Synology Surveillance Station krijgt Windows-client

Synology heeft de bèta van versie 8.0 van Surveillance Station uitgebracht. Bij die versie is een desktopclient beschikbaar gemaakt. Voorheen waren de camerabeelden uitsluitend beschikbaar via de browser.

De desktopclient is verkrijgbaar vanaf de website van Synology en werkt alleen op computers met Windows 7 of nieuwer. Het installatieprogramma is ongeveer 80MB groot. Er is ook een portable versie beschikbaar. Synology geeft aan dat voor het gebruik van de client op zijn minst de bètaversie van Surveillance Station 8.0 op de nas geïnstalleerd moet zijn. Het bedrijf lijkt ook aan een versie voor MacOS te werken.

Synology Surveillance Station is een applicatie voor de nassystemen van Synology. De applicatie maakt het mogelijk om de beelden van verschillende ip-camera's op te slaan op een nas en ze live of later te bekijken. Tot op heden waren de camerbabeelden uitsluitend bereikbaar binnen DiskStation Manager, het besturingssysteem voor de nasproducten van Synology, dat alleen in een browser te bekijken is.

Door Emile Witteman

Nieuwsposter

21-10-2016 • 15:52

68 Linkedin

Submitter: WRX2.5

Reacties (68)

68
62
37
3
0
12
Wijzig sortering
Gewoon dus een win32 app dus. Zonde, waarom dan niet meteen een UWP app? Op de een of andere manier lijkt dat toch niet goed aan te slaan bij developers.

/edit Bij nader inzien, ik snap het wel, alle gebruikers met WIndows 7 kan je dan niet bedienen en dat is toch ook nog wel een groot aandeel. Kan Microsoft niet gewoon de store beschikbaar maken voor WIndows 7?

[Reactie gewijzigd door gabba25 op 21 oktober 2016 16:01]

Ander ding is dat, afgaand op de screenshots en de downloadgrootte, de applicatie waarschijnlijk is gebouwd met Electron. Dat is een framework waarin in 1 executable een nodeJS proces en een Chromium browser draaien. Je kunt dus heel makkelijk bestaande HTML/JS code hergebruiken om een desktop client te maken.

Voor veel applicaties nog makkelijker dan HTML/JS in UWP

[Reactie gewijzigd door NKR op 21 oktober 2016 16:53]

De applicatie maakt gebruik van de Qt grafische toolkit. Ik kan deze keuze goed snappen, je kunt relatief eenvoudig een multiplatform applicatie schrijven die (als je je werk goed doet) erg efficient draait.
QT als multiplatform toolkit groeit veel harder dan UWP ooit zal groeien. Het is namelijk niet OS gebonden zoals UWP.
QT werkt ook nog eens op allerlei mobiele platformen en is de meest gebruikte GUI toolkit voor embedded systemen (Denk aan TOM TOM / Tesla Model S enz enz enz)

Nou dat is UWP nog een lachertje in dat opzicht qua multiplatform.
Kan Microsoft niet gewoon de store beschikbaar maken voor WIndows 7?
Nee. Het gaat niet alleen om de Store applicatie, maar ook om de WinRT api die UWP apps gebruiken en de mogelijkheid om apps in een sandbox te draaien. Als je dat wilt moet je gewoon upgraden naar Windows 10.
En waarom heeft Microsoft de WinRT sandbox ontwikkeld? Uit welk belang? Eigen belang of belang voor zijn klanten? En waar houden klanten van? Als hun leverancier dingen doet uit hun belang toch? Niet uit het belang van de leverancier?

Normaal doet een leverancier dan hun eigen belang verpakken in iets wat ook van groot belang is voor de klanten. Echter hier is dat niet zo. Zie hier de reden van het falen van UWP.
Lijkt me dat Win7 te veel mist in het OS om store en UWP te kunnen laten draaien.
/edit Bij nader inzien, ik snap het wel, alle gebruikers met WIndows 7 kan je dan niet bedienen en dat is toch ook nog wel een groot aandeel. Kan Microsoft niet gewoon de store beschikbaar maken voor WIndows 7?
Waarom zou MS een 7 jaar oud systeem moeten blijven voorzien van nieuwe features? Of wil je graag een tweede XP waar de halve wereld weigert te upgraden "want het werkt toch?".

Vind het zo krom hier op Tweakers. Als Android geen updates krijgt na 2 jaar is de wereld te klein, als Microsoft een nieuwe Windows versie gratis uitdeelt, idem dito.

Mensen die koppig op Windows 7 blijven zitten moeten sowieso niet gaan lopen piepen als straks de helft van de software die uitkomt niet meer werkt op hun systeem.
Ze zouden een knop moeten maken 'ik sluit mij hier bij aan'. Dan had ik die nou wel gedrukt.

Het is zelfs iets erger, mensen accepteren dat ze bij android misschien nog 1 update krijgen en daarna amper nog iets, terwijl ze van MS verwachten dat die hun systeem maar 15 jaar lang moet updaten (kostenloos).
Dat is helemaal niet krom of raar. Ik denk niet dat mensen verwachten dat er nieuwe features voor oude Windows uitgebracht worden (behalve hierboven iemand die de store wil in 7?), maar wel dat het ondersteund en veilig blijft. Een PC is toch heel iets anders dan een tablet of telefoon met Android, en moet veel langer z'n werk blijven doen (soms met software of hardware van duizenden euro's wat niet zomaar vervangen kan worden).

Daarnaast wordt Windows 10 gewoon niet goed ontvangen bij veel mensen, en bevat een hoop dingen wat men gewoon niet wil op een PC (stores en apps is daar een ding van). Als de nieuwere Windows gewoon 'goed' zou zijn, dan zou de roep om het blijven ondersteunen van de oude Windows ook minder zijn.

On-topic: plusje voor Synology dat dit dus gewoon een Win32 programma is. Als het een 'app' zou zijn, dan zou Synology gelijk 'exit' voor mij zijn.

[Reactie gewijzigd door 147126 op 21 oktober 2016 18:49]

Anoniem: 820209
@14712622 oktober 2016 01:26
Vreemd dat voor sommige mensen het uitbrengen van nieuwe software aanleiding is voor een MS rant.
ik denk dat mensen zouden willen dat hun telefoon ook langer veilig was en zijn werk bleef doen. Waarom zou een PC langer zijn werk moeten doen als een telefoon of tablet?
Waarom wil men elke 2 jaar een nieuwe telefoon? het is denk ik omdat het niet goed geupdate word.

[Reactie gewijzigd door gjmi op 24 oktober 2016 11:58]

[...]
Waarom zou MS een 7 jaar oud systeem moeten blijven voorzien van nieuwe features?
Omdat developers geen zin hebben om Windows 8-only programs te schrijven (marktaandeel), laat staan 10-only, en UWP dus niet van de grond komt. Niet dat UWP overigens zo indrukwekkend is - ik kom het vooral in de documentatie tegen in het kopje "API is not supported in UWP'.
MS probeert juist iedereen naar windows 10 te forceren door 7 simpelweg niet te ondersteunen met nieuwe dingen, anders stapt er helemaal niemand meer over...
UWP zou dan ook gewoon geen standaard mogen worden maar een feature. Iets wat Microsoft niet ziet zitten dus.
Die zijn er ook. In de vorm van een extra security layer door sandboxing.
heeft er iemand een download linkje? Hoef ik eindelijk geen andere brakke software meer te gebruiken.

Momenteel 2 Hikvision camera's en moet deze nu via de ingebouwde website van de camera's bekijken of inderdaad via de webbrowser naar de Synology zelf. Losse app is zoveel beter.
In het geval van Hikvision beschikken zij al jaren over een client voor je PC waar je camera's aan kunt toevoegen. Die had je dus kunnen gebruiken.

Verder inderdaad fijn dat Surveillance Station op deze manier een waardevolle toevoeging krijgt. Een stukje software installeren is voor veel mensen toch nog steeds prettiger dan een website.
Ik moest er zelf ook even naar zoeken, maar hier gevonden: https://www.synology.com/...SurveillanceStationClient

Net even geprobeerd en werkt uitstekend. Eindelijk weer eenvoudig de camerabeelden bekijken aangezien het in Chrome niet werkt vanwege het niet ondersteunen van de NPAPI-invoegtoepassing.
Als je hebt aangevinkt dat je beta software wilt instelleren dan komt het automatisch in je update lijst te staan. (bij mij in middels wel in iedergeval).
https://www.synology.com/...otes/#SurveillanceStation
To install the beta software on your Synology NAS

Log in to DSM using an account belonging to the administrators group.
Open Package Center.
Go to Settings > Beta.
Check the box marked Yes, I want to see beta versions!
Now you should be able to find and install packages that currently have a beta version available and compatible with your Synology NAS for public testing.
Remember to click from Installed > Feedback to help us out and report any issues or suggestions.
Bijzondere stap; zeker van Synology had ik juist een goede web-based solution verwacht. Ik hoop dat die ook eindelijk is aangepakt, want de browserondersteuning van de NPAPi-elementen in de 'huidige' versie is echt om te huilen; Ik kan mijn camera's alleen nog in Firefox bekijken...
Inderdaad. Een mooie WebRTC oplossing, die ook werkt op een moderne browser zonder plugins. En daarmee ook beschikbaar komt op Linux, ChromeOS, mobiel, enz. Nu redelijk baggeroplossing, dus een Windows Client is beetje een stapje terug naar mijn mening.
Precies. Begrijp hier werkelijk niks van. Het is toch veel handiger om dit browser-based te maken? Dan kun je het op elk OS gebruiken.

En inderdaad, op dit moment werkt het gewoon niet in alle browsers.
Eindelijk. _/-\o_
De browserplugin werkte namelijk alleen nog in Internet Explorer. Alle andere browsers hebben namelijk de api die de plugin gebruikt gestaakt.
Dat lijkt mij sterk.... Firefox werkt het gewoon...
Alleen in de 32 bits versie van Firefox.
ook in de 64 bits versie, als je ook de 32 bitsversie er naast geinstalleerd hebt.
kwam ik bij toeval achter.
https://www.synology.com/...otes/#SurveillanceStation

Hm, mijn DS410 wordt niet ondersteund. Erg jammer ... Iemand een idee of de finale wel ondersteund wordt? (Anders moet ik langzaam aan eens naar een nieuwe Synology uit gaan kijken.)
Reken er maar niet op. Heb om diezelfde reden mijn DS1010+/DX510 noodgedwongen met pensioen gestuurd. Staat best wel belangrijke data op, en wil dan wel graag de laatste updates. Maar er lijkt geen enkele update meer te komen voor de *10.
Ik denk dat ik maar eens naar een DS2xx kijk voor de surveillance enzo,en daarnaast dan de DS410 puur als opslag houdt (films/series stream gaat prima vanaf dat oudje).
De titel klopt niet lijkt me. Als ik via Safari inlog op mijn SS krijg ik de volgende melding: "Download Surveillance Station Client voor MacOS." Screenshot: https://snapr.pw/i/68f4798b88.png
Bovendien is een linkje naar de download misschien wel handig. ;) Sinds een week ben ik ook in het bezit van een IP camera, het instellen is een hoop goede. Maar als het werkt werkt het wel goed.
Klopt wel toch? Er is een windows client beschikbaar. In jouw screenshot gaat het om de melding dat de macos versie nog niet beschikbaar is maar binnenkort wel :)
Meh, waarom steken ze hier nu tijd in. Had ook liever een webversie zonder NPAPI gezien.
Ik zie de meerwaarde wel m.b.t. een simpel computertje + monitor only voor permanente live camerabeelden in een werkomgeving in je ooghoek b.v. Lang geleden had ik dit in een browser fullscreen voor elkaar met wat scriptjes maar dit lijkt me een stukje eenvoudiger booten...

Er komen overigens nog wat meer handige desktop features aan, o.a. Presto. Aldus de insight op het Synology 2017 event afgelopen week. :9
Inderdaad, vooral in een werkomgeving heb je toch vaak een monitor met een simpele PC waar je dit kan zien, die nergens anders voor bedoeld is als voor die camera's.
Daar zou je ook hun surveillance station cliënt voor kunnen gebruiken. Heb je alleen nog maar een muis en scherm nodig, hele handige dingetjes! Heb alleen ervaren dat de stream van enkele modellen camera's soms meer vertraging heeft via die unit dan via hun browser applicatie of mobiele app.
"Voorheen waren de camerabeelden uitsluitend beschikbaar via de browser". Dat is niet helemaal waar, de App " DS Cam" voor Android en IOS werkt ook prima.
Wel goed nieuws trouwens. Ik ben aan het kijken voor een goede extra outdoor camera. Ik heb nu de Ebode ipv58p2p maar die valt erg tegen. Iemand een mooie tip voor rond de 100 euro?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee