HP introduceert nieuwe Elite x2-convertible met upgrademogelijkheden

HP komt met een nieuwe versie van de Elite x2-convertible. Het nieuwe model, met typenummer 1012, komt in uitvoeringen met Core m3, m5 of m7 van de Skylake-generatie. De behuizing kan eenvoudig opengemaakt worden om onderhoud uit te voeren of upgrades toe te passen.

HP presenteert de Elite x2 1012 als een Windows 10-tablet voor zakelijk gebruik. Het apparaat kan gezien worden als de zakelijke variant van de Spectre x2, die in oktober werd geïntroduceerd. Net als de Microsoft Surface Pro 4 heeft de convertible een scherm met 3:2-verhouding; de diagonaal is 12" en de resolutie bedraagt 1920x1280 pixels. De aluminiumbehuizing van de tablet is 8,1mm dik, weegt 840 gram en heeft een 40WHr-accu.

Er verschijnen configuraties met de Core m7-, m5- en m3-soc's van de Intel Skylake-generatie. Het werkgeheugen bestaat uit 4 of 8GB lpddr3. Opslag is er in de vorm van verschillende ssd's, met een capaciteit van 128GB tot 512GB. Afhankelijk van de uitvoering wordt een m2-sata-ssd of m2-pcie-ssd met nvme-techniek gebruikt. Een micro-sd-slot stelt gebruikers in staat om de opslag uit te breiden. Optioneel kan een 4g-lte-modem geïnstalleerd worden.

Volgens HP kan er eenvoudig onderhoud gepleegd worden aan de Elite x2. De achterzijde van de tablet kan losgeschroefd worden en het scherm is met een zuignap te verwijderen. Zo is het mogelijk om toegang te krijgen tot de accu, lcd-module, ssd, moederbord en wifi-modules. Dit maakt het vervangen of upgraden van componenten mogelijk. Zelf het ram uitbreiden of de processor upgraden is niet mogelijk; deze onderdelen zijn op het moederbord gesoldeerd.

Standaard wordt de HP Elite x2 geleverd met de HP Active Pen, die gebruikmaakt van Wacom-technologie. Het toetsenbord is 8,4mm dik en weegt 470 gram. Optioneel is een HP Travel Keyboard beschikbaar, dat 395 gram weegt en 5,4mm dun is. Middels de usb 3.0-poort met Thunderbolt 3-ondersteuning kan de Elite x2 aangesloten worden op een van de optionele dockingstations. Het meest uitgebreide dock maakt het mogelijk om twee 4k-monitoren aan te sluiten.

HP Nederland verwacht de Elite x2 1012 in januari in Nederland. De adviesprijs bedraagt 966,79 euro. Het dunnere HP Travel Keyboard is los verkrijgbaar voor 157,30 euro.

Update 16:46: HP Nederland laat desgevraagd weten dat het model met deze adviesprijs beschikt over een Intel Core m3-6Y30, 4GB lpddr3-1866-geheugen, 128GB ssd, Intel-ac-wifi-adapter, vingerafdruklezer en Windows 10 Home.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

20-11-2015 • 13:59

49 Linkedin

Reacties (49)

Wijzig sortering
Dit is een model wat zakelijk ingezet gaat worden.
Het gaat niet om de upgrademogelijkheden (zoals de titel doet laten denken)
maar wordt er gesproken in de video over "Built for simple in-field servicability"

In de video zie je onder meer:
- Voldoet aan militaire standaarden
- sure-start bios
- Smartcard reader
- Fingerprint reader

Dus reacties die hier worden gegeven dat je geen reepje ram of cpu kan vervangen zijn nutteloos.

Mooie tegenhanger voor de Surface Pro 4, met name de optionele LTE mogelijkheid, het afsluiten van care-packs zijn vaak een pré in het zakelijk gebruik.
Care pack kan bij Surface Pro 4 ook. Sterker nog, bij zakelijk gebruik en advanced warranty stuurt Microsoft je een nieuwe of refurbished device op. Daarna heb je 2 weken de tijd om je defecte device terug te sturen. Zo heb je de tijd om je data veilig te stellen mocht je dat lokaal hebben staan.

Wat betreft de fingerprint reader, de surface gebruikt gezichtsherkenning. Werkt echt superfijn en mijn eigen ervaring is dat het flink intuïtiever is dan fingerprint. Deze device lijkt me op alle fronten, zelfs prijs, de mindere te zijn van de surface pro 4.

De surface 3 heeft ook LTE, echter de surface pro 4 niet, wat een groot gemis is. Gisteren toevallig op een reseller event geweest m.b.t. het surface portfolio. Microsoft gaf aan dat er voornamelijk vanuit NL vraag is voor een surface 4 LTE, maar dat de markt simpelweg te klein is om er een aparte versie voor te lanceren.

[Reactie gewijzigd door OriginalFlyingdutchman op 20 november 2015 15:10]

Hij heeft wel degelijk enige puntjes voor op de Surface. Meer verschillende docking stations, zelfs een wireless optie. Smartcard lezer optie (ik gebruik dat dagelijks, een losse dongle hiervoor is niet handig). FIngerprint of gezichtsherkenning is geen alternatief daarvoor.

Deze is bovendien ook fanless omdat hij een Core M gebruikt (anders dan de snellere Core i van de surface).

Verder is het ook niet onbelangrijk dat bedrijven vaak een deal sluiten met een hardwareboer. Dit soort apparaten zoals de Elite zijn niet voor iedereen weggelegd: Meestal worden ze alleen gebruikt door VP's en andere mensen die veel reizen. De rest van de mensen krijgt een ProBook (in het geval van HP).

Door dit soort dingen aan te bieden kan het bedrijf dan gebruik maken van hun bestaande (quantumkorting!) contracten met HP, in plaats van voor die paar mensen apart apparaten te bestellen van Microsoft. Ook vanuit de support is dat handig omdat je dan maar met hardware 1 partner werkt. Veel bedrijven (waaronder mijn werk) hebben maar een overeenkomst met een enkele hardware leverancier.

Dus Microsoft hardware is vaak gewoon geen optie binnen een enterprise omgeving. Hun aanbod is niet breed genoeg om uberhaupt in aanmerking te komen als enige hardware supplier omdat ze geen mid/budget range laptops doen.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 20 november 2015 15:48]

Ik ben op de hoogte van de advanced warranty van MS, echter zijn meer van mijn relaties die gestandaardiseerd zijn op HP hardware dan op MS hardware ;) dus kan het mooi worden opgenomen in het servicecontract bij HP

Nadeel van de Surface 3 LTE is dat dit weer qua prestaties aan de onderkant zit met zijn Atom processor.
Voordeel van het onsite kunnen servicen van een device is dat de medewerker direct weer doorkan, je data onsite blijft en de prijs van een servicepack simpelweg lager is omdat de kosten voor servicen ook lager is (monteur met onderdelen t.o.v. direct nieuw model moeten verschaffen).
De resolutie bedraagt overigens 1920 x 1280 en niet 1920 x 1080. Wel zo logisch bij een schermverhouding van 3:2.
Inderdaad |:( :o Aangepast!
En dat is TOP :)

Mooi dat HP 3:2 gebruikt na Microsoft dat ook vanaf de Surface (Pro) 3 en Surface Book doet.
Zelf het ram uitbreiden of de processor upgraden is niet mogelijk; deze onderdelen zijn op het moederbord gesoldeerd.
Concreet niets up te graden behalve de SSD dus. Ofwel ongeveer even upgrade-baar als een MacBook Pro Retina.

Ik vind het maar bizar dat ze dit "upgrade mogelijkheden" noemen.
Ik werk in een pc + smartphone / tablet reparatie zaakje en ik moet zeggen het is echt altijd een gepruts en gepriegel met alles wat ze tegenwoordig aan elkaar plakken en lijmen ! Echt hoe vaak je soms het hele apparaat moet demonteren om enkel het scherm ( unit van LCD + glaslaag ) te vervangen.

Het is duidelijk dat veel fabrikanten niet iets bouwen met de visie op reparatie.
Daarom kan ik dit soort, relatief modulaire apparaten alleen maar toejuichen ! Dan maakt het niet uit of je nu veel kunt upgrade, zolang je het maar makkelijk kan vervangen.

Stel je neemt hier een relatief dure versie van de tablet en je gebruikt hem enkel voor multimedia, wat administratie en nog wat spelletjes, dan zou je hier erg lang mee vooruit kunnen. Daarom is het juist fijn dan je dingen kunnen vervangen in de toekomst. :)

Verder hoop ik dat Tweakers binnenkort een roundup voor alle Surface pro like tablets gaat doen. Er zijn er inmiddels aardig wat en door alleen naar de specs te kijken weet je lang niet genoeg. Zo is het belangrijk hoe goed de pen werkt , het toetsenbord enz.

[Reactie gewijzigd door holhuizen op 20 november 2015 15:00]

Ik begrijp je echt helemaal. Ik kan bepaalde evoluties nog begrijpen om toch maar steeds compactere behuizingen de verkrijgen, maar het vast solderen van SSD, CPU en RAM vindt ik persoonlijk maar een trieste evolutie. Ik kan begrijpen dat het steeds kleiner moet, maar begrijp niet waarom ze niet gewoon naar een nog compactere packaging zoeken.

Daarom is deze machine in mijn ogen gemakkelijker "repareerbaar", 100% mee eens. Maar "upgrademogelijkheden" qua slogan blijf ik echt triest vinden als zelfs een latje RAM bijprikken niet mogelijk is.

Van mij mogen ze die roundup zeker en vast een keertje maken. Mijn vrouw zit zelf te twijfelen om een iPad Pro aan te schaffen, en ik zou het leuk vinden om deze te zien in vergelijking met de (ongetwijfeld qua mogelijkheden veel uitgebreidere) Surface Pro.
Een micro-sd-slot stelt gebruikers in staat om de opslag uit te breiden. Optioneel kan een 4g-lte-moden geïnstalleerd worden.
[...]
Zo is het mogelijk om toegang te krijgen tot de accu, lcd-module, ssd, moederbord en wifi-modules.
Ik tel zo al vier upgrade-opties (SD-slot, modem, accu, SSD). Daarbovenop is er nog de mogelijkheid zelf het scherm te vervangen, wellicht ook moederboard en WiFi module, en je krijgt een aardig goede upgrade-score, zeker vergeleken met andere convertibles.

Of je dat wilt vergelijken met een systeem waar geen normale schroevendraaier in past en waarin alles vastgesoldeerd en vastgelijmd zit weet ik niet, maar van mij mag je dit gerust "upgrade mogelijkheden" noemen.
Het is ook niet HP die het zo noemt toch? Ik kan het in ieder geval niet vinden op de links uit artikel.
Wat ik zie staan is dat hij 'geserviced' kan worden en dat je kan "upgraden" van travel keyboard naar een uitgebreid toetsenbord.
Een MBPr is überhaupt niet open te maken. Daarnaast zegt HP specifiek dat het gaat om "eenvoudig onderhoud", niet persé upgrades.

Wat er wél upgradebaar is:
- Moederbord (dus CPU en RAM, toegegeven niet waarschijnlijk)
- SSD
- WiFi module
- Accu
- LCD module

Hét grote verschil hier met willekeurig welke apple is dat dit apparaat eenvoudig open te maken is. Bij de gemiddelde mac is 1 defect gelijk aan een total loss. Hier is een defect in 5 minuten gerepareerd. Dat is voor de gemiddelde gebruiker weliswaar niet heel interessant; voor het millieu is het een enorme overwinning.

[edit]
Toevoeging voor al diegenen die zeggen "dat kan de mac ook":
iFixit's teardown van de 2015 MBPr zegt dat dat niet kan:
https://www.ifixit.com/Te...cbook+2015+Teardown/39841
Wifi, SSD op het logicboard, accu in losse cellen die niet los te verkrijgen zijn.

[Reactie gewijzigd door Croga op 20 november 2015 14:55]

Eerlijk gezegd zie ik het grote verschil nog steeds niet. Alles wat je net noemde kan je bij een Mac ook vervangen. Ik zie hier eigenlijk een laptop (een prima toestel trouwens) wat veel moeilijker te onderhouden is dan de gemiddelde machine van 5 à 10 jaar geleden (pre unibody tijdperk), nochtans benadrukken ze de "upgrademogelijkheden". Die marketing term is hier zonder uitbreidbare RAM en vervangbare CPU naar mijn mening totaal misplaatst.

En een gemiddelde mac is op een speciaal schroevendraaiertje na ongeveer even gemakkelijk (eigenlijk moeilijk) te onderhouden als deze machine.
Ook voor jouw:
Hoezo zijn die zaken ook bij een MBPr te vervangen?
De 2015 MBPr heeft nagenoeg al deze zaken vast gesoldeert zitten op het logicboard. Daar is dus niets vervangbaars/upgradebaars aan.
De 2015 Macbook Retina wel, de 2015 MacBook Pro Retina niet. De enige reden dat ik deze koos als vergelijking, is omdat dit toch nog altijd wordt gezien als het voorbeeld van slechte upgradebaarheid.

https://nl.ifixit.com/Tea...Early+2015+Teardown/38300


Niet mijn schuld dat Apple het nog een stapje verder neemt met de Macbook Retina ;)
Ah, ik zie. Mijn excuses. Daarmee is de SSD inderdaad wel vervangbaar. De rest, helaas, nogsteeds niet.......
Van de nieuwe Elite x2 zijn de volgende componenten te vervangen:
 • Moederbord
 • Display
 • Memory
 • SSD
 • WLAN module
 • WWAN module
 • Batterij
 • Kickstand
 • Behuizing
en dat in een 8mm dikke behuizing...
HP zou toch in staat moeten zijn een mobiele variant van hun Z1 case voor elkaar te boksen. Die zou absoluut inslaan als een bom.
En toch kan ik mijn MBPr 2015 toch prima open maken... wat je nu als upgrades noemt zou je eerder als vervanging noemen, en dat kan bij jouw genoemde Mac dus ook net zo makkelijk. Waarbij je bij de HP de LCD module vervangt, vervang je bij de Mac de LCD assembly als je makkelijk wil doen, maar kan je ook gewoon alleen het LCD vervangen.
Wel eens geprobeerd een WiFi module los te halen op een MBPr?
Wel eens geprobeerd de SSD lost te halen op een MBPr?
Beiden onmogelijk aangezien ze onderdeel zijn van het logic board.

Wel eens geprobeerd de accu van een MBPr te vervangen? Ook dit is onmogelijk en een specifieke "planned obsolessence" feature van Apple.

Ook als je naar de LCD module kijkt dan is het bij de MBPr wel iets meer dan een "zuignap".
Je hele verhaal klinkt als een soort van hybride flame/whine/fanboyisme/haatpost...
En toch is het, helaas, gewoon de waarheid......
Zie de link in de originele post. In de MBPr 2015 zit alles op het logicboard gesoldeert.

Het zou zomaar kunnen zijn dat wat je voor je hebt liggen geen MBPr 2015 is.
Het zou zomaar kunnen zijn dat je link niet voor een rMBP 2015 is maar een 'gewone' MacBook. Je weet wel, die ene dunne, met USB-C en Core M CPU.
Ik zie net dat mijn link inderdaad over de Macbook Retina gaat. Mijn excuses. Daarmee is de SSD inderdaad wel vervangbaar. De rest, helaas, nogsteeds niet.......
En toch zit ik hier een Accu en bottom plate te vervangen.... 90 euro, rechtstreeks uit china.

Sure, het moederbord is steeds meer geïntegreerd, maar wanneer is de laatste keer dat je je WiFi module moest vervangen? Ik heb de laatste 10 jaar maar 1 serie gehad waarbij het jammer was dat onderdelen een hoge mate van koppeling hadden, en dat was het geval van de Nvidia GPU's die erg goed waren in zichzelf los smelten. De 8xxx series en ook de 9xxx soms nog.

Ik vind het veel vreemder dat de flashroms waar je firmware in zit niet socketed zijn, dat is iets wat je nog wel een eenvoudigere reparatie van kan maken in plaats van zoeken naar een plekje om SPI of LPC verbinding te maken.

[Reactie gewijzigd door johnkeates op 20 november 2015 15:33]

De MBPR's hebben ook de SSD op het moederbord gesoldeerd.
Het is misschien een custom interface, maar het is gewoon een los kaartje hoor: https://www.ifixit.com/Gu...014+SSD+Replacement/27849
Dat is de 2014. Bij de 2015 is dit niet langer meer het geval; daar zit de ssd inderdaad in het logic board geintegreerd.
Zoals reeds in een andere reactie aangehaald: dit is het geval bij de Macbook Retina, niet de Macbook Pro Retina:

https://nl.ifixit.com/Tea...Early+2015+Teardown/38300
Fair enough. Blijft de 2014 link in je vorige post onjuist ;)
Mee eens had verwacht dat er een andere cpu ingezet kon worden of in iedergeval een reepje ram toevoegen. Maar geen van beide is van toepassing wel jammer

[Reactie gewijzigd door l99030607l op 20 november 2015 14:10]

Bestaan er tablets waarbij dat wel kan bij jou weten?
Zelfs in de meeste laptops kan je de processor niet vervangen toch?
Of ik het een tablet mag noemen weet ik niet maar als je bijvoorbeeld kijkt naar de fujitsu t901 zie je dat er wel een aantal onderdelen aanpasbaar zijn. En het je kan het gebruiken als een tablet of laptop

En er zijn genoeg laptops die upgradebaar zijn. Maar als je niet goed kan zoeken of weet waar je moet zoeken of niet kan betalen dan weet je er waarschijnlijk niks van

[Reactie gewijzigd door l99030607l op 21 november 2015 06:19]

Haha, ja een T901 met apparaat waar dit artikel over gaat vergelijken kan natuurlijk niet. Ding is ruim 4x zo dik en ruim 2x zo zwaar. Een Lada heeft ook vier wielen en een stuur, dus dat is net zoals een BMW vind je?
EDIT: http://sp.ts.fujitsu.com/...blic/ds-LIFEBOOK-T901.pdf

Waar heb ik gezegd dat laptops niet upgradebaar zijn? SSD en RAM kan je natuurlijk in veel gevallen verwisselen. Ik reageerde op vervangen van processor omdat jij begint over de CPU die je verwacht had vervangen te kunnen worden. Dat lijkt me een behoorlijke uitdaging in nagenoeg alle laptops, laat staan in tablets. En natuurlijk kom jij met een reflow station vast een heel eind, en dan zie ik graag een tutorial van je!

Je hebt echt geen idee wat ik wel en niet kan zoeken of betalen, kinderachtige reactie omdat je je opmerking inhoudelijk niet sluitend krijgt.

[Reactie gewijzigd door shufflez op 21 november 2015 11:51]

Nou in mijn alienware wat eigenlijk gewoon clevo machines zijn, is na genoeg alles upgradebaar cpu gpu ram noem het maar op.

Dat dat geen tablet is maar een desktop replacement kan ik niks aan doen.

Jij vraagt om iets wat upgradebaar zou moeten zijn en ik geef het je.
Dat hij oud is kan ik ook niks aan doen.

Ook zijn er genoeg workstations die met een MXM module komen waardoor die ook upgradebaar zijn.

Ik verwachte iets meer dan ram en hdd naar ssd als "upgrade" ik zie bijvoorbeeld een cpu vervangen of een gpu vervangen als een upgrade.

Om mijn reactie gelijk kinderachtig te noemen vind ik ook ver gaan als er duidelijk nog bij staat ALS

Ik heb nergens gezegd dat je het niet kan betalen, maar komt ie nog een keer he ALS je een bepaald iets niet kan betalen kijken de meeste mensen er niet naar omdat het buiten bereik ligt. Hiermee doelde ik erop dat 9 van die 10 mensen geen 2000 euro willen betalen voor een laptop/workstation/desktopreplacement om vervolgens nog eens 7/8/900 euro te betalen voor een cpu of gpu. een MXM gebaseerde cpu of gpu kost al gauw 2 keer het dubbele dan zijn equivalent. Ik weet dat ondat ik voor de zomer 2 980 voor mijn laptop gekocht had en zonder btw koste die dingen me al 760 euro dan nog verzendkosten en btw betalen
Ik denk dat we op de verkeerde voet begonnen zijn, want jij reageert op een artikel over een tablet en je haalt steeds laptop en zelfs workstations cq desktopvervangers als voorbeeld aan. Overigens vraag ik niet om "iets dat upgradebaar zou moeten zijn", maar specifiek om een tablet. En ik verwijs naar "de meeste laptops", zoals je zelf al aangeeft zullen "de meeste mensen" ook niet zo'n laptop (nodig) hebben als jij waarbij die mogelijkheden er zijn.

Zoals ik al zei; er zijn absoluut laptops die te upgraden zijn. Maar het artikel gaat over een tablet. Alienware zijn briljant ontworpen machines, maar kan je toch niet echt vergelijken met een tablet, dat moet je met me eens zijn.

Het is natuurlijk fantastisch dat de mogelijkheden er zijn bij jou (zowel financieel als in het apparaat dat je gebruikt), alleen is het m.i. oneerlijk de mogelijkheden van een ("komt ie nog een keer he") laptop van €2000 (+ evt uitbreidingen) te vergelijken met een tablet van €800.
Denk het ook en geef je ook zeker gelijk op de punten. De rede waarom ik voornamelijk een laptop als voorbeeld gebruik is omdat 899 al voor veel mensen veel geld is. Zeker als het om een "tablet" gaat. ook is de formfactor hetzelfde alleen zijn de specs binnenin niet echt laptop grade. Maar alsnog is het een mooie prestatie van hp

Maar de doelgroep is in dit geval voor zakelijke gebruikers die misschien meer productiviteit dan pure kracht nodig hebt.

En misschien was mijn manier van reageren kinderachtig ( was totaal niet zo bedoeld maar heeft toch verkeerd uitgepakt )

Afijn het kan altijd goedkoper als 2000 euro maar dan heb je te maken met moeilijk verkrijgbare onderdelen.
Ik mag je niet +1en, maar toch: +1!
3:2 scherm met 1920x1080 zijn je pixels niet vierkant wat mij afbraak lijkt doen van de kwaliteit?
Artikel is aangepast. Het is 1920 x 1280.
Ziet er lekker strak uit, prijs is er helaas ook naar want je kunt er wel van uit gaan dat ze altijd de prijs van de goedkoopste configuratie opgeven.
Mooi apparaatje! Wel wat zakelijk, maar erg stijlvol. Ziet er netjes uit.
Prijs.. Ja das even een ander verhaal, maar dit is een overweging waard.
Misschien ook wel noemenswaardig om te vermelden dat het optionele HP Travel keyboard verlicht is.
Hopelijk een beter product dan de vorige versie. Het aantal DOA's ligt bij de vorige Elite X2 echt veel te hoog. We zitten aan bijna 1 op de 3 die hardwarematige problemen heeft en momenteel zijn er nog twee in reparatie die niet als DOA gelden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee