop wel verdomd handig, tot het punt dat het een verkoopsargument wordt.
Behalve de Switch dus, vandaar dat de app alsnog gaat komen. :Y
Komt gewoon gratis, dus waarom er een probleem van maken verbaasd mij zeer. Iets over een gegeven paard niet in de bek kijken. En zo. Met een dergelijke redenering hoef je een heleboel apps niet meer te maken. Tot er een nieuwe PlayStation of Xbox komt, want dan wordt het wel als "standaard" app verwacht op de console zeker? :?

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 4 november 2018 20:58]

De switch ondersteund in theorie 4k en HDR. Dus voor thuis achter je tv of monitor zou het best een goede optie zijn. De Tegra x1 is rete snel dus voor navigeren door video's gaat dus ook erg soepel.

720p op zo'n klein scherm is meer dan voldoende en welkome toevoeging voor wanneer je onderweg iets wilt kijken. En 6.2" 16:9 geeft bij het kijken van YouTube videos een stuk groter dan een 2:1 5.8" scherm van een moderne smartphone. De stereospeakers maken het gehele plaatje af voor een perfecte YouTube machine voor onderweg.

Echter, ik geef je gelijk. Ik mis videoapps zelfden. Mede doordat ik vaak m'n laptop bij me hebt en een Android 4k HDR TV thuis hebt staan.

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 4 november 2018 13:59]

Perfecte YouTube machine voor onderweg ??
Je hebt niet eens een 4G verbinding op dat ding en vrijwel nergens hem je fatsoenlijke wifi onderweg.

Zoals hij al zei, een moderne smartphone doet het op alle vlakken beter.
Ik heb een Switch. En ik gebruik hem, let op want dit is echt raar, voor het spelen van Switch games.

Ik zou niet weten waarom ik erop zou willen Youtuben of Netflixen
Het gaat dan ook niet alleen om jou. Anderen zouden het wél graag willen, en dan maakt het niet uit dat jij het specifiek niet nodig hebt.
Thuis? Daar heb ik in de woonkamer een grote smart tv met daarop ook mijn game pc. In de slaapkamer een beamer met een pc. Onderweg in de trein heb ik mijn S8 die een veel hogere resolutie heeft en niet eens een echt veel kleiner scherm. Plus daar heb ik onbeperkt 4g op.
Leuk dat jij dat allemaal hebt. Lees even dat nog een keer, en denk dan even goed na of je wel een gemiddelde gebruiker bent met een gemiddelde hoeveelheid technologie in bezit.

In de tussentijd woon ik in een flat met allemaal mensen die een oude TV hebben, geen Smart TV kunnen betalen, en misschien één console kunnen betalen. Zou toch leuk zijn als je dan op je TV Youtube of Netflix kan zien, toch?

Misschien even buiten je bubbel kijken.

[Reactie gewijzigd door unilythe op 4 november 2018 14:30]

Als je 400 euro voor een spelcomputer en 60 euro per spel kan betalen kan je vast wel een kabeltje kopen om je Android telefoon (op afbetaling bij je abonnement) op je tv aan te sluiten of anders een Chromecast van 33 euro.

Ik denk dus echt dat een Switch met Netflix behoorlijk nutteloos is. Ik denk dat mensen dat alleen maar willen omdat andere consoles het kunnen.
zoals eerder gezegd, kom uit je bubbel. In mijn huishouden bijvoorbeeld vechten de 2 kinderen steeds om een apparaat om youtube filmpjes te kunnen kijken. Dus een app op de switch is voor ons best handig. dat heeft dus helemaal niks te maken of andere consoles of apparaten het ook kunnen weergeven. Het heeft er ook niks mee te maken of ik naast de aanschaf wel of niet een kabeltje wil betalen. Voor onze situatie is het wel zinvol.

Elke extra functionaliteit is per definitie beter, ongeacht of je het gebruikt....
Ik gebruik de Switch met name in hand held modus. Hoe wil je dan Netflix content kijken? :? Dan kijk ik liever naar het scherm van de Switch dan van mijn mobiel, die kleiner is. ;) Dus nee, een Switch zonder Netflix is zeker niet nutteloos, voor mij althans niet.
kan je vast wel een kabeltje kopen om je Android telefoon (op afbetaling bij je abonnement) op je tv aan te sluiten
Ja, dat werkt zo lekker prettig, vooral als je gebeld wordt. Dito met Chromecast, daarmee ben je weer afhankelijk van bediening via je telefoon, dan liever een controller, dat werkt een stuk makkelijker.
Ik heb er nooit over nagedacht, maar Netflix op de Switch zou voor mij een hele aangename verrijking zijn. Met het oog op de Deluxe hype die nog gaande is zie 'ik' nog geen noodzaak om mijn Wii U te verruilen voor een Switch, maar Netflix zou die neiging toch wel versterken (remt de noodzaak van een Tablet ook weer).
Als je Netflix wilt kijken en niet een smart Tv wilt gebruiken (4K) of een fatsoenlijke laptop dan zou ik echt overwegen om voor een Paar knaken een tablet te kopen.
Kijkt ZOVEEL beter als een switch en ook vwb geluid is dat vaak veel beter (uitgaande van geen gebruik headphone).

Als je wel een headset gebruikt dan zie je steeds vaker een BT headset en dan loop je weer te kloten met de Switch.
Om maar te zwijgen over de accuduur vergeleken met een tablet.

Lets face it. De Switch is een waardeloos apparaat mbt het kijken van digitale content.
Dat waren de 2 voornaamste redenen tegen de Switch inderdaad, BlueTooth audio werd (nog niet) ondersteund geloof ik en 3u is vrij kort.

Maar het geluid op een mobiel is ook niet super.

Overigens in mijn usecase zijn beide "problemen" te overzien en verwacht ik dat er nog een soort Switch XL komt.
Nou ik vind zaken zoals bluetooth audio wel een ding in dit soort tijden. Het is niet zo dat hij net als een 3DS al bijna een decennium oud is. De Switch is er nog geen 2 jaar en het is een regelrechte schande.

Kijk accuduur kan je verklaren ivm de zware chipset en een flink scherm maar ook zaken zoals een plastic scherm dat krast als je er naar kijkt en een coating die snel beschadigd zijn zaken die je niet moet hebben op een mobile device.

Voor een switch XL zijn er voldoende punten ter verbetering.

Opmerkelijk genoeg mag je nooit kritiek hebben hier op Nintendo, krijg je direct een minnetje.
Alsof het allemaal heilig is en je het voor niks krijgt.

Nintendo loopt al 2 decennium achter de feiten aan mbt hardware.

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 6 november 2018 10:44]

Jij bepaalt niet waar armere mensen het kleine beetje extra geld wat ze hebben aan besteden.

Verder is wat jij nu voorstelt met een kabeltje of een chromecast op een apparaat wat misschien maar 1 HDMI port heeft toch heel wat onhandiger dan gewoon Youtube op de Switch.

Nogmaals: jij hebt het niet nodig. Prima. Voor andere zou het wel handig zijn.

[Reactie gewijzigd door unilythe op 4 november 2018 18:21]

Niemand die krap zit heeft een Switch ... Niemand !
Als er 1 console duur is dan is het de Switch wel.
Qua prijs ontloopt de Switch niet met een PlayStation 4 of een Xbox One, dus waarom het duurder zou zijn maakt dan natuurlijk ook niets meer uit. ;)
Bottom Line, mensen met een switch hebben verder de beschikking over een andere device waar je Netflix en YouTube op kan kijken.
Niet achterlijk lopen doen ...
En mensen met een PlayStation of Xbox hebben geen ander device? :? Dus over uitzondering zoeken gesproken... ;)
Ik zeg niks over het wel of niet hebben met een PS4 of Xbox.
Iedereen weet dat die alle apps al jaren hebben en goedkoper zijn dan de Switch, ruim goedkoper en aanbiedingen zijn er dagelijks.

De Switch koop je nieuw NIET onder de 300 euro .. Die andere consoles wel, stapels ...
En laten we het niet over games hebben want goedkope toppers op de Switch zijn er niet en kosten minstens 50 euro nog steeds terwijl je op de andere consoles toppers koopt voor minder dan de helft van die 50 euro, bakken vol.

Eer je met de Switch fatsoenlijk Zelda kan spelen zit je gewoon op bijna 400 euro dus laten we niet beginnen over prijzen en vergelijken met de andere consoles.

Ik heb het meer over het zielig doen dat iemand met een switch dan mischien alleen die device heeft en niet het geld heeft voor een andere device om YouTube of Netflix op te kijken.

De grootste onzin. Iemand met een switch is geen armoedzaaier en heeft minimaal een moderne smartphone.
Men loopt niet met een switch en een Nokia 3310 rond.

De Switch is vaak een side console om het gamen op een Ps4, Xdoos of Pc compleet te maken met die exclusives die alleen Nintendo bied.
Ik zeg niks over het wel of niet hebben met een PS4 of Xbox.
Iedereen weet dat die alle apps al jaren hebben en goedkoper zijn dan de Switch, ruim goedkoper en aanbiedingen zijn er dagelijks.

De Switch koop je nieuw NIET onder de 300 euro .. Die andere consoles wel, stapels ...
Een console zoals PS4 of Xbox One zijn bijna altijd wel gebundeld met een game en dan ook niet onder de 300 euro te krijgen. In de eShop zijn er genoeg games te vinden, ook voor een paar euro. Dus als het moet, kan je echt wel goedkoper uit zijn dan met een PS4 of Xbox One, al is het verschil minimaal.
En laten we het niet over games hebben want goedkope toppers op de Switch zijn er niet en kosten minstens 50 euro nog steeds terwijl je op de andere consoles toppers koopt voor minder dan de helft van die 50 euro, bakken vol.
Al eens in de Nintendo eShop gekeken? Daar staan intussen legio indie games tussen die wel degelijk minder dan 50 euro kosten en wel degelijk een topper zijn.
Eer je met de Switch fatsoenlijk Zelda kan spelen zit je gewoon op bijna 400 euro dus laten we niet beginnen over prijzen en vergelijken met de andere consoles.
De Switch is €308,-, Zelda is €55,- ik heb werkelijk waar geen idee hoe dat boven de 400 euro uit komt, je komt dan immers op €363,- uit (~10% minder dus en dat vind ik best veel, eigenlijk).

Met de optionele DLC erbij van €20,- zit je dus alsnog onder de €400,- (dan kom je namelijk op €383,-), dus geen idee waarop jij de prijzen baseert, maar het klopt in elk geval niet helemaal. En "fatsoenlijk" is natuurlijk relatief, zonder de DLC is de game ook prima te spelen en qua verhaal mis je alsnog niets. De DLC is bij Zelda namelijk een extra, maar niet onderdeel van de main storyline. ;)
De grootste onzin. Iemand met een switch is geen armoedzaaier en heeft minimaal een moderne smartphone.
Men loopt niet met een switch en een Nokia 3310 rond.
Zelfde kan gezegd worden van iemand met een PS4 en/of Xbox One, dat is meer mijn punt. Al zie ik niet in waarom iemand met een PS4 of Xbox One wel een armoedzaaier zou kunnen zijn, dan heb je wel andere dingen aan je hoofd om überhaupt een console te kunnen kopen. ;)
De Switch is vaak een side console om het gamen op een Ps4, Xdoos of Pc compleet te maken met die exclusives die alleen Nintendo bied.
Voor mij is het ook een vervanger voor mijn tablet wanneer ik een weekend weg ben, zeker wanneer Netflix erop verschijnt.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 5 november 2018 00:43]

Ga eens naar de Intertoys en je bent gewoon bijna 400 euro kwijt voor een Switch en een goeie game.
Niet aankomen met flauwe Indy games in de Eshop. Mensen kopen een switch voor Zelda, Mario, Mario kart, super smash Bros, etc.
Die kosten je minimaal 55 euro per stuk en in de Eshop vaak meer (digitaal).

Bij een Playstation koop je dat ding en je bent klaar. De Switch moet je al een screenprotector hebben en case want anders heb je de eerste dag nog krassen . Tel dat eens op.

De goedkope games zijn vaak flauwe Indy games die we al jaren kennen en vaak ook kunnen spelen op de smartphone voor een fractie van de prijs en heel veel remakes van oudere games die de meesten al kennen.
Je wilt met name die magische Nintendo exclusives en die zijn gewoon full price en blijven zo.
Zelfs bijna 2 jaar na release.

Is altijd al zo geweest met Nintendo.
Laat mij eens zien de package deals met een switch en game die echt leuk geprijsd zijn ... Zijn er niet echt. Weinig keuze en altijd prijzig.
Niet eens een Zelda special edition package ofzo.

Wat ik wil zeggen is dat de Switch als console gewoon een dure hobby is tov PC, PS4 of Xbox gaming. Is gewoon een feit.
Alhoewel het verschil tussen de consoles niet bijster groot is qua prijs is er een wereld van verschil tussen de prijs voor games (zeker maanden na release), en een flink verschil in aanbod van A klasse games.
Om maar te zwijgen over het verschil in power. Voor puur als console in de woonkamer betaal je een dure prijs voor wat je krijgt

Iemand met een Switch heeft gewoon mogelijkheden om Netflix en YouTube te bekijken op minimaal 1 andere device en de praktijk zal leren dat het meerdere devices zijn. Gewoon eerlijk blijven.

Is het leuk die app ? Sure, Kan nooit kwaad maar noodzaak zeker niet en daar ging de discussie over.
Het zielige gedoe over dat iemand wellicht geen andere device kon veroorloven en verdere niks heeft is onzin.

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 5 november 2018 15:30]

Tja, als je steeds zelf uitzonderingen blijft maken (die je zelf toch ook niet wilde maken?) heeft het voor mij, en de discussie op zich, geen zin.

Zoals gezegd, door meerderen overigens, is de Switch helemaal niet (veel) duurder dan de concurrentie (als je daarvan al kan spreken) en elke hobby kost nu eenmaal geld.

Verder houdt het hier wat mij betreft op, zolang je niets aanneemt van een ander en zelf telkens een uitzondering zoekt om je gelijk te halen.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 5 november 2018 16:42]

Ik zeg niks over het wel of niet hebben met een PS4 of Xbox.
Iedereen weet dat die alle apps al jaren hebben en goedkoper zijn dan de Switch, ruim goedkoper en aanbiedingen zijn er dagelijks.
Dat heeft de switch tegenwoordig ook. Deze week nog enkele games aangeschaft voor 90% en 50% korting.
De Switch koop je nieuw NIET onder de 300 euro .. Die andere consoles wel, stapels ...
En laten we het niet over games hebben want goedkope toppers op de Switch zijn er niet en kosten minstens 50 euro nog steeds terwijl je op de andere consoles toppers koopt voor minder dan de helft van die 50 euro, bakken vol.
product: Sony PlayStation 4 Slim (wat zei je?)

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 5 november 2018 00:25]

Kijk eens gewoon simpel bij Intertoys ... 299 euro ...
Laat mij eens een switch zien voor dat geld.

Laat mij eens de top games zien voor 90 of 50% off .... Niet aankomen met 25 jaar oude Nintendo remakes en flauwe Indy games.
Doe mij eens Zelfa, Mario kart, Mario, SSB, etc.

Gaat niet gebeuren die prijzenslag.
Kijk eens gewoon simpel bij Intertoys ... 299 euro ...
Laat mij eens een switch zien voor dat geld.

Gaat niet gebeuren die prijzenslag.
€299,- .... Onder de €300,-. :z :z :z

Sorry, ik snap je punt. De Playstation 4 WAS voor een langere tijd goedkoop aan te schaffen. Maar nu pusht Sony de Playstation 4 PRO en dus hebben ze de PS4 wat duurder gemaakt. Sterker nog bij de release van de Switch was de PS4 zelfs te koop voor €189,- ofzo. Puur om Nintendo te stangen.
Laat mij eens de top games zien voor 90 of 50% off .... Niet aankomen met 25 jaar oude Nintendo remakes en flauwe Indy games.
Doe mij eens Zelfa, Mario kart, Mario, SSB, etc.
De echte systemsellers heeft Ninteno inderdaad nog niet in prijs verlaagd. Denk aan Mario Kart en Zelda. Maar logisch als je het mij vraagt, want mensen kopen een Switch juist voor deze games. De overige games kun je redelijk voor een schappelijke prijs kopen. Zo waren Arms, Doom, Splatoon 2 voor €40,- (33% korting) aan digitaal aan te schaffen. Wil je ze fysiek, dan zijn deze 2e hands vanaf €30,- via Marktplaats al te vinden. Zelfs Zelda of Mario Kart 8 Deluxe.

True, dit is niet vergelijkbaar met spellen op de Playstation 4 die na een half jaar de helft van het geld kosten. Maar dit zijn ook vaak niet de games die ik wil spelen. Voor pricewatch: Grand Theft Auto V, PlayStation 4 betaal je trouwens ook nog steeds €25,- 4,5 jaar naar release.

Maar beide systemen zijn niet met elkaar te vergelijken. De Switch is een console voor onderweg en de Playstation niet. Ben je niet geïnteresseerd in onderweg gamen of de Nintendo exclusives dan kun je beter een Playstation 4 of Xbox One (is nog goedkoper) aanschaffen. Of zoals ik een GamePC er naast hebben die de Playstation 4 wegblaast }> }> . Dit verklaard waarschijnlijk ook waarom games op de Switch duurder zijn: minder concurrentie qua AAA-titels onderling, minder sales = hogere prijzen per game, nieuwe architectuur = porten kost geld.
Dus als ik maar 100 euro per maand over houd voor vrije tijd aankopen, dan mag ik niet 4 maanden sparen voor een Switch?
Je mag doen wat je wilt maar iedereen op planeet met een switch heeft minimaal een smartphone.
Sterker nog, anders kan je er weinig mee want je ingame audio gaat via een app en 4G heeft de switch niet dus heb je er niks aan on the go.

Het punt is, er zijn zat devices die mensen al hebben waarop ze YT kunnen bekijken.
Mijn argument ging niet over on-the-go, dus dat heeft niets met onze discussie te maken.
Ik gebruik mijn Switch vooral in hand-held modus, wanneer ik niet thuis ben. Nu moet ik mijn tablet en mijn Switch meenemen. Zou het fijn vinden als ik dat gewoon allemaal af kon met 1 apparaat.

En zo raar is het niet, om Netflix ook op de Switch te hebben. De Xbox One en PlayStation 4 hebben het net zo goed, dus zie het probleem niet zo. Dat jij er met name Switch games op speelt - net als alle anderen, overigens - maakt niet dat een app ervoor niet mooi meegenomen is voor mensen die dat wél willen toch? Je hoeft het niet te gebruiken hé. ;)
Ik heb een gsm. En ik gebruik hem, let op want dit is echt raar, voor te bellen,

Maar voor mijn zoontje zouden die apps op de switch betekenen dat hij geen tablet meer nodig heeft.
Als hij van de inkomsten van Youtube een huis kan kopen doet ie toch iets goed.
Gaaf! Vond het al raar dat dit soort apps niet aanwezig zijn op de switch
Wel fijn,
Ook al denk ik niet dat ik er gebruik van ga maken .
Heb een telefoon tenslotte
Maar wel gek dat google daar wel een app voor maakt, maar een windows 10 app weer niet 8)7
Youtube en Netflix helemaal te gek, maar die browser moeten ze niet doen. Wordt alleen maar gebruikt voor exploits. Mensen die iets willen opzoeken hebben een iPhone of Samsung in hun broekzak.

Daarnaast is het tof dat we een gaming device hebben dat zich echt richt op gaming en niet op randzaken. Super licht operating system, weinig poespas, helemaal top.
Van alle huidige consoles mag je tegenwoordig verwachten dat ze basiszaken zoals Netflix, YouTube en een browser hebben. Ook al zijn er een boel mensen die dit soort zaken niet gebruiken om de eenvoudige reden dat ze hier reeds andere apparaten voor hebben, vind ik dat elke console (en zeker een tablet met controllers zoals de Switch) dit zou moeten hebben.

Dat het zo schandalig lang heeft geduurd dat tegen het einde van 2018 pas YouTube beschikbaar is (en de rest nog steeds niet) is niet goed te praten. Zeker niet gezien het succes van de Switch (en het feit dat de WiiU dit wel had)!
Dat het zo schandalig lang heeft geduurd dat tegen het einde van 2018 pas YouTube beschikbaar is [...] is niet goed te praten. Zeker niet gezien het succes van de Switch (en het feit dat de WiiU dit wel had)!
En aan wie ligt dat?

Hulu en Nico Nico Douga (beide videodiensten) hebben hun app al een tijdje beschikbaar op de Switch.
En aan wie ligt dat?
Nintendo* wijst sinds launch van de Switch voor de Netflix-app naar Netflix zelf. ;) Hoe dat met YouTube zit, geen idee, maar om die app wordt veel minder gevraagd. Dus aan wie het ligt voor bijvoorbeeld de Netflix-app, zeg het maar.

* Bij monde van de Nintendo of America CEO Reggie Fils-Aime. ;)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 4 november 2018 21:11]

"Maar even zonder gekheid, je weet van tevoren wat je krijgt. Bevalt dat pakketje je niet dan koop je het toch fijn niet?"

Precies, en dan spreken we daarna ons ongenoegen er over uit onder een artikel zoals hierboven.
Maar even zonder gekheid, je weet van tevoren wat je krijgt. Bevalt dat pakketje je niet dan koop je het toch fijn niet?
Is natuurlijk (veel te) makkelijk praten. Wellicht koopt iemand een Nintendo Switch om de exclusives die erop uit komen. Dan is het wel zo fijn als dergelijke apps (die tegenwoordig op andere apparaten wél standaard meegeleverd worden) ook op een Nintendo Switch aanwezig zijn.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 5 november 2018 00:24]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee