Promotiemateriaal toont Windows 10-tablet van Xiaomi met Kaby Lake-soc

Xiaomi komt waarschijnlijk met een nieuwe tablet in zijn Mi Pad-lijn. Dat blijkt uit foto's en specificaties die zijn uitgelekt. De beelden tonen een Windows 10-tablet en het is onduidelijk of de Xiaomi Mi Pad 3 ook met Android zal worden uitgebracht.

Xiaomi heeft zijn Mi Pad 3 nog niet aangekondigd, maar GizmoChina heeft promotiemateriaal online gezet dat de komst van de tablet lijkt te bevestigen. Volgens de website volgt de officiële introductie op 30 december. De afbeeldingen tonen een 9,7"-tablet met een resolutie van 2048x1536 pixels. Het geheel zou zo'n 6,1mm dik zijn en 380 gram wegen. Optioneel kan de Windows-tablet worden uitgebreid met een keyboardcover.

Aan boord is een Intel Core m3-7Y30-processor, dat is een zuinige dualcore met vier threads van de Kaby Lake-generatie, die afhankelijk van de tdp-configuratie werkt op 1 tot 1,6GHz met een boostsnelheid van maximaal 2,6GHz. Er is 8GB lpddr3-geheugen aanwezig en de hoeveelheid emmc-opslaggeheugen is 128GB of 256GB. Volgens de afbeeldingen heeft de tablet een 8290mAh-accu en een usb-c-aansluiting met ondersteuning voor snelladen. Aan de achterkant zit een 16-megapixelcamera en de frontcamera heeft een 8-megapixelresolutie.

In 2014 bracht Xiaomi zijn eerste Mi Pad uit en vorig jaar kwam Xiaomi met zijn Mi Pad 2. Dat model had een Intel Atom-processor en was verkrijgbaar in versies met Windows 10 en Android. Of er van het nieuwe model ook een Android-versie komt is niet duidelijk; het promotiemateriaal lijkt alleen over een Windows-tablet te spreken.

De afbeeldingen tonen een prijs van 1999 Chinese yuan voor de versie met 128GB opslagruimte en 2299 yuan voor de 256GB-variant. Omgerekend is dat ongeveer 275 en 315 euro, exclusief btw en invoerrechten.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

15-12-2016 • 09:01

115 Linkedin

Reacties (115)

Wijzig sortering
Ik weet het niet met die goedkope Chinese apparaten. Nu blijkt dat er op allerlei goedkope Android-telefoons (inclusief van Lenovo!) malware wordt meegeleverd kijk ik toch met een schuin oog naar die dingen. Wie overtuigt mij dat hier niet een of andere rootkit of andere tool op staat die de lage prijs van de hardware subsidieert?
In dat geval gaat het om derde partijen, resellers, die de malware installeren uit eigen belang. Daarmee kunnen ze dan extra geld verdienen...
Niet Xiaomi zelf, al is het bij Xiaomi toestellen ook wel een probleem, al dan niet direct gerelateerd aan malware.
Maar veel verkopers installeren wel een aangepaste rom om bredere taalondersteuning (Xiaomi heeft zelf standaard alleen Engels/Chinees) aan te bieden. Daar zit vaak ook van allerlei 'meuk' in.

Daarom wordt aangeraden om altijd zelf de originele software of de Xiaomi.eu (community based rom met onder andere NL taal) te installeren nadar je je toestel hebt ontvangen.
De nieuwere telefoons hebben meerdere talen standaard nu. Ik heb zelf een xiaomi mix en daar zit ook o.a. ook nederlands op.
Dan heb je dus zo'n gare doorr de verkoper erop gezette rom te pakken zoals ik hierboven heb vermeld. Xiaomi zelf heeft officieel nog altijd geen NL taalondersteuning, dus wat jij stelt klopt niet.

Ik zou aanraden om die rom vooral niet te blijven gebruiken, dat is vragen om problemen.
Ik heb hem zelf in china gekocht. Ook de mi note 2 had meerdere talen.

[Reactie gewijzigd door juen op 16 december 2016 11:50]

Niet bij Xiaomi zelf dan, alsnog via een tussenpartij.
Nogmaals: dat is dus niet de officiele firmware.
Het moment dat je realiseert dat het toetsenbord voor die tablet maar 99 yuan kost, wat ongeveer 13 euro is. En je voor een toetsenbord voor de iPad hier al snel 100 euro neerlegt.

Ben nieuwsgierig naar de kwaliteit ervan.

Die tablet zelf is trouwens kwa specificaties erg netjes. Het heeft zeker wel het minimum om er fatsoenlijk Windows op te draaien. Windows tablets met 64GB opslag zijn meestal een beetje krap, en 4GB RAM is ook maar net aan. Deze tablet haalt met zijn specificaties daarentegen toch een goede mooie compacte computer in huis... voor niet eens zoveel geld.

[Reactie gewijzigd door Jvann op 15 december 2016 09:32]

Het moment dat je realiseert dat Xiaomi gesubsideerd wordt door de Chinese overheid
Bron? I call bullshit.
Het moment dat je realiseert dat Xiaomi geen fysieke winkels heeft en je dus niet even kan binnenlopen bij problemen.
Xiaomi heeft wel degelijk fysieke winkels waaronder een aantal flagshipstores in redelijk dure buurten. Ook zijn ze juist bezig met een switch naar offline verkopen.
Het moment dat je realiseert dat Xiaomi zich niet aan Nederlandse wetgeving moet houden omdat hier niet officieel op de markt zijn.
Xiaomi verkoopt een gedeelte van zijn producten wel gewoon in Europa / Amerika. En ook in China moeten zich gewoon aan de consumentenwetgeving houden.
Het moment dat je realiseert dat iedereen vrij is om te kopen wat hij/zij wil.
Ha ja! Nu realiseer ik me plots dat je daarom ook maar geen kritiek kunt hebben op fabrikanten en/of hun prijsbeleid |:( :z
Het moment dat je realiseert dat Xiaomi gesubsideerd wordt door de Chinese overheid
Bron graag :)
Het moment dat je realiseert dat Xiaomi geen fysieke winkels heeft en je dus niet even kan binnenlopen bij problemen.
Ga jij überhaupt ooit eerst op onderzoek uit voor je uitspraken doet eigenlijk? :O Xiaomi heeft zgn. Mi stores.
Het moment dat je realiseert dat de garantieafhandeling van Apple veel vlotter en gemakkelijker is dat bij Xiaomi.
Persoonlijk geen ervaring mee om te kunnen vergelijken, maar wat ik lees over Apple garantiekwesties varieert van jubelend goed tot schofterig slecht. Persoonlijk denk ik dan weer aan de moeite die het kostte om Apple die twee jaar consumentenrecht duidelijk te maken.
Het moment dat je realiseert dat Xiaomi zich niet aan Nederlandse wetgeving moet houden omdat hier niet officieel op de markt zijn.
Wat heeft dat nou weer met @Jvann te maken??
Ik heb hier Redmi note 1, red mi note 2 en ik ga binnenkort een red mi pro halen.
Ik heb hier miband 1s, miband 2
ik heb hier xiaomi air purifier
ik heb etc etc etc...

Ik heb veel dingen van Xiaomi, Na 1-2 jaar, zijn ze vaak aan toe aan vervanging. Maar daar betaal je ook een beetje voor.

Bij mij om de hoek zit een reparatie centra, en het barst van officiele resellers. Nog geen 10 min loop afstand is er een flagstore geopend. Op de meest rendabele shopping mall per vierkante meter ter wereld...

Dat jij in nederland zit, en stront jaloers bent. Kijk daar kan ik niks aan doen. Dat is hetzelfde als je grijze import spullen haalt. Probeer jij maar eerst ff een geheugenmodule voor garantie in te ruilen in nederland die je hebt gekocht in duitsland. Forget it.

Apple garantie afhandeling is een fokking drama, ik heb onlangs mijn moeders appeltje laten checken bij de grootste apple store van azie, en ik was zeker 4 weken kwijt! Resultaat: economisch niet rendabel.

Als je hier loopt waar ik woon, dan besef je hoever "wij" in nederland achterlopen. Ik neem al bijna 2 jaar geen bankpas mee en een beetje kleingeld. Ik betaal bijna alles "alipay". Het enige wat ik niet digitaal betaal is mijn starbucks coffee en mijn outer city public transportation omdat met mijn bankpas krijg ik 20% korting ipv 0% korting bij alipay.

XiaoMi was van oorsprong een ROM maker. Zie jij de connectie tusssen een ROM maker en overheidsbedrijf/subsidie?

Trouwens de laptops, zijn ten opzichte van Lenovo's "counter" laptop, slechter en duurder. Ik merk laatste tijd dat XiaoMi, niet altijd de goedkoopste zijn of de most bang for a bank. LeTV komt laatste tijd vaak op mijn netvlies. Het enige wat mij tegenhoud is ROM.
Dat is het moment dat je Xiaomi gaat kopen?

(Sorry, ik kon het niet laten. Ik weet dat het niets met het artikel te maken heeft)

Voor deze prijs en de specificaties wil ik hem wel kopen als de bouwkwaliteit een beetje in orde is.
Bouwkwaliteit is 1 van de referenties van XIAOMI :*)

De Europese software erop is ook top (XIAOMI.EU)

Voor 2 jaar Europese garantie en geen douane raadt ik IBUYGOU aan _/-\o_
Met een kleine noot dat Xiaomi.eu geen originele software is maar een community driven rom afgeleid van de officiele versies, vergelijkbaar met wat CyanogenMod is. :)
Hallo Greatkz ,

Site van BUGOU ziet er great uit .

Bedankt voor de goede tip . :)
Graag gedaan

Je zult er geen spijt van hebben ;)
Hallo Greatkz ,

Site van IBUYGOU ziet er great uit .

Bedankt voor de goede tip . :)
Het moment dat je realiseert dat je met een Apple fanboy te maken hebt nadat je zijn reactie hebt gelezen op de nieuwe Xiaomi tablet.
Hm, ik heb een prima functionerend iOS toetsenbord voor 10 euro bij de Maxx vandaan hoor. Kan switchen tussen Windows, iOS en Android met een Fn-knop. Feilloos ding.
De tablet lijkt heel hard op de pricewatch: Chuwi HiBook Pro 64GB Aluminium, alleen ze hebben de poorten een beetje verzet. Hell zelfs het toetsenbord lijkt hetzelfde.
Inderdaad mooie specs voor die prijs.

Over het toetsenbord valt weinig te zeggen, 13 euro voor een prul is duur en 100 euro voor een hoogwaardig toetsenbord is goedkoop. Even afwachten, net als bij het apparaat zelf.
Windows tablets met 64GB opslag zijn meestal een beetje krap, en 4GB RAM is ook maar net aan.
Ik draai Windows 10 op een desktop met 4 GB, en draait als een tierelier. Ik draai er Photoshop en Office zonder problemen. Ook tijdens Firefox met een tiental tabs open.
4GB is op dit moment echt wel genoeg voor Windows 10.
Voor opslag is 64 GB wat weinig, maar daarom levert Xiaomi dan ook alleen 128 en 256 GB uitvoeringen :P Alleen jammer dat er geen SD-cardslot in zit voor opslaguitbreiding.
Je kunt jezelf wel gek gaan maken met de Chinese prijzen maar alles is in China goedkoper inclusief Apple accessoires. Ben in ieder geval blij dat er Windows op gaat draaien, ik check regelmatig wel eens bij mensen die Android gebruiken welke versie ze draaien en er zijn er maar heel weinig die een recente versie draaien. En mensen weten ook niet dat ze achter lopen.
Xiaomi is goedkoop, apple is duur. Een voor mijn gevoel faire prijs voor een toetsenbordje is 40 euro.
Je kan echter wel echt wat met deze tablet, in tegenstelling tot de ipads die op iOS draaien. Prima apparaten, zeker weten, maar wat media consumption en een aantekening maken is alles waar het eigenlijk toe in staat is.
Nee, Apple heeft marge en xaiomi verkoopt tegen praktisch kostprijs. Concurreren op prijs is niet altijd de beste optie.

Apple heeft zijn successen behaald op basis van eenvoud en bijbehorende software, de hardware is altijd goed, maar niet altijd het beste.
En?...
Lagere resolutie maar een scherm van 4,7'

De plus-variant met 5,5 heeft 1080x1920.

Belangrijkste factor daarbij is ppi, pixels per inch. Je moet eens opzoeken wat eigenlijk zichtbaar is bij welke afstand zonder daarbij een flamewar te starten.

Geheugen is ook zoiets interessant, meer leid vaak tot slechter coderen. Win10 is een OS dat praktisch net zo goed presteert als winXp omdat MS de keus heeft gemaakt om een draai te maken en te focussen op een lichter systeem.

Meer is niet altijd beter.
Belangrijkste factor daarbij is ppi, pixels per inch. Je moet eens opzoeken wat eigenlijk zichtbaar is bij welke afstand zonder daarbij een flamewar te starten.
Fair enough.
Geheugen is ook zoiets interessant, meer leid vaak tot slechter coderen. Win10 is een OS dat praktisch net zo goed presteert als winXp omdat MS de keus heeft gemaakt om een draai te maken en te focussen op een lichter systeem.
In praktijk merk je er ook niks van, omdat iOS er heel erg goed mee om gaat. Maar 2GB ram voor een telefoon van €700+ is in 2016 hardwarematig gezien gewoon "niet goed".
Xiaomi innoveert ook nauwelijks he. Constant dingen verfijnen en kopiëren, dan kun je we lager in je kostprijs gaan zitten. Verder in het geval van Android; betaal je alleen voor de hardware. Bij de software ben jij het product. Bij Apple betaal je voor hardware en software.
Innoveert nauwelijks?! Hmm eigen SOC,Mi Mix,eigen software(niet te vergelijken met andere Androids),samenwerking met Philips,Microsoft.......

http://image.slidesharecd...-25-638.jpg?cb=1398623522

8-)
Windows tablets met 64GB opslag zijn meestal een beetje krap, en 4GB RAM is ook maar net aan.
Valt mee - ik heb een Dell Venue Pro 8, alweer een paar jaar oud.

100 euro, 32GB / 2GB en draai daar gewoon Photoshop, Visual Studio, VMware, Office 2016, etc... op (W10 Professional, 64bit).

SD-card er in, mounten als 2e disk en je bent klaar...
Ik heb 128gb op mijn laptop, vind ik al te krap, aangezien ik dualboot. Dus 128gb sdkaart er in, de samsung evo plus om precies te zijn. Maar man man man, in windows 10 applicaties als visualstudio enzo willen echt niet van die geheugenkaart. En als ik een keer een film wil kijken van die geheugen kaart moet ik zeker weten dat geen andere applicatie iets doet op de kaart want anders is het meteen stotteren in het beeld. Zon kaartje is ideaal voor pure data. Data die niet snel hoeft te zijn, een backup of images maar wanneer er echt even wat sneller data uitgehaald moet worden is het gewoon letterlijk k*t. Even om het in contrast te brengen, ik ben wel verwend met een ssd die op pcie werkt en richting de 700mb/s gaat.
Over het algemeen is Xiaomi spul goed van kwaliteit meeste zou van mij een 7 tot 8,5 out of 10 krijgen. Je betaalt ook maar 300 yuan (40 euro) voor upgrade van 128gb naar 256gb
Surface 4 toetsenbordje ooit gekocht? Ongeveer de helft van wat dit ding kost.
De boek prijs van intel van een M3-7Y30 is op dit moment $281. Dat betekend dat we de rest voor niets krijgen. Dat lijkt me wel heel creatief. Ik neem aan dat de tablet voor die prijs een andere config heeft.

https://ark.intel.com/pro...cessor-4M-Cache-2_60-GHz-
Xiaomi verkoopt regelmatig producten expres met verlies.
Bekend is dat ze voor hun vlaggenschiptelefoon geld toe moeten leggen.

Hun (uiteindelijke?) bedrijfstrategie is dat ze hardware met verlies (of breakeven) verkopen en dat ze proberen hun winst te behalen in het ecosysteem (in-OS aankopen).

[Reactie gewijzigd door anandus op 15 december 2016 10:00]

Hun CEO heeft gezegd dat ze telefoons verkopen zonder winst te maken.
"Basically we're giving [handsets] to you without making any money… we care about the recurring revenue streams over many years," he told Reuters in an interview."(reuters)

Dat is iets anders dan er verlies op maken of er geld op toeleggen, zoals jij suggereert.

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 15 december 2016 10:54]

Dat is een gedrufte business model strategie maar lijkt niet verkeerd uit te pakken. "we care about the recurring revenue streams over many years"
Dat is waar het allemaal om draait! Cashflow genereren.
Alleen op hun telefoons maken ze (volgens hun) verlies. Al hun andere producten zoals bijv die overpriced humidifier, powerbanks, stopcontacten, kabels, accessoires etc. Daar verdienen ze goed geld op.
Dit is het moment om als bedrijf te investeren in een UWP-app. Ik denk dat deze markt de komende paar jaar enorm wordt. Microsoft is lekker bezig en ik vermoed dat het tekenend is dat er niet gerept wordt over een Android-variant.
Ik hoor dit soort voorspellingen al sinds Windows Phone 7 heel eerlijk gezegd. Beetje voorbarig ook omdat er toevallig weer eens een enkel leuk tabletje bijkomt die voor de verandering geen Android of iOS draait.
Klopt. Probleem is dat de gebruikers veelal "vastgeroest zitten" in hun huidige belevingswereld van automatisering. Als ik aan mijn collega's laat zien wat er zoveel meer kan met cloud-based oplossingen zoals Office 365 op een tablet of telefoon, staan ze helemaal te glunderen en worden ineens helemaal enthousiast.

Onbekendheid en bang voor vernieuwing blijkt veelal de beperking om de overgang te maken.
Cloud-based oplossingen werken ook goed op een Apple of Android apparaat, daarvoor hoeft er niet overgestapt te worden naar Windows. MS brengt helaas te weinig ter tafel om Android en iOS van de troon te stoten (op mobiel gebied uiteraard). UWP gaat daar niet veel verandering in brengen de komende tijd en de concurrentie zit ook niet stil.

[Reactie gewijzigd door oef! op 15 december 2016 10:31]

Ben ik met je eens. Maar juist de drempel voor het onbekende is lager als een tablet gebruik maakt van een bekend interface als Windows 10.
Ja tot je de cloud in moet in het buitenland dan staat iedereen te huilen.
Windows Phone is dan ook echt totaal niet te vergelijken met een volledige Windows 10 versie op je tablet. Windows Phone was bij voorbaat al beperkt door het feit dat het later op de markt kwam en veel apps er niet voor waren (of een slechte versie).

Met windows 10 op de tablet kun je gewoon desktop "apps" draaien en zit je dus niet vast aan de magere Windows Store. Heel veel programma's werken behoorlijk prima en binnenkort komt er ook een virtueel touchpad uit voor W10 (waarmee je een touchpad zoals op een laptop kunt emuleren), dit kon overigens al met Touchmousepointer pro.

Ik zou zelf niet meer terug willen naar Android, heb zelf een Galaxy Tab S gehad maar sinds ik ben overgestapt op een Windows tablet merk ik dat ik veel meer kan en doe met het apparaat dan op mijn Android tablet (dat terwijl ik op telefoon niet anders wil dan Android).
Misschien niet, maar vraag me af of de gemiddelde consument daar nou zo op zit te wachten. Uiteindelijk gaat het gewoon om een goede touch-friendly app store en de kracht voor een grote groep mensen van tablets was nou juist het relatief simpele besturingssysteem.
Microsoft mag lekker bezig zijn, zelf zou ik nooit meer een Windows tablet kopen. Klinkt allemaal leuk, maar Windows is er niet klaar voor. Heb zelf een dual boot tablet, als ik naar Windows boot wordt ik helemaal gek. Gewoon niet gebruiksvriendelijk. Pas als Ik minimaal een toetsenbord aansluit gaat het beter. Terug in Android merk je dan pas hoe makkelijk de bediening is. Voor degene die hem koopt, neem er dus in vredesnaam en cover bij en beschouw hem als een laptop met ook een tablet modus, niet een tablet met los keyboard.
Google en Apple mogen dan lekker bezig zijn, zelf zou ik nooit meer een dergelijke tablet kopen. Windows heeft gewoon een tablet mode. Naar mijn ervaring gebruiksvriendelijker. En wil je ermee desktoppen, dan ga je naar desktop mode. Scheelt voor velen gelijk een apparaat.
Laten mensen dus in vredesnaam niet afgaan op je verhaal, maar lekker zelf hun conclusie trekken.

PS Waarschijnlijk moet je minder switchen. Of meer Windows gebruiken.
Dat doe ik. En kan dan juist in Windows alles snel vinden en meer. Met Android en iOS loop ik regelmatig te zoeken.

[Reactie gewijzigd door Tweaker1234 op 15 december 2016 11:34]

Absoluut, ieder zijn eigen conclusie,en de tablet mode is me bekend. Maar imo merk ik bij ieder gebruik dat Windows is bedacht met toetsenbord en muis of TouchPad in gedachten.
En kan dan juist in Windows alles snel vinden en meer. Met Android en iOS loop ik regelmatig te zoeken.
Heb het niet over de interface of waar je iets vind, maar echt over de algemene werking (alhoewel dit ook met elkaar te maken heeft. Bedoel dat het me niet uitmaakt of ik ip instellingen via settings-wifi-advanced settings verander of via rechterknie op start-configuratie-netwerk instwllingen-rechtsklik op adapter-eigenschappen-rechtsklik op tcp/ip en dan aanpassen, maar wel dat de Windows knoppen klein zijn, het toetsenbord niet automatisch verschijnt etc)

Maar een vb., de terug knop. Die zit bij Windows op de taskbar, welke autohide. Elke keer als ik in een app zit, is het dus minimaal 2 klikken verwijderd. Tenzij ik in de settings zit, dan vind je de terug knop linksboven.
Laatst most ik mijn WiFi settings veranderen, wat heerlijk was met al die kleine kleine knopjes zonder TouchPad. Of het toetsenbord, waar swipen voor woorden, zoals wel bekend met bijvoorbeeld Swift, zit er niet bij (alhoewel dit misschien aan de aantallen apps licht, niet aan Microsoft).

Je hebt trouwens wel gelijk dat ik niet (veel) Windows gebruik, maar heb het in het begin wel geprobeerd. Dit is als een Windows tablet gekocht, met Android erop als leuk. Maar is een Android tablet geworden.
Nee. Tablet mode is gedacht voor tablet. En dat merk je. Nou moet ik zeggen dat met nieuwere builds het wel beter is dan met de eerste. Misschien is het even geleden voor je?
Taskbar autohide standaard niet. En anders zet je taskbar autohide uit.
Met W10 heb je ook nog de task view knop op de taskbar. Nog makkelijker.
Toetsenbord verschijnt automatisch (in tablet mode)
WiFi aanpassen gaat in tablet mode met grote knoppen.
Je ontkracht je eigen verhaal :X
In vredesnaam :)

[Reactie gewijzigd door Tweaker1234 op 15 december 2016 17:05]

Waarom zou dat nu het moment zijn? Denk eerlijk gezegd dat dat moment niet echt gaat komen. Microsoft heeft dat inmiddels ook wel door. Ze zijn niet voor niets begonnen met Project Centennial.
UWP vergt van teveel vendoren te grote investeringen, en ik denk dat het nooit echt leading gaat worden. Ditzelfde probleem heeft er tevens voor gezorgd dat Windows 10 mobile eigenlijk ook mislukt is. Continuum is ook niet veel meer dan een negatieve gebruikerservaring. 9 van de 10 apps zijn niet toegestaan door MS.
Beter is het denk ik, gewoon de mobile wereld te verlaten. Dat zie je ook al. Microsoft heeft de hun apps eerder af voor IOS/Android dan voor hun eigen platform. Azure is de groeimarkt voor MS. Windows is dat niet meer.

Edit: Typo in Centennial

[Reactie gewijzigd door 785125 op 15 december 2016 10:39]

Het is Project Centennial, mochten mensen er op willen zoeken. Meer informatie:
https://www.microsoft.com...oad/details.aspx?id=51691
Idd, net als Samsung voor 12" tablets ook voor Windows in plaats van Android gekozen heeft.
Zijn die Core m3 CPU's passief te koelen?
Ja, de meeste tablets ermee zijn passief. De chip is min of meer vergelijkbaar met de Apple A10, ook qua verbruik.
de TDP van deze cpu is 3.5-7 watt, dus dat moet wel te doen zijn :)
Sterker nog, zover ik weet is een Core M altijd passief gekoeld.
Pas bij de i3 is er sprake van passieve of actieve koeling.

[Reactie gewijzigd door Tweaker1234 op 15 december 2016 09:23]

Niet altijd. In de intel core m stick is het actief gekoeld. Maar ik heb eigenlijk geenprobleem met dat geluid van de fan zoals velen wel hebben.

Btw mijn laptop van 13 inh met intel core i3 6100u koelt meestalpassief. En das tdp van 15 dus valt dat wel goed mee.
De Core M3 in de Surface Pro 4 wordt geheel passief gekoeld.
Xiaomi is lekker aan de weg aan het timmeren de laatste tijd, ze maken dan ook kwalitatief goed spul tegen hele lage prijzen. Ik merk dat ondanks dat het niet officieel verkrijgbaar is in Nederland ik al redelijk wat spulletjes van het merk begin te verzamelen.
Zoals wat voor spulletjes?!
In-ear koptelefoontje met een formidabele prijs-kwaliteit verhouding
De Pistons in-ears inderdaad. Zijn heel populair in de muziek en audio fora :)
En dat voor die prijs.
Oh man, ik had een jaar lang de Xiaomi Pistons 2, ik had ze voor 8 dollar gekocht, en wat een genot waren ze om te dragen. Geluid was alsof ze 45 dollar kostten en het ding zat heerlijk. Helaas na ongeveer 10 maanden begon het geluid in het rechteroortje uit te vallen, en dan moest je ff trekken of eraan friemelen.

Maar voor 8 dollar zijn ze geweldig.
Ik heb persoonlijk de Miband, Powerbanks, opladers en kabeltjes. Daarnaast zie ik op het forum steeds vaker bijvoorbeeld de Mi Router voorbij komen en natuurlijk de Redmi smartphones.
Ik heb de autolader en de powerbank en ben erg te spreken over de kwaliteit. Het is degelijk gebouwd, doet niet onder voor merken als samsung en apple en de prijs is een stuk gunstiger. Vooral een autolader die je telefoon in 1,5 uur op kan laden is prettig.
Ik kan niet voor FiXeR.nl spreken, maar er zijn een paar dingen van Xiaomi heel populair in Nederland:
* Telefoon
* Activity tracker
* Power bank
* Koptelefoon
Verder, iets minder populair:
* Tablet
* Tv box
* Router

Xiaomi maakt daarnaast allerlei producten, van smart home-apparatuur (schakelaars/lampen), health-apparatuur (weegschaal/luchtfilter/bloeddrukmeter) tot banale dingen zoals handschoenen. Maar dat doet het allemaal een stuk minder in NEderland dan bovenstaande producten.

[Reactie gewijzigd door anandus op 15 december 2016 10:05]

Vergeet de goedkope maar kwalitatief goede in-earphones niet. :)
Dank! Je hebt helemaal gelijk!
Ik heb ze zelf ook :P
En dan is er ook nog de Mi laptop. :)
Door de prijs-kwaliteit verhouding ook een interessante optie.

Ik ben inderdaad ook 'fan', naast een Redmi, powerbanks, de router heb ik sinds kort ook de oortjes van Xiaomi. :)
De Xiaomi oortjes zijn echt geweldig. Heb nu al zeker twee jaar Xiaomi oortjes heb en wil niks anders voor die prijs/kwaliteit verhouding.
Het grote probleem met Xiaomi is natuurlijk het intellectueel eigendom van de ontwerpen die ze misbruiken. Buiten China kan ze dat nog eens grote problemen opleveren, en dat zal dan ook de reden zijn dat ze daarbuiten niet leverbaar zijn.
Nee hoor, hier zit een 3.5mm jack in. ;)
Ik hoop ook een sd kaart ingang dat zou helemaal top zijn.
Zo te zien niet. Maar misschien met microSD. Er zijn wel adaptertjes om een SD-kaart in een microSD-slot te kunnen steken. Maar hij heeft sowieso ook USB, en Windows, dus alles werkt er gewoon op ;)
bedoelde uiteraard micro sd, sd is mijn gedachten uitgefaseerd
Ah ok, bij mij is SD nog wel echt een ding, omdat ik fotografeer :)
nette prijzen voor een kaby-lake soc en windows 10. ben benieuwd! :)

ik wil al tijden een tablet maar ik vind het gros te traag of te duur om m'n laptop te vervangen, dus wie weet. :D
Een keyboard-cover voor €13,50?
Ziet er uit als een instant buy voor mijn dochter voor school, met de cover

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee