Ripple doneert 29 miljoen dollar in XRP aan Amerikaanse scholen

Ripple, het bedrijf achter cryptovaluta XRP, heeft een donatie van 29 miljoen dollar gedaan aan DonorsChoose.org, een site waar Amerikaanse scholen geld kunnen vragen voor benodigdheden. Daarmee waren tijdelijk alle scholen die daarom vroegen, van het benodigde geld voorzien.

Ripple zegt dat het de donatie heeft gedaan, omdat elke medewerker van het bedrijf zijn opleiding aan scholen te danken heeft en dat het bedrijf op deze manier iets terug wil doen. The Next Web speculeert erop dat Ripple nog een ander motief kan hebben, nu de waarde van de XRP in de afgelopen maanden flink is teruggelopen.

Het bedrijf kan de donatie doen, omdat het meer dan de helft van de totale hoeveelheid XRP in bezit heeft. Na de creatie gaven de makers tachtig procent van de totale hoeveelheid XRP aan het bedrijf. Dat heeft sindsdien veel weggegeven, waaronder eerder aan goede doelen. Desondanks heeft Ripple nog altijd een stevige greep op de cryptovaluta.

Met de donatie heeft DonorsChoose.org de projecten van bijna 30.000 Amerikaanse scholen van geld kunnen voorzien. Op de site kunnen scholen aangeven dat ze voor specifieke doeleinden financiering nodig hebben, waarna mensen op de site de projecten kunnen bekijken en per project kunnen doneren.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

28-03-2018 • 19:53

102

Reacties (102)

102
90
41
5
1
31
Wijzig sortering
Mooi project en mooi gebaar!
Ben blij dat er valuta zijn die hun vermogen inzetten voor het financieren van verschillende projecten.

Los van dit artikel..

Heeft iemand enig idee wat de trend van crypto munten doet dalen?
Ik zie al tijden lang een neerwaartse beweging in de waarde van eigenlijk alle munten..

Zie: https://coinmarketcap.com/
Het is geen mooi gebaar en ze geven niets van hun vermogen weg.

Ze maken eerst iets uit niets dat ze valuta noemen. Het heeft een waarde die ze zelf gemaakt hebben. Dan geven ze hun zelfgemaakte munten weg.

diegene die de scholen echt betalen zijn diegene die van de scholen de ripple kopen.
Het heeft een waarde die ze zelf gemaakt hebben.
Welkom in het kapitalisme.

Je doet net alsof dit heel raar is, zelf waarde maken. Maar het is wat alle bedrijven doen. We weten zelfs exact hoeveel waarde ze maken, want daarover betalen ze BTW: Belasting Toegevoegde Waarde.

Hoe je het ook wendt of keert, XRP heeft wel degelijk een waarde. En ja, die waarde is uit het niks gecreëerd. Door Ripple! Die hebben een innovatief platform voor crypto transacties gebouwd dat goed kan omgaan met valuta wisselingen (van USD naar XRP naar EUR etc), lage transactie kosten en snelle verwerkingstijden heeft en die de interesse gewekt heeft van banken. Allemaal hun prestatie. Ze krijgen het echt niet cadeau.

Er is in de community heel veel negatief sentiment geweest over Ripple vanwege:

1. Alle coins zijn pre-mined
2. Ripple heeft het grootste deel zelf gehouden
3. Hun systeem is niet volledig peer-2-peer, maar draait om een aantal 'supernodes' die de transacties d.m.v. een consensus algoritme verwerken. Niet zo puur als Bitcoin bijvoorbeeld.

Maar ik vind dat ze eigenlijk een heel mooi systeem bedacht hebben. Ze hebben het proof-of-work algoritme uit Bitcoin vervangen door een Consensus algoritme. Dat werkt niet met miljoenen (anonieme) partijen die elkaar niet vertrouwen en ook niet ter verantwoording te roepen zijn. Maar in de opzet van Ripple worden de supernodes gedraaid en beheerd door banken. En banken kunnen prima ter verantwoording geroepen worden en hebben ook (in beperkte mate) vertrouwen in elkaar. Ripple modeleert dit zodat bijv. ING kan instellen dat ze de Rabobank tot 50 miljoen vertrouwen (ik noem maar wat) en dan kan het systeem transacties van de Rabobank via de ING naar een derde partij laten lopen. Alle partijen werken alleen met andere partijen waarin ze (een bepaalde mate) van vertrouwen hebben en het systeem beheert dat vertrouwen. Trust lines noemen ze dat.

En hun methode van financiering vind ik ook slim bedacht. Tuurlijk het is lomp dat ze de meeste coins voor zichzelf gehouden hebben. Anderszijds zijn ze hier transparant over geweest en het zorgt er voor dat als ze hun platform laten groeien (en daarmee XRP in waarde laten stijgen) ze daarmee automatisch en direct financieel beloond worden, zonder dat dit iemand iets kost. Geniaal eigenlijk. Feitelijk waren ze er heel vroeg bij met een ICO (Initial Coin Offering) nog voordat dat middel zo bekend was als nu en zijn ze ook een goed vorbeeld van hoe je zo'n ICO succesvol kunt uitvoeren. De mensen die er in geïnvesteerd hebben zijn ook echt niet ontevreden.

Ik volg dit bedrijf al jaren, ook de kritiek er op maar wat mij betreft hebben ze dit zelf verdiend en timmeren ze gewoon goed aan de weg. En die giften zijn natuurlijk strategisch heel slim want ze halen er de pers mee, geven iets weg dat ze weinig kost maar wel echte waarde heeft voor de ontvangers en tegelijk maakt het weer nieuwe partijen geïnteresseerd in Ripple.
Je zegt het heeft waarde voor de ontvangers.
Kunnen die scholen met dat geld/bitcoins computers kopen?
Dus nu direct in een winkel lopen en computer kopen.
Ja? Tuurlijk. Bitcoin wordt wereldwijd toch op redelijk wat plekken geaccepteerd. Zo o.a. Microsoft store
https://sicomputers.nl/ accepteert gewoon bitcoin bijvoorbeeld.

[Reactie gewijzigd door t link op 25 juli 2024 23:58]

Klik eens door. Meestal staat de bitcoin optie tegenwoordig uit
net gekeken. kan gewoon met bitcoin betalen. gewoon op eerste product geklikt dat ik zag.
https://imgur.com/a/tD2Rb

Waarschijnlijk staat de optie uit als bitcoin te voletile is oid of er een limiet is bereikt. Beetje hetzelfde als met elk ander betaalmiddel, zodra een munteenheid te instabiel wordt accepteren veel plekken het niet meer.

[Reactie gewijzigd door t link op 25 juli 2024 23:58]

XRP doet niets anders dan het financieren van Ripplenet. Banken op Ripplenet gebruiken geen XRP, dat is de wortel die men denkt te vangen. Deze token is waardeloos.
Anoniem: 24417 @z1rconium29 maart 2018 02:40
Mee eens, een bank zou zichzelf in de voet schieten als ze Ripple zouden gaan gebruiken/promoten. Ik zie ook zo de toepassing hiervan niet, het heeft alle nadelen van klassieke banken die we middels crypto juist proberen te verhelpen.
Anoniem: 87301 @z1rconium29 maart 2018 07:48
Deze token is zeker niet waardeloos. Geef mij maar 29 miljoen aan ripple, dan verkoop ik de helft in btc en daarna naar euro's. De rest mag een paar jaar blijven staan.
29 miljoen waarde in XRP = 29 miljoen.
Het maakt niet uit waar je 29 miljoen in waarde van krijgt.
Je slaat de spijker op zijn kop. Ik heb ook nog nergens gezien dat een bank XRP gebruikt. Het enige waarin banken investeren is de technologie zodat de banken hun eigen privé "XRP" op het ripple netwerk kunnen gebruiken. Heel veel XRP kopers realiseren zich dit niet en wanneer ik dit in mijn privé omgeving uitleg dan vallen deze kopers stil, omdat ze het verschil niet begrijpen tussen puur de technologie en XRP. Die twee staan los van elkaar.
XRP is de enige trust-loze coin op Ripplenet dus zal zeker wel een vraag naar blijven in mijn beleving.
Grotendeels eens met je reactie. Ik mis nog het stuk waarbij het gros van de XRP die Ripple zelf is vastgezet in een smartcontract (Escrow) waarbij elke maand een deel gebruikt kan worden en waarvan het ongebruikte deel weer in het contract wordt opgenomen. Deze transacties zie je duidelijk terug in de ledger.

Sommige mede-tweakers/crypto-ers zijn van mening dat niemand geïnteresseerd is in deze coins want ze zijn te volatiel. Echter als je een global transactie doet binnen 3 a 8 seconden valt het wel mee met de volatiliteit.

En voor degene die denken dat de bank zich in zijn eigen voet schiet, dan heb je het mis. Het gros van de banken betaalt aan payment providers en grote banken (JP morgan, citibank etc) flinke sommen geld om van hun diensten gebruik te maken. Ripple zet met behulp van #xrp deze partijen buiten spel.
Ooit gehoord van software?

Iemand maakt uit het niets een stuk software en vervolgens verkoopt die dat.

Tadaa, iets uit het niets gecreeerd.
En tadaa er is geld of moet het nog verkocht woorden?
Je kan software maken maar dat betekent niet dat mensen het kopen.
nietecht, daar zit een dienst achter en manuren. daarop is de waarde ook gebaseerd. munten zijn daar niet afhankelijk van. als ze dat wel zijn crashen ze binnen de kortste keren. een munt heeft zn waarde niet dankzij de arbeit erachter of de fysieke aard maar vanwege het feit dat een groot gedeelte gelooft dat het iets waard is.
Als jij gelooft dat een bepaalde app of een stuk software zijn prijs waard is heeft dat toch ook waarde?

Als niemand voor software wilt betalen ontstaat er ook geen waarde.

Daarnaast ging het hier om dat er uit het niets iets gecreeerd wordt.

Dat die 2 dingen op een andere manier gecreeerd worden en op een andere manier aan hun waarde komen doet daar niets aan af, je creeert iets uit het niets en daar ging het om.
Het gaat er juist niet om dat het een product is wat uit niets gemaakt wordt. het gaat erom dat de waarde die het gegeven is uit niets gemaakt wordt. bij software komt die waarde uit geleverde manuren, al koopt niemand de software, die manuren zijn nogsteeds betaald direct of indirect. bij munten is dat niet het geval, die waarde is puur speculatief. natuurlijk zitten er bij veel producten ook een deel speculatie achter om een winstmarge optimalizatie te krijgen, maar het grootste gedeelte blijft gewoon direct verbonden aan de manuren en de materiaalskosten. het is niet alsof munten hun productielijn gaan uitbreiden of hun services verbeteren naarmate ze meer waard worden. bij software zul je dit wel zien, en zo niet gaan ze falliet omdat het een ongezonde groei is.

[Reactie gewijzigd door t link op 25 juli 2024 23:58]

Nou bij bepaalde munten zoals bij Bitcoin zijn er dus ook "manuren" nodig in de vorm van computers die de transacties verifieren.

Dus zonder "arbeid" zijn die coins ook niet mogelijk.

En daarnaast gaat het erom dat er word geclaimd dat er uit het niets iets gecreëerd wordt en of het nu speculatief is of software het gaat om het uiteindelijke creatie dat uit het niets is gecreëerd en dat is software ook.
de waarde van bitcoin is niet grotendeels daarop gebaseerd. tuurlijk zijn er geleverde manuren, maar er zit echt geen stijgend verband tussen geminde bitcoins(bij verre de grootste invloed op ROI) en de prijs van bitcoin, de trend rondom bitcoin is echt bijna puur speculatief. nu kan je zeggen: maar euro's zijn ook bewust schaars gemaakt! ja, maar bij euro's komt die waarde weer niet uit speculatie maar uit wat je er voor kan krijgen, tuurlijk wordt er ook mee gespeculeerd maar dat heeft een relatief kleine impact op waarde. als al het brood twee keer zoveel euro's kost daalt de waarde van euro's. als broden twee keer zoveel bitcoins kosten zal dat praktisch geen impact hebben op de waarde van bitcoin, omdat de waarde van bitcoin uit speculatie komt. dit geld voor heel veel(if not all) crypto's op het moment. ik zie wel mogelijkheden maar ik weet niet genoeg van de precieze optimalizatie achter de techniek af om te weten of het rendabel zal zijn. bijvoorbeelt atention tokens zie ik een toekomst in van waarde die gebonden is aan de waarde van advertenties of hoe het ook mag werken. zodra crypto's een voet tussen de deur hebben in de industrie, zul je zien dat de waarde veel meer gebaseerd wordt op de waarde van de gebonden diensten en producten ipv speculatie.

[Reactie gewijzigd door t link op 25 juli 2024 23:58]

Je begrijpt het denk ik niet, het gaat niet om het minen maar om het netwerk in stand te houden waarbij er transacties worden geverifivieerd.

Veel coins zijn afhankelijk van nodes die die transacties verifieren.

De coins zijn dus niet mogelijk zonder deze nodes.

Daarnaast ging het mij om de bewering dat er uit het niets iets gecreeerd wordt, en dat geld net zo goed voor coins als voor software als voor alle andere dingen die uit het niets gecreeerd worden.

Dat de een speculatief kan zijn en het andere een stuk software is doet daar niets aan af, uiteindelijk bestond het eerst niet en daarna wel waardoor het dus uit het niets gecreeerd is.
Ow ow... iemand weet niet dat dit met de fiat bubble exact hetzelfde gaat.
Mooi gebaar. Ze geven het vermogen weg van anderen.
Ik vind het erg jammer dat ze dit doen. Ik stap uit ripple zodra ik gunstig kan overstappen op een blockchain met minder van dit soort ruk acties
LOL!!!
Je moet je dan niet verdiepen wat de banken doen :P
De trend daalt omdat hij ''parabolic'' gestegen was door middel van hype (emotie/fomo). Het is enkel normaal dat zo'n bull trend een flinke correctie krijgt om weer interesse te krijgen van serieuze investeerders. Als je kijkt zitten we op de lange termijn nog gewoon in een gezonde uptrend en vele analysten verwachten dat de correctie zal aanhouden tot de levels 3-5k usd zijn bereikt.

Crypto's zitten nog steeds in een vroeg stadium kwa techniek/reguleringen ect. De waarderingen kunnen dus nog veel hoger oplopen zodra de techniek zich verder ontwikkeld en de problemen die met de techniek gepaard gaan opgelost worden. Echter zullen er ook een hoop crypto's verdwijnen omdat ze o.a. overbodig worden door de ontwikkelingen van bepaalde andere crypto's, slecht werkende teams of projecten die nooit het werkelijke daglicht zien (cash grab).
Je praat vanuit het perspectief van een speculant; de echte gebruikers van een cryptomunt hebben als eis dat hun betaalmiddel niet volatiel is. Ik heb het niet alleen over de volatiliteit van deze grote 'correcties', maar ook over de irritante schommelingen van uur tot uur of zelfs om de 5 minuten. De 'techniek en regulering' gaat dat niet oplossen, want de enige manier om dat op te lossen is door een centrale bank op te zetten. Zolang speculanten cryptomunten als het ware blijven kapot speculeren, zullen cryptomunten altijd een niche blijven, en maakt het echt geen zak uit hoeveel waard speculanten een cryptomunt achten.
Klopt, en juist de speculanten hebben de prijs opgedreven en de huidige crypto markt een boost gegeven mbt. liquiditeit. Zonder investeringen blijven de ontwikkelingen ook uit, of ontwikkeld het zich in een veel trager tempo. Er word juist heel negatief gedaan mbt speculaties in crypto, maar ik zie het enkel als een gezonde ontwikkeling. Uiteindelijk zal de koerschommeling van bv bitcoin veel minder volatiel zijn en te vergelijken zijn met de huidige goud koers. Je praat dan wellicht over 5-10 jaar verder.

In de huidige vorm/volatiliteit ben ik het met je eens dat crypto nog niet klaar is om als stabiele valuta door te kunnen.
FOMO, FUD nieuws ect.... dit is deels irrelevant. Bij iedere koers stijging komt er een keer moment waarbij grote investeerders de prijs belachelijk vinden en interesse verliezen om die nog te ondersteunen. Tevens komt er een moment dat speculanten tevreden zijn met de koers en hun winst pakken. Dit is gewoon natuurlijke werking van vraag en aanbod.

Als de prijs van bitcoin van 1000 usd naar 20k usd gaat binnen een jaar door hype. Dan is het vrij gezond dat er een correctie/periode plaatsvind waarbij de prijs daalt naar een gezond level.
Veel mensen die aan het uitstappen zijn en nu cashen, misschien door de overheden die er niet zo blij meer mee zijn en nu maatregelen aan het uitbrengen zijn.
Dat lijkt me ook, die hebben een hoop munten vergaard en hebben het kunstmatig verhoogd en helpen hett nu om zeep
Los van dit artikel..

Heeft iemand enig idee wat de trend van crypto munten doet dalen?
Ik zie al tijden lang een neerwaartse beweging in de waarde van eigenlijk alle munten..


Simpele economie; ongereguleerde "valuta", zonder enige vorm van borging door een staat, is een speeltuin voor cowboys en superspeculanten. Die drijven prijzen op en creëren daarmee een bubble, waardoor er meer mensen in stappen (FOMO), waardoor de prijzen nog verder worden opgedreven, waarna de eerste grote instappers (de speculanten) de stekker eruit trekken en hun munten dumpen. Daarbij maken ze nog een hoop winst, maar degenen die er net in zijn gestapt zijn de lul en willen dumpen om hun verlies in te perken, enzovoorts enzoverder.

Daarom is die hele crypto bubble een groot probleem, omdat het een real world crisis kan veroorzaken, zeker als er mensen zo dom zijn geweest om in te stappen met geleend geld, iets waar de beurshype een jaar of tien geleden ook last van had.

Oh, en natuurlijk dat er een zooi piramidespellen tussen zaten, helpt ook niet voor een groot vertrouwen.

Persoonlijk vond ik Last Week Tonight's uitleg wel goed:
https://youtu.be/g6iDZspbRMg
Doodgewone correctie.
all deze emoties moet effe weg.

Thats all you need to know :p
Dat de wereld er langzaam achterkomt dat het maar een paar nummertjes zijn waar buiten het grote idee van de makers van de cryptomunt weinig echte waarde wordt vertegenwoordigd.
Nu is dat meer dingen in de wereld, alleen is er van de crypto niks tastbaars.
Edelmetalen en edelstenen zijn eigenlijk ook waardeloos in mijn ogen. Is maar een materiaal.
Alleen zijn die nog wel tastbaar.
Crypto waren alleen maar bedoeld als een onafhankjelijk betaal middel.
Deze hype/gekte hadden niet veel mensen verwacht.
Dus nu word er massaal Ripple verkocht door die scholen om met fiat spullen te kunnen kopen, en de koers gaat verder naar beneden? :P

Wel mooie marketing/hype/stunt. :)
Tja het is zelf geld drukken en dat dan weggeven en zeggen kijk hoe goed zijn wij. Diegene die ripple kopen betalen eigenlijk de scholen.
Daar ben ik het niet mee eens. Zonder vertrouwen in deze crypto valuta zou het waardeloos zijn.
Voordat je voor 29 miljoen aan ripple weg kunt geven moet het eerst wel die waarde hebben.
Daarnaast is het ook zo dat je niet weet van wie je de ripple koopt en het daarom heel krom is om te zeggen dat de mensen die de ripple kopen van de scholen eigenlijk betalen. Want die krijgen daar gewoon de beloofde ripple voor terug die ze in de eerste plaats toch al wouden kopen.

Daarom vind ik het een heel mooi initiatief van het bedrijf achter Ripple en vind ik het erg kortzichtig om te zeggen dat ze het geld zelf drukken.
Wat kun je nu met ripple, ripple is net als vele andere crypto valuta helemaal geen valuta. Het is een hype, zeepbel waar mensen denken dat het waarde heeft. Het is een speculatieobject.

Kun je er op iedere hoek van de straat mee betalen, dacht het niet. Kun je er zelf mee betalen of moet je het eerst omzetten in echt geld.

Wat betreft vertrouwen $3.73 in jan 2018 en vandaag $0,58
In amper 3 maanden nog maar 15% van de "waarde" als dat geen zeepbel is.
Veranderd nog steeds niet het punt dat de gedoneerde Ripple gewoon een liquidatie waarde van 29 miljoen heeft en dus in mindering moet worden gebracht bij het bedrijf. En wel degelijk gebruikt kan worden om deze goede doelen te voorzien van de benodigde cash.

Daarnaast bevestigd het zelfs dat het bedrijf achter deze crypto coin wel degelijk een waarde heeft (of deze nou stabiel of volatiel is). En dus zeker niet zomaar "gedrukt" geld is wat jan en alle man even kan regelen.

Daarom blijf ik er bij dat dit een pracht gebaar is van het bedrijf ongeacht hun motivaties.
Zo kan je hetzelfde redenen over gewone valuta ... (ook al snap ik je punt) Maar ik kan op de straathoek hier niet betalen met Indiase Rupee's of met USD of met HKD of met CNY . Accepteerde ze niet , vervelend! Moet ik eerst mijn Engelse ponden omzetten naar Euro en dan pas accepteren ze het.
En laat dat nu net zijn waar Ripple zich op richt. Op waarde omzetten.

Iedereen kan op Ripple zijn eigen munt maken. Jij kunt bijvoorbeeld nieuwe USD creëren... nu ja nieuwe, nieuw binnen het systeem. Jij zou dan bijvoorbeeld 100 DesertFoxNL/USD maken.

Als je dat doet maak je eigenlijk een schuldbewijs aan. Je zegt dan 'ik vraag voor DesertFoxNL/USD zoveel XRP' (je maakt offers op de markt). Anderen kunnen dan bij jou met XRP DesertFoxNL/USD kopen, of juist andersom. En die DesertFoxNL/USD kunnen ze ook weer verkopen.... als dat lukt :)

De meeste mensen zullen wellicht weinig vertrouwen hebben in DesertFoxNL/USD..... Want wie is die persoon nu eigenlijk? Maar de meeste mensen hebben wel vertrouwen in hun eigen bank. Dus als je bij de RABO zit dan heb je waarschijnlijk wel vertrouwen in RABO/EUR. En RABO heeft weer vertrouwen in ING (want daar doen ze veel zaken mee) en ING weer in Bank of Japan etc. Dat onderlinge vertrouwen kun je in kaart brengen en gebruiken om transacties mee te faciliteren. Theoretisch heb ik nu al RABO/EUR want 'mijn' geld staat op de rekening van de RABO dus als de RABO ineens raar gaat doen kan ik er niet bij dus feitelijk heb ik een schuldbewijs van de RABO. Dus ik accepteer feitelijk al RABO/EUR. Ripple maakt dat expliciet, brengt de vertrouwensrelaties (trust lines) in kaart en faciliteert transacties door partijen die elkaar vertrouwen aan elkaar te knopen totdat er een transactie mogelijk wordt tussen mij en een japanner aan de andere kant van de wereld. Zowel ik als die Japanner zien nooit één XRP. We vertrouwen elkaar ook niet. Maar we kennen allebei mensen/bedrijven die wel wél vertrouwen en zolang er maar een pad mogelijk is via partijen die elkaar vertrouwen kunnen wij elkaar betalen via dat pad.

Dit idee is op feite zo oud als de weg naar Rome. Kloosters deden dit vroeger ook. O.a. de tempeliers accepteerden goud/zilver e.d. en gaven je dan een papiertje waarop stond dat je dat aan ze betaald had. Je kon dan in een klooster aan de andere kant van Europa dat papiertje weer inleveren en dan kreeg je je goud/zilver weer uitgekeerd. Handig! Hoef je niet met die zware lading die gevaarlijke reis te maken. De tempeliers verrekenden het onderling met elkaar. Dit werkte zo goed omdat de tempeliers elkaar vertrouwden.
@OddesE
Ja, ik kan hieruit afleiden dat je mijn sarcasme jegens bbob1970 verkeerd begreep wellicht. Dit wat jij zegt bedoel ik precies. BBOB1970 is een beetje ouderwets om crypto af te branden. Wat hij aangeeft als probleem is precies wat alle valuta en schuldbewijzen al jaren en jaren doen op een 'traditionele' manier. Dat Ripple hetzelfde werkt als USD/EURO/etc/DesertFoxNL munt doelde ik op.

Het is vertrouwen en onderling vertrouwen dat het schuldbewijs waarde geeft.
Ik wilde meer een punt maken met verschillende bestaande valuta dat dit allang gebeurd en mensen op de straathoek niet USD aannemen als in Nederland ben. Dan is XRP in mijn ogen hetzelfde (in bepaalde mate) als de USD. Beide een loos betaalmiddel in de meeste winkels van Nederland.

@bbob1970 hopelijk begrijp je mijn punt dat elke currency (ook USD/EUR/XRP) speculatie is van vertrouwen. Zeepbel of niet, dat gebeurd ook bij de Zimbabwaanse dollar en in Peru.
Dus je beredenering van HYPE en VALUTA vind ik zeer misplaatst.

p.s. ik bezit zelf geen ripple/xrp

[Reactie gewijzigd door DesertFoxNL op 25 juli 2024 23:58]

Ik heb ook geen XRP... Helaas... Ook geen BTC terwijl ik die al heel vroeg interessant vond... Maar ja ik vond 20 USD voor 1 BTC véél te duur ... |:( :z

Maar ik had je wel begrepen en ik zie het idd hetzelfde als jij. Juist dat XRP valutas onderling makkelijk uitwisselbaar maakt geeft het zijn kracht. En de enige manier om bestaande valutas digitaal te maken is door een tegoed te creeren (zoals je bankrekening)... dus in feite een schuldbewijs. Of je maakt een valuta die van zichzelf al digitaal is zoals BTC of XRP maar dan moet je iedereen zover krijgen dat ze die valuta gaan accepteren.

Ik snap wel de aantrekkingskracht van BTC op puristen omdat het helemaal geen vertrouwen nodig heeft. XRP is de tegenhanger van BTC binnen Ripple wat dat betreft want die heeft ook geen trust lines nodig. Maar uiteindelijk willen de meeste mensen hun eigen valuta kunnen betalen en ontvangen. Dus Euro in ons geval en Yen voor die Japanner. Daarvoor moet je bij BTC toch weer langs een exchange en kom je toch weer met credit card etc in aanraking (en bijbehorende kosten). Ripple lost dit op door banken in de plaats van Exchanges te zetten.
Ik leid uit je bericht af dat je niet echt op de hoogte bent van wat Ripple nu eigenlijk is.
Ripple is juist een van de weinige cryptomunten die heel erg de kant van de banken kiest.
In samenwerking met deze banken lopen er proeven om het (internationale) betalingsverkeer via Ripple te laten verlopen, omdat dat in theorie efficiënter werkt dan de gecentraliseerde systemen die er nu zijn.
Ripple heeft onder andere Western Union, SAMA, CIBC, UBS en Unicredit als partners.
Betalingvserkeer via een systeem laten lopen is iets anders als een cryptomunt die een waarde heeft die binnen 3 maanden 85% minder is.
Het betalingsverkeer (xRapid) in die proeven loopt via de cryptomunt XRP.

Even jouw bericht verder uitgeplozen:
Kun je er op iedere hoek van de straat mee betalen, dacht het niet.
Mogelijk wel dus, al zul je dat zelf niet merken. Als je geld overmaakt van een bank naar een andere, kan het zijn dat dat gaandeweg wordt omgezet in Ripple.
Kun je er zelf mee betalen of moet je het eerst omzetten in echt geld.
Geld hedendaags is een getalletje in een database. Geld in een blockchain kan net zo goed "geld" zijn als "echt" geld in een computersysteem van de bank.
Wat betreft vertrouwen $3.73 in jan 2018 en vandaag $0,58
In amper 3 maanden nog maar 15% van de "waarde" als dat geen zeepbel is.
Dat geldt voor de gehele cryptomarkt en is een resultaat van de gigantische hype die eind 2017 plaatsvond. Eerst moeten alle frauduleuze bedrijfjes dood en daarna kan er aan het herstel worden begonnen. Gelukkig worden ICO's tegenwoordig vaak op social media geweerd zodat er niet zoveel mensen zijn die zich totaal niet hebben ingelezen en er naïef instappen.
En kijk nu eens 6 maanden verder terug? Je kiest een tijdlijn die bij je mening past zo lijkt het.
En een koelkast is iets anders dan een strijkbout.

Your point?
In Azië en vooral zuid Korea kan je in steeds meer winkels ook betalen met xrp, geloof dat er in 2018 8000 bij gaan komen zelfs.

In Amerika bij Walmart ook meen ik. https://youtu.be/tgLgx85bQ14
Deze meneer koop er een sixpack met xrp.

Uit je reacties begrijp ik dat je een nogal vastgeroeste mening hebt over crypto, maar de wereld is inmiddels verder gegaan. Kan je aanraden dat ook te doen. ;)
In oktober 2017 op $0.20 en nu op $0.58. Das bijna 200% winst. Het is maar welke periode je kiest.
Er wordt nu al op straat betaald ermee.

En bank die al Xrapid (xrapid product van Ripple die XRP gebruikt) gebruikt (Cuallix) heeft een app ontwikkelt warmee je kunt betalen. Natuurlijk zie je geen XRP staan maar gewoon USD. De XRP wordt gebruikt in de back-end.

https://play.google.com/s...om.cuallet.services&hl=en
Plus, men doet net of waarde creëren, of zelfs 'geld drukken', iets heel raars of fouts is. Terwijl alle bedrijven waarde creëren (ja, uit het niets) en alle banken geld 'drukken' (wederom, uit het niets).

Koop een paar planken en maak er een stoel van. Ziedaar u heeft waarde gecreëerd. Uit het niets! It's like magic baby!
Precies. In een piramidespel wordt er ook gewoon waarde gecreëerd, want er zijn steeds mensen die het blijkbaar goed waard vinden om mee te doen.
Mwoah... ik weet niet of dit cynisme is maar ik ben het er i.i.g. niet mee eens. Ik zie crypto currencies niet als een piramidespel zo lang ze hun belofte waar (proberen te) maken: Sneller, goedkoper digitaal betalen.

Als je nu creditcard transacties gaat accepteren op je website kom je er snel achter hoe duur en traag betalen nog steeds is. VISA/MasterCard roven gewoon 2 procent van je omzet weg of zo en dan mag je nog wachten op je geld ook.

Er is echt wel een gigantische markt voor een veilig, snel en goedkoop digitaal betaalmiddel. De vraag is of Ripple die markt kan veroveren. Of Bitcoin. Of wie dan ook. Maar over 20 jaar ziet betalen er heel anders uit en crypto zal daar een grote rol in gaan spelen. Daar ben ik wel van overtuigd.
Piramide spel staat los van valuta. Je zal voor een valuta eerst moeten kiezen.
Dat er nogal crypto coin gecreeerd worden . Staat los van dat ook bruikbaar is voor Piramide concept.
Het creeeren van extra Crypto is juist beperkt. Ze ontstaan maar dan is ook de max vast gezet.
Het concept van block chain is dat er geen coins bijgedrukt kunnen worden er is max waar deel nog niet beschikbaar is en wel gemined kan worden.
Wij hebben regionaal met de gulden en later Euro weinig met extreme inflatie te maken.
Maar globaal gezien zijn er genoeg landen die wel wild gaan met geld drukken en infatie extreme formen aan neemt.
Wat inhoud dat vertrouwen in munt gekelderd is en je spaargeld verdampt.
De reden dat er crypto is en aanslaat is dat het een internationaal aanpak is gevied door de schade in vertrouwen wereld wijd over conventionele valuta in beheer van banken en regeringen.

Houd in dat Dat je niet moet beperken met NL perspectief want grondleggers zijn verspreid van US tot Japan. En dus het om inflatie gaat zoals in africaans land. Of US citizen imigrant die internationaal geld over wil maken naar familie in land van oorsprong.
Iets waar Riple juist op richt en ook Banken interresant vinden want internationale transactes tussen banken gaat nu nog omslachtig met rompsoomp traag en duur.

De Crisis in schijnbaar stabile westen heeft Crypto hype juist gestimuleerd. Als vertrouwen is geschaad in fist valuta en banken en regeringen.
29 miljoen dollar doet niet heel veel met de koers hoor. Het dagelijks volume ligt op het huidige moment op de 244 miljoen dollar. Als die scholen ook nog eens verspreid cashen dan is de impact minimaal.
Dagelijks volumen wilt niet zoveel zeggen volgens mij.

Als ik heel de dag lang riple koop en verkoop is er een hoog volume, de exchanges hebben er veel aan verdiend, maar de koers van riple heeft hier weinig van ondervonden.
Als ik echter 100 riple verkoop en dus dollars uit het systeem haal heb ik veel meer de prijs onder druk gezet.
Maar de dollars gaan nooit uit het systeem. Die wisselen alleen van eigenaar.

Het enige dat de prijs onder druk zet in deze transactie is het feit dat Ripple een flinke berg XRP 'in cold storage' heeft. Die zijn niet verhandelbaar omdat Ripple ze in bewaring heeft. Door deze schenking komt een klein deel van die XRP op de markt, waardoor er dus meer verhandelbare XRP zijn (meer aanbod) en iedere XRP dus theoretisch iets minder waard zou worden...
Als die scholen slim zijn cashen ze niet, of i.i.g zo min mogelijk. In tegenstelling tot BTC, waar ik tegen de huidige koersen weinig vertrouwen in heb, zie ik een hele zonnige toekomst voor XRP. Het is namelijk een heel wat praktischer coin als betaalmiddel. Echt betalen met BTC kan bijna nergens. Met XRP ook niet, maar het mooie van Ripple is dat ze ook gewoon EUR <--> EUR of EUR <--> USD transacties kunnen faciliteren (via XRP op de achtergrond). Direct op het netwerk. Daarom willen ze ook zo graag banken aan boord. Want die moeten dat deel faciliteren.
Nano en XBY zijn ook 'munten' die snel betalen en werken aan steeds meer producten. Binnen een jaar zijn deze makkelijk te gebruiken . Nu nog partijen vinden die Crypto aanvaarden als payment.
Anoniem: 669957 28 maart 2018 19:56
Kijk daar kunnen nog heel wat bedrijven een voorbeeld aan nemen. Al ben ik wel benieuwd naar de alteriar motive (ALS der een is natuurlijk hoeft niet). Belasting betalen is niet de enigste manier waarmee een economie of maatschappij geholpen word, dus dit is wel een positieve ontwikkeling.
Ik zou ook wel 1 miljard willen weggeven, druk eigen geld geef dan morgen weg, maakt mij dat dan tot een weldoener ?
Wel als je eerst een paar jaar werk in je currency stopt waardoor hij ook, net als XRP, op de open markt verhandeld wordt en daar een waarde heeft. En dan het aantal muntjes ter waarde van USD 29 miljoen weggeeft. Ja dan maakt jou dat tot een weldoener. En mijn persoonlijke held!
Dan ben je een weldoener. Het gaat om het gebaar, zullen we maar zeggen.
Dan zeggen wij. @bbob1970 heeft het symbolische bedrag van EUR 0 en 1.000.000.000 Bobcash gedoneert.
Je kan idd zeggen het gaan om het gebaar. Maar het is wat mij betreft niet echt een gebaar.
Het is n et zoiets als rijke mensen die met slimme trucs geen of marginaal belasting betalen maar dan wel geld weggeven en dan alle lof krijgen. Betaal gewoon belasting dan geef je ook al geld weg.
Je beseft dat ze net zo lang XRP gestapeld hebben totdat ze USD 29 miljoen weggaven he? Als je nu een miljard 'bobcash' aan een school schenkt dan staat er 'bbob1970 heeft USD 0,- aan bobcash weggegeven'.

Ripple had die muntjes ook op de markt kunnen gooien en die USD 29 miljoen voor zichzelf houden. Maar dat doen ze niet ze geven die weg.
Dacht ik toch heel even een vroege 1 april-grap te lezen..
Ripple is niet het bedrijf achter de cryptovaluta Ripple maar de cryptovaluta XRP.
Het is toch zo?
Ripple is de naam. Maar de code is XRP
Net als
Bitcoin is de naam. Maar de code is BTC
Ethereum is de naam. Maar de code is ETH
Monero is de naam. Maar de code is XMR.

:)

[Reactie gewijzigd door AndriesM v2 op 25 juli 2024 23:58]

Haha ooh lekker dan, nou leuk winst mee gemaakt maar wist niet beter dan dat xrp de munt is :)

[Reactie gewijzigd door Donstil op 25 juli 2024 23:58]

Oh oke. dat kan natuurlijk! Leuk dat je er winst mee hebt gemaakt, want de prijzen zijn momenteel diep triest.
Als je nog hebt, gewoon hodl'en :p
Verkocht op €2,60 ongeveer. Gekocht rond de €0,10.

Wordt niets meer met die munt verwacht ik.
Wordt niets meer met die munt verwacht ik.
Waarom eigenlijk niet? Objectief bekeken gaat het goed met Ripple, het bedrijf en met Ripple, het platform. De waarde van de XRP is feitelijk niet zo belangrijk (XRP is smeermiddel dat maximaal liquide moet zijn, geen beleggingsmiddel) maar als het platform sterk groeit kun je er donder op zeggen dat de vraag naar XRP zal toenemen.

En ze hebben recentelijk toch een aantal grote banken/betalingsverwerkers aan boord gekregen dus dat is toch een heel goed teken?

Sowieso gaan wij normale mensen nooit met XRP betalen of betaald worden. Zo is het niet opgezet. XRP wordt iets dat banken en creditcard maatschappijen e.d. op de achtergrond gebruiken om eenvoudig tussen verschillende valuta te kunnen schakelen. Niet iets voor normale consumenten.
Ik denk dat ripple best stabiel blijft daarom. Ten opzichte van bitcoin en ethereum dan zegmaar. Die munten verliezen echt heel veel van hun waarde. ripple valt dan nog mee. Maar het daalt wel
Tsja....dit is echt stoer doen. 2,60 is het exact 1 dag geweest (4 jan). en sindsdien is hij teruggelopen. En toen hij op 2,60 stond stonden alle signelen dat hij snel 5 dollar zou aantikken. En als je een expert ben dan prima, en kan je dit best zo gedaan hebben. Maar je 2e zit toont aan dat je dat niet bent. Want er is geen enkele expert die iets koopt waar hij geen vertrouwen in ziet
Chapeau, goed gedaan!

Experts hebben de hele wereld in crisis gestort met de kredietcrisis. Hele banken gingen failliet. Terwijl daar toch genoeg financieel experts werken zou je denken. Dus volg je gevoel lekker. Het is je gegund.

Echter zou ik wel proberen om je wat in te lezen want je kunt dan wel veel beter het verschil zien tussen me too coins en echt innovatieve coins imho. En Ripple en Ethereum waren (voor mij toch zeker) wel herkenbaar als innovatief.

Daarom snap ik op zich niet waarom je door een prijsdaling het vertouwen in Ripple zou verliezen; want je weet dat de voorgaande stijging ook gewoon hype was. Het gaat er om of de crypto ook zonder prijsstijgingen nog wat te bieden heeft. Dat is bij Ripple wel het geval denk ik zo. En bij Ethereum ook. Ethereum vind ik wel meer een gok. Hun platform is innovatiever maar ook complexer en dat kan ook makkelijk een nadeel zijn. Dat hun eigen smart contract toch niet zo smart bleek waardoor er 100 miljoen dollar of zo verloren dreigde te gaan en ze de coin geforked hebben (je hebt nu Ethereum en Ethereum Classic) is toch een slecht teken denk ik. Ripple heeft een simpeler model. Minder krachtig in theorie maar als ze gewoon het 'betaal probleem' kunnen oplossen zonder smart contracts e.d. erbij is dat toch al heel waardevol denk ik.
Ripple is de naam. Maar de code is XRP
Nope. Ripple staat los van XRP. XRP werkt op Ripple.

Basically Ripple is het netwerk waar je met XRP transactie mee kan doen. Het is niet verplicht om XRP te gebruiken op het Ripple netwerk.
Ik zou zeggen gebruik 'authorative sources'. Welke bron heeft autoriteit als het op Ripple en XRP aankomt? Ripple zelf natuurlijk!

Ripple zelf noemt de coin altijd XRP en het protocol/netwerk Ripple. Dus wie zijn wij om te zeggen dat het anders is?
Slimme zet. Net als wat Microsoft doet met Windows: schenken aan scholen, want daar begint het..
Ik heb 7000 ripple's
Denk dat t niet meer omhoog schiet
Ik zie hier heel veel mensen zeggen Ripple zomaar XRP gedrukt heeft maar dit is eigenlijk totaal niet waar, XRP bestaat al veel langer dan het bedrijf Ripple.
Dit artikel rammelt wel een beetje en heeft een suggestief onderlaagje als je het mij vraagt.
Het bedrijf kan de donatie doen, omdat het meer dan de helft van de totale hoeveelheid ripple in bezit heeft.
XRP, niet Ripple. De asset van het bedrijf Ripple heet XRP.
Na de creatie gaven de makers 80 procent van de totale hoeveelheid ripple aan het bedrijf.
Rare zin want het klinkt alsof Ripple 80% van de XRP aan DonorsChoose.org gegeven heeft. Bovendien is het iets meer dan 60% wat Ripple niet op de markt heeft gebracht. Deze heeft Ripple onder gebracht heeft in een Escrow waaruit maandelijks XRP vrijkomt. (onverkochte XRP gaat terug in Escrow). Kortom ze kunnen het niet zomaar even verpatsen.

Ripple heeft natuurlijk f*ck-loads verdient het afgelopen jaar en kunnen dan ook met gemak zo'n grote donatie doen. De discussie of het geprint geld is of geld dat door anderen is betaald is volkomen irrelevant.
Ze hadden een goed idee, brengen het aan de man en het levert wat op. Elk willekeurig bedrijf kan dit natuurlijk doen. Ik vind het vrij briljant dat Ripple op deze manier awareness creëert voor hun product.
Een mooi gebaar. Alle crypto's zitten al een tijdje in downtrend. Als ik zo'n school was dan zou ik zowieso een deel hodl'en. :) Ripple (xrp) is niet snel rijk worden, maar ik vele ogen wel een prima investering op lange termijn.

[Reactie gewijzigd door Dacuuu op 25 juli 2024 23:58]

Lijkt me niet de bedoeling om als school een donatie te vragen voor een project om dat vervolgens te 'investeren' (in dit geval hodl'en)
Hij bedoelde denk ik hold'en. Buy, sell, hold zijn drie soorten adviezen die men geeft over aandelen en beleggingen.
Er zijn altijd tokens die zo nu en dan een stijging hebben.

Maar de hele markt zit nu in een dal, en crypto is zo nieuw en deze markt ontwikkelt zich zo snel dat zelfs blockchain 3.0 nietszeggend is.

Volgende week kan iemand al met een blockchain 4.0 achtige techniek komen.

Bovendien is de hele cyrpto/token markt onzeker, voor hetzelfde geld zakt de hele markt in elkaar en blijven er maar een paar coins over en word er verder ontwikkeld met blockchain zonder tokens.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.