Software-update: Skype for Windows 6.2 build 106

Skype logo (75 pix) Skype heeft versie 6.2 van zijn voip-client voor Windows uitgebracht. Met Skype is het mogelijk om door middel van tekst, spraak of beeld, of een combinatie daarvan, via een internetverbinding met andere Skype-gebruikers te communiceren. Ook is het mogelijk om met maximaal tien personen een videoconferencecall op te zetten, maar hiervoor is wel een Premium Subscription nodig. Verder is de Facebook News Feed in het programma geïntegreerd en is er Skype Home, een plek waar je onder meer je stemming kunt aangeven, je profiel kunt wijzigen en nieuwe contacten kunt vinden.

In Skype zijn koppelingen gemaakt naar de Microsoft- en Facebook-accounts, zodat chatten met Windows Live- en Facebook-gebruikers mogelijk is. Gesprekken voeren kan nog niet, maar daar wordt aan gewerkt. In versie 6.2 is de taakbalk in het programma vernieuwd en kan op de verjaardag van een contact beltegoed cadeau worden gedaan. Daarnaast is ondersteuning voor oudere processors komen te vervallen, maar ondanks dat is de download gegroeid van van 20MB naar bijna 30MB.

Changes in comparison with previous release:
 • New top toolbar with all major actions together in one place.
 • Send eGift to friend who has a birthday
 • Added option to send IM with ctrl+enter.
 • Computers with Intel Pentium 3 or similar CPU’s, which do not support SSE2 instructions, are not supported anymore.
Fixed issues:
 • Profile: Profile country setting did not get saved
 • Accessibility: Some fields in incoming contact requests were not accessible.
 • Add contact: Adding a contact window was misplaced on multi-monitor setup
 • File sending: Changing received file name removed file extension.

Versienummer 6.2 build 106
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Windows XP, Windows Vista, Windows 8
Website Skype
Download http://www.skype.com/go/getskype
Bestandsgrootte 28,37MB
Licentietype Freeware/Betaald

Reacties (32)

Wijzig sortering
Ik kom van de Live Messenger client, waarbij dingen als "Added option to send IM with ctrl+enter." gewoon standaard al in zaten. Persoonlijk vind ik het een beetje jammer dat Microsoft mensen van Live Messenger naar Skype dwingt, zeker als skype bepaalde functionaliteiten mist...

Ik had liever gezien dat eerst alle features van Live Messenger in skype werden geimplementeerd (zoals het zeer handige screenshot sharen), en er dan pas een samenvoeging kwam.
Helemaal mee eens, ik mis best veel features van WLM. Iets simpels als het onthouden van favorieten op meerdere locaties gaat al niet.

En om dan nog maar te zwijgen over de dingen die niet goed werken...
Daar komt ook nog eens bij kijken dat de hele migratie heel dramatisch geimplementeerd is.

Ik gebruik op mijn Mac Adium als IM client. Zodra deze online komt nadat ik via mijn Skype een MSN conversatie heb gevoerd krijg ik de MSN berichten nogmaals gepushed vanaf "<username>@skype.fakedomain"

Daarnaast is het binnen skype mogelijk om berichten achteraf te wijzigen; ik vraag me alleen af hoe dit soort wijzigingen zich propageren naar mensen die nog gebruik maken van een MSN client.

Ook mis ik functionaliteit om mijn contactlist te groeperen op IM type (msn of skype). Ik heb nu een mensen dubbel er in staan en kaan geen onderscheid maken in wie het is.

En als laatste is het niet eenvoudig mogelijk om te zien welk email adres er aan een contact hangt. Ook dit is vooral handig om mensen te identificeren als zij alleen maar hun voornaam als nickname hebben en je meerdere mensen met dezelfde naam in je contactlist hebt.

edit: ondertussen weet ik wel hoe het er uit ziet, namelijk:
14.02.13 14:20 g'luckl
14.02.13 14:20 Edited previous message: g'luck

[Reactie gewijzigd door MaxxMark op 14 februari 2013 14:54]

Ik had liever gezien dat eerst alle features van Live Messenger in Skype werden geimplementeerd (zoals het zeer handige screenshot sharen), en er dan pas een samenvoeging kwam.
Daar ben ik met jou mee eens!!! We kunnen geen mood invoeren zodat andere Windows Live Messenger gebruikers het ook kunnen zien. grrrrrr....
EN ik had gehoopt dat ze het probleem hebben opgelost, maar ik zie het niet in release notes terug. :(
Ze hebben de afgelopen tijd vooral onderhuids veel zaken verbeterd/veranderd bij Skype. Daardoor zie je er als gebruiker nog maar weinig van terug, maar zaken als push-messages zijn nu bv mogelijk op mobiele platformen. De mobiele versies zijn de laatste tijd namelijk wel enorm verbeterd. Hierdoor heb je echter wel als nadeel dat je met nieuwe features ook meteen meerdere platformen moet updaten en dat duurt even.

Verder is het natuurlijk een afweging maken van welke features veel gebruikt gaan worden. Ik denk dat er maar weinig mensen ctrl+enter gebruiken of gaan gebruiken als het erin zit.

Dus ja, je kunt er nog niet alles mee, maar de basis staat voorlopig prima hoor.
Anoniem: 340183
14 februari 2013 09:25
Zelf vind ik dat Skype er hard op achteruit gaat sinds MS Skype heeft gekocht. De layout trekt helemaal op niets meer in Windows 7. Ook wordt er nu tijdens de installatie automatisch Bing als standaard zoekmachine gezet (ook al kun je het gelukkig uitzetten). Spijtig zijn er niet zoveel alternatieven en is het dus moeilijk om naar een ander programma over te schakelen.

Ook wil ik wel eens een goede API zien van Skype om zo verschillende functies in andere programma's te steken. Zoals bv. bellen in Pidgin of zoiets. Dan zal Skype veel interessanter worden dan het nu is.
Zelf vind ik dat Skype er hard op achteruit gaat sinds MS Skype heeft gekocht. De layout trekt helemaal op niets meer in Windows 7. Ook wordt er nu tijdens de installatie automatisch Bing als standaard zoekmachine gezet (ook al kun je het gelukkig uitzetten). Spijtig zijn er niet zoveel alternatieven en is het dus moeilijk om naar een ander programma over te schakelen.
Op zich hoef je niet te upgraden hoor. Ik gebruik nog steeds versie 4.2 zonder problemen.
Ik gebruik mijn Skype account via Trillian en ben er zeer tevreden over :-)
Al kun je er enkel mee bellen en chatten, maar dat is dan ook wat ik doe met Skype...
Is er ook een soort van A-patch voor Skype zo als die er is voor Windows Live Messenger, zodat je de reclame weg kan halen?
Kun je gewoon uitvinken bij instellingen.
Idd gewoon uitzetten bij instellingen/meldingen en dan meldingen en berichten.

Hier de 2 vinkjes weg halen en klaar wellicht nog 1 keer op het kruisje klikken op de reclame in venster zelf.
Skype werkt erg goed en het uiterlijk is ook simpel en straks, geen rare poes pas meer als winks en rare geluidjes en alles meer gelukkig.
Ik zie ook iets hier boven van favorieten die heb je volgens mij ook nog, of je gaat na recente gesprekken hier zie je laatste personen die je gesproken heb.

+ Snel opgestart
+ Strak en simpel uiterlijk
+ Geen irritante winks enzo meer
+ 1 Blokje reclame links onder wat bij instellingen uit te zetten is
+ Nog steeds soort van tabbed chat mogelijk door in het recente tab te blijven.

- Bestands overdracht is zeer traag maar is altijd al zo geweest hoorde ik, skype is nooit hier voor gemaakt.
- foto/video delen was wel makkelijk in wlm
WLM was ook snel uitgezet, ook strak en simpel. Had ook maar één reclame blok en een tekst onderaan het berichten window. Tabbed chat weet ik niet uit m'n hoofd, nooit gebruikt iig.
Irritante winks kon je gewoon uitschakelen ;)

Voor mij persoonlijk heb ik nog geen enkel pluspunt gevonden van Skype t.o.v. WLM. Dat alleen al zegt genoeg.
Winks kan je niet uitzetten volgens mij misschien via apatch om ook die vele reclame weg te halen
Geen idee waar je het vandaan haalt dat het er strak en simpel uitziet.
De interface is echt dramatisch.. fisher price video..
Ik wil een lijst met users en goede video kwaliteit.. meer niet..
Niet mezelf klein OVER het beeld van de ander heen zien.. of ergens random zwevend.
En ik wil offline berichten kunnen sturen.. niet op goed geluk wat sturen en dan wachten tot je beide online bent voordat de ander het ziet..

Echt slecht.. en dan ben ik nog netjes..
Bad internet connection meldingen terwijl er niets mis is met de verbinding.
Het is een zware aplicatie die ik dan wel met gemak draai op een 2 jaar oude i5 laptop maar hij blaast.. en dat is idioot voor zo'n kleine aplicatie... msn deed dat niet.

Zet je scherm eens op skype start.. dus je contacts links.. en rechts dat start menu..
Dan krijg je me daar een banner van heb ik jou daar met een meter rare updates van je contacten daar onder.. In MSN had je gewoon je status bericht.. geen fratsen.

En alles zoals ik zei in een fisherprice schil.. of erger nog.. blauwe my little pony..

Een verschrikking..
Online installer is beter daar van hoe je niet steeds de nieuwe te downloaden, kijk als je ergens wil gebruiken voor auto install oke.
Maar online instal voor msn/skype altijd voorkeur gegeven.
Je hebt er geen controle over wat er precies gedownload wordt. Je geeft een installer admin-rechten en het gaat dan wel eventjes iets downloaden en uitvoeren. Dat is eng, security-wise. Er kan vanalles misgaan bij die tweede stap, als er iemand tussen zit die er stiemen een ransomware in stopt, bijvoorbeeld.

Dan download ik liever de full installer, haal het door de virusscanner heen, en voer em dan pas uit. Dat is iets minder riskant. Je kunt tegenwoordig immers niet voorzichtig genoeg zijn.
Nou valt best wel mee ik heb nooit problemen gehad met de online staller hier van, alleen effe toolbar uitzetten en bing zoekmachine en klaar.
Dat je niet voorzichtig genoeg kan zijn is wel heel erg overdreven, gewoon microsoft scanner en antimalware bytes en nooit last van een virus gehad.

Ik test af en toe wel eens en installeer een andere tijdelijk eset/avg ofzo en die vinden ook niks, met me android doe ik het zelfde af en toe eens virusscanner installeren en vind nooit een bedreiging.
Uiteraard de kans is groter dan 10 jaar geleden misschien maar heel erg voorzichtig zijn is overdreven :)
Nooit problemen gehad betekent niet dat je nooit problemen zult krijgen. Het feit is dat als een installer op eigen houtje iets gaat downloaden, je niet eens kunt zien of dat via HTTPS gaat. En als dat niet zo is, is een MITM-attack heel erg makkelijk te realiseren. Ik zeg niet DAT het gebeurt, ik zeg niet DAT het jou zal gebeuren, maar ik zeg wel dat het KAN gebeuren.

Je hebt dan ook een virusscanner omdat je een virus KAN krijgen, niet omdat je elke dag een virus aan het verwijderen bent.

je mag je grammatica trouwens ook weleens scannen...
Enige waarom ik uberhaupt Live messenger voor gebruik is de hotmail notification, en dat is iets dat nog mist in Skype, daarom ga ik dus ook niet standaard over op Skype.. Als ze willen dat iedereen overstapt, moeten ze eerst maar eens zorgen dat de Skype-Client (windows) minimaal de opties heeft als de Live Messenger...
Als ze willen dat iedereen overstapt, moeten ze eerst maar eens zorgen dat de Skype-Client (windows) minimaal de opties heeft als de Live Messenger...
Je doet voorkomen alsof overstappen een optie is en je ook kan kiezen om te blijven zitten. Maar dat is niet zo, volgende maand gaat gewoon de stekker uit Live Messenger. nieuws: Microsoft sluit deuren Messenger op 15 maart
Ben eens benieuwd of straks de stekker eruit gaat, dan zou ik niet meer verbonden zijn via pidgin :)
Hotmail gebruik ik al lang niet meer gewoon doorgelinkt naar me gmail adres, hiervoor een plugin in google chrome browser en deze geeft aan zodra er een nieuwe email is.
Waarschijnlijk voor hotmail zal er ook wel een plugin zijn in chrome/firefox.
Het delen van een afbeelding was in MSN ook veel beter geregeld. Bestandsoverdracht bij Skype is zeer irritant als je van MSN af komt.
Ook last van extreem langzaam gegevensoverdracht? Dan heb ik het over 500 bps tot 1 kbps
idd bestandsoverdracht is gewoon zielig. vind het heel irritant als iemand mij iets stuurt.. wijs het altijd af maarja dan moet je weer uitleggen waarom.
Ik vind Skype eigenlijk nog steeds hetzelfde als toen ik het jaren geleden pas begon te gebruiken. Buiten wat kleine interface veranderingen en de integratie met Facebook (die overigens niet goed werkt bij mij, ik kan geen IM naar Facebook contacten versturen) is er niet veel ten gronde veranderd aan de technologie in al die jaren.

Waarom stoppen ze er niet gewoon meer nuttige en betere features in? Ik kan me dingen inbeelden als:
- conference call videobellen (kan nu enkel me de 'premium' versie)
- het on the fly delen van foto's en video's tijdens het bellen
- het delen van je volledige scherm met webpagina, of om familieleden te helpen met hun pc, of om een online presentatie te geven voor een publiek (aka webinar) etc.

Er zijn zoveel zaken wanneer ik met m'n moeder Skype bijvoorbeeld, dat ik even de foto's wil laten zien van m'n voorbije reis ofzo. Moet ik dan echt een link naar een Flickr album als IM sturen via Skype? Kom op zeg, er zijn toch wel betere manieren qua integratie te bedenken?

Maar nee, ze stoppen er dingen in als 'Send eGift to friend who has a birthday' |:(
Ik denk dat met de aankoop van Skype door Microsoft de hoop op vernieuwing en innovatie wel kan opgeborgen worden... :'(

[Reactie gewijzigd door lazershark op 14 februari 2013 10:24]

Ik denk niet zozeer dat de innovatie gestopt is toen microsoft de boel kocht, maar dat skype altijd al behoudend is geweest in nieuwe features. Overigens zit ik niet te wachten op een clone van WLM, want op het laatst leek dat meer op een flipperkast met allerlei troep als winks. Leuk om een keer
te gebruiken, maar nuttig is het niet echt.

Laat het vooral een cleane interface blijven zonder alle poespas. Overigens zou het delen van foto's en dergelijke natuurlijk wel een opknapbeurt kunnen hebben en ook groepschat voor iedereen zou leuk zijn.
Vind de nieuwe interface een geweldige vooruitgang, wel een vreemde update om te doen in 6.2, dat ze dat niet eerder deden in 6.0...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee