Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 36 reacties
Bron: HardwareCentral

LiquidAcid schrijft dat Sander Sassen van HardwareCentral een review heeft gebakken van de bekende 12/10/32 speed IDE PlexWriter van Plextor. Net als in de eerdere reviews heeft Sander niets meer dan lof over deze cd-bakker:

Plextor logoAs expected for any product from Plextor, the PlexWriter 12/10/32A performed admirably. We tried very hard to upset the BURN-Proof technology and produce some unrecoverable coasters, but lost not a single disk to writing errors by the PlexWriter. Whatever we tried, other than flipping the power switch or hitting the reset button, it wouldn’t budge and kept producing successful CD-recordings. So, quite likely, with Burn-Proof technology you’ll never again make coasters because your system can't keep up with the CD-Writer.

Overall, we were impressed by the speed and ease of operation of the new Plextor PlexWriter 12/10/32A; we've found nothing that would indicate that it is troubled by its IDE/ATAPI interface. It even performed without problems on lower-end machines. Its performance and broad range of features, including the vast list of supported CD formats, makes the PlexWriter a very versatile CD-writer that allows backup, storage or archiving of almost any file type or format.

To summarize: Plextor has again proven to be a manufacturer of high-quality, high-performance CD-related equipment. The performance and stability of the PlexWriter 12/10/32A was as good as we've come to expect from their SCSI line of CD-writers and easily bests their previous offering, the PlexWriter 12/10/32A. Combined with the excellent software package, the PlexWriter 12/10/32A deserves a warm recommendation.
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (36)

Ik las in een andere review dat deze plextor ook compatible is met clonecd weet iemand of burnproof dan ook werkt?

Of heb je geen ondersteuning van de software nodig voor burnproof?

thnx
Yodax, BURNPROOF werkt zekers de weten!!
Ik heb zelf een Plextor 12/4/32 SCSI maar mijn vader heeft de 12/10/32 en burnproof werkt zeker onder CloneCD!!
En kun je eigenlijk nu die kleine CD's branden? Dat was eerst ook niet mogelijk. Is trouwens wel een beetje laat, de drive bestaat al een hele tijd.

BURNPROOF is een leuke techniek, maar je blijft een gaatje houden wanneer hij ophoud/doorgaat. Weet iemand of dit hoorbaar is bij CDDA?

/off topic
LOL, mijn HEBBUH HEBBUH HEBBUH is verwijderd. :) Zeker niet door dat ik een grapje maakte...
Zover ik weet heeft dat geen invloed! die "gaatjes" of markeringen die gemaakt worden, worden gemaakt op de "spare" 40micrometer die tussen elk data puntje zitten.

Volgens mij is dat zo (weet ik niet) dat zelfs alleen je brander dat kan zien en gewone readers gewoon over die 40micrometer heen kijken...
yodax;

ondersteund door Clonecd is alleen van toepassing op SCSI-branders. Elke IDE/ATAPI brander werkt met CloneCD.

Nee je hebt geen software nodig om Burnproof te laten werken
Niet zonder meer elke IDE/ATAPI CD-Brander ondersteund Clone-CD, dat heeft er mee te maken of de brander RAW-write ondersteund
Yodax: vanaf clonecd 2.5.5.1 wordt burnproof ondersteund.
Tweakerbee: tot nu toe heb ik niks gehoord van "gaatjes".
Het valt alleen niet mee om 10 speed rewritables te vinden hier in Nijmegen.
kijk maar eens bij cdc op de molenweg
Wat die gaatjes, in het oranje book staat beschreven dat er tussen de blokjes een maximum lengte van 100 micro meter mag zitten, met de huidige techniek is het mogelijk om met 40 micro meter weer verder te schrijven.
Kijk voor de komplete uitleg op www.plextor.be/english/technical/burnproof.html

Maar die writer moet ik zeker hebben, was al op zoek naar een nieuwe maar dit overtuigd dus wreed
Leuk zo'n brander. In dit bericht: www.tweakers.net/nieuws.dsp?ID=9287 wordt gemeld dat het binnenwerk van deze Plextor van Sanyo is. Geen wonder dat deze brander dan zo goed uit de bus komt.
Ja dit is dus echt een vette fikkert. Ik heb er vorige week een gekocht, en hij bakt als een tiet. Ik heb nog geprobeerd om een CD te verneuken door tegelijkertijd me schijf te defraggen, maar hij gaat gewoon vrolijk verder... doet er wel wat langer over, maar die CD die werkt dus gewoon!!! :) :) :)

Echt keiglad, zeker een TIP!!
Diamon: Aks je um bij ASCI koopt (zie pricewatch), dan ben je in totaal, inclusief verzendkosten en rembours, fl 709,45 kwijt. Je heb um dan in 2 dagen ofzo in huis...

En hierbij krijg je dan een 10x Rewritable van Plextor, is ook wel _errug_ leuk :)


Ik heb trouwens ook nog ff een ultieme test gedaan net. Dit deed ik allemaal tegelijk:

- Schijf defraggen
- Zwaar photoshoppen
- 600 mb file van ene naar andere schijf kopieren
- DivX kijken
- 60 minz Audio CDtje fikken met Nero 5

Dit alles heb ik op een Celeron 300A@450 zo'n 45 minuten volgehouden, toen was het CDtje gebakken. En drie maal raajen, ik stop um in me stereo, druk op play en....

HIJ DOET UT!!!!

het is echt niet te geloven, maar deze brander is gewoon perfect :) :) :) :) :)
Total Solution Features :


12X write (1800KB/s)
10X rewrite (1500KB/s)
14X-32X read CAV (2100KB/s - 4800KB/s)
ATAPI Interface (PIO Mode-4)
BURN-Proof Technology (Buffer Under Run Proof)
Access Time 150 ms
2MB Buffer
Capable of reading and writing CD TEXT information
Compatible with:
Windows, Windows 95, Windows 98, Windows NT, Windows 2000
MultiRead Compatible
Supports SPDIF (Digital Audio Output)
High Quality Digital Audio Extraction
One-Year Full Warranty (parts, labor)


Kijk hier voor alle info over deze writer:
www.plextor.be/english/products/pxw121032.html


Hele mooie brander, vind het alleen een beetje onzin om hem te kopen omdat hij sneller is dan de writer die je hebt. als een 4x writer hebt moet je +/- 17 a 18 minuten wachten op een Cd-tje. waarom zou het sneller moeten. Alleen dat hij Burnproof ondersteunt en dat je dus geen buffer-underruns meer kunt krijgen is wel ERG kicke. Dat zou toch weer een rede kunnen zijn om over te stappen naar dit monster! :)
Bij een cd kopie (een op een) werkt met audio voor geen meter bij mij. Hoop tikken en ruis (zoals je je radio van een zender af heb staan!) Echt herrie. Kan mischien aan de CD's liggen die ik gebruik (hassiebassie). Mischien dat het minder wordt met philips of maxelltjes. Het weekend even testen.

Verder voor data is tie super.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True