Super Nintendo World gaat in 2020 open in Universal-pretpark in Japan

Universal Japan heeft bekendgemaakt dat zijn pretpark in Japan wordt uitgebreid met Super Nintendo World, met attracties die zijn gebaseerd op Nintendo-thema's. Universal trekt 50 miljard yen, omgerekend 408 miljoen euro uit voor de uitbreiding. Later volgen pretparken in de VS.

Super Nintendo World moet in 2020 gereed zijn, voordat de Olympische Spelen van dat jaar in Tokio van start gaan. Het pretpark in Japan is het eerste Universal-park dat uitgebreid wordt met Nintendo-attracties; later zal dat ook gebeuren bij de parken in Orlando en Hollywood. Wanneer de Amerikaanse pretparken een Super Nintendo World-uitbreiding krijgen, is nog niet bekend.

Specifieke details over de attracties in Super Nintendo World heeft Universal nog niet bekendgemaakt. In de aankondiging toont het bedrijf een conceptafbeelding waarop een Mario-wereld is te zien. De attracties worden gebaseerd op verschillende populaire Nintendo-personages.

Universal Studios Japan verwacht dat de kosten voor de uitbreiding meer dan 50 miljard yen zullen bedragen. Super Nintendo World krijgt een plek op wat op dit moment de parkeerplaats is en een nieuw stuk grond dat aan het bestaande gebied wordt toegevoegd.

Dat Universal zijn pretparken gaat uitbreiden met Nintendo-thema's is al langer bekend. Begin 2015 maakte Nintendo bekend een deal gesloten te hebben met Universal en in maart 2016 kwamen de plannen voor de uitbreiding in het Japanse pretpark al naar buiten. In de aankondiging van maandag wordt voor het eerst de officiële benaming van het Nintendo-themapark genoemd.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

12-12-2016 • 12:45

69 Linkedin

Submitter: -8-

Reacties (69)

69
67
14
1
0
34
Wijzig sortering
USJ is dus in Osaka, niet in Tokio voor degene die dat niet wisten. Ze willen dan misschien voor de olympische spelen klaar zijn maar Osaka is een kilometer of 600 van Tokio vandaan dus het is maar de vraag of er echt veel mensen komen tijdens die periode.

USJ is trouwens over het algemeen propvol dus klandizie zat waarschijnlijk.

Hoop wel dat ze het een beetje leuk aankleden. Het Harry Potter gedeelte is wel leuk, vooral in de winter maar eigenlijk is het vooral zooi verkopen. Er is maar een echte attractie.

De rest van de attracties zijn vrij oud en meer van hetzelfde. Vooral veel stilstaande of klein beetje bewegende wagentjes waarbij de actie vooral van schermen en effecten zoals water en wind komt.

Wat mij betreft is bv de Efteling een veel leuker park. Leuke attracties en alles is ook mooi aangekleed. USJ is zoals alles in Japan iets wat er wel aardig uitziet ergens neergeplemt zonder dat ze heel erg hebben nagedacht over hoe het geheel er nou uitziet.
Osaka is in 2.5 uur te bereiken met de Shinkansen hogesnelheidslijn.
Kan je gelijk nog eens €250 pp bijtellen aan treinkosten om heen en weer met de shinkansen te gaan :)
Gewoon een JR pass kopen, kan je onbeperkt met de Shinkansen reizen en in de JR lijnen in heel Japan.
Klopt, maar zelfs met een JR pass is het nog €240 pp erbij, als je 7 dagen gaat. Bij 14 dagen alweer €380 pp.
Ja het is een koopje om dan ongelimiteerd (behalve dan dat je niet in de meeste shinkansen treinen kan stappen) in Japan te kunnen reizen, maar het telt flink op als je reist met een familie :)
Je kan alleen niet met de Nozomi en de Mizuho. Wat imo niet echt een grote beperking is. Heb alles prima kunnen doen zonder die treinen :)
Een goed alternatief in dit geval is de nachtbus van Tokio naar Osaka.
Een van de best bewaarde geheimen van Japan: het voordelige en supercomfortabele (nacht-)busnetwerk.
Dat heb ik 4x gedaan en ik zou het echt afraden.

Je komt supervermoeid in de ochtend aan in Tokyo en dan moet je nog naar je hotel waar je dan nog niet mag inchecken meestal omdat het geen middag is.

Beter betaal je 100 euro meer voor de shinkansen en je bent binnen een paar uur in Tokyo.
Zoals @Dark_man al aangeeft, een JR Pass doet wonderen. Die pas zal je toch moeten kopen als je naar Japan gaat (anders zijn de treinprijzen niet te overzien inderdaad). De JR Pass is er overigens vanaf € 225 :P
Dat weet ik, maar een shinkansen ticket of railpass is niet bepaald goedkoop. De entree trouwens ook niet. Met een railpass mag je trouwens ook niet in de Nozomi geloof ik dus dan ben je nog eens 30 minuten langer onderweg geloof ik.

Vanaf Osaka is het trouwens nog 30 minuten met de trein naar USJ dus in totaal ben je makkelijk 4 uur onderweg vanuit Tokio. Je moet wel heel erg van Mario houden om daar zoveel tijd en geld aan te besteden.
Ik zou het doen, als ik er toch zou zijn ;) Gelijk een paar daagjes Kyoto aan plakken.
Maar inderdaad het ligt niet 'aan het station', dus met 2.5 uur ben je er nog niet (helemaal).
Osaka is de stad waar ik en m'n familie ongeveer de heft van het jaar verblijven. Voor mijn werk moet ik soms in Tokyo zijn en neem regelmatig shinkansen. Theoretisch is Osaka-Tokyo te doen in ongeveer 2.5 uur met de snelste en duurste (zonder speciale korting) nozomi treinen maar dan ben je er nog niet. Daarnaast is het park als wij meestal een bezoek brengen heel erg druk, ook om er te komen met de speciale trein

De maglev lijn is helaas nog lang niet klaar in 2020'😃 dan zal 2.5 uur om in het park te komen
vanaf Tokyo mogelijk moeten zijn :)
litebyte,

Ik woon ook in Osaka, misschien een keer een t.net meet doen? ;)
Ja is prima! We gaan eind maart terug. We wonen vlakbij Morinomiya station.
Die is leuk, ik vond de Sesame Street 4D ook grappig. Spiderman was ook tof, en de Terminator. Op een gegeven moment werd ik gevolgd door Japanse high school girls, liepen me maar achterna, terwijl mijn vriendin erbij was. Ze vroegen of ze met mij op de foto mochten, en mijn vriendin mocht de foto maken :) Ik was toen 36.... niet te geloven. Eerste keer dat ik in Japan was, was ik 22, ontieglijk veel op op de foto gezet door Japanse girls, purikura gemaakt en bij families thuis geweest op uitnodiging van zo'n studente. Terwijl ik gewoon op bezoek was bij een vriend van me. (die ook een tijd in Kobe heeft gewoond) Kan je meteen het Pokemon Center bezoek in Osaka. Vergeet ook niet de Kobe beef te eten, lekker yakiniku.

[Reactie gewijzigd door Wasabi! op 13 december 2016 14:11]

Ik woon in Osaka ;)

Tijdperk dat alles en iedereen met je op de foto wil is wel over. In de grote steden in ieder geval. Tenzij je een toerist bent dan heb je het nog wel eens maar als je er een beetje bijloopt zoals iedereen dan niet.

Dat of ze moeten niks van mij hebben ;P
Het was hartstikke leuk zo'n ervaring. Ze wilden ook mijn hoofdhaar voelen, kort geschoren, voelde mezelf al als attractie. Als gaijin kon ik ook zo makkelijk afspraakjes maken met Japanse dames (toen ik alleen was natuurlijk, wel basiscursus Japans gedaan). Mijn vriend is weer naar Tokyo verhuisd in oktober na 6 jaar weer in NL gewoond te hebben. Daarvoor had ie al 12 jaar in Tokyo en Kobe gewoond.
VETT, gezien de Japanse technologie kan dat wel eens een heel tof park worden. toch maar eens Japan aan het verlanglijstje toevoegen dan!
Het is een uitbreiding van een bestaand park. Ze zetten een gebouw met enkele verdiepingen. Hier spreken ze zelfs al van winkels en restaurants: http://www.usj.co.jp/nint...mpaign=nintendo_16_non_jp .
Dan moet ik je teleurstellen want Japan is wat dit betreft heel er kitsch, nep en vooral heel erg veel lampjes en herrie maar weinig substantie.

Disney land en USJ stellen in japan vrij weinig voor. Zoals ik al zei is een park zoals de Efteling veel mooier en leuker.
De Efteling is zeker een mooi park, helemaal door de nieuwste attracties van de laatste jaren. Maar het komt niet eens in de buurt bij Disney Sea, het tweede pretpark binnen het Disneyland Tokyo resort. Dat park is van een onovertroffen niveau met een aantal ijzersterke attracties. Staat ook bekend als het mooiste park van Disney ter wereld. Google maar eens wat foto's en video's. Het is naar mijn mening het mooiste en beste park waar ik tot nu toe ben geweest en ik heb al redelijk wat parken over de wereld bezocht.

Ook Universal Studios in Osaka is echt geen park van weinig substantie. Het is voor het grootste deel een kopie van attracties uit de VS, maar de attracties individueel hebben echt wel een hoger niveau dan de Efteling.

Nou kan smaak natuurlijk verschillen, maar om nou te zeggen dat deze parken in Japan weinig voorstellen is erg kort door de bocht.
Een hoger niveau dan de Efteling in USJ? Welke attracties dan?

Het is allemaal een variatie op een karretje wat heen en weer schud of misschien een klein beetje kan rijden maar voor de rest is het allemaal groter schermen met wind effecten om het gevoel te geven dat er iets gebeurd. De aankleding is ook niet bepaald denderend.

Het Harry Potter gedeelte is wel redelijk mooi maar ook die attractie is niet super speciaal en hangt voor een groot deel ook op actie op schermen al vond ik die gebolde schermen wel een mooi effect geven. Weet niet hoe het nu is sinds ze het naar 3d hebben veranderd.

De Efteling is kwa aankleding veel mooier en ook de attracties vind ik leuker omdat er veel meer variatie inzit en de gebruikte effecten veel leuker.

Disney sea ben ik niet geweest maar Disney land vond ik vooral oude meuk.
Bij de Efteling heb ik meer het idee dat je toeschouwer bent, heb me daar nooit volledig immersed gevoeld. De spiderman ride gaf me wel die volledige beleving. Harry Potter heb ik alleen in Orlando gedaan (in Osaka stond er een wachtrij van meer dan 4 uur voor) en vond ik een van de mooiste attracties daar.

Ik vind de Efteling absoluut geen slecht park, maar ik ga liever naar parken als Disney en Universal. Smaken verschillen :)
Wauw dat is wel heel cool :-) Jammer dat het in Japan is maar ben wel heel benieuwd naar de attracties die dit park gaat aanbieden.
Als je in Japan bent dan zijn er veel interessantere dingen dan een pretpark.

Geloof me, ben er 5x geweest en krijg er nog steeds geen genoeg van.
Het stukje artwork ziet er mooi uit, maar het is toch nog even wachten op definitieve beelden van de attracties die ze in petto hebben. Kan me wel voorstellen dat het heel wat (Japanse) Nintendo-fans gaat lokken.
Je zal daar in een Goomba kostuum rond moeten lopen, proberen mensen constant boven op je te springen!

Ik las trouwens de eerste paar woorden van de titel en hoopte stiekem op een Super Nintendo Classic aankondiging.
Ik las trouwens de eerste paar woorden van de titel en hoopte stiekem op een Super Nintendo Classic aankondiging.
Ik dacht half dat het om een nieuwe Switch game zou gaan :p
Of een Waddle Dee kostuum dat mensen constant proberen je op te zuigen :+
Het meeste geld gaat in de bakstenen zitten, met een vraagteken er op :+
Wat een leuk idee!
Daar kun je dus een groene rioolbuis in springen om 3 attracties over te slaan...
Nee je kan wel magic mushrooms eten om meer plezier te beleven.
Dat kan in elk pretpark...
Ik zeg: Tweakers.net, waar blijft die .Actie voor 2x gratis tickets voor een bezoekje aan Japan + Super Nintendo World? O-)
Als de actie ook wel de vlieger en hotelkosten dekt :p
De toegangstickets wil ik gerust wel zelf bekostigen :+
Ik denk dat gerust niet het juiste woord is. Deze parken zijn altijd idioot duur, zeker de Amerikaanse :+
Is nog altijd een kleinigheid tov de vliegtickets en hotelkosten, Japan is echt wel duur!
Staat ook nog op mijn verlanglijstje om te gaan bezoeken.
Voor de afstand valt Japan best wel nog mee. Vliegtuigtickets zijn te vinden voor minder dan 500 euro indien je flexibel bent wanneer je vliegt, en hotel- en restaurantkosten zijn quasi gelijk aan die in België en Nederland.
Japan is helemaal niet duur, dat is een mythe dat in stand wordt gehouden door mensen die er nooit zijn geweest.

Enige wat prijzig is zijn grote hotelkamers, een kleinere hotelkamer kan je boeken voor dezelfde prijs als Nederland.

Daarnaast is eten en drinken helemaal niet duur.
Wat de reacties hierboven zeggen. Ik ben er vorig jaar geweest (1 maand) en rondgetrokken met Railpass op zak en een mobieltje om AirBnBs uit te zoeken. Je bent vooral veel geld kwijt aan het feit dat je ALLES wil doen en OVERAL geweest wil zijn (en in mijn geval een maand uittrekt hiervoor ;)). Eten is goedkoper, drinken is goedkoper, AirBnB is (buiten Tokyo dan) ook vaak iets goedkoper dan de meeste Europese steden.
Als je gaat heb ik nog wel wat (verblijf)tips ;)
Ow hell yeah love that railpass! Die niet heel goedkoop is trouwens. Transport is vooral westers geprijsd in Japan :P Wel onvoorstelbaar efficient en comfortabel. Eten kan erg goedkoop. Ook heel erg duur :P En heeeel erg lekker.

Maar precies wat je zegt, je gaat niet naar Japan en vervolgens niks doen om te bezuinigen. Blijf dan beter thuis. Wil je actie, dan gaat de teller lopen. Wil je alleen maar actie, dan wordt het een dure trip. Maar wat mij betreft geen betere investering dan reizen. Hebben er al 2x keer een streep voor door de badkamer gezet XD hahaha
niet vergeten het drinken is zoveel beter ook dan in benelux... ik mis de automaten met alle niet bruis dranken :(
Ben er voor 400,- naar toe gevlogen (retourtje) als je een beetje goed zoekt kan je die tickets nog steeds vinden.

Vaak een overstap op moskou (wat overigens een prima vliegveld is). Hotels waren en zijn ook prima betaalbaar, niet duurder dan hier. En ook eten is niet duur, met een beetje zoeken kan je voor onder de 20 euro gewoon dineren.

Alleen alcohol is duur :) dus ik zou er gewoon heen gaan, geen idee waar al die wilde verhalen vandaan komen dat allea duur is, want dat vond ik zelf heel erg meevallen.
veel duurder dan de efteling zijn ze ook niet..
maar wel veeeel leuker.
Het is wel leuk alleen zou ik adviseren om doordeweeks te gaan.

In het weekend is het zo druk dat je minimaal 2 uur moet wachten voor een attractie.
dat is bijna bij alle parken,

als je iemand kent die "mindervalide" is dan is de wachttijd echt veeeeeeeel korter. zelfs in het weekend, ook al staat er een rij van 1-2uur
Tip: Europa park. Amper wachtrijen. Die wachtrijen zijn goed geoptimaliseerd, altijd meerdere treintjes op de baan :)
Dagje Efteling: 34,50 + 8 euro parkeren
Dagje Universal Hollywood: $99,99 + $18 parkeren (excl. tax).
Dagje Universal Japan: 7400 Yen = 60.33 euro

Scheelt bijna niks :+
Dagje rondlopen/aanschuiven in Universal Japan = 60 euro
Als je ook op meer dan 1 of 2 attracties wil zitten moet je wel die timeslot kaarten kopen.
Da's nog es 6000+ yen
Ligt eraan wanneer je gaat. En soms scheelt het ook om de Single Rider te pakken. Die snappen Japanners zelf niet zo goed. Heb Hollywood Dream: The Ride meerdere keren achter elkaar kunnen doen. Maar toen ik er was was Harry Potter nog niet open (2009). Dus die gekte is me gelukkig bespaard gebleven :)
single rider met een groep werkt ook gewoon prima, het jammere is dat je dan niet met elkaar gaat, maar je gaat wel veeel sneller in alle actracties.
Welke timeslot kaarten? Ben geweest in Universal Japan maar weet helemaal niet wat je bedoelt met timeslot kaarten.
zoiets als de fast-pass in disneyland
Gewoon de Express Pass dus :) https://www.usj.co.jp/e/ticket/express_pass.html

Laten we het niet ingewikkelder maken dan nodig :9
het was iets van een 5500 Yen als ik me niet vergis.

Er is ook een VIP ticket waar je 12000 Yen voor moest dokken om geen wachtrijen te moeten doorstaan.

Die wachtrijen zijn gemakkelijk 3u - 4u wachten voor een attractie.
Hoe meer +3 we dit geven hoe meer kans jongens!
Een pretpark bezoeken in Japan is echt leuk. Disney tokyo bezocht is al een feest om al die Japanners te zien in muizen pakjes enz. Ze zijn van de groep daar, dus allemaal t zelfde aan.
Hoe gaaf is dit!
Kan niet wachten om er veel youtube filmpjes van te kijken :)
lol, youtube en google maps ... het nieuwe vakantievieren
Heel gaaf dit! Ben sowieso nog van plan om in de toekomst naar Japan te gaan. Dit park meenemen in de trip zal geen slecht idee zijn :)

[Reactie gewijzigd door Cruxis op 12 december 2016 13:56]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee