De Xiaomi Mi 4 met meegeleverde malware blijkt nep te zijn. Dat meldt het beveiligingsbedrijf dat als eerste melding maakte van de malware op het toestel. De nepversie zou overtuigend geweest zijn. Zelfs de labels op de componenten en de interne structuur zijn nagemaakt.
Bovendien had de fabrikant van de nepversie een manier gevonden om AntiFake om te tuin te leiden. Die app van Xiaomi detecteert of de gebruiker een echt toestel heeft, maar het interne geheugen bleek een verborgen map te hebben met een valse versie van AntiFake. Bij het installeren van AntiFake greep het toestel terug naar de nep-app, die daarna vervolgens de gebruiker uiteraard vertelde dat het toestel echt was, meldt Bluebox.
Naast de nagemaakte app had de fabrikant van de nepversie ook de interne structuur nagemaakt, het ontwerp gekopieerd en zelfs labels op de interne componenten geplakt die in de echte versie te vinden zijn. Daardoor is het lastig om als normale consument vast te stellen dat het om een nepversie gaat.
Onlangs kwam naar buiten dat een Mi 4 met malware was uitgeleverd. In de lijst met applicaties stond ook software die advertenties injecteert in andere apps. Opvallend is dat de adware, met de naam Yt Service zich voordoet als een Google-app met de pakketnaam com.google.hfapservice. Het bedrijf kocht de telefoon bij een niet-officiele retailer.