Software-update: StartIsBack++ 2.9.1

StartIsBack logo (75 pix) Versie 2.9.1 van StartIsBack++ is uitgekomen. Dit programma voegt een startknop en een startmenu aan Windows 8 en 10 toe, die werken zoals dat het geval was in Windows 7 en eerder. Zowel het uiterlijk als de functionaliteit is geheel naar persoonlijke smaak aan te passen. De versie met een plus aan het eind is voor Windows 8.1. De versie zonder plus is geschikt voor Windows 8. Heeft het programma een dubbele plus aan het eind dan is het voor Windows 10 bedoeld. Een licentie voor het programma kost vier, zeven of tien dollar en mag daarvoor op een, twee of drie computers worden gebruikt. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht:

Changes in version 2.9.1:
 • Support for start menu live resizing
 • Tons of fixes and performance improvements

Versienummer 2.9.1
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 10
Website StartIsBack
Download https://s3.amazonaws.com/startisback/StartIsBackPlusPlus_setup.exe
Bestandsgrootte 1,30MB
Licentietype Shareware

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

26-04-2020 • 16:38

14 Linkedin

Bron: StartIsBack

Reacties (14)

Wijzig sortering
Gebruik liever het freeware alternatief Open Shell, ben ook van mening dat dit menu standaard in Windows 10 hoort te zitten. Mijn workstation is geen tablet en al helemaal geen schilderij met allemaal bagger tiles, absoluut niet productie verhogend.
Je kunt die tegels gewoon uitzetten in windows 10 start menu, gewoon unpinnen start menu terug schuiven naar links en klaar.

Ik vind juist erg productief de Apps die ik vaak gebruik pin ik vast, in bepaalde categorie ook.
Dan is gewoon start openen en kan gelijk met muis naar de app, in plaats van nog te moeten typen en systeem te laten zoeken en vervolgens te klikken welke app ik wil openen.
Dat kan toch ook gewoon in elk startmenu, zoals dat van XP, maar ook in Classic Shell?
Moderne XP menu kon je inderdaad ook al dingen vast zetten, maar ik vind deze programma's niet nodig.
Je zelf forceren niet nieuwe menu te gebruiken is niet goed, ik zeg ook niet dat alles nieuw altijd beter is.

Maar ik lees hier wel eens ik installeer het bij iedereen(Nu zeg ik niet dat keur0000 dat doet), maar zo wen je dus nooit en andere ook niet aan het nieuwe interface.
Ik vind wel belangrijk dat ik overweg kan met nieuwe menu, dat als er wat is ik niet hoef te zeggen ja geen idee gebruik altijd startisback bijv installeer het wel en klaar(Dus geen oplossing maar probleem verder weg schuiven).
Eens met jouw reacties. Ik verbaas me over de anderen die zich nog vastklampen aan het XP/Windows 7 menu dat in 2012 al (Windows 8 ) langzaam aan vervangen werd door tiles; nu dus bijna 8 jaar geleden. Als je iets anders wilt, top. Die keuze is er.
Ik ken iemand die in hun hele familie en vriendenkring de "IT" expert is en als eerste overal het Startmenu vervangt door dit soort tools (want "dat andere is maar niks"). Zou me niet verbazen als hij Edge Chromium ook nooit een kans zou geven en altijd meteen Chrome/FF installeert. Zo beperk je dus ook anderen in hun keuzes.
De jongeren onder ons die Windows nu gebruiken op school en op Surface apparaten, hebben misschien nooit met Windows XP/7 gewerkt. Het is dus met name een andere generatie die vasthoudt aan hoe het vroeger was en niet kan/wil aarden in het nieuwe. En, dat hoeft ook niet; 3rd party keuzes genoeg. Maar laat andere mensen wel zelf kiezen.
Het zou me echter niet verbazen als dat ook mensen zijn die nog per se een 5:4 - 1280x1024 verhouding monitor willen want vroeger was alles beter ;)

[Reactie gewijzigd door Soeski op 27 april 2020 10:52]

Precies als je iets anders wil prima de keuze is er, maar ga niet opdringen aan iedereen dit moet je gebruiken.
Net zoals ik laatst discussie had met paar over tv, iemand wou een andere tv kopen samsung zegt 1 nee dat is ruk koop een Oled tv veel beter.
Misschien heb je het geld er niet voor over je ziet verschil toch niet, laat iemand keuze maken in hun prijs klasse en zeg niet alles is ruk omdat het geen Oled is.

Als we alles toch moeten bewaren zoals was, hadden we nu net zo goed nog muziek op cassette bandjes kunnen opnemen van de radio. in plaats van de cd te ontwikkelen of een iPod etc.

Het nieuwe start menu van windows is werkt prima, je kunt de tegels weg halen en smaller maken, je kunt tegels pinnen denk aan Apps/ mappen enz.
Je maakt ze groot of je maakt ze klein allemaal wat je wil, zo buigbaar is het win7 start menu niet de meeste dingen die erin staan heb je niks meer.

- My documenten/pictures/ music leuk maar staat al in je verkenner.
- Recent geopend staat ook al in je verkenner, indien je dit niet uitzet(Verkenner opent zelfs daarin standaard).
- This Pc leuk stel verkenner in dat die opent als this pc in plaats van recent geopend, dan ben je er ook.

De laatste control panel/ devices and printers etc heb je niet veel aan, dit is vervangen allemaal in nieuwe settings menu(Waarvan een knop al beschikbaar is in start menu).
Dus eigenlijk heb je aan al die dingen rechts van win7 start menu niks meer, en de dingen links kan je zelf vast pinnen zoals je nu rechts zou kunnen doen in win10 start menu.
Als je nooit iets vast pint houd je eigenlijk alleen lijst met je applicaties over, wat dus ook prima kan waarvoor je in win7 start menu nog eens op All programs moest gaan staan om te wisselen.

Met win8.1 menu kon ik het nog snappen op zich kon ik er wel mee overweg, maar dat was gewoon te veel alles full screen en soms terug naar oude desktop menu.
Maar win10 start menu is zo buigbaar dat helemaal te verbouwen is hoe je wil, wel Titles in groepen of los groot of klein, geen apps alleen lijst met geïnstalleerde applicaties, dat het eigenlijk een verbetering is tegenover het win7 start menu.

Als microsoft straks hele oude configuratie scherm eruit sloopt ga ik ook geen 3th party tool installeren, ik wil er mee overweg kunnen met nieuwe settings menu.
Ik doe ook nog dingen wel via ouwe configuratie scherm zit er gewoon in, maar als straks niet meer kan goed weet ik hoe ik moet vinden in settings menu en hoe werkt.
Je hoeft toch niet te wennen aan iets nieuws als je dat niet wilt? Kijk, als Microsoft zou zeggen "vanaf volgend jaar blokkeren wij programma's als Open Shell", dan lijkt het me inderdaad aanbevolen om aan het nieuwe te gaan wennen. Maar zo lang het gewoon mogelijk blijft, mag je zelf kiezen of je het nieuwe wilt of niet.
Je mag zelf kiezen maar lees vaak genoeg hier dat mensen bij iedereen installeren(Ook van iedereen die de pc onderhouden, dus dat ze andere niet eens de keuze geven.
Hoor op werk ook wel eens heb volgens mij thuis ook win10 maar ziet er toch iets anders uit, zijn dus van de eigenwijze Icters die hun ding instellen en denken dat het beter is voor iedereen.
Ik vind juist erg productief de Apps die ik vaak gebruik pin ik vast
Ik 'pin' de programma's die ik dagelijks gebruik al sinds mensenheugenis vast op de taakbalk.
Dat kan al sinds Windows '95. Daar is nog steeds niets mis mee en daar heb ik geen bureaublad vol 'tegels' voor nodig... Ik heb nog nooit iets hoeven intypen alvorens ik mijn programma;s kon opstarten.

Ben het met keur0000 eens dat deze van het Win7 startmenu mogelijkheid gewoon standaard in Win 10 behoort te zitten. Microsoft moet klanten die mogelijkheid bieden en beter luisteren naar de gebruikers in plaats van elk half jaar weer extra troep te introduceren waar ik niet om heb gevraagd. Ik wil baas zijn over mijn eigen PC waar ik dagelijks op werk.
Mensen helemaal niks aan win7 start menu die van win10 werkt net zo goed, ze luisteren want je kunt start menu gewoon aan passen.
Al die dingen als documents/ music/ configuratie scherm win7 start menu heb je niks aan, het zit of in je verkenner al waar je veel in zit(Of alternatieve verkenner), of het is al vervangen door nieuwe settings menu(Waarvan ook knop in start menu zit).

Dus als je niks vast pint je in je menu verder heb je ook niks aan het win7 start menu, want dan houd je alleen nog lijst met alle applicaties over.
Nou heb je met win10 mooie je haalt titles weg indien je niet wilt, en even menu naar links schuiven en je heb alleen nog maar je lijst met applicaties(Zonder nog eerst op All apps te gaan staan met je muis zoals win7).

Dus dan heb je gewoon dit, recent geopend en geïnstalleerd ook uit heb staan.
https://www.citrix.com/bl...-layout-customization.png

Je kan zelfs nog de namen volgens mij weg halen en de letters A/B/C/D etc
Als je dit ook niet gebruikt en alleen typt en laat zoeken, kan ook prima in win10 start menu.

Dat ze troep mee leveren ben ik met je eens, ik hoef geen candy crash etc bij mijn win10 pro versie.
Ze hebben dit echter al enige versies terug aangepast kreeg je al minder, en bij mijn laatste installatie kreeg niks meer van spelletjes/ Netflix etc(Alleen standaard win10 apps office trial/ Onenote etc).
Nee, Microsoft luistert niet maar dirigeert:
Ik wil al die onzin van vermeldingen zoals '3D Objects', 'Afbeeldingen', 'Video', etc. in de verkenner simpel weg kunnen halen, maar dit is onmogelijk gemaakt.
Ook bibliotheken kan ik niet verwijderen. Nu zie ik onder in de verkenner weer dezelfde mappen openen die ik boven heb aangeklikt: het sticht alleen verwarring en ziet er rommelig uit.
Zelfs iets simpels als mijn voorkeursinstellingen gebruiken in de Sumatra PDF-reader is onmogelijk gemaakt.
Ik baal van dit soort dingen: het is mijn PC en daar wil ik zelf mijn voorkeuren kunnen instellen zoals ik het liefst er dagelijks mee werk. Ik wil geen dictaat van Microsoft die denken hoe 'men' makkelijk werkt, want dat is voor iedereen anders, dus geef iedereen de mogelijkheid achter zijn PC te werken zoals hij/zij dat zelf graag wil.
Tons of fixes and performance improvements
Iets dat vaak geupdate wordt en tons (100.000s) fixes heeft.. Leuk, maar ik denk eerder in de 5 fixes en 4 perf improvements.

Overdrijven is ook een vak.

Edit: Correctie, best wel een lading fixes.

[Reactie gewijzigd door Magic Power op 26 april 2020 17:22]

- Implemented live start menu resizing

- Added ID-ID translation

- Pinned start menu metro apps are unpinned on uninstall

- JumpListBorder registry value to override jumplist border

- Removed DeviantArt link

- Fixed all programs rich tooltip looking off

- Fixed Sleep not working on Connected Standby devices

- Fixed long shutdown button tooltip cut

- Fixed Chromium MS Edge deduplication on x64

- Fixed buggy skinned taskbar thumbnails borders on high DPI

- Fixed newly installed apps not highlighted

- Fixed some High Contrast issues

- Fixed Windows key not handled early

- Fixed taskbar not skinned early

- Fixed some parts of taskbar unskinned

- Fixed start menu not repositioned after live display resolution change

- Improved start menu loading and display performance

- Improved all programs expanding performance

https://msfn.org/board/to...back-29/page/47/#comments

[Reactie gewijzigd door Daiben op 26 april 2020 16:51]

Weet iemand wat die "perks" doen waar je $2 extra voor moet dokken?
Beetje suf dat je daar niks over kan vinden. Zal de maker dus wel niet zo trots op zijn dan, maar kennelijk is het wel ingewikkeld genoeg om extra geld voor te vragen bovenop de licentie?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee