Software-update: Total Commander 9.22 RC1

Total Commander logo (75 pix)Er is een nieuwe versie van Total Commander uitgekomen. Dit programma kan als vervanging voor Windows Verkenner worden gebruikt. Doordat het beeld in tweeën is gesplitst, is het eenvoudig om bestanden te kopiëren, maar het programma kan veel meer. Zo zijn er diverse manieren om bestanden aan te passen, zijn een ingebouwde ftp-client en een multirename-tool aanwezig, en is er ondersteuning voor een groot aantal compressieformaten. Verder kan de functionaliteit met plug-ins worden uitgebreid. Versie 9.22 bevat voornamelijk bugfixes, waaronder een oplossing voor de directory traversal bug in unacev2.dll. De release notesvoor deze uitgave ziet er als volgt uit:

Total Commander 9.22 release candidate 1 is available now!
Please note: You may get a Microsoft Smartscreen Filter warning because we have a new code signing certificate. If you get this, please click on "More information", and then on "Run anyway".

This version mainly patches a security hole in unacev2.dll used for unpacking ACE archives. But I have also backported a lot of bugfixes to 9.22 which I had implemented for the next big release. A list of all corrections, also for previous versions, can be found in the history file.

As usual, the update is free for all registered users.

Versienummer 9.22 RC1
Releasestatus Beta
Besturingssystemen Windows 7, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Server 2012, Windows 8, Windows 10, Windows Server 2016
Website Ghisler
Download https://www.ghisler.com/922_rc1.htm
Bestandsgrootte 5,06MB
Licentietype Shareware

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

27-02-2019 • 18:58

29 Linkedin

Submitter: chrizzZ231

Bron: Ghisler

Reacties (29)

29
29
16
0
0
9
Wijzig sortering
Total Commander is letterlijk en figuurlijk een Zwitsers zakmes. Ik gebruik het vanaf versie 2.0 omdat Norton Commander in een dosbox draaien niet zo handig bleek. De grote kracht van TC is dat de basis uitgebreid kan worden met extra functionaliteiten dmv plugins die ook hier te vinden zijn. De basis ansicht is al heel krachtig. Ik moet er niet aan denken dat ik met de Windows Explorer zou moeten werken ;( . Toch heb ik nog één wens. dat is een robuuste filecopy/move, het gebeurd me te vaak wanneer ik bijv. nachts hele directory's moet kopiëren de volgende dag zie dat hij op 12% is gestopt omdat er bijv een file niet gelezen kon worden. na het klikken op retry loopt hij door. De commandlinetool Robocopy van Microsoft heeft dit probleem niet, maar is wat minder gebruikers vriendelijk. vaak moet ik toch hierop terugvallen. Is er zoets als feature request bij Christian?
Dat kan toch gewoon ? In de "copy" dialog (die je krijgt als je op F5 drukt), klik dan "options" open, en vink "Skip all which cannot be opened for reading".
Bij mij stopt het vaak met melding dat pad+naam langer is dan .. , wat misschien wel eens problemen zou kunnen geven met sommige programma's ... Grrr.

Zal eens serieuzer naar opties bij F5 gaan kijken.
Ik vind het meer iets voor de standaard instellingen, maar daar kon ik niks vinden.
Dat is gewoon een beperking in een Windows API. Paden mogen niet meer dan (ongeveer) 1024 karakters lang zijn. En dat is best vervelend aangezien je wel bestanden met langere paden kunt aanmaken maar die kun je dan niet meer kopieren of wissen. Daar zijn wel workarounds voor maar het probleem blijft irritant.
Ik denk dat die waarschuwing al bij veel kortere paden komt.
Eerder rond de 256 char.
Ik zie het ook al heel lang voorbij komen!
Dacht zelf dat waarschuwing voor mogelijke fouten bij oude programma's, zeg maar rond win98 e.d.

Ben ik de enige die die melding ziet?
Dan ben ik benieuwd waarom.

Test :
md "\@Stack\Boeken\1608 Engels - FIve Star Books (MOBI)\%scs\Charles Darwin - Origin of species by means of natural selection, or, The preservation of favored races in"

en daarin nogmaals md ....

Wil file erheen kopiëren met TotalCom , F5 :
The target name length (443) is more that 259 characters!
Most programs will not be able to access a file/directory with such a long name !

Keep name .. etc

Dus al bij 259char. !
Verder nooit gemerkt dat een programma er echt last mee heeft,
Alleen Stack, die weigert lange paden.

[Reactie gewijzigd door SCS2 op 1 maart 2019 18:10]

Je hebt gelijk. Als ik even zoek vind ik verschillende waarden maar officieel zou het 260 tekens zijn en in de praktijk nog iets minder.

https://docs.microsoft.co...eIO/naming-a-file#maxpath

Die beperking zou in Windows 10 verholpen zijn maar die instelling moet je wel zelf activeren, waarschijnlijk om problemen te voorkomen met bestaande applicaties die ervan uitgaan dat een pad nooit langer dan 260 tekens kan zijn.
Het forum op zijn site staat vol met feature requests en die worden volgens mij ook serieus behandeld. Registreer je daar en probeer het gewoon.
Niet letterlijk, alleen figuurlijk.
Christian is toch een Zwitser.. :-)
Als het letterlijk een Zwitsers zakmes was zou je 'm in je broekzak kunnen meenemen en er touw mee doorsnijden, kurken uit flessen kunnen halen en al die dingen meer die je met een letterlijk Zwitsers zakmes kunt.
je hebt gelijk :X
Total Commander is letterlijk en figuurlijk een Zwitsers zakmes. Ik gebruik het vanaf versie 2.0 omdat Norton Commander in een dosbox draaien niet zo handig bleek.
Norton Commander werkte perfect in een dosbox. Totdat in Windows 95 lange bestandsnamen ondersteund werden, die door NC allemaal afgekort werden. Toen ben ik ook op zoek gegaan naar een goede vervanger. Dat werd Windows Commander (later werd onder druk van Microsoft de naam veranderd in Total Commander). Norton Commander kwam nog met een Windows versie, maar de eerste versie had nog wat issues geloof ik en daarna had het de slag verloren met de goede alternatieven die er toen waren.
Note: Only the 32-bit version is affected by the security hole. If you want to continue to use an older version of Total Commander 32-bit, you can either delete the unacev2.dll, or install the patched version.

En bij de update van WinRAR v5.70 werd gesproken dat de file niet gepatched kon worden :?

[Reactie gewijzigd door cruysen op 27 februari 2019 20:52]

WinRAR gebruikt een andere library voor UnAce dan TotalCommander.
Die van TotalCommander is gebaseerd op een OpenSource library die ook veel onder Linux wordt gebruikt en nog steeds aktief gemaintained wordt.
Ik neem aan dat WinRar wel vrij snel met een volgende update komt waar ze hun oude DLL (die in 5.70 dus verwijderd is) vervangen voor een nieuwe (die waarschijnlijk dan ook op de OpenSource library is gebaseerd).
Wordt ACE eigenlijk nog actief gebruikt door iemand? Als ik op wikipedia kijk dan lijkt het erop dat er geen actieve support meer is voor WinACE, de officiële packer voor ACE files, dus het lijkt me een formaat welk geen voordelen meer biedt voor huidig gebruik.
Dacht direct het zelfde. Wellicht dat ze bij Winrar eens contact op kunnen nemen met Ghisler.
Misschien gewoon een kosten/ baten overweging.
Voor WinRar zal het misschien een vergeten achterblijfsel geweest zijn uit de tijd dat ACE nog populair was. Ze zullen gedacht hebben dat langer ondersteunen niet zinvol is omdat het niet meer gebruikt wordt.
Veel gebruikers van TC zijn mensen die nog veel met bestanden aan het pielen zijn en als er nog mensen zijn die nog met ACE bestanden werken (bv. in de vorm van oude archieven) dan zullen die juist onder TC gebruikers zitten. Voor TC zou het dus een verkeerde beslissing zijn om de ondersteuning van ACE zomaar te laten vallen, zolang er een patch beschikbaar is.
Wordt dat (nog) gebruikt dan dat ACE?
Ik kan me niet herinneren dat ik het ooit gezien heb.
Was nogal populair in de jaren 80/90.
Met name in de Atari en Amiga scene.
En op bulletin boards vanwege de compressie-ratio die iets beter was dan van zip.
Zip was toen overigens nog een commercieel formaat. Om zip-files te maken had je betaalde (of een illegalel kopie..) software nodig die er alleen voor DOS/Windows was. Op andere systemen moest je dus wel wat anders gebruiken.

Met name de Amiga files kom je nog wel eens tegen omdat er een behoorlijk goede Amiga emulator is op WIndwos (WinUAE).
Ik kan me niet herinneren dat ACE een erg populair formaat in de Amiga Scene was. LHA en LZX waren daar toch echt de meer gebruikte compressors.
LHA en LZX wonnen uiteindeljk de race, maar in het begin werd ACE ook veel gebruikt.
Als ik me goed herinner kon LHA zelfs ACE uitpakken, alleen niet aanmaken.

LHA en LZX gebruiken overigens ten dele dezelfde compressie algorythmes als ACE, maar hebben een ander container formaat voor de archive files, met meer features. Daardoor verloor ACE het uiteindelijk.
Interessant, had het er toevallig gister nog over of dit lek ook Total Commander zou raken.
Uit voorzorg maar het bestand hernoemd zoals een andere Tweaker maar of dat het ook geheel oplost weet ik niet.
Hulde dat Ghisler snel op de ontwikkelingen reageert, top software.
De download link verwijst naar de 9.21a versie
hier de link naar de 9.22-RC1
Ik heb het aangepast, bedankt.
Iemand enig idee hoe je hiermee gemakkelijk een path van een file kan aanpassen? Dat je bijvoorbeeld overal waar Nederlands staat automatisch aanpast naar NL ?
Je bedoelt meerdere mappen selecteren en een andere naam geven?

Bovenin in de taakbalk naast de verrekijker voor het zoeken van bestanden staat een knop om meerdere bestanden te hernoemen, dit zou ook gewoon op meerdere mappen moeten werken, zoeken en vervangen is hierbij inbegrepen.
Ja dat hij bijvoorbeeld over de map documents gaat en alle submappen of bestanden waar Nederlands in staat wijzigt naar NL.
Ja dat kan.

Bv: Search (op u folder/schijf) naar "Nederlands" -> Feed to Listbox -> Selecteer alle files > Ctrl-M (Multi-Rename Tool)
Ik zit nog op 9.21a
Fijn dat er een patch ( https://www.ghisler.com/922_rc1.htm ) is voor ACE "beveiligingsproblemen". :)

[Reactie gewijzigd door MISTERAMD op 27 februari 2019 23:36]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee