YoufoneTV start deze maand - update

De virtuele provider Youfone start nog deze maand met zijn tv-dienst. Het bedrijf biedt een basispakket van 21 zenders die klanten van de provider maandelijks kunnen aanvullen met 5, 10 of meerdere zenders.

Naast het zenderaanbod bestaat de dienst uit onder andere functies als begin gemist, tot zeven dagen terugkijken, opnemen en pauzeren. YoufoneTV is onderdeel van TV & Internet en van Alles-in-1. Bij dit laatste pakket van 39,95 euro zijn 23 live-zenders in hd en Fox Sports 1 Eredivisie inbegrepen

YouFone meldt de komst van zijn tv-aanbod in een e-mail aan klanten vrijdag. Op termijn breidt het bedrijf zijn tv-dienst uit met meer zenders, films en series, is YouFoneTV ook op laptops en pc's te bekijken en komt er een on-demanddienst, zo belooft YouFone. Daarnaast is er een Smart TV-app in ontwikkeling.

Update, maandag 11-09, 10.30: YouFone heeft de introductieprijzen bekendgemaakt. Het instaptarief is 9,95 euro voor de YoufoneTV-app, TV thuis gaat maandelijks 14,95 euro kosten en Alles-in-1 kost aanvankelijk 19,95 euro. Na een half jaar is dat 39,95. De dienst is samen met Huawei ontwikkeld en YouFone verwacht binnen drie jaar 160.000 klanten voor YoufoneTV te hebben.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

08-09-2017 • 20:37

99 Linkedin

Submitter: Anoniem: 34124

Reacties (99)

99
94
44
8
0
40
Wijzig sortering
Ongeveer een jaar geleden werd deze dienst aangekondigd. Met dezelfde TV decoder biedt T-Mobile dit al enige tijd in Duitsland aan. Bij het eerste persbericht werd gemeld dat er voor gekozen zou kunnen worden om die decoder achterwegen te laten i.c.m. een Chromecast app o.i.d. en een korting. Zowel op prijs alsook qua functionaliteit zou dit bijvoorbeeld kunnen concurreren met Knippr. Correct me, if I'm wrong, maar met het huidige aanbod onderscheidt YouFone zich niet echt van prijsvechters als bijvoorbeeld NLE of Tele2. Beiden bieden namelijk iets soortgelijks aan voor ongeveer dezelfde prijs.
Het huidige aanbod is niet echt onderscheidend van NLE of Tele2 of T-Mobile etc. De virtuele providers op het KPN netwerk komen nu gewoon de grens tegen van wat ze mogelijk kunnen maken. Er zijn immers al heel veel providers die internet en tv diensten aanbieden via het KPN netwerk. Pas als het kabelnetwerk opengebroken wordt zal het interessant worden.
Dat laatste gaat volgens mij wel meevallen. Bedrijven die er op de kabel "bij komen", worden feitelijk resellers van het Ziggo signaal. Het frequentiespectrum is gewoon beperkt, dus kan er niet daadwerkelijk een provider "bij" op de kabel.
Eigen smardcards met wellicht een andere pakketstructuur. Dat zal het zijn. Dat gaat echt geen groter verschil worden. Juist over VDSL/GLAS zouden er meer mogelijkheden moeten komen.
Maar het echt grote verschil? Dat is al bezig en heet streaming (Netflix, Videoland, etc...)
Er kan wel degelijk concurrentie op de Kabel bij komen, zolang out of the box gedacht wordt.
Als je nu kabel klant bent, heb je vaak analoge TV en Internet met snelheden die over de 100 Mb download liggen. Een nieuwe aanbieder zou er voor kunnen kiezen zonder analoge TV te komen, en alleen over internet zijn diensten aan te bieden, niet veel anders dan veel andere partijen dit doen op DSL en Glas.

Er is wel een verschil in DSL en Glas dat de Kabel fysiek gedeeld wordt met je buren, maar in de wereld van bedrijven zie je dat ook vaak genoeg in een verzamelpand bijvoorbeeld waar een verbinding binnen komt van bijvoorbeeld een KPN en daar door een andere leverancier als Verizon, Level3, AT&T, BT, etc. een verbinding op geleverd wordt van voor naar achter encrypted als een virtuele vaste lijn.
Die analoge TV verdwijnt toch wel op korte termijn. Maar zolang deze nog op de kabel zit, neemt hij gewoon zijn ruimte in, of je het als aanbieder nu aanbiedt of niet.
Maar wat je verder zegt bevestigd eigenlijk mijn verhaal: diensten via internet, dus streamen. En dat kan via elk medium en heeft niet perse een opengebroken kabelmarkt nodig.
Mits dat elk medium overal beschikbaar is, en dat is in Nederland helaas niet zo. Daarom moet ook de Kabel markt open, we hebben gezamenlijk de aanleg van het kabel netwerk betaald, net zoals we het telefoon netwerk betaald hebben. Telefoon netwerk wordt gedwongen geopend, en daar plukken we nu de vruchten van, maar Kabel netwerk wordt beschermt, en dat is raar.
Welke vruchten? Er is praktisch geen verschil tussen de DSL Providers, bijna alle zijn van KPN of resellen KPN. vvDSL kan pas sinds kort bij enkele resellers.

Zelfde met de meeste FTTH projecten nadat KPN tijdelijk Reggefiber heeft gehad. De enige andere die in bijna alle gebieden hun eigen dienst aanbieden is T-Mobile Thuis, bijna alle andere providers zijn of van KPN of resellen het pakket van KPN...

Bij Ziggo zou het openstellen van de kabel een heel stuk lastiger zijn, vanwege de op vele punten gedeelde infra en spectrum en zolang er nog steeds analoge kabel actief is, en er niet volledig docsis3.1 over het hele netwerk actief is... Kan je alleen maar resellen van een bestaand signaal. En dat is vrij nutteloos qua concurrentie.

Als je nog wel TV diensten wilt gebruiken blijft de kwaliteit van het DVB-C signaal van Ziggo vele malen beter dan alle andere IPTV alternatieven. Zit best wat bitrate in de DVB-C zenders. En de HD zenders hebben ook allemaal DD5.1, meeste IPTV die ik heb gezien blijven steken op Stereo...

Denk dat concurreren op techniek qua aanvoer nuttiger is dan per techniek meerdere aanbieders die hetzelfde aanbieden voor een vergelijkbare prijs.

[Reactie gewijzigd door BiG-GuY op 9 september 2017 17:42]

De kabel is aangelegd door veel gemeentes maar die hebben het voor veel geld verkocht dus dat is nu gewoon een privé netwerk.
Gewoon kabel internet met een AppleTV en Knippr nemen, ben je voor 10 euro klaar.
Op basis van de beperkte informatie die op dit moment beschikbaar is, is YoufoneTV momenteel het goedkoopste 100 Mbit/s Alles-in-1 pakket van Nederland, voor het eerste jaar. Inclusief de korting van de eerste 6 maanden, komt dat namelijk uit op drie tientjes per maand! En is inclusief opnemen en Fox Sport Eredivisie. Dat laatste boeit mij niet, maar voor het opnemen betaal ik momenteel elders wel een maandelijkse toeslag. Ik wacht nog even op de details v.w.b. de belkosten (daar heb ik vanmorgen bij Youfone via Twitter meer informatie over gevraagd), maar het lijkt mij al met al toch een best goede deal.
Ik denk dat je "outSIDE the box" bedoelt. "out of the box" houdt in dat iets zo gebruikt als het geleverd werd/wordt, dus zonder iets nog aan te moeten passen in te stellen....Helaas ben je niet de enige die deze taalfout maakt.
Het is een interessante discussie, en ik denk dat outside the box in dit geval inderdaad beter was. Dank je wel, weer wat geleerd.
Get your facts straight. Je hebt je eigen coax kabel vanuit de kast in de straat naar je woning. Tot aan die kast deel je het signaal met iedereen uit de buurt maar guess what, dat is net zo met DSL en Glas.
Zij het dat VDSL/GLAS niet overal snel is of beschikbaar is. Zeker met de gedachte dat internet-only steeds meer de voorkeur geniet, zou het openstellen vd kabel een goede zaak zijn. Ik wil snel internet zonder ook tv te moeten aanschaffen. Over VDSL loop ik tegen de grenzen aan vd techniek (max 50mbit hier met pair bonding) en over Kabel word ik door ziggo verplicht om ook tv af te nemen. Dvb-c afschaffen en alles over iptv laten lopen en andere providers kunnen zich onderscheiden op de kabel en je hebt voordeel van meer concurrentie op gelijke voet.
Ik was altijd fel tegen de openstelling van de kabel omdat UPC goedkoper was als ziggo en ik nooit problemen had.
Maar sinds UPC ziggo als naam heeft aangenomen en we een horizon box door de strot geduwd hebben gekregen en de prijs met meer als 15% in 4 jaar omhoog gegaan is en het einde van de verhogingen niet in zicht lijkt zeg ik GOOI OPEN en wel gister.
De kabel heeft duidelijk concurrentie nodig en dat is ook goed voor de glasvezel markt aangezien mij opvalt dat die gewoon mee stijgt met de prijs van de kabel.
De Chromecast is natuurlijk een pracht van een oplossing. Wat jammer alleen dat tv apps vrijwel altijd ruk zijn. Even snel zappen is er vaak niet bij, zeker niet als jij je telefoon automatisch vergrendeld.
Met Play van KPN heb je dat probleem niet met Android/Chromecast.
We gaan het zien! Ik heb net 1 eurocent overgemaakt om KPN Play te activeren. We hebben een maand om te testen, dus ik ben erg benieuwd.
Ik heb het nu ook een maand in gebruik icm chromecast en ios. Werkt super. Af en toe nog wat hick ups maar heb alles in 1 van kpn de deur uit gedaan en vervangen voor alleen internet samen met play. Stuk goedkoper.
Tot nu toe redelijk positief. Het aanmelden ging wat omslachtig en het duurde even voordat mijn account actief was, maar het aanbod is goed, de app is snel (maar de gids niet even duidelijk) en de kwaliteit is ook prima.
De volgende stap voor mij is een ethernet adapter te nemen voor de chromecaste. UTP wint het altijd van wifi 😜
Jammer dat je nog steeds niet zelf je zenderpakket mag samenstellen. Hoop dat dat ooit es nog komt.
Wij zitten nog een jaartje aan Ziggo voor 37,50 euro per maand, daarna toch maar eens kijken of internet en tv losgekoppeld kan worden.

Een voordelig internet en KPN Play of Knipper kan een optie zijn. Echter zit je nog altijd rond de 40 euro per maand. Moet toch voordeliger kunnen tegenwoordig?
Ik heb ervaring met hun telecom tak. Wat een drama. Helpdesk is onbereikbaar (50 keer moeten bellen of 70+ min wachten is geen uitzondering) en de arrogantie als je ze dan wel te pakken krijgt...
En dat alles omdat ze zelf een fout maken met factureren en bij hoog en laag volhouden dat het geen fout is.

Nee ik bedank. Zijn betere providers op de markt wat mij betrefr.
Ik heb ervaring met hun telecom tak. Wat een drama. Helpdesk is onbereikbaar (50 keer moeten bellen of 70+ min wachten is geen uitzondering) en de arrogantie als je ze dan wel te pakken krijgt...
Even bitchen via Twitter schijnt wel te helpen. Youp van 't Hek was er met T-Mobile destijds enorm snel uit en ook ik heb weleens mijn toevlucht gezocht om aandacht te krijgen vanuit Ziggo, KPN of PostNL.
[...]

Even bitchen via Twitter schijnt wel te helpen. Youp van 't Hek was er met T-Mobile destijds enorm snel uit en ook ik heb weleens mijn toevlucht gezocht om aandacht te krijgen vanuit Ziggo, KPN of PostNL.
Het scheelt wel of je @youpvanthek met vinkje bent, of @pietje123 als je ECHT impact wilt maken
Natuurlijk reageert de online service van betreffende partijen wel, maar je merkt het verschil van 750K volgers vs de gemiddelde 100 volgers
Als er een mogelijkheid is om via Twitter een vraag aan de helpdesk van een bedrijf te stellen of een probleem voor te leggen, dan doe ik dat. Vrijwel altijd krijg ik dan snel een nuttig antwoord, vorige week nog bij Bol.com. Die ervaringen heb ik ook bij grote organisaties die een slechte reputatie hebben op dat gebied, zoals KPN. Wellicht helpt het dat ik meestal eerst even rondstuin door de diverse fora en met de vraagstelling direct probeer door te dringen naar de tweede lijn. De klachten over helpdesks zijn er echter niet voor niets, waardoor het voor de betreffende organisaties geen kwaad kan om hier nu eens serieus werk van te gaan maken.
Ik zeg ook niet dat je volledig genegeerd wordt, maar het voorbeeld aanhalen dat van t Hek het voor elkaar kreeg, is niet van toepassing.

Tmobile kreeg een bak shit over zich heen, VIA de tijdlijn van Youp, niet naar hun webcare gericht.
Dat wordt door heel veel mensen gelezen en IS per definitie een klap in het gezicht.
Als ik mijn klacht op mijn tijdlijn zou plaatsen ( 90 volgers ) zou dat echt zo'n impact niet krijgen.

Als jij een opmerking naar een bedrijf stuurt, lezen jouw volgers het, en het bedrijf, zou je het bericht al beginnen met @bedrijf dan komt het waarschijnlijk niet eens bij de meeste van jouw volgers terecht.
Youp had zijn Buckler-reputatie al mee, dus het momentum van volgers EN naam maakt wel degelijk verschil.

Ik zie regelmatig klachten voorbij komen over bedrijven/diensten, waar het betreffende bedrijf niet eens zicht op heeft.

edit :
misschien wat offtopic, maar hier kan je precies zien hoe een bedrijf met zijn klanten omgaat
TOT er een krant / grote naam bij gehaald is.
Dan kan het ineens wel

https://www.ad.nl/binnenl...je-naar-de-muur~a996fc23/

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 9 september 2017 11:58]

Naamsbekendheid helpt zeker, maar ook Pietje heeft al snel een mooi bereik zo.
Ik heb alle geijkte paden al bewandeld. Zonder resultaat. Helaas grijpt de rechtsbijstand niet in omdat het bedrag te laag is en bij de geschillencommissie gaan ze pas kijken of ze het een klacht vinden nadat je betaald hebt (2x het bedrag waar ik over twist). De enige die er wat mee doet is de ACM, maar die lossen niet een individueel probleem op.

Ik weet wel dat er een behoorlijk veel klachten liggen bij de ACM over Youfone. Dat zal niet zonder reden zijn.
Er zijn er meer..

Ik had problemen met mijn Ben simkaart. OK, even bellen "De gemiddelde wachttijd is op dit moment 1388333 uur". Mailtje sturen dan maar, week lang geen reactie. Nog maar eens een mail, weer niks.
Nou, toedeledokie Ben.

Verhuizing aangevraagd bij Simyo inclusief opzegservice. Reactie na een poosje van Simyo "Euh..., ze reageren niet op het porteerverzoek". Uiteindelijk hebben zij het via een omweg op weten te lossen, en heb ik ondertussen een maandje met een sim-only moeten redden.

Heeft mij dus ook iets van 2 maanden abonnement ( +/- 30 ) plus een simkaart van iets van 15 euro gekost, maar van een niet reagerende kip is het vermoedelijk erg lastig plukken.
Vreemdste conflict met een bedrijf dat ik ooit heb gehad.
Daar kan ik me totaal niet in vinden. Ik heb toevallig sinds begin deze maand voor de derde keer mijn abonnement verlengd, ditmaal ook nog eens telefonisch omdat ik nog enkeke vragen had. Telkens krijg ik binnen 2-3 minuten een medewerker aan de lijn. Daarnaast nemen deze medewerkers keurig de tijd voor je en beantwoorden altijd de vragen op een prima manier.
Als je iets wilt kopen heb je altijd zo hulp... klopt je factuur niet, iets wat die medewerker niet uit een standaard script kan halen dan is de wereld te klein dus jouw ervaring staat niet in lijn met hetgeen wat je ervaart op een klantenservice eerder een saleskanaal. Die vinden die ene haar op iemands kop een volle bos bij wijze van spreken.
Ook de 'buiten het script' verhalen zijn bij mij tot nu toe altijd prima opgelost. Wanneer zijn je klachten voorgekomen? Ik weet dat de klantenservice een aantal jaar terug wat minder was, die is echter de laatste jaren sterk verbeterd.
Hier ook hetzelfde. Ik ben drie maanden klant geweest maar ik ben blij dat ik een abbo had wat maandelijks opgezegd kon worden dus dat heb ik ook terstond gedaan. Het was een abbo voor m'n dochter btw, die erg veel data verbruikt dankzij Youtube, Snapchat en dergelijke.

Het probleem bij mij was dat er niet automatisch een data-plafond aangezet was, de eerste maand al zat ze er 850MB overheen wat meteen 85 euro bovenop de rekening kwam en de rekening was dan ook meteen 105 euro. Ja, een emailtje dat de rem op de data werd gezet kwam pas nadat er stevig overheen gegaan was terwijl de volgende bundel vier dagen later al in zou gaan.

Ik heb erg veel en erg lang in de wacht gestaan om vervolgens nog niemand te spreken te krijgen. Ik heb uiteindelijk via het verkooppunt waar het abonnement was afgesloten contact gehad. Wel een uitermate vriendelijk dametje gesproken maar er volstrekt niets mee opgeschoten, ze kon niets voor me doen zei ze. Coulance kennen ze niet of doen ze niet aan.

De tweede maand was dus intussen ook al ingegaan en ook daar was een 800MB boven de bundel verbruikt dus ook de tweede maand een rekening van ruim 100 euro. Dat was de druppel.

Terwijl ik eigenlijk een kostenbesparing voor ogen had ben ik vele malen duurder uit geweest bij Youfone in die drie maanden tijd. De besparing zou ik in geen drie jaar meer terugverdienen dus ik ben per direct weggegaan bij Youfone en ik heb voor de data-slurpert hierzo een Ben abonnement afgesloten die behalve goedkoper ook nog eens twee maal zoveel data in de bundel biedt voor dat geld.

Deze ervaring heeft mij dermate teleurgesteld dat ik nooit ofte nimmer nog klant zal worden bij Youfone, ik heb erg weinig vertrouwen in dat bedrijf. Het was té makkelijk scoren van cash, te moeilijk contact te krijgen met die club en wanneer er dan toch iemand je te woord staat kunnen of willen ze niets. Ik kan me niet voorstellen dat het nu met die andere services die ze bieden beter zal zijn, het is ook nog maar een paar maanden geleden dus de kans dat het verbeterd zal zijn is minimaal.

Wat mij betreft een afrader eerste klasse.
Ik heb al een paar maanden Youfone, contact met helpdesk is oke. Je kan via hun app een data en belplafond aanzetten. Bij mij gaat dat altijd goed.
Heb jij even geluk dan. Bij mij was het werkelijk om te janken.

Ik heb zelden zo'n slechte klantenservice gezien, dat is echt jaren en jaren geleden dat ik me zó ontzettend belazerd heb gevoeld. Ik word er eigenlijk nog kwaad om.

Nou weet ik niet waarom jij wel contact weet te krijgen maar bij mij was het simpelweg onmogelijk. Pas via een omweg wél iemand te spreken krijgen, via een speciaal nummer voor resellers dus, heb ik iemand aan de lijn gekregen om vervolgens niks wijzer te worden. Zelfs KPN zelf doet het stukken beter dan die club.

Ik hoop serieus voor jou dat je er nooit mee te maken hoeft te hebben want je bent simpelweg fu**ed.
Ik herken het ook niet. Zit hier met verschillende personen bij Youfone. Telefonisch dan wel via email altijd snel een antwoord.
Laat me maar zelf een basispakket van 21 zenders samenstellen voor het standaard bedrag. De zenders die doorgaans in de basis zitten kunnen mij gestolen worden.
Zolang ze vanuit de overheid verplicht zijn die 21 zenders in een basispakket te stoppen gaat het niet gebeuren. Ik zou ook t liefst zien dat je zelf een pakket samenstelt met als minimum NPO1, 2 en 3 voor een eurootje of 3 en elke extra zender een euro.
NPO1 2 en 3 + regio tv zijn reeds jaren free air te bekijken.
Koop enkel een losse (digitenne) antenne - en je plukt deze 4 tv zenders uit de lucht.
(geen digitenne kastje / kaart en abonnement voor nodig)
Het overige aanbod haal ik via streaming Apps binnen. (chormecast) (uitzendinggemist).
:)
NPO 1, 2 en 3 kun je ook streamen en waarschijnlijk ook wel casten.
Klopt, de NPO app is gratis en support chromecast. Daarnaast kan je ook live op npo.nl zelf kijken.

Desalniettemin is er geen enkele mogelijkheid om free to air NPO te kijken in HD (correct me if I'm wrong).
Bij ziggo zijn NL 1, 2 en 3 in HD, ook zonder smartcard.
Dat is geen free to air. Air=lucht. Je zit dus gebonden aan dvb-t. Dan heb je voor zover mij bekend (nog) geen HD beeld bij npo 1, 2 en 3.
In de USA bedoeld men met free-to-air geen zenders die "via de lucht" te ontvangen zijn, maar zenders die je zonder abonnement en zonder encryptie kunt ontvangen/kijken. Ook zenders die "vrij" via de kabel te ontvangen zijn vallen dus onder FTA. Air betekend in dat geval "uitzenden".
Thanks voor de toelichting. Ik had ooit ergens ook de term FTC (free to cable) voorbij zien komen.
In ieder geval klopt de opmerking van DJFlix niet, want in NL is het signaal via de kabel nooit gratis. Je hebt daar minimaal een basis abo voor nodig. Ik heb wel ergens gelezen dat als je van Ziggo overstapt naar een andere partij, Ziggo nog steeds de basis zenders blijft doorgeven. Maar dat lijkt me meer een fout van Ziggo en is niet via overheid/wet geregeld, lijkt me.
Jup, al meer dan een jaar FTTH via andere provider dan Ziggo. Basispakket werkt nog steeds zonder smartcard. (wat ook het geval is voor betalende klanten). Dus NPO1-2-3 HD en rest SD.
Voor jou mooi natuurlijk, maar wel erg vreemd dat het signaal niet afsluiten. Als ik glasvezel neem voor 365 euro per jaar (1gbps van tweak) dan ben ik voor iets meer dan 30 euro p/m klaar. Dan kan ik nog steeds gratis npo 1, 2, 3 en ziggo sport in hd kijken en de overige in sd. Het is dat ik per 1 juli een nieuw jaarcontract heb afgesloten (6 maand 34,95 ipv 62,50)..... Volgens maar maar eens zien.
Jup, weet dat het een fout is van ze. Ze moeten dan fysiek naar de wijkkast toe en voor 1 abonnee is dat duurder dan het te laten werken. Ze moeten de coax naar je woning uit de kast loshalen namelijk en afdoppen.
Maar wel in een bedroevend lage kwaliteit. Er zijn plannen van Digitenne (KPN) om NPO123 verplicht gratis in HD te gaan uitzenden. Maar ze verkopen natuurlijk liever content via een kabel. (glas/dsl)
Het is minder - j.l. is de dpi wel verhoogd, was iets van 270 en nu 500.
Maar om het bedroevend te noemen - hangt inderdaad af van factor schermgrootte. Op mijn 43 inch tv prima beeld.
Dat het in een pakket zit is natuurlijk vanwege de marketing. Kijk naar dat voetbalkanaal (was het niet van Fox?) die het dilemma stelde: óf in het basispakket, óf helemaal niet doorgeven.
Hoe dan ook, het resultaat zal zijn dat de prijs per zender toeneemt zodat je uiteindelijk onder de streep hetzelfde betaalt voor minder zenders (waar de een bespaart betaalt de ander meer, maar niemand wil alle zenders uit zijn huidige pakket). De zenders (en de kabelaar) hebben immers even veel geld nodig...
Hmm op die manier wordt het wel duur dan. Nu kost een tv pakket bij diverse providers maar 10 euro extra.... Met het voorstel npo123 voor 3 euro en de rest kiezen voor 1 euro per zender dan ben vanaf 8 keuze zenders al duurder uit...
Anoniem: 288526
@VVV-0079 september 2017 19:36
Eens maar daar tegenover kun je wel al kiezen voor een pakket vanaf drie euro, ik zou onder een tientje komen, 1, 2, 3, 4, ngc, disc, veronica dat was t wel voor mij.
Dat zou ik ook heel graag willen, en dan gewoon per zender betalen, liefst ook met de mogelijkheid dat je een zender gewoon aan kan zetten als er een bepaalde show is die je enige tijd wilt zien. Zo kijken wij nooit RTL5, maar nu met expeditie Robinson kan hij dan een paar weken aan in mijn pakket omdat dat echt het enige is dat wij op die in mijn ogen rampzalige kanaal bekijken.

Het lijkt natuurlijk nadelig voor een ziggo omdat ze minder verdienen, maar het komt er toch wel aan. Mijn kinderen zijn opgegroeid met youtube, netflix etc. en kijken nooit, maar dan ook nooit reguliere tv. Het enige wat ze zien is het jeugdjournaal op school. Ze kijken wel geregeld tv, maar dan echt alleen on demand. Nu heeft alleen on demand kijken wat nadelen zoals het niet in aanraking komen met mensen die andere ideeen hebben dan jij (want waarom zou je die op een youtube of wat dan ook opzoeken), maar toch... ik kijk zelf ook amper reguliere tv. Eigenlijk alleen expeditie robinson dus (waar ik gisteren al afhaakte na reclameblok 20) en heel holland bakt (ik kijk graag dit soort zoetsappige relax kookshows).

Nou, nog een paar jaar wachten denk ik, ik denk dat weinig mensen boven de 25 nog reguliere tv kijken.
En toch zijn er mensen (zoals ik er een van ben) die toch nog tv kijken, en veel aan terug kijken doe (reclame gewoon doorspoelen).

[Reactie gewijzigd door dutchnltweaker op 9 september 2017 10:56]

Helaas is bij KPN doorspoelen bij reclames geblokt :(
Doorspoelen wordt bij KPN alleen bij 7-dagen terugkijken geblokt op de commerciële zenders, omdat zij dat verbieden. De NPO verbiedt dit niet, en daar kun je dan ook gewoon de reclames doorspoelen.

Bij afspelen van opnames, of bij pause live TV kun je reclames ook doorspoelen, op alle zenders.
Ontzettend irritant dat inderdaad. Ik snap het doel, maar als je gewoon technische problemen hebt (wat ik had met mijn Ziggo doos) dan kan je dus ook niet doorspoelen naar waar je was gebleven. Of als je het een 2e keer wilt zien omdat je de vorige keer eigenlijk al half in slaap was gevallen. OK, dan heb je die reclames dus ook niet gevolgd, maar vind het wat erg overdreven.
En toch heb ik Netflix en spotify, als ik van Mn werk kom: in de auto zender aan daarna tv aan, zappen, geen zin om zelf te kiezen, gebruik de diensten steeds minder.
Ik heb netflix, amazon prime en HBO (via movies en series XL), daarnaast gebrui ik apps van zoals RTL en NLziet.

alles doe ik dus on demand en ik kan me niet herinneren dat ik normale tv keek (al zit dat helaas wel in het pakket van ziggo waar HBO in zit)

Maar zodra HBO weer een oplossing bied voor ond-demand only, zal ik mijn tv pakket direct opzeggen.
Tuurlijk hebben de zender apps ook reclame, maar 1 a 2 reclame filmpjes die persoonsgericht zijn vind ik minder irritant dan 7 minuten van alles wat.
Precies, npo, regionale zenders, franse, italiaanse en turkse meuk eraf en in plaats daarvan wat nuttige zenders.
Definiëer nuttig. Nuttig is namelijk behoorlijk arbitrair
true maar laten we eerlijk zijn de meeste mensen kijken compleet niet naar al die buitenlandse zenders.
En de paar mensen die er wel naar kijken daar betalen wij voor.
Er zijn vast wel betere zenders die evenveel bekijkt krijgen maar niet gelimiteerd zijn tot 1 doelgroep.
21 zenders zelf kiezen voor het zelfde bedrag gaat niet werken. De ene zender kost meer dan de ander dus zul je bij vrije keuze te maken krijgen met variabele kosten. Hoe minder abonnees op een bepaalde zender, hoe minder inkomsten en hoe hoger het bedrag dus zal worden.

Ik denk eerder dat je dus zult uitkomen op: 21 zenders circa € 18,70 zoals nu of 12 zenders vrije keuze € 18,70 zoals jij wenst.
In de email staat dat het om 100 Mbps gaat. Weet iemand of dit glasvezel is?
Zal vast wel VDSL zijn.
K denk dat ze dit bij KPN afnemen. T is dus afhankelijk van de locatie VVDSL of Glasvezel (die 100Mbit/s). Ik neem namelijk aan dat Youfone ook glasvezel gaat doen aangezien dat qua prijs waarschijnlijk verstandiger is voor Youfone.

Afhankelijk van de locatie kan het dan minder zijn, maar de provider is verplicht dat duidelijk aan te geven voor het bestellen.

[Reactie gewijzigd door RobinF op 8 september 2017 22:55]

Ik neem namelijk aan dat Youfone ook glasvezel gaat doen aangezien dat qua prijs waarschijnlijk verstandiger is voor Youfone.
Op basis waarvan denk je dat?
ze maken gebruik van het glasvezel netwerk van kpn....daarom kon ik mij ook niet opgeven als tester voor internet omdat hier geen glas geleverd kan worden ( alleen kabel )
Wat bedoelen ze met virtuele provider? Dat zijn alle providers toch tegenwoordig?
Hiermee bedoelen ze dat het een MVNO is. Een provider zonder eigen masten en antennes maar die antennes van andere providers/MNO's (KPN in dit geval) gebruikt.

In Nederland kennen we maar 4 MNO's. KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Alle andere providers zoals Youfone, Ben, Simyo en Simpel zijn MVNO's

[Reactie gewijzigd door RobinF op 8 september 2017 22:50]

KPN, Vodafone, T-Mobile hebben allemaal hun eigen netwerk en zijn dus niet virtueel. Providers als Youfone hebben geen eigen netwerk en resellen dus min of meer ;)
Interessant wellicht voor klanten van Delta, als het internet ook een fatsoenlijke uploadsnelheid heeft.
Dit gaat over het KPN Netwerk voor zo ver ik weet. Voor Vectoring verbinding zal het dus zon 20-30Mbit/s up zijn afhankelijk van de locatie. Bij veel providers (waaronder XS4All) kan je checken welke upload snelheid er op je adres haalbaar is.
De snelheid gemeld is max? Kastje stats bij de buren, mits die van ziggo blijkt te zijn. Is dat er nog? Centrale overzichts kaart?
Dit is de snelheid die haalbaar is (volgens berekeningen en of huidige aansluitingen). Op mijn eigen site zie je alle kasten: https://vvdsl.robinflikkema.nl/
Thxs, nja 100 is niet slecht.
Die geeft alleen download weer. Geen upload
Hoeveel zou je kunnen opnemen en hoe lang kun je dat bewaren?
Ik neem heel veel (automatisch gescheduled) op en kijk dat veel later pas, sommige opnames kijk ik pas na een jaar en sommige opnames wil ik heel lang bewaren.
Bij KPN en haar dochters worden opnames automatisch na een jaar verwijderd, of eerder indien de ruimte op is én je daar toestemming voor hebt gegeven. De opslag van YouFone zal ongetwijfeld ook zo'n soortgelijke regel hebben ingebouwd in de software.
Vandaag heeft Youfone bekend gemaakt dat er in totaal 125 uur aan video opgenomen kan worden. Tot zo ver het goede nieuws, want deze opnames blijven slechts 30 dagen bewaard.
wat is dit? een aantal kanalen met streaming video? 39,95 voor die onzin? ik sponsor nog liever wat twitch'ers en youtubes voor een paar euro per maand.. dan zie ik tenminste wat ik leuk vind

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee