Software-update: Slackware Linux 10 RC2

Release Candidate 1 staat nog maar een paar dagen op het web of Slackware Linux is al bij RC2 aangekomen. Ondanks dat zijn de veranderingen in de release talrijk, het hele lijstje staat hier. De Slackware Release Candidates zijn te downloaden in de vorm van nightlies; dagelijkse snapshots van het project die elke nacht om drie uur worden uitgebracht. Sinds RC2 is er alweer zo'n nightly overheen gegaan.

De ontwikkelaars van Slackware benadrukken dat RC's geen betrouwbare releases zijn en dat ze ook geen ondersteuning zullen bieden aan mensen die deze releases gebruiken. Wie echter wil helpen met bughunten is van harte welkom om ze te downloaden en te installeren.

This is Slackware 10.0 release candidate 2.
Upgraded to mkinitrd-1.0.1;
upgraded to syslinux-2.10;
upgraded to quota-3.12;
upgraded to epiphany-1.2.6;
upgraded to epiphany-extensions-0.9.1;
upgraded to gail-1.6.6;
galeon-1.3.15 - patched and recompiled for Mozilla 1.7. [break]Slackware's nightlies zijn hier te vinden.
Versienummer 10 RC2
Besturingssystemen Linux
Website Slackware
Download http://128.173.184.249/ISO/slackware-current-nightly/
Licentietype Freeware

Door Robert-Jan Huijsman

Meuktracker, Nieuwsposter

21-06-2004 • 23:33

18

Submitter: Z-Dragon

Bron: Slackware

Reacties (18)

18
18
9
1
0
8
Wijzig sortering
De ontwikkelaars van Slackware benadrukken dat RC's geen betrouwbare releases zijn en ...
Mijn persoonlijke ervaring is dat deze releases in stabiliteit en betrouwbaarheid vrijwel niet onderdoen voor de echte releases, en zelfs boven het niveau van bijvoorbeeld releases van Fedora en Mandrake ligt. Ik draai zelf slackware-current, de ontwikkelingsbranch van slackware, en dit draait op meerdere verschillende systemen rotsstabiel.

Dit is waarschijnlijk voor een belangrijk deel te danken aan het feit dat Slackware voornamelijk bestaat uit ongepatche 'vanilla' sources, die dus door de ontwikkelaars van de diverse programma's ook al getest is. Veel bughunting is daar dan al niet meer aan te doen.

Verder is het m.i. niet juist om ontwikkelaars (meervoud dus) te zeggen, aangezien Slackware een 1-mans gebeuren is: Patrick Volkerding neemt het leeuwendeel van het werk voor zijn rekening.

Wat betreft de iso's, iedereen kan zijn eigen persoonlijke iso samenstellen door de slackware-current tree te downloaden en met behulp van deze readme een eigen iso te maken, bijvoorbeeld met alleen Gnome.
Imho zal slackware een zachte dood sterven als er niet een goede packetmanagement komt. De huidige vind ik maar half brak en is niet echt goed te gebruiken.
Verder ben ik al jaren een erg tevreden gebruiker van slack.
Maar de kans is heel erg groot dat bij de volgende herinstallatie van mijn server Gentoo geinstalleerd gaat worden ipv slack. Zonde eigenlijk, maar ik vind het toch fijner dat ik zonder al te veel gezeur gemakkelijk kan updaten.
Beter packet managment kan je niet vinden.
verwijderen is makkelijker dan welk andere package dan ook. en werken alle slackware packages feiloos dat integenstelling tot rpm bijvoorbeeld.
Tja het blijkt wel weer dat ook de gemiddelde linux gebruiker niet verder kijkt dan zijn neus lang is.
..In tegenstelling tot rpm...
Er bestaat ook nog zoiets als debian hoor....
Gentoo heeft ALLE packages die er maar zo'n beetje bestaan. Dus zeiken dat packages op 1 systeem wel bestaan en andere niet is onzin. Verder heeft slack een beetje een beperkte community terwijl gentoo tegenwoordig dat veel beter voor elkaar heeft.

emerge apt-get zijn de 2 beste packagemanagers die er op dit moment bestaan. Ik heb het ervaren, maar sommige mensen hebben echt een plaat voor hun kop.
Om eerlijk te zijn zie ik het nut niet van packetmanagement. Okee voor mensen die net beginnen met Linux is het misschien leuk omdat ze gewoon kant en klare binaries kunnen installeren.

Ikzelf prefereer toch om alles van source zelf te compileren. Veelal zitten er in de kant en klare binaries gewoon veel functies die ik in mijn situatie niet nodig heb wat overbodige ruimte en resources inneemt. Custom build bevalt mij perfect.
Wat een heel groot nut is van package management is dat ik voor dik 200 hosting bakken nu geen sources hoef te compilen...ik doe het een keer, bak een eigen package en die distribueer ik naar verschillende machines...
Zo heb ik wel de vrijheid om alles te laten waar ik het wil, alles met de opties die ik wil te compileren, maar het scheelt me maandelijks een week werk of zo...
Voor een thuisbakkie heb je gelijk...hoewel ik apt-get en ook pkg-add(netbsd) wel makkelijk vind ;)
Ik mis het niet hoor. En veel mensen die op Slack overstappen doen dat omdat ze zelf wel weten waar ze mee bezig zijn, en niet lastig gevallen willen worden door oneindige dependency-trees omdat je van een bepaalde app alleen Mandrake rpm's kon vinden, terwijl je Fedora draait.

Slack is voor mij de distro die me de meeste vrijheid biedt voor het installeren vanaf source.
Imho zal slackware een zachte dood sterven als er niet een goede packetmanagement komt.
Dat riepen ze 6 jaar geleden ook al!
Mijn inschatting: Slack houdt het nog wel 6 jaar uit! O+
Zonde eigenlijk, maar ik vind het toch fijner dat ik zonder al te veel gezeur gemakkelijk kan updaten.
Weleens van 'swaret' gehoord? Makkelijker updaten kan bijna niet :)
Ja en dat heb ik zelfs op me servertje staan. Maar toch vind ik het helemaal niet lekker werken.

@blade181 ^^, ik vind emerge echt zo lekker werken, dus dat ben ik met je eens. Prima werkt perfect, geen gezeur en als je dependencies hebt die eigenlijk niet nodig zijn, dan fake je die en emerge haalt die dependency niet binnen.

@ Dryw.Filtiam (onder)
Als je gentoo icm emerge nog niet geprobeerd hebt, dan zeg je dat (zei ik ook altijd), maar met gentoo en emerge haal je de sources binnen en die compiled hij dan. Je kan zelfs opgeven welke dingen er aan en uit moeten staan. Hierdoor heb je eigenlijk nooit gezeur dat je weer een optie bent vergeten enzo.
Ook kan je na het zelf compilen een package maken, zodat het evt deinstalleren of upgraden makkelijker gaat.

Het nadeel van geen of een beperkte package management is dat het zo snel een zooi wordt op je systeem (denk maar aan windowsapps zonder uninstall)

Maar de argumenten die jij geeft tegen een PM, zijn makeklijk te verwerpen met de pm van gentoo (emerge), maw emerge is een standaard pm voor custom builds :P
Geen 2.6 kernel. :'(

Maar 't blijft, naast Gentoo, toch m'n favoriete distributie.
2.6.7 Kernel packages zitten er wel bij.
Staan in de testing folder
Anoniem: 50253 22 juni 2004 11:02
Wat mij bij 9 en 9.1 opviel was dat je als je je default runlevel ingesteld had als grafisch, dat je dan niet meer op de virtual text consoles kon werken (ctrl-f1 t/m f6). Dan reageerde het toetsenbord niet. Weet iemand of dat in 10 verholpen is?
[off-topic]: Dat is toch ook wel met het handje in te stellen? Kijk eens in de man-page van inittab. Ik heb helaas geen Linuxbak bij de hand, anders had ik wel verder kunnen helpen.
Een slechte of beperkte PM tool is bij slackware niet van toepassing. Het is precies zoals ik en velen met mij het willen hebben.

Als ik iets custum moet compileren dan hebben ze daar hele mooie tools voor als checkinstall die er eerst een package van maakt voordat hij hem installeerd.
Ik heb een tijdje geleden alle grote distro;s geprobeerd
Samengevat:

Redhat: zeer slechte installer

Debian: je moet er van houden ik kon er nix makkelijk op compileren ook pakte hij niet standaard 3 netwerk kaarten

Gentoo: (1.2) emerge vond ik erg omslachtig en 7 uur wachten op kde werd me wat veel

Mandrake: zie redhat

Slackware moet je liggen
Voor slackware moet je :

Houden van zelf instellen
Zelf compileren zonder veel poespas een must vinden
De simpele config file's en en het aan en uitschakelen van Services op simpele manier aan en uit zetten fijn vinden

Een zwak voor Free BSD hebben :P
Nu moet ik zeggen dat slackware een beetje uit het zicht was verdwenen, het verbaast mij dat het toch weer boven komt drijven.

Voor mij (en misschien wel meer out-gedienden) is het 1 van de eerste, redelijk uitgebreide distributies die 'eenvoudig' te verkrijgen was, toen nog op floppies (15 a 20 meen ik mij te herinneren). Helaas hebben ze dat schema te lang volgehouden, waar anderen al lang op CDRom (images) en/of losse packages are overgegaan, was Slackware nog steeds floppy-gebaseert (al was het ook wel op CD verkrijgbaar).

Misschien is de komende echte release voor mij reden genoeg om weer eens te spieken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.