Belgen tonen voor WK anderhalf keer zoveel interesse in tv's als Nederlanders

Belgen hebben in de afgelopen tijd in de Pricewatch anderhalf keer zo vaak op tv's geklikt als Nederlanders. Dat komt vermoedelijk door het WK voetbal voor mannen, dat donderdagmiddag begint en waar België aan meedoet. Nederland is deze keer afwezig.

In de afgelopen maand lag het aantal clicks van Belgen naar tv's in de Pricewatch 43 procent hoger dan dat van Nederlanders, terwijl dat verschil in de vorige maand nog niet zichtbaar was. Het lijkt er niet op dat het verschil tussen Nederland en België komt door lagere prijzen en aanbiedingen; van de 25 populairste tv's hebben 22 dezelfde prijs, terwijl er twee in België een net iets lagere prijs hebben. Tv-fabrikanten en analisten rekenen er vaak op dat grote sporttoernooien tot hogere verkopen leiden.

De topdag was afgelopen zaterdag, toen Belgen relatief het meeste klikten. Op zaterdag bracht Tweakers in Belgische media naar buiten dat veel tv-aanbiedingen niet kloppen en dat in feite al langer dezelfde prijs gold voor de tv die in de aanbieding is.

Het verschil ligt niet zo hoog als twee jaar geleden voor het EK voetbal voor mannen. Toen lag het verschil in de weken voor het EK op 82 procent. Ook toen was België er wel bij en Nederland niet. Gegevens over 2014 ontbreken, omdat Belgische webwinkels toen nog niet in de Pricewatch stonden. In Nederland en België ligt de interesse voor tv's in aanloop naar het WK voetbal voor mannen hoger dan in de maanden ervoor, vermoedelijk door aanbiedingen die samenhangen met het toernooi.

Het laatste grote toernooi waar beide landen bij aanwezig waren, waren de Olympische Spelen in Zuid-Korea afgelopen winter. De cijfers daarvan zijn lastig te vergelijken, omdat dit toernooi vrijwel samenviel met de btw-actie van winkelketen MediaMarkt, die ook een piek veroorzaakt. Aanbiedingen veroorzaken pieken, zoals die voor oled-tv's in maart in België.

Eerder zei marktonderzoeker GfK al tegen het AD dat de tv-verkopen in Nederland achterblijven door het WK. De verkopen liggen nu 26 procent lager dan vier jaar geleden, toen Nederland wel meedeed.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

14-06-2018 • 15:12

95 Linkedin

Reacties (95)

95
90
50
0
0
24
Wijzig sortering
Ik blijf het opmerkelijk vinden dat een WK/EK een reden moet zijn om een nieuwe TV te kopen. Er zullen misschien wat meer acties rondom het toernooi zijn waarbij je een BBQ of een mini koelkast (voor bier!) krijgt bij aankoop van een TV, maar deze acties zullen ook in 'normale' jaren zijn, alleen wellicht wat meer verspreid door het jaar heen. Iets in de trant van een "zomeractie" en "kerstopruiming" en de "doldwaze paasdagen" (als het ding maar een naam heeft..)

[Reactie gewijzigd door ThaStealth op 14 juni 2018 15:34]

Je hebt hier nu toch al die vakantiegeld acties van de MM enzovoorts.

Maar voetbal in 4K kan een stimulans zijn om een nieuwe tv te kopen. Niet voor mij in ieder geval.

4K is een minder grote stap in kwaliteit dan de stap van dvd naar Blu-ray of SD naar HD.
4K an sich niet nee, maar 4k+HDR daarentegen is weer wél een stap die de moeite waard is.
Helaas is ook hier weer het probleem dat de beschikbare content mager is, hoewel groeiend.

Het feit dat voetbal uitzending in 4k wordt gedaan zal voor veel mensen een incentive zijn om hun 'standaard' FullHD te vervangen door een 4k variant.

Ik hoop dat er tevens een artikel komt over de uitslag van deze tv-koop-golf. Ben persoonlijk wel benieuwd in de verhouding tussen verkoop 'kaal' 4k en 4k+HDR televisies. Doen kopers een meer toekomst gerichte aankoop, of is het sec een vervanger van FullHD door 4k (voor zover die conclusie getrokken mag worden).

[Reactie gewijzigd door Vullisbak op 14 juni 2018 15:50]

Je kunt het nog verder trekken naar Samsung Qled of LG Oled(Sony en Panasonic gebruiken ook LG panelen). ;)

Oled schijnt minder lichtopbrengst te hebben dan Qled en Qled zou een voordeel hebben bij UHD met HDR weergave.
Qled is een marketingterm.

samsung wou eigenlijk hun quantum dots combineren met oled, maar hebben doordat ze problemen hadden met productie van oled beslist de quantum dots techniek al toe te passen op lcd schermen.

de naam qled hebben ze marketing-wijs beslist al in te zetten voor deze lcd's (omdat die marketing-wijs toch al ledtv's genoemd werden veronderstel ik), om deze naam later mee over te nemen als ze op oled over gaan.

oled heeft minder lichtopbrengst omdat bij oleds elke subpixel zelf licht geeft, en ze dus enerzijds niet zulk fel licht nodig hebben en anderzijds dat fel schijnende oled's sneller verslijten, en dit dus wordt vermeden.
bij lcd zit je met een extreem felle achtergrondverlichting (die nodig is), die om zwart weer te geven niet helemaal geblokkeerd raakt en bijgevolg veel slechtere zwartwaardes heeft als oled (dat uit kan om zwart weer te geven) wat imo slecht is voor hdr, dus ik ben wel benieuwd waarom lcd met quantum dots voordeel heeft voor hdr over oled.
Qled bestaat zeker maar wat Samsung nu al op de markt heeft gebracht is een tussenvorm van echte Qleds.

QLED technology swaps the photoluminescent quantum dots found in current quantum dot TVs for electroluminescent nanoparticles, which means that light can be supplied directly to a display, instead of via an LED backlight, which can distort the pureness of colours, specifically the blacks we’re constantly harping on about.

If it sounds alot like the light transference process that happens with OLED TVs, that’s because it is. Rather than requiring a separate backlight for illumination, a QLED TV natively controls the light emitted by individual pixels, so similarly impressive contrast ratios should be possible.

QLED, therefore, theoretically combines the best of quantum dot and OLED technology – the clarity and deep blacks of OLED, the superior brightness and colour gamut of quantum dots – and results in a package that could boast a 30-40% luminance efficiency advantage, as well as helping lower power consumption.
dat is wat ik zei.
je uitleg in het engels gaat op voor wat binnenkort qled's zullen zijn, maar niet voor de huidige lcd's waar ze de qled naam op plakken.

dus, waarom heeft lcd met quantum dots voordeel over oled voor hdr?
ik begrijp dat de komende 'echte' qled wat beter kunnen zijn, maar de huidige?
De "echte" Qleds zouden in 2018 op de markt moeten komen... Ze hebben trouwen nu ook al Micro-leds bij Samsung, wat weer beter is dan Qled en Oled...... ;)
Maar Qled is veel te fel in een donkere ruimte. Verlaag de helderheid en je hebt gewoon minder beeld
Qled is een mooie marketing term.

Vergelijk een Qled en een oled maar eens in de winkel. Allebei voor en nadelen en allebei geweldig beeld. Zolang je tenminste recht voor de Qled staat. Stap dan 30 cm opzij en je ziet het beeld enorm flets worden. Bij oled kun je nog een paar meter opzij en is het beeld nog geweldig.
4k met hdr is nog een redelijk bedrag wat je voor een tv wilt uitgeven maar qled en oled is toch wel wat prijzig ^^
In België wordt het WK niet eens in UHD getoond... Dus dat kan niet de reden zijn
In de rest van de wereld wel. Een groter scherm kan ook een reden zijn zodat je mooi op de bank met vrienden kunt kijken.
Via de satelliet ongecodeerd in UHD op 42 graden oost.
jup TRT 4k...maar interesseert me niet echt HD is mooi genoeg, en daarvoor aan mijn schotel prutsen is veel te veel moeite...
wel voor de mensen die iets verder denken dan een maandje voetbal. Die bijvoorbeeld nu al Netflix kijken... en profiteren van de WK actie om een koopje te doen. (zoals ik)
Nederland heeft massaal zijn intresse getoond in nieuwe televisie rondom de MediaMarkt actie BTW weg ermee, eind januari. Al die mensen die toen een nieuwe 4K televisie hebben gekocht, zijn nu niet op zoek naar een vervanger voor het WK.
Het heeft veel meer te maken met psychologie dan met iets anders. Het zijn voornamelijk mannen, die het idee van een nieuwe tv "verkocht" moeten krijgen bij hun vrouw/man. Het is niet zozeer dat de vorige tv stuk is, maar mannen willen nu eenmaal af en toe iets beter/groter/duurder omdat iedereen dat heeft. Dus een WK is een uitgelezen moment om dit onder de aandacht te brengen en budget te vragen / vrij te maken in de huishoud-boekhouding.

Van alle nieuwe tv's die verkocht worden, welk percentage dient om een defecte tv te vervangen "replacement purchase", ik neem aan een klein percentage?
En welk percentage dient als "vanity purchase", waarschijnlijk een hoog percentage.
Als je niet gewoon kan zeggen dat (en waarom) je een nieuwe TV wil heb je ook niet echt de broek aan... bovenop de vraag of voetbal dan een fatsoenlijk argument is voor een nieuwe tv, wat ik ook sterk betwijfel als je je vrouw niet een "gewoon" een grotere TV kan verkopen.

Ik zou dat echt beklemmend vinden.

Ik heb ook een vriendin waar ik een huishouden mee deel maar die gaat echt geen tegengas geven als ik wat wil kopen binnen zeker normen van redelijkheid.
Op het moment dat het echt fiscaal onverandwoord wordt (gewoon overtrollige geld er niet voor hebben bijv) of het echt totale onzin is dan gaan er wat mij betreft pas andere krachten spelen.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 14 juni 2018 17:14]

Ooit van de Wife Acceptance Factor gehoord? Erg bekend in de audiowereld.
Als je niet gewoon kan zeggen dat (en waarom) je een nieuwe TV wil heb je ook niet echt de broek aan...
En? Wat is je punt nou?

Fijn dat je mededeelt hoe jij je relatie graag invult, maar dat is nauwelijks relevant hier :). Wat je voorganger zegt gaat gewoonweg op voor heel veel westerse huishoudens.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 15 juni 2018 07:52]

Je moet
Niemand moet wat. Hoe jij je huishouden invult is aan jou en alleen aan jou (en de rest van je gezin). Maar bedankt voor de "tip" :')
Niet reageren is ook een optie als je niets te zeggen hebt.
Ik ook niet, maar ik ben dan ook geen voetballiefhebber. Als Nederland speelt kijk ik graag, maar dat hoeft niet op een nieuwe tv. Ik vind het veel interessanter als er nieuwe TV technologieen op de markt komen.
Er moet niks, maar logisch is het zeker wel, als het zomer begint te worden gaan mensen ook massaal zoeken naar bbq’s, cabrio’s en tuin meubilair. Een WK is niet zomaar even een evenementje, als je weken lang familie en vrienden over de vloer hebt om een aantal leuke wedstrijden te kijken en je tv is toch al een keer aan vervanging toe, is dit natuurlijk een ideaal moment.
Inderdaad, maar als het om voetbal gaat ben ik ook meer "Moss" van the IT crowd.

Sommige mensen willen blijkbaar voetbal graag op een nieuw schermpje zien.
Did you see that ludicrous display last night? :)
X’D

De klassieker.
"You like being weird?" 8)7
Vaak ook een mannenexcuses om de partner er nog eens extra van te overtuigen dat een nieuwere en grotere tv toch echt wel nodig/handig is. Vaak ook omdat er acties bij zitten: "Als we dat doen hebben we meteen die BBQ erbij die we nog moesten halen!"
Zo slim is de marketing afdeling wel, zo houd je beiden tevreden... :P :9 ;)
Noem je dat nog mannen dan? ;)
Uiteindelijk beheert de vrouw het geld ;)
Dan ga ik toch de advocaat van de duivel spelen; wat is het nut van dit nieuwsbericht? Het bericht is deels gebaseerd op een aannamen en heeft volgens mij weinig nieuwswaarde tenzij dit iets terugkomends zou zijn.

[Reactie gewijzigd door Slavy op 14 juni 2018 15:20]

Het is in mijn optiek nieuwswaardig omdat het hier een trend betreft (en dus terugkerend); zoals te lezen in het artikel zelf:
Het verschil ligt niet zo hoog als twee jaar geleden voor het EK voetbal voor mannen. Toen lag het verschil in de weken voor het EK op 82 procent. Ook toen was België er wel bij en Nederland niet. Gegevens over 2014 ontbreken, omdat Belgische webwinkels toen nog niet in de Pricewatch stonden. In Nederland en België ligt de interesse voor tv's in aanloop naar het WK voetbal voor mannen hoger dan in de maanden ervoor, vermoedelijk door aanbiedingen die samenhangen met het toernooi.
Daarnaast verteld de Belgische site VRT NWS dat het dus inderdaad een actie is uit de Belgische retailers:
Het is intussen zo goed als een traditie. In aanloop naar een voetbalkampioenschap pakken multimediawinkels uit met promotieacties voor televisietoestellen. Op vraag van VRT NWS heeft de elektronica-website Tweakers.be aanbiedingen vergeleken van drie grote ketens in ons land. Hun oordeel is streng.
Het is dus geenszins gebaseerd op een aanname maar op een feitelijke reactie in de markt op het aanstaande wereldkampioenschap.
Bij elk WK hebben ze tv aanbiedingen...Maar het helpt wel als Nederland ook deel zou nemen aan het WK voor de verkopen.
Ik zie niet in hoe dit betrekking heeft op het artikel, gezien het over Belgische consumenten gaat.
Gaat over relatie WK en tv verkopen...
Tweakers wil gewoon even laten zien dat ze een pricewatch hebben. En een bericht op de homepage met het woord "WK" er in.
Helemaal mee eens. Klikjes tellen, statistiekjes maken en dan denken dat je daarmee iets belangrijks hebt ontdekt. Nog even en ze ontdekken dat er een verband bestaat tussen een zonnige lentedag en het aantal mensen op het strand.
Ik vind dit persoonlijk interessanter dan Vodafone die een nieuwe databundel aankondigt. Zoveel mensen, zoveel wensen.
Advocaat van de rode duivels?
;)
Ach, als Nederland niet meedoet kunnen we toch wel even juichen voor onze zuiderburen?! ;)
Ik vind het wel wat hebben. Statistiekjes enzo.

Een groot sportevenement is dan vaak weer net een extra reden om een nieuwe TV aan te schaffen. En dat de Belgen meer aanschaffen omdat die wel meespelen en NL niet. Wel geinig dat er een verband mee is.
Advocaat van de (rode) duivel(s) ;)
edit: ikke spuit elf... anderen waren eerder met hetzelfde gevoel voor humor :)

[Reactie gewijzigd door PalingDrone op 14 juni 2018 23:34]

Zal een flinke dompert zijn voor de retailmarkt in TV's, bbq's en consorten, alle WK acties die ze mogen hadden bedacht zo het raam uit :P
Ja, maar voor een ander land dat nu wel mee doet geldt het tegenovergestelde.

Wij kregen via via nog een paar hele mooie Sehnheiser travelduffelbags. Knaloranje, waren bedoeld als WK actie. Nu gratis gekregen :-)
Ik weet wel dat veel Belgen bij coolblue bestellen of andere NL retailers, dus NL profiteert er zeker wel een beetje van.
Net als louis van gaal. Was vanochtend op het nieuws. Dit jaar zijn we (in zijn geval) voor Marokko en Portugal }> .

https://www.google.nl/url...Vaw04NBJMrCYDOLk5UmUcwbRe

Misschien de acties hierop aanpassen?

[Reactie gewijzigd door Bastian1 op 14 juni 2018 15:19]

HHHmmm, RTL nieuws...
'Twas ook in origine slechts een Snapchat berichtje, dit nieuws. Dat komt normaal ook niet langs op de NOS. Vond t wel ff humor, niet echt gelet op welke site dit onzin nieuws op het web heeft gepubliceerd. Linkjes toegevoegd naar andere 'bronnen' voor mensen die het eigenlijk niet genoeg interesseren om het ff snel te googelen.

Telegraaf : https://www.google.nl/url...Vaw28ykQ3ZfSDusGTsnmM5gPX

Voetbal inside : https://www.google.nl/url...Vaw0X6Fjt2tp1pptrnKD3FMeg

FC update (???): https://www.google.nl/url...Vaw0soIZWJQKI72HDvAfKsPcW


Voor de mensen met een hekel aan RTL nieuws, kies je andere kwaad favoriet!

Geen dank, geen dank ;)

[Reactie gewijzigd door Bastian1 op 14 juni 2018 16:23]

België neemt deel aan het WK, dus de belangstelling voor 4k tv's zal dan ook zeker groter zijn dan hier in Nederland, die helaas niet deelneemt aan het WK. Logisch dat er dan ook minder 4K tv's hier worden verkocht. De noodzaak om het WK in 4K te zien is er dan minder.

Het zou ook interessant zijn om te zien of er überhaupt meer 4K tv's worden verkocht in landen die aan het WK deelnemen. Dan kun je ook eventueel spreken van een stimulans in de verkopen als er een WK is die in een bepaalde resolutie wordt uitgezonden.

@SynergyX
Ook mooi weer voor een langere periode kan een stimulans zijn om meer BBQ's te kunnen verkopen.
Dan moet het ook in 4k uitgezonden worden door je provider. In Nederland doet Ziggo het in ieder geval niet (KPN wel). Over Belgie kan ik helaas niets vinden, alleen dit artikel van eind mei waarin gezegd word dat over Belgie (nog) niets bekend is

@Tourmaline Nee, het word in 4k geregistreerd door de FIFA en doorgegeven aan de verschillende providers:). Wat de providers er dan mee doen is aan hun

[Reactie gewijzigd door ThaStealth op 14 juni 2018 15:33]

Het wordt in 4K uitgezonden. Of je provider het ook zo doorgeeft is een ander verhaal. Dat zal per land en per provider verschillen. ;)
Betekent dit ook dat wij als Nederlanders in Belgie de betere tv-koopjes kunnen gaan scoren? :P
Het lijkt er niet op dat het verschil tussen Nederland en België komt door lagere prijzen en aanbiedingen; van de 25 populairste tv's hebben 22 dezelfde prijs, terwijl er twee in België een net iets lagere prijs hebben.
Nee dus.
Het is ondertussen pas nieuws als NL wél op een internationaal tournooi aanwezig is :P
En de 4K tv verkopen hierdoor flink stijgen... :P ;)
Gelukkig heb ik een dubbele loyaliteitsprobleem dus kan ik gewoon nog voor mijn eigen land juichen. En toevallig net een nieuwe TV gekocht. Maar meer omdat de jongste de CRT van het kastje geflikkerd had dan wat anders. Ik ga liever bij vrienden of in de kroeg kijken met een goede pot bier, schreeuwen etcetera.
Een jong kind dat een CRT van een meubel trekt, moet ik nog tegen komen 😆
Het was niet eens een kleine TV!
Je hoeft je niet te verantwoorden omdat je een CRT wil inruilen voor iets plats... 😜
Allemaal een 4k tv kopen, om dan via telenet 720p voetbal te kijken..
Inderdaad, proximus is nog erger |:(
Daar zit je dan met je gloednieuw gigantisch 4k hdr-scherm, naar de blokjesvorming op 720p te kijken...
Spijtig dat netflix geen samenvattingen van het wk uitzend of nog beter gewoon live, zij zijn de enigste die iets 4k-achtig uitzenden (uploaden :P )
Ik dacht dat Orange 1080p aanbiedt, of toch minstens 1080i.
1080i net zoals Telenet en pxms (en Scarlet).

Bij voetbal wil je btw liever 720p dan 1080i. Bij zaken waar je veel stilstaande beelden hebt of vaste achtergronden kan 1080i weer een meerwaarde hebben. Dus als je de "beste" kwaliteit wilt in België mag je in principe elke avond een paar keer in je settings duiken :Y)
Interessant, dus voor Formule 1 bijvoorbeeld ook beter 720p?
Hangt ervan af zeker?
Als de focus licht op camera close ups van grid girls zou ik 1080i aanraden }>

Wordt de Formule 1 nog op deftige kwaliteit uitgezonden via de Belgische zenders? Zeker bij Pxms/scarlet is de kwaliteit van niet Belgische zenders gewoon beroerd slecht en zeker geen 720p/1080i. Persoonlijk geen ervaring met Telenet, maar in het verleden was dit ook geen haar (pun intended :+ ) beter.
Bij lagere kwaliteitszenders kan je sowieso je decoder beter op 720p zetten daar 480p content anders slecht wordt geupscaled en dan nog eens geinterlaced door de brakke decoders van telenet/pxms en dan pas doorgezonden naar je receiver of tv.

1080i is gewoon interlaced beeld dat wil zeggen dat je per frame maar de helft vernieuwd wordt. Bij bewegende beelden (en zeker een voetbal of tennis bal dat over je scherm beweegt) ben je beter af dat heel het scherm refreshed.
Hoewel sommige mensen blur mss mooier vinden geeft een gevoel van "snelheid" i guess?
Echter ben je dan ook afhankelijk van je upscaler en hoe goed die werkt. Dus zoals altijd zelf uitproberen en gebruiken waar je zelf het meest gelukkige mee bent (ik heb nog nooit één persoon tegengekomen die afhankelijk van de uitzending/kanaal de instellingen van zijn decoder aan het veranderen is .. )

1080i heeft als voordeel dat je bij een stilstaand beeld effectief een veel hogere resolutie behaald (als het origineel effectief ook 1080i/p is ..)
Ook hoef je geen upscaler te gebruiken als je een full HD tv hebt, nog een voordeel als je een crappy upscaler/tv hebt.
Je bent dan wel weer afhankelijk hoe goed je tv overweg kan met interlaced content maar dat is uiteindelijk de core business van een tv, als hij dat niet goed kan hebben ze je goed opgelicht :+

PS: In puur aantal pixels dat je binnenkrijft wint 1080i het nipt van 720p (1920*1080/2 vs 1280*720) maar aan het kleine verschil kan je dus al direct zien dat beide gelijkaardig zijn en daardus ook beiden gewoon "HD ready" zijn.
in ander nieuws: "het aantal mensen dat de barbecue aanslingert bij 30 graden is 1.5 keer zo hoog als bij 20 graden."
Verwonderd mij niets... ;)
Onderzoek onthult: terras drukker bij zon dan regen (http://www.at5.nl/artikel...drukker_bij_zon_dan_regen - 2014) :)
Redelijk recent een UHD HDR tv gekocht. Stem ik m'n tv af op NOS UHD kanaal op de satelliet, is m'n abo niet geldig. :( Eens kijken hoe is dat opgelost krijg. Tot die tijd maar kijken op 1080i.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee