Sega Mega Drive Classics-bundel komt naar Nintendo Switch

De Sega Mega Drive Classics-bundel van ruim vijftig games komt naar de Nintendo Switch. Eerder verscheen de verzameling van oude spellen al voor de PlayStation 4 en de Xbox One. Sega zegt dat de bundel in de winter uitkomt, maar noemt nog geen datum.

De Switch-versie krijgt een optie voor lokale co-op met splitscreen. Ook komt er ondersteuning voor online multiplayer. De bundel bevat klassiekers zoals Golden Axe, Phantasy Star, Sonic the Hedgehog, Streets of Rage en Virtua Fighter. Het gaat om spellen die origineel voor de Sega Mega Drive verschenen. Die console kwam in 1988 uit in Japan en verscheen twee jaar later in Europa.

Een lijst met alle games die in de bundel zitten staat op de Sega-website. Sega Mega Drive Classics komt fysiek in de winkels te liggen en zal te downloaden zijn als digitale versie. Wat de Switch-versie kost, is nog niet bekend. De versies voor de Xbox One en PlayStation 4 zijn momenteel te koop voor een kleine dertig euro.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

18-09-2018 • 18:20

61 Linkedin

Reacties (61)

61
60
22
2
0
30
Wijzig sortering
Waarschuwing!

De PS4 versie van deze SEGA MD game bundle had bij launch wat probleemjes:

Het geluid was off en er waren de nodige framerate issues.

Waar er op de vorige Mega Drive bundle (Xbox 360, PS3) weinig aan the merken valt voelde deze nieuwe versie aan als halfbakken emulatie.

Misschien dat je er plezier aan kunt beleven als je de originele games niet kent.

MD kenners raad ik aan om met een hele flinke boog om de Switch versie heen te lopen, totdat je zeker weet dat het geluid en de framerate in die versie op orde zijn.

Op 3:18 van deze korte informatieve review een voorbeeld een killing soundglitch.

https://m.youtube.com/watch?v=JiCI4t2qx5A&t=218s

Zoiets wil je niet in Shining force II (SEGA's tegenhanger van Nintendo's Fire Emblem).

Edit:

Tekst aangepast naar aanleiding feedback over te harde formulering/misleidende woordkeus.

[Reactie gewijzigd door Consoles4life! op 19 september 2018 10:54]

Welmakkelijk bashen dit. Ik moet t eerst nog eens met eigen ogen zien voor ik het geloof.
Ik noem dit meer waarschuwen.

Bashen klinkt nogal laag, ongegrond en inhoudloos.

SEGA brengt al jaren Mega Drive compilaties uit.

Wanneer je er dan met al die ervaring in 2018 opnieuw eentje uitbrengt waarvan 'ineens' het geluid niet goed is en de framerate hapert terwijl dat bij voorgaande compilaties nooit het geval was, dan lijkt min het niet meer dan normaal om mensen hier voor te waarschuwingen.

Ik heb netjes vermeld dat ik niet weet of er al gepatched is en dat de Switch versie later uitkomt, waardoor SEGA kans heeft de Switch versie in betere staat te releasen dan die van de PS4.

De enige boodschap die ik onder dit nieuwebericht wil meegeven:

Bekijk/lees bij interesse in de Switch versie eerst even wat reviews om te checken of het geluid klopt en de framerate ok is want bij de PS4 versie was (iig tijdens launch) behoorlijk wat mis met het geluid en de framerate.
Op win10 (steam) was deze compilatie inderdaad heeel erg slecht na initiele release een paar jaar terug. Overal bugs en zeer traag, vooral vanwege de Unity gameroom front end.
Hij werd onlangs gepatched en nieuw leven ingeblazen een paar maanden terug met de console releases en draait nu .....okay. De room UI is nog steeds zwaar maar de emulatie zelf is nu prima.
Nog steeds niet beter dan KegaFusion, die is nog altijd de gouden standaard mijn inziens

Deze compilatie is overigens gebaseerd op dacht ik een gemodificeerde GenS.
Niet slecht maar bij lange na niet het beste.

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 19 september 2018 01:31]

Bekijk/lees bij interesse in de Switch versie eerst even wat reviews om te checken of het geluid klopt en de framerate ok is want bij de PS4 versie was (iig tijdens launch) behoorlijk wat mis met het geluid en de framerate.
OK, bedankt voor de waarschuwing. Zal ik zeker doen.
Je formulering, met name in het eerste bericht, had misschien iets duidelijker gekund. Er staat nu alleen tussen haakjes dat het de PS4 versie betreft. Je schrijft bijvoorbeeld "dit wanproduct", maar het is niet geheel duidelijk of je hiermee refereert aan jouw ervaring met het PS4 product, of aan je verwachting van het Switch product.
Dat doet hij niet, hij waarschuwt alleen voor de mogelijkheid dat dit een exacte kopie is.
Als een spel bekend staat om mankementen, gaat niemand alsof doen dat dit zich kan herhalen.
Goede waarschuwing. Heb je bronnen / links voor deze ervaringen en verschillen? Zou deze graag kopen, maar alleen als het goed gemaakt is.
https://www.metacritic.co...n-4/sega-genesis-classics

Let met name op de kritieken bij de negatieve gebruikersrecenties. Bij allemaal een soort gelijke kritiek over de kwaliteit van de bundel.

Op YT staan ook de nodige negatieve reviews.

Toch kan het alsnog positief uitpakken:

Misschien is de bundel inmiddels door patches verbetert, dat weet ik nmlk niet.

Ook zou het kunnen dat de Switch versie beter wordt (verschijnt later dus SEGA kan het verbeteren)

Het is iig raadzaam om vooraf even wat Switch reviews af te wachten, en te kijken of inmiddels de problemen zijn verholpen door SEGA.
Gaan we weer .... Rehash games die ouder zijn dan een deel van de mensen hier.
Kom eens met wat Nintendo klassiekers van de N64 of echt wat nieuws !
Ik vraag me af in hoeverre die generatie überhaupt op evenveel interesse kan rekenen als de 16-bit generatie. Naar mijn idee komt de generatie N64, Saturn (Consoles4life! herinnerde me eraan dat de Saturn veel 2D-games heeft die wel retro-release-waardig zijn), Playstation veel minder goed de tijd door, door de vele 3D-games waarvan de brakheid tegenwoordig pijnlijk duidelijk wordt. Ik denk dan ook dat dat vooral de reden is dat de 16-bit generatie vooral gepushed wordt, aangezien veel indie-games dat stijltje ook terughalen en ze makkelijker in de geest van vroeger gespeeld kunnen worden zonder dat het echt afdoet aan de ervaring omdat wat ze destijds probeerden, ook daadwerkelijk werkte en niet puur een grafische truuk was.

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 19 september 2018 00:49]

Dit dus, als Nintendo fan is het laatste waar ik dan ook op zit te wachten de N64 classic.
Enkele uitzonderingen daargelaten. Ik zou best wel een opgepoetste versie van games als Super Mario 64 en Zelda:OoT willen spelen op mijn switch. Bovendien zijn er flink wat games uit het 16-bit tijdperk die de tand des tijds absoluut niet hebben doorstaan. Een enkele game die dat wel heeft gedaan wordt in een compilatie gedrukt. En dat zijn over het algemeen games die prima geschikt zijn om even snel tussendoor gespeeld te worden en daarom ook prima thuishoren op een console als de Switch. Al is 30 euro van de zotte...
Dat is gewoon een prima prijs voor wat je krijgt.
Streep de Saturn maar weg van dat lijstje.

De bijnaam van de Saturn is niet voor niets 2D powerhouse en 2d gaming is tijdlozer dan 3d polygon gaming ;)
True. Had ik even niet aan gedacht. O.a. de arcade-perfecte fighters en shmups zijn inderdaad retro-release waardig.
Dé console voor arcade fighters en shmups is nog steeds de Dreamcast imo. Ook prima te emuleren op een PC.
Die is wel van een generatie later. Verder waren shmups in die tijd wel een stuk minder. En de 2D-fighters hadden ook momentum verloren.
Op een post over Sega om N64 vragen 8)7

Er zijn zat nieuwe spellen op de Switch, en zat retro games. Voor beide is er een markt en het een sluit het ander niet uit. Ik heb veel van deze spellen nog niet gespeeld, dus ik denk er wel over deze te halen.
Dit zullen ze ongetwijfeld her en der een beetje geprobeerd hebben, maar als het gevoel voor nostalgie daar in dat segment niet zo heel groot is, dan is het wellicht wat lastiger investeren. Blijkbaar (aanname van mijn kant) zitten er in die classics meer omzet.

[Reactie gewijzigd door SkyStreaker op 18 september 2018 18:42]

SEGA komt niet met wat Nintendo klassiekers |:(

Waar SEGA wel mee komt (zelf of uitbesteed/of al gekomen is) zijn hele nieuwe games in IP's als Streets of Rage, Phantasy Star, Wonderboy en Shenmue.

SEGA heeft vrij recentelijk een nieuwe man aan het front die de scepter zwaait.

Een man die opgroeide met de Mega Drive.

Een man die er voor zorgt dat SEGA IP's nieuw leven in wordt geblazen.

Deze MD collectie kun je idd als cashcow zien waar zero effort ingestoken is, maar tegelijkertijd is SEGA momenteel wel een weg ingeslagen waarin oude IP's worden teruggebracht in hele nieuwe games ;)
Jij hebt zitten slapen?
Het valt mij op dat de Switch 'goed bezig is'. Er komen een hoop goede titels uit:

Diablo III met alle uitbreidingen
Luigi's Mansion 3
Fortnite
Civilization VI
Hollow Knight
Diverse Final Fantasy games
Wasteland 2
Aankomend Walking Dead seizoen
Dus een mix van wat klassiekers én nieuwe games. Een mooi portfolio zo lijkt mij :)

[Reactie gewijzigd door Nyarlathotep op 18 september 2018 18:39]

En daarvan zijn er al een aantal uit 😜
en dat maakt een verschil? waarom klagen mensen hierover? En komen vele nieuwe games uit voor de switch maar he, die worden niet gecoverd op de site dus bestaan niet..
Zie mensen altijd "klagen" dat er oudere games geport wordt. maar dat is juist een mooi iets. ik ben blij met de vele ports.
Nee ik klaag niet. Juist niet zelfs. Hollow Knight, Wasteland 2, Fortnite zijn al uit en die zijn briljant op de Switch. En Diablo 3 en Dark Souls heb ik nog niet gespeeld en staan bovenaan m'n verlanglijstje!
a oke, dan heb ik dat verkeerd geïnterpreteerd :) koffie werkte nog niet goed ;)
@Nyarlathotep claimde dat er 'een aantal leuke titels uitkomen' maar een aantal daarvan zijn inmiddels al uitgebracht, bedoelde ik eigenlijk dus :)
Veel rehashes van games die al jaren oud zijn.
Leuk voor de liefhebbers maar meer ook niet.
Games die we op alle platforms al kunnen spelen en natuurlijk games zoals Walking dead die sowieso floppen.
Ooit een goede game gezien van een populaire tv serie ? Wees eerlijk.

Nee, ik bedoel meer echte Nintendo games. Dat is wat je op je switch wilt ipv Civilization 4 die je alleen. Op een PC fatsoenlijk kan spelen.

Kom eens met een echte nieuwe Zelda voor de switch (de laatste was een WiiU game met wat hires boost en iets meer gpu/cpu power).
Kom eens met een echt nieuwe Mario kart (laatste was wederom een WiiU remake).
Doe eens eens Metroid bijvoorbeeld.
En zo zijn er meer games die de fans liever zien.
Switch is er al ruim 1.5 jaar !
Ik dacht dat ik gehoord had dat Nintendo de Switch ruim 6 tot 7 jaar wil supporten en dan noem jij 1,5 jaar "al"?
Uit mijn hoofd heeft Nintendo al meer dan 8 exclusieve games uit hun eigen studio's/IP's bevestigd voor volgend jaar.

Ik heb liever ongeveer eens in de 3 jaar een hele goede Zelda game dan elk jaar een redelijke. Als je Nintendo ergens niet op kan beoordelen is dat het aantal exclusives wat ze op dit moment uitbrengen voor de Switch en 3DS (daargelaten of ze nou gloednieuw zijn of ports. :)
Een mooie klassieke Porsche is waarschijnlijk ook ouder dan de meeste mensen hier, wil niet zeggen dat iets nieuws mooier is.
Remake van Porsche Unleashed zou helemaal geweldig zijn! Wat een prachtgame was dat. Toen deed de NFS serie er nog toe. Vanaf dat punt was het bergafwaarts. Heb het al vaker aangehaald, maar zo'n serie zouden ze echt ook met Ferrari ofzo kunnen doen. Breng de allermooiste wegen, bergpassen, en dat soort zaken in kaart als parcours of circuit. Zorg voor goede realistische eigenschappen en je hebt toch een hele vette game.. Maja, het moet tegenwoordig arcade en pimpen en weet ik wat, al zat het kopen van betere onderdelen al in Porsche Unleashed en kon je ook al beetje kleuren. Vroeger was alles beter :D
Als ze nou eens Gamecube deden dan zou ik nu al een switch hebben gekocht.
Geen EA games op een SEGA MD compilatie.
EA heeft een tijd lopen onderhandelen met Sega over hun games op de Mega Drive. Sega stelde hoge licentie eisen waar EA niet in mee wilde gaan. Gevolg, EA heeft zelf via reverse-engineering cartridges ontwikkelt en via die omweg hebben ze Mega Drive games kunnen uitbrengen. Voor Sega bestaan deze games zo goed als niet dus ga je ze in dit soort collecties niet tegen komen. Het verklaart ook de aparte vorm van Mega Drive cartridges, al is er nog veel meer "unlicensed" zut voor dat systeem op de markt verschenen destijds :) .
Persoonlijk lijkt het mij wel leuk om streets of rage op de switch te spelen, maar daar komt ook een nieuwe versie van met moderne graphics.

Sonic Mania Plus is ook beter dan het origineel.

Maar 50 games voor €30,- is natuurlijk wel een goede deal. €0.60 per spel :-)
Phantasy Star is ideaal voor deze handheld, verder Golden Axe, Columns en Shinobi! Ik ga bijna een Switch halen! :9
Jammer dat er geen Sonic 3, Sonic CD, Space Harrier 1 (Welk trouwens nooit in een sega bundel zit) en Phantasy Star 1 in zit.
Als ze de emulatie een beetje in orde zal zijn ben ik zeker te spreken hierover.
Hoe moeilijk kan het zijn om een goed-werkende emulator hierin te proppen in combinatie met die jaren 90 slaapkamer "skin" (om het maar zo te zeggen?)
Vraag ik me echt af..
De versie op PC Steam is al te koop sinds 2014 en is veel groter als dit, inclusief Genesis.
Wat bedoel je met Genesis? Dat is gewoon de Noord-Amerikaanse naam voor de Mega Drive namelijk.
Huh geen Outrun ???
Die was al eens aangekondigd meen ik...


http://www.nintendolife.c..._sonic_2_out_run_and_more

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 18 september 2018 19:37]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee