Software-update: Enpass 6.5.1

Enpass logo (75 pix) Versie 6.5.1 van Enpass voor Windows is uitgekomen. Enpass is een wachtwoordmanager voor Windows, macOS, Linux en diverse mobile platformen. Het programma stelt je in staat om eenvoudig bij websites in te loggen en je wachtwoorden te beheren. Zo kunnen nieuwe wachtwoorden worden gegenereerd, laat het weten of een wachtwoord zwak is, oud is, of vaker wordt gebruikt. Data wordt versleuteld lokaal opgeslagen, maar synchroniseren via diensten als iCloud, Dropbox, Google Drive of OneDrive is ook mogelijk. Enpass is gratis te gebruiken op de desktop, alleen voor de mobiele cliënt wordt een eenmalige bijdrage verlangd als er meer dan 25 wachtwoorden worden opgeslagen. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit:

Improvements:
 • Added an option in the context menu of the main list to duplicate any item.
 • Sorting of the custom icons now in reverse chronological order.
 • You will be notified whenever a password is copied from Enpass.
Fixes:
 • Subtags under the tag were getting collapsed after locking and unlocking of the app. Fixed.
 • Fixed an issue with Enpass Assistant, where X(Close) button was not visible when Enpass is locked in docked mode.
 • Few users reported they were unable to edit an item on Double-clicking. Fixed.
 • An issue with the alignment of a few buttons in the German language. Fixed.
 • Fixed an issue where Enpass Assistant launches even when the ‘Ask to save new logins’ option is disabled.
 • Other minor crashes and bug fixes.

Enpass screenshot (620 pix)

Versienummer 6.5.1
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Linux, macOS, Windows 8, Windows 10
Website Enpass
Download https://enpass.io/downloads/
Licentietype Freeware/Betaald

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

06-10-2020 • 13:57

30 Linkedin

Bron: Enpass

Update-historie

09-'21 Enpass 6.7.2 1
08-'21 Enpass 6.7.0 20
10-'20 Enpass 6.5.1 30
09-'20 Enpass 6.5.0 25
11-'19 Enpass 6.3.1 14
09-'19 Enpass 6.2.0 33
12-'18 Enpass 6.0 39
05-'18 Enpass 5.6.9 12
11-'17 Enpass 5.6.0 11
06-'17 Enpass 5.5.6 11
Meer historie

Reacties (30)

Wijzig sortering
Hele fijne password manager. Ik gebruik het nu enkele maanden (op aanraden van een collega) en wil eigenlijk echt niet meer zonder. Alle (nieuwe) logins/passwords zet ik hier in, wanneer ik een password van een website of andere login vergeten ben, genereer ik hiermee een password en sla ik deze ook op in Enpass, zo migreer ik langzaam maar zeker al mijn logins uiteindelijk naar Enpass en weet op den duur mijn passwords (gelukkig) niet meer. Ook de TOTP-tokens neem ik hierin op (indien mogelijk), voor sommige sites kan het zelfs de TOTP challenge automatisch invullen en afhandelen, werkt echt super fijn!

Een aantal heb ik nog in Authy zitten, maar moet die nog een keer overzetten naar Enpass, zodat ik 1 enkele app heb voor dit soort zaken en dan ben ik helemaal blij! :)
Ik ben dus op zoek naar een vervanger van Lastpass, mede omdat ik gek word van het continue in en uit te loggen omdat ik zowel zakelijk als privaat Lastpass gebruik. (Iets met afbakening). Ik ben benieuwd naar hoe het gebruik bij jou is bevallen op je telefoon? Ik moet regelmatig op sites en dergelijken inloggen via mijn telefoon en ik merk dat Laspass af en toe niet helemaal goed kan plaatsen of die iets moet autofillen of niet, waardoor je dus constant aan het klikken bent op hoop dat die context menu naar voren komt. Dus mocht je het ook op deze manier gebruiken ben ik benieuwd wat jou insteek is.
Telefoon bevalt mij minder goed dan desktop. Probleem is dat Enpass heel specifiek is in welke browsers het ondersteund. Zo gebruik ik Firefox Nightly en Bromite, en beide worden niet ondersteund. Chrome bijvoorbeeld wel, maar ja die gebruik ik niet.

Je kan wel het auto invullen overigens wel gebruiken, maar dan moet je wel zelf de site opzoeken, want deze wordt niet automatisch herkent. Na 1 keer kiezen wordt deze gekoppeld aan je browser app, waarna je de site uit een lijst kan kiezen. Dus stel je hebt 200+ wachtwoorden en je wil inloggen, dan zullen deze in de loop der tijd allemaal aan je browser gekoppeld worden, waarna je altijd door een lange lijst moet bladeren en de juiste handmatig moet selecteren. Wat dat betreft wertk Bitwarden een stuk beter.
Kan je niet gewoon op de normale release van Firefox of de Beta gaan zitten?

Ik gebruikte eerst Preview, toen die Nightly werd ben ik overgegaan naar Beta en nu wil ik eigenlijk gewoon naar de normale release.

Of ondersteund Enpass helemaal geen Firefox?
Die kan ik er wel eens naast installeren. Als deze daarin wel werkt is het wel een goed idee om over te stappen.

Bromite gebruik ik trouwens voor de ingebouwde ad blocker en is een chromium met extra privacy features.

[Reactie gewijzigd door CyberJack op 6 oktober 2020 19:42]

Ja Bromite ken ik. Heb zelf Kiwi browser (ook een Chromium browser) als backup browser.

Maar vind Firefox erg prettig. De uBlock Origin add-on werkt trouwens gewoon in de nieuwe Firefox..

Ben wel benieuwd of Enpass tegenwoordig lekker werkt op Android/Firefox. Toen het nog gratis was heb ik het gebruikt.. tot een aantal jaren geleden. Maar het werkte zelden lekker icm autofill.

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 6 oktober 2020 19:49]

Firefox Beta en de stable versie werkt EnPass wel mee.
Top thanks. Ben juist aan het overwegen weer een password manager te gebruiken en zou voor Keepass gaan. Maar Enpass is wel heel gelikt tegenwoordig.. en met TOTP ondersteuning..

Aan de andere kant, kan je tegenwoordig ook je eigen Firefox Sync server draaien.. maar dan mis je weer logins voor apps en dergelijke.
Een selfhosted Bitwarden_rs werkt ook prima. Deze gebruik ik er naast.
Ikzelf heb althans zakelijk als prive in 1 vault staan, maar je kunt aan Enpass desgewenst meerdere vaults toevoegen.
Ja dat was in 1e mijn insteek, echter wordt het Lastpass account geleverd via werk, en ik heb weinig zin om mijn prive wachtwoorden daar in op te slaan, dan werk ik in dat geval liever met 2 applicaties en is het nog enigszins gescheiden. Haalt de verleiding weg om thuis wat te doen ook :P

Ik heb 'm voor nu geinstalleerd en ben al een beetje aan het spelen met alles, het werkt tot nu toe al redelijk soepel dus ik ben benieuwd hoe dit op lange termijn zal gaan. Wederom bedankt voor alle info :)
Als vervanger van Lastpass vind ik Bitwarden een van de beste. Lijkt qua functionaliteit wel op lastpass. Ikzelf gebruik het op iOS devices naar alle tevredenheid. Ik weet alleen niet of deze ook goed werkt op Android toestellen.
Op Android toestellen werkt Bitwarden beter als Lastpass. Ik ben ook overgestapt van Lastpass naar Bitwarden. Het gebeurde mij met Lastpass veel vaker dat er problemen waren met autofill dan nu met Bitwarden en daar de autofill van. Probeer het gewoon, en gebruik Bitwarden naast Lastpass, en schakel Lastpass gewoon (tijdelijk) even uit. Dan merk je snel genoeg het verschil.
de autofill op android werkt op de standaard api van autofill van android. Die werkt bij de meeste websites goed maar soms pakt die niet helemaal lekker. en moet ik dus switchten tussen browser en enpass.
Enpass gebruik ik al jaren op android en Chrome voor W10PRO. Beiden werken met bio login, zowel hello als fingerprint op mijn note20s. Voor Chrome heb je een extension van Enpass, Maar werkt met Hello inlog. Hiervoor moet je wel de gratis desktop app installeren van Enpass. Tevens is er een extension voor edge als je die liever gebruikt.
Via deze weg hou ik beide uptodate. Al staat er in Enpass android/w10pro veel meer als software licensies kaarten sloten en kluis nummers. Wat betreft context menu's is me nog nooit opgevallen dat Chrome/edge of Enpass me in de steek heeft gelaten.
Voor op mobiel heb je geen extension in de browser, daar heb je integraties voor op Android niveau.
Ik zei Chrome voor W10pro.
De discussie in deze thread gaat over Enpass op mobiel. ;)
Misschien is Bitwarden iets voor je: https://bitwarden.com. Is naar mijn mening vergelijkbaar met Enpass. Premium versie ( nu EURO 10 per jaar)werkt zelfs samen met een Yubikey. Open source en voor zover ik weet wordt het product regelmatig getoetst in een audit. Kortom, zowel Enpass als Bitwarden zijn goede vervangers voor Lastpass.
Ik ben dus op zoek naar een vervanger van Lastpass, mede omdat ik gek word van het continue in en uit te loggen omdat ik zowel zakelijk als privaat Lastpass gebruik. (Iets met afbakening).
KeepassXC en dan gewoon twee instanties tegelijk open hebben?

(edit) sorry laat maar, op telefoon zeg je, dan werkt dat minder lekker inderdaad

[Reactie gewijzigd door Stromboli op 6 oktober 2020 14:30]

Ik herken wel wat je schrijft, maak er ook gebruik van en de synchronisatie tussen mijn devices via een webdav locatie die ik zelf op kan geven is ook top.

Voor TOTP maak ik wel gebruik van Authy, want anders heb je eigenlijk nog steeds maar single factor authentication, als iemand in jouw Enpass kan, heeft hij zowel de inloggegevens als de TOTP.
Voor TOTP maak ik wel gebruik van Authy, want anders heb je eigenlijk nog steeds maar single factor authentication, als iemand in jouw Enpass kan, heeft hij zowel de inloggegevens als de TOTP.
Hoewel ik begrijp wat je bedoelt, is natuurlijk de intentie van TOTP voor de externe partij natuurlijk dat daar een tweede laag authenticatie op zit. Een derde partij zal dus en het password en het TOTP token moeten weten vooraleer er succesvol ingelogd kan worden. ;)

En niet te vergeten dat Authy ook een app is, dat dus ook op een device moet staan, als daarop ook Enpass staat met daarin jouw password vault, is het er natuurlijk niet echt veel veiliger op; beide apps staan immers op het device. Het enige wat het dan kan bemoeilijken is een ander password voor Authy, maar dan ga je (naar mijn idee) het doel van een password manager voorbij.
En niet te vergeten dat Authy ook een app is, dat dus ook op een device moet staan, als daarop ook Enpass staat met daarin jouw password vault, is het er natuurlijk niet echt veel veiliger op; beide apps staan immers op het device. Het enige wat het dan kan bemoeilijken is een ander password voor Authy, maar dan ga je (naar mijn idee) het doel van een password manager voorbij.
Voor wat betreft mijn smartphone heb je helemaal gelijk, al is de toegang bij Authy bij mij wel anders dan bij Enpass. Ik heb echter wel heel bewust geen Authy op mijn laptop(s) staan, dus met alleen de laptop en het master password van Enpass kom je nog steeds niet ingelogd bij de diensten die TOTP hebben.
Ondanks dat ik Aegis gebruik (heb liever zelf controle over de data) heb ik de TOTP tokens ook in Enpass zitten. Ondanks dat je de fysieke 2de factor mist, helpt dit nog altijd tegen de bekende attacks als: phishing, spear phishing, keyloggers, credential stuffing, brute force and reverse brute force attacks en Man-in-the-middle (MITM) attacks.
Bitwarden of keepass heb ik goede ervaringen mee, mogelijk eens de moeite om naar te kijken ;)
Ik gebruik inderdaad ook Keepass, in combinatie met KeeAnywhere. Wachtwoord file in cloud. Werkt bij mij in sync op desktop Win10 Pro en Android Keepass2Android. Beide dan nog icm wachtwoord en keyfile. Ik vind het een ideale combinatie.
Interessante keuze, ik wil ook KeePass gaan gebruiken, heb KeePassDX alvast geïnstalleerd op mijn telefoon. Dat leek mij de standaard keuze voor Android. Mag ik vragen waarom jij voor Keepass2Android kiest?

En KeeAnywhere ipv gewoon KeepassXC op de desktop?
Voor beide omdat ze de plugin met Onedrive ondersteunen. KeepassXC ondersteunt geen plugins. En ik wil al mijn wachtwoorden ook mobiel kunnen gebruiken. Van KeepassDX weet ik het niet.
Thanks voor de informatie! Ik ga zeker even een blik werpen op Enpass en kijken hoe dit in de praktijk bevalt voor mij. Denk dat het al een verademing is dat ik niet constant hoef te switchen tussen twee accounts en gewoon beide actief kan laten. :)
In het verleden ook EnPass gebruikt. Maar na versie 6 over gegaan op Bitwarden.
Versie 6 had soms moeite om de juiste velden in te vullen.
Bitwarden draait lokaal in een docker. En om de ontwikkelaar te steunen betaal ik maar 10 per jaar voor de premium versie.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee