Software-update: Ultimate Windows Tweaker 4.7

Ultimate Windows Tweaker logo (79 pix) The Windows Club heeft versie 4.7 van Ultimate Windows Tweaker uitgebracht. Met UWT kan een groot aantal instellingen van Windows op een eenvoudige wijze worden aangepast. Op die manier kunnen onder meer het uiterlijk, het gedrag, de prestaties en de beveiliging van Windows naar eigen smaak worden aangepast. Versie 4 van UWT is bedoeld voor Windows 10, waar versie 3 voor Windows 8 en 8.1 is, en versie 2 voor Windows Vista en 7. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

What is new

Ultimate Windows Tweaker 4 adds several new tweaks. Here are the highlights:

 • Seeing the concerns being raised about privacy issues, several tweaks have been added under a new Privacy section.
 • Many new tweaks in Context Menu for Store Apps to support Windows 10.
 • The empty.ico file is not required now for “Remove Shortcut Arrows From Icons” to function properly
 • It calculates Windows Experience Index from the main page. Click on Run assessment to recalculate the WEI.
 • You can Run DISM command to fix corrupted system image
 • You can now pin Drives to Desktop Context Menu
 • Many new tweaks to customize Windows 10
 • Newly designed interface with command link buttons
 • Hover over a tweak, and get the description at the bottom of the tweaker
 • Many other tweaks.
Ultimate Windows Tweaker 4.7.0 changelog:
 • Windows 10 v1909 Support
 • Disable Bing web search results.
 • Tweak descriptions have been updated throughout the software to make things more clear.
 • Bug Fix: “Hide Windows Defender Icon From Notifications Area”
 • Restore Defaults option is no longer available. The reason behind this is every major update of Windows 10 brings a lot of changes to default settings. Configuring them for separate version may create bugs which are difficult to be found and fixed.

Versienummer 4.7
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 10
Website The Windows Club
Download https://www.thewindowsclub.com/your-download-of-uwt4-will-start-in-5-seconds
Bestandsgrootte 696,00kB
Licentietype Freeware

Reacties (48)

Wijzig sortering
Nee, wel sommige instellingen in Windows 10 wijzigen via een GUI in plaats van de Registry te moeten wijzigen via de Registry Editor.
Met winaero kun je veel meer tweaken en heeft ook een vinkje om Telemetry uit te zetten (maar dan ben je er nog niet vanaf...).
Daarvoor kun je O&O ShutUp10 beter gebruiken die een heel dashboard vol schuifjes heeft om dataverzamelen tegen te gaan.
Sommige dingen kun je ook met Spybot Anti-Beacon doen dat ook bij Windows 7 en 8 werkt.
Wil je echt alles tegenhouden dan kun je het beste een goede firewall met HIPS gebruiken, die bijvoorbeeld in de gratis firewall van Comodo wordt meegeleverd. Daarmee kun je je PC afsluiten voor alle internetverkeer dat je niet vrijgeeft, ook als dat stiekem achter je rug gebeurt via systeem bestanden die wel toegang tot internet hebben (die geven een lek in je firewall). Het afstellen van zo'n HIPS vergt wel enige studie want het kan je PC bij verkeerd gebruik vast laten lopen. Als je alleen de DNS/RPC in de instellingen voor HIPS wilt controleren zit je echter wat dat betreft veilig en kun je precies regelen wat het internet op mag. Met een goed afgestelde HIPS en firewall kun je alle telemetry blokkeren zonder andere programma's nodig te hebben.
Is met een internet installer, gaat bij mij dus niet gebeuren. En in mijn virtuele omgeving blijkt dat je ook meteen wat andere zaken installeerd. En dat Commodo ook je diverse settings aanpast als je ff niet oplet.

Laat maar weer
Comodo is wat mij betreft al jaren geen aanrader meer. Het wordt gebundeld met ongewenste software, de anti virus bescherming is beneden peil en ook de personal firewall laat default veel te veel door. Hoewel deze applicatie jaren geleden vrij populair was zie je hem nauwelijks nog.

Terug naar het onderwerp: Ultimate Windows Tweaker
Wat mij betreft een niet zo heel interessante tool. Het enige wat het lijkt te doen is wat registery tweaks aanmaken of local computer policies aanpassen. Dat kan ik ook zelf met als voordeel dat ik ook weet wat er onder de motorkap is aangepast en het dus bij problemen dus ook eenvoudig kan oplossen.

[Reactie gewijzigd door Bor op 2 februari 2020 23:26]

Ze hebben ook een offline installer.
Je moet inderdaad wel opletten wat je installeert bij Comodo anders krijg je Geekbuddy er bij en zo. Maar gelukkig kan je alles uitschakelen. Mis het programma wel op Linux.
Ben de rest van de dag bezig geweest met verwijderen, want de eigen uninstaller werkt niet en mag je hun eigen techdienst bellen. Heb een third party uninstaller gevonden speciaal voor comodo. wat wel iets zegt over dat prog!

Na een keer of tien herstarten en zoeken naar resten ben ik er vanaf. en raad eens of ik het OOIT nog eens ga proberen... Zo zonde van mijn tijd.

BTW, heb heel even gekeken met proces-hacker welke verbindingen ze maken, niet gezond.

[Reactie gewijzigd door Bardman1 op 2 februari 2020 20:04]

Als ik je een tip mag geven voor als je een volgende keer iets ingrijpends wil proberen: installeer het eerst in een VM die je zo weer weg kan gooien. Dag tijd bespaard, maar wel weer iets wijzer geworden.
Had ik gedaan, maar evengoed lastig om weg te halen op een normale manier. Ook mijn hyper-v moet in orde blijven voor een volgende keer. Maar idd verkeerde inschatting gemaakt en geen controlepunt gemaakt.
Met een min of meer default installatie gaat Comodo je niet helpen gezien die standaard vrijwel alles van Microsoft doorlaat. Bovendien is het bieden van een dergelijke oplossing ook niet het doel van Ultimate Windows Tweaker. Je moet dit meer zien als een tool om vanuit een centrale GUI wat register aanpassingen etc door te voeren.

Wil je echt alles (zoals je aangeeft) rond telemetry blokkeren dan heb je niet alleen software nodig maar ook kennis van het het telemetry proces precies werkt, welke OS onderdelen hierbij betrokken zijn en met welke diensten op het internet deze verbinden. Dat moet dat ook nog eens niet wijzigen zonder dat je dat doorhebt.

[Reactie gewijzigd door Bor op 2 februari 2020 23:25]

Ik denk dat jouw reactie het goed samenvat; je kunt niet 'gemakkelijk' alle telemetry etc. uitzetten.

Wanneer je er voor kiest om producten van een bepaald bedrijf (zoals Microsoft) te gebruiken, dan moet je je er ook bewust van zijn dat je daarmee automatisch ook voor de nadelen (zoals het verzamelen van bepaalde telemetry) kiest.

Onder de streep gaat het om vertrouwen; denk je dat het bedrijf waarmee je zaken doet het beste met je voor heeft?

Het is geen zwart-wit verhaal; ik vertrouw Microsoft wél tot op zekere hoogte en totdat ik reden heb om dat niet meer te doen. We moeten dit spelletje allemaal samen spelen, je kunt niet je leven lang over je schouder kijken, niets en niemand vertrouwen (of tenminste, ik denk dat je daar geen beter leven mee leidt). Zoek de balans!
winaero heeft ook het voordeel dat iedere tweak op hun site staat hoe die werkt. Daarmee kun je ook zien waar er iets gewijzigd wordt door het programma.

WinAero Download Version 0.16.11 (Windows 10 version 1909 (19H2))

[Reactie gewijzigd door cruysen op 3 februari 2020 09:14]

Als je al dit uitschakeld, krijg je dan nog uberhaupt windows updates binnen? Of werkt dat via een ander manier ?
Je Updates blijven gewoon werken (als je die natuurlijk ook niet apart dichtgemetseld hebt).
De laatste offline installer is versie 8.2.0.5005. Die werkt ook nog goed voor Win7-10. Vandaaruit kun je eventueel de ingebouwde Update gebruiken voor latere versies.

[Reactie gewijzigd door Fenzo op 2 februari 2020 17:58]

Het is ook wel triest dat je het moet gebruiken.
Ik ken dit programma niet. Kan ik hiermee makkelijk alle dataverzameling uitzetten?
welke data verzameling wil je uit zetten? Het ophalen van patches wordt al gezien als het verzamelen van gegevens: daarbij wordt immers doorgegeven wat voor hardware in het systeem zit om de bijgaande drivers op te kunnen halen.

Zoals baserunner doorgeeft: Draai O-en-O-shutup.
- download het nu en draai het nu
- draai het iedere keer als microsoft patches heeft geïnstalleerd (1 keer per maand)
- download iedere keer als microsoft een grote upgrade op jou systeem heeft geïnstalleerd een nieuw versie van O-en-O-shutup.
Of draai dus gewoon Linux :)
Lijkt me allemaal veel werk, waar ik zowieso al geen tijd voor heb om mij daar maandelijks mee bezig te houden. Zelfs moest ik het nog kunnen automatiseren.

Enja ik heb al jaar en dag een dual boot, om games te spelen en nog wat te testen. Testen doe ik ook wel op een VM, maar toch soms is het handig om "native" iets te kunnen testen.
Met linux heeft de leverancier ook zijn/haar telemetrie. Bedenk dat als jij patches voor apache ophaalt dan weet de leverancier dat jij apache draait. Dat komt omdat de patch-systemen niet blind alle patches ophalen maar alleen de benodigde patches.

Als je het zo bekijkt en je bedenkt dat veel linux distributies meer functionaliteit aanbieden dan microsoft, heeft de linux leverancier meer telemetrie gegevens dan microsoft. Dit omdat je bij linux in de regel veel uit de distributie repository ophaalt en daar dus de patches voor ophaalt dan de patches die microsoft levert.
Wat als Microsoft alle opgeslagen gegevens meteen doorstuurt na zo'n patch, nog voordat je O en O volledig hebt kunnen toepassen?
Dat gebeurt zowiezo! Echter zal MS niet ál je data hebben. En tijdens patchen wordt er ook veel data gedeeld. Het meeste gewoon om de pc goed aan de praat te houden. ;)
Tja, ik zou heel graag willen dat Microsoft helemaal geen gegevens van mij krijgt.
Dan kan ik je linux aanraden ;)
Tja, ik zou ook heel graag met pensioen gaan, maar bepaalde zaken heb ik toch nodig.
Dan vrees ik dat je je toch bij bepaalde zaken zal moeten neerleggen.
Ik ben debotnet aan het proberen (Een tip van hier in de thread), best een gave tool die je toelaat een hoop dingen te wijzigen. Microsoft krijgt al een pak minder info nu :*)
Ik leg me erbij neer, maar zo min mogelijk en onder protest! Ik gebruik al twee van die programma's, maar ga misschien dan ook Debotnet proberen.
Tja, iets met kip en ei of zo...
Als je daar bang voor bent, dan moet je alle patches die je aangeboden krijgt, stuk voor stuk uitpluizen op nieuwe instellingen en op het aanpassen van instellingen. Dat moet je dan doen ergens tussen downloaden en installeren.

Ook kan je de wsus-offline-update-tool gebruiken, daarmee kan je de patches downloaden en off-line installeren. Als je dan de patches gaat installeren, doe dat dan een week (of langer) nadat ze zijn uitgekomen. Dan heeft O-en-O de tijd om de OnOshutup bij te werken. Haal je die ook meteen op voordat je de patches installeert. En dan na de installatie van de patches, eerst OnO shutup draaien en daarna pas weer naar internet.

Voor jou informatie, de telemetrie data van msWindows naar microsoft gaat voor zover ik heb begrepen naar de zelfde servers en met het zelfde protocol als het ophalen van de patches gebeurt.

En om het echt spannend te maken: in msWindows 10 en server 2016 zit een telemetrie instelling met de volgende standen:
0: geen telemetrie, dit zou je willen.
1: weinig telemtrie, alleen voor enterprise versie
2: gematigd telemetrie, de minste telemetrie stand voor home en pro
3: standaard telemetrie: dit is wat microsoft adviseert (wil hebben)
4 (en hoger) gaan richting debuggen en dergelijke.
En het mooie is, dat als je met home of pro versies de registry op stand 0 of 1 zet (alleen voor enterprice) dan gaat alles werken zoals in stand 3!
bron: benchmark voor windows 2016 van cisecurity.org.
OK dit klinkt inderdaad logisch. Als dat updaten via WSUS makkelijk is voor iemand die er niet zo veel verstand van heeft, kan ik dat gaan proberen.

Die telemetriestanden die jij noemt, kunnen O en O, en vergelijkbare programma's die meuk wel blokkeren? Ik meen van wel?
o-en-o-shutup blokkeert niets, die stelt alleen maar de windows instellingen in.

het gaat niet om 'wsus', het programma van microsoft, maar om 'wsus-offline': downloads: WSUS Offline Update 11.8.3
Aha, dat is wel jammer. Op dit moment heb ik in Windows alles via een Firewall geblokkeerd.

Goed om te weten!
wsus offline is juist de tool om alle patches van microsoft op te halen. Dat werkt perfect.. Het kost alleen wat disk ruimte. De tool genereerd naar keuze en iso image of een directory voor een usb-share of netwerk share. en de benodigde scripts om te patchen.
Als het zo makkelijk werkt, ga ik dat misschien wel binnenkort doen! Ben nu denk ik een jaar achter met updates.
Dat is helaas niet voldoende, ik ken geen enkele tool die al het dataverzamelen uitschakeld. Het zit in bijna elke "app".

Je hebt meerdere tools nodig. Aan te raden zijn de uitgebreide W10Privacy en Windows Privacy Tweaker. Windows zet vaak uitgeschakelde zaken weer aan. Het beste is zoveel mogelijk te doen met Group Policies.
Hmm ik gebruik inderdaad W10Privacy, en ook Windiows Privacy WPD. Zit er niet veel overlap tussen alledrie de programma's? Heb je er echt twee of drie nodig? Ben zelf inderdaad ook nog door de Group Policies gegaan.

Verder vraag ik mij af in hoeverre een update van Windows sommige van deze instellingen weer ongedaan maakt.
Volgens mij is dit programma bedoelt om alle configuraties onder 1 dak te plaatsen ipv dat je allerlei schermpjes/linkjes door moet om ergens te komen.

Ik weet het niet heel zeker, maar ga het vandaag toch eens even uit proberen. Lijkt me wel een aardige tool om te hebben.
Niet alles, zeggen ze zelf, maar wel wat. https://i.ibb.co/mvbB29t/uwt4.jpg

[Reactie gewijzigd door Urshurak op 2 februari 2020 15:55]

Ik vind de tool onduidelijk. Stel nou dat ik slechts 1 tweak wil doen, dus ik klik het kruisje aan. Vervolgens moet je op de "Apply tweaks" knop drukken om het te effectueren. Betekent dat dan niet dat de tool alle tweaks toepast die aangevinkt staan? Dat wil je toch niet?
Nee, 'apply tweaks' geldt alleen voor het tabblad waar je op dat moment in zit. (Geeft het programma ook zelf aan op het moment dat je applied)
Ok, maar dan moet je dus wel goed in de gaten houden hoe al die andere instellingen staan op dat tabblad en weten hoe je Windows ingesteld staat. Super onhandig dus.
Ik denk dat de vinkjes die je ziet, je HUIDIGE instellingen zijn.
Dus er verandert niks, als die laat staan en applied.

Het is even geleden, maar toen gebruikte ik deze met een ander tweak pakket.
Als ik in de ander wat wijzigde, kwam dat hier ook gewijzigd te staan..
Absoluut niet. De instellingen die standaard aangevinkt zijn is niet wat is ingesteld op mijn Windows. Maar ik denk dat mijn punt wel duidelijk is. Men lijkt het niet te weten, dus is het onduidelijk.
Voor een home versie wellicht interessant, net als O&O. Maar voor Pro niet zo, daar duik ik liever groepsbeleid in zodat ook na updates en upgrades het blijft zoals ingesteld.
Dit soort register tweakjes zullen vaak na een update of upgrade weer teruggezet zijn naar standaard.
Hmm zet een update van Windows ook niet sommige instellingen in Group Policies weer terug naar standaard?

En is dat niet juist wat die programma's doen, simpelweg de instellingen in Group Policies aanpassen, maar dan vanuit een handig menu alles bij elkaar?
Anoniem: 100047
2 februari 2020 16:06
Wil je helemaal jouw gang gaan moet je Debotnet gebruiken. Daar verbleekt O&O ShutUp 10 bij (maar nog wel een goed programma).
Hmm is Debotnet inderdaad beter dan W10Privacy, Windiows Privacy WPD, en diverse andere soortgelijke programma's? Ik heb meerdere keren het advies gelezen dat je meerdere programma's moet gebruiken om alle onzin echt te blokkeren?
Draai 'm maar eens, dan zal je erachter komen dat het alles is wat je zoekt. Dit programma spreekt ook andere programma's aan.
Hmm windows defender geeft meteen een trojan op de download van deze link...

[Reactie gewijzigd door oks op 2 februari 2020 16:45]

:+

Windows defender werkt met MD5's en scant de actueele content niet. Programma is gewoon legit hoor. Ik heb betaalde trend micro en die roept niets. Programma kon ik uitvoeren; heeft niet zoveel opties op gebied van privacy of tweaks verder. Vroegere tweak utilities gingen net ff wat verder dan dit.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee