Software-update: Bulk Crap Uninstaller 5.1

Bulk Crap Uninstaller logo (75 pix) Klocman Software heeft versie 5.1 van Bulk Crap Uninstaller uitgebracht. Met dit programma, dat onder een opensourcelicentie wordt uitgebracht, kunnen in een keer diverse programma's en Windows Store-apps van de computer worden verwijderd. Het voert eerst de standaard verwijderprocedure uit en scant vervolgens de computer op overgebleven snelkoppelingen en registersleutels om die ook nog te verwijderen. Na afloop kunnen eventueel ook nog externe programma's zoals CCleaner worden gestart. Ten slotte bevat het een start-upmanager, waarmee programma's die met Windows meestarten uitgeschakeld kunnen worden. De release notes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden.

Changelog
 • Merged Russian Translation update (#292)
 • Merged Simplified Chinese translation (#295)
 • Fixed launcher crashing on some systems - don't depend on vc_redist (Fixes #291)
 • Fixed SteamHelper not finding custom library folders after recent Steam update (Fixes #299)
 • Prevent special system and user folders from being marked as junk (Fixes #297)
 • Improved logging of Attempt errors
 • Improved launcher error message boxes

Versienummer 5.1
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Windows 8, Windows 10
Website Klocman Software
Download https://github.com/Klocman/Bulk-Crap-Uninstaller/releases/tag/v5.1
Bestandsgrootte 107,00MB
Licentietype GPL

Reacties (36)

36
32
16
0
0
2
Wijzig sortering
Gebruiken mensen, deze gevaarlijke software?
Wat is er zo gevaarlijk aan deze software?
Het gevaar ligt hem in dat je niet weet wat de software precies allemaal doet met je systeem. Eerst pakt hij de eigen installeren en daarna gaat hij opzoek naar restanten? Maar hoe zeker weet je dat de restanten die gevonden zijn ook daadwerkelijk daarbij horen en niet gebruikt worden door andere software.

Nu berust ik mijn "gevaarlijke" mening op mijn ervaring in het verleden dat dit soort software meer stuk maakt dan je lief is door in het register dingen te verwijderen die niet alleen door de gekozen verwijderde software gebruikt worden maar ook door andere software.
Hij gaat op zoek naar restanten, en dan kan je met een beetje verstand kiezen wat er bij wegkan. Ik zou persoonlijk niet aan het register zitten, want veel zal het niet uitmaken als daar een restant zit, maar het vinden van leftover bestanden kan zeker wel je filesystem netjes te houden. Nog nooit problemen gehad met die proggie, zeker voor niet normaal verwijderbare UWP apps.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 12 juli 2021 15:41]

Kun je aangeven waarom deze software gevaarlijk is?
Ik heb dit soort software al sinds Windows XP. Destijds kon je met dit soort dingen je OS behoorlijk verminken, registersleutels verwijderen waarvan je niet precies wist waar het nou eigenlijk voor was. Deed je dat verschillende keren achter elkaar, dan kon je soms je OS niet meer redden en moest je de boel, en/of een hoop software, opnieuw installeren...

Ik ben geneigd dit wel te gebruiken, maar wel met 'door schade en schande' in mijn achterhoofd ;) Destijds was het de kunst je supersnelle AMD K6 of Pentium II / III zo rap mogelijk te laten gaan natuurlijk, en Windows werd nogal volgestouwd met 'handige' software... (WinXP-Lite werd daarna geboren).

Probleem is dat een aantal features in de huidige OS'en niet meer zonder meer verwijderd kunnen worden, je haalt het een weg en het ander doet het niet meer (ook op je Androïd telefoon). Dat maakt de software 'gevaarlijk'.
vrees het ook ja. ik ben kortgeleden met tegenzin overgestapt op windows 10. zit nu al aan de 3e install en heb nu geleerd er maar af te blijven. iets te hard tweaken en de boel is onrepareerbaar beschadigd (en geloof me, ik heb het geprobeerd te redden :( )
Zeer raar. Ik zit al jaren op windows 10, zelfs op insider, nooit ernsige problemen gehad, nooit opnieuws geinstalleerd.Is eigenlijk upgrade van 7-> 8.0 ->8.1 en windows 10. Nu zit ik al op win 11.

Heb wel al eens een probleem gehad met windows update, terug naar vorige versie en probleem opgelost. Soms lees ik verhalen en denk ik dat ik veel geluk heb met mijn PC
Je kunt ook images maken v j windows? Dan hoef je niet meer te installeren
yes, heb ik nu gedaan! nadat ik alles voor de 3e keer heb geinstalleerd en ingesteld heb ik nu de hele partitie ge-'dd'ed - als het nu weer mis gaat ben ik iig snel klaar met herstellen. voelt goed!
Zoals ik al schreef: Door schade en schande wordt men wijs', dus gewoon uitproberen tot je ergens tegenaan loopt en je PC in de soep ligt. Succes! :+
"Mijn Golfje had een lekke band. Prompt dat ding verkocht en auto's compleet afgezworen."
En er nooit aan gedacht een ander merk te proberen :?

edit: Och, na mijn eerste lekke band leerde ik om zelf banden te plakken ;)

[Reactie gewijzigd door Ramoncito op 13 juli 2021 09:18]

Waarom plaats, jij willekeurig comma's?
Misschien bedoelt hij dat er nog iets anders dan mensen deze software gebruiken.
Wat is hier gevaarlijk aan volgens jou? Je moet natuurlijk wel een beetje weten wat je doet, maar voor een Tweaker zal dat geen probleem zijn. Ik zou het programmaatje niet door m'n oma laten gebruiken.
Verklaar u nader?
Waarom reageren mensen op deze gevaarlijke man? :+
, op deze gevaarlijke man?
Gevaarlijke vraag :+
Wil het ook wel graag weten... (van die software, dan, hè.)

[Reactie gewijzigd door sjonie100 op 12 juli 2021 11:35]

Gevaarlijke softwre?
Ja. Het laat letters weg uit reacties!
Ja dat was, een typo
Sterk verwoord. Argumentatie goed opgebouwd ook :)
Mensen die de neiging hebben dit soort software te gebruiken, zouden moeten realiseren dat er OS'en zijn die beter geschikt zijn voor ze.

De Windows installatie zelf is al een shotgun met files die je op je computer afvuurt, waarvan je niet precies weet wat er op je computer staat en draait. Dit soort software, waarvan je niet precies weet wat het weer op je computer weghaalt maakt de situatie niet veel beter. Je bent alle wetenschap over wat er op je computer staat en draait kwijt.

Windows heeft helaas geen "minimum" install. Je doet mee met de dans die Microsoft voor je georchestreerd heeft of je doet het niet. In dat laatste geval kan je beter een barebones OS uitbouwen zover je wilt dan een shotgun install als Windows proberen uit te kleden.
De naam is een beetje ongelukkig, maar het is toch de bedoeling van deze software om meerdere tools die je zelf hebt geinstalleerd in 1 keer te verwijderen?

Maak zelf gebruik van Revo Uninstaller, ben daar ook tevreden mee, maar deze kan slechts 1 applicatie verwijderen. Wil je van een applicatie-set af, dan is Revo best omslachtig.

Daarnaast heb je ook software die op de achtergrond meedraait. deze zien dan alle wijzigingen in de Windows register, bestanden/mappen enz. Deze unstallers kun je dan de opdracht geven om een applicatie weg te gooien, dan gooien ze alleen de wijzigingen weg dan wat ze tijdens de installatie hebben opgemerkt.

Revo Uninstaller, Bulk Crap Uninstaller en soortgelijke software maken een "educated guess" met wat ze verwijderen. Daardoor zullen ze altijd minder effectief zijn,aar nog altijd stukken beter dan de Unistaller van Windows zelf.
Jongens toch, wat een vervuiling in de comments. Even serieus: Ik gebruik Bulk Crap Uninstaller (portable) al jaren op misschien wel 1000 machines. Het is met name handig om Windows apps mee te verwijderen (gemiddled 20-30 stuks), hoewel er wel altijd een paar achterblijven (ongeveer 5), waarschijnlijk omdat ze gepinned zijn. Voor gewoon deinstalleren gebruik ik Revo Uninstaller (portable), en Buld Crap Uinstaller vindt regelmatig resten die Revo niet pakt (resten van AV's bijv).
Klocman zoekt een tijdje naar maintainers op Github. Mocht men willen helpen of gewoon willen weten. https://github.com/Klocma...installer/discussions/289
Klocman on 11 May
Maintainer Since I'm busy with other things and I no longer use BCUninstaller regularly, I can't regularly update it anymore (severe lack of time). Because of this I decided to look for people willing to maintain this project in my place.

If you are interested in helping out, try making a PR to fix some issue or implement something new. I'll be checking for PRs regularly. If I like what I see, I will add you as a contributor (the more good PRs you submit the better), and optionally include your donate link.

I will still create and vet the releases, at least until I find someone I can fully trust to lead the project in the right direction.

[Reactie gewijzigd door rain2reign op 12 juli 2021 14:27]

Bij deze een powershell commando die een powershell script aanmaakt die je kan runnen om allerlei onzin van je Windows te verwijderen. Het script is niet perfect: je moet hem even openen, de eerste en laatste regels verwijderen en de regels met apps die je wil bewaren weghalen. Dit is bij mij altijd foutloos verlopen. Je moet in Settings wel eerst het uitvoeren van scripts toestaan.

get-appxpackage | out-string -stream | select-string "^Name" | out-string -stream | % {$_.replace("Name : ","get-appxpackage ")} | foreach {$_ + " | remove-appxpackage"} | out-file -filepath toremove.ps1

Verder kun je in Settings -> Apps -> "Optional features" alles verwijderen, en in Control Panel -> Uninstall a program -> "Turn Windows features on or off" alles aftikken.
Is dit niet net zo gevaarlijk? Deze genereert een Powershell script die alle packages verwijderd. Die packages hebben ook afhankelijkheden van elkaar. Als je daar dus 1 vergeet te laten staan kan het net zo goed kapot.

Verder ik gebruik BCU altijd na een fresh install om alle Windows apps te verwijderen die standaard geinstalleerd zijn om te verwijderen. Deze genereert ook een Powershell commando om de packages te verwijderen. Alleen deze controleert ook nog even de afhankelijkheden van elkaar.
En wat is er dan precies 'trash' aan?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee