'Diablo III Eternal Collection komt naar Nintendo Switch'

Diablo III komt later dit jaar uit voor de Nintendo Switch. Dat staat in een artikel dat Forbes online heeft gezet. De officiële aankondiging zou donderdag volgen. De Switch-versie heet Diablo III Eternal Collection en bevat de twee uitbreidingen.

Vier spelers kunnen samen spelen op één console en het is mogelijk om met vier consoles draadloos samen te spelen zonder dat er een internetverbinding nodig is. Online multiplayer via de onlinedienst van Nintendo is ook mogelijk. De game krijgt enkele exclusieve cosmetische items op de Switch, waaronder een pantser dat spelers eruit laat zien als Ganondorf uit The Legend of Zelda.

Volgens het artikel op Forbes, dat door reddit-gebruikers werd opgemerkt, bevat de Switch-versie de uitbreidingen Reaper of Souls en Rise of the Necromancer. Ook bevat de game alle updates die tot nu toe zijn uitgebracht. Het spel verscheen oorspronkelijk in 2012 voor de pc en kwam later naar de PlayStation 3 en 4 en de Xbox 360 en Xbox One.

Forbes heeft het artikel vermoedelijk te vroeg online gezet en weer verwijderd. Kotaku meldt dat de aankondiging van Blizzard donderdag plaatsvindt. De Switch-versie van Diablio III zou 60 dollar gaan kosten. Een verschijningsdatum is nog niet bekend, maar de release zou dit jaar plaatsvinden.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

16-08-2018 • 07:49

84 Linkedin

Reacties (84)

Wijzig sortering
het is mogelijk om met vier consoles draadloos samen te spelen zonder dat er een internetverbinding nodig is.
Dus je kan dan offline met 16 spelers tegelijk spelen? Dat zou wel tof zijn :D
Nee. Maximaal 4 spelers.
Max 4 spelers op 1 switch. Of 4 switches draadloos verbonden. En later wanneer de Nintendo Online Service komt kan je ook daar samen met andere spelen. Waarschijnlijk ook hier 4 spelers.
Maar. Als ik toch al met 4 mensen in een kamer zit. Waarom dan 4 consoles? Om splitscreen te vermijden?
Om splitscreen te vermijden?
Uhm, hell yess :P

Split screen met is nooit zon probleem, maarr 4?..
Het werkt, maar beperkt wel je ervaring vind ik.
Je levert gewoon in op zicht. Neem nu even Mario Kart 8 als referentiekader.
En kan me nog herinneren van F-Zero GX dat de graphics behoorlijk werden gedowngrade. Maar goed, dat is weer langer geleden.
Op de Xbox One is Diablo 3 met 4 spelers geen splitscreen, maar zoomt het scherm uit als iemand wegloopt van de rest, ik neem aan dat dit op de switch precies hetzelfde gaat werken.
Ah ok.
En als je de grens van uitzoomen voorbij gaat met weglopen? Dan schakelt ie wel naar splitscreen of loop je dan tegen een invisible wall of zoiets?
Invisible wall idd, en als iemand tijdelijk de controller niet gebruikt voor wc oid dan loopt dat character gewoon met je groep mee.
Je kan niet uit het beeld lopen. Je wordt dan als het ware tegengehouden. Althans dat was op de ps4
Maar. Als ik toch al met 4 mensen in een kamer zit. Waarom dan 4 consoles? Om splitscreen te vermijden?
Dat, en vier handhelds multiplayer is toch anders dan splitscreen.
Diablo heeft geen splitscreen, dus dat lijkt me niet. Je deelt met zn allen het scherm en de hoeken van het scherm zijn ontzichtbaren muren.
Speel D3 sinds de release op de pc, ga deze niet nog eens voor de switch halen. Er zijn teveel tekenen dat men met D4 bezig is.
Plus dat je weer opnieuw kunt beginnen met een character. Dat was tenminste wel zo op de PS4. Is niet bevordelijk om steeds op een andere console het spel te gaan spelen.

Dat het op de switch uitkomst vind ik wel een meerwaarde. Geeft de console meer variëteit in games!
Op de pc hebben ze jaar of wat geleden Seasons geïntroduceerd. Dat houdt in dat je dan met een nieuw char begint, dus echt van nul. Er zijn per season een paar dingen te verdienen als je de challenges weet te voltooien. De eerste vier zijn over het algemeen goed te doen en als je die hebt gehaald heb je een complete set te pakken voor je char. Die set rouleert per season.
zeg maar 4 jaar, season 1 was augustus 2014
Console versie heeft ook al een tijdje seasons dus gaat ook wel vast voor de switch komen.
Als er tekenen zijn dat Blizzard bezig is met D4, dan zal het nog een hele tijd duren voor deze uitkomt. Vooral met de Blizzard af als het echt af is duren hun releases langer dan bij andere maatschappijen.
Denk alleen wel dat D4 pas ergens in 2020 gaat komen.
Ik hoop het. Ik hoop stiekem heel erg dat ze komende Blizzcon een aankondiging doen, of misschien zelfs een teaser.
D3 is een aflopende zaak, dat merk je aan alles. Het is echt rustig op de servers. Je ziet alleen een piek als er weer een nieuw season begint.
De Switch wordt wel een erg dure console zo... zoveel vette titels, bijna niet bij te houden...
Vind je? Volgens mij is dat juist een groot nadeel van de switch: het gebrek aan content. Daar had de WiiU ook last van. Hier gaat het ook weer om een game uit 2012. Dat hoeft niet erg te zijn maar ik vermoed dat veel mensen deze game links laten liggen. De grotere non Nintendo games komen bijna nooit naar de switch. Je ziet de consoles ook steeds meer op bv marktplaats. Er komt meer en meer backfill van oudere games of franchises die al aardig uitgemolken zijn lijkt het.

Veel mensen die de game al op een ander platform hebben gaan geen nieuwe investering doen. De basis diablo 3 is nog geen 15 euro op dit moment. Dat staat een hogere prijs voor de switch versie ook wel een beetje in de weg. Dat neemt niet weg dat dit voor de fans wel mooi nieuws is.

[Reactie gewijzigd door Bor op 16 augustus 2018 08:57]

Er staan echt honderden titels in de eShop, van Rocket League tot Wolfenstein II en dan alle vette Nintendo titels zelf nog. Dark Souls, de nieuwe Tales Of.. die moet gaan komen, Mario+Rabbids van Ubisoft, Xenoblade, Deus Ex Machina, nieuwe Doom Eternal straks, Octopath, Metroid 4, Axiom Verge, Monster Hunter (demo vandaag als het goed is!), Pokémon.... ja niet alles is nieuw of exclusief maar wel draagbaar en niet iedereen heeft alle games voor de WiIU gekocht (anders zou die ook niet geflopt zijn...).

Ik heb alle moderne consoles thuis staan, en toch koop ik pas games als ze echt niet op de Switch gaan komen. Het is een policy van “Switch first” hier. M’n vrouw heeft ook een Switch gekocht omdat ze Octopath wil spelen en we niet op elkaar gaan wachten tot de ander uitgespeeld is met andere games. Het is een vervanging voor de 3DS hier.
Heel veel games zijn dus gewoon oude games. Vraag aan mensen om een top 10 lijst te maken van 10 nieuwe exclusives en je komt nergens. Veel zijn of Wii U games, of oude multiplatform games, en dan nog wat nieuwe multiplatform games.

Ik heb een Switch en alle Nintendo consoles daarvoor, en kan ik mensen het apparaat echt aanraden, vind ik het nieuwe aanbod van Nintendo/exclusieve nog vrij mager.

Ben verder trouwens wel positief over de komst van D3 naar de Switch, wil hem zeker hebben.

[Reactie gewijzigd door Benjamin- op 16 augustus 2018 12:30]

Waarom toch altijd die obsessie met exclusives? Vanuit het perspectief van Microsoft, Sony of Nintendo begrijp ik het, maar vanuit het perspectief van gamers totaal niet. Waarom vind je het als gamer fijn als een game alleen op de Switch te spelen is?
Denk eerder het volgende: het toestel werd aangekocht en hoe meer exclusives hiervoor uitgebracht worden, hoe beter je investering lijkt te zijn. Anders had je zonet een andere console kunnen kopen.
Ja want je ps4 neem je ook snel even mee om handheld te gaan spelen?
Mijn comment ging over "de obsessie met exclusives", heeft geen betrekking op de voor- of nadelen van de Switch.
Omdat ik 90% van de topgames op de Switch al had?

Begrijp me niet verkeerd, multiplatform is prima, maar op dr Switch zien we een enorme lading van oude spellen die opnieuw worden uitgebracht, dat is wel even anders.
Exclusives zijn leuk maar die komen vooral van Nintendo zelf. En dat zijn stuk voor stuk topgames.

Voor de rest doen andere games het vooral goed omdat ze ineens portable zijn tov. de ‘grote’ consoles.
De Switch heeft wel meer content dan de WiiU, dat was echt de flop van Nintendo uit recente jaren. Men heeft met de Switch eerst de kat uit de boom gekeken alvorens men ervoor is gaan ontwikkelen. Dus 3rd party development is vrij pas langzaamaan gestart. Het duurt dus wel even eerd 3rd party games naar de Switch komen. Skyrim was bijvoorbeeld met launch al aangekondigd er is een Doom op komst en Fifa 19 is ook aangekondigd voor de Switch, als ik het me goed herinner, dus genoeg grote namen die nog gaan komen. ;)
Skyrim is ook een voorbeeld van oude en dated content in dit verhaal. Ik merk om mij heen dat mensen toch weer afhaken na eerst erg enthousiast te zijn geweest of de switch ligt min of meer te verstoffen in een hoek. Ik denk niet dat het naar de console brengen van oudere content daar veel verandering in gaan brengen.

Het voordeel van deze Diablo combo is dat je er uitbreidingen bij krijgt / koopt waarmee je misschien nog een paar oudere spelers over de streep trekt.
De game krijgt enkele exclusieve cosmetische items op de Switch, waaronder een pantser dat spelers eruit laat zien als Ganondorf uit The Legend of Zelda.
Als ik zoek hoe groot de player base op dit moment is maak ik mij toch wel een beetje zorgen:
Now, you cant even get a 4 man group together playing bounties or rifts as nobody is playing. One example is when I tried playing bounties and there was no available games with only 12 players playing in ALL OF NORTH AMERICA.
https://us.battle.net/forums/en/d3/topic/20761967449

Andere teleurstellende reacties over de playerbase zijn makkelijk te vinden. Sommige claimen zelfs dat de game "dead" is behalve bij season starts.
https://www.mmo-champion....popular-or-dead-now/page2

Wat vinden jullie van dit soort content? Een uiterlijk uit een ander spel toevoegen werkt voor mij bijna nooit goed. Je verbreekt vaak de illusie dat je echt in een andere "wereld" zit wanneer je skins toevoegt die een uiterlijk hebben uit een andere game.
Als je dan ook niet roept "Yes, nu kan ik mijn favoriete game <X> in de trein spelen!"... dan moet je de aanschaf waarschijnlijk niet doen nee. Thuis op de bank weer dezelfde games spelen waar je al redelijk klaar mee was is best zonde. Andere hardware maakt niet voor een nieuwe ervaring.
Zijn dat 12 spelers die medespelers zochten of zitten daar ook alle solo spelers bij? Kan me namelijk niet voorstellen dat er slechts 12 tegelijk online zijn.
Dit zijn 12 mensen die hem op public hebben staan. Alle private games zijn dus niet meegenomen. Dit is dan ook nog specifiek toegespitst per categorie (bounties, rifts e.d.) en daarnaast ook nog op level. Als jij dus op Torment 5 speelt en er is niemand zou je 200 man op Torment 6 kunnen vinden. Of je zoekt op Torment 5 naar Bounties i.p.v. Rifts en je vind mogelijk weer meer mensen
Ook dit is weer n game die ik al jaren heb.. En waarvan ze blijkbaar verwachten dat ik als consument zin heb om nogmaals de volle mep te betalen voor de content die ik al tot mijn beschikking heb.

Ben die switch releases van oude meuk inmiddels beu. Hoop dat er snel iets leuks voor volwassenen bij komt. Op dit moment gebruiken alleen de kids om een beetje Mario te spelen.
Ook dit is weer n game die ik al jaren heb.. En waarvan ze blijkbaar verwachten dat ik als consument zin heb om nogmaals de volle mep te betalen voor de content die ik al tot mijn beschikking heb.
Misschien is niet alles wat de gaming industry doet perse op jou gericht?
Misschien is dit wel bedoeld voor mensen die juist nog geen gelegenheid hebben gehad D3 te spelen en nu een leuke reden om het op te pikken?
Of de die hard fans die nu de mobiele versie willen hebben of andere toegevoegde waarde zien van de game.

Waarom is de rationale altijd:

Game X = opnieuw beschikbaar -> maak gerust je keuze of dit relevant is voor jou voel je super verplicht dit te kopen / voel je extra super kei hard verplicht deze opnieuw te kopen, want andersssss......
Koop je toch lekker een PS4 wwar ook veel remasters voor uitkomen. En goed verkocht worden.
Als er geen animo zou zijn zouden deze games niet alsnog naar Nintendo komen.
Gebrek aan content? Gast 😆 Er zijn echt (nu al) heel veel titels beschikbaar voor de Switch.
Er zijn weliswaar veel titels naar wanneer je daar de oudere games en remakes vanaf haalt blijft er ineens veel minder over. Ook hier gaat het weer om zo'n remake. Een console heeft system sellers nodig. Ik betwijfel of je daar oude games als Diablo 3 onder kunt rekenen.
Je vergeet dat de Switch (ook) een handheld is, wat het een aardige voorsprong geeft op de Xbone en PS4. Dubbel aanschaffen is op dat moment wel interessant zodat je ook even een paar riftjes kan lopen in de trein oid.
Ja zeker wel. Maar ik heb ook nog een PS4 met een berg aan backlog, een PSVR, net nog de Bioshock Collection op de Xbox One gehaald voor €7,- ... racestuurtje en GT Sport op de PS4 gehaald, en overal nog een backlog om U tegen te zeggen.
Volgens het artikel op Forbes, dat door reddit-gebruikers werd opgemerkt, bevat de Switch-versie de uitbredingein Reaper of Souls en Rise of the Necromancer.
Dat kun je ook al uit de titel halen (als die zeker is tenminste), want dat is de naam die ze aan het pakket zijn gaan geven toen de necro er bij kwam. Het pakket met alleen Reaper of Souls er in was de Ultimate Evil edition.
Ik heb de game zelf al op de PC en op de Xbox One, maar mocht ik ooit voor een switch gaan (iets waar ik nu ik op mijn Wii U Xenoblade Chronicles X aan het spelen ben wel steeds meer naar neig, wat een heerlijke game :P) dan koop ik hem denk ik hier ook nog wel voor als ik hem ergens voor een iets beter te verteren prijs tegenkom. Diablo 3 is echt zo'n game die lekker even tussendoor te spelen is en daar lijkt de Switch versie me echt ideaal voor.
Xenoblade chronicles 2 op de Switch is dan ook echt genieten! Expansion komt in september.
gaan ze nu echt de switch catalogus blijven opvullen met spellen die al jaren oud zijn en uit op alle courante consoles/pc ?

waar blijven al die nieuwe , (incl third party) exclusieve games ?
Zoek eens op Wikipedia en je ziet dat er genoeg exclusives zijn. En ja , Diablo 3 oude meuk heb ik graag op de Switch. Lekker mobiel spelen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 181786 op 16 augustus 2018 09:18]

Exclusief zal lastig zijn. Wel straks de nieuwe Doom, Dark Souls remaster, nieuwe Tales Of Vesperia, Metroid 4, Pokémon....
Ik heb Titan Quest voor de Switch gekocht, wat een Diablo-kloon is, en dat laat zien dat dit soort spellen echt geweldig zijn op deze console! Nu is dit het spel wel een beetje gedateerd (uit 2005 geloof ik), heeft het niet echt een enorme grafische update gehad, en een aantal controls/bugs laat wat te wensen over - maar als je van dit soort spellen houdt is het echt de moeite waard om deze te spelen voordat Diablo 3 uit komt.
Ik wist niet eens dat deze op de Switch was!

De Ragnarok uitbreiding wordt zeker niet bij de base game geleverd? Ik heb deze genoeg op de PC gespeeld maar met de uitbreiding erbij wordt deze wel interessant op de Switch, zeker nu ik klaar ben met Path of Exile.
Volgens mij zit deze uitbreiding er inderdaad niet bij, maar wordt hier wel aan gewerkt:

https://twitter.com/THQNordic/status/976125714901733376?s=19

Ik denk eigenlijk ook dat het een hele slimme zet was van THQ om nog snel even Titan Quest op de Switch uit te geven, voordat Diable 3 komt :)
Zit de Immortal Throne uitbreiding wel bij deze versie? Herkenbaar aan de karavaandrijver (een soort bankier) die gedeelde opslag geeft tussen verschillende characters. Ik heb Titan Quest op de iPad gekocht en dat is de kale versie en mis die karavaandrijver enorm!
Ik las dat er nogal wat bugs zaten in de switch port, heb jij daar ook last van (gehad)? Dit is eigenlijk wat me momenteel tegen houdt het spel voor 40 euro aan te schaffen
Titan Quest wordt de reden dat ik een Switch ga aanschaffen zodra die nieuwe expansion er bij zit. De enige echte waardige Diabolo 2 opvolger.
Gave titel on the go! Denk dat het toch maar eens tijd wordt om een switch aan te schaffen! Niet alleen voor deze game maar ook voor de mario titels.
Mooi, D3 nooit gekocht wegens te simplistisch in mijn ogen. Path of exile gespeeld op pc. Maar nu het volledige pakket op switch, verleidelijk!
Hier zat ik echt op te wachten. Blij dat de geruchtenmolen toch waarheid is. Diablo III is uitermate geschikt voor de Switch en zal er zeker heel wat uurtjes in gaan steken. Fijn ook dat meteen alle content beschikbaar is. Zal hier met alle plezier 60 euro voor betalen.

Ik vraag me af of je battlenet account ook gelinked kan worden zodat je je progress mee neemt naar de switch,

[Reactie gewijzigd door Enyalios2011 op 16 augustus 2018 10:09]

Beste nieuws van vandaag wat mij betreft! Erg vet. Al heb ik de game al op de pc (gratis gekregen bij een jaarabbo Wow toen) ben ik nu bereid er wel voor te betalen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee