Te koop: zonneauto, z.g.a.n., alleen gebruikt bij World Solar Challenge

Het Solar Team Twente heeft zijn zonneauto waarmee het in 2011 meedeed aan de World Solar Challenge in Australië op Marktplaats gezet. De opbrengst wil het team studenten voor de bouw van de nieuwe auto gebruiken.

Solar Team Twente heeft de 21Connect, zoals de naam van de zonneauto luidt, bij de categorie Crossauto's en Raceauto's op Marktplaats geplaatst. Op moment van schrijven is het hoogste bod 1100 euro, maar dit zal waarschijnlijk snel oplopen. "De 21Connect heeft vier jaar stilgestaan in de werkplaats van Solar Team Twente", staat bij de advertentie, "De 21Connect heeft slechts 4.000km op de teller staan en is in 2011 5e geworden tijdens de World Solar Challenge in Australië!"

De rode zonnebolide moet zaterdag nog een keer acte de présence geven tijdens de eerste Formule E Grand Prix op het circuit van Monaco voor deze van eigenaar wisselt. De opbrengst van 21Connect gaat gebruikt worden voor de bouw van de nieuwe zonneauto waarmee het Solar Team Twente aan de Bridgestone World Solar Challenge meedoet. Deze race door Australië start op 18 oktober. In juni onthult het team zijn nieuwe auto, waarvan het ontwerp al wel bekend is.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

08-05-2015 • 16:00

83 Linkedin

Reacties (83)

83
81
62
1
0
1
Wijzig sortering
Onder de 2 ton gaat hij niet weg, hebben ze aangekondigd, dus daarom waarschijnlijk Marktplaats: veel mensen bereiken, nieuwswaarde, en inderdaad geen verkoopverplichting. Bron: http://www.utnieuws.nl/ni...1Connect_uit_2011_te_koop
Pittige prijs, maar dan heb je wel iets unieks :)
Ik ben alleen bang dat ze geen 2 ton via marktplaats gaan krijgen. Een website lanceren en die internationaal in het nieuws brengen lijkt me een makkelijkere/betere weg?
Vond het maar vreemde stelling;
Dat is een redelijk hoog bedrag, maar er zit ook veel kennis en kostbaar materiaal in. De auto heeft in ieder geval meer gekost’, aldus Wolters.
Kostbaar materiaal geloof ik gelijk, alleen de kennis die er in zit laat zich moeilijk verkopen.
Het is een one-of-a-kind dat gedurende het productieproces voortdurend is aangepast door input van de medewerkers. Als die mensen niet in de koop zit inbegrepen heb je er nog weinig aan, anders dan een mooi (kunst)object.
Inderdaad dat geld krijgen ze er nooit voor. Dat is hetzelfde als ik een auto koop voor 20.000 euro en ik ga hem customizen voor nog een 30.000. Dan is hij niet ineens 50.000 waard. Waarschijnlijk krijg je die investering nooit terug. Niemand gaat sowieso betalen voor de kennis en de manuren die je erin hebt gestoken.

Een ton gaan ze er echt nooit voor krijgen, no way. Ik zie al biedingen nu van 2 ton maar die zijn toch fake.
inmiddels ook 5 miljoen.... leuk joh marktplaats...
Om het in perspectief te zetten: Je hebt dan iets unieks dat nu al is voorbijgestreefd, voor meer dan 4x een modaal jaarsalaris. Je moet het het maar waard vinden.

[Reactie gewijzigd door Jeanpaul145 op 8 mei 2015 20:28]

Ik denk dat dit meer iets voor een bedrijf is wat de TU wilt sponsoren en daarom die auto koopt.
Denk niet dat hij zo verkocht gaat worden. Of een concurrerend team wil hem hebben voor de kennis, of een zeer rijk persoon koopt hem voor in de garage te zetten.

Hij mag niet de weg op (opvallend afwezige informatie), de minimale vraag prijs is 2 ton (ook afwezig) en voor de rest kun je er niets mee.
Anoniem: 637061
@LOTG8 mei 2015 20:31
de sultan van brunei heeft 5500 auto's(en ja zeer zeldzame modellen) onder het grootste woonhuis ter wereld. dit was zijn collectie in 2006
die koopt zoiets lachend
http://www.autoblog.nl/ar...-van-de-sultan-van-brunei

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 637061 op 8 mei 2015 20:34]

Prutser, hij heeft niet eens de mooiste lamborghini ooit. Lamborghini Miura. :P
Hopelijk heeft hij die nu ondertussen gekocht. :)

@ zonneauto, wel gaaf. Ben wel benieuwd hoeveel ie gaat opleveren.
2 ton is aardig wat, maar zelfs op Marktplaats begint het nu heel snel te gaan. De teller staat nu op €20.000 geboden terwijl dat een kwartier geleden nog maar €2.500 was! ;)
En opeens wordt er verhoogd van €23.000 naar €55.555. Wie gelooft er in godsnaam dat dit object via Marktplaats verkocht gaat worden, wanneer de gemiddelde Marktplaats koper al moeite heeft om normale etiquette op te brengen bij een object van twee tientjes? :P
Zitten (op Marktplaats) nu zelfs al rond de €150.000-200.000 maar betwijfel welke hiervan serieus zijn. Staat als hoogste bod nota bene €5.000.000,- ...
Zitten (op Marktplaats) nu zelfs al rond de €150.000-200.000 maar betwijfel welke hiervan serieus zijn. Staat als hoogste bod nota bene €5.000.000,- ...
UPDATE: Inmiddels is het hoogste bod al €385.000 en verschillende mensen hebben ook onder dat bedrag forse bedragen geboden dus misschien dat het toch wel werkt via Marktplaats. Het €5 miljoen bod is inmiddels weggehaald.
Voor dat geld heb je 2 tesla's, en kan je wel op de openbare weg..
En Tesla moet worden opgeladen, de aangeboden auto niet.

Neemt niet weg dat er altijd mensen zijn die prijs, prestatie en praktisch afwegen voordat ze iets kopen.
Dit is puur een hebbe dingetje doordat je er niks mee kan.. Je mag er de weg niet mee op, je kan hem niet verzekeren je kan niks, behalve zeggen: ik heb die op zon rijdende kar. En je gaat ook geen tijd huren op een circuit om met dit ding te mogen rijden ( lijkt mij, circuit is leuk om met 350 te karren )

De uni kan beter de eer aan zichzelf houden en deze auto ergens in hun kantine een mooie plek geven ipv er geld voor vragen. En via andere wegen aan geld komen voor een nieuw project.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 8 mei 2015 16:49]

Je mag er de weg niet mee op
Dat is niet gezegd. De Nuna heeft namelijk een RDW keuring gehad, en heeft daadwerkelijk op de openbare weg gereden (ik heb hem - dat was promotie uiteraard - een keer langs zien rijden op de A10).

Je hebt waarschijnlijk gelijk, maar geheel vanzelfsprekend is het niet.
Was dat niet een tijdelijke keuring? Kenteken is ook niet bekend in de advertentie
Je gaat ervanuit dat dit een auto is.
Wie zegt dat dit ding niet gewoon een fiets is met "trapondersteuning".
Dan moeten er wel trappers in zitten en mag hij geen 140km/h . Ook elektrische fietsen moeten zich aan de regels houden
zeg dat ff tegen die gasten in mijn dorp, die fietsen kunnen kennlijk rustig 60+ zonder zelf te trappen...
Dat noemen ze een scooter of brommer.
Wettelijk gezien maar het lijkt verdacht veel op die electrische omafietsen in het echt...
Waarom dat? Ik denk dat je best nog wat geld kan vangen door mensen met dit ding per uurtje op een afgesloten terrein te laten rijden. Het is toch wel een unieke ervaring. Of je daarmee 2 ton terug kan verdienen voor dat ding het begeeft is een andere vraag, maar onmogelijk lijkt het me niet.
Ja precies, dat zou nog wel een leuke optie zijn. Tegen betaling mensen een periode / tijdje erin te laten rijden.

Maar dat is niet wat ze aan het doen zijn, ze willen er vanaf.. Ze hebben er totaal geen waarde aan lijkt wel, gewoon cashe en door naar het volgende project. Ook begrijpbaar natuurlijk. Ik zou er in ieder geval niet meer op bieden dan nu het geval is. Uiteraard zal dadelijk iemand van de uni een bod plaatsen van 50.000 om de boel een beetje op te fokken maar goed..
Het punt is, zij zijn niet zo'n bedrijf. Ze hebben daarvoor de expertise, het netwerk en de infrastructuur niet en het is daarom helemaal niet verstandig om dat zelf te doen. Ze kunnen dat ding niet zelf uitbuiten, dus verkopen zij het.
Maar als je hiermee ergens naar toe wilt moet je grond kopen en een weg aanleggen. Totaal niet practisch in het dagelijks leven.
Wel leuk voor de hebbes factor als je niet meer weet waar je je geld moet laten..
Voor dat geld koop je een tesla en een eigen zonnepark om de auto mee op te laden.. ;-) zo beter MAX3400? :-)
Veel te hard gelachen :-)
Mischien ten overvloede, maar jammer dat tweakers ook niet even de link van de advertentie vermeld.
De link die onder t woord "geplaatst" staat gaat anders gewoon naar MP, en dat was gisteren ook al zo...
oeps gemist ;), tis nog vroeg in de ochtend |:(
Helaas dat je er op de Nederlandse weg niet mee mag rijden in de huidige vorm.
Mag je er mee op het fietspad?
Goeie vraag... Het is eigenlijk geen brom mobiel, gaat harder als 25 km per uur en ook de 45km/u.

http://www.aixam.nl/nl//wetgeving

Ben bang dat het ding overal tussen valt.

Gaat te snel voor een 'niet auto'. Dus hij moet eigenlijk aan alle regels voldoen waar een rijwaardige auto ook aan moet voldoen. Zit geen kenteken op, geen remlicht, richting aanwijzing en geen andere verlichting.

Denk dat het ding alleen vervoert, mag worden op eigen terein bereden.
Een racefiets gaat ook harder dan 45, dus snelheid op zich zegt denk ik niet zo veel.
Het heeft maar 3 (fiets?) wielen en geen normaal chassis.

Officieel moet het haast wel een electrische fiets zijn als hij op niet meer dan 24? volt werkt. Anders electrische motorfiets. Maar omdat het geen productie e-(motor)fiets is en geen plaatje heeft moet hij speciaal gekeurd worden en vanwege de snelheid zullen ze wel zeggen dat je hem alleen mag besturen als je een vergunning hebt en je kunt misschien ook een vergunning krijgen om een bepaalde dag op een bepaalde extreem rustige weg hem te testen.

Eigen terrein is natuurlijk veel mogelijk ja. Ook dan zal het denk ik een grijs gebied zijn, maar gelukkig worden op eigen terrein de meeste verkeers wetten niet zo streng gehandhaafd.

[Reactie gewijzigd door OttoNL op 8 mei 2015 16:22]

Het is eigen terrein, dus geen openbare weg. Verkeersregels gelden voor de openbare weg.
Wel stellen de meeste eigenaren dat op hun terrein de verkeersregels gelden, maar dat is hun keuze.
op eigen terrein mag bijna alles qua vervoersmiddelen besturen hoor.....je mag gerust een 5 jarige op een 125CC motor zetten...denk alleen dat je verzekering er anders over denkt mocht t misgaan!! maar t mag wel hoor!
Een auto mag sowieso niet op het fietspad ;)

Bij mijn weten is hij in het geheel niet toegelaten voor de openbare weg, en mag hij dus niet (op eigen kracht) op welk deel van die weg dan ook. Op eigen terrein ermee rijden mag uiteraard wel.

In de praktijk zal de koper er dus ook niet zoveel aan hebben, zal meer een leuk hebbedingetje zijn :)
Denk inderdaad ook dat laatste.
Maar misschien dat je op bepaalde plekken wel ontheffing kunt krijgen op aanvraag voor een bepaalde tijd. Tenminste, dan zullen ze misschien eisen stellen dat je een volwaardige auto met zwaailicht + markering mee moet laten rijden.

Wedstrijden worden soms ook over de openbare weg worden gedaan, dus ik zie niet waarom een individu niet ook overdag, bij goed weer en goed zicht met zo iets rond zou kunnen rijden. Zolang de gemeente en politie maar op de hoogte is en er mee akkoord kunnen gaan onder de gestelde condities.

Ik kan zo snel niet vinden wat dat inhoudt.
Eerst nog een snorfietsplaat erop ;)
Mag dat in Australie wel dan? Ik neem niet aan dat ze die 4000km op prive terrein gereden hebben..
Op de meerderheid van die 4000km loopt geen kangeroe dus de impact op de verkeers situatie zal best meevallen.
Dus je mag met het ding rijden als er niemand in de buurt is? Beetje rare redenatie.
Eerder dat het makkelijk is voor Australië om een dergelijk event te hosten.
Zullen ze een speciale uitzondering voor gekregen hebben, waardoor er op het race-terrein andere regels gelden... Doen ze meestal voor races, anders kun je ook geen officiele weg afzetten voor wielerraces (5 fietsers naast elkaar, geen achterlicht, geen bel.. Da mag nie)
Hoogste bod staat nu al op €1800.
Het is misschien nog een goede investering als je dan mee doet met de solar challenge en gaat winnen kan je toch een leuk bedrag winnen dacht ik. :)

Marktplaats lijkt mij een logische keuze omdat je in Nederland weinig concurrenten zal hebben.
In het buiten land zal hij misschien wel meer opbrengen maar als je weet dat de auto goed is krijg je er wel meer concurrentie van als hij tegen je gebruikt word.

[Reactie gewijzigd door Pulpje1974 op 8 mei 2015 16:14]

Ik vind €1800 toch bar weinig. Naar mijn idee is deze auto meer waard.


Edit: Ze zitten al op €34.000 !!

[Reactie gewijzigd door Mic2000 op 8 mei 2015 19:04]

Bedrag is ondertussen al € 2.250,00, en zal nog wel (veel) verder op gaan lopen ;)
Ik zie het, ik checkte deze zelf net en stond deze op 1800. De biedingen gaan dus snel, top :Y)
€15k inmiddels.
Waarom dan wel? Vanwege de techniek de erin zit? Je kan hem namelijk niet echt gebruiken. Ik kan mij voorstellen dat b.v. een hogeschool misschien geïnteresseerd is of een bedrijf dat het wil gebruiken om mee te experimenteren of te showen. Maar daarbij houd het dan denk ik ook wel op.
Is al het dubbele :)
Artikel: Op moment van schrijven is het hoogste bod 1100 euro, maar dit zal waarschijnlijk snel oplopen.

mjah momenteel is er 1 ton geboden door Michiel.
Als hij toch niet weg gaat voor minder dan twee ton…
so de ju ja, inmiddeld 275 ton voor een paar zonneplaten op wielen. Vraag me af of de student die 275k geboden heeft het ook kan afrekenen haha.
Aparte keuze om dit via Marktplaats te doen, en dat ze geen minimum bedrag vragen.
Je ben natuurlijk niet verplicht iets te verkopen. Misschien is het gewoon een stunt. Ebay lijkt me ook logischer, de markt in NL is erg beperkt.

Terwijl een TU van buiten mogelijk en snelle start heeft met zo'n auto.
Waarschijnlijk veranderen de regels dusdanig dat ze de auto niet meer zelf kunnen gebruiken, anders is het toch logischer om een bestaand concept door te ontwikkelen?

Wat betreft verkoop, ik gok dat er ook wel binnen NL mensen zijn die er leuk geld voor willen geven. Ben wel benieuwd wat nu eigenlijk het streefbedrag is.
5mil al geboden, denk alleen niet dat het allemaal serieuze biedingen zijn XD
Zonder navigatie en parkeersensoren hoef ik hem niet :p
om de auto te bedienen is software nodig die wordt meegevelerd. Ik neem aan dat dit de navigatie-software is :-). Parkeersensoren staan er niet bij :-)
Ondertussen 5.000.000?
Mij viel trouwens op dat de zonnepanelen 20% rendement hebben. Consumentenpanelen zitten tegen de 15% meen ik, of heb ik wat gemist?
Dat dan ook meteen het nadeel van marktplaats. Mensen kunnen bieden wat ze willen dus ook dit soort onzin biedingen omdat ze er niet aan vast zitten :O
5 miljoen.... zal wel onzin bod zijn.
Marktplaats wordt nog wel regelmatig overspoeld door kopers die zaak niet serieus nemen.
Zelfs als ik probeer te verkopen met al erg goedkoop prijs, proberen de mensen nog steeds nog lager te komen. Dat vind ik echt irritant.

Van 200,000 naar 5,000,000 is enorme verschil. Dat is niet eens nodig geweest.
Ik wacht wel af hoe het verder gaat met echtheid van 5 miljoen Euro.
Dit moet wel meteen gecontroleerd worden, omdat er nog mensen naar kijken of het wel echt inderdaad 5 miljoen is.
Meest geniale stukje uit de advertentie is natuurlijk:
"Besturing: Volledige besturing gebeurt door middel van een stuur"
In het Louwman Museum voor historische auto's, koetsen, en motorfietsen in Den Haag stonden de laatste keer dat ik er was ook wat exemplaren zonneauto's van eerdere edities.
Wel leuk om diverse generaties op 1 plek te zien.
Beetje waardeloos dat ze dit doen middels marktplaats en dus een enkele koper dus donateur... Ze hadden beter een kickstarter kunnen opzetten met eventueel een 'reward' bij een specifiek bedrag om eigenaar te worden van deze bolide zou je zeggen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee