Google stopt verkoop Nexus 6

Google is per direct gestopt met de verkoop van Motorola's Nexus 6. Nadat de telefoon tijdelijk tegen een gereduceerde prijs verkrijgbaar was, is de telefoon nu echt uit de Google Play Store verdwenen, al is de telefoon nog wel elders te krijgen.

De grootste Nexus-smartphone die Google tot nu toe liet produceren, is daarmee verleden tijd. Android Police merkte als eerste op dat de telefoon niet meer in de Play Store staat. Wie zoekt naar de Nexus 6 in Googles online winkel vindt de telefoon dan ook niet meer, al is de directe link nog wel beschikbaar. Verschillende Nederlandse webshops verkopen de Nexus 6 nog wel, maar het aantal aanbieders is relatief klein.

De Nexus 6 volgde de populaire Nexus 5 op, maar wist niet eenzelfde goede indruk te maken. Naast het veel grotere scherm en de goede camera, viel vooral de hoge prijs op. Met een introductieprijs van 649 euro was de telefoon een stuk duurder dan eerdere Nexus-telefoons. Ook was de accuduur minder goed dan gehoopt en was de 6 niet sneller dan zijn voorganger. Al met al werd de telefoon daardoor nooit zo populair als de Nexus 4 en 5.

Videoreview 31 december 2014

Door Krijn Soeteman

Freelanceredacteur

09-12-2015 • 09:39

51 Linkedin

Reacties (51)

51
48
26
2
0
0
Wijzig sortering
Anoniem: 666170
9 december 2015 09:43
Het was ook een beetje een nèt-niet telefoon.
Te duur voor de specificaties, en niet echt een uitblinker in iets.

Dan hebben ze in de nieuwe 6P een betere telefoon in de markt.
Die wordt trouwens ook al op de markt 'gedumpt' vandaag is die op amazon.fr te koop voor €500, €150 minder dan de originele prijs

edit:
"Cette offre du jour est terminée en raison de son succès. "
Uitverkocht voor de dumpprijs dus.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 666170 op 9 december 2015 13:40]

Eerlijk gezegd heb ik de Nexus 6 op release gekocht voor de volle prijs. Het Is zonder twijfel de fijnste telefoon die ik ook heb gekocht. Destijds waren de specs bleeding edge, de prijs was redelijk hoog, maar niet veel hoger dan andere flagships. Waarom mensen schrokken van de prijs is omdat deze niet in lijn lag met de oudere Nexus 5.

De telefoon is nu met Marshmallow bijna perfect. Stock ROM ruim. 6.5 uur SOT en alles werkt zonder lag en zonder quirks.
De snapdragon 805 was de snelste chip op de markt toen, 3gb werkgeheugen en een 1440p amoled scherm. Zeer compleet met quick en wireless charging, nfc, stereo speakers. Ding is sneller als een iphone 6 in speedtests (https://m.youtube.com/watch?v=DV2X51kAVfc ) en die wordt als snel gezien. Vind het echt niet een net niet telefoon.
Ik heb er nog iedere dag veel plezier van. Heb er dan wel 475 voor betaald in januari, voor 32gb.
Schoonvader en broertje hebben er 330 voor betaald een maandje geleden. Vrij zieke prijs/kwaliteit.
Nexus telefoons zijn altijd net niet telefoons geweest. En de Nexus 6 was de beste van de hele serie, maar bleef een net net telefoon.

Camara, was net niet
speakers, net net
Snelheid, net net
Batterij was ok
Scherm was niet slecht , maar ook niet de beste en daarbij kregen vele gebruikers vroeg of laat problemen met dode pixels op het scherm. Bekend probleem.

Behalve de dode pixel kan je ook precies hetzelfde zeggen over de Nexus 5. Best een ok telefoon, maar zeker niet de beste.
Camera had beter gekund, zeker, al maak ik met de manual camera app toch vrij leuke plaatjes.
Speakers zijn goed, sowieso luider als iedere telefoon met een enkele speaker aan de onder/achterkant.
Snelheid is dik in orde, met veel apps open dus sneller als de note 4 en iphone 6, telefoons uit hetzelfde kwartaal.
Batterij is prima, niet geweldig zoals de 6plus bijvoorbeeld, maar heb bij licht intensief gebruik vaak 30-40% over aan het einde van de dag. Quick charging is een geweldige vinding.
De samsung toestellen hebben zeker een beter scherm, maarja, die hebben een beter scherm als welke andere telefoon dan ook.
Heb gelukkig niets van dode pixels gemerkt, maar daar heb ik gelukkig nog een jaar garantie voor, mocht dat gebeuren. En het jaar daarop moet het gewoon niet gebeuren, want zolang moet ie nog mee.

Al met al vind ik het een goed toestel, de meeste mensen vielen gewoon over de prijs en de grootte. Die grootte vind ik juist fijn, en de prijs, tja ik had hem ook niet voor 650 willen kopen. Geen enkele telefoon overigens, maar vergeleken met de vorige 2 nexus toestellen was de 6 te duur bij introductie.

Al met al een sterk toestel in mijn mening, die door veel mensen, terecht, te groot en te duur werd bevonden.
Ik ben 1 van de eersten in Nederland met de Galaxy note 1. Ik kan me herinneren hoe ik werd uitgelachen omdat het toestel 5,3 inch groot was. 5,3 inch nu normaal en heb ik al note telefoons gekocht. Dus ik had geen probleem met het scherm van de Nexus 6.

Wat ik zeg, de nexus phones zijn altijd o.k telefoons geweest en de Nexus 6 was juist de beste uit de serie, voor mij. Ik vind wel dat Google meer zijn best had kunnen doen dat niet alleen de specs goed waren , maar ook de uitvoering. Kan je wel verwachten voor zo een prijs.
Niet alleen waren de Samsung telefoons in alle opzichten beter, maar dat gedoe met de pixel vind ik wel jammer.

Nu voor 390 vind ik het wel een goede prijs.
Ik ben het wel met ikhebgelijk eens.
Hoe goed het toestel ook is hoor, maar het triggerde mij niet om na mijn Nexus 5 over te stappen naar de Nexus 6.
En dat is blijkbaar voor meer mensen het geval, opzich zegt dat al genoeg toch :)
Nogmaals, dat heeft niets met de kwaliteit van de Nexus 6 te maken. Maar denk meer dat dit met het formaat en de goede kwaliteit van de Nexus 5 te maken heeft.
Vooral de camera van de nexus 6, was teleurstellend voor de prijs van het toestel
Ten tijde an release had de N6 een DxO Mark van 79. Ik meen toendertijd een 4e plek in de DxO Mark rankings.
Anoniem: 666170
@Ruw ER9 december 2015 10:06
Los van de kenmerken van de vorige nexus.
Dat ze bij PhoneBuff er beter uitkomen dan een Iphone is niet zo gek natuurlijk. PhoneBuff staat een beter bekend om de filmpjes die ze maken met de titel Android telefoon a/c/b/d/etc.. is beter dan een Iphone.

Op youtube kun je talloze filmpjes zien dat de Iphone sneller is, of de android sneller is. Dat soort resultaten zeggen vaak het meest over de gebruikte testmethode.
De video klopt vermoedelijk wel, maar dat wil niet zeggen dat de Nexus 6 sneller is, want het toestel is flink in het voordeel qua werkgeheugen. Je ziet dat de iPhone apps opnieuw moet laden, terwijl de Nexus 6 deze gewoon in de achtergrond draaiend kan houden. Overigens ben ik van mening dat Motorola veel mensen heeft afgeschrikt door te kiezen voor een 6-inch scherm. De mainstream consument zit daar niet op te wachten. Verder dacht ik me te herinneren dat de Nexus 6 veel trager aanvoelde door de standaard ingeschakeld encryptie van Android 5.0 Lollipop, had niet zozeer te maken met de hardware.

http://www.anandtech.com/...ce-in-android-50-lollipop

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 9 december 2015 10:24]

De video klopt vermoedelijk wel, maar dat wil niet zeggen dat de Nexus 6 sneller is, want het toestel is flink in het voordeel qua werkgeheugen.
Ja, zo lust ik er nog wel eentje. "De video klopt vermoedelijk wel, maar dat wil niet zeggen dat de iPhone 6 sneller is, want dat toestel is flink in het voordeel met [insert superieure hardwarecomponent]".

Ik ben het met Ruw ER eens dat de Nexus 6 zeker geen net niet telefoon was, maar dat was hij in het strijdveld wel toen hij gelanceerd werd. Toen was hij ~600 euro geloof ik, of zelfs meer. Alle Nexus toestellen daarvoor waren duidelijk goedkoper dan de topmodellen, maar dat gold voor de Nexus 6 bij release niet. Toen was hij (vond ik) te duur voor wat hij bood, puur omdat je van een Nexus-toestel een scherpe prijs verwachtte en dat had hij niet echt.
Ik deel je mening, ik heb deze telefoon enkele maanden in gebruik en vind deze nog steeds uitblinken in kwaliteit. Ik heb hem gekocht voor 425,- wat een prima prijs is voor de hoge specs. Zelfs iPhone6 gebruikers zijn jaloers op het scherm en het geluid.
Zelf ook heel tevreden van mijn n6. Ook beste battery life dat ik ooit heb gehad op een smartphone.

Het scherm is natuurlijk iets dat je moet liggen gewoon, ofwel is het ok ofwel is het gewoon te groot. Zelf was ik er vrij snel gewoon aan geraakt en kan nu niet meer zonder :-)
De 6P staat op mijn verlanglijstje (hoewel het net Sinterklaas is geweest al :P) maar als hij nu al 150 euro goedkoper is wacht ik zeker nog even, dan gaat er misschien nog wel meer van af.
:'( ik kan hem niet zien aan die prijs via die link.

Bij mij staat €659. Zou hem direct bestellen aan €500.
als ik op de link van amazon klik, zie ik een prijs van €650 nu. Was waarschijnlijk een foutje die €500, dat ze ondertussen hebben rechtgezet.
Ook was de accuduur minder goed dan gehoopt en was de 6 niet sneller dan zijn voorganger. Al met al werd de telefoon daardoor nooit zo populair als de Nexus 4 en 5.
Waar halen jullie deze onzin toch vandaan?
De Nexus 6 is echt een stuk sneller dan z'n voorganger de Nexus 5, ook de accuduur is vele malen beter. De Nexus 6 is zelfs in vele opzichten een betere telefoon dan de Nexus 6P
Nexus 6 heeft namelijk wel optical image stabilization, wireless charging en ook nog een fijnere screen-to-body ratio en een groter scherm in een telefoon die qua afmetingen amper groter is dan de Nexus 6P.
Ook de slechtere kijkhoeken van de Nexus 6 die jullie elke keer weer aanhalen als negatief punt is gewoon iets wat ik bij menig Nexus 6 totaal niet heb geconstateerd, misschien dat jullie review model hier last van had maar de retail versies toch echt niet.

De afkeur die tweakers.net hier altijd geuit heeft tegen de Nexus 6 is dan ook onbegrijpelijk voor mij. Waar blijft alle kritiek op de prijs van de Nexus 5X en de Nexus 6P ten opzichte van de Nexus 5 en 4?
Waar blijft alle kritiek op de Nexus 6P die gewoon veel features mist die de N6 wel had?

[Reactie gewijzigd door Frag1le op 9 december 2015 09:53]

De Nexus 6 was dan ook ineens veel duurder dan de afgelopen telefoons onder het Nexus merk. Daarbij was hij ook vrij groot, wat niet echt in het plaatje pastte. Uiteindelijk denk ik ook dat het niet een heel groot succes is geweest, al heb ik daar geen concrete cijfers voor.
De Galaxy Nexus was anders ook niet mis met zijn 550 EUR in den beginne...
Feitelijk was de Nexus 6 ook een heel ander soort toestel dan de Nexus 5. Men ging er erg makkelijk vanuit dat de 6 een directe opvolger was van de 5 maar dat was het eigenlijk niet. En de prijs was juist hoger omdat het formaat van het toestel groter was.
nieuws: Reviews: Nexus 6 is een goede telefoon met matige accuduur

Misschien hieruit?


- Slechte accuduur (of in ieder geval niet bijzonder goed)
- Stutters en lag (door encryptie of door een net nieuw OS, maakt niet uit)
- Camera (was goed tov vorige Nexii, maar nog steeds niet geweldig)
- Groter scherm (jij ziet het als pluspunt, ik zou er niet aan moeten denken om een 6" scherm te hebben)

Het was gewoon een "net niet" toestel.
Eens. Ik schreef toen al dat voor 300 euro je nog op een of een ander onderdeel minder mag scoren, maar voor 650 euro, de introductieprijs, kan dat niet. Dus nu voor die lagere prijs kan de Nexus 6 wel een goede telefoon zijn. Alleen zelfs dan nog blijft een matige accuduur een irritant punt, een reden voor mij om een telefoon niet te kopen.
Uit ervaring kan ik zeggen dat de accu van de Nexus 6 duidelijk beter was dan die van de Nexus 5. De accu van de Nexus 5 was echt zwak terwijl ik met de Nexus 6 nooit een probleem heb gehad om de dag door te komen. En ik ben het wel met je eens dat de Nexus 5 sneller is dan de Nexus 6, maar traag is hij allerminst. Hij is soms wat minder responsief maar m'n indruk is dat apps niet heel veel sneller of trager draaien.

Het grote scherm is trouwens niet als pluspunt of als minpunt aan te merken: het is maar wat je wilt. Ik hou van grote schermen maar zou een toestel met een klein scherm niet negatiever beoordelen op dat punt: het is meer een "voorkeur" c.q. persoonlijke eis en geen kwaliteitsaspect.
Motorola had eigenlijk de Moto X 2nd gen en de Nexus 6 als 1 toestel moeten uitbrengen.
Alle specs van de Nexus 6 met het scherm, behuizing en de prijs van de Moto X 2nd gen.
Dan was het wel een succes geworden, zeker ook omdat men dan met Moto Maker een gepersonaliseerde phone kon samenstellen.
Goede beslissing denk ik. Als een item niet voldoet aan de (verkoop)verwachting, dan kun je er beter de stekker uit trekken en focussen op een andere opvolger.
De Nexus 6 vondt ik persoonlijk een keisnel ding. Echter, na ongeveer een week of 2 in gebruik te hebben gehad, vondt ik em toch wel wat groot.

Vervolgens heb ik dan ook gekozen voor de Nexus 5X, formaat vindt ik een stuk prettiger, alleen mis ik wel een aantal dingen.

Al met al. Ik had in de 2 weken niks te klagen over batterij duur (wist ik immers toen ik het toestel aanschafte) en het scherm vondt ik dan ook bloedmooi :)
Nu de 6p er is is het ook wel logisch dat de eerste 6 uitgefaseerd wordt.
Volgens mij was het niet eens zo'n slecht toestel, mensen waren meer teleurgesteld dat het niet dezelfde prijs/kwaliteit verhouding had als de nexus5.
Nou, had al zoiets verwacht. Ik snap maar niet waarom al die telefoons tegenwoordig weer groter moeten. Slaat helemaal nergens op en is nog lomp en onhandig ook.
Toen mijn Nexus 5 overleed, was mijn eerste reactie om een Nexus te kopen. Ik was immers uitermate tevreden met de Nexus 5. Maar toen ik zag hoe groot dat ding was heb ik snel wat anders aangeschaft. En helaas voor Google was het geen android device, er was gewoon niet veel interresants in Android land in die tijd dat aan mijn eisen voldeed.
Voor de prijs waarvoor de Nexus 6 uitkwam was het zeker niet een aanrader. Ik heb hem echter voor de prijs waarvoor hij nu beschikbaar is gehaald. De upgrade naar Android 6.0 is ook al geruime tijd uitgerold en mede hierdoor zijn denk ik ook de haperingen die in het begin optraden wel verholpen want ik zie ze zelf niet terug.

De telefoon is voor de prijs en in het gebruik nu echt super. Prijs kwaliteit is naar mijn mening hierom ver bovengemiddeld. Dit maakt de telefoon zeker een aanrader nu hij er uit gaat. Als je een nieuwe telefoon uit mag zoeken zou ik deze zeker mee nemen als mogelijke kandidaat. Helemaal als je niet de hoofdprijs wil betalen maar wel een goede, snelle telefoon wil. (En als je een 6" scherm geen probleem vind)
Anoniem: 487401
9 december 2015 20:35
Moto maakt zeker goede toestellen, maar hiermee heeft men de plank imo toch wel misgeslagen, alsof het een 'moetje' was...wat een eer om voor Google dit toestel te mogen maken, maar het viel in de praktijk toch tegen, zal men wellicht gedacht hebben. Wel leuk dat Nexus iedere keer een ander toestel is, met toch het grote voordeel dat je altijd kunt flashen vwb de firmware/ROM, wanneer je dat wilt en het OS gewoon lekker Android is.
Anoniem: 398486
9 december 2015 09:52
Was deze niet net uit? de 6 en 6p of 6x? iets in die richting
Nee vgm niet want de 5X is van LG en de 6P huwawee
Het lijkt een opvolger te zijn van Nexus 5X en 6, op bijna alle fronten is de 6P beter dan de Nexus 5X. Of het nou van LG is of van Huawei, dat maakt geen verschil en is dus geen argument waarom het geen opvolger kan zijn. Beide merken werken samen met Google voor de Nexus. :)

[Reactie gewijzigd door Ysabel op 9 december 2015 10:45]

Dat is de opvolger, de 6p. Mogelijk dat daar de verkopen van wat tegenvallen en ze deze nu stoppen om iedereen naar de 6p te pushen?
De directe link is inderdaad beschikbaar, maar daar staat nu in het rood wel bij aangegeven, dat het niet meer mogelijk is het toestel te bestellen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee