Software-update: USB Drive Letter Manager 5.5.2

Versie 5.5.2 van USB Drive Letter Manager is uitgebracht. Met dit veelzijdige programma kunnen usb-apparaten worden beheerd. Zo is het onder andere mogelijk om schijfletters pas toe te kennen op het moment dat er een medium in de drive wordt gestoken, wat handig is voor multicardreaders. Ook kan worden aangegeven welke schijfletters wel of niet mogen worden toegekend, afhankelijk van het type usb-apparaat, de grootte van de drive, de gebruikte usb-poort en de naam van het volume. Daarnaast geeft de applicatie door middel van een tekstballon in de systeembalk aan welk apparaat of volume met welke schijfletter aan het systeem is toegevoegd. Meer informatie kan in deze handleiding worden gevonden. USB Drive Letter Manager is gratis voor privé- en educatief gebruik, maar van bedrijven en organisaties wordt wel een vergoeding verlangd. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit:

New:
  • USBDLM removes the drive letter of Windows "System Reserved" partitions on MBR drives (which get a drive letter assigned when a system drive is put into a USB case)
  • Variable and criteria UsbPortMaxSpeed, e.g. for customized balloon-tips
  • Optional polling for new media and the no media no letter feature (for a few DVD drives which fail to send a proper notification)
  • UsbDriveInfo handles empty CD/DVDs better
Bugfix:
  • Some problems with BitLocker To Go fixed

De volgende downloads zijn beschikbaar:
*USB Drive Letter Manager 5.5.2 (zip)
*USB Drive Letter Manager 5.5.2 (msi)
*USB Drive Letter Manager 5.5.2 (64bit, zip)
*USB Drive Letter Manager 5.5.2 (64bit, msi)

USB Drive Letter Manager
Versienummer 5.5.2
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Windows 8, Windows 10, Windows 11
Website USB Drive Letter Manager
Download https://www.uwe-sieber.de/usbdlm_e.html#download
Bestandsgrootte 1,17MB
Licentietype GPL

Reacties (7)

7
7
5
1
0
2
Wijzig sortering
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod 25 juli 2022 21:06
Eindelijk zijn de bugs met Bitlocker to Go gefixed. Hoewel slechts bruikbaar in bepaalde use cases (imho) is dit een erg handige tool. Het bestaat ook al langere tijd. Mooi om te zien dat dit soort tools doorontwikkeld worden.
Wat ik wel een handige functie vind is vooral dat er pas een driveletter toegekend word als er iets in gestoken word bij cardreaders. Vind dat altijd irritant dat je dan een hele rij driverletters te zien krijgt.
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @Roel196625 juli 2022 21:44
Dat is zeker irritant, zeker wanneer je een multi cardreader gebruikt wat nog erger wordt wanneer je hem maar sporadisch gebruikt en je dus veelal tegen "onnodige" drive toewijzingen aan kijkt.
Werkt dit programma ook voor telefoons? Als ik een telefoon aansluit mijn laptop krijg ik wel een drive te zien maar geen driveletter. En ja ik weet dat dit is zodat data niet beschadigd wanneer men de kabel er gewoon uit trekt. Maar ik had wel eens situaties waar ik juist wel een driveletter nodig had. Bijvoorbeeld een andere explorer die de telefoon niet zag omdat er geen driveletter was.
Lijkt er op dat je niet de juiste usb driver heb.
Nee de pc ziet gewoon dat de telefoon verbonden is. Alleen telefoons zijn overgestapt naar MTP in plaats van dat het een mass storage device is. Dit is gedaan zodat je de telefoon niet eerst softwarematig hoeft los te koppelen voordat je de kabel los haalt. Blijkbaar wisten veel mensen dit niet en was hierdoor veel corrupte data. Daarom is MTP dus handig alleen heeft dit geen driveletter (dus wel een icoontje onder computer). Hierdoor zien dus niet alle programma's de telefoon. In commandpromt kan je dus geen d: (of welke letter dan ook) gebruiken om op telefoon te komen.
Als je een telefoon (met usb) aan een windows computer koppelt, hangt het er vanaf hoe de telefoon zich aanmeld. Bij sommige (android) toestellen kan je dat instellen ongeveer tussen de volgende mogelijkheden:

De telefoon als media-player en/of media-server: Dan zie je de telefoon wel in de verkenner maar kan je er alleen maar media vanaf halen of naar toe sturen: plaatjes, filmpjes en audio.
De telefoon als opslag apparaat: Dan zie je de telefoon wel als drive met een driveletter. Daar zie je dan ook de directory structuur in die je ook in het toestel zelf zou kunnen zien.
De telefoon om te debuggen: een speciale instelling voor adb, de tool om vanaf de pc het toestel te bedienen.
De telefoon als communicatie apparaat (tethering via usb): Op de gekoppelde pc zie je dan een modem of netwerk apparaat.

En als je een specuale versie van android installeert, dan is de usb aansluiting vaak nog veel verder te configureren, zelfs als muis en/of toetsenbord of zelfs als compleet kvm-apparaat, vergelijkbaar met 'RubberDucky'.

In de regel: Hoe exotischer de mogelijkheid, hoe dieper je moet zoeken om het voor elkaar te krijgen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.