Software-update: Apple Safari 5.1.7

Apple Safari 3.1 logo (90 pix) Apple heeft versie 5.1.7 van zijn webbrowser Safari uitgebracht. De browser is beschikbaar voor Mac OS X en Windows XP, Vista en 7. Safari heeft alles wat je van een moderne browser mag verwachten, zoals tabs, een rss-lezer en een pop-up-blocker. Plug-ins zoals Flash, Java en Windows Media Player kunnen via deze pagina worden binnengehengeld. Versie 5.1.7 bevat diverse veranderingen die volgens Apple de prestaties, stabiliteit, beveiliging en compatibiliteit verbeteren. De belangrijkste zijn hieronder te vinden.

Lion

Safari 5.1.7 contains improvements to performance, stability, compatibility, and security, including changes that:
  • Improve the browser's responsiveness when the system is low on memory
  • Fix an issue that could prevent webpages from responding after using a pinch to zoom gesture
  • Fix an issue that could affect websites using forms to authenticate users
  • Disable versions of Adobe Flash Player that do not include the latest security updates and provide the option to get the current version from Adobe's website.
Windows

Safari 5.1.7 contains improvements to performance, stability, compatibility, and security, including changes that:
  • Improve the browser's responsiveness when the system is low on memory
  • Fix an issue that could affect websites using forms to authenticate users
Apple Safari 5.0 screenshot Apple Safari 5.0 screenshot
Versienummer 5.1.7
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Windows XP, macOS, Windows Vista
Website Apple
Download http://www.apple.com/safari/download
Bestandsgroottes 36,71MB - 67,25MB
Licentietype Freeware

Reacties (14)

14
14
4
0
0
7
Wijzig sortering
Anoniem: 84766 10 mei 2012 14:56
Versie 5 pas joh? Google is al bijna in level 20. :o

Dit is wel een verstandige change:
Disable versions of Adobe Flash Player that do not include the latest security updates and provide the option to get the current version from Adobe's website.
Edit: Waar ik zelf altijd naar kijk is de Webkit versie die gebruikt wordt. Google voert Webkit updates veel sneller door dan Apple. Niet dat dat veel uitmaakt, het is een andere manier van releasen.

http://trac.webkit.org/browser kun je wel ontdekken welke svn revisie Apple gebruikt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 84766 op 24 juli 2024 12:18]

Samen met Opera en IE anders de enige grote browsers die het met updates nog serieus doen. Chrome, Firefox en vele aftakkingen van al die browses zijn te 'wild".
Je zou maar de applicatiebeheerder/scripter in een bedrijf zijn, waar de baas heeft besloten dat er overgestapt wordt op chrome.
Opera is overigens ook best enthousiast met updates.
We Loller bedoelt is vooral de versienummering. IE zit op 10, Opera op 11, Safari op 5, en die zitten daar een tijdje op vast. Er komen geregeld updates uit, maar die komen na de punt in het versienummer, zo kan je vaker kleinere wijzigingen tracken en wat consistentie behouden in de grootte van de update <-> de verhoging van het versienummer. Chrome en Firefox verhogen bij iedere update, hoe klein ook, meteen hun major versienummer, waardoor men nu op 14 zit en de volgende meteen 15, 16, 17 ... is.
Major.minor.bugfix is het systeem dat ik altijd in mijn programma's gebruik, waar minor een nieuwe feature is.
Chrome en Firefox verhogen bij iedere update, hoe klein ook, meteen hun major versienummer, waardoor men nu op 14 zit en de volgende meteen 15, 16, 17 ... is.
Dat is niet correct. Firefox gebruikt het Major.Minor versie nummer systeem.

Bijvoorbeeld, Firefox 8.0 is een major update terwijl Firefox 8.0.1 een minor update met kleinere updates is.
Het is wel correct. Tem versie 4 had Firefox ieder jaar een major release. Vanaf versie 5 is de release cycle versneld naar iedere 6 weken een nieuwe major (onder druk van Chrome?) en is men in een jaar tijd van versie 4 naar versie 12 gegaan ...

Chrome is sinds september 2008 op de markt en zit nu reeds aan versie 20 8)7
Nee, incorrect dus. Jij beweert dat er bij iedere update, hoe klein ook, er een major update uitgegeven wordt. Het feit dat Mozilla regelmatig minor updates uitbrengt waarbij alleen het bummer achter de punt opgehoogt wordt geeft duidelijk aan dat dat niet juist is. Als het waar zou zijn hadden versies als 7.0.1 of 8.0.1 niet bestaan.

Twee minuten Googlen naar Firefox versienummers en je had dat geweten...

[Reactie gewijzigd door Maurits van Baerle op 24 juli 2024 12:18]

Ik beweer dat Firefox zijn major versie verhoogt 'at random', bij minor updates, en niet zoals het in mijn ogen hoort bij grote wijzigingen of veranderingen. 2 minuten Google brengt je naar Wikipedia waar je het kan nalezen. Dat ze af en toe een bugfix uitbrengt doet hier niets aan af, het fenomeen blijft dat ze iedere 6 weken een major versie willen uitbrengen, ongeacht of er veel veranderd is of niet.
Echter, het is niet at random. Integendeel zelfs, ze zijn juist van random afgestapt na versie 4. Voor die tijd was het willekeur en kon je aan het versienummer weinig afleiden. 3.5 naar 3.6 was bijvoorbeeld een veel grotere update dan 3.0 naar 3.5, volstrekt onduidelijk dus en vervelend voor developers.

Als je je er in verdiept had dan had je dat geweten. Mozilla hanteert een time-based release schedule en brengt iedere zes weken een major versie uit. Niet at random dus. Alle grote veranderingen die een impact hebben op de compatibiliteit en dus betekenen dat externe developers (web-developers, plugin developers, add-on developers etc.) moet testen worden opgespaard voor die major releases.

Kleine wijzigingen die geen impact hebben compatibiliteit worden tussentijds in minor updates uitgebracht. Dit release process maakt het zowel voor interne als externe developers makkelijker om te weten waar ze aan toe zijn.
[quote][Als je je er in verdiept had dan had je dat geweten. Mozilla hanteert een time-based release schedule en brengt iedere zes weken een major versie uit. Niet at random dus. /quote]

Deze reactie volgt op mijn reactie:
het fenomeen blijft dat ze iedere 6 weken een major versie willen uitbrengen, ongeacht of er veel veranderd is of niet.
Misschien wat beter lezen in plaats van me te beschuldigen? Ik heb me wel degelijk hierin verdiept en kan je beschuldiging maar matig appreciëren.

Het is net eenvoudiger voor beheerders of developers om te zien of het 'de moeite' is om te upgraden als men het oude systeem consistent had aangehouden. Ze kijken of het major versienummer omhoog is gegaan, anders kan je het overslaan. Zo zou het moeten zijn.

Nu heb je praktisch bij iedere update een versieverhoging, gewoon omdat er 6 weken voorbij zijn. Als er nu veel of weinig is veranderd, het nummer moet omhoog, dat bedoel ik met 'at random'. Vele add-ons hebben hier problemen mee blijkt, en je kan toch moeilijk ontkennen dat men nu al aan versie 12 zit terwijl men zeer lang met versie 3 heeft gedaan. Je weet best dat er geen 8 groundbreaking featuresets zijn toegevoegd in 1 jaar.

Als ik kijk naar de release notes van versie 12 van Firefox;

Nieuwe features: 2, waaronder de mogelijkheid om line numbers te tonen in de sourcecode van een webpagina. De tweede is het feit dat er geen UAC prompt meer verschijnt. Werkelijkwaar fantastisch , dit verdient een nieuwe major release 8)7

Vind ervan wat je wilt, maar het de realiteit, en ik ben niet de enige met die mening.
Je zou maar de applicatiebeheerder/scripter in een bedrijf zijn, waar de baas heeft besloten dat er overgestapt wordt op chrome.
Opera is overigens ook best enthousiast met updates.
Zou je inderdaad als scripter zomaar gedwongen worden om je werk gewoon goed te doen in plaats van broddelwerk af te leveren.
Na update lijkt safari veel sneller pagina's te laden. Iemand anders ook deze ervaring.
Anoniem: 86020 10 mei 2012 23:39
Yep. Ik ervaar dat ook.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.