Software-update: Skype for Windows 6.1 build 129

Skype logo (75 pix) Skype heeft versie 6.1 van zijn voip-client voor Windows uitgebracht. Met Skype is het mogelijk om door middel van tekst, spraak of beeld, of een combinatie daarvan, via een internetverbinding met andere Skype-gebruikers te communiceren. Ook is het mogelijk om met maximaal tien personen een videoconferencecall op te zetten, maar hiervoor is wel een Premium Subscription nodig. Verder is de Facebook News Feed in het programma geïntegreerd en is er Skype Home, een plek waar je onder meer je stemming kunt aangeven, je profiel kunt wijzigen en nieuwe contacten kunt vinden.

In Skype, dat tegenwoordig van Microsoft is, zijn koppelingen gemaakt naar de Microsoft- en Facebook-accounts, zodat chatten met Windows Live- en Facebook-gebruikers mogelijk is. Gesprekken voeren kan nog niet, maar daar wordt aan gewerkt. In versie 6.1 is integratie met Outlook toegevoegd. Dat wil zeggen dat de onlinestatus en contactinformatie tussen de twee applicaties uitgewisseld kunnen worden. Dit werkt overigens alleen in combinatie met Outlook 2010 en hoger.

It's easy to get in touch.
We have integrated Skype and Outlook to display contacts' online status, contact information and mood message within the Outlook contact card.

Call any phone.
When you want to call someone on their mobile or landline from Outlook, Skype will initiate the call for you. You can call anyone as long as you have their contact information in Outlook, but you don't need to be friends on Skype. You can use your existing Skype credit or subscription to reach them.

Stay in touch with your Skype contacts.
When you want to contact anyone in your Outlook contact list who is already on Skype, you can instant message, audio or video call them. To do so they need to be in your Skype contacts list to reach them.

This feature works with Outlook 2010 or higher and enables you to connect over Skype when email details match.

Besides the Skype integration with Outlook, here's some additional improvements in Skype 6.1 for Windows that you might want to know about.

Add a new contact.
We have made adding a contact easier than ever. You can now add someone by searching for them directly out of your contacts list. If they're not in your contact list yet, results will come up so you can add them in 2 clicks.

Versienummer 6.1 build 129èta
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Windows XP, Windows Vista, Windows 8
Website Skype
Download http://www.skype.com/go/getskype
Bestandsgroottes 1,27MB - 19,93MB
Licentietype Adware

Reacties (55)

Wijzig sortering
Vind het wel verwarrend dat je nu dus Apps hebt in Windows 8 en je kan dus ook nog steeds de applicatie installeren. Heb net gekeken in de store en daar staat geen update? Komt dat nog of lopen de twee versies niet gelijk met elkaar op?
Zijn 2 verschillende versies van 1 programma, verwarrend hmmm, je hebt een desktop versie en een tablet versie. Dat hebben wel meer programma's toch? Dat je de tablet versie op W8 kunt gebruiken is niet de 'schuld' van Skype.
Niet de "schuld" van Skype? Skype is van Microsoft en Windows ook. Wie is dan de schuldige dat je dus een tablet en een desktop versie kan installeren? Dat er meerdere programma's soms van hetzelfde protocol gebruik kunnen maken kan ik ik begrijpen. Zo kan je met elkaar concurreren, maar in welk opzicht is dit een voordeel?
De tablet versie kun je in een balk naast je desktop openzetten en doorwerken op je desktop zonder dat je het venster, van de desktopversie, "on top" hoeft te houden om je conversatie te volgen/houden. ;)
App openen> switch naar desktop> ga naar de linkerbovenhoek en sleep hem, door de linkermuisknop in te drukken naar de desktop en laat los.
Hij staat dan naast je desktop open.Met de linkermuisknop ingedrukt op de balk kan je deze ook aan de andere kant van je scherm zetten.
Afsluiten zoals alle apps, door hem naar beneden van je scherm af te slepen/vegen.

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 11 januari 2013 21:15]

Metro Skype is een light versie.
Wat ik vooral lastig vind is dat ik skype desktop heb maar ik ook de messenger in metro heb die ook notificaties geeft.
De messenger kan je enkel verwijderen samen met de People, Calendar en Mail apps.
Wat nu ook niet de bedoeling is...
Anoniem: 62011
@Beejee011 januari 2013 11:51
Je kunt Messenger toch gewoon niet laten opstarten met Windows.
Hij heeft het over de Metro app :)
op mijn w8 desktop Skype gaf hij ook geen update aan, (had al laatste versie 6.0.nogwat) maar gewoon op de site downloaden en hij updated naar 6.1

echt verwarred is het niet, w8=Modern UI = te zien aan link naar MS shop,
en desktop versie is desktop versie...
Skype was effe wennen het uiterlijk maar werkt gewoon goed nu, een lekker en simpel uiterlijk geen rare widgets en alles meer.

Mooie is wel in de vorige update zou de auto update functie moeten werken weer, skype zegt zelf dat ik de laatste versie heb dus auto update werkt niet :P

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 11 januari 2013 12:41]

Skype updates komen tegenwoordig toch gewoon binnen via Windows Update (of MIcrosoft Update eigenlijk...)
Nog nooit gezien dat deze via updates binnen kwamen.
De auto update van skype heeft volgens mij nog nooit goed gewerkt.
Het is niet abnormaal dat updates verspreid worden uitgerold. Dit om de druk op hun servers te verminderen en om eventuele bugs die grote problemen kunnen opleveren niet bij alle gebruikers zouden terechtkomen (ze kunnen in geval van hoge nood nog de update stoppen met uitrollen).
En nog steeds geen tabbed chatting en geen custom smilies :(

Wat een achteruitgang t.o.v. Messenger.
Als je op recent klikt zie je je laatste gesprekken en dan zijn dat eigenlijk je tabs, ik zie het probleem niet zo?
Je heb al lang tabbet chat als je gewoon iemand aan klikt staat die bij recent, hier kan je dus iedereen aan klikken met wie je aan chatten ben.
Gewoon de standaard weergave gebruiken en niet de compacte.

Verder juist joepi geen custom smilies/wings/sounds weet ik het, het is een chat programma met chat poppetjes geen kinder programma met allemaal poes pas erbij zoals msn had.
Chatten in tabbladen is niet iets wat ik mis, maar messenger vind ik gewoon veel fijner om te chatten. Voor bellen is Skype ok, maar chat oh nee.

Om het lijstje met gemissen aan te vullen, nu het toch een chatprogramma gaat vervangen mogen ze gesprekgeschiedenissen opslaan in plain tekst (xml-taal of iets dergelijks, vb. html) zoals nu reeds in messenger (ipv. in databases (.db) in Skype nu). Ik denk dat niemand het verschil in efficiëntie gaat merken, en we kunnen ze dan tenminste weer op een normale manier openen :)
Ik blijf het maar irritant vinden om Skype te moeten gebruiken @ work in plaats van Messenger

- Met mijn MSN account werkt het delen van afbeeldingen niet
- Ik kan geen groepen aanmaken
Dan gebruik je toch pidgin of een andere client...
Het is maar de vraag of die na het blokkeren van Messenger op 15 maart nog steeds werken...
Het MSN protocol blijft werken tot maart 2014. Dus msn via Pidgin ook zie: Microsoft: servers Messenger op 15 maart nog niet offlin

Wat ik erger vindt is dat ik nu verplicht Skype moet draaien, om straks met m'n oude contacten te chatten. Gelukkig is er wel een pidgin plugin, maar daarvoor moet Skype in de achtergrond draaien. Ik had liever gezien dat xmpp kon worden gebruikt i.c.m. video functie.
Wat heb je daar aan als je gesprekspartner wel Skype gebruikt?
MSN Messenger is ook niet bedoeld voor op de werkvloer, daar kun je Office Commicator (zo heet het volgens mij, moet je wel OC Server hebben) voor gebruiken. Skype / MSN messenger is een consumenten product en zit daarom (mijns insziens) vol bloatware achtige functionaliteit. Helaas
Op mijn werk gebruiken we allemaal Skype. Handig als iemand thuis werkt.
Fusie van MSN en Skype vind ik zelf niet zo'n ramp. Er waren hooguit 10 mensen online op MSN en ik praat nog maar met een klein aantal vrienden daar. WLM was ook erg log geworden en ik gebruikte al een hele tijd Pidgin.

[Reactie gewijzigd door Zidane007nl op 12 januari 2013 10:28]

Integratie van FB in Skype is echt een slecht idee. Waarom snappen de makers van dit soort software nou niet dat de meeste mensen juist een zo simpel en ligt mogelijk programma willen hebben? Basis-functionaliteit met goede kwaliteit van het netwerk, dat is voldoende!

Maar goed, de evolutie die Skype nu doormaakt loopt natuurlijk synchroon met Windows 8. Veel poespas waar je weinig aan hebt (MS maakt nu zelfs reclame voor W8 door het aan te prijzen icm met Angry Birds? Wat is dat nou? Net of zitten we daar op te wachten als we een OS aanschaffen. Nee, wat mij betreft is MS helemaal van het padje).
Integratie van FB in Skype is echt een slecht idee.
Je kunt het toch prima gebruiken zonder je facebook account toe te voegen.
Natuurlijk, maar ik snap niet waarom ze nu weer alles in dit stukje software willen integreren. Skype was juist zo populair door de eenvoud en de kwaliteit. Hoe meer dingen aan de software toegevoegd worden, hoe slechter het zal worden...
Door de integratie van Facebook wordt de overstap vab een hele grote potentiële gebruikersgroep naar Skype een stuk makkelijker. Dat lijkt me best logisch eigenlijk?
Natuurlijk, maar dat maakt het programma niet BETER
Het is nog steeds een klein en licht simpel programma, het is een extra optie maar geen verplichting of iets programma is niet zwaarder groter of iets geworden.
Ik heb me facebook ook toegevoegd had het bij wlm ook maar snel weg gedaan, maar nu bij skype vind ik het toch best handig iedereen in 1 programma kan ik bereiken.
Ik had eigenlijk liever een lijst gezien van bugfixes. Want Skype op mijn Windows 8 "loopt vast". Ik kan nog in Skype rondklikken, vensters openen, ... maar berichten komen niet meer aan, calls opzetten lukt niet meer. En als ik Skype afsluit blijft het in memory draaien en ik krijg het er niet mee ruit (zombie process). Redelijk frusterend. :(
Ik ook, kon ook via Google nergens een lijst vinden met bug fixes.
Welke bug ik regelmatig heb is dat berichten aankomen bij mij, maar met een verkeerde timestamp. Ze staan dan dus tussen berichten die ik eerder van die persoon gekregen heb, terwijl het bericht gewoon keurig onderaan moet staan. Op die manier is het erg lastig om te kijken wat die persoon gezegd heeft.
Bekende bug bij Skype maar onbekend of die nu opgelost is.
Ik gebruik al een jaartje Skype voor Linux. Dat is pas behelpen :P
Ik vind het eigenlijk wel meevallen hier op Ubuntu... Bellen klinkt prima, chatten gaat prima, en bestanden versturen is ook wel OK...
Als ik small screen heb (door een slechte internetverbinding bijvoorbeeld) is bij mij de onderste helft van het beeld voorzien van groene verticale strepen door het beeld :P
Het is hier en op de website in mijn ogen een beetje onduidelijk wat de verbeteringen zijn ten opzichte van de vorige versie. Als ik het zo lees, gaat het eigenlijk alleen maar om de integratie met Outlook 2010?
Als ik in Skype zelf controleer op nieuwe updates, wordt er gezegd dat ik de laatste versie gebruik. (Ik gebruikte overigens tot nu versie 6.0.59.126.) Ter plekke de nieuwste versie dan maar even zelf geïnstalleerd. Er wordt netjes aangegeven dat het Bing toolbar & zoekpagina graag wil instaleren, dus makkelijk kunnen uitschakelen. Na installatie ziet alles er redelijk vertrouwd uit. Versie 6.1.0.129 is nu geïnstalleerd. In het programma zelf wordt dan het volgende als "verbeterede skype ervaring" genoemd:

De nieuwe versie van Skype:
•Makkelijker contactpersonen zoeken en toevoegen
•Accountbeheer vanaf de nieuwe profielpagina
•Rechtstreeks vanuit Microsoft Office bellen en chatten met uw contactpersonen

Ik mis overigens nog steeds informatie over Skype WiFi in het programma, dus uitgezet want de enige info die er te vinden is dat het te maken heeft met Skype Tegoed en ik gebruik Skype eigenlijk alleen maar om makkelijk contact te houden met familie en vrienden als ze online zijn.
Skype WiFi is dat je gebruik kunt maken van WiFi punten die Skype tegoed accepteren. Je verbind dus met het WiFi station in bijvoorbeeld een hotel en je Skype tegoed wordt gebruikt.

Simpel gezegd is het een betaalmethode voor WiFi die wordt aangeboden door bedrijven.
Anoniem: 140847
11 januari 2013 12:20
Ik kan sinds enkele dagen niet meer inloggen terwijl dit met messenger wel lukt. Het is een lork van een programma, dan maar niet meer chatten maar deze bagger ga ik echt niet gebruiken.
Werkt nog niet helemaal lekker hier na deze update.

Facebook gebruikers gaan nog steeds of en komen weer on terwel je via de site geen problemen hebt.

En krijg er nu ook nieuw probleem bij. ik zit te typen in word en wordt nu steeds onderbroken met de melding "cannot focus a disabled or invisible window"

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee