Apple houdt 30 oktober evenement 'voor nieuwe iPad Pro en Mac'

Apple houdt op dinsdag 30 oktober een evenement in New York onder de naam 'There is more in the making'. Over het algemeen wordt aangenomen dat de fabrikant op die dag nieuwe iPad Pro's en Mac-systemen gaat aankondigen.

Apple heeft de aankondiging voor het evenement op zijn site gezet. De slogan 'There is more in the making' lijkt te verwijzen naar het feit dat het om het tweede Apple-evenement in relatief korte tijd gaat en naar een focus op creatieve professionals. Dat laatste blijkt ook uit de verschillende, creatieve Apple-logo's die het bedrijf bij de aankondiging plaatst.

In de afgelopen maanden verschenen er geruchten over nieuwe iPad Pro's met 11"- en 12,9"-schermen en met dunne schermranden en ondersteuning voor Face ID. Daarnaast waren er berichten over een op komst zijnde MacBook met dunne schermranden, die als opvolger van de Air te beschouwen zou zijn. Verder werd er bericht over een nieuwe Mac Mini.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

18-10-2018 • 18:54

198 Linkedin

Reacties (198)

198
177
47
2
0
28
Wijzig sortering
een focus op creatieve professionals
Good luck. Die houdgreep die Apple had op die groep is allang pleite.
Mac Pro - van een serieus werkpaard met voldoende uitbreidingsmogelijkheden naar een kek design waar je bijna niks aan kunt veranderen qua hardware.
Macbook Pro - van een serieus werkpaard naar een iets betere Macbook waarbij de CPU niet optimaal benut kan worden.
iMac Pro - in de basis flinke overkill voor het merendeel van de professionals en ook hier kun je niks zelf uitbreiden.

De Mac Pro, het pro-paradepaardje van Apple, is inmiddels al 4 jaar niet geüpdatet. Apple heeft het gewoon flink verkloot. Teveel focus op teveel zaken die juist niet belangrijk zijn voor professionals. En als klap op de vuurpijl werkt software van Adobe niet altijd even lekker op OSX. De enige goede reden om als professional anno 2018 nog voor Apple te kiezen is de software die je alleen op dat OS vindt. Final Cut of Logic Pro bijvoorbeeld.

[Reactie gewijzigd door SomerenV op 18 oktober 2018 19:26]

Gek, dat is juist geen reden waarom ik voor Apple heb gekozen.
Zaken als garantie, gewicht, accuduur, scherm en betrouwbaarheid naast het machtige touchpad en dan als klap op de vuurpijl nog macOS. Die zaken hebben mij wel doen besluiten om wederom voor een MacBook te kiezen.

[Reactie gewijzigd door GeeMoney op 18 oktober 2018 20:09]

Maar val je ook in de categorie creatieve professional? In die wereld is de software belangrijker dan het OS, althans zo ervaar ik het om me heen. Buiten de creatieve professionals zijn er natuurlijk wel meer redenen om voor Apple te kiezen, zoals jij ook al opnoemt.
Sinds meer en meer software in de cloud draait valt het bijna niet meer voor dat je windows moet verkiezen boven MacOS.

In tegendeel. Bohemian Sketch, Framer en framerX zijn tot hiertoe Mac only. In de Userinterface design wereld een big deal.

Grote softwarehuizen hebben allemaal een macOS variant.(Adobe, Autodesk, ...) en volgend jaar komt er een volwaardige photoshop versie op de Ipad pro. Dus de tijd dat de wereld Windows only was puur om software is al lang achter ons.

Imacs zijn ook echte werkpaarden in een sleeky design en prachtig scherm. Voor bedrijven zijn pc’s eerder goedkoop in vergelijking met de loonlast en software licenties voor de persoon die er op werkt. De Adobe suite is bijvoorbeeld duurder een Imac 5k in 4jaar en de persoon die er op werkt 50x duurder.

In uw eerste post zeg je dat de Imac Pro overkill is voor de meesten... maar de meesten kopen dan ook een Imac. Koop maar eens een dell of hp all in one... ze zijn lelijker, minder krachter en ook duur. Enkel Microsoft heeft zalige all in ones met touch+pen maar ze zijn raar maar waar niet zo populair.

Ik hoop echt dat er een instap Mac mini komt met een i7, ssd en rx580 rond de 1500euro ex btw, dan koop ik er direct eentje! Het is bijna niet te vinden: een super kleine desktop met dedicated gpu, ssd en i7.

Het grootste nadeel van Mac is nog dat je er geen games kan op spelen. Omdat de software er niet voor gemaakt is en omdat de 5k schermen zich niet echt lenen voor gaming en omdat een rx580 snel zat is voor content creatie maar niet snel genoeg is om 5k te draaien.
Klopt, die had ik bekeken maar de Doodskop stoorde mij mateloos, al vertelde me iemand later dat er ook een neutrale behuizing op zat.

De NUC8i7HKVK + ssd + 8gb ram komt op €1100, een deftig scherm, 4k, kleuren accuraat, 100%rgb en p3 kost ook €1000 minimaal om innde buurt te komen met het 5k lg scherm dat in de Imac zit. Dan nog keyboard, muis (draadloos) ook al snel €100 voor iets deftig dus met €2200 budget kwam een Imac 5k in range :)

En die heeft het dan ook gewonnen puur omdat het mooier oogt, en iets sneller is in Vectorworks, met 1snoer valt aan te sluiten, zonder adaptor, ook is installatietijd 10min, ipv 1u voor de nuc en een langer bestelproces, meerdere leveranciers etc.
Ik hoop iig (zoals ze zelf hebben aangegeven) dat ze met de nieuwe Mac Pro weer terug gaan naar de roots en uitbreidbaarheid gecombineerd met pure power.. Ze hebben de professionals gehoord zeggen ze *O*
Ik zou die zaken als garantie, scherm en betrouwbaarheid toch nog met een korreltje zout nemen als je kijkt naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van reparaties van Apple producten. Ze worden naarmate de tijd voorbij gaat steeds enger in sommige praktijken. Op YouTube zijn talloze voorbeelden van bekende YouTubers op beeld vastgelegd waarbij ik zo iets heb van, naah, met Apple in zee gaan bevordert dit soort praktijken des te meer. Als consument heb je tegenwoordig vrij weinig zeggenschap, iets wat toch belangrijk is. Echter hebben ze zo veel macht naar zich zelf toe getrokken dat niet anders kan dan buigen.

Hieronder een mooi filmpje, NB: dit een van de velen:
https://www.youtube.com/watch?v=o2_SZ4tfLns
Gelukkig voor jou dat er volgend jaar weer een modulaire Mac Pro aan komt :)

Ben overigens ook zwaar van mening dat de Pro gebruikers ook weereens bediend mogen worden de aankomende tijd..
"Gelukkig voor jou dat er volgend jaar weer een modulaire Mac Pro aan komt"

Bron??....
Uit een artikel van TechCrunch die bij Apple waren uitgenodigd:

https://techcrunch.com/20...y-workflows/?guccounter=1
Gelukkig voor jou dat er volgend jaar weer een modulaire Mac Pro aan komt :)
Eerst zien, dan geloven...
Ik heb ergens gehoord dat er in 2019 een nieuwe MacPro zou komen. Wordt hoog tijd. Misschien vinden ze binnenkort iemand die Steve Jobs kan opvolgen (in Redmond hadden ze 10 jaar Balmer nodig..... maar de kans is groot dat Apple dan stopt met computers om zich helemaal op Smart TV en gadgets te richten .... met als klap op de vuurpijl de iCar die zichzelf stuurt.
De Mac Pro, het pro-paradepaardje van Apple, is inmiddels al 4 jaar niet geüpdatet. Apple heeft het gewoon flink verkloot. Teveel focus op teveel zaken die juist niet belangrijk zijn voor professionals.
Apples filosofie is blijkbaar niet gefocussed op wat jij (en ik) belangrijk vinden:

https://www.youtube.com/watch?v=zO0b-l-u7Yk&t=444s
Als je kijkt hoe lang bijvoorbeeld de Mac mini al niet geupdate is (4 jaar!) dan wordt het nu de tijd om daar op in te springen. Volgens mij hopen velen al jaren :)
Ik wel in ieder geval. Ben alleen bang dat de prijs-kwaliteit weer helemaal doorschiet, met name de prijs. Desondanks zijn de mini’s ideaal: ze zijn vlot, stil en een kleine formfactor die multi inzetbaar is. Ideaal en vrij net design wat je in een woonkamer kan plaatsen.
999 voor een instapmodel met 8gb ram. 500gb fusion drive. 1.3ghz dual core processor wellicht... Kijkend naar de prijzen van de macbook pro en imacs. Ik hoop echt op een 1. Betaalbare mac mini met goeie specs. 2. Niet teveel design over functionality. Geen processor zoals de macbook pro i9 die niet gekoeld kan worden. Mja de laatste tijd vind ik de producten van apple niet meer wat het geweest was. 2009 de beste macbook pro gekocht met alle opties 2400 euro. In 2014 een basismodel 2400...nu kan het helemaal niet meer voor een 15 inch voor die prijs. Zelfde met telefoons 1350 voor een xs met 64gb opslag... Daarnaast is de expierence over de gehele lijn niet meer wat het ooit was. Deze keynote zal bepalen welke route apple opgaat
Ik ben bang dat dat hem niet dat worden. Ik denk zelf meer aan een Mac Pro.
Vooral omdat er ergens in een nieuwsbericht werdt gezegd dat er aan het einde van het jaar een Mac Pro zou komen.

Grapje...
https://www.techradar.com...ease-date-news-and-rumors

[Reactie gewijzigd door Berlinetta op 18 oktober 2018 19:07]

Mac Pro komt toch pas in 2019? Misschien vandaar de tagline "there's more in the making". Hopelijk dus een nieuwe Mini, geupdate iMac en Macbook. En een glimpse van de Mac Pro of een development update.
Ik heb mijn reactie aangepast, is klopt. Ik zit nu pas aan de vervanger van de MacBook Air te denken. Een ik gok dat er daarnaast een nieuwe iMac komt, met dunnere schermranden.
Een glimpse zou ik al waarderen.
Onzin, mijn mac mini heeft Mojave als OS.
Hij bedoelt dat de hardware al jaren niet geupdate is, niet de software. Op de 2012 en 2014 mini's kan idd Mojave. Maar de laatste mini is uit 2014 en gebruikt nog steeds Haswell hardware.
Ben benieuwd wat het wordt allemaal. Gezien de prijsontwikkeling van de Macbook Pro en iPhones gok ik dat de meeste reacties gaan over de prijzen. Vroeger (lees tot een jaar of 3 geleden) volgde ik dit live of via een live blog. Tegenwoordig lees ik het de volgende dag allemaal wel. Het valt meestal toch tegen omdat de verwachtingen door alle site zo hoog opgedreven worden Je merkt dat de afgelopen jaren de focus ook vooral bij de iPhone en iPad ligt.. de Macs worden wel geüpgrade, maar wel heel mondjesmaat.

Ik ben nog heel blij met mijn Apple producten in huis maar mijn volgende telefoon wordt na 10 jaar geen iPhone meer en ook denk ik er sterk over na om eveneens na 10 jaar weer terug te gaan naar Windows. Ik heb mijn game PC vorig jaar geüpgrade en merk weer hoe leuk ik het zelf bouwen vind en als ik iets wil upgraden dat het ook gewoon kan!
Ik kan je aanraden om voordat je overstapt naar Windows eens te proberen bijvoorbeeld twee maanden je game PC als hoofdcomputer te gebruiken en je Apple tijdelijk in de kast te leggen. Ik heb het namelijk vorig jaar ook geprobeerd en ben na een jaar toch weer terug geswitcht naar Apple (naar een iMac 5K met mindere specs dan mijn PC) omdat ik het uiteindelijk toch niet uit kon houden. Veel te veel irritaties als je gewend bent om met Mac OS te werken.

Natuurlijk kan het sterk verschillen afhankelijk van je workflow, misschien dat het voor jou niks uitmaakt. Het heeft mij in ieder geval veel stress en irritatie gekost en ook onnodige kosten (verlies in verkoop PC).
Het bizarre is dat ik destijds over ben gegaan op een macbook, vanwege de goede prijs/spec verhouding van de hardware. De witte core duo macbook was tzt, bijna goedkoper dan een windows based alternatief, en had esthetisch-ergonomisch veel voordelen. Helaas is apple gebruik een beetje een cult geworden, om cool te zijn oid. Begrijpelijk speelt men hier op in, wat voor giga revenues heeft geresulteerd.

Zelf ben ik van mening dat het gebrek aan 'echte' innovatie/ beter specs tov concurrentie, Apple duur komt te staan over de long term.

[Reactie gewijzigd door jcnwillemsen op 18 oktober 2018 20:37]

Als je praat over "echte innovatie" of uberhaupt over "innovatie" bij Apple dan impliceer je dat de concurrentie wel innoveert en Apple niet terwijl dat totaal niet zo is.

En wat heb je aan innovatie op zichzelf als het niet nodig is of iets is wat niks toevoegt?

En de voorspelling die je doet over de toekomst van Apple doen mensen al jaren maar tot nu toe is het tegenovergestelde gebeurd.

En praten over specs is al helemaal irrelevant, welke specs heb je het over?

En waarom zou je perse "betere" specs moeten hebben? Waarom niet praten over betere software?

De concurrentie laat juist zien de software niet te kunnen ontwikkelen zoals Apple dat doet en juist dat is het belangrijkste.
Ik denk dat je daar helemaal gelijk in hebt! Ik vind OSX een heel goed besturingssysteem en irriteerde me enorm aan Windows XP en Vista. Die irritante is met Windows 10 eigenlijk helemaal verdwenen. Het design van Apple producten blijft top maar de inhoud is het geld niet meer waard. Je kan nog zo’n fan boy zijn, de verhouding is weg. Misschien dat zd tot inkeer komen maar ik ben bang van niet.
Ik heb met mijn twee Vista machines goede ervaringen met Vista.
Ik OS2warp Beos Linux in 3DFX tijdperk nog uitgeprobeerd en weet dat als nieuwe kernel met driver architectuur overhaul je last hebt van beschikbaarheid van goede drivers.
Dat probleem heb met nieuw OS op oude hardware .
Zelf nieuwe mobo CPU GPU mem set allemaal met goede Vista support en probleem loos.
ATI beter driver support dan nV dat kwam pas later op gang.

Bij Mac heb je die probleem niet software OS Hardware en drivers zijn in mee samenhang ontwikkeld.

Kiik nu uit naar hopelijk nextgen Mac mini of midi Mac grote broer daarvan mag 3 tot 5 x size wat nog steeds klein is.
De geruchtenmolen draait al tijden op volle toeren. Zoals altijd wordt er weer veel teveel verwacht en zal men na afloop roepen dat het allemaal tegenvalt. De beurskoers gaat direct na het event omlaag, maar aan het eind van het kwartaal zal Apple rapporteren opnieuw het beste kwartaal in tijden gedraaid te hebben.

En direct na afloop van het event beginnen ook de geruchten over de volgende ronde producten die Apple op het event in het voorjaar zal aankondigen.
Wordt er nog steeds teveel verwacht? Ik dacht dat ondertussen iedereen wel al vertrouwd was geworden met het feit dat je alles al weet over elk product voordat de keynote gestart is.
"De beurskoers gaat direct na het event omlaag"... Is dat niet met alles? "Buy the rumour, sell the news".
Gezien de aandelen van Apple valt het dalen wel mee en stijgen ze sneller dan daarvoor....
Benieuwd of ze meer bekend gaan maken over een nieuwe MacPro. Dat zou qua naamgeving voor hun evenement perfect hierop betrekking hebben.
Trippy artwork wel, like it.

Ben benieuwd of iMac ram nog upgradeable is. Denk van niet.

Edit: tip voor de liefhebbers, op de event page meer artwork dat telkens verandert bij een refresh.

[Reactie gewijzigd door Cartoon op 18 oktober 2018 19:26]

Elk refresh op de site geeft een ander plaatje. :+
Leuk, nieuwe iPads. Heb er zin in. Maar ik ben nog het meest benieuwd naar nieuwe Macs. Hopelijk een nieuwe Mac Pro. Ik zou er niet gauw een nodig hebben maar de towers waren altijd geweldig. Mis mijn B/W G3 nog steeds. Mac Mini zal wel duurder worden maar met een standaard SSD en betere specs en poorten*. Wat goed nieuws is voor developers die moeten werken op de goedkoopste Mac die hun baas kon vinden.

* Ik vind alleen USB-C / TB3 een verbetering ja
Nieuwe iPod touch zou mooi zijn
Het meest 'revision overdue' model is toch wel de mac mini.. Ik hoop echt dat dit model conform geruchten een meer pro-user ding wordt. Heb hier een 4k oled staan, dus zou dit graag als scherm gebruiken voor video editing.
Daarnaast moet apple is kappen met een freaking 5400 rpm HDD als instap.
Daarnaast moet apple is kappen met een freaking 5400 rpm HDD als instap.
Amen. Nog niet eens hybrid. Gewoon niet. Opzouten met dat zwengelend stuk roest.
Ik heb liever geen 10k rpm schijf in een pc zitten. Die krengen maken een bak herrie. Wel leuk voor servers

Consumenten hardware moet gewoon met ssd komen hedendaags

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee