Software-update: Microsoft Internet Explorer 8 release candidate 1

Microsoft Internet Explorer logo (90 pix) Microsoft heeft met versienummer 8.0.6001.18372 de eerste release candidate van Internet Explorer 8 vrijgegeven. Met IE8 probeert Microsoft wat van de opgelopen achterstand op browsers als Mozilla Firefox, Google Chrome en Opera in te halen. De nieuwe browser zou surfen sneller, makkelijker en vooral veiliger moeten maken, aldus Microsoft. Voor meer informatie over Internet Explorer 8 verwijzen we je door naar onze uitgebreide vooruitblik.

Downloads zijn beschikbaar voor Windows XP, Vista, Server 2003 en Server 2008 in zowel 32bit- als 64bit-uitvoeringen en in een groot aantal talen, waaronder in het Nederlands. De volledige release notes voor deze eerste release candidate zijn in dit knowledge base-artikel terug te vinden, hieronder staat wat meer informatie over een aantal van de nieuwe onderdelen in deze uitgave:

Accelerators

Accelerators let you map directions, translate words, email your friends, and more in just a few mouse clicks. Learn more.

InPrivate Browsing

Browse the web without saving your history with Internet Explorer 8's InPrivate Browsing. Now you can shop for that special gift with confidence knowing your family won't accidentally find out or use a shared computer without leaving a trace. Learn More.

Web Slices

Keep up with changes to the sites you care about most. Add a Web Slice and you won't have to go back to the same website again and again for updates on news, stock quotes, online auctions, weather, or even sports scores. Learn more.

Search suggestions

Search smarter with detailed suggestions from your favorite search providers and browsing history. See visual previews and get suggested content topics while you type in the enhanced Instant Search Box. Learn more.

SmartScreen Filter

New security features help to protect you against deceptive and malicious websites which can compromise your data, privacy and identity. Learn more.

De volgende downloads zijn beschikbaar:
*Internet Explorer 8 RC1 voor Windows XP (32bit)
*Internet Explorer 8 RC1 voor Windows Server 2003 (32bit)
*Internet Explorer 8 RC1 voor Windows Server 2003 / Windows XP (64bit)
*Internet Explorer 8 RC1 voor Windows Vista / Windows Server 2008 (32bit)
*Internet Explorer 8 RC1 voor Windows Vista / Windows Server 2008 (64bit)


Internet Explorer 8 beta 2, klik op de afbeelding voor een grotere versie.
Versienummer 8.0.6001.18372
Releasestatus Beta
Besturingssystemen Windows XP, Windows Server 2003, Windows XP x64, Windows Server 2003 x64, Windows Vista, Windows Vista x64, Windows Server 2008
Website Microsoft
Download http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/beta/worldwide-sites.aspx
Bestandsgroottes 16,10MB - 24,10MB
Licentietype Freeware

Reacties (41)

Wijzig sortering
Een hoop vragen tijdens de installatie, een herstart nodig, pakt de installer uit naar mijn externe hardeschijf en wil (bijna) aan het eind van de rit de instellingen van mijn 'andere browser' importeren. Allerlei dingen die mij storen, maar vooral die laatste zet ik mijn vraagtekens bij. Wat wordt hiermee bedoeld?

Rare vraag bij installatie. Gezien de settings en favorieten die niet overgenomen zijn, bedoelde ze met die andere browser de oude installatie van IE

Verder is aan het einde, als hij dus voor het eerst opstart, wordt er in het Nederlands gevraagd of ik mee wil doen met een enquête. Kanttekening is dat alles op mijn pc engels is, en MS er vanuit gaat dat ik ook Nederlands kan spreken en lezen. Buiten het feit dat ik een hekel heb aan dit soort popups, vind ik dat erg opvallend. Als ik op annuleren klik kijk ik tegen een pagina met release notes. Prima, zij het niet dat de kop van de pagina Nederlands is, en de rest (zoals gewenst) engels. Mobile favorites staat gek genoeg ook in het Nederlands in de lijst. Mijn oude favorieten zijn trouwens weg, foetsie, gone. Net zoals de flashplayer die al geïnstalleerd was, en installeren lukt niet eens.

Ook geeft hij aan dat alle addons gedisabled zijn en ik even moet kijken bij mijn addons. Kijk ik daar, zijn alle addons gewoon geënabled volgens het scherm. Alle addons lijken aan te staan, maar de balk blijft maar terugkomen. Verwarrend. Ook geeft hij aan bij opstarten dat er een probleem is met de live addon, updaten wil niet en addons blijven gedisabled volgens het balkje.

OK geven bij het vragen up te daten van de addon lijkt het scherm niet meer terug te geven en dan is de live sign-in helper gedisabled. Hun eigen addon doet het dus niet, even een melding van maken.

Hun eigen live sign-in helper addon doet het niet.

De settings zijn niet overgenomen van de vorige install (beta 2), dus 'close all tabs' vragen enzo komen weer voorbij. Daar is overheen te komen.

Verder is de browser wel aardig verbeterd. Hij is niet supersnel, maar wel sneller dan zijn voorganger. Ook ziet het er allemaal gelikt uit hier op XP. Jammer dat de standaarden nog steeds niet gevolgd worden, dat is hun keuze. Mijn keuze is om die reden (en andere redenen) een andere browser te gebruiken als standaard browser.

[Reactie gewijzigd door Tarabass op 27 januari 2009 20:44]

Rare vraag bij installatie. Gezien de settings en favorieten die niet overgenomen zijn, bedoelde ze met die andere browser de oude installatie van IE
Je weet zeker dat IE7 te standaard browser was? Hier geen last van gehad.
Verder is aan het einde, als hij dus voor het eerst opstart, wordt er in het Nederlands gevraagd of ik mee wil doen met een enquête. Kanttekening is dat alles op mijn pc engels is, en MS er vanuit gaat dat ik ook Nederlands kan spreken en lezen. Buiten het feit dat ik een hekel heb aan dit soort popups, vind ik dat erg opvallend. Als ik op annuleren klik kijk ik tegen een pagina met release notes. Prima, zij het niet dat de kop van de pagina Nederlands is, en de rest (zoals gewenst) engels. Mobile favorites staat gek genoeg ook in het Nederlands in de lijst. Mijn oude favorieten zijn trouwens weg, foetsie, gone. Net zoals de flashplayer die al geïnstalleerd was, en installeren lukt niet eens.
Wordt dat niet gewoon op hostname gecontrolleerd?

Ook van die Addons die volgens jouw gedisabled zouden zijn geen last van. Raar dat dit bij jouw wel het geval is.
Ik maak gebruik van Live Mesh, waarschijnlijk gaat het om die addon. Eenmaal gedisabled omdat updaten (zonder melding overigens) niet lukte doen de rest van addons het weer. De live sign-in helper doet het dus niet in deze RC.

En mijn standaardbrowser was FF, maar had daarnaast IE8b2 draaien. En ik heb inmiddels voor web-ontwikeling volgens mij 6 of 7 browsers draaien, dus 'the other browser' gaat helaas niet op voor mij. Maar omdat de installatie geen enkele setting of favoriet heeft overgenomen van IE8b2 ga ik er maar vanuit dat 'die andere browser' IE8b2 was :)

En over die taal, ik heb alles in Engels. Echt alles! Ze kijken dus waarschijnlijk naar je ip of iets dergelijks, wat ik vrij bezwaarlijk vind. Als ik een engelse versie download, hoeven ze veder niet te kijken wat de taal zou kunnen zijn. Ik download immers een engelse versie. Wat als ik nou Engels ben, en hier in nederland een nieuwe IE8 op mijn klapcomputer zet? Dan krijg ik alle meldingen in het Nederlands, en zou ik lichtelijk in paniek raken over of het nou goed of verkeerd is gegaan. Het is namelijk weer een flinke aanslag op je pc, zo'n installate. Wat een groot minpunt is overigens..
Ik hoef gelukkig niet vaak met IE te werken, maar dit valt mij eigenlijk direct op:
* Er zit een heel klein stukje voor je tabbladen en na 'Help' zit een grote lege ruimte...
* Geen 'kruisje' op niet-actieve tabbladen
* Heel veel uitklapmenu's onder de mini icoontjes. Kun je daar wel iets in vinden???
* 'Tools' komt 2x voor in het menu?
* Er zijn *nog* meer menuitems aan het 'uitklap icoontje' aan de rechterkant te zien???
* ...

De standaard indeling van de browser vind ik dus maar rommelig overkomen in ieder geval. Of ben ik nu de enige?

Edit: crap. De screenshot is natuurlijk niet up-to-date... Is dit alles al verbeterd in de nieuwe versie?

[Reactie gewijzigd door haling op 27 januari 2009 17:46]

Op de screenshot bij het artikel, staat de menu balk die overbodig is, en de de "tool" bar staat er raar op. Zo ziet het er nu uit, op vista:
http://i41.tinypic.com/2ypcaax.jpg
Er is dan nog steeds maar ruimte voor 3 tabbladen zonder 'kruisjes'...
Dat plaatje is niet correct. Internet Explorer 8 ziet er by default ongeveer zo uit. Daarnaast worden de tabbladen wat kleiner als er meer zijn.

http://images.pcastuces.com/internet_explorer_8_15.png

Alleen niet zoveel icoontjes rechts zoals 'Emulate IE7'. De icoontjes kan je overigens ook icon only maken en aanpassen welke je wil zien.

[Reactie gewijzigd door JMfx op 28 januari 2009 13:36]

Jammer dat er geen versie is voor de Windows 7 beta
Zoals Vinzz al aangeeft zit in Windows 7 Beta al ie8 maar dan een andere variant ervan, net zoals de ie7 van vista anders is dan de ie7 van XP zal dit ook zo zijn met ie8, zover ik gelezen heb.
net zoals de ie7 van vista anders is dan de ie7 van XP zal dit ook zo zijn met ie8
IE7 Zal ongetwijfeld niet verschillen tussen XP en Vista. Het gaat hier om de eerste release die vrijgegeven wordt bij een nieuwe versie van Windows.
Vista bijvoorbeeld, had ook de nieuwe IE7 bij zich, bij de eerste béta's.
Deze verschilde ook niet met de andere béta versies van IE7 die toen in omloop waren. Zolang de versienummers maar overeenstemmen! :)
7.0.6001 Draai ik bijvoorbeeld onder, waarbij de eerste béta van Vista ongetwijfeld een lager versie / speciale beta versie betrof.
Daar zit ie8 toch al in? Dacht ik iig?
Jup maar dat is nog steeds beta 2 :)
Bij de volgende build (bij Windows 7 RC, waarschijnlijk build 7025) zal deze inzitten ;)

[Reactie gewijzigd door stephenophof op 27 januari 2009 19:52]

windows 7 heeft build 8.0.7000.0, is die dan niet nieuwer??
8.0 is de algemene windows versie van 7. wat daarna komt 7000.0 is het build nummer. 7025 > 7000, is nieuwer. Dit geld hiervoor wel, maar niet altijd.
Win7 build 7000 heeft een versie die nieuwer is dan Beta2, maar ouder dan RC1.
Kan me herinneren dat dat vooraf al gezegd was. Kan het bericht alleen niet meer vinden.
webslices zien er leuk uit, maar is het een 'standaard' of iets dat Microsoft "uitgevonden" heeft bovenop de rest van de standaarden. Kwestie als ontwikkelaar niet voor elke browser andere webslices te moeten maken.

[Reactie gewijzigd door ? ? op 27 januari 2009 17:22]

Er is al een Firefox plugin voor :) De specificatie is open.
IE begint meer op Avant Browser te lijken
Shop for that special gift online, yeah right! O-)
Hmz, Als ik met beta2 of rc1 op een link klik opent zich een nieuw tabblad maar het laden van de webpagina wil niet lukken. Alleen in Vista home premium is dat het geval.
In Windows7 (ie8beta2) werkt het weer wel. Heeft nog iemand hier last van?

Met ie7 heb ik dit niet.
Had ik ook. Regelmatig beta2 geprobeerd en weer verwijderd hierom. Vaakgenoemde oplossing is het uitschakelen van de quick tabs. Werkte bij mij niet. Laatst las ik ergens dat een Windows Update van Defender de oplossing zou geven. Een andere update (Office add-on) installeren via Windows Update werkte bij mij ook om het probleem op te lossen (Vista x64).
Bedankt voor de info, nog even voor de duidelijkheid; je hebt het over een update voor Msoffice2007 die via windows update verspreid wordt?
Ja (weet niet precies welke), maar ik krijg het idee dat een willekeurige update via WU installeren voldoende is.
Nou IE8 voor Vista 64bit kan ik toch echt niet in het Nederlands vinden.

Justin23
Nee inderdaad, dat "groot aantal talen w.o. Nederlands" is ietwat overdreven. Er zijn er maar 5, en geen NL.
Het zijn er veel meer dan 5, alleen nog niet in 64 bits. Live with it. Shit happens. Komt goed.

[Reactie gewijzigd door RobIII op 28 januari 2009 09:28]

Dan installeer je de Engelse toch? :?
IE8 heeft op m'n XP-systeem nog steeds last van een of andere encoding bug (ook al heeft de keuze van Western European of Unicode geen invloed) die bullet points via Internet Explorer weergeeft als een soort wiskundige tekens. Dit had ik ook al bij Internet Explorer 7, het fenomeen doet zich bij Firefox & Google Chrome niet voor. Deze geven bullet points wel correct weer. Virusscanners Avira & AVG hebben vooralsnog niks kunnen vinden en verder gedraagt m'n box zich voorbeeldig. Toch beetje irri.
Je gebruikt 2 antivirus scanners, Dat zegt gemakkelijk dat het eerder aan the brains achter de pc zit.
Moet zeggen dat ik totaal niet onder de indruk ben van IE8's vermogen in javascript benchmarks:
http://www.zdnet.com.au/n...61733,339294590-4s,00.htm
Had gehoopt dat de javascript engine in IE8 wat beter zou zijn, maar helaas.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee