Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 328 reacties
Submitter: teh_twisted

Gebruikers van smart-tv's van Samsung melden advertenties van Pepsi voorgeschoteld te krijgen tijdens het afspelen van films vanaf externe systemen zoals een nas. Gebruikers dienen de reclameweergave zelf uit te schakelen door de Yahoo-voorwaarden niet te accepteren.

Gebruikers melden het injecteren van de reclame via Reddit en het forum van Plex. Om de 10 à 15 minuten zou een Pepsi-advertentie verschijnen bij het zelf afspelen van films via een externe harde schijf of nas. Niet alleen Amerikaanse Plex-gebruikers, maar ook Australische gebruikers van een app voor de streamingdienst Foxtel claimen de Pepsi-reclame te krijgen. De reclame zou geen audio bevatten en een deel van het scherm innemen.

Samsung heeft nog niet gereageerd op de meldingen en onduidelijk is dus in hoeverre het injecteren bewust op deze wijze is gedaan. Wel zijn de advertenties uit te schakelen door aan te geven niet akkoord te gaan met de Yahoo privacy-voorwaarden bij het Smart Hub-onderdeel van de smart-tv's.

Een jaar geleden experimenteerde Samsung al samen met Yahoo met spontane pop-ups, meldde Business Insider destijds. De gebruiker die hier toen als eerste mee naar buiten kwam moest een SyncPlus App uitschakelen, die onzichtbaar op de achtergrond bleek te draaien. Samsung zei destijds dat het de bedoeling was dat dit op basis van opt-in in de Smart Hub-omgeving zou werken, terwijl er nu voor een opt-out-constructie lijkt te zijn gekozen.

Update, 14.10: Samsung Australië laat Cnet weten dat er sprake was van een 'fout' waardoor sommige gebruikers in Australië kampten met een onderbreking door een Pepsi-reclame. "Dit was het gevolg van een error die plaatsvond als onderdeel van een recente software-update die niet bedoeld was voor de Australische markt." Het concern bevestigt het probleem opgelost te hebben en 'niet van plan te zijn dit type adverteren in Australië in de nabije toekomst te introduceren'.

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (328)

1 2 3 ... 8
Oke nu is de maat vol!
Mijn volgende tv is er echt een, zonder al die rommel. Dan maar een monitor met losse boxen of iets.

En het vervelende hier aan is, dat Anita met 2 kindertjes op de bank geen idee heeft waar de reclame vandaan komt. Zich hier aan stoort, maar na 3 keer reclame gezien te hebben hieraan gewend is.

[Reactie gewijzigd door Dacuuu op 11 februari 2015 12:16]

Inderdaad, maar als je al zo'n ding hebt kun je natuurlijk altijd het internet blokkeren voor de tv. NAS is lokaal dus dat werkt wel met streamen en die ads trekken ze vast van internet af dus dan heb je daar ook geen last meer van. Irritant en onhandig is het zeker maar internet op smart tv's lijk toch enkel voor privacy schending te zijn.
Jij en ik kunnen dat ja, maar 90% van de TV-eigenaren zal nooit op dat idee komen.
Ik begin me uberhaupt steeds meer te ergeren aan reclames overal en nergens. Op je computer, op je telefoon, op straat... En nu dus ook op je TV. En de ellende is: Hoe meer reclame er te zien is, hoe meer het devalueert, dus hoe meer er nog bijkomt en hoe irritanter het wordt. Ik vraag me echt af waar het heengaat, en of we er iets tegen kunnen doen.

[Reactie gewijzigd door mcDavid op 11 februari 2015 12:41]

90% lijkt me nogal overtrokken.
Ik ben er van overtuigd dat het gros van de mensen die een nas of externe harde schijf op de televisie aan hebben kunnen sluiten (daar gaat dit artikel over) ook wel in staat zijn om die reclames te omzeilen, of in ieder geval de tegenwoordigheid van geest hebben om hier even op te googelen...
Laat onverlet dat ik het niet kies vind dat Samsung gebruikers die gewoon hebben betaald voor hun films ook nog eens met reclames opzadelt.
Dat betwijfel ik eerlijk gezegd. 90% van mijn vriendengroep weet echt wel dat je een USB schijf of nas kunt aansluiten. Dat werkt tegenwoordig behoorlijk plug and play.

TV van alleen internet afsluiten maar wel toegang geven tot het netwerk is toch echt een flinke stap verder. Dan zullen er 2 of 3 mensen overblijven van de 30.
Dat betwijfel ik eerlijk gezegd. 90% van mijn vriendengroep weet echt wel dat je een USB schijf of nas kunt aansluiten. Dat werkt tegenwoordig behoorlijk plug and play.

TV van alleen internet afsluiten maar wel toegang geven tot het netwerk is toch echt een flinke stap verder. Dan zullen er 2 of 3 mensen overblijven van de 30.
Waar ik op doel zijn mensen die een nas/schijf hébben. Mensen die er alleen over gehoord hebben krijgen geen reclames in beeld.

Als ik het artikel goed heb begrepen, hoef je alleen maar de gebruikersvoorwaarden van Yahoo niet te accepteren, of heb ik iets gemist?
Ik kan me nog indenken dat niet iedereen dat meteen weet te vinden, maar nogmaals: Google.
Je kan mij niet wijsmaken dat 27 van de 30 gebruikers van een nas of externe harde schijf (de meeste mensen weten niet eens wat een nas is; jouw vriendengroep lijkt me, met alle respect, niet representatief) niet op het idee komt hier even naar te googelen.

Feitelijk gaat het overigens niet om plug and play. Als je een nieuwe nas op je televisie aansluit kan je direct welgeteld nul films kijken.
Een nasgebruiker zal dus ook moeten weten hoe hij/zij bestanden overdraagt van een computer naar de nas/schijf.
En jij beweert dat deze mensen nooit op het idee zouden komen naar een oplossing te zoeken? 90% zelfs?
Mwa, als ik kijk naar wie er allemaal in de vriendengroep zitten (van studenten tot dakdekkers, van programmeurs tot ict medewerkers, zowel vrouwen als mannen, in een leeftijdscategorie van 17 tot 25 jaar) dan zou er voldoende verschil in moeten zitten om hem representatief te houden. Er zitten immers enkele geeks in, en het merendeel zoals de gemiddelde Nederlander.

Het niet accepteren van de voorwaarden van Yahoo is niet iets wat de meeste zullen proberen. De meeste mensen zijn immers gewend dat wanneer je algemene voorwaarden niet accepteerd niets meer werkt. Dat probeert men niet eens. Daarnaast staat het hier wel in het nieuwsbericht, maar pas na navraag. Dat geeft mij toch zeker wel de indruk dat dit niet duidelijk naar de klant is gecommuniceerd.

Googlen is leuk, maar dan moet je wel de exacte zoektermen weten en hopen dat er mensen eerder tegen het probleem zijn gelopen. De meeste antwoorden vind je immers in fora.

Bestanden op een NAS zetten stelt echt niets meer voor. Kwestie van aansluiten en de stappen uit de handleiding te volgen. Ik verwacht niet dat er in de handleiding van de Samsung Smart TV's staat dat wanneer je de yahoo voorwaarden niet accepteerd je geen rotzooi te zien krijgt.
Ik krijg dit artikel als eerste resultaat als ik zoek op reclame, film en nas of reclame externe harde schijf televisie . Als derde wanneer ik zoek op reclame, televisie en Samsung. Ook als derde wanneer ik alleen maar op reclame en Samsung zoek.
Over welke 'exacte zoektermen' heb je het dan?

Kijk, het gaat mij niet om de vraag of Samsung reclame mag implementeren in films. We zijn het met elkaar eens dat dit op z'n zachtst gezegd onwenselijk is. Wat mij betreft lost Samsung dit probleem zelf op zonder dat de consument ook maar één vinger hoeft uit te steken.
Waar het mij om ging en gaat is dat je zo stellig beweert dat 90% van de nas-/schijfbezitters niet zou weten wat ze aan deze ongewenste reclame kunnen doen. Dat lijkt mij, om het maar eufemistisch te verwoorden, nogal gechargeerd.
Via google? Je hebt in de gaten dat google resultaten over algemeen gepersonaliseerd zijn? Helemaal betreffende pagina's die je al eens eerder bezocht hebt.

Daarnaast bestond dit artikel voor deze melding niet eens. Dit is weer eens achteraf.

Ik blijf echter bij m'n standpunt dat het overgrote deel niet weet hoe je een Smart TV van het internet kunt weigeren, maar wel gewoon toegang kunt geven tot je netwerk. Dáár hebben we het over, niet over het specifiek uitzetten van de reclame ;) Althans, daar heb ik het over haha.

Maar goed, discussie heeft sowieso momenteel geen nut meer sinds Samsung al een statement de deur heeft uitgedaan dat dit een bug was, en geen doelbewuste wijziging.
Dan praten we wellicht wat langs elkaar heen.
Ik had het wel degelijk over sec de reclame. ;)
De ontkoppeling tussen smart tv en internet zal inderdaad voor het leeuwendeel onontgonnen gebied zijn.

Je opmerking over Google is terecht.
Ik heb wel op een andere laptop gezocht omdat ik op deze dit artikel heb gelezen; ik hield er echter geen rekening mee dat ik op de andere laptop ook al eens op Samsung en andere aanverwante zaken heb gezocht. Excuses daarvoor.

Ik blijf overigens sceptisch tegenover Samsung totdat de constatering dat het om een bug gaat ook door Seoul wordt bevestigd. De update lijkt vooralsnog louter op Australië gericht.
Feit blijft echter dat je geen externe reclame hoort te krijgen op je TV zonder dat hier aanleiding voor is. Ongeacht of iemand wel of niet weet hoe hij het moet uitschakelen. Straks zit je netflix te kijken en krijg je toch reclame. Dit is onacceptabel. Een TV die dit bij mij zou flikken gaat regel recht terug naar de winkel.
hoef je alleen maar de gebruikersvoorwaarden van Yahoo niet te accepteren, of heb ik iets gemist
Ja, namelijk dat een gebruiker niet weet waarom die in beeld komen als ze niet ergens toe zouden dienen en er dus ook geen reden is die niet te accepteren.
90% is wellicht iets teveel, maar ik denk dat driekwart van de mensen iemand heeft die het aansluit en uitlegt hoe het een en ander werkt. Gaat er iets mis, moeten er nieuwe films op of moet er geüpdatet worden, dan komt Pietje/zoon-/dochterlief wel weer langs... Ik denk eigenlijk dat je de kennis van het gros van onze medemensen enigszins overschat...
Helamaal met je eens mcDavid. De hoeveelheid reclame blijft hand over hand toenemen.
Als nu ook al je tv fabrikant gaat bedenken / bepalen wanneer je reclame gaat zien is de maat ook bij mij vol. Schandelijk, tenzij ik dan de tv helemaal gratis krijg van Samsung zal er vast extra inkomsten door krijgen.

Misschien een mooi nieuw verdienmodel: gratis tv en tussendoor reclame boodschappen te zien op je tv ?!
En dan gewoon geen Internet aansluiten op de TV. Gratis TV, geen reclame tussendoor ;)
hoe wil je dat dan doen als je internet via de coax-kabel binnenkomt? Settopbox verslechtert het beeld en zorgt voor ongemakken die je bij een smartv juist wilde voorkomen.
hoe wil je dat dan doen als je internet via de coax-kabel binnenkomt?
Een andere provider nemen.

Het is ècht te triest met dumb smart tv's. Het is hetzelfde als CI+ al heeft de consument daarvan weinig van meegekregen. Ter info: CI+ is beter (voor de provider) omdat dit programma's niet kan laten opnemen, bijvoorbeeld primetime voetbalwedstrijden. Smart tv's gaan meedenken. Een tv is voor mij weinig meer dan een monitor. Er komen televisiezenders binnen, andere bronnen zoals een dvd/media-speler en dat is het. Het smartgebeuren levert alleen maar vragen en problemen op.
Youtube-"apps": ik verwacht hier een gedowngrade versie van, niet hoger dan 720P weergavemogelijkheid, want stel dat je internet dat niet trekt.
Helaas komt het op steeds meer televisies voor...
Ik ben het niet volledig eens met de stelling dat een tv alleen een scherm is. Ik had voorheen als ik een film via mijn pc wilde streamen altijd mijn blu-ray speler nodig ( via Serviio DLNA). Dat was een beetje omslachtig. Toen een LG smart tv gekocht met mede huisgenoten, aangesloten op het netwerk en internet. Dat was ideaal want tv kijken deden we er niet echt mee, het was vooral via uitzendinggemist reclamevrij de afleveringen bekijken die we wilden zien, en films en series kon iedereen via zijn pc bedraad of via WiFi streamen naar de tv. Dat werkte redelijk perfect. Aangezien het een van de eerste smart tv's was was het niet erg geschikt voor apps of browsen, maar je kon zelfs met gemak de tv via je mobiel bedienen. Erg handig als je tekstinvoer nodig had voor iets of gewoon als een soort 2e rangs magic remote wat overigens erg goed werkte. In dat opzicht was het ideeal, maar ook dat platform kende beperkingen en je kon niet alles naar wens instellen. De eerste kolom met apps voor uitzending gemist, RTL gemist etc kon je niet indelen maar werd (waarschijnlijk) ingedeeld door de hoogste bieders. Daarnaast was er op de smart homescreen enige vorm van (niet storende in mijn optiek) reclame te zien. Wat me wel stoorde is dat ik betaald had voor een tv maar dit soort dingen dus niet zelf kon bepalen, en nu gaat Samsung nog een stapje verder. Ze zeggen dat het een bug is, maar ze wilden het waarschijnlijk ooit eens implementeren, anders bestond de code er niet voor.

Smart TV kan heel handig zijn en daadwerkelijk iets aan een tv toevoegen mits goed uitgevoerd, maar de huidige vormen zitten nog te vol met bloatware en restricties.
Eigenlijk zeg je het zelf al....smart is af en toe handig/leuk, maar werkt niet altijd perfect.
De hele mediaspeler-hype heb ik overgeslagen en ben gelijk een stapje verder gegaan: htpc met XBMC, tegenwoordig Kodi.
Nooit gedoe met werkt niet, alles instelbaar, van lettertype ondertiteling, kleur, plaatsing, synchronisatie beeld/geluid en alles kan ik zien en kijken zonder enige vorm van beperking. Kost een zakcentje (¤500) en dan ben je voor een jaar of 5 tot 10 ook klaar.
Reclame moet zijn effect net het grootste deel hebben van de herhaling, dus hoe meer ze er je van voorschotelen des te beter het blijft hangen. Toch tenminste indien het veel van hetzelfde merk/product is. Daarnaast zijn we ook niet zo vatbaar voor een information overload, dus dat valt best mee, voor de reclamewereld althans
Ik begin me uberhaupt steeds meer te ergeren aan reclames overal en nergens. Op je computer, op je telefoon, op straat...
Vroeger was het alleen maar op straat (borden, peperbussen) en op papier (kranten. tijdschriften). Sinds de electronica zijn intrede deed is het ook daar. Spam en popups, en andere reclame zijn er al ´eeuwen´. Reclame is spam en dient als zodanig te worden opgevat en behandeld.
In theorie gewoon geen gateway instellen....
Gewoon een goedkope domme tv kopen, is een stuk goedkoper.
Daarnaast een hdmi android of windows stickje en je hebt een hele slimme tv waarop jij zelf alles bepaald.
Als je tegenwoordig een goede tv wilt kopen, dan zit daar toch automatisch smart-functionaliteit in? Volgens mij zijn er weinig tot geen recente modellen van de bekende fabrikanten zonder smart-tv-functies maar mét een mooi groot scherm van goede kwaliteit. Dus ik zie niet hoe ik jouw advies zou moeten uitvoeren, behalve misschien door te kiezen voor een klein budget-model of een tweedehands tv. Dat is niet wenselijk voor velen.

Laten we hopen dat er genoeg bombarie wordt geschopt dat Samsung dit besluit terugdraait. En dat andere tv-fabrikanten het ook laten. Echt weer een gevalletje doorgeschoten commercie; tragisch.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 11 februari 2015 13:10]

Laten we hopen dat er genoeg bombarie wordt geschopt dat Samsung dit besluit terugdraait. En dat andere tv-fabrikanten het ook laten. Echt weer een gevalletje doorgeschoten commercie; tragisch.
Mag dit uberhaupt wel? Geld verdienen met bronmateriaal van andere? Buma stemra gaat al geld vragen wanneer binnen een bedrijf een radiozender wordt afgespeeld en of een werknemer zijn eigen muziek aanzet.

Dit is in feite hetzelfde verhaal: Samsung verdient geld aan legaal en mogelijk ook illegaal verkregen content! Samsuns zou in mijn optiek een gedeelte van de inkomsten moeten afstaan aan de copyrighthouder. Of een licentie moeten afnemen, zoals ook gedaan wordt via de commerciële zender. Of zie ik iets verkeerd?
gewoon je smart tv niet aan internet koppelen en een mediacenter nemen met adblocker. Films niet streamen van internet maar ouderwets downloaden en op een dikke harde schijf zetten. Zo heb je nooit last.

[Reactie gewijzigd door poktor op 11 februari 2015 13:56]

Mag dit uberhaupt wel? Geld verdienen met bronmateriaal van andere?
Ze kunnen het op 'een functie van het apparaat' gooien denk ik. Ze tonen dan geen reclame bij content maar is de reclame gewoon een 'feature' van hun apparaat dat los staat van de content. Daarnaast ben je er (blijkbaar) ergens mee akkoord gegaan, want de stap om het uit te zetten is om niet akkoord te gaan met de yahoo troep.

Reken er maar op dat dit pas het begin is. Waarschijnlijk krijg je over een paar jaar de tv gratis maar wordt je verplicht om elke 10 minuten de reclames van de hardwarefabrikant te bekijken. Ook erg prettig voor hotels en dergelijken.., :'(
Je hebt een punt maar niet iedereen koopt het duurste en beste. voor die groep kan een goedkopere tv een oplossing zijn. Neem natuurlijk niet weg dat steeds meer tv's standaard met smart functionaliteit komen.

Gat in de markt is dan een anto recalme app op je tv.
Triest eigenlijk dat het zo ver moet komen.
Laatst zelf nog ee 42" IPS TV gekocht van LG. Koste ¤350 (ongeveer), niet de meeste aansluitingen van de wereld maar voldoet prima icm Chromecast en USB support. Zonder Smart-tv troep erin.
Het liefst heb ik een grote monitor die ik aansluit op mijn versterker met meerdere HDMI poorten. Dan sluit ik op die versterker een Chromecast aan en kan ik meer dan op een smart-tv. Zo'n smart-tv krijgt natuurlijk maar voor een korte periode updates zodat je er na een jaar of 2 niks meer mee kunt terwijl je vroeger nog 10 jaar met je TV deed. Dit is de pest met steeds meer van die apparaten. En je zit weer met die niet gestandaardiseerde meuk van de fabrikant en alle app-makers moeten voor 10 platformen een app gaan maken.

[Reactie gewijzigd door RoelRoel op 11 februari 2015 13:31]

Wat houdt je tegen om een gewone TV als monitor te gebruiken? Mijn TV is op die manier aangesloten aan mijn AV receiver met daaraan dan inderdaad weer een chromecast en een kabeltje naar mijn PC. Het enige dat de TV nog ooit doet is aan en uit gaan, voor de rest gebruik ik geen functionaliteiten van het ding.
Wat houdt je tegen om een gewone TV als monitor te gebruiken?
De meeste tv's hebben merkbare latency vergeleken met monitors.
Dat is niet zo erg voor film kijken maar wel voor bv gamen of browsen.
Browsen? Huh? :)
Leg die eens uit? Dat klinkt interessant :P

Maar verder, ja, dat is deel van het uitzoeken van een goede TV. Bij mij speelde dat inderdaad mee toen ik mijn panasonic plasma kocht, die zou een erg lage input lag hebben.
Vandaar dat de meeste TV's tegenwoordig een "gamer" instelling hebben waarbij alle verbeteringen worden uitgeschakeld en het beeld wordt getoont zoals het is doorgegeven.
Vandaar dat de meeste TV's tegenwoordig een "gamer" instelling hebben
Dat is er inderdaad al jaren maar vaak is de kwaliteit van het beeld dan ruk omdat een deel van de compensatie voor de afwijkingen in het paneel met de circuits wordt gedaan die dan uitgeschakeld zijn. Je kunt dit dan wel compenseren via je videokaart maar dan raak je weer een paar van de 8 bitjes die je per kleurkanaal hebt kwijt.
Een ander probleem is dat veel tv-panelen niet in staat zijn om goed het volledige 24-bits rgb bereik weer te geven en krijg je last van banding of dithering of andere fratsen.
Wat zelfs kan gebeuren is dat het pannel alleen maar chroma subsampled signaal begrijpt waardoor de resolutie van kleur halveert.
Laat staan dat er lossy compressie kan voorkomen tussen inputs en panel.
Mijn ervaring is dus dat het vaak suboptimaal is om een tv als monitor te gebruiken.
Magoed, YMMV en er zitten dus ook goede/acceptabele tv's tussen.
Op zich niets, maar je betaald wel voor al die extra onzin die er in zit.
tot dat je Chromecast ook advertentie zal uitsturen (want uiteindelijk is de smart-TV min-of-meer een ingebouwde Chromecast, maar dan van Samsung).

Chromecast van Google ... reclame & Google, geen link? Ze zullen het wel doen, eens iedereen een Chromecast heeft. Samsung durft het vroeger, omdat al veel mensen een Samsung TV hebben.

Internet afzetten van je TV? ja maar dan verlies je ook een aantal features.

Ik vermoed dat ik binnenkort een Adblocker ga inbouwen in mijn router. Zo is het voor al mijn ge-connecteerde apparaten tijdelijk opgelost, van GSM tot tablet tot laptop tot TV tot Chromecast. Nuja tot dat ze de advertenties via Tor of andere gaan binnenhalen, of van dezelfde exacte IP/website dan de content zelf (hoe ga je dan filteren?).

Teveel geld mee te verdienen, ze zullen het wel doorduwen.


Alternatief? Een Chromecast-achtig ding, met open-source of custom ROM, waar al de privacy-onvriendelijke en advertentie-meuk uit is (of een adblock app, het is uiteindelijk toch een Android apparaat). Wel is dat voor Jan Met De Pet niet eenvouding te kopen/installeren, en hopelijk kent hij een vriendelijk tweaker ;)

[Reactie gewijzigd door bjp op 11 februari 2015 13:54]

Ik vermoed dat ik binnenkort een Adblocker ga inbouwen in mijn router.
Maak er dan AUB een how-to van op het forum!
Voor de leken onder ons

[Reactie gewijzigd door X_pl0visi0n op 11 februari 2015 14:18]

Sterker nog: ga ze verkopen, die routers met voorgeconfigureerde add-block. Lijkt me prima business.
idd zou ik doen..


ik heb nog een WRT54G staan met DD-WRT erop, en deze supporteert (als je google'd) Adblock of pixelserv.

Ik dacht anders ook nog mijn firewall te gebruiken (zoeits a la raspberry pi maar met 2 netwerk poorten) :D
Welke features mis je dan als je je internet loskoppelt van je tv? Die ene firmware update?

Mijn tv staat altijd op HDMI 1. Gebruik 1 HDMI kabel en een stroom kabel naar mijn tv, meer niet.

De HDMI kabel gaat naar mij receiver; daarop zitten al mijn overige devices. Ik bedien alles met een Harmony Touch remote, het enige wat mijn tv doet is aan en uit gaan.

Het geluid van mijn tv staat nooit aan, dus ook de speakers zijn overbodig. Smart tv gebruik ik niet, het CI slot is overbodig, alsmede alle overige poorten.

Als er een monitor zou bestaan met hetzelfde panel met dezelfde features wat ik nu in mijn tv heb wissel ik gelijk.

Ik denk alleen niet dat de prijs dan significant lager zal zijn, helaas, maar misschien komt dat ooit.

[Reactie gewijzigd door Isheara op 11 februari 2015 17:52]

Lijkt me een goede aanpak, al is de keuze voor Chromecast wel weer een vraagteken. Als het 'injecteren' van reclames door adverteerders gemeengoed wordt, hoe lang denk je dan dat het duurt voordat Google op die wagen springt en jouw Chromecast even overschakelt op reclamestream zoveel?
probleem is dat de Smart Hub van Samsung een werkende internet verbinding nodig heeft, zelfs als je een app. zoals Plex gebruikt die weer streamt van een lokale Plex server.

Zonder internet gooit de Smart Hub bij mij alle apps uit de lijst en kan ik Plex gewoonweg niet opstarten.
Omdat de meeste apps ook niet meer dan een grafisch schilletje zijn en zelf lokaal vrijwel niets afhandelen... gaat allemaal buiten om.
ja maar toch wel vreemd wat nu als je een eigen gemaakte film gaat bekijken
en je dan opeens reclame voorgeschoteld krijgt, ik vind dat toch wel inbraak op je privacy als ze dat doen.
Zelf zou ik dan terug gaan naar de winkel en mijn geld terug eisen.
UIteraard... het was puur een reactie op waarom de hub niet werkt zonder verbinding.
maar bij Plex is dat niet zo en ook die verdwijnt gewoon uit de Smart Hub.
Ik zal het anders houden op DLNA waar plex ook mee kan werken.. Dan heb je geen smarthub nodig..
@genetai

Je krijgt bij verbreken internet verbinding alsnog een balk bovenin met Samsung Smarthub over de gehele breedte. Na een x seconden kun je deze uitzetten door 2x op de B te drukken echter na een kwartier ofzo is hij terug.

Ik heb dit continue wanneer ik de open haard app van kbr gebruik. Erg irritant.

Heb ook van die sealife/aquarium apps. Zal eens kijken of het daar ook bij is.

Absoluut nooit specifiek voor gekozen (opt-in). Zou het graag uit willen zetten :|

[Reactie gewijzigd door yared op 11 februari 2015 14:27]

Inderdaad. Irritante advertenties die overal aan je opgedrongen worden... En wat is het nu? Je hebt toch al betaald voor de tv?
Het slaat echt werkelijk nergens op. Nog even en je krijgt reclame bij een legaal gekochte bluray. Maar goed om te weten dat Samsung dit soort ongein toepast. Geen Samsung TV's voor mij en zal het tevens afraden bij iedereen die mij om advies krijgt. Er is maar een manier hoe ze dit afleren: stop met het kopen van hun producten.
Heb je ooit een DVD of BluRay bekeken? Trailers, "downloaden is diefstal", shorts van andere films...

Ik download films of ik ga naar de bioscoop. Thuis 10min wachten voordat mijn film begint ben ik behoorlijk zat, daarnaast kan ik mijn DVDs niet eens direct afspelen vanwege regiocode (grmbl). Enorme geld verkwisting.

Mocht mijn Samsung reclames gaan tonen dan ga ik snel zoeken naar een cooked firmware.

[Reactie gewijzigd door Zyphrax op 11 februari 2015 15:14]

Reclame bij legale Bluray of dvd? Al jarenlang.. Heb je als niet-tweaker al eens geprobeerd alle troep, 'previews', Brein-shit, etc te skippen? NIET mogelijk (wél voor ons natuurlijk :-)..
Je kan het ook gewoon niet instellen. Heel simpel gezegd kan je geen goede tv meer kopen waar het niet op zit. Elke fatsoenlijke tv heeft het, is geen losse optie. Stel je gewoon je internet niet in (stap kan je overslaan), dan heb je er ook niets mee te maken :)
En spontaan werkt je remote app op je telefoon niet. Dat is echter de enige toegevoegde waarde met een tv met een netwerk verbinding ...
En spontaan werkt je remote app op je telefoon niet. Dat is echter de enige toegevoegde waarde met een tv met een netwerk verbinding ...
Nou dat zeg je, maar het wel leuk of handig dat mijn tv ineens in mijn (draadloze) netwerk verschijnt, waardoor ik leuk en makkelijk en handig pc-opties op tv kan gebruiken. Foto´s tonen, video kijken.

Toekomst: geen internet ? geen tv.
Precies wat ik bedoelde, als je smart uit zet heb je helemaal niks meer qua voordelen van je network connectiviteit. Enig wat ik zou willen is dat ik de TV kan bedienen met mijn iPhone, echter, als je dat wilt MOET je smart tv aanzetten (en dus heb je reclame). En ja je kunt vast je TV afschermen van internet, maar dan lees ik hier dat dan het smart gebeuren weer niet werkt.
En ja je kunt vast je TV afschermen van internet, maar dan lees ik hier dat dan het smart gebeuren weer niet werkt.
Sterker nog, mijn hagelnieuwe Sony doet ook veel dingen niet omdat ik analoog kijk. Mooie functies of niet, pulp-tv blijft toch pulp-tv
Waarom kijk je in godsnaam analoge tv dan?
Waarom kijk je in godsnaam analoge tv dan?
Omdat het aanbod er niet slechter van wordt en ziggo mij een heeeele sloooome decoder heeft doen toekomen.

Dat veel functies niet werken maakt niet uit, ik weet niet wat ik mis. Verleiding tot leuk, handig en makkelijk blijft daarmee ook weg.
Het is allemaal niet belangrijk, het is maar tv
Een CI module van 4-5 tientjes geeft je digitale tv. Als je 100'en ¤¤¤ uitgeeft voor een TV, sta je niet echt in je recht te zeuren over gebrek aan functies.
Als je 100'en ¤¤¤ uitgeeft voor een TV, sta je niet echt in je recht te zeuren over gebrek aan functies.
Het is niet per se zeuren en niet per se een gebrek. Het apparaat oppert zelf dat sommige zaken niet kunnen omdat er geen internet is of dat het alleen bij digitaal kan. Dat zal wel.
Daar was ik ook aan het denken. Volgende keer geen TV meer maar een grote monitor. Ik kijk sowieso geen TV. Het geluid van TV-speakers is in de regel zo belabberd dat een externe versterker + boxen aan te raden is.
Nou succes met je 55 inch 4k monitor, naar mijn weten zijn die er niet.
Ze zijn er nog niet. Kwestie van vraag en aanbod. Daarbij; wie zegt dat ik 4K wil ?

Ik wil een plat, 50" 1080p OLED paneel zonder app-platform, zonder 3D en zonder andere toeters en bellen. Goede kleurweergave, hoog contrast en aangename kijkhoeken vind ik het belangrijkst.

Voor het geluid heb ik een leuke Yamaha receiver en een 6.1 set (4 zuilen, 2 grote centers en een subwoofer) van Boston Acoustics. De speakers die in TV's zitten heb ik dus ook niet nodig.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 11 februari 2015 23:52]

Het is een heel specifiek aanbod. Het gros van de mensen wil gewoon een normale tv met een tuner. Daarbij hoef je al dat spul natuurlijk niet te gebruiken. Het is een misvatting om te denken dat je zoveel extra betaalt voor die smarttv en 3d functies. In het midden en hogere segment zijn televisies niet duurder geworden iig. In het goedkopere segment wel, maar ook crappier qua beeld.
Ik ban zo blij met mijn 50" non smart plasma 😊
Yep dat wil ik ook maar dan in 55" ;)
Wat ben ik het met je eens!
Geen 3d, geen smart, geen curve maar beeldkwaliteit en goede calibratie.
Grote monitoren zijn vrij prijzig.
Dit komt deels door de vraag (enkel bedrijven), maar ook door de overheid (lagere belasting op TV's).
Wie wil er nou ¤3000 voor een monitor betalen, terwijl een TV met meer functionaliteit vele malen goedkoper is?
http://tweakers.net/categ...MxBdFlijpKVkqm5sbFSbW0tAA

maar genoeg andere opties lijkt me...goeie tv zonder smart
Ik heb hier een 84" 4k monitor staan. Werkt prima.Nog met touch ook.. Kostte wel een paar duiten, maar er zijn zeker ook kleinere beschikbaar.
In principe gedraagd een TV zich als 'monitor' als je een andere bron selecteert (HDMI input). Kwestie van vaan chromecast erin proppen of aan te sluiten aan een HTPC om niets te maken te hebben met de onboard smart TV functionaliteit.
Probleem is dat ook mensen met een AppleTV dit ervaren hebben. De tv kan natuurlijk altijd iets weergeven.
Je hoeft hem niet op internet aan te sluiten hoor, nog gennoeg functionaliteit blijft er verder over. Ikzelf heb ook een "stomme" TV. :)
2nd that. Ik zie hier veel work arounds voor het probleem wat prima is voor een site als Tweakers. Ik hoop echter dat in praktijk, in plaats van dergelijke workaround te gaan gebruiken, tweakers eerder deze TVs zullen terug brengen naar de verkoper. Anders zijn al die discussies in verband met privacy edm maar wat hypocriet te noemen, take a stand en accepteer het niet. Hier is gewoon geen excuus voor. Een terms and conditions als excuustruus proberen te gebruiken, fnuikt mijn gebroken vertrouwen in Samsung alleen nog meer en is een uiterst slechte zet imo. For shame Samsung, for shame.
Om deze reden heb ik geen internet op m'n TV, gewoon geen kabel!
Ik lag me rot :) heb van de zomer mooie Philips lcd van 50" gekocht full hd zonder smart functionaliteit (maar met usb poort voor afspelen van bijv. mkv bestanden) heb er slechts 350 euro voor betaald , was een showroom modelletje, perfect ding :)

SMART ??
heb 2 jaar geleden een android tv clone uit china besteld voor 40 euro, gebruik dat om te youtuben en uitzendinggemist enz. zelfs popcorn time :P


ff iets anders : mag ik jullie tippen ? ja dat mag ik , hou je van goeie muziek ? check
colplay live

[Reactie gewijzigd door tunnelforce1 op 11 februari 2015 15:04]

Yep, zet gewoon een PC(tje) naast je TV en je hebt volledige controle.
Plus volledig werkende internet applicaties in plaats van die kreupele "smart" software.
Ik word hier onpasselijk van. Mag dit zomaar?
Als jij therms & conditions accepteerd, en daamee toestemming geeft, dan waarom niet?
Ik heb nergens op accoord geklikt toen ik mijn tv kocht?
Zelfs niet met Samsung Link of PMS
Maar je krijgt wel reclame?

Er zijn alleen gevallen in Amerika en Australië bekend dus lijkt me sterk.
Overigens heeft Samsung in Australië wel gereageerd:
Samsung Electronics Australia is aware of an issue that has caused some Samsung Smart TV users to experience program interruption in the form of a Pepsi advertisement.

This was a result of an error that occurred as part of a recent software update that was not intended for the Australian market.

We can confirm that the issue has now been rectified and that there are currently no plans to introduce this type of advertising in Australia in the near future. Samsung Electronics Australia would like to apologise for any inconvenience that this has caused to our customers.
- http://www.cnet.com/news/...nto-video-streaming-apps/

Hoe je dat (door mij schuingeschreven) middelste deel moet interpreteren...ik zou haast zeggen "oeps, ja we wilden wat extra geld verdienen met dit soort ongein, maar eigenlijk had dit alleen in de VS vertoond moeten worden (en ook nog niet aan hebben moeten staan)".
idd, maar je hebt wel gezien dat je een smart tv kocht, maar op de doos staat niet dat je smart tv alleen mag gebruiken als je expliciet met hun voorwaarden in zee gaat, dat is mij iig niet verteld door en de verkoper en de leverancier zelf.
Daarom, lekker dat hele smart tv vergeten en lekker voor een eigen platform kiezen, als in een Openelec media speler, bijvoorbeeld, met allerhande plugins, waar een open community achter zit.

uitzending gemist werkt prima, kies vanaf m'n tablet de uitzending die ik wens en plop hij wordt op tv afgespeeld.
Waarom niet? Veelal stoppen ze bepaalde functionaliteit achter deze acceptatie, dus het is een wurgconstructie om alsnog toestemming te krijgen. Wil niet zeggen in dit geval dat het expliciet zo is gedaan, maar laten we eerlijk zijn.. hoeveel mensen lezen die T&C volledig?

Daarnaast, kan best in de trant staan 'wij mogen op bepaalde momenten reclame voorschotelen bij het afspelen van NAS materiaal', wie bepaald precies hoe lang, hoeveel?

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 11 februari 2015 11:59]

Wil niet zeggen in dit geval dat het expliciet zo is gedaan, maar laten we eerlijk zijn.. hoeveel mensen lezen die T&C volledig?
Het is jou keuze om ze niet te lezen, maar je accepteert het wel.
Het stereotype van "hoeveel mensen lezen de T&C nou, waarom zou ik dat dan wel doen" word ik niet goed van. Je bent verantwoordelijk voor je eigen acties.

Doet me denken aan iets met een South Park aflevering en Apple.. ;)
Als je daar aan denkt dan begrijp je dat sommige dingen ook gewoon te ver gaan. Sommige zaken mogen wel iets duidelijker getoond worden dan enkel met een zinnetje in een document van 30 pagina's.
Ik zou zo één twee drie niet kunnen vertellen hoe ze het beter kunnen beschrijven of duidelijker kunnen laten overkomen naar gebruikers toe.

Ik werk zelf bij een ICT bedrijf en wij hebben ook altijd T&C documenten. Je hebt gewoon heel veel 'regels' die je wilt beschrijven en waarvan je wilt dat de gebruiker hier akkoord mee gaat.

Ik heb altijd het gevoel dat veel gebruikers denken dat het een enorm pakwerk papier is en dat er toch altijd hetzelfde in staat, "dus dan hoef ik het niet te lezen en accepteer ik gewoon". Prima, maar dan niet zeuren dat er iets in stond wat je niet aan staat en dat je het toch geaccepteerd hebt. Dat is gewoon simpelweg tegenstrijdig.
Dat ligt er echt heel erg aan wat je daar in zet. Zoals jij het nu stelt vind je het dus oké als er ergens in een boekwerk vermeld staat dat als je op "Accept" klikt, je er geen probleem van maakt als jouw mond aan de anus van een ander persoon genaaid word.

Of ga je mij nu vertellen dat jij altijd de terms and conditions leest van iedere iTunes update?

Ik ga er persoonlijk niet van uit dat er altijd het zelfde in de terms en conditions staat. Maar ga er wel van uit dat de content altijd neer komt op zoiets als, wij zijn nergens voor aansprakelijk.

Ik ga zo'n boekwerk niet volledig doorlezen om te controleren of een bedrijf mij advertenties gaat tonen via kanalen die ik totaal niet verwacht. Noem het laksheid, maar als ik alle terms en conditions die ik maandelijks voorgeschoteld krijg helemaal zou moeten doorlezen zou mij dat ongeveer een werkweekje per maand extra kosten.
Jou keus. :)
Ik vind het iets wat hoort bij de aanschaf van een product die je graag wilt hebben en graag wilt gebruiken. Je wilt gebruik maken van de betreffende services en daarvoor moet je gewoon T&C's accepteren.

Noem mij ouderwets, maar ik vind dat je gewoon hoort te lezen. Ook al is het een boekwerk van 30 pagina's.
Laatst vertelde een kollega me over de T&C's van samsung TV's..
Paar duizend regels, en om die te lezen moet je per regel apart scrollen met up/down - daarmee het dus min of meer onmogelijk maken om het te lezen.
Dan lees je ze toch lekker online op je pc? Ze verplichten je niet ze ter plekke op je tv-toestel te lezen hoor, ze zijn gewoon digitaal terug te vinden.
Persoonlijk geen behoefte aan om T&C's voor een tv te accepteren, da's onzin. Heb nu nog een mooie plasma, doet het prima - ook zonder T&C's ( en ook zonder extra reclame - ). Tegen de tijd dat die vervangen moet worden ga ik hard op zoek naar een merk waar een TV gewoon een TV is.
Je weet toch niet of die hetzelfde zijn? Om het zeker te weten moet je precies die lezen die je voorgeschoteld krijgt. Eigenlijk moeten ze je zelfs de mogelijkheid geven om een print ervan te maken. Mochten de voorwaarden dan wijzigen dan heb je tenminste een poot om op te staan en zal je weer toestemming moeten geven. Ik vind sowieso Samsung televisies niet mijn ding dus ik zal er geen last van hebben maar als anderen dit voorbeeld overnemen....omg!
Stamt uit 2008 en gaat meer over privacy policies op websites, maar nog steeds een leuk artikel om te lezen: http://www.theatlantic.co...take-76-work-days/253851/

Tldr; Het kost je 76 werkdagen per jaar om alle privacy policies die je gemiddeld per jaar tegen komt te lezen.
Offtopic: voor je mening heb je wel een typische gebruikersnaam ;) Vraag me bijna af of je bij de organisatie werkt die die Ask toolbar maakt?
Hmm 30 pagina's 1 regel die er in dit geval toe doen.. Samsung weet dat donders goed.. laat ze die regel als eerste noemen. Dan zou ik zeggen ze verbergen niets in hun t c.

[Reactie gewijzigd door Somoghi op 11 februari 2015 12:28]

Dat is natuurlijk onzin. Zo'n document werkt zou eenmaal met een Table of Contents, die vaak begint met het beschrijven van "The Service" en daaropvolgend de aparte functionele onderdelen.

Dan wil je dus de belangrijkste zaken vooraan plaatsen, gerangschikt op onderwerp. En dus niet dat ene regeltje over reclame vooraan stellen, dat hoort namelijk bij een ander onderdeel van de overeenkomst, en hoort op de plaats te staan waar de rest van de informatie over dit onderdeel zich ook bevindt.

[Reactie gewijzigd door KiDoNL op 11 februari 2015 13:44]

Samsung weet zelf ook wel dat 99% van de gebruikers de TC niet leest en daar spelen ze gewoon op in.

"Ja euh het staat in de TC dus we mogen het."
Alle fatsoen wordt daarentegen totaal overboord gegooid.

Gelukkig zijn er altijd nog sites als Tweakers, want ik weet zeker dat samsung niet op deze negatieve berichtgeving zit te wachten.
Je koopt een smart tv. Je accepteert de T&C niet die je voorgeschoteld krijgt bij het installeren/instellen van het apparaat.

Het resultaat: Sorry, geen toegang tot het 'smart' gedeelte van je TV.

Overigens is een T&C die je pas te lezen krijgt na de koop niet geldig, nog agfezien van het feit dat een T&C sowieso geen onredelijke dingen kan eisen.
(En 'we tonen advertenties als je content vanaf een externe bron afspeelt' is niet iets wat nodig is voor het gebruiken van een smart tv functie ('je moet een account aanmaken om content uit de smarttv store te kunnen downloaden' is bijvoorbeeld wel een redelijke voorwaarde)

En dan: de 40 pagina's (als je mazzel hebt; het kunnen er ook meer zijn) die je via je TV scherm moet lezen en begrijpen voordat je je apparaat waar je een paar honderd euro voor hebt betaald zijn geschreven in een taal die de gemiddelde persoon niet begrijpt (of denkt te begrijpen, maar toch niet goed interpreteert)
Je kunt de T&C's ook altijd van tevoren opzoeken. Deze staan altijd wel online.

[Reactie gewijzigd door Ask! op 11 februari 2015 12:36]

Hoef je ook niet... Zij moeten je deze spontaan aanbieden voor dat je de koop voldaan hebt.
Ah, dus als ik bij de Media markt sta, dan geven ze me even toegang tot een computer waar ik dan de T&C uitgebreid kan gaan lezen?

Staat er ook een waarschuwing op de doos dat je eerst accoord moet gaan met de T&C die ergens online staan?
Je kunt de T&C's ook altijd van tevoren opzoeken. Deze staan altijd wel online.
Daar hebben mijn schoonouders niks aan zonder pc met internet.
Aan de andere kant zouden bedrijven ook wel eens hun best kunnen doen om hun voorwaarden begrijpelijk te maken voor normale mensen.
Het probleem is dat je die therms & conditions niet voorgeschoteld kreeg bij de aankoop!
Dus je hebt dan al die functies aangekocht en dan als je hem aanzet heb je eigenlijk geen keuze, want als je ze niet accepteerd dan werkt je tv niet zoals geadverteerd!

Die terms & conditions moeten tijdens de aankoop al worden verplicht voor geldig te kunnen zijn, dus nu zijn ze ongeldig en kan je eigenlijk de verkoop laten ontbinden omdat het niet voldoet aan wat er beloofd was omdat je plotseling moet instemmen met van alles wat niet overeengekomen was tijdens de aankoop of publiciteit van het product

Denk maar dat je een wagen koopt en net als je de sleutel wil draaien voor hem aan te zetten, komen er allemaal terms & conditions naar boven, dat je je stuur enkel mag gebruiken als je een account bij samsung hebt...en enkel voor privé gebruik...dat moeten ze je al zeggen voor dat je de aankoop doet!

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 11 februari 2015 12:53]

Denk maar dat je een wagen koopt en net als je de sleutel wil draaien voor hem aan te zetten, komen er allemaal terms & conditions naar boven, dat je je stuur enkel mag gebruiken als je een account bij samsung hebt..
En dat je elk halfuur voor 5 minuten aan de kant moet om pepsi reclames te bewonderen.

Hoe zorg je dat iemand radicaliseert. ..
Omdat die voorwaarden niet in ieder land rechtsgeldig zijn. Ze worden vaak gewoon ongevraagd ingevoerd totdat men begint te klagen.

Als ik een TV koop dan wil ik daar geen ongevraagde reclame bij krijgen. Het toestel is tenslotte al duur genoeg.
In strijd met welke wet is het dan om reclame op TV's te laten zien?
Je mag dat onderling afspreken als je dat wilt.
Het probleem is dat vrijwel niemand de algemene voorwaarden leest. Deze veranderen ook regelmatig. Dergelijke ingrijpende veranderingen moeten volgens mij duidelijk worden gecommuniceerd. Je kunt niet alles verstoppen tussen de kleine lettertjes.
Onderling afspreken is wat anders dan eenzijdig opleggen...
Leuk als je je tv hebt gekocht en je die TOS even voorgeschoteld krijgt.
Ho even, zo simpel ligt dat niet, in Nederland gaat de wet nog altijd boven terms & conditions. Het kan best zo zijn dat in dit onderhavige geval er niets illegaals gebeurd maar ik zou toch wel graag zien wat er nu precies naar Samsung of een derde partij word verstuurd, nu is dat iig niet erg duidelijk.
Natuurlijk kan het zomaar. Verstandig is een tweede. Als ik rommel krijg te zien die ik niet wil zien dan kijk ik de volgende keer wel uit met het kopen van het product dat die rommel weergeeft.

Gelukkig heb ik op dit moment geen smarttv en maak ik gebruik van een chromecast stickje van een paar tientjes. Mochten ze het bij google in het hoofd halen om dit soort praktijken over te nemen dan ga ik wel weer kijken naar andere ( goedkope ) alternatieven.
Ik ook. Als het nou een Coca Cola reclame was...
Ik hoop dat we straks nog de keuze hebben om "dumb" TV's te kopen zonder deze troep. Hier wordt je niet echt vrolijk van.
gewoon de tv rooten (we zijn toch tweakers)

ik gok dat het rooten van een tv binnen 5 jaar even normaal is als nu bij een smartphone
Ik heb in mijn tomato / ddwrt gewoon een blokkeeroptie
De router houdt bij welke interne IP waarmee verbind.

Op basis van namen, url of ipadressen kan ik per device blokkeren
( mijn kids kijken geen happywheelz of die gek Enzo Knol meer )
Het is een extra router in het netwerk ( kpn-adsl ) maar dat mag de pret niet drukken ( betere wifi ook gelijk )
Kan je even uitleggen hoe je met ddwrt ziet wie met wat verbind en dan een block zet? Via de UI, logs, addon(s), iptables?
TomatoUSB, heeft een web-tracker die logt naar een locatie.
De statuspagina geeft alle bezochte pagina's weer, die je dan in de IP-profielen kan aangeven als "block"

Onder de standaard dd-wrt weet ik niet of het mogelijk is
( mijn kids kijken geen happywheelz of die gek Enzo Knol meer )
Je moet het als ouder uiteraard zelf weten; maar wat is er mis met Enzo Knol? Bijna alle kinderen kijken tegenwoordig naar (game) vlogs...
Tja. ...
recent :
http://www.ad.nl/ad/nl/10...oen-stunt-Enzo-Knol.dhtml

en zo had hij meer fratsen.

Er wordt hier ook naar game-vlogs gekeken zoals pewdiepew en surprise eieren.
ook niet mijn smaak, maargoed.
Oh die met de deo kende ik nog niet. Wtf?

Maargoed, als je de zelfde smaak zou hebben als je kinderen nu dan zou er waarschijnlijk iets mis zijn.

Ik herkende een beetje mijn ouders over GTA in je comment. :-)
Ik laat mijn kids relatief vrij in hun doen en laten, een leeftijds-keuring is er niet voor niets.
Maar soms zijn er gewoon dingen die je een 12 & 7 jarige niet hoeft te laten zien.
Vandaar wat kleine obstakels op de weg om er "zomaar" bij uit te komen.

OpenDNS doet wonderen voor 18+ pagina's, maar de rest is het een kwestie van zelf filteren en overleg of ze het al wel moeten kunnen zien.

Enzo Knol is imo te vaak te negatief in het nieuws
Vluchten onder politie begeleiding bij een zelf georganiseerde meet en greet ?
wat verwacht je, met 1000'en volgers - geen fans ?

- wat een watje ... grote mond, maar laf van hart ... )
Dat zou mooi zijn ... een TV rooten en het hele app-platform eruit slopen. Draagt toch zelden bij aan de gebruikservaring. Maar goed, dan zal Samsung wel dreigen met het verlies van garantie.
Jammer dan, een tv wordt toch al een wegwerp product.. Om de 3 jaar een nieuwe.....
Er waren al bepaalde lg tvs waar je volgens mij custom firmware op kon zetten :P
Nee die keuze heb je niet (je ziet nu al dat het bijna onmogelijk is), en tevens niet echt nodig...

Je bent niet verplicht dat smartplatform te gebruik, je kan gewoon 1 van de HDMI poorten gebruiken om je eigen smartdevice te gebruiken...
Je bent niet verplicht dat smartplatform te gebruik,
O, maar dan zou ik als smart-tv-fabrikant dat gaan veranderen en verplichten. Reclame moet.
Alleen mensen met een hele basic tv ontspringen de dans dan voorlopig. Maar op termijn is vrijwel geen niet-smart tv te koop.

Bezie de ontwikkelingen van de afgelope 10-15 jaar en bedenk ze voor de komende 15 jaar. Doemscenario´s alom. Leer ons de popup -spam-reclameterreur kennen.
Liever een HD Ready modelletje van ¤399 dan een 4K LED 80" van ¤3.999 als je bij die laatste Pepsi reclame via het web door je eigen home videos gaat krijgen.

Ik had sowieso al een beetje afkeer van Smart TV's net als diverse andere sensor-verrijkte Domotica. (Voor m'n eigen huis, ik zit zelf regelmatig bij ondernemingen die graag meer info willen verzamelen) Maar nu gaat het helemaal een stapje te ver. Ik denk dat dit de naam van Samsung niet ten goede gaat komen.
Op elke "Smart TV" die ik thuis heb (3) gebruik ik dat hele Smart gedeelte niet. Ten eerste is het helemaal niet zo Smart als men doet geloven, en tweede is het zo infantiel ingericht dat het sowieso amper te gebruiken is. Dat geld voor zowel voor mij beide Samsung TV's (2010 en 2015) als voor mijn LG (2014).

De LG hangt aan de schotel en internet netwerk, de Samung 2010 heeft een Rasberry Pi en de 2015 een Cubox-i.
Ik bepaal zelf wel wat ik binnen krijg. Ik heb tevens in mijn router het verkeer naar- en van Samsung en LG (plus partners) geblokkeerd.

Maar eigenlijk is het te gek voor woorden dat dit allemaal nodig is om een beetje tv te kunnen kijken, privé, en op de manier zoals ik dat zelf graag wil. Ik vind het echt schandalige praktijken, en volgens mij is dit nog maar het begin ....

(edit: klein foutje)

[Reactie gewijzigd door 547741 op 11 februari 2015 12:51]

Als je het niet gebruikt, waarom heb je dan een Smart-TV gekocht? Ik heb bewust een TV zonder smart-features uitgezocht om dit soort praktijken te voorkomen en ik zelf wel mijn content regel via een HTPC.

Dit soort berichten bevestigen mijn voorgevoel dat Smart TV een bijzonder slecht concept is.
Ik neem aan dat je duurder uit was zonder 'smart'?

Op zich is het Smart concept niet slecht. Een Cubox-i als Smart module gebruiken werkt immers uitstekend. Maar de fabrikanten van tv's voeren het heel slecht uit. Het is traag, onlogisch, en beperkt.

Ik moet nog even rechtzetten dat mijn LG wel aan het netwerk hangt maar geen verbinding met het internet heeft (wel met de NAS).
Nee, ik was goedkoper uit zonder Smart. Logisch ook, minder functionaliteit dus minder kosten.

Ik wilde een 42'' TV, dus kan kom je op het volgende lijstje uit: Pricewatch Link. Het is dan ook de LG 42LB550V Zwart geworden. Voldoet precies aan de door mij gestelde eisen.

De goedkoopste 4 TV's hebben géén Smart-TV.

Als je met het 'Smart Concept' bedoeld dat je content van internet of andere media haalt, dan is dat niet slecht nee. Ik heb al jaren een HTPC daarvoor en dat werkt naar volle tevredenheid.

Echter, het 'Smart TV' concept is IMO wél slecht. Je brengt hiermee moedwillig een onnodige koppeling aan tussen het beeld en de 'smart-hardware'. De smart-hardware is véél sneller gedateerd en is omwille van prijsredenen eigenlijk bij aankoop al gedateerd, terwijl de 'beeld-hardware' in de TV vele malen langer mee kan gaan.

Daarnaast lever je jezelf over aan de grillen van de leverancier die software op de 'smart-hardware' moet laten draaien. Hebben zij geen zin meer in updaten dan heb je pech. Willen zij je plotseling ads voorschotelen zoals hier gebeurt, dan moet je opeens zelf actie gaan ondernemen om het uit te schakelen. Willen zij je volledige kijkgedrag verkopen als data aan Google of welke andere advertentieboer dan ook, dan kun je ofwel de internetverbinding verbreken en daarmee het concept teniet doen, ofwel dan heb je gewoon pech.

[Reactie gewijzigd door MadEgg op 11 februari 2015 12:58]

SmartTV mogen ze van mij part inderdaad weglaten, altijd achterhaald.
Op elke "Smart TV" die ik thuis heb (3) gebruik ik dat hele Smart gedeelte niet.
En toch bestaat de kans dat er ooit toepassingen worden bedacht die jij wel wilt. Handig, leuk of makkelijk. Of dat het ding van ieder merk het gewoon niet goed doet zonder de dwangmaatregelen van de fabrikant. Of je beperkt jezelf; maar dat geldt natuurlijk niet voor de grootste groep gewone mensen.

Lang niet iedereen verdiept zich in de mogelijkheden. Fiets naar de MM en kies een tv. Thuis gekomen blijkt het ding leuke functies te bezitten. Het zg. smart-gedeelte.
Hoi stresstak,

Je kent mij niet :-)

De kans dat een tv fabrikant mij wat leuks weet voor te schotelen middels een smart feauture, of onderdeel daarvan, is net zo groot als dat ik iets win bij de Nederlandse postcode loterij.
(Ik woon buiten NL)

Ik heb graag alles zelf in de hand, dat is nu zo, en zal ook niet veranderen. It it's for the masses it aint for me, and if it's for me you won't make any profit :-)

Ik snap best dat de massa graag met de smart features aan de gang gaat. "Kijk toch eens, Netflix zit er standaard op". Leuk hoor, maar weet jij wat die app allemaal nog meer doet?

LG stuurde een tijd geleden alles wat je met de tv deed naar zijn eigen servers door, Samsung luistert naar wat je zegt (natuurlijk alléén je commando's, maar wie garandeert me dat?). Nu blijkt Samsung zelfs Pepsi Cola reclame door je eigen gemaakte vakantie filmpjes heen te mixen. En er gebeurt vast nog een heleboel waar jij en ik geen weet van hebben.

Dit soort zaken maken mij echt ontzettend pissig.

Ik heb ook ooit eens een Philips Internet radio ontvanger gekocht, en wat denk je? Je kon dat rotding alleen online programmeren (dus niet gewoon met de ab, of via een interne webservertje) als je een online account bij Philips had. Gelukkig ging het ding vrij snel kapot.

De techniek word echt steeds mooier, maar het misbruik neemt ook een enorme omvang aan. En mocht je nu denken dat ik beter offline in een hutje op de hei moet gaan wonen, dan vind ik dat nog niet eens een heel erg slecht idee :-)
Je kent mij niet :-)
Die indruk had ik ook al..
Dit soort zaken maken mij echt ontzettend pissig.
Mij ook en ik zie dan ook overal spionagemogelijkheden en opdringerigheid van allerhande op geld beluste instanties, bedrijven en overheden.
Je leest hier ook al weer over lampen met camera en microfoon. Het gaat maar door.
En mocht je nu denken dat ik beter offline in een hutje op de hei moet gaan wonen, dan vind ik dat nog niet eens een heel erg slecht idee :-)
Mee eens. Hoewel we in de ogen van velen dan niet meedoen. Ik heb een heleboel moderniteiten niet en leef nog steeds.
LosHermanos,

Dat blokkeren van het verkeer in de router. Kan jij aangeven naar welke IP en poort nrs. de gegevens verstuurd worden?
Er staan lijstjes op internet, zoals http://www.tomshardware.c...orbeet-privacy,25156.html voor LG. Ik heb die lijst nog in mijn router staan, maar geen enkele tv kan hier nog het internet op. De RPI en Cubox natuurlijk nog wel.
En zo gaan ze het Smart TV gebeuren helemaal de nek omwringen...
Nu nog de CI+ "features" activeren, en dan krijg je ook nog (onskipbare) reclame in programma's die je zelf hebt opgenomen.

Dit is alleen maar een voorproefje van wat "smart TV" ons gaat brengen in de toekomst.
Nu nog de CI+ "features" activeren, en dan krijg je ook nog (onskipbare) reclame in programma's die je zelf hebt opgenomen.
ALS je de programma´s al kunt opnemen. .. Geen reclame, dan geen opname.

Nu is het Samsung die toch al niet echt te vertrouwen blijkt, maar straks is het gemeengoed bij allerlei merken. Vrees ik.

En nog Pepsi ook :(
Probleem is heel simpel op te lossen: Sluit de TV niet aan op het Internet.
Probleem is heel simpel op te lossen: Sluit de TV niet aan op het Internet.
Volgende stap: dan doet je tv het niet.
Voorlopig is dat niet aan de orde, ik heb vorige maand een nieuwe TV gekocht en die doet het uitstekend zonder Internet ondanks dat hij allerlei Smart features heeft.
Voorlopig is dat niet aan de orde,
Het is inderdaad een kwestie van tijd.

De reclamemaffia is uiteraard bezig een manier te bedenken om het ons door de strot te duwen. Er gaat veel geld in om.
Onder het mom van makkelijk en leuk en handig komen er features in apparatuur die op termijn ook voor deze ellende kunnen gaan zorgen..
Zucht, was downloaden nog maar legaal....

Aan de anderekant bij Windows 10 zou zomaar kunnen dat er ook een advertentie platform in komt. Heb je daar ook al geen rust...
Wat is dit nou weer voor een FUD reactie?
het is niet officeel legaal meer, maar het word alsnog gedoogd
En zo gaan ze het Smart TV gebeuren helemaal de nek omwringen...
Laat je niet gek maken.

Je hebt Android-sticks, je hebt de raspberry, je hebt zelfs sticks met Windows 8, Airplay van Apple, etc etc.
De smart-tv mogen ze houden met alle alternatieven die altijd al bestonden. Je kon al ruim 10 jaar geleden je laptop/pc aansluiten op je televisie. Welke app is nou dusdanig exclusief verbonden aan televisie doordat deze niet goed werkt op alternatieven. Probleem waar de televisie als medium tegenaan loopt is dat deze voor een langere periode wordt aangeschaft en na enkele jaren al tegen de feiten aanloopt.
Ik laat me ook niet gek maken, heb net een nieuwe tv gekocht zonder smart-gedoe, inderdaad alternatieven genoeg.

Maar spijtig genoeg kent de gemiddelde tv-kijker die alternatieven niet.

En het is natuurlijk wel makkelijk als je bv. een XBMC Kodi ingebakken hebt in je tv, waardoor je niet nog eens een extra device moet aansluiten.
En dan vinden we het raar dat Samung weg aan het zakken is. Ik was zelf al niet van plan om mijn volgende tv bij Samsung te halen, maar als ik dit soort dingen lees krijg ik er helemaal geen zin meer in. Je betaald grof geld voor een tv en dan krijg je dit soort troep.
En dan vinden we het raar dat Samung weg aan het zakken is.
Ja logisch om iets uit het verleden (wat mogelijk nog aan de gang is), te verklaren met iets wat in het heden pas gebeurd...
Dat stopt dus niet op deze manier ;)
Waarom zeg je dat niet dan, want dan heb je wel een punt ;)
Mijn volgende TV wordt (voor de 3e keer) een Sony. Hopelijk wel een plat OLED paneel tegen die tijd...
Mijn volgende TV wordt (voor de 3e keer) een Sony. Hopelijk wel een plat OLED paneel tegen die tijd...
Sony die, zo las ik gisteren ergens, zelfs je kanaalkeuze naar huis schijnt door te seinen.
En waarom ?
Dan zien ze dat als de TV aan staat, deze praktisch uitsluitend op kanaal 505 (Euronews) staat. Voor de rest staat 'ie op het externe videokanaal. Dat ze dat weten is niet iets waar ik wakker van lig.
Dat ze dat weten is niet iets waar ik wakker van lig.
Ik lig ook nergens wakker van. Het is hooguit bedenkelijk dat zelfs je kanaalkeuze (amongst other things) doorgesind moet worden om mij onbekende redenen.

Kan reclame ook niet onder terreur gaan vallen, meneer Opstelten. ?
hier sluit ik mij bij aan, waarom zou een fabrikant moeten weten wat ik doe op de TV wanneer, hoelaat en welke zender, dat gaat niemand ook maar een snars aan!

maar ja, dan krijg je het argument, "ik heb toch niets te verbergen...."
hier sluit ik mij bij aan, waarom zou een fabrikant moeten weten wat ik doe op de TV wanneer, hoelaat en welke zender, dat gaat niemand ook maar een snars aan!
Geld. Geld gaat voor op privacyschending in deze wereld. Als de fabrikant weet naar welke zenders het meest gekeken wotrdt kan hij die info verkopen aan de providers. Deze kunnen dan besluiten meer geld te vragen voor die popi-kanalen of ze zelfs achter de decoder te zetten.
Verzin het maar en ze proberen het.
Nee, dat zien ze als jij je TV op Internet aansluit, doe je dat niet dan ziet Sony helemaal niets...zoals het hoort.
Zeker als de nieuwe Sony tv's worden geleverd met Android TV erop, oftewel gewoon casten zoals je met een chromecast gewend bent!
Ik heb een mini-PC (Zotac AD02) met OpenELEC. Daar kan (in mijn beleving) geen Chromecast of app-platform tegenop. Toegegeven; dat zie je ook terug in de prijs.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 11 februari 2015 23:48]

hmm is zie mogelijkheden voor Samsung om gratis TV's te gaan verstrekken, aangezien deze door reclame betaald worden...moet dat kunnen!! ;-) :-p
liever niet
tijdens films sta ik niet open voor reclame
Ja daarom is een televisie abonnement ook gratis door al die reclame, en daarom betaal je ook niks aan je internetprovider omdat het internet al vol staat met reclame :)

Dream on :)
Dan wil ik er wel 1. Mag ikber dan ook nog bij downloaden ben ik helemaal blij.
Wat ik me serieus afvraag: is er al custom software voor TV's zoals bijvoorbeeld Cyanogen voor telefoons?

Ik heb een Philips TV, prima beeld maar die Smartzooi is echt te slecht voor woorden. Ik heb een Chromecast gekocht voor streamen en dat werkt goed.
Software van een andere leverancier kan de hardware in dit geval flink verbeteren zoals Cyanogen op een Samsung telefoon...
Telefoon is hardwarematig prima, software van Samsung ronduit slecht.

Ik zie een vergelijking...
huh mijn philips ondersteund prima DNLA, wat is je probleem? ondertiteling waarschijnlijk?!
De snelheid van de software van de TV...
Ik gebruik ook DNLA en overige zaken maar de hele software bevalt me gewoon niet.
Traag, lomp, onnodige meldingen...

Beeld is prachtig maar de rest is shite...
De laatste 10 jaar heb ik geen tv zenders meer geprogrammeerd.
Ik kijk mijn films en series altijd via mijn Synology :+
Buiten de reclames om, heb ik iets gemist?
Dat is nu juist het punt...
In Amerika zou jij ook reclame te zien krijgen.
De laatste 10 jaar heb ik geen tv zenders meer geprogrammeerd.
Ach, denkt de fabrikant, het is jouw geld. Je hebt in ieder geval betaald voor de techniek en dat je daar een deel niet van gebruikt, tja.

De winst komt uit de bulk gewone gebruikers die alles wel handig of leuk vinden.
Ik zie een nieuwe markt voor AdBlock :Y)
Heeft weinig zin; er zijn zat adverteerders (waaronder Google en Microsoft) die op een "whitelist" staan omdat ze de makers van ABP daarvoor betalen.
Volgens mij alleen met niet-opdringerige reclame (statische banners). Deze nieuwe soort reclame valt overduidelijk onder de categorie opdringerig.
De advertenties in Youtube-filmpjes zijn ook erg opdringerig maar valen volgens ABP niet in deze categorie.
Zou dat niet eerder komen doordat het technisch erg lastig is om reclames uit Youtube te strippen?
Nou nee. Als ik de optie "niet-opdringerige advertenties toestaan" uitschakel in ABP verdwijnen ze als sneeuw voor de zon.
Oké, nooit geprobeerd. Ga ik wel doen nu, bedankt!

Bleek al aan te staan, was me niet eens opgevallen dat ik geen youtube reclames heb |:( .

[Reactie gewijzigd door lvanz op 12 februari 2015 11:49]

Zet de whitelist dan gewoon uit.
Hij zei adblock, niet adblock plus. Hele andere dingen afgezien dat het allebei advertenties blokkeert.
Daarom gebruik ik al een tijdje Ublock, open source, geen whitelists en gebruikt minder geheugen
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True