Spotify komt met gepersonaliseerde dagelijkse playlist 'zonder verrassingen'

Spotify introduceert een nieuwe functie met de naam Daily Mix. De dagelijks gegenereerde muziekkeuze wordt elke 24 uur geüpdatet en baseert net als Discover Weekly de muziek op het luistergedrag.

spotifyIn tegenstelling tot Discover Weekly kijkt Daily Mix vooral naar nummers die direct passen binnen het luistergedrag en niet naar nieuwe muziek die gebruikers waarschijnlijk leuk vinden, schrijft Spotify. Daily Mix verschijnt in de bibliotheek van de gebruiker in de laatste versie van Spotify op Android en iOS.

Om gebruikers nog beter te leren kennen, is er ook een 'ban'-knop, waarmee nummers van de lijst gegooid kunnen worden. Zo hoopt Spotify de gebruiker nog beter te kunnen bedienen via zijn algoritmes. Een 'hartje' doet logischerwijs precies het tegenovergestelde als de ban-knop.

Er verschijnen dagelijks verschillende Daily Mixes die allen een verschillende 'mood' aan zullen spreken. Voor nieuwe gebruikers duurt het een week of twee voordat Daily Mix verschijnt omdat het programma de gebruiker eerst moet leren 'kennen'.

Door Krijn Soeteman

Freelanceredacteur

27-09-2016 • 20:45

88 Linkedin

Reacties (88)

88
87
43
0
0
33
Wijzig sortering
Interessant, je wil toch juist wel verrassingen? En die "banknop" lijkt wel op de "unlove" van Deezer, die doet hetzelfde.
Nee niet iedereen wilt verrassingen, geen idee waarom jij dat denkt. Voor diegene die dat wel willen is er overigens ook een optie, discover weekly.

En die like/dislike functie hebben 90% van de streamingdiensten, bij google music heb ik dat ook altijd gehad (geen idee hoe oud het ondertussen is). Maar lekker boeiend hoe minder de diensten zich kunnen onderscheiden (door het allemaal toevoegen van extra functies) hoe meer ze op prijs concurreren wat dus voor de consument weer goed is.

Ik hoop dat spotify ook overneemt (van onder andere google music) dat je een aantal nummer kan selecteren en op basis daarvan een hele playlist bedenkt. Dit is hoe ik aan mijn nieuwe muziek kom. Dus niet op basis van alle muziek die ik luister maar op basis van muziek die ik selecteer.

Ik zit nu nog bij google music maar het veel goedkopere familieabonnement (15euro/6 personen) laat veel te lang op zich wachten in NL, en spotify is nu nog 2de keus, maar hoe meer ze toevoegen wat ik mis hoe meer kans dat ik overstap.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 27 september 2016 21:13]

Die 'Discover Weekly' was bij mij na een maand al niet verrassend meer, altijd hetzelfde riedeltje artiesten met 1 'aparte' track erbij. Waarschijnlijk omdat mijn muzieksmaak te niche is, maar ik was er redelijk snel klaar mee.

Google Music heeft me al meer nieuwe dingen in een week leren kennen dan Spotify in een half jaar. Ik ben dan ook overgestapt :)
Ah jah ik luister op mn werk zelf naar google music als ik het geluid mag doen ( we luisteren via airfoil allemaal naar hetzelfde) en de rest heeft spotify (want goedkoper) en mijn reggae nummers lopen veel verder uiteen dan die van mn collega dat word na een tijdje luisteren 50% bob marley en de rest is ook allemaal bekend. Dus mijn 'like' lijst groeit fagelijks met nieuwe nummers en fie van hem praktisch niet. Hij draait wel linux dus de die app is iets beperkter geloof ik, kan daar ook mee te maken gebben misschien...

Zelf ook spotify gehad bij KPN (gratis) maar mijn login weggegeven omdat ik het toen niet zo fijn vond als Google music.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 28 september 2016 08:45]

Het komt op mij een beetje pretentieus over met opmerkingen zoals; "want is goedkoper". Ik gebruik Spotify inmiddels zo lang als het bestaat en functioneert perfect en de kwaliteit is vrij in te stellen. Ik kan het niet vergelijken met Google Music, maar ik pretendeer ook niet uit de hoogte dat alleen het plebs gebruik maakt van Spotify.

De enige opmerking die ik zelf op Spotify heb, is het feit dat ze nog steeds geen goede automodule hebben, waardoor ik geen aanpassingen kan maken tijdens het rijden. De menu's zijn te klein. En ik heb principes wat het gebruik van mobile aangaat tijdens het rijden.
Lees dan ook even mijn vorige bericht ipv te doen of ik uit de hoogte praat...
Ik lees niets dat mijn interpretatie wijzigt. Ik zie vermelding van een optie die al sinds ik het gebruik aanwezig is en verder veel 'leren van Google'. Ik vond direct al dat je meer bezig was met/over Google dan daadwerkelijk iets aan de kaak te stellen over Spotify. Ik werd pas getriggerd te reageren toen je dat opvolgde met vermelde quote in de trant van; Want al mijn collega's zijn cheapskates *haalt neus op*.

Je hoort me niet zeggen dat je geen voorkeur mag hebben hoor. De nadruk hoeft echter niet te liggen op een gevoel van superioriteit en naar mijn idee doet dat het wel.
Ik wil zelf overstappen omdat het goedkoper is alleen wacht(e) ik nog op functionaliteit. Hoe kan ik dan spreken dat andere cheapskates zijn als ik zelf uit kijk ook voor die zelfde goedkopere optie te kunnen gaan?

En linkt me vrij logisch dat ik spreek vanuut hetgeen wat ik nu gebruik als ik een vergelijking maak, mijn prioriteit ligt dan ook op het vooruit gaan bij een eventuele overstap en niet achteruit...

Ik denk dat je gewoon hoort wat je wilt horen ipv wat ik aangeef. Begrijpend lezen is er duidelijk niet bij als je niet uit mijn andere bericht kan halen dat ik zelf juist ook maar ~2.50 wil betalen...

Maar speciaal voor jou om te bevestigen dat ik net z'n cheapskate ben als ik mijn neus voor op haal (volgena jou dan) een quote van een deel van mijn eerdere bericht:
Ik zit nu nog bij google music maar het veel goedkopere familieabonnement (15euro/6 personen) laat veel te lang op zich wachten in NL, en spotify is nu nog 2de keus, maar hoe meer ze toevoegen wat ik mis hoe meer kans dat ik overstap.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 28 september 2016 15:19]

Mbt tot je wens: dat kan al een tijd in Spotify. Je kunt een 'Radio' (= eigenlijk een continue playlist) genereren op basis van een artiest/nummer/playlist. Vervolgens kun je die radio finetunen door thumbs up/down te geven per nummer dat voorbij komt.

Ook kun je nieuwe nummers toevoegen aan playlists op basis van wat er al in die playlist staat. De nieuwe nummers staan onderaan en zijn eenvoudig toe te voegen.
Thanks voor de uitleg, ik heb die hele radiofunctie van Spotify nooit gesnapt...
Inderdaad, die "verrassingen" zijn precies waarom ik discover weekly opgegeven heb, t meeste was echt gewoon helemaal niks voor mij. Dan zit je 2 uur muziek te luisteren waar je één nieuw nummer ontdekt. Als ik een bepaalde stijl heb, is het niet logisch om me alleen maar muziek buiten die stijl aan te raden.
Waar ik zelf heel erg op zoek naar was..

- ff terzijde is dit een prima functionaliteit. Doet mij denken aan Winamp vroeger met een reuze muziek verzameling. (die had ook een 'like' algoritme)

Is het nou mogelijk om met 1 specifiek nummer afspeellijsten door te zoeken?
Vaak vind ik een specifiek nummertje best leuk, maar kan ik totaal niet op een afspeellijst komen, waar nog meer hetzelfde soort nummer op staat.
idd, de meeste nummers in de lijst die hij voor mij genereert elke week is allang geen verrassing meer. kon ik nou maar nummers afwijzen... dan kwamen er wat nieuwen in voor.
Ja en zoals de 15 andere muziekdiensten zoals Pandora en Last.fm ver voor Deezer hadden.
Pandora :D daarmee kon je nog eens nieuwe/onbekende muziek ontdekken.
Wat een fantastische dienst!
Nou, ik ben benieuwd naar de implementatie hiervan.

Vooralsnog verwacht ik er weinig van.
Naast mezelf gebruikt mijn dochtertje en mijn vriendin het account ook en die luisteren allemaal andere muziek.
Met zo'n automatische lijst komt dat natuurlijk door elkaar en dat is niet de bedoeling.

Maar misschien heb ik het mis, ik zie het voorlopig nog niet als een toegevoegde waarde.
Niet altijd, ik heb ook wel eens lijsten gehad vol muziek die ikzelf niks vind

Een lijst die beter passende muziek heeft is voor de dagen dat ik niet in de mood ben voor nieuwe dingen is dan perfect

[Reactie gewijzigd door mission op 28 september 2016 13:40]

Waarom enkel iOS en Android, wrm nog niet op m'n Windows PC?
Je kunt de mixes wel op PC beluisteren door terwijl je op PC aan het luisteren bent de app te openen, aan te geven dat je op PC wilt blijven luisteren en dan de mix te starten.
Ja, maar waarom geven ze dan niet gelijk een update naar PC? Beetje omweg voor ons zo
Hmm doe ik ook voor running, goed plan!

edit: werkt trouwens...

[Reactie gewijzigd door jerrixbe op 27 september 2016 21:24]

Erg omslachtig en onmogelijk met windows phone. Ik snap inderdaad niet waarom ze de desktop app niet direct updaten...
Verder lijkt het me wel een mooie functie, vooral door de verschillende types.
Als ik het goed begrijp vereist dit alsnog een Android of iOS device. Beetje lastig voor mensen met enkel een Windows Phone toestel, waaronder ik :(
Niet mogelijk met windows phone... zucht

Eigenlijk ben ik niet meer tevreden met spotify na het verwijderen van de lyrics en notifications van nieuwe albums.
Maar ik heb ondertussen al zoveel playlists aangemaakt.. ik wil ze niet verliezen
Je kan je playlisten bij veel diensten gewoon importeren. (Desnoods met een beetje googlen)
Waarom ook niet in de webplayer? En nog steeds niet in html5?
Goede toevoeging. Snapte het algoritme achter de weekly selection al niet helemaal.
Zaten soms wat leuke nummers tussen, maar het gros was van het niveau;
"Owww... We zien dat je Mozarts 40e symfonie hebt beluisterd, dan vindt je Feest Dj Piet met Hoempa doempa tra la la misschien ook leuk?!" 8)7
Geinig dat je dat zegt, mijn weekly vind ik just erg goed. Heb er eigenlijk nooit rare verrassingen tussen zitten. Ik luister behoorlijk veel en heb veel favoriete nummers dus dat zal em wel genoeg materiaal geven. :P
Precies bij mij ook. En uit een onderzoek op tv bleek ook dat Spotify de beste algoritmen heeft van de stremmingdiensten.
Het lijkt mij weinig waarschijnlijk dat "een onderzoek op tv" betrouwbare resultaten produceert.
Jumping to conclusions. Het onderzoek was uitgevoerd door een hogeschool voor muziek.
Hogeschool voor muziek doet onderzoek naar algoritmen :)
Dan zullen ze ongetwijfeld wel een persbericht met goeie bronnen hebben gepubliceerd? Graag linken aub.
http://kassa.vara.nl/nieu...-meeste-waar-voor-je-geld

De algoritme van Spotify scoort het cijfer 9, waar die van Apple op een 5 uitkomt.

bronnen naar algoritmen zijn er niet, want die zijn niet openbaar

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 28 september 2016 07:57]

Ben de laatste maanden ook zeer ontevreden over de Discover Weekly. Ik heb ooit een paar maanden geleden twee nummers van Marco Borsato toegevoegd en nu is 80% van de nummers Nederlandstalig van The Party Animals tot Zanger Rinus. 90% van het muziek uit mijn lijst (en wat ik luister) is over het algemeen Engelse Pop of Rock. :z
Niks tegen Pé & Rinus hè?
Hier hetzelfde, een dochter die op de Sonos thuis mijn spotify account gebruikt om naar K3 te luisteren. Daar gaat mijn discover weekly ...
Ik vind het algoritme heel bewonderenswaardig; heb al veel nieuwe muziek ontdekt via Discover Weekly. Wel moet ik toegeven dat ik doorgaans maximaal 50% van de discoweekly opsla, en in een ongunstig geval helemaal niks.

[Reactie gewijzigd door Tuktop op 27 september 2016 21:41]

Het is denkik maar net hoe je het bekijkt.
50% aan nieuwe liedjes in je speellijst is veel/leuk/interessant.
Maar als je kijkt dat de 50% je geen bal interesseert, en je gewoon rustig "jou" muziek wil luisteren, dan is het weer heel slecht :p

Was 't glas half vol of half leeg?

Maar de functie is denkik voor het zoeken van nieuwe muziek, niet om rustig vertrouwde muziek te luisteren.
Ik denk dat het gebruik van ”het voting systeem" het wat finetuned, het even een richting moet zoeken en het programma soms even checkt of je toch niet geïnteresseerd bent in een ander muziekje.
Maar dat is natuurlijk niet handig als je bezig bent en niet lastiggevallen wil worden door muziek die niet bij je past.
Ik ben al happy als ik 1 of 2 artiesten/nummer ontdek via Discover weekly. Dan is het voor mij geslaagd.
Het glas is m.i. zeker halfvol! Vind het heus niet erg om een aantal nummers voorbij te horen komen die ik niks vindt; als er vervolgens een enkel pareltje tussenzit vind ik het al heel wat. Het ontdekken van een nieuwe artiest kan langdurig plezier opleveren. Je kunt die artiest volgen en zo krijg je steeds meer meldingen met nieuwe releases van bands die je tof vindt...
Bij mij zitten er juist altijd goede suggesties tussen! Werkt erg goed :)
Grappig dat het bij veel mensen dus juist wel goed werkt, ik heb het pas een paar weken en kan nu al bijna niks nieuws meer vinden. Hij blijft de zelfde artiesten, albums en nummers maar aanbieden.

Waar ik met dit juist bang voor ben is dat hij alles door elkaar gooit wat ik luister, piano/liquid drum and bass/trance/house. Terwijl ik liquid en piano luister voor het slapen gaan en de rest wanneer ik daar maar net zin in heb.
Klinkt als een goede muzieksmaak, ik hoop voor jou dat ze het niet teveel gaan mixen!
Dat is zoals ik het nu zie nu juist het fijne van verschillende dagelijke mixen. Ik zie bij mij nu iig een mix met alleen metal, een met alleen industrial, en een met alleen dance.
Ik snap helemaal wat je bedoelt. Voor mijn playlist is de logica ook totaal zoek. Ik heb steeds meer het idee dat de playlist een weekly discovery is van muziek die ik totaal niet leuk vind. Er komt bij mij steeds meer nederlandse muziek bij, zoals Stef Ekkel, Henk Wijngaard of rapmuziek, waar ik totaal niet van hou. Ik skip deze nummers altijd en voeg nummers die ik wel leuk vind op in mijn playlist.
Dat wordt helemaal niets hier... Ik luister zelf naar Spotify, maar mijn vrouw ook, en we draaien ook regelmatig kindermuziek er vanaf voor de kinderen... Alles van één account. Ik geloof niet dat ik veel behoefte heb aan Thomas de trein tijdens een avondje chillen met een glaasje wijn...
Nou begrijpend lezen is ook een kunst. 'Er verschijnen dagelijks verschillende Daily Mixes die allen een verschillende 'mood' aan zullen spreken.'

Je zal dus een 'romantische' of soortgelijke Daily Mix hebben, zonder Thomas de Trein.
Dan nog is het hele suggestie systeem van spotify volkomen ruk als je het mij vraagt. Ik heb zelden tot nooit iets tussen de discover lijst staan dat ik leuk vind. Ook is een groot deel van de discover lijst gebaseerd op een of andere flutartiest die al een keer eerder is aangeraden, waar ik een half nummer van heb gedraaid en ik vervolgens heb afgezet omdat ik het helemaal niets vond. Ondanks dat komt er dan onder discover een kopje met suggesties op basis van die artiest. Ook komen er suggesties langs die helemaal niets te maken hebben met de band waarop de suggestie is gebaseerd, ik kan ook nergens aangeven dat ik een bepaalde artiest niet wil horen, als ik iedere keer die artiest skip als deze langs komt moet toch op een of andere manier wel een keer duidelijk worden dat ik deze niet wil horen lijkt me? Maar nee.
Een ding is zeker, Last FM is heel veel beter in suggesties dan Spotify.
Confirmation bias... Ik heb precies het tegenovergestelde, ik ben zeer tevreden met de discover weekly functie. Ik heb rond de 100 afspeellijsten met duizenden nummers. Dus spotify kan daardoor een goed profiel samenstellen, waardoor ik elke week minimaal 50% voor mij nieuwe leuke muziek ontdek.

Wilt dit zeggen dat het altijd werkt? Nee, het werkt voor mij en voor mensen die vergelijkbaar zijn met mij.

Maar om nu te zeggen dat het niet werkt, omdat jij er vrij weinig hebt, is gewoon onjuist.
Ja ik ben het eigenlijk met je eens, ik krijg ook niet veel goede suggesties in Discover Weekly of in Playlist Radio. Dat neemt niet weg dat een Daily Mix met een avond 'mood' geen kindermuziek zal hebben.
moet zeggen dat spotify voor mij vaak bekende artiesten in de weekly heeft staan..

maar dat hier toch ook een heleboel vergelijkbaar materiaal in staat.
natuurlijk kan het niet tippen aan last.fm maar er staan toch verassende dingen tussen.

ik weet niet hoeveel muziek je ongeveer draait? meer muziek betekend ook vaak een bredere selectie om uit te kiezen (als dit allemaal in hetzelfde genre valt is het makkelijker natuurlijk)

als je van columbiaanse panfluit muziek naar death metal gaat is het natuurlijk moeilijk om een lijst samen te stellen.

ik ben voor 75% tevreden met de weekly en zie de daily dan ook als een mooie optie (alhoewel ik tegenwoordig minder vaak aan muziek luisteren toe kom dan eerder)
Het is eigenlijk de bedoeling dat jij en je vrouw natuurlijk een eigen account hebben. In dat geval kan je dan gelijk met spotify family voor 1.5x de prijs van 1 enkel account in totaal 6 accounts maken waaronder je dan accounts kan maken voor de kinderen met Thomas de trein :)

Samen met zijn allen een account gebruiken is dan wel goedkoper maar er kan in dat geval maar een persoon tegelijkertijd luisteren, dit is al snel een probleem als meerdere mensen spotify willen gebruiken op hetzelfde moment.
Ik begrijp precies wat je bedoelt, maar ook wat ATS beschijt. Ik deel samen met mijn vrienden (samenwoonde) een spotify account, omdat wij de abandonment "gratis" via de KPN hebben lopen. Deze kan je niet upgraden en dus om hier nogmaals 15 euro extra erbij te betalen voor iets dat je eigenlijk al hebt vind ik nét iets te duur, beetje jammer.
Ik heb de klachten ook al eerder gehoord over het feit dat KPN geen optie bied om dit "gratis" spotify abonnement te upgraden naar een family abonnement, dit is natuurlijk belachelijk vooral bij een Alles-in-1 abonnement sinds deze juist gericht is op huishouden en dus waarschijnlijk een groep personen.

Zelf persoonlijk ben ik fel tegen dit soort koppel verkopen van diensten, ik geloof ook niet dat "gratis" spotify bij dergelijke abonnementen ook daadwerkelijk gratis is.

OT: Overigens vindt ik KPN in mijn eigen ervaring toch al brak met "tot 60 Mbit/s download" wat in de praktijk soms 20mbps of minder is...

[Reactie gewijzigd door seapip op 28 september 2016 00:17]

Zelf persoonlijk ben ik fel tegen dit soort koppel verkopen van diensten, ik geloof ook niet dat "gratis" spotify bij dergelijke abonnementen ook daadwerkelijk gratis is.
Net zo min als dat je voor "gratis" handoeken spaart bij elke tankbeurt.
Er zit vast wel ergens iets ingecalculeerd in de prijs. Maar het feit blijft: het is vaak goedkoper dan dan een abo afsluiten bij Spotify zelf.

Ik moest zelf een bepaald abonnement hebben voor internet en vaste telefonie, daar zit Spotify dan bij. De prijs moet ik toch betalen; dus Spotify erbij is mooi meegenomen. Trap ik m'n abo van €10 de deur uit... Prima geregeld. Mij maakt het niet uit dat het bij de prijs inzit. ;)
OT: Overigens vindt ik KPN in mijn eigen ervaring toch al brak met "tot 60 Mbit/s download" wat in de praktijk soms 20mbps of minder is...
Tja, dat is ADSL. Dat is helaas bij alle providers over ADSL zo.
Ik heb hier 500/500 glasvezel van KPN; en ik krijg gemiddeld 525MBit down en 493MBit up... Houden zich prima aan de geadverteerde snelheid, en met glasvezel kan dat nu eenmaal makkelijker dan bij ADSL.

Met VDSL heb je hier hopelijk veel minder last van en gaan je snelheden omhoog, KPN is druk bezig met de uitrol daarvan.
Dat is inderdaad precies de situatie: Spotify via KPN, en geen upgrade mogelijk naar Family. En KPN is waar ik woon veruit de beste optie om diverse redenen. Overigens zal KPN absoluut niet de normale prijs van €10 per abonnee betalen. Juist doordat ze in bulk inkopen zal het goedkoper zijn, rekening houdend dat maar een beperkt deel van de abonnees ook daadwerkelijk regelmatig gebruik zal maken van de service. Maar ze kunnen er intussen wel mee adverteren (en een deel van de kosten zal dus uit het marketingbudget zijn). Al met al zullen de kosten voor een klant een stuk lager zijn dan los afsluiten.

Bovendien gebruiken we Spotify vooral via ons Squeezebox-systeem, zodat we de muziek kunnen streamen naar de woonkamer, de keuken (al dan tegelijk), of juist naar de slaapkamer van een van de kinderen. Dat maakt het gebruik ervan via verschillende accounts toch al lastiger, omdat één centrale server de connectie met Spotify maakt.
Tja, dat heb je er zelf van gemaakt he. :)

Je kunt ook Spotify Family nemen en ieder zijn eigen account geven.,
Waarom nog niet voor de desktop? Die gebruik ik meestal tijdens het werk/studie.
Net uitgeprobeerd (mijn eerste 3 daily mixes) maar er zat geen andere muziek in dan dat al in mijn library zit,.. dus ik ken alles al... :P
Dat is dus het idee achter die mixes
Dat ik luister naar waar ik altijd al naar luister?.... maar daar luister ik altijd al naar!
Maar dan een mix van al je playlists. Of tenminste meer variatie. Als je nieuwe nummers wilt horen dan is er discover weekly. En je zou een radio kunnen starten gebaseerd op een bepaald nummer, artiest of album.
Discover weekly, ik ben er behoorlijk blij mee! Van mij mag er een Discover Montly, Quartilly and nog veel meer bijkomen.

Mijn muzieksmaak is nogal breed te noemen. Van Hindi tot Frans en van Engels tot Arabisch. Daarna van Russisch tot Turks en Albanees. Om maar niet over de genres te spreken.

Iedere week heb ik een behoorlijk leuke Discover weekly. Ik kan niet wachten tot de daily mix uitkomt!
Hmm, hoop dat het beter is dan de weekly mix. Heb daar af en toe leuke nummers uit gehaald maar de laatste paar weken is de weekly lijst en compleet waardeloos voor mij.
Toch grappig om om de reacties te lezen en te beseffen hoe de meesten erg blij zijn met zo'n nieuw algoritme.

Ik gebruik in Spotify "zoeken" en mijn playlists. Dus mijn eerste gedachte bij dit artikel was Nee toch, niet meer toeters en bellen. Als Spotify maar geen bloatware wordt.

Maar het wordt gewoon goed ontvangen. Nou dat is dan tof toch!
Ik weet niet of ik de enige ben, maar ik heb de indruk dat we de laatste jaren nogal snel gefascineerd zijn geraakt door relatief kleine aanpassingen.
Tegenwoordig is het nieuws wanneer er een nieuwe knop in een app of mobile OS tevoorschijn komt, of wanneer meldingen lichtjes anders worden weergegeven, of ...
Akkoord, deze playlist feature is nog net iets anders, en voegt echt iets toe.
Nog iemand die er zo over denkt, of ben ik echt de enige?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee