Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 84 reacties

Samsung zou een mechanisme in de Galaxy Note 5 hebben gezet dat de stylus laat terugveren als de gebruiker die verkeerd om in de behuizing steekt. Het zou gaan om een onderdeeltje dat wordt toegevoegd en niet om een gewijzigd ontwerp.

Een foto van Android-fansite Phandroid toont de twee versies van de Note 5 naast elkaar. Bij de nieuwe variant is een wit onderdeeltje te zien dat een veel kleiner zwart mechanisme om de pen terug te doen veren vervangt. Volgens de anonieme bron van de Android-site fungeert het systeem goed.

Vlak na de release van de Note 5 afgelopen najaar kwam naar voren dat het omgekeerd terugstoppen van de stylus voor schade kon zorgen. Als de stylus er omgekeerd inzit, zal het verwijderen 'waarschijnlijk wel lukken', maar is de kans aanwezig dat het systeem dat de stylus detecteert, stukgaat. Als dat mechanisme stuk is, 'weet' de smartphone niet of de stylus er wel of niet inzit en werken bijbehorende softwarefeatures niet meer. Samsungs reactie was een advies aan gebruikers om de handleiding te lezen.

De Note 5 zal niet in de Benelux uitkomen, omdat Europeanen volgens Samsung de stylus in beperkte mate gebruiken. In plaats daarvan komt Samsung met de Galaxy S6 Edge+, die geen stylus heeft.

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (84)

Om mensen een idee te geven, de Stylus ziet er zo uit.

Ik vraag mij bij dit soort dingen af waarom een telefoonproducent dit niet dummy proof maakt. Daarnaast word er ook niet gemeld hoe dit detectiemechanise kapot kan gaan, hij past er immers niet volledig in.

Edit: hyperlink van tweakers over het hoofd gezien omtrent vorig artikel, overigens staat het hier nog gedetailleerder verteld met foto's van open telefoon.

[Reactie gewijzigd door Slavy op 19 januari 2016 09:20]

Vraag me persoonlijk af in hoeverre gebruikers dan ook daadwerkelijk kracht hebben moeten zetten om de stylus weer in en uit het toestel te krijgen. Als iets niet past dan gaat het toch op een gegeven moment niet verder (zoals je tweede link) ik snap persoonlijk niet waarom mensen dan zo debiel zijn en dan de boel omzeep helpen door de stylus te forceren :F
Dat is een goede vraag die je stelt omdat ik met Samsung ook eens zoiets heb meegemaakt waar het niet duidelijk was hoeveel kracht je moest uitoefenen op een onderdeel.

Ik kreeg een samsung tablet met 4G. Ik ben sinds 2007 een iOS gebruiker dus uit mijn eigen ervaring is het plaatsen van een SIM kaart heel logisch. Je verwijdert de tray, plaatst de sim in de tray en je glijdt de tray in het toestel en klaar is kees. Bij die Samsung zat zo geen tray. Er zat daar een klepje op om het sim slot te verbergen en je moest dus die sim in het apparaat duwen. Ik kreeg die SIM totaal niet in het toestel geduwd. Heb er uren mee bezig geweest omdat het leek alsof er iets in het SIM slot verhinderde om de SIM er helemaal in te duwen. Ik ben toen naar de winkel gestapt, de winkelier kreeg het er eerst ook niet ingeramd en moest zelfs een schaar nemen om de SIM er met geweld in te duwen en me vervolgens aan te kijken met een blik van "zo moeilijk was het toch niet"

Moest ik dus zo'n Note hebben en de stylus er verkeerd in steken heb ik geleerd dat je een schroevendraaier moet nemen en hem er met het volle geweld in rammen. ;)

Fout ligt dus echt wel bij Samsung omdat ze niet een duidelijke gebruikservaring hebben voor onderdelen over al hun producten. Bij Apple weet ik dat als je iets met een schaar of schroevendraaier met alle macht in het toestel probeert te steken je fout bezig bent. Bij Samsung kan het zijn dat je doordat je een onderdeel er wel moet in rammen je denkt dat het bij alle onderdelen zo moet zijn.

De note stylus is echt een klassiek voorbeeld van hoe slecht Samsung nadenkt over design. Gewoon het uiteinde breder maken dan de ingang en iedereen weet direct dat het anders moet.
Hieronder een reactie
"Call me dumb, stupid, blonde, whatever you want. I got this phone because it has a the biggest screen on a android platform and I’m disabled so it helps a lot. I didn’t even know it came with a stylus or in fact that it’s not a stylus at all. I got the phone 2 days ago, and bearly know how to use it yet. There was no warning about this, so it didn’t even dawn on me to pay more attention. I’ve never had a piece of technology so fragile that putting in the stylus backwards breaks the damn thing! In fact doesn’t my DS prevent me from doing so.?Anyways, so here I am late at night, and my phone screams at me when I forget to put the pen back, so I picked it up off the couch and put it in …backwards! I pulled it out rather easily, I noticed that I stuck it in backwards right away, but I think I still broke it. Like I said call me whatever name you want, I don’t care . I just want to know what to do about it. How much functionality have I lost? It doesn’t make a whoosh noise when I take the pen out, nor does it pop up the black note screen (which I barely knew what to do with anyway). The button on the S-PEN still seems to work…again not sure because I just got it and being disabled haven’t had enough time with it in my hands to figure out all this phone can do. I was going to take a class or watch videos, because I was excited to have such an awesome phone for once. Can someone help? Should I pay the $50 on my insurance, or can I even? Is it worth it? Is Samsung going to do anything? Please help this silly dumb blonde . I’m so pissed at myself. …but there should be a warning. C’mon McDonald’s has to put a warning on Hot Coffee! If I had been warned I would have been more cognizant about it, and it probably wouldn’t have happened"
Kan gebeuren dus

[Reactie gewijzigd door B.Gerrits op 19 januari 2016 10:14]

Die heeft dus overduidelijk de handleiding niet gelezen....plus dat ze totaal geen interesse lijkt te hebben in ook maar 1 seconde uitzoeken hoe d'r hele dure smartphone werkt.....
Daar hoeft Samsung niet voor te waarschuwen, als je lomp bent moet je met de consequenties leren leven, gehandicapt of niet.
Nouja, je moet als fabrikant rekening houden dat er gewoon "wat minder slimme" mensen op de wereld rondlopen die niet zo handig zijn met hardware. De genoemde Nintendo DS heeft een nokje bovenop de stylus die voorkomt dat je hem verkeerdom insteekt. Waarom zit zoiets niet op de stylus van Samsung?

Kijk, ik ben het met je eens dat het stom en onlogisch is om hem andersom in te steken, zeker als je ziet hoe die pen eruit ziet. Ik snap niet hoe iemand hem er andersom in kan steken. Maar wat voor ons logisch is (en wij zijn dan technisch geïnteresseerd) is niet voor iedereen even logisch. En zoals ik al zei: daar moet je als fabrikant wel rekening mee houden. Het is niet alsof het veel kracht kost om hem er andersom in te steken. Niet dat ik het zelf heb geprobeerd, maar dat zie ik in gebruikerservaringen op youtube...

Overigens heb ik niet eens een handleiding bij mijn smartphone gekregen. Die moest je downloaden en ook dat heb ik niet gedaan. Het is een smartphone. Als die zo makkelijk kapot gaat, moet je er een waarschuwingsstickertje op doen ofzo...

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 19 januari 2016 12:15]

dat blondje is wel héél erg blond ....
ze zegt dat samsung een waarschuwing moet geven... maar tegelijk failt ze om die waarschuwing te lezen die duidelijk in de handleiding staat ...

mjah sorry dan hé; ziekte van tegenwoordig hé; eerst roepen, dan denken...; eerst doen, dan vragen janken
Je mist het punt echt compleet. Die waarschuwing staat in de handleiding, niet op de telefoon of op de pen zelf. Hoeveel mensen lezen daadwerkelijk de handleiding? Als jij een nieuwe auto wil kopen, lees je ook nog voor de proefrit het hele instructieboekje door zodat je zeker weet dat je alle waarschuwingen gelezen hebt? Of herken je de pedalen, het stuur en de pook en verwacht je dat die linker hendel naast het stuur voor de richtingaanwijzer is en die rechts voor de ruitenwisser? Als de fabrikant de pedalen verwisselt en je hierop wijst in het instructieboekje kun je lachen... :P

Een apparaat wekt verwachtingen en je mag van de fabrikant een minimale inspanning verwachten om dit soort schades te voorkomen. En het is _zo_ makkelijk om dit foolproof te maken! Eén nokje dat qua kosten niet terug te vinden is op de totaalprijs van zo'n Note... Dat is alles wat nodig is.

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 19 januari 2016 12:42]

Als ik iets koop dat veel geld kost, ben ik er 1. voorzichtig mee en 2. lees ik me wel degelijk in over alles dat ik nog niet weet van het apparaat. Dus ja, ook bij mijn auto.
Ik zal wel weer apart zijn, maar vreemd genoeg nog nooit een telefoon kapot gemaakt of m'n auto kapot gemaakt door slecht gebruik.
Ik ook niet. Maar ik herhaal het nog maar een keer: het gaat er niet om wat jij doet of ik, het gaat erom dat een fabrikant rekening zou moeten houden met diverse klanten waarvan een deel de handleiding niet leest omdat ze geen handleiding denken nodig te hebben om een pennetje in een telefoon te duwen. Bovendien: als verkeerd om schade op zou leveren, had de fabrikant daar wel wat tegen gedaan toch? Samsung heeft miljoenen klanten, daar zitten ook minder tech-savvy mensen tussen die een pen ook niet in één specifieke richting in hun etui drukken, dus waarom zou dat met een pen bij een telefoon anders zijn?

Laat ik het omdraaien: waarom hebben alle andere fabrikanten wel zo'n nokje op hun pennetje die ervoor zorgt dat hij er niet verkeerdom in kan en alleen Samsung niet?

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 20 januari 2016 17:17]

Die handleiding staat alleen online. Heel leuk om papier te besparen maar je kan natuurlijk niet van iedereen verwachten dat men eerst online gat zitten speuren naar die handlieding voor ook maar iets met de telefoon te doen.

Daarbij kan zoiets ook gewoon per ongelijk gebeuren, dat dan gelijk een functie kapot gaat is van den zotte.

Als men het mechanisme gelijk had afgerond ipv een uitstekend stukje plastic, dan was er niets aan de hand geweest.
Je moet als fabrikant helemaal niets.

Als jij niet leest dat je eens per 5000KM de olie moet controleren en er 30K achterkomt dat hij letterlijk leeg staat heb je gewoon de gebruiksaanwijzing niet gelezen en ben je eigenwijs.
Je moet als fabrikant helemaal niets.
Uiteraard, maar dan moet je ook niet klagen als je negatief in het nieuws komt omdat je apparaat wel heel makkelijk kapot kan :)
Als jij niet leest dat je eens per 5000KM de olie moet controleren en er 30K achterkomt dat hij letterlijk leeg staat heb je gewoon de gebruiksaanwijzing niet gelezen en ben je eigenwijs.
Dat heeft niks te maken met een ontwerpfout, dus een slechte vergelijking wat mij betreft. Om het bij de elektronica te houden (hypothetisch): Samsung komt met een nieuwe connector die op 2 manieren in de telefoon past, maar slechts op 1 manier erin hoort. Als je hem verkeerd om erin stopt, zit hij vast en wil hij er niet meer zonder schade uit. Had je de handleiding maar moeten lezen over hoe je een stekker in je telefoon stopt. Dat vind jij dus normaal? Ik vind het vragen om problemen en gewoon dom van de engineers die het pen-mechanisme hebben ontworpen bij Samsung. Dit zie je van mijlen ver aankomen en daar zou je in je ontwerp rekening mee moeten houden.
Jij vindt dus nog steeds dat ze wat moeten.
Ik zeg (speciaal voor jou omdat je er zo letterlijk op in gaat) "zouden moeten" als in "dat zou verstandig zijn". Als het gevroren heeft moet je voorzichtig(er) rijden, maar jij mag best redeneren dat je helemaal niks moet. Ik bedoel het gewoon in de zin van "het zou verstandig zijn als je..." en ja, daar kun je puur op semantiek tegenin gaan zoals jij nu doet.

En bedenk je ook even goed dat die handleiding waar jij naar verwijst, zoals ik al eerder aangaf, helemaal niet meer meegeleverd wordt. En wat dat betreft zit je wel met een chronologisch probleem als je smartphone je enige toegang tot internet is. Hoe lees je die handleiding zonder je apparaat te gebruiken? Of moeten we tegenwoordig naar de buren om een handleiding van onze apparatuur te lezen?

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 20 januari 2016 06:31]

Je probeert keer op keer een punt te vinden om een fabrikant op een fout te wijzen, wat win jij hier nu mee eigenlijk ? Je lijkt gewoon ontevreden; koop het dan niet, zoek een ander merk ?

Lastig :+
Ah, meneer redt het niet meer op argumenten en gooit de handdoek in de ring? Prima hoor. Ik heb trouwens niet eens een Samsung, dus tsja...

Laten we vooral als techliefhebbers uit de hoogte reageren en mensen die techniek niet zo goed snappen voor dom uitmaken en naar handleidingen verwijzen ipv techniek wat toegankelijker te maken. Daar wordt de wereld zoveel mooier door, toch?

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 20 januari 2016 17:22]

Duidelijk welke afdruiper de handdoek nodig heeft
En waarom zou hij nog reageren? Je lijkt het toch niet te snappen!

Je eigen bewering houdt ook helemaal geen steek.
Als jij niet leest dat je eens per 5000KM de olie moet controleren en er 30K achterkomt dat hij letterlijk leeg staat heb je gewoon de gebruiksaanwijzing niet gelezen en ben je eigenwijs.
Dit is dan ook de reden waarom bij iedere wagen ruimschoots op voorhand meegedeeld wordt, op het dashboard, dat je wagen aan onderhoud toe is. Daar heb je geen handleiding voor nodig. De handleiding van mijn BMW 3 telt trouwens 325 pagina's. Geen mens gaat die volledig uitlezen, en dat weet de fabrikant ook goed genoeg. Daar wordt meestal gewoon eens diagonaal doorgebladerd.
Smartphones zijn voor veel mensen complexe stukjes techniek, net zoals moderne auto's nog véél complexer zijn. De autofabrikant doet dan ook stevig zijn best om hem zo failproof mogelijk te maken.
Het lijkt me dan ook helemaal niet moeilijk om het pennetje van een smartphone failproof te maken! Daar hoef je zelfs geen ingenieur voor te zijn...
Je kunt ook voldoende waarschuwingen geven zoals bij het initieel instellen van het toestel of de eerste keer dat je het pennetje uithaalt. Maar zelfs dan kun je het onbewust verkeerd wegstoppen van het pennetje nog steeds niet volledig uitsluiten. Dus in eerste instantie gewoon het ding failproof maken. Probleem opgelost!
Ben benieuwd wie jij allemaal wel niet aansprakelijk wil stellen als jij een batterij verkeerd om in een zaklamp laat vallen.
Een batterij verkeerdom in een zaklamp levert geen schade op, dus dat is weer een vergelijking die niet relevant is :) Maar ga vooral door met pogingen je gelijk te krijgen, terwijl er helemaal geen sprake is van je gelijk krijgen, we verschillen gewoon van mening. Mijn mening is dat je als fabrikant rekening dient te houden met superintelligente allesweters zoals RutgerM en mensen die allerlei dingen die je ook moet waarschuwen dat je een kat niet in de magnetron moet drogen (ik chargeer, want die categorie moet tegen zichzelf beschermd worden, maar goed) en alles wat tussen die twee types in zit. Jij bent het daar niet mee eens, maar wil niet accepteren dat we van mening verschillen :)
Zelfde probleem en zeker omdat 99% niet naar geprinte label kijkt.
Wat voor probleem dan? Ik kan de batterijen in mijn Maglite andersom erin doen en er is geen schade. Wie wil jij dan aansprakelijk stellen? Bij mijn laptop komt dat wel kritisch en daar past de accu er maar op 1 manier in. Slim he?
Wij hebben overigens eens een onderzoek gedaan hiermee op school en hoe frappant, en logisch ook, richt iedereen het puntje van de batterij als eerste in een MacLight model zaklamp.

Hoe zou dat nu toch komen ? ;)
Omdat je nog steeds moeite hebt om je te verplaatsen in mensen die verder van je af staan dan mensen met dezelfde interesses uit dezelfde generatie |:( Ik heb niet de illusie dat ik je kan uitleggen hoe dat toch zou komen, dus ik ga het niet eens proberen. Op school wist zeker ook iedereen hoe Facebook werkt of wat Twitter en Snapchat zijn. Dus iedereen snapt dat, volkomen logisch :Y)

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 21 januari 2016 18:31]

Het lijkt me duidelijk:

- Jij hebt het over meningen, ik over feiten: De fabrikant hoeft niets.
- Je gaat me niet eens proberen uit leggen ? Je bovenstaande epistel zegt voldoende lijkt me.
- Ik kan me prima verplaatsen in mensen, dus ook in de personen die het logisch vinden dat fabrikant zaken aan moet passen als zijn gebruiker de gebruiksaanwijzing niet leest ;)

Dat je nu meningen en feiten door elkaar probeert te mixen zegt wederom voldoende. Je bent vast zo'n persoon die garantie gaat halen omdat ergens garantie op zit waar jezelf gewoon stom bent geweest. <- dat is grappig, daar gaat het hier nu om :+
Het lijkt me duidelijk:

- Jij hebt het over meningen, ik over feiten: De fabrikant hoeft niets.
- Je gaat me niet eens proberen uit leggen ? Je bovenstaande epistel zegt voldoende lijkt me.
Het blijft moeilijk om inhoudelijk te reageren op mijn argumenten. Je voorbeeld met de zaklamp slaat nergens op, de zaklamp gaat niet eens kapot in jouw voorbeeld, dus wat voor garantie wil je claimen? Ik snap ook wel dat het kut is dat je je verhaal niet kunt onderbouwen, maar je mag het ook gewoon toegeven als je bij nader inzien ook niet meer zo in je eigen betoog gelooft :+
- Ik kan me prima verplaatsen in mensen, dus ook in de personen die het logisch vinden dat fabrikant zaken aan moet passen als zijn gebruiker de gebruiksaanwijzing niet leest ;)
Blijkbaar kun je dat toch niet zo goed, want je snapt niet dat een klas vol pubers niet representatief zijn voor de veel diversere groep klanten van Samsung. Maakt niet uit, ook daar kun je mogelijk niks aan doen. Kan zomaar een stoornis zijn die onder autisme geschaard kan worden. Ik ken je verder niet, dus wie ben ik om dat te veroordelen. Als het vaker voorkomt kun je je huisarts eens benaderen :)
Dat je nu meningen en feiten door elkaar probeert te mixen zegt wederom voldoende. Je bent vast zo'n persoon die garantie gaat halen omdat ergens garantie op zit waar jezelf gewoon stom bent geweest. <- dat is grappig, daar gaat het hier nu om :+
Wat ik jammer vind is dat je in al die verhalen die je hierboven hebt opgeschreven nog nooit inhoudelijk op de argumenten die aangedragen worden in bent gegaan en alleen maar met smileys en aannames de ander belachelijk probeert te maken. Je hebt nog steeds geen antwoord gegeven op de vraag waarom Samsung niet zo'n nokje op hun pen zou zetten. Dat kost ze niks en voorkomt klaarblijkelijk een hoop ellende. Als we het toch over feiten hebben: een hoop mensen gaan daar de fout in en een slimme engineer ziet dat aankomen en wil imagoschade (want dat loopt Samsung toch echt op als hun telefoons zo makkelijker kapot gaan) te voorkomen.

Een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces is dat je alle mogelijke manieren om je telefoon kapot te maken zonder geweld probeert uit te sluiten en de hier benodigde maatregel kost feitelijk geen geld. Dus waarom niet doen? "Het hoeft niet" is hier geen argument tegen.
Je doet je username duidelijk eer aan, frustratiepuntje lijkt het [smilie]
En weer geen inhoudelijke reactie, bedankt voor deze bevestiging dat je er zelf ook niet meer in gelooft :') Succes op school, hopelijk leer je ooit nog eens discussiëren met argumenten en reageren op vragen die mensen je stellen.
Helaas is het vandaag de dag maar al te gebruikelijk dat de 'handleiding' uitsluitend bestaat uit een instructie hoe de handleiding als pdf gedownload kan worden. Allemaal lekker groen natuurlijk en voor jou en mij waarschijnlijk prima, maar voor een grote groep mensen maakt dat het bijna onmogelijk om de handleiding nog fatsoenlijk te lezen.

Voor zoiets zwaks als dit had er op z'n minst wel een grote rode sticker op kunnen zitten met een waarschuwing. Wat de poster waar je op reageert al zegt, (in Amerika) staan er zelfs enorme 'let op dit is heet' waarschuwingen op koffie... duh.
Sorry hoor maar de technologie is zover gekomen dat je geen handleidingen meer nodig hebt. Ik kocht onlangs nog een soundbar van Sony en heb toen de gebruiksaanwijzing moeten lezen om Bluetooth te kunnen gebruiken. Persoonlijk vind ik dat een zware fout van Sony want het was de enigste gebruiksaanwijzing die ik de laatste 10 jaar gelezen heb.

Apparaten zoals de Note zijn voorzien van een scherm dat al de nodige informatie kan tonen. Dus als je voor de eerste keer de stylus zou uit het toestel nemen zou de Note slim genoeg moeten zijn om dan een waarschuwing te geven.

Ik neem aan dat de Stylus apart verpakt zit in de doos dus kan zo'n waarschuwing ook op de pen aangebracht worden.

Het doet er niet toe hoe geïnteresseerd iemand is in een toestel om op te maken wie er in fout is. Toestellen dienen altijd dummy-proof te zijn want de kans dat iemand die het toestel niet kent het aanraakt is 99,9% zeker.

En als ik hoor dat die persoon een class wil volgen over hoe ze de note moet bedienen dan stel ik me echt vragen bij het gebruiksgemak van zo'n toestel ipv de geintressseerdheid van deze persoon. Maar ik ga er dan ook eerder vanuit dat het een class is die mensen met een handicap uit te leggen hoe ze het toestel best kunnen gebruiken.
volgens mij was het probleem dat het dus wel vrij makkelijke past (op de heenweg)
Ik denk dat je er wel van uit mag gaan dat je niet echt iets hoeft te forceren.
Als Samsung besluit om dat mechanisme te vervangen zullen ze wel tot het inzicht gekomen zijn dat er iets niet aan de haak was.
Als het 100% user error is lijkt het me niet voor de hand liggen dat ze dat gaan doen.

[Reactie gewijzigd door Alpha Bootis op 19 januari 2016 11:04]

Op een gegeven moment stopt het inderdaad en kan je de pen niet verder steken. Probleem is dat het dan al te laat is. In de schacht waar je de pen induwt zitten 2 kleine schakelaars die detecteren of de pen er in steekt. De uitsparing op het einde van de pen (die wat op een knop lijkt) zorgt er evenwel voor dat bij het verwijderen van de pen je deze schakelaars zult meetrekken in een richting waar ze niet voor ontworpen zijn. Omdat deze schakelaars heel klein zijn en uit plastic zijn breken ze op dat moment gewoon af en heb je dus moeiijk herstelbare schade.

On a side note: als de pen er helemaal in zit kan je het toestel ook niet demonteren om hem er uit te halen aangezien je voor demontage eerst de pen moet verwijderen. De enige manier om zonder te beschadigen de pen er terug uit te halen is door met behulo van papier of plastic iets over de pen te schuiven zodat deze de schakelaars niet kapot kan trekken.
Vermoedelijk omdat men bij een stommiteit liever de producent de schuld geeft dan eens goed in de spiegel te kijken. (Komt heden ten dagen in alle lagen v/d bevoling voor)
Het is echt heel makkelijk om de stylus er verkeerd in te doen zonder ook maar iets te hoeven forceren
https://www.youtube.com/watch?v=dQB0TFcdFIs
Samsung heeft gewoon niemand gehad op de ontwerpafdeling die "advocaat van de duivel speelde". Als ze het uiteinde van de stylus net ietsjes dikker hadden gemaakt, zoals hier overdreven te zien bij de Nintendo DS, kán je de stylus niet in de verkeerde richting plaatsen. Het ontwerp van Samsung is wat dat betreft gewoon slecht te noemen.

[Reactie gewijzigd door etienno op 19 januari 2016 09:51]

Volgens mij heb je een punt maar een Nintendo DS is wel een heel stuk dikker en dan is er dus meer ruimte om een dikkere stylus te ontwerpen. De Note serie is over het algemeen vrij "slank" en dan is het vreemd om dan zo'n dikke bobbel rechts in de hoek te hebben voor de stylus...
Zoals op Slavy's eerdere plaatje te zien, is er aan de achterkant zeker ruimte voor een uitsparing. Ze hoeven voor zo'n stylus slechts een paar millimeter uit de backcover te frezen en je bent er al ;).
Aha op die fiets :)
Duidelijk, maar of ook Samsung dit dan snapt en bij de Note 6 gaat toepassen is nog maar de vraag ;)
Nou, gek genoeg heeft Samsung zo'n verdikking en uitsparing op eerdere Notes wél toegepast.

Note 1: http://www.gadget.pdamu.c...09/Galaxy-Note-Stylus.jpg
Note 2: http://i.ebayimg.com/t/Or...qHYAAOSw2s1UvqrG/$_35.JPG

Vanaf de note 3 gaat het fout.

[Reactie gewijzigd door etienno op 19 januari 2016 10:20]

Het vervelende daar was dat je de pen er wel is omgedraaid in ging steken. Ook best vervelend. Dat heb je met de nieuwe niet. Samsung hoeft ook helemaal geen uitsparing te voorzien (beter zonder) maar het is dan wel fijn dat het veertje niet stuk gaat als je een fout maakt. Dat lijkt nu dus opgelost :)
Ik gebruik de s-pen van de Note 4 juist heel veel. En zou graag de Note 5 willen kopen. Het kan via het buitenland maar het houdt me toch tegen.
Mijn droom toestel zou toch wel de Galaxy S6 Edge plus met S-pen zijn.
Wat doe je er mee dan als ik vragen mag? Ik heb zelf de note 3 en gebruik de pen zelden. Om die reden zou ik dan ook niet weer een note kopen, die pen is voor mij de extra kosten niet waard.
Veel, zie onderstaande reacties. Ik koop meestal een tweede hands en ben net overgestapt van een Note 3 naar Note 4. Zo heb ik niet steeds het nieuwste van het nieuwste maar wel een heel leuk toestel.
Mijn beslissing om over te stappen van de Note 3 naar de Note 4 is de veel betere camera trouwens.
zelf ging ik voor de Note (1 en daarna de 4) ivm het grotere scherm.

Gebruik ik de stylus wel eens? Ja.
Zou ik hem missen als hij weggelaten werd? Nee

Maar nu wordt je als consument gedwongen voor de Edge Plus te gaan als je een groter scherm wilt, of je nu afgeronde hoeken wilt of niet.
Ik had een Note 1, en nu mijn tweede Note 3 (mijn baas vond dat ik een nieuw toestel van de zaak moest hebben) en ook ik gebruik mijn stylus niet elke dag. Maar ik heb de keuze om deze te gebruiken (meestal als ik een korte notitie wil maken, zoals boodschappenlijstje of zo). En als Samsung de Note 5 nog aan zou bieden, zou ik deze zeker aan hebben geschaft.
De beste optie zou zijn om een volgende variant met optionele stylus aan te bieden, ik heb nu namelijk ook een losse stylus (de dikte van een normale pen, gebruik de interne stylus helemaal nooit).
Maar terugkomend op het artikel, heb dus al 4 jaar een Note met stylus, en heb nog nooit ook maar een poging gedaan om de stylus omgekeerd in de telefoon te plaatsen, dat is hetzelfde als met de achterkant van de stylus proberen je telefoon te bedienen.
Tja ik geef helemaal niks om de pen, wel om het grote en platte scherm van de note-serie en meestal ook wel om de hardware alleen dit jaar valt dat ook een beetje tegen (geen verschil op 1gb geheugen na tegenover de S6)...

Afgelopen jaren kocht ik 2 smartphones per jaar S serie en de Note, nu nog maar 1 want ik wil geen gebogen scherm (hoewel het er superstrak uit ziet vind ik het totaal niet functioneel)...
Ik heb geen ervaring met een gebogen scherm maar het lijkt mij een leuke gimmick. De s-pen gebruik ik vooral voor het selecteren van plaatjes met de magnetische lasso. Verdere functies gebruik ik ook vrij veel.
Ieder zo'n zijn gebruik maar ik kan me voorstellen dat de meerderheid er weinig tot geen gebruik van maakt.
In jouw geval zou dus een Galaxy s6 Plus zonder edge een goed toestel zijn als ik dat zo mag inschatten.
Ja precies, oftewel de Note 5 ;) Alleen dan zonder pen, maar vind het niet erg dat er een pen in zit (zelfs niet als die maar op 1 kant terug gestoken mag worden).
Ik zou juist de Note 5 niet willen hebben. De Note 5 is van de generatie van geen vervangbare accu en geen sd kaart slot. De specs zijn op andere vlakken dan wel wat beter, maar ik zou veel liever de Note 4 hebben dan de Note 5 of Edge Plus.
Het geen sd kaart slot hebben vindt ik niet zo'n probleem met de vele alternatieve oplossingen. De niet verwisselbare accu vind ik zelf ook wat minder zeker als je de telefoon langer wilt gaan gebruiken dan de gemiddelde levensduur van een accu.
Wat ik prettig vond aan de vorige generatie is toch dat die minder glas bevat
Ik heb een Edge en in daglicht of onder kunstlicht zie je altijd een licht-streep aan de zijkant omdat de rand rond is. Daarvoor bij mij nooit meer een telefoon met kromme zijkanten. En de meerwaarde van die extra rand functies heb ik nog niet gemerkt, terwijl ik wel een poweruser ben. Dus voor mij de volgende keer weer een gewone platte telefoon.
Ik heb weleens zo'n Edge vastgehouden en hoewel het er mooi uitziet lijkt het me niet prettig in het gebruik. Ik zou te snel de edges activeren met de manier waarop ik een smartphone vasthoud. Hoe zijn jouw ervaringen, afgezien van de lichtstreep?
Voor mij de S6 edge in het kort:
- design is mooi, maar dat is persoonlijk
- super camera! (in een Apple store vergeleken met een 6S Plus en de camera van de S6 Edge is echt veel beter, ook nog beter dan de Sony Z3)
- scherm resolutie en kleuren: geweldig!
- toetsenbord top! Omdat deze telefoon wel een rijtje met cijfers boven het toetsenbord heeft. Dus minder switchen en sneller typen. Mijn iphone en Sony Z3 hadden dit niet.
- knoppen onder het scherm. Bij mijn vorige Sony Z3 namen de knoppen de onderste regel van het scherm in. Dit betekent effectief een veel kleiner scherm (daarom zal Sony ook wel geen extra regel met cijfers op het toetsenbord gezet hebben)
- ronde randen, maken de telefoon minder handig vast te houden, en op 1 of andere manier druk ik wel 1 keer per dag een verkeerde app in die dichtbij de rand zit. Die extra rand functionaliteit (snel apps opstarten/mensen bellen, informatie in de nacht) gebruik ik nooit, want het is niet handig
- de telefoon is erg snel
- de batterij is minder. Hij is vergelijkbaar met mijn vroegere iphone 5S, maar niet te vergelijken met de Sony Z3 die ik hiervoor had. Die had een hele goede batterij save functie bij de laatste 20%
- geluid vergelijkbaar met iphone, de Sony Z3 had een iets beter geluid
- dus voor mij had een grotere batterij en zonder randen de telefoon het helemaal top gemaakt
- qua formaat is dit voor mij het juiste formaat (ik heb lange vingers). Een iphone 6(S) was ook het juiste formaat geweest, mijn Sony vond ik net te groot.
- breekbaarheid. Ik heb er een hardcase omheen en dat protect hem wel goed. Echter is hij natuurlijk wel een paar keer gevallen. Was nooit wat aan de hand. Echter heeft hij een keer in mijn zak gezeten met sleutels en toen is er een (bijna niet zichtbare) scheur over het scherm gekomen van links naar rechts). Je zit als je heel goed kijkt (vooral aan de randjes), maar in het gebruik zie je er niks van. Maar sleutels in de dezelfde zak zijn altijd killing voor elk telefoon scherm
super camera! (in een Apple store vergeleken met een 6S Plus en de camera van de S6 Edge is echt veel beter, ook nog beter dan de Sony Z3)
Grappig dat menige techsite hier objectief een andere mening over hebben. Die van de 6Plus is minstens net zo goed en op andere vlakken weer beter. Beide camera's zijn ontzettend goed, maar waar de S6 foto's wat meer gemaakt over laat komen (door rood bijvoorbeeld echt rood te maken), laat de iPhone juist wat meer interpretatie over en zijn kleuren minder fel, maar wel prettiger om naar te kijken.
breekbaarheid. Ik heb er een hardcase omheen en dat protect hem wel goed. Echter is hij natuurlijk wel een paar keer gevallen. Was nooit wat aan de hand. Echter heeft hij een keer in mijn zak gezeten met sleutels en toen is er een (bijna niet zichtbare) scheur over het scherm gekomen van links naar rechts). Je zit als je heel goed kijkt (vooral aan de randjes), maar in het gebruik zie je er niks van. Maar sleutels in de dezelfde zak zijn altijd killing voor elk telefoon scherm
Ook dat ligt er maar net aan hoe natuurlijk, maar sleutels in dezelfde zak is vragen om problemen. de S6 edge gaat echter snel kapot op de manier waarop jij omschrijft. een grote scheur van links naar rechts en van onder naar boven of vice versa.
Ik kan me voorstellen dat dit een reden is om geen edge te willen.
Goede tip trouwens. Ik blijf wel bij Samsung omdat mijn ervaring met hun Camera's heel goed is.(Vanaf de Pixon(m8800)). Na de Pixon heb ik nog de HTC Desire HD gehad en getest met andere merken maar Samsung weet toch altijd goede kwaliteit foto's en filmpjes af te leveren. Ook het Amoled scherm is een must maar die zit tegenwoordig ook op andere merk toestellen.
De reactie van Samsung vond ik persoonlijk een beetje belachelijk. Het zou simpelweg niet mogelijk mogen zijn, en als het mogelijk is, zou het het toestel niet mogen schaden. Maar goed, ze hebben het opgelost, maar wat voor de mensen die dit wel al hebben meegemaakt?
Gevalletje PICNIC, problem in chair, not in computer (lees smartphone). Zo moeilijk is het niet om het pennetje terug te stoppen zoals-ie eruit kwam. Zullen wel Amerikanen zijn geweest. :+

Samsung gaat iig niet vergoeden als het in de handleiding staat. Dan is het gewoon een gebruikersfout.
[...]
Samsung gaat iig niet vergoeden als het in de handleiding staat. Dan is het gewoon een gebruikersfout.
Dit.
Naar mijn mening (heb het ook bij het vorige artikel gereageerd) ben je gewoon dom bezig als je dat ding er verkeerd om in stopt. Je hebt een telefoon van meer dan ¤700,- (!!) en dan let je niet even op hoe je de S-Pen er in doet? Je waardeert je materiaal niet, voelt je niet verantwoordelijk en denkt: "Ach, daarvoor ben ik toch verzekerd?"?

Kom op zeg, als je zo'n telefoon kan kopen (ook al sluit je een abonnement af, dan betaal je nog genoeg in de maand ;)) dan kan je er ook op letten hoe je die S-pen erin doet en kan je ook de reparatiekosten betalen.

Mensen denken tegenwoordig al te weinig na, met alle gemakken van tegenwoordig, het is ook maar goed dat overal waarschuwingsstickers opzitten.. :+
Iedereen kan eens verstrooid zijn, daardoor ben je niet dom. Een foutje kan rap gebeuren.
Het moest naar mijn mening gewoon een idiot proof ontwerp zijn. Nu is het niet heel moeilijk om hem er uit te halen als hij verkeerd erin zit, gewoon een stukje papier oprollen rondom de s pen induwen en uitrekken. Wat je vooral niet moet doen is de pen eruit forceren eens deze verkeerd erin zit. En dan pas ben je echt dom bezig.
Het probleem hier is dat de mensen die dit ontwerpen vaak te slim zijn voor hun werk. Zij denken niet genoeg na over dit soort mogelijke scnerarios en dat het regelmatig zal voorkomen. Net zoals zij ook in no time een oplossing kunnen bedenken mocht het wel gebeuren (ja, je kan die pen verwijderen zonder het mechanisme te beschadigen).

En net omdat het in de handleiding staat (men was zich dus wel bewust van dit probleem, alleen waarschijnlijk niet van hoe vaak het voorvalt) zal men niet veel doen voor de mensen die het voor hebben gehad. Zij waren namelijk gewaarschuwd.
Hee Arnoud. Ik zou graag eens van je horen wat dan precies jouw definitie is van een gewijzigd ontwerp.

Een klein wit onderdeel wat een nog kleiner zwart onderdeel gaat vervangen lijkt mij wel degelijk eeng ewijzigd ontwerp.
Wat wil je nou precies verhelderen? Uit het artikel wordt het antwoord op je vraag gewoon duidelijk :) Hij vind het dus geen gewijzigd ontwerp...

Anyway, het ontwerp van de telefoon is imho ook niet gewijzigd, enkel het ontwerp (en kleur) van een miniscuul onderdeel, ik ben het dus met Arnoud eens.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 19 januari 2016 10:51]

Het zou gaan om een onderdeeltje dat wordt toegevoegd en niet om een gewijzigd ontwerp.
Dit is gewoon niet waar dan dus. het onderdeeltje wordt toegevoegd, maar het vervangt wel een ander onderdeel, waardoor het ontwerp niet gewijzigd wordt, maar toch weer wel. Het is gewoon een wijziging van het ontwerp zoals dit nu op de markt is, of het nu intern is of niet. Ontwerp is niet per se design. ontwerp is ook intern hoe het in elkaar steekt.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 19 januari 2016 12:00]

Het punt is niet zozeer wie er gelijk heeft, het punt is dat je iets vraagt wat uit het artikel te halen is ;) Oftewel vragen naar de bekende weg...

Als je het er niet mee eens bent mag dat uiteraard :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 19 januari 2016 12:11]

Oftewel vragen naar de bekende weg...
Nee want ik weet nu nog steeds niet wat Arnoud dan wel een gewijzigd ontwerp vind. Ik vraag nu juist naar de onbekende weg wijsneus :P
Klopt, het toevoegen of verwijderen van een onderdeel in een ontwerp levert een wijziging in het initiële ontwerp op, daarmee heb je dus te maken met een gewijzigd ontwerp van dit specifieke onderdeel van de telefoon. Arnoud heeft naar mijn idee de vertaling van Engels naar Nederlands niet correct uitgevoerd. Zie bron: http://phandroid.com/2016/01/18/galaxy-note-5-s-pen-fix/
Especially for boys it should be instinctive to insert the pointy end into the hole first.
Die reactie op phandroid, made my day :D
Ik dacht dat de note 5 alsnog in de benelux uit kwam?
zou leuk zijn, de beperkte parallel import zorgt dat ze ¤900 doen maar dat zal wel snel dalen, al word dit soort toestellen eigenlijk nooit prijspakkers...
Zie http://gathering.tweakers...message/45555334#45555334

Aangezien de S7 over een maand of 2 in de winkels ligt en de Note 6 weer rond augustus/september komt, verwacht ik ook niet dat de N5 nog komt. Frappante is overigens dat de Note 4 relatief duur blijft t.o.v. de S6, terwijl de S6 een generatie later is. Zeker in combinatie met abonnementen.
In oktober wordt naar alle verwachtingen de Note 6 gepresenteerd.
Ik verwacht niet dat Samsung nog gaat investeren in de marketing rond de Note 5.
Hoewel het wel prettig is dat een soort van dummyproof mechanisme hebben toegevoegd blijft het argument van Samsung om de Note 5 niet naar de Benelux te brengen echt belachelijk.
Als Note "fan" vind ik het ook jammer maar goed er zijn genoeg alternatieven. En de Note 4 is een prima toestel die functioneel heel goed aan mijn verwachtingen voldoet. En er zijn customroms die de Note 4 softwarematig in een Note 5 veranderd met s6 Edge menu.
ik hoop ook dat de volgende Note wel uitkomt in de benelux heb zelf een note 3 gehad en vond het een fijne telefoon.
Zal wel weer oktober aangekondigd worden. Als ik de geruchten mag geloven komt Samsung gedeeltelijk terug op de punten waar veel kritiek op is zoals het niet hebben van een sdcard slot in het huidige model.
De S-pen wordt te weinig gebruikt?
Dat is natuurlijk een smoes, als het toestel goed verkocht wordt dan zal het Samsung toch niets uitmaken dat de pen niet gebruikt wordt?

Ik heb nu een S6 Edge waarbij ik opmerk dat mijn volgende toestel weer gewoon een plat scherm zal hebben. Ik gebruik de toegevoegde features niet.
Het liefst zou ik weer een Note hebben

[Reactie gewijzigd door Gadgeteer op 19 januari 2016 09:45]

Lekker is dat eerst komt die niet dan weer wel dan weer niet:(
Dan houd ik mijn note 4 nog wel even die heeft dit probleem ook niet
Kunnen ze de stylus niet beter zo maken dat hij op 2 manieren in de telefoon te steken is? Zoals bij de Note 3.

Daarbij wil ik zeggen dat ik weet dat er veel mensen gebruik van de stylus maken, maar ik ben er daar absoluut geen van. Wat een onhandig ding zeg. Leuk om snorren te tekenen op foto's van vrienden, maar verder biedt het geen meerwaarde voor mij.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Nintendo Switch Google Pixel Sony PlayStation VR Samsung Galaxy S8 Apple iPhone 7 Dishonored 2 Google Android 7.x Watch_Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True