Software-update: StartIsBack++ 2.9

StartIsBack logo (75 pix) Versie 2.9 van StartIsBack++ is uitgekomen. Dit programma voegt een startknop en een startmenu aan Windows 8 en 10 toe, die werken zoals dat het geval was in Windows 7 en eerder. Zowel het uiterlijk als de functionaliteit is geheel naar persoonlijke smaak aan te passen. De versie met een plus aan het eind is voor Windows 8.1. De versie zonder plus is geschikt voor Windows 8. Heeft het programma een dubbele plus aan het eind dan is het voor Windows 10 bedoeld. Een licentie voor het programma kost vier, zeven of tien dollar en mag daarvoor op een, twee of drie computers worden gebruikt. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht:

Changes in version 2.9:
 • Supports Windows 10 version 2004
 • Allows new colorful application icons to be shown in taskbar and start menu
 • Reinstates UseWin32TrayClockExperience registry key support
 • Adds obscure Win+Shift+Alt+Esc hotkey to terminate hang foreground application
 • Provides new update download experience

Versienummer 2.9
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 10
Website StartIsBack
Download https://s3.amazonaws.com/startisback/StartIsBackPlusPlus_setup.exe
Bestandsgrootte 1,29MB
Licentietype Shareware

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

10-01-2020 • 22:22

41 Linkedin

Bron: StartIsBack

Reacties (41)

Wijzig sortering
Sind Vista het startmenu al niet meer in gebruik, ik zou echt niet weten waarvoor ik dat nog nodig heb

<winkey> begin met zoeken door de eerste 2-3 letters van het programma of de instelling in te tikken, enter, go
Dat hoor ik zovaak. En ik ben het ook deels met je eens, dat doe ik namelijk ook. Toch is het fijn om een lijst te hebben met alle programma's die je hebt. Stel dat je even niet op de naam van je programma kan komen, dan kan zo'n lijst uitkomst bieden. En ja, Windows 10 heeft standaard ook een lijst met programma's, maar die vind ik niet prettig werken (mapnamen en apps) Startisback++ kan ik volledig naar wens inrichten.
En dan kan je alles vastpinnen in het start menu wat je maar wil, grotere tegels van maken kleinere verdelen in groepen met verschillende namen.

Dus als je iets snel wil kan gewoon vast gezet worden naast de lijst.
Klopt, desalniettemin blijft ik startisback++ fijner vinden op een systeem waar veel software opstaat. Ik typ de eerste letters van software waar ik de naam van weet, van de overige kan ik mooi de lijst bekijken.
Ha dit doe ik ook al sinds windows met een ander startmenu kwam. Onding heel dat menu haha. Zoeken is idd super. Doe hetzelfde ook op ios. Spotlight search.

Maar ik kan me heel goed voorstellen dat hier nog steeds vraag naar is, mijn ouders vinden het oude start menu ook nog altijd fijner en linux mint heeft bijvoorbeeld een soortgelijk startmenu (waardoor die distro vrij populair is/was onder oud win xp gebruikers).
Yes, alt-spatie en gaan! Op m’n mac inderdaad exact hetzelfde.
Mint is niet alleen daardoor populair, maar ook ook omdat het vrij simpel werkt en veel codecs + goede drivers aan boord heeft. Debian bv is een stuk lastiger te beheren, alleen al het updaten werkt anders. Tel daarbij op dat Mint lichter is dan Ubuntu en de klok is rond.
Hoezo is updaten anders? Apt update is apt update.. En gnome software en de mint variant daarvan zijn, qua functionaliteit, grotendeels gelijk dus ik snap niet hoe je tot je conclusie komt
In debian moet je toch eerst instellen hoe je wil updaten. In mint kan je via de GUI direct updaten of via sudo apt-get update.

Hoe dan ook is Mint een meer gebruiksvriendelijke distro dan Debiab, voor consumenten dan he. Als je juist alles naar je hand wil zetten en een schoon iets wil is Debian beter.
Nee hoor. In Debian, zodra je je desktop ziet, kun je gaan. Dat werkt hetzelfde als in Mint.

Debian is trouwens net zo gebruiksvriendelijk als Mint. Als je alles naar je hand wilt zetten maken Mint of Debian niet veel uit, dan pak je Arch of Gentoo.
Zoeken in Windows 10 bevalt me niet altijd. Als ik bijvoorbeeld op een programma zoek dat uit meerdere woorden bestaat, en ik toets wat letters van het tweede woord in, dan vind 'ie 'm soms niet. In de zoekfunctie van Openshell vaak wel. Ik heb daarnaast het aantal recent gebruikte programma's verhoogd zodat bijna alle programma's die ik gebruik rechtstreeks aan te klikken zijn, werkt sneller dan zoeken. Het standaard Windows startmenu vind ik niet zo fijn, met een lage informatiedichtheid en allerlei tiles die ik niet gebruik.
Ik kom er nog altijd niet bij dat windows zowel op desktop als touchbase de zelfde layout forceerd naar gebruikers.Kan toch nie makelijker dan de gebruikers gewoon laten kiezen?
Inplaats van ze naar 3th party door te wijzen.
Ik gebruik zelf liever open shell ( voormalig classic shell ), die is ook gratis en te vinden op: https://github.com/Open-Shell/Open-Shell-Menu
Ik draai ook nog steeds Classic Shell (outdated maar geen issues vooralsnog). Zat net te zoeken, openshell is de doorontwikkeling en startisback een betaald alternatief (hele gunstige prijse). Las elders dat openshell naast rebranding nauwelijks is doorontwikkeld (kan dat niet beoordelen) dus neigde naar startisback. Kan iemand iets zinnigs zeggen over welke van de twee het best wordt bijgehouden (Github gekeken maar zegt me weinig)

Enige reden dat ik de tools gebruik is het snel starten van programma's, windows menu mist regelmatig apps - ook als de shortcuts op de juiste plek staan -, het aanmaken van een nieuwe windows user lost dat altijd op maar is nogal omslachtig en na een aantal weken of maanden gaat het hier op twee pc's weer mis. Ik zoek dus weinig fancy features, vandaar op zoek naar wat nu het beste wordt bijgehouden.
Ik weet niet of ik reclame mag maken voor een programma dat beter en gratis is maar Classic shell is tegenwoordig Open shell
Thx vriend!
Zal die eens gaan proberen want draai nog steeds Classic Shell met Windows 10 (versie 2004)
Misschien off-topic maar is er nu alweer een nieuwe Windows 10-versie 2004?
Klopt, dit is die versie die uitkomt in april 2020.

Zie ook bijvoorbeeld: https://nl.hardware.info/...m-verwarring-te-voorkomen

[Reactie gewijzigd door syg13 op 13 januari 2020 14:23]

Open Shell loopt achter qua ontwikkeling en geeft vaak problemen, devs geven zelf ook aan de ze de wijzigingen binnen Windows niet bij kunnen houden.
Het loopt juist voor op de ontwikkelingen, en de rest zijn feitelijk nare roofkopien daarvan, zoals het iOS van Apple ook een roofkopie van een opensoorce OS is, waar ze geld voor durven te vragen, en ook nog eens aan koppelverkoop doen, terwijl toen Jobs het helemaal verprutst had, Apple juist blij was dat er ook Dosboxen met MacOS draaiden...

Allerlei prachtige freeware, word door het roofkapitalisme kapot gemaakt, zoals nu ook hier het vrijwilligerswerk kapot gaat door het geinstitutionaliseerde zwartwerken door de uitbuiting die de overheid ingesteld heeft onder de noemer participatiewet...

Wie had dat ooit gedacht, Google die Badware werd (je moet nu perse je locatie vrijgeven en je data openstellen voor Google spiders, anders werkt niets meer onder Android...

EN de Gemeentes die zic als Koppelbazen zijn gaan gedragen, en zo de hele ooit bloeiende branche van de Hoveniers de markt uit heeft gedrukt, en daardoor de leefomgeving een vieze bende word met eenheids aanplanting, en bomen die gerooid worden om bij intensieven veehouders de stallen te verwarmen, via gesubsidieerde biogas installanties met mega CO2 en waterdamp uitstoot..

Hmm dit gata off-topic, en dat mag ook al niet meer :-)
Ik snap ook niet zo goed waarom je zou betalen voor zoiets als je ook een prima gratis alternatief hebt
gratis niet perse beter, en omgekeerd natuurlijk ook. Ik heb classic shell gebruikt tot de support verliep, opzich kun je het wel gebruiken, maar aangezien Windows 10 vaak veranderd (functies, uiterlijk etc) heb ik startisback++ uitgeprobeerd en daarna gekocht. Gaat goed. Open Shell heb ik wel van gehoord, eerlijkshalve heb ik die nooit geprobeerd.
Open Shell is juist Classic Shell maar dan doorontwikkeld, iedereen kan ermee aan de slag in principe nu dat het op Github staat.
Ik zie geen enkele reden waarom je Startisback++ zou gebruiken, je kunt meer met Classic Shell / Open Shell.
Gebruik Classic Start Menu 4.3.1 van Classicshell. Gratis, werkt prima en is bij een verse installatie een van de eerste dingen die ik installeer via Ninite.

Ook een aanrader trouwens, Ninite.
Maar die is dus aardig outdated en kan problemen veroorzaken in nieuwere versies van Windows 10.
Je kunt beter Open Shell gebruiken, wat gewoon Classic Shell is maar geupdate door de community.
Ik gebruik de laatste update van Windows 10, nooit problemen opgemerkt. :) Goed om te weten dat mocht dit ooit gebeuren ik Open Shell kan gebruiken.
kan problemen veroorzaken in nieuwere versies van Windows 10
Welke problemen?
Het menu zelf lijkt inderdaad nog wel te werken, alhoewel de andere onderdelen van het programma wel echt problemen veroorzaken.
Maar er zijn volgensmij wel wat kleine bugfixes doorgevoerd en er is zo'n animatie-effect toegevoegd aan als je het menu opent die er eerst nog niet in zat.
Zal hem wel eens proberen. Ik ben idd op de hoogte dat openshell de doorontwikkeling is op openshell. Ik ben prima tevreden over startisback++ maar ga openshell ook eens bekijken :)
Classic Shell heet nu Open Shell...

Is niet alleen gratis maar kan ook heel veel meer, je kunt (als je dat wilt/snapt) veel aan de CUI aanpassen, ook bij verkenner, zodat je inplaats van je wezenloos door het menu te klikken gewoon veelgebruikte functies exact in de volgorde waarin jij of je "klant" het prettig vind op een rijtje kunt zetten.

Dus in explorer bijvoorbeeld inplaats van de standaard keuzes lijst/thumbs, kun je een volledig eigen 'lint' samenstellen met kleine thumbs om snel die foto's te vinden, dan 1 klik naar Extra groot om te kijkken welke van de set scherp is en niemand er lullig opstaat, en dan kopieren, of kopieren-naar klikken om maar een priductiviteits scenario te beschrijven.

Ook het start menu is veel handiger, het opent bij "hover", dus in 1 klik start je exact dat tool dat je wilt starten, inplaats van eerst de focus naar het zoekveld dan 3 letters typen, beslissen welk netwerktool in de lijst je nodig hebt...

Iedere keuze die je in zo'n zoeklijst maakt kost niet alleen extra tijd ten opzichte van hover->klik, maar je hersenen hoeven geen volkomen onnodige beslissingen te nemen, maar blijven in de primaire procesloop draaien.

Dat scheelt ook al zou je het niet zeggen veel vermoeienis, en veel ergernis waardoor je aan het eind van de dag veel ontspannener je vrije tijd in kunt.

Want zeg nou zelf hoe vaak heb je je niet geergerd dat MS weer een paperclip in de machinerie gegooid heeft door het metromenu weer om te gooien?

Om maar te zwijgen van het verstoppen van allerlei functies of onbruikbaar maken van de netwerkinstellingen omdat ze niet tussen configuratiescherm en metroinstellingen gesynchronuseerd worden, of erger nog na een uppdate van metro weer terug naar dhcp geknald worden en je je specifieke instellingen weer helemaal opnieuw kunt invoeren, omdat het batchfile ook niet meer werkt omdat ze weer eens op een andere plek instellen.

Het is bizar dat ze alles hardcoden, inplaats van relatieve-links te gebruiken, immers het oude kan prima naast het nieuwe bestaan als onderwater de relatieve link maar naar dezelfde locatie veewijst.

Alsof iedere generatie programmeurs weigert de opgedane kennis op te nemen, en alles zelf beter denktt te kunnen, vergetende dat er heel veel gebruukers zijn die geen veranderingen willen, omdat ze gewoon willen *werken* inplaats van zicht wezenloos te zoeken hoe je je NAS weer terug vind na een corrupdate naar 2004.

p.. s. Wel grappig dat win10 nu terug naar 2004 gaat omdat 2003 te verwarrend zou zijn?

Hallo het is inmiddels 2020!
Je kan veel, maar je kan de taakbalk zelf niet fatsoenlijk themen. Hooguit een transparant plaatje op plakken.
Het is compleet hopeloos aan het worden, als je geen internet hebt, moet je allerlei fratsen uithalen om hele simpele taken uit te voeren, en vroeger kon je bij freecell de achtergrond, de kaartsoort, de backing, kortom alles instellen...

Nu zit je met een hoop onnodige plastic knoppentroep opgescheept, maar het zelf instellen hoe je je omgeving wilt hebben is er niet meer bij.

Alsof het 1984 is, en een überkartel van Goyglesoft bepaalt wat een gebruiker nog mag en wat niet, want ook Bing en Google vinden eigenlijk niks zinnigs meer, alleen als ej je braaf aan de opgedrongen consumptiezucht houd krijg je gewenste links.

Maar als je een site van een Hotel zelf zoekt, vind je die pas op pagina 3 of 4 van de zoekresultaten...

Wanneer krijgen wij als gebruikers nu eindelijk weer eens zeggenschap over onze eigen computers ?
Wat ik me nu dus afvraag is waarom Tweakers dus alleen voor deze startmenu een nieuwsbericht maakt. Zoals gezegt is classic shell /open shell een alternatief. Maar diegene die ik nog niet gelezen heb is IObit startmenu (gratis versie te installeren als je de nieuwe versie uninstalleerd, al is dit natuurlijk wel een oudere versie). Waarom worden voor deze (en mogelijke andere die bestaan) dan geen "reclame" gemaakt? En ja ik snap ook wel dat Tweakers niet alle software kan bijhouden maar daarom vraag ik me dus af waarom juist wel Startisback?
Waarschjinlijk gewoon omdat ze nog nooit van Iobit Start Menu hebben gehoord. Heb ik ook nog nooit van gehoord.

Ik neem aan dat Tweakers ergens een lijst hebben van programma's die ze in de gaten houden. En de enigste manier dat andere programma's daarop komen is als ze in het nieuws komen, of als iemand Tweakers hierover vermeldt.
Voor diegene die het menu niet meer gebruiken, en geïnteresseerd zijn in alternatieve start-methodes, kun je ULauncher eens proberen. Het kan programma's starten, maar nog veel meer, met extensies. Op de website staat direct een voorbeeld hoe het werkt. De kracht zit hem erin dat er veel meer mogelijk is dan alleen programma's starten.

Een alternatief dat ook onder Windows werkt is Wox.
Gebruik het ook lekker.

- Theming functionaliteit
- Veel meer opties naar wens, veel handiger te gebruiken dan Win10 default.
- Veel overzichtelijker.
- Disable Cortana/searchUI preloading, het scheelt nog resources/memory blueprint ook in z'n geheel.
- Voor de prijs hoef je het niet te doen ;-)

De vraag is eerder, waarom zou je het niet gebruiken? Windows 10 start menu change was een zoveelste 'dont touch what ain't broke' gevalletje.


Btw. Mensen vergeten af een toe het verschil tussen Classic(Open)shell en SIB+
De eerste replaced alleen totaal de start menu zelf, de laatste replaced ook bijna geheel de taakbalk.

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 11 januari 2020 20:02]

Nee, bij nader inzien

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee