Voormalig MythBusters-presentator Grant Imahara overlijdt op 49-jarige leeftijd

De voormalige MythBusters-presentator en ingenieur Grant Imahara is maandag plotseling overleden op 49-jarige leeftijd. Imahara werkte van 2005 tot 2014 als lid van het Build Team van de populaire serie. De Amerikaan werkte eerder voor THX aan Matrix- en Star Wars-films.

Imahara is het bekendst voor zijn rol bij MythBusters, waar hij voornamelijk de nodige robots bouwde voor het programma. De Amerikaan werkte sinds het derde seizoen bij de populaire tv-serie. In 2014 verliet hij de serie, samen met medepresentatoren Tory Belleci en Kari Byron. Met deze twee presentatoren maakte hij later de Netflix-serie White Rabbit Project, waarin het drietal opvallende gebeurtenissen uit bijvoorbeeld de geschiedenis met experimenten probeerde te verklaren.

Voor zijn rol bij MythBusters werkte hij voor de Lucasfilm-onderdelen THX en Industrial Light & Magic. Hier maakte hij modellen en poppen voor films als de drie Star Wars-prologen, The Matrix-films en de derde Terminator-film. Ook speelde hij Hikaru Sulu in de door fans gemaakte serie Star Trek Continues.

Volgens Hollywood Reporter stierf Imahara plotseling aan een hersenaneurysma. Discovery zegt tegen de site heartbroken te zijn en dat Imahara een belangrijk lid was van de Discovery-familie. Op Twitter schrijft MythBusters-presentator Adam Savage sprakeloos te zijn en dat Imahara al 22 jaar deel uitmaakte van zijn leven. Savage zegt dat Imahara een vrijgevige, aangename en zachtaardige man was en dat hij zijn vriend zal missen.

Door Hayte Hugo

Redacteur

14-07-2020 • 09:59

89 Linkedin

Submitter: rikkert278

Reacties (89)

Wijzig sortering
Je zou haast gaan geloven in de vloek van 2020 maar ik denk niet dat Grant dat zelf had willen doen. Hij had die mythe willen busten.

Toch pijnlijk om iemand zo spontaan te verliezen, en, hoewel we veel mensen verliezen tijdens deze crisis, is het nou eenmaal helaas zo dat sommigen harder aankomen dan anderen.

Voor mij was Grant (en collega's) iemand die mij hielp, in een tijd dat ik 'worstelde' met het cool vinden van wat ik doe en ben (ik post hier, en al lang, 3x raden hoe ik m'n brood verdien...), maar ook mij uitdaagde in het uitleggen van wát ik doe. Hij stond voor mij als voorbeeld van een techneut, en in die hoedanigheid ook: wetenschap. En door het programma wat hij maakte: de uitleg en acceptatie van die wetenschap.

En dat maakt juist nu dit soort verliezen pijnlijk. In een tijd waar we bijna boekverbrandingen hebben, wetenschap door zelfs bewindsmensen aan de kant geschoven wordt, en er wantrouwen is naar mensen die hun leven geven aan het najagen van kennis (die te complex is om 100% aan iedereen uit te leggen), in een tijd dat mythe naar mythe de wereld in wordt geholpen puur omdat iets niet begrepen wordt... is een verlies als dit extra pijnlijk. Vanavond weer wat afleveringen bingen. En natuurlijk robotwars kijken.

[Reactie gewijzigd door Umbrah op 14 juli 2020 11:37]

Anoniem: 100047
@Umbrah14 juli 2020 11:39
Diepe buiging! Dit is nu precies waar ik, vooral de laatste twee jaar, mee worstel. Staatshoofden die uit populistische overwegingen wetenschap 'fake news' durven te noemen, YouTuber's die er ook wat van vinden en een hele populatie aan volgers die het gelijk geloven. Gelukkig lopen er nog mensen rond die feiten hoog in het vaandel hebben staan.
Er zijn helaas ook mensen die de feiten prima kennen, maar bewust toch het andere kiezen omdat het hun uitkomt. Amathia ofzo.

Dit is 1 van de redenen dat de huidige president van de VS is gekozen.
Veel mensen om hem heen weten prima dat Trump een slecht voorbeeld is voor de jeugd, maar ze doen er niets mee.

Ik vind dit als ouder zorgwekkend, dat er dus volwassen mensen zijn die grenzen aan boosaardigheid (in mijn ogen).

Dit heeft ook niets te maken met intelligentie.
Maar feiten negeren is ook geen bewijs van intelligentie...
Intelligentie staat hier los van hoor, echt.
Zeer intelligente mensen zijn inderdaad in staat om zeer domme dingen te doen.
Maar ik zeg ook niet dat iemand die feiten negeert niet intelligent is, ik zeg alleen dat iemand die feiten negeert niet overtuigend aan de buitenwereld laat zien dat hij intelligent is.
Duidelijk.
Ik vind het ook persoonlijk een drama dat dit bestaat, maar ik kan alleen maar mn eigen weg volgen en hopen dat de mens ooit echt beschaafd wordt.
Zal lang duren, als het ooit al zal gebeuren.

Het gaat in een aantal gevallen gewoon om belangen.
Het beste voorbeeld vind ik nog de zogenaamde christenen in de VS die op de huige POTUS stemden.
Ze weten prima wat de bijbel zegt over mensen die liegen en bedriegen, maar ze kiezen er regelmatig voor om dit te negeren.
Ik ben zelf niet gelovig, maar zelfs ik weet dat de bijbel op dat vlak glashelder is.
POTUS laat zijn gezicht een keer zien bij een anti-abortus demonstratie, en heel Gristelijk Amerika stemt op hem, iemand die aantoonbaar niet volgens de bijbel leeft.

De laatste verkiezingen hadden de Republikeinen minder stemmen gekregen dan de Democraten, maar door het antieke kiesstelsel met kiesmannen enzo, waar alle stemmen van een staat naar de winnaar in die staat gaan, dan hoef je alleen maar campagne te voeren in de grote staten met veel kiesmannen.

De Democraten doen het niet beter. Ze hebben jaren de tijd gehad om de beste kandidaat te zoeken om het tegen Trump op te nemen! Nou, dan zullen ze toch wel met de meest fantastische kandidaat komen, toch? Ze kozen voor Joe Biden. Na 1 november 2020 kent niemand hem meer...

Ach ja, het volk krijgt de president die ze verdienen!
Het is in mijn ogen een dramatische situatie in de VS en ik denk dat Biden toch echt wel veel fijner zal zijn dan Trump, ook met zn gebreken.
Het is kiezen tussen 2 personen en dan zou ik de minst slechte kiezen.
Helaas werkt dit niet bij iedereen, ook hier zijn best wel wat democraten die weten dat Biden een veiligere keuze is voor het land, maar ze doen het niet.

Die laatste uitspraak over "het volk krijgt de president die ze verdienen" daar ben ik roerend mee oneens :-)
Het volk is namelijk een generalisatie en er zijn zat mensen in de VS die dit niet verdienen, zelfs als ze niet gestemd hebben.

Ik was echter bijna vergeten waar dit topic over ging, ik schrik er eigenlijk wel een beetje van dat ik zover ben afgedwaald.
Excuses aan een ieder die dit storend vindt.
Het is in mijn ogen een dramatische situatie in de VS en ik denk dat Biden toch echt wel veel fijner zal zijn dan Trump, ook met zn gebreken.
Dat weet ik wel zeker. Alleen ik zie het niet gebeuren.
Die laatste uitspraak over "het volk krijgt de president die ze verdienen" daar ben ik roerend mee oneens :-)
Het volk is namelijk een generalisatie en er zijn zat mensen in de VS die dit niet verdienen, zelfs als ze niet gestemd hebben.
Klopt, het is generaliserend. Ze leven in een democratie, ze kunnen zeggen wat ze willen, ze kunnen het systeem (langzaamaan) veranderen. Maar ze doen het niet.

"Het volk" is gepolariseerd.
"Het volk" gunt een ander niks.
Wat een Democraat heeft gemaakt, maakt een Republikein een periode later weer kapot.
Het Amerikaanse zorgstelsel levert nauwelijks zorg, je mag vooral betalen, als je geluk hebt. Het mag dus eigenlijk ook geen zorgstelsel heten, want zorg is een onbenullig bijproduct. Past prima in de Republikeinse "ik gun jou niks" visie.

De individuen die in de VS leven zijn waarschijnlijk prima mensen. Het zootje op één hoop geveegd is het volk waar ik het over had. Helaas...
Ik was echter bijna vergeten waar dit topic over ging, ik schrik er eigenlijk wel een beetje van dat ik zover ben afgedwaald.
Excuses aan een ieder die dit storend vindt.
Dan gaan we nu were on topic!
Maar zeer domme mensen zijn helaas niet in staat om intelligente dingen te doen...
Feiten negeren kan ook een vorm van intelligentie zijn, het volk bewust dom houden kan soms ook intelligent zijn...
...
Dit. Ik kan het echt niet beter neerzetten.
Adam en Jamie hadden ver voor hun Mythbusterscarriëre de robot Blendo, die in de Amerikaanse Robot Wars amateur-evenementen erg succesvol was. Uit die evenementen zijn uiteindelijk het Britse Robot Wars en het Amerikaanse Battlebots voortgekomen. Blendo heeft in Battlebots nooit meer gewonnen, maar Grant z'n robot Deadblow was daar nog best succesvol.
Mooi verhaal, alleen een opmerking.

"wetenschap door zelfs bewindsmensen aan de kant geschoven"
Beleid maken betekend soms ook dat je niet kijkt wat wetenschappelijk logisch is. Kijk naar corona, wetenschappelijk is het het verstandigste als we onszelf opsluiten om het virus uit te roeien. Maar dat maakt het nog niet het beste beleid.

Daarnaast wordt wetenschap ook vaak misbruikt. Kijk naar de klimaat-wetenschap, die wordt misbruikt om de zee vol de bouwen met windmolens, iets waar die klimaat-wetenschap helemaal niets over zegt. Beter investeren ze in meer wetenschap voor iets als kernfusie mogelijk te maken.

Tenslotte moet je nog opletten dat wetenschap geen geloof gaat worden. Men moet altijd kritisch blijven kijken naar de wetenschap, sterker nog. Wetenschap haalt zijn bestaansrecht uit kritiek. Ook dit zie je fout gaan in de klimaatwetenschap. Durf een kritische vraag te stellen en men wordt neergezet als een flat earther.
Damn, zo jong. Ik heb altijd kunnen genieten van Mythbusters en Grant zat altijd vol enthousiasme. RIP
Same here. In het begin moest ik een beetje wennen toen Jamie en Adam gezelschap kregen van Grant, Tory en Kari, maar al snel vond ik het hele team fijn om naar te kijken en naar Grant in het bijzonder. Hij was grappig, slim en enthousiast. Hij is veel te jong heen gegaan, maar ik wist eerlijk gezegd niet dat hij 49 was. De beste kerel zag er veel jonger uit dan zijn leeftijd...
Vergeet niet dat Mythbusters ook al even geleden is... dacht eerst ook "jee zo oud al", terwijl het maar 10 jaar scheelt..
Klopt, maar ook in recentere verschijningen zag 'ie er nog best jong uit. :)
Ik vond hem altijd het leukst in de afleveringen. RIP
Ja helemaal mee eens. Ik vond zijn uitleg over wat hij aan het doen was altijd heerlijk duidelijk en down-to-earth. Ik kijk Mythbusters al jaren niet meer, maar toen ik jong was keek ik het heel vaak.

RIP Grant!
Weer iemand die veelte vroeg dood ging, maar 49 jaar.

RIP.
Zo jong :( RIP en bedankt voor de gave content.

Dat is helaas wat dagelijks gebeurd. Daarom probeer ik ook zoveel mogelijk te genieten van mijin gezin en de belangrijke mensen om ons heen.
Helaas krijg je dat besef pas vaak nadat het dichtbij gebeurd.
Zolang het maar niet te laat is voor jezelf om te kijken en genieten wat je nu hebt en niet waar je van droomt te hebben of wat andere hebben.
Dit bericht zet je wel weer even met 2 voeten stevig terug op de grond. Overlijden op zo'n (veel te) jonge leeftijd en dan ook nog eens op zo'n ellendige manier (hersen aneurisma)... Heb een soortgelijk sterfgeval in de familie meegemaakt, iets dergelijks wens je niemand toe.
Was altijd een grote fan van Mythbusters, het format was vanaf de start van de serie een gouden greep.
IMHO is het MB team een belangrijke inspiratiebron geweest voor scholieren all over the world om de keuze voor een beta opleiding te maken.
Kut 2020, mijn ex is in 2006 op dezelfde manier gestorven. Pffft je wenst het niemand of niemands geliefden toe.
Alsof 2020 niet al kut genoeg was...

RIP Grant, vond hem altijd een leuke presentator.
Die komt binnen, met veel plezier en interesse naar zijn werk gekeken. Vooral zijn geeky enthousiasme was aanstekelig.

Sterkte aan de familie en zijn collega’s/vrienden.
Wat naar. Keek als kind altijd met zoveel plezier naar Mythbusters. Jammer dat hij zo jong moet overlijden.
Hij kwam altijd over als een slimme maar bescheiden man met humor, hoop dat hij er weinig van gemerkt heeft.
Opgegroeid met Mythbuster en het programma heeft mijn beta/technisch interesse enorm ontwikkeld. RIP Grant, veel te jong en een groot gemis in de filmbranche..

2020 is een jaar om snel te vergeten :/
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee