GPD wil eerste Pocket 2-minilaptops in oktober leveren

GPD is gestart met de vooruitbestellingen van zijn Pocket 2-minilaptop via een crowdfundingcampagne. Daarvan is het doel inmiddels behaald. Het bedrijf meldt dat de eerste leveringen in oktober zullen plaatsvinden.

Op de Indiegogo-pagina van de Pocket 2 is te zien dat het bedrijf inmiddels bijna een half miljoen dollar heeft opgehaald aan vooruitbestellingen. Het had een minimumdoel van 100.000 dollar gesteld. Er zijn twee varianten van de Pocket 2, een met 4GB geheugen en 128GB emmc-opslag en een met de dubbele hoeveelheid geheugen. De eerste versie kost momenteel 529 dollar ten opzichte van 599 dollar voor de versie met 8GB ram. De uiteindelijke prijzen liggen op 769 en 839 dollar. Volgens de faq kunnen leveringen naar de EU duurder uitvallen.

GPD, wat staat voor GamePad Digital, had eerder al de specificaties van de opvolger van zijn eerste Pocket bekendgemaakt. De Pocket 2 heeft een aanraakgevoelig 7"-scherm met een resolutie van 1920x1200 pixels. Het apparaat draait op een Intel Core M3-7Y30-dualcore-cpu met een standaardkloksnelheid van 1GHz en een turbo naar 2,6GHz.

De vernieuwde Pocket heeft aansluitingen aan beide kanten, waaronder usb-c en twee usb-poorten. Er is ook een micro-sd-kaartlezer aanwezig. Het volledige apparaat weegt 465g, inclusief een 6800mAh-accu, en draait Windows 10.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

30-07-2018 • 13:41

94 Linkedin

Reacties (94)

94
92
64
1
0
15
Wijzig sortering
Dit doet mij direkt denken aan de netbook, een klasse goedkope mini-laptopjes die heel even populair waren en toen snel weer zijn verdwenen.

Waarom denkt de maker van deze mini-laptop dat hetzelfde idee nu weer wel een succes gaat worden? Of: Wat is er anders aan deze mini-laptop dan aan een netbook?
Netbooks hadden een Atom die niet vooruit te branden was en een resolutie van 1366x768 waar niks op paste. Daarnaast hadden ze ook geen touchscreens. Vind dit toch wel wat meer potentie hebben.
Als ze een 1366x768 scherm hadden, was dat nog zo slecht niet. Als ik mij goed herinner was de eerste netbook 7 inch met een nog veel lagere resolutie (slechts 480 pixels in de hoogte). Dan kwamen deze van 8,9 inch met een 1024x600 resolutie en pas later kwam de 1366x768 resolutie. Dat op de eerste 7 inch netbook zo goed als niets op paste, akkoord. Op 1366x768 passen de meeste zaken wel, al mis je natuurlijk wel de screen real estate van de hogere resoluties.
Ik begin nu inderdaad te twijfelen. Ik had toen een 10-inch Netbook met Windows 7 draaien, waarvan de taakbalk al hoger was dan de voorgaande Windows versies, dan die hoge ribbon interface van Word er nog bij, hoevaak ik niet heb zitten vloeken omdat ik te weinig ruimte had ;( .
Netbooks hadden een Atom die niet vooruit te branden was en een resolutie van 1366x768 waar niks op paste. Daarnaast hadden ze ook geen touchscreens. Vind dit toch wel wat meer potentie hebben.
"We" hebben jaren met 1024x768 schermen gewerkt (in de Windows 95-XP periode), er is volgens mij weinig mis met een resolutie van 1366x768.

En touch met Windows... ik mis het niet.
Vroeger was inderdaad alles beter.
O nee, ik wil niet terug naar Windows 95, dat was slecht. Maar die resolutie die je noemde, daar is niks mis mee!

Ik heb een netbook gehad met een Intel Atom kloon, niet vooruit te branden, en een resolutie van zo uit mijn hoofd van 800x600, en dat was echt klein (en ja, ik weet het, Windows 3.11 draaide vroeger op VGA en dat was 640x480).

Ntebooks waren vooral net-niet-books, ze waren niet goed, ze waren niet snel, ze waren niet echt draagbaar (voeding had je echt nodig), ze waren niet echt mobiel (3G was een grote flink uitstekende dongel), ...
De netbooks waren geen succes maar dat was ook door de combinatie van volledig OS / klein scherm / zeer trage CPU. Tegenwoordig bestaan ze nog wel maar heb je voor die 200 euro gewoon een Full HD scherm met IPS van rond de 14". En zijn het dus gewoon goedkope (maar lichte) laptops.

Maar op zich is de netbook formfactor niet slecht. Ik ben persoonlijk heel blij met mijn Sony Z4 tablet met toetsenbord dock. Werkt geweldig, always-on, en het touchscreen is een fijne toevoeging. Ik vind het een stuk prettiger werken dan een gewone tablet zonder toetsenbord en voor simpele dingen ook prettiger dan mijn 15" MacBook Pro.

Dit ding lijkt me ook wel wat maar ik zou er wel meteen Android x86 op zetten. Maar ik heb de Sony al, en ook een Gemini PDA dus ik ben al voorzien :) Ook vind ik hem wel wat te duur.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 30 juli 2018 17:10]

Ik ben ooit 'ingetrapt' in zo'n Yepo mini laptop ding met die "14 IPS en een Atom Z8xxx iets (quad core), mijn advies is - ver van afblijven. You get what you pay for.
Ten eerste zit er vaak stronttraag eMMC opslag in (geloof dat de mijne tussen 30 a 60MB/s sequentiële read zat!) en ten 2e hebben die IPS panelen een krankzinnig lage bitdiepte, met een standaard Windows 10 achtergrond met de blauwe 'window' kon je gewoon de kleurverschillen zien tussen verschillende stukken blauw, alsof je van 24 naar 8 bit kleurdiepte ging. Voor tekstverwerking ging het nog wel maar films kijken werd daardoor een marteling. Die quad core Atom verslikte zich ook verrassend snel met 100% load op alle cores.

[Reactie gewijzigd door 454232 op 30 juli 2018 23:37]

Ik heb een Chuwi Lapbook met Apollo Lake N3450 CPU en heb hier helemaal geen last van. Het scherm is zeer mooi, hij is redelijk snel (voor een hackerspace laptop prima), zelfde met de eMMC. Heb het niet gemeten maar hij werkt prima. Prijs was 180 euro destijds (nu een jaar geleden). Alleen de touchpad is waardeloos maar ik gebruik altijd een externe muis. Er kan zelfs een M.2 SSD in (maar de opslag is idd eMMC). Ik gebruik het ding voor in de hackerspace, als ik met electronica bezig ben. Dan is het niet zo erg als de soldeerbout er een keer tegenaan rolt of ik een USB poort opblaas door een stuk verkeerd gebouwde electronica er op aan te sluiten. Beiden zijn nooit gebeurd trouwens.

Ook draaide Ubuntu prima zonder geklooi, ook niet onbelangrijk. Zelfs de WiFi.

Ik zou ze niet allemaal over een kam scheren.

Ik heb wel eerst reviews gecheckt. Hij was heel goed gereviewed op gerenommeerde sites als AnandTech. Anders blijft het inderdaad wel een risico.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 31 juli 2018 15:05]

Gaming. Je kunt emulators en weebshit spelen met dit ding. Uitstekende handheld, beter dan Switch.
En dat is ongeveer het enige dat je kunt spelen, geen grafische spellen, geen Breath of the Wild etc. Indies en oude games. Met een keyboard, veel plezier ermee.

Voor iets wat meer als het dubbele kost ook nog eens.

[Reactie gewijzigd door -MB- op 30 juli 2018 16:42]

Ze hebben ook zo'n handheld pc met ingebouwde gamepad. Kun je als ik youtube mag geloven bijvoorbeeld gta5 op spelen.
Wel dan GTA5 op lager dan lastgen console specs, zoals ik het zie op Youtube. Beetje zonde om daarvoor 70 euro te gaan uitgeven. De ergonomie van de controller setup lat ook te wensen over.
Webshit of weebshit? Dat zijn 2 hele andere dingen denk ik zo. :P
Dit komt nog niet in de buurt bij het gemak van een switch.
Beter dan de Switch.. hoe precies? De Switch is een dedicated gaming platform. Zie dit apparaatje geen Breath of the Wild of Mario Odyssee op het scherm toveren hoor.
Het is relatief gezien een stuk krachtiger, je kunt er verder nog steeds niet veel mee.

Ik houd wel van een klein alles in 1 windows machientje, en het is eigenlijk alleen nog maar wachten op een telefoon/phablet met volwaardige x86 windows besturingsysteem en dan stop ik dat in mijn zak.

Ik heb nu de samsung note reeks waar ik via RDP een VPS bedien, dat werkt (voor mij) best wel prettig. Het enige nadeel is dat ik geen randapparatuur kan aansluiten. ik heb genoeg dingen waar ik kwa mobiliteit genoeg heb aan een Mini pc zoals dit. Maar het is overwegend traag.

Ze kunnen nog zulke uitgebreide termen verzinnen voor de Atom reeks, maar het blijft altijd net niks.
Een 'laptop' zoals in dit artikel heeft alles, redelijke specs, een (touch) scherm, een toetsenbord en volwaardige aansluitingen.

Ik kan mij niet voorstellen dat je zoiets als dit gebruikt om tijdens je studieuurtje een transcript te typen of even een paar uurtjes 'out of the office' e-mailtjes zit weg te werken. Maar het lijkt mij een stuk praktischer dan voor die zelfde klusjes een volwaardige laptop mee te moeten nemen (en daar heb je dus al die ultrabooks voor, maar die kosten veelal het 3-voudige).
Wat is er anders aan deze mini-laptop dan aan een netbook?
Deze heeft veel meer performance. Al zal veel er van afhangen of de turbo clock alleen maar de accu duur verkort of ook gepaard gaat met thermal throttling (en dus eigenlijk een soort nep turbo is).
De reden dat ze verdwenen was de komst van de iPad.
Die draait alleen maar Apple-apps...
Eerder dat de markt al voor die tijd verzadigd was met allerlei soorten en maten aan kunstmatig beperkte computers en het gewoon niet meer interessant is. Deze was leuk geweest maar dan zonder MS-zandbak, waar naar mijn idee ook het grooste deel van de prijs door wordt gemaakt.

Wanneer houden we eens op met in "platformen" denken?

[Reactie gewijzigd door blorf op 31 juli 2018 09:18]

omdat de eerste versie ook een succes was
NOOIT, maar dan ook NOOIT meer dit soort crowdfundingacties voor mij. Ben al eens 600 euro de mist ingegaan met een dergelijke campagne via Indiegogo. En ondanks alle klachten staat de pagina nog steeds online:

https://www.indiegogo.com...-dragonfly-futurefon--3#/

Voor de goede orde: ook destijds werd door gerenommeerde sites en bladen flink wat aandacht besteed aan dit project.

[Reactie gewijzigd door ShopHB op 30 juli 2018 14:15]

En ondanks alle klachten staat de pagina nog steeds online:
Er kan niet meer "geinvesteerd" worden, en het biedt de "slachtoffers" een platform om te overleggen en elkaar op de hoogte te houden. Daarnaast kan de inhoud van de pagina handig zijn voor bewijsvoering.
Het online blijven van de pagina lijkt me dan ook alleen maar bevorderlijk voor de consument, ook omdat dit als een waarschuwing kan dienen.
Klopt, is ook prima. Maar er mag door Indiegogo wel wat duidelijker gecommuniceerd worden dat dit om fraude gaat, daar is alleen bij de comments wat over terug te vinden.
Klopt. ook mijn ervaring met IndieGogo... Kom er daarom ook nooit meer. Zelf voor dik 100 euro het schip in gegaan - en IndieGogo deed in het geheel niets toen al lang en breed overduidelijk was dat het fraude was. De campagne stond gewoon nog open en mensen kregen de optie om dingen bij te bestellen... Maar nog steeds geen actie vanuit IndieGogo... Immers, zij verdienden er ook mooi nog geld mee. Werd enkel verwezen naar de algemene voorwaarden waarin staat dat IndieGogo niet verantwoordelijk is voor het wel of niet leveren van beloofde perks. Geen waarschuwing, campagne niet offline en geen medewerking aan strafrechtelijk onderzoek. Niks. Sterker nog: IndieGogo reageerde niet eens meer op mails met klachten... Gewoon geen enkele respons meer gehad.

NOOIT meer IndieGogo voor mij.

[Reactie gewijzigd door kazz1980 op 30 juli 2018 14:49]

Ja, inderdaad. Ze nemen hun verantwoordelijkheid niet. Ze zijn niet aansprakelijk voor wat er gebeurt, maar ze kunnen wel hun verantwoordelijkheid nemen door zo'n pagina aan te duiden als 'dubieus'. Maar ja, dan brengen ze het aantal fraudegevallen ook in beeld en dat is niet gunstig voor hun imago.
Ook ik neem voortaan het zekere voor het onzekere... dan maar even wachten tot het product echt op de markt is, ik heb mijn lesje geleerd.
Mwah, via bv. Kickstarter vertrouw ik het wel (na enig research uiteraard wel!). Daar wordt wél gecontroleerd op betrouwbaarheid van de leverende partij en nemen ze wel direct actie bij dubieuze praktijken.
OK. Gelukkig. Dan kun je dus idd nog via Paypal proberen je geld terug te krijgen (moet je binnen een half jaar doen geloof ik).

Maar ja, ik wacht voortaan gewoon wel tot zo'n product officieel verkocht wordt en soms wordt in die tijd ook via andere wegen een vergelijkbaar product op de markt gebracht door de concurrent :+
Daar zat inderdaad het ding... Het bleef zodanig lang online zonder enige waarschuwing dat de periode waarbinnen je je geld via Paypal/Credit card kon terug vorderen inmiddels voorbij was.... Dus dag centen! Wat mij betreft is IndieGogo daarmee net zo schuldig aan de oplichting... Want ook de bijdrage die IndieGogo zelf in de zak gestoken heeft heb ik nooit terug gezien... Dus zelfs bij een volledig betrouwbare campagne (zoals dit volgens mij! Het is een bekende speler die al meerdere campagnes succesvol heeft afgerond) blijf ik ver, ver weg bij IndieGogo... Die krijgen geen cent van me.
Daar heb ik nog niet eens bij stilgestaan, dat IndieGogo daar natuurlijk zelf wel aan verdiend heeft. Goed punt.
kickstarter heeft ook zijn eigen schala van oplichters.
kickstarter is namelijk wel betrouwbaarder gezien een werkend prototype verplicht is om een pagina te maken
Precies. Enig gezond verstand en eigen onderzoek is dan nog steeds vereist. Maar bij IndieGogo is het zelfs dan nog een redelijke gok. Bovendien- ALS het dan mis gaat kun je bij Kickstarter wél aankloppen terwijl IndieGogo gewoon doorgaat met de campagne en er zelf ook nog mooi aan verdient (ergo: het zijn zelf ook gewoon oplichters).
dan koop je het toch later via Gearbest.

GDP gebruik vooral crowdfunding om animo voor de producten te krijgen.
ze hebben al het kapitaal om de producten te maken, en gebruiken indiegogo vooral als reclame-middel.
de gdp pocket 1:
https://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_613003.html
Gearbest houd ik zeker in de gaten en is dan voor mij ook de geschikte plaats om iets te kopen. Maar dan weet je ook zeker dat je het krijgt, anders dan via crowdfunding.
bij gearbest is de kans heel groot dat je het product krijgt. (er komt maar zelden voor dat je een pakketje niet krijgt, {indien dit het geval is krijg je gewoon een full refund})
gearbest is namelijk geen crowdfunding, maar gewoon een webstore gebaseerd in china die wereldwijd levert.

gearbest heeft ook als ik me niet vergis een optie (kost rond de 3-5 euro) om insured te verzenden (dus als je btw moet betalen van bv;: XXX euro) vergoed gearbest het tot een bepaald bedrag (meestal rond de 40 euro)
Precies. Daarom. Bovendien weet je ook binnen welke tijd je het product gaat ontvangen. Bij crowdfunding kan dit jaren duren. En in dit laatste geval dekt ook Paypal je kosten niet meer als het fout gaat....
Mijn ervaring mbt garantie bij gearbest zijn echt verschrikkelijk slecht. Mijn defect aangekomen GPD win 1 proberen terug te sturen, voor je een RMA formulier losgepeuterd hebt ben je een week verder (!) , daarna stuur je het op en terwijl het al aangekomen is in hong kong krijg je ineens te horen van gearbest dat het adres moet worden veranderd (wat niet meer kon volgens postNL) en nu ben ik al 3 maanden aan het wachten tot het pakket terugkomt naar Nederland, als dat uberhaupt ooit nog aankomt. Dag 350 euro.

NOOIT koop ik meer bij die oplichtingstoko. En ik ben niet de enige, zoek maar eens op ervaringen met dat bedrijf.

Kortom: wees gewaarschuwd.

GPD zelf is overigens wel gewoon een legitiem bedrijf dus via indogog kan je daar best bestellen.

[Reactie gewijzigd door Metro2002 op 30 juli 2018 15:15]

Ja maar niet om het een of ander, maar dit is wel GPD die gewoon eerder al dit soort mini laptops geleverd heeft en ook de GPD XD android versie met gamepad etc... Dit is niet een of ander onbekend bedrijfje ofzo.
Dat helpt inderdaad. Maar toch ga ik om genoemde reden niet van mijn principes afwijken, en waarom iets via crowdfunding doen als je met zo'n product eerder al voldoende verdiend zou moeten hebben denk ik dan (dat is eigenlijk het doel van crowdfunding: startups die niet voldoende financiële middelen hebben kunnen d.m.v. crowdfunding de productie bekostigen).
Die mij even minilaptop met een 128GB ROM. Nein danke
Jammer dat ze geen Linux versie hebben
Er is vrij weinig wat je tegenhoud om het er zelf op te zetten denk ik.
Het voelt niet lekker om te betalen voor een OS dat je niet gebruikt. Voor mij is dat een dealbreaker.
Nou, die 10 euro verschil op zo'n bedrag. Zal mij overigens niks verbazen dat een linux versie haast nog duurder is dan een windows variant. Al is het maar vanwege de extra moeite kwa driver support die ze met linux hebben,
Hoe kom je aan €10? En tenzij ze hele exotische hardware gebruiken is driver-support geen issue. x86-spul is prima ondersteund in de mainline kernel.
Ik noem maar een getalletje.. voor (nog geen) 2 tientjes koop je bij diverse shops al een windows licentie, dat zal in bulk van een paar honderd of duizend stuks nog wel een stukje goedkoper kunnen.

En die exotische hardware heb je meestal nog wel met die producten. Het is in ieder geval niet altijd intel, ricoh, broadcom of realtek spul dat er in zit (want daar wordt het product weer duur van).
60,- euro verschil bij Dell, is toch de moeite als je geen Windows gebruikt.

https://www.dell.com/nl-b...are?ocs=cnx37011,cnx37002
Dat prijsverschil zal niet voor windows alleen zijn. Er zit allerhande bloatware bij de windows variant (die cyberlinktroep die je bij het minste of geringste gratis krijgt kost los al 120 euro).
Als het prijsverschil hoger is dan een windows licentie (Want dan koop je de linux variant en koop je voor 20 euro een pro OEM licentie) zitten de kosten ergens anders in.

Dat gaat bij machines zoals in dit artikel niet op. Die moeten al op allerhande dingen besparen, die voelen 5 euro 'korting' al direct in de zak als ze er geen windows versie op knallen maar een linux variant.

[Reactie gewijzigd door BLACKfm op 31 juli 2018 15:22]

Kwestie van tijd gok ik. Eerdere Pocket modellen waren wel met Ubuntu te krijgen.
Ik draai er debian met een mooie mate desktop omgeving. Wel even problemen met drivers gehad maar draait als een zonnetje.
Ik zie niet helemaal welke markt je hiermee wil bedienen. We hebben tablets met prachtige schermen, alleen werkt zo'n compact on-screen toetsenbord in veel gevallen niet lekker genoeg om de hele dag op te gaan zitten tikken.

Datzelfde probleem houd je hiermee... toetsenbord is veel te compact, geen numpad en zo'n puntje onderaan om te muis te bedienen werkt ook niet heel fijn. Dat was op de oude, met de nieuwe mag je gewoon over het scherm vegen.

Leuk als je nog een laatste paar aanpassingen wilt doen in de presentatie die je zo moet geven, maar anders dan dat zie ik er geen businesscase voor. Dan is het best een prijzige gadget. Welke geweldige functie ontgaat mij?

[Reactie gewijzigd door Kaastosti op 30 juli 2018 14:03]

Gamers gingen hier zot naar, retro gamers, ... Zelf overwogen als vervanger van m'n PSP, maar hij viel toch iets te duur uit.

De gehaalde indigogo campagne geeft je ook een beetje ongelijk niet ;)

[Reactie gewijzigd door svennd op 30 juli 2018 14:08]

De gehaalde indigogo campagne geeft je ook een beetje ongelijk niet
Mwaa....een beetje hype en veel spijt achteraf is ook mogelijk. Er zijn meer producten die massaal worden gekocht in een soort opwelling die achteraf gewoon waardeloos bleken. Verwachte prijzen voor EU nóg hoger.... €1000 voor een ding dat we al in huis hebben. Tablets worden al genoemd, maar ook iets als een Samsung Galaxy met zo'n Dex pad of Huawei met kabeltje. Een iets andere benadering, maar in vind het heel veel geld voor zo'n kleinood.
Oh ja gezien het ruim gehaalde indigogo doel is er in ieder geval een markt die denkt dat dit helemaal de bom is. Daarover duidelijk geen discussie... maar of de mensen er inderdaad na de aankoop nog steeds zo laaiend enthousiast over zijn betwijfel ik. Als het inderdaad €1000+ wordt hier in de EU, best veel centen voor een hebbeding.
Dat en het product kan ook gewoon tegenvallen. Wat dat betreft is (vooral) Indiegogo berucht. Ik heb iets meer vertrouwen in Kickstarter wat dat betreft. Evengoed was er jaren geleden (niet via ee crowdfunding site overigens) een 'wondertablet'. Ik weet de naam niet meer, maar hij kwam van een Indiase startup en de specs waren geweldig. Massa's mensen bestellen het ding, hij wordt talloze keren uitgesteld en toen ie uiteindelijk kwam, viel het behoorlijk tegen.

Ik ga echt geen spullen voor zoveel geld op die crowdfunding sites kopen, tenzij het van een partij is die een bewezen trackrecord heeft en/of het iets is waarvan je kunt verwachten dat het daadwerkelijk gemaakt kan worden. Sommige dingen zien er gewoon too good to be true uit en dat zijn ze dan vaak ook.
Ze mikken met name op mobile gamers

Phawx op Youtube heeft een hele reeks videos over (early review unit van) de GPD Pocket 2 gemaak, dit is de meest recente:

https://www.youtube.com/watch?v=Lewp23T9qDk
Ik zou de functietoetsen hebben laten vallen voor een activiteiten balk zoals op de MacBook Pro, en een track point toegevoegd met linker en rechtermuisknop onder de spatiebalk zoals in de Thinkpad's van voorheen. Dan was een aanraakscherm zelfs niet nodig. Is volgens mij een stuk handiger.
Verder zou ik een keuze doen tussen snelheid of passieve koeling. Voor ieder wat wils dan.
Het ding heeft helemaal geen (aparte) functietoetsen.
ik gok dat hij bedoeld dat niet de F en Functie toetsen boven de cijfer rij aanwezig hoeven te zijn en het hele gedeelte vervangen voor een touch bar voor meer functionaliteit.
Exact, er zin nu 2 rijen boven de nummers waar functies zitten volgens de uitleg op Indiegogo. 1 rij knoppen en 1 rij sensors of zo met linker en rechter muis functie er in bijvoorbeeld.
Activiteiten balk zou de prijs hoger duwen, en op zo'n grootte, een nutteloze gimmick. Mogelijk is het een nuttige feature voor Apple gebruikers, maar in dit toestel zie ik er enkel maar nadelen aan. (power, prijs, repair-ability, weight,...)
De eerste versie van de GPD Pocket had een track point. Blijkbaar hebben ze nu beslist die weg te laten...
heb in het verleden een Eee pc gehad (1000H).
Handig om mee te nemen maar het scherm is gewoon net te klein om lekker mee te werken.

Kan je niet beter een tablet met bluetooth keyboard nemen vraag ik me af.
Dit is all-in-on on the go systeem, met 1 batterij natuurlijk.
Het voelt een beetje alsof ze een thinclient hebben omgetoverd tot iets draagbaars. Iets wat je eigenlijk altijd op een extern beeldscherm wil aansluiten maar in elk zakje van je tas past als je het mee wil nemen.

Het idee is leuk maar ik heb het idee dat iemand onder een steen vandaan gekomen is die de hele tablet evolutie niet heeft mee gekregen. Er zal vast een markt zijn maar praktisch lijkt het niet.
Als moderne kantoornomade die overal waar hij komt zelf zijn laptop moet meenemen en veel met de trein reist, wil ik graag zo'n machientje. Alleen die prijs is me iets te bont.
Een mooie spiritueel opvolger van de Vaio P

En een alternatief voor hedendaagse tablets met keyboard.
Ze zullen wel moeten zodra MS met die pocket surface komt.
ik zou zeggen dat als Microsoft met de Suface Go een thunderbolt poort toevoegd het alleen nog aan komt op de prijs.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee