Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 143 reacties

Conclusie: bang for the buck

Voor minder dan 100 euro koop je tegenwoordig al een heel complete smartphone. Het door ons geteste drietal heeft features als 3g, wifi, bluetooth en gps, zodat je thuis en onderweg over internet beschikt en kan navigeren.

Daarnaast draaien de toestellen allemaal op 2.3-versies van Android, dus de meeste Android-apps draaien prima. Alleen de Galaxy Pocket is vanwege zijn lage resolutie niet met alle apps compatibel. Een andere plezierige verrassing is dat ze alle drie een capacitief scherm met multitouch-ondersteuning hebben, features die nog niet zo lang geleden aan de duurste smartphones waren voorbehouden.

De smartphones zijn echter niet voor niets zo laag geprijsd: de schermen op deze telefoons zijn veel minder goed dan die van duurdere modellen: ze zijn een stuk kleiner, hebben een mindere kleurreproductie en ook de scherpte laat te wensen over. Ook zijn de processors veel minder krachtig en de telefoons zijn daardoor veel langzamer. Bovendien beschikken de Alcatel OT-918D en de Vodafone Smart II over relatief weinig ingebouwd opslaggeheugen, zodat er maar weinig apps geïnstalleerd kunnen worden.

Van de geteste toestellen is de Galaxy Pocket op papier het beste toestel, maar het bedroevende scherm van deze Samsung-smartphone is reden genoeg om hem in de winkel te laten liggen. De Vodafone Smart II is het goedkoopst, maar kan zich prima met de andere twee meten - ook al had het testexemplaar last van een bug die alleen met root-toegang was op te lossen. De Alcatel OT-918D ten slotte heeft dualsim-ondersteuning en is alleen daarom al interessant. De dualsim-functionaliteit is goed uitgewerkt en het extra energieverbruik valt nog best mee.

Al met al krijg je voor een bescheiden bedrag flink wat smartphone. Er zitten forse beperkingen aan de toestellen, maar ze zijn veel completer en beter dan de budget-telefoons van een paar jaar terug, en bieden veel, heel veel meer waar voor hetzelfde geld.

Alcatel OT-918D, Vodafone Smart II, Samsung Galaxy Pocket

 Vodafone Smart II Zwart (Vodafone-prepaid)Alcatel OT-918D ZwartSamsung Galaxy Pocket S5300 Zwart (Hi-prepaid)
  Vodafone Smart II Zwart (Vodafone-prepaid) Alcatel OT-918D Zwart Samsung Galaxy Pocket S5300 Zwart (Hi-prepaid)
Bereik Score: 3Score: 3Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4Score: 3Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3Score: 3Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 1Score: 1Score: 1
Design Score: 3Score: 2Score: 3
Featureset Score: 4Score: 5Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3Score: 3Score: 3
Accuduur Score: 3Score: 3Score: 5
Prijs Score: 5Score: 4Score: 4
Algemene beoordeling Score: 3Score: 3Score: 2
 Tweakers zegt: 6Tweakers zegt: 6Tweakers zegt: 4

Laagste prijzen voor: Vodafone Smart II Zwart (Vodafone-prepaid)
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Bol.com Plaza

Score: 4.5

€ 99,95

€ 99,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 99,95
Pakketpost (boven ¤20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 99,95
Bekijk

Laagste prijzen voor: Alcatel OT-918D Zwart
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Bol.com Plaza

Score: 4.5

€ 149,95

€ 149,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 149,95
Pakketpost (boven ¤20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 149,95
Bekijk

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Alle gebruikersreviews over:

Alcatel OT-918D
Samsung Galaxy Pocket S5300
Samsung Galaxy Pocket S5300 Zwart (Hi-prepaid)
Vodafone Smart II (-prepaid)


Reacties (143)

Reactiefilter:-11430138+181+25+30
Moderatie-faq Wijzig weergave
Het kan nog wel iets beter:

Koop een Galaxy Gio (met vergelijkbare cpu maar een veel betere resolutie) voor een kleine 90 euro (van bijvoorbeeld Vodafone). Er zijn wel meer aanbiedingen. Let er wel op dat deze unlocked is, anders unlocken indien nodig, en zet er een CyanogenMod rom op. Bijv de ICS rom van Maclaw. Zet er een 16 GB SD kaartje in en installeer apps hier standaard naar toe.
Allemaal geen rocket science.

Ergo: voor onder de 100 euro een Android telefoon met ICS. Dat is een veel betere deal dan hetgeen ik hier lees. Wel met wat tweaken, maar we zitten tenslotte ook op Tweakers hier...

[Reactie gewijzigd door einstein op 27 augustus 2012 10:15]

Tja dat moet je ook maar net willen, ik heb geen dual-sim nodig dus het hele voordeel vervalt daarmee...
Die wil ook niemand.

Ongewenst gemod, want wat kortaf. Ok. Wat genuanceerder dan: ik woon ik het oosten van het land, vlak aan de grens met Duitsland. Maar zelfs ik ken niemand de serieus in de weer gaat met dual sims. Daarom mijn wat kort door de bocht reactie: die wil niemand. Dual sim oplossingen zijn alleen voor zeer specifieke gevallen. Op de 300+ mobiele telefoons die wij zakelijk voeren zit niet 1 dual sim.

[Reactie gewijzigd door einstein op 27 augustus 2012 10:56]

Heb je dan ook onderzocht hoeveel van die 300+ zakelijke mobiele gebruikers ook een privé mobiel heeft? En hoeveel van die mensen zitten te wachten op een fatsoenlijke dual-sim-oplossing (en dus niet een budget-oplossing zoals deze Alcatel OT-918D of de Galaxy Ace Duos)?

Het is namelijk een kip-ei situatie: Als je in Nederland een dual-sim phone wilt, ben je veroordeeld tot dumb-phones of budget-Androids. Of je moet vertrouwen hebben in onbekende merken die gevoerd worden door gespecialiseerde webshops (bijv. de Allview P4 of P5 bij www.dual-sim.nl en www.dualsimshop.nl).

Neem maar van mij aan dat als de grote(re) merken met serieuze dual-sim smartphones komen, er veel, heel veel van verkocht zullen worden. En dan niet alleen door mensen die hun provider een hak willen zetten door een sim voor voice en een andere voor data te gebruiken. Maar juist door mensen die werk en privé gescheiden willen houden en daarom nu al jaren noodgedwongen met twee telefoons rondlopen.
Heb je dan ook onderzocht hoeveel van die 300+ zakelijke mobiele gebruikers ook een privé mobiel heeft? En hoeveel van die mensen zitten te wachten op een fatsoenlijke dual-sim-oplossing (en dus niet een budget-oplossing zoals deze Alcatel OT-918D of de Galaxy Ace Duos)?
Jazeker: geen enkele! Want ze mogen privé bellen met hun zakelijke telefoon. Kennelijk weegt dat toch zwaarder. En zegt ook iets over de noodzaak van een dual sim. Zoals gezegd, er zullen best mensen zijn die dat willen. Ik ken ze echter niet.
Natuurlijk mag ik prive bellen, maar ik wil niet prive gebeld worden. Ik loop noodgedwongen met 2 toestellen. Ik zou graag een categorie S2 of S3 hebben die perfect dual sim is. Dan kan ik hem lekker uit zetten als ik naar huis of op vakantie ga.
Dat probleem ken ik ook niet. Wij kunnen met onze Avaya centrale met profielen werken die de medewerkers zelf aan kunnen passen. In combinatie met een Forced on PBX verbinding is zakelijk en prive volledig te scheiden. Voor het zakelijke gebruik je de Avaya app (die met een regionaal nummer werkt) en prive gebruik je de mobiel direct. Perfecte oplossing die dual sim volledig overbodig maakt imho.
Ik ken er aardig wat. Allemaal willen ze zakelijk en privé gescheiden houden. Zakelijk is ook enkel voor zakelijke contacten. Dan zit je dus vast aan 2 telefoons.

Nu is het lekker in China shoppen voor een dual sim met goeie specs. Breng dat hier uit voor een goede prijs en dat zal zeker aanslaan. Zelfs als je op vakantie gaat kan 't handig zijn. Prepaid simkaartje erin en je kunt heel goedkoop met elkaar bellen.
Pardon? Ik heb een dual-sim telefoon met android. Wel met betere specs dan wat door tweakers getest is en het is voor een uitkomst. Nu woon ik wel in het verre oosten waar heel veel dual sims te koop zijn en prepaid goedkoop is

In mijn eerste slot (met 3G) heb ik een sim voor goedkoop data gebruik zitten. Voor mijn tweede slot heb ik een sim van de grootste provider in dit land zitten (beste dekking)

Ook op vakantie komt het goed uit. Dan data kaartje eruit en lokale sim erin. Tweede sim met roaming. :)
Dat klopt imo gewoon niet. Er zijn genoeg mensen, die met 2 toestelllen rondlopen (zakelijk en prive) of ze hebben nog niet het voordeel ontdekt van de combinatie van een prepaid sim (om gebeld te worden) met een abbo sim met internet en het voordeel van in het buitenland even swappen met een lokaal sim kaartje...
Die wil ook niemand

Ongewenst gemod, want wat kortaf. Ok.
Een understatement.Jij bepaald niet wie welke telefoon nodig heeft.
Koop een Galaxy Gio (met vergelijkbare cpu maar een veel betere resolutie) voor een kleine 90 euro (van bijvoorbeeld Vodafone).
De Gio heeft gewoon dezelfde resolutie als 2 van de 3 geteste toestellen en is duurder dan alle 3 (simlocked met vodafone toh al 99 euro in de pricewatch)
De Gio kost 89 euro bij Vodafone en dan krijg je er ook nog 10 euro beltegoed bij. Daarnaast heeft de Gio inderdaad ook een hvga scherm. Dit is echter van goede kwaliteit in tegenstelling tot de toestellen hier. Ook is de bouw kwaliteit bovengemiddeld goed in dit segment en kan er zoals gezegd ICS op worden gezet middels een rom. Dat levert je een heel wat functioneler en vooral moderner toestel op.
Dat is niet een eerlijke prijs om te gebruiken want niet iedereen kan daar de telefoon voor kopen.
Klopt.

[Reactie gewijzigd door einstein op 28 augustus 2012 22:25]

Ik weet niet of het verschil tussen de 918 en 918D groot is, maar hij is momenteel in de aanbieding voor slechts 50 euro bij bart smit: http://www.bartsmit.com/h...-ot918-android-smartphone
de D is voor Dual Sim. Dus goed gevonden!
D=DualSim
X= enkele SIM
N=DualSim USA

[Reactie gewijzigd door LessRam op 28 augustus 2012 12:47]

Is met Hi Young Prepaid. Werkt dus op KPN. Zou daar ook een Simyo SIM (ook KPN) in werken?
THNX.... Gekocht.
De grote vraag is: wordt je gelukkig van dit soort toestellen. Ik kan me voorstellen dat je met een beperkt budget toch graag een smartphone wilt hebben maar of je dan echt een budget toestel moet kopen? Het scherm is slecht, de processor te traag. Het werkt wel maar volgens mij werkt het vooral frustrerend.

Ik had graag deze test gezien met daarin 1 of meerdere voormalig topmodellen die voor dit budget op marktplaats gekocht waren. Bijvoorbeeld een samsung galaxy s die wel voor onder de 100 euro te krijgen is. Die is natuurlijk niet nieuw maar heeft een zoveel beter scherm en meer processorkracht dat die de budgettoestellen probleemloos achter zich laat.

Als ik heel eerlijk ben, ben ik van mening dat deze budgetmodellen inferieure rotzooi is die alleen maar een negatieve gebruikerservaring oplevert. Doe je zelf een plezier en geef iets meer geld uit of koop 2de hands.
Met name het scherm is inferieur. De processor kan prima als je toch al geen zware apps draait.
Idd. Dit type toestellen kan de reputatie van, in dit geval, Android schaden. De term smartphone vind ik hier misplaatst.

Het loopt misschien niet zo hard als bij Nokia, maar denk bv. aan de lowcost Symbian toestellen die echt wel slecht waren (en slecht is nog te goed voor woorden) en wat deze gedaan hebben met de reputatie van Nokia (vooral bij de verkopers dan).
Dat hangt puur van je eigen eisen af denk ik en wat je met het toestel doet.

Mijn ouders wilden een goedkoop toestel waarmee ze konden navigeren. Ze hebben nu de LG L3 E-400 gekocht en zijn daar prima over te spreken.

Foto's maken etc. doen ze er niet mee en muziek luisteren ook niet.
Voor navigatie lijkt me een Nokia (bijvoorbeeld C7) een super optie, gezien de behoorlijke navigatie software van Nokia. Niet duur, maar uitstekende toestellen voor dergelijke toepassingen.
Zelf heb ik een Huawei Sonic, toendertijd gekocht voor iirc 115 euro, daar heb ik nog geen moment spijt van gehad, en veel mensen om me heen waarderen het toestel ook enorm. Als je naar de specs kijkt schrik je je kapot omdat dat "nooit soepel kan werken" maar in feite blijkt dat flink mee te vallen.

Zelf heb ik werk waarbij mn telefoon nogal wat te verduren krijgt (nat, stoten, vallen etc) waardoor ik als bovengrens toch echt 150 euro had gezet voor een 1e smartphone, dit omdat ik me flink zorgen maakte over de kwetsbaarheid van het apparaat. (mijn oude telefoon is gewoon een clamshell model dat al flink wat geincasseerd heeft)
Eigenlijk alles wat ik er mee doe loopt er wel soepel op, 3d games zoals eternal legacy willen soms wel wat framedrops hebben, maar dat is geen probleem imho.

Hoe dan ook, sommige mensen willen gewoon niet met een telefoon die een vermogen heeft gekost in hun broekzak lopen of omdat ze hem feitelijk toch niet gebruiken om te gamen of HD video afspelen etc, of omdat de kans dat het toestel flink snel beschadigt te groot is. Voor deze mensen, zijn dit soort goedkope telefoons een ideale oplossing.

Wat ik "beginners" wel zou afraden is een toestel met een scherm < 3,2 inch simpelweg omdat het dan gewoon vaak lastig te bedienen is met te kleine toetsen op het on screen toetsenbord. Daarom is mijn keuze toen ook op de sonic gevallen met zn 3,5 inch scherm. niet te groot voor in de broekzak, niet te klein om snel te kunnen tikken. Het enige grote nadeel is het beperkte RAM en met name flash geheugen waardoor je haast verplicht bent er een microSD kaartje bij te kopen.

2ehands zitten ook redelijke risico's aan, je weet nooit vantevoren wat het toestel voor issues heeft, daarom zou ik niet snel een 2ehands telefoon kopen.

Ik geef dit toestel regelmatig even aan andere mensen, en eigenlijk iedereen is er positief over. Het is met goedkope telefoons gewoon belangrijk te kijken wat je er mee wil. Er zijn talloze goedkope smartphones, en iedere fabrikant heeft zo zn keuzes gemaakt mbt waarop ze bezuinigen, bij mijn toestel duidelijk de camera... En dat is voor mij nou net waar ik toch geen behoefte aan heb. Hij kan foto's maken waarmee je prima iets kan laten zien. Maar voor hoogwaardige foto's hoef je hem niet te gebruiken. Aangezien foto's maken en video opnemen met een telefoon me toch geen drol kunnen schelen is dit voor mij de ideale smartphone, goedkoop en wat ik wel wil van een telefoon doet hij uitstekend.

Daarom zou ik persoonlijk iedereen willen aanraden, koop geen telefoon omdat het een aanbieding is, of omdat het de goedkoopste is, kijk gewoon wat je er mee wil doen en welke telefoon op die punten goed scoort. Bij de goedkope telefoons moet je er gewoon rekening mee houden dat je op sommige punten in moet leveren en je dus een toestel moet kiezen waarbij de + en - punten matchen met je verwachtte gebruik.
Ja en dan zal je net twee echte troepexemplaren hebben gekocht op marktplaats. Dat ziet er dan niet goed uit in de test. Of je heb echt geluk met 2 of 3 stuks, en iedereen is onterecht erg onder de indruk. Tweedehands is in mijn ervaring echt te veel een kansspel wat betreft telefoons, ik kan het niet aanraden.

Verder denk ik dat het segment tussen de ¤100 en ¤200 echt heel interessant is, daar kun je vermoed ik echt iets goeds krijgen voor je centen zonder echt heel veel in te moeten leveren ivm de top.
Als je echt onder de ¤100 wil blijven heb je denk ik echt te veel troep, en als je echt hoog segment kijkt is het vooral een iPhone, wat modellen van Samsung en HTC X en S wat de klok slaat.
Maar zoals al aangegeven is de winnaar van deze test de Alcatel 918D vanwege de dualsim mogelijkheid. Dat maakt een hoop goed.Hij heeft een standaard formaat (capacitief) scherm van 3'2 inch Met de normale HVGA resolutie, dit integenstelling tot de andere twee modellen van Samsung.
En dan een prijs van ¤90,- maakt hem interessant als je voor weinig toch een dualsim smartphone op Android wilt hebben.Een gebruiker geeft z'n oordeel al hier over de gewone OT-918

[Reactie gewijzigd door Nozem1959 op 27 augustus 2012 09:05]

Lijkt mij gewoon een rebranded chinese phone. Die hebben ook bijna altijd dual sim.

Als je op Merimobiles of Dealextreme kijkt dan zie je veel telefoons die er bijna precies hetzelfde uitzien maar dan vaak zo 10 tot 40 euro goedkoper.

Tenzij je hem voor schoolkinderen koopt (zoals hier vaker wordt gezegd) snap ik niet waarom mensen deze telefoons willen hebben. Vaak is het meer gedoe met rooten/instellen om te zorgen dat hij uberhaupt werkt dan dat je net even 20/30 euro meer uitgeeft een een semi-fatsoenlijk toestel koopt.

Wel leuke test trouwens van t.net!
Lijkt mij gewoon een rebranded chinese phone.
Alcatel is idd al jaren eigendom van de Chinese fabrikant TCL.
Maar zoals al aangegeven is de winnaar van deze test de Alcatel 918D vanwege de dualsim mogelijkheid
Veel mensen hebben geen dual sim nodig.
En als je al dual sim wilt dan toch liever in een goede telefoon en niet in zo'n budget vod omdat je vaak een dual SIM wilt in de plaats van een combinatie van 1 crap phone en 1 hele goede phone.

Dus denk ik niet dat dual sim in het budget formaat veel toevoegd.
[...]


Veel mensen hebben geen dual sim nodig.
Laat men dat nu voor zichzelf bepalen.Ik maak gebruik van twee sims, en dus twee telefoons :)
En als je al dual sim wilt dan toch liever in een goede telefoon en niet in zo'n budget vod omdat je vaak een dual SIM wilt in de plaats van een combinatie van 1 crap phone en 1 hele goede phone.
Noem me maar een dure "hele goede" dual sim telefoon? Heb je nog niet gedaan. Ze zijner nl. niet.Misschien wil de gebruiker wel een goedkoop dualsim telefoontje en helemaal geen dure. Daar is die OT-918D dan voor geschikt.
Binnenkort komt de Acer Liquid Gallant uit, een redelijlk goedkoop, goed Android toestel die dual sim is
Ik ben ook opzoek naar een dual sim telefoon voor iemand die al geruime tijd met 2 telefoons loopt te zeulen. Vindt hij erg vervelend :P

Aanbod in NL van dual sim telefoon is gewoon niet aanwezig. Ik kwam al snel uit in China. Zit nu te wachten totdat de Jiayu G2+ uitkomt. Daar zijn veel mensen zeer positief over.

Dual core (mtk6577), 1GB ram, 4GB rom, 8MP camera achter, 2050mAh, 480x800 resolutie, 140gram en dan komt nog het mooiste... ~150 euro.

De 'oude' mtk6575 en 5MP camera is zelfs al voor 110 euro naar Nederland te halen.
Met douane kom je op: 130 dollar x 1.19 + 12,50 = ~135 euro.

Lijkt me heel wat beter dan deze meuk.
Let op binnenkort Blu Vivo uit dual sim met super amoled...
kijk wel uit met chinese merken die zijn meestal de oudere 2mbit WCDMA dus 2G-netwerk geschikt.
Jammer dat deze budget telefoon een functionaliteit heeft die de S3 van 600 euro niet heeft. Daardoor is de keuze om of met 1 zwaar beperkte telefoon te lopen, of met 2 verschillende.
Mijn vriendin heeft deze telefoon vorige week gekocht, tijdelijk krijg je nog 10 euro terug via de Alcatel site. Dus duur is ie zeker niet.
Ik heb de 918D zelf in gebruik.
Voor de prijs een prima toestel.
Echter perfect is deze niet, zie ook mijn review hier
Ik word toch niet gelukkig van de resultaten... De foto's zijn precies door een of andere fotobewerkingsapp gehaald.
De snelheid is bedroevend laag, weinig ruimte om app's te installeren, scherm is slecht,... Toestellen moeten rooten om problemen op te lossen (geen zaken die beoogde klanten gaan doen/ kunnen doen)
Benieuwd hoe de toestellen presteren na een maandje in gebruik te zijn. Evenals de ervaring van de gebruikers als ze de nieuwste Angry Birds (of andere nieuwe hype) willen installeren

Enkel prijs zit "goed", evenals batterijduur.

Slechte evolutie dit voor de rest van de markt.
Ik vind dit juist goed, zoals al eerder aangehaald zijn deze telefoons nu eenmaal langzaam en hebben ze een slecht scherm. Maar door custom roms zijn ze vrij vlot te krijgen, en je kunt er gewoon apps op installeren, wat ten opzichte van dumb phones heel veel meerwaarde biedt.
Ik herhaal: de gewone klant (zonder technische achtergrond, geen tweakers,...) gaan hier niet beginnen met custom roms in te laden.
Het is leuk voor ons dat dat kan, maar voor het overgrote deel van de mensheid is dit niet het geval, en zal enkel maar tot frustraties leiden. Het moet gewoon werken.

En dat is net het doelpubliek van dit soort toestellen.
Maar de gemiddelde 'gewone klant' kijkt ook niet op tweakers. Volgens mij is er niets mis met het bespreken van voordelen die voor mensen die wel wat verder gaan, juist in een review hier op Tweakers.
maar tweakers is er juist voor zodat mensen die niet op tweakers zitten aan de tweakers kunnen vragen wat voor nieuwe mobiel ze moeten kopen.
dit soort artikels vind ik altijd wel interresant omdat als een van mijn vrienden ooit een keer een mobiel voor heel weinig geld nodig heeft dan kan ik hiernaar verwijzen
Ik schrijf toch: Het is leuk voor ons dat dat kan.

Ja, wij weten de voordelen van dit toestel. Ja, wij kunnen onze kennissen toestellen aanraden. Het is leuk dat je voor weinig geld nieuw speelgoed hebt waar je mee kan gaan tweaken en rommelen.
Wij vertegenwoordigen misschien 1% van de consumenten...

Het voorbeeld van de Suzuki en BMW is trouwens helemaal krom getrokken... als ik één van beide wagens wil kopen, dan mag ik hem een dagje gaan testrijden en heb ik al een zeer goed idee van wat ik aankoop.
Als de remmen van die Suzuki zo slecht zijn als de foto's die hier getoond zijn, dan mocht die Suzuki trouwens niet meer verkocht worden. (Wat het geval is voor de Chinese auto merken)

Maar daar gaat mijn reactie niet over. Mijn reactie gaat over het doelpubliek dat de fabrikanten hiermee op het oog hebben. En deze hebben niet steeds een tweakers vriendje in hun vriendenclubje. (zo'n vriendje wordt ook niet mee verkocht)

Verkopers (zeker niet deze generatie aan verkopers die eigenlijk alleen maar dozen kunnen verschuiven) gaan ze ook niet helpen aan een beter stukje software bij aanschaf van het toestel. En nadien moet de klant ook niet terugkomen.
De klanten mogen al tevreden zijn als de verkopers ze gaan waarschuwen voor de nadelen van dit type toestel (camera kwaliteit/ levenscyclus van updates/ andere beperkingen).

Wat er overblijft zijn klanten die teleurgesteld zijn in het toestel (goedkoop, slechte koop) omdat software niet steeds vloeiend loopt, vele app's in de PlayStore niet werken, foto's echt op niets trekken... en hierdoor een negatieve ervaring oplopen met
a. Android
b. fabrikant smartphone.

Ik ben trouwens gestopt met "non-tweakers" zaken aan te raden. Want als het misloopt, waar kloppen ze dan aan? Wie heeft hen die "miskoop" aangeraden?
Ik heb een leven naast het tweakers zijn, en niet gekozen om een helpdesk te runnen.
Dat laatste is erg herkenbaar ;) Ik doe het enkel nog voor mijn familie (zusjes, ouders). Met de rest ben ik ook gestopt. :P
Doe het ook nog enkel voor de ouders/schoonouders. Gisteren nog mogen rondrijden ivm defecte modem.
Dat laatste, dat.
Ik word er echt ziek van.

Mijn moeder verwacht dat ik haar laptop die ze naar Utrecht neemt even verbind met het draadloze thuisnetwerk in Amsterdam, en tiert en vloekt dat ik een lui kreng ben omdat ik het gewoon niet wil doen. Of een telefoon in 2-en gesmeten in woede: maak em ff. Dat zijn de eenvoudiger verzoeken. Echt, de dingen die ze verwachten, laat staan als ik met iets op de proppen kwam. Ze willen wonderen zien en verwachten niets minder.
Dus wat is nou precies het probleem? Dat je voor minder geld ook een smartphone kan halen?
Er is toch ook niks mis met de Suzuki's auto's en BMW's?
Ik zie dat veel ouders hun kinderen deze telefoons geven. Kinderen in de basisschool leeftijd. Zij zijn er erg blij mee.
Installeren Whatsapp en/of Kakaotalk en kunnen onbeperkt gratis berichtjes sturen met vriendjes zodra ze thuis op wifi zitten. Scheelt ze maandelijks bergen aan beltegoed die ze anders aan smsbundels uit hadden gegeven.
Of je bang voor je buck krijgt, kun je volgens mij alleen bepalen als je kijkt naar de manier waarop de telefoons gebruikt worden. Voor 100 euro spaar je veel geld uit dat je anders had uitgegeven aan sms bundels.

[Reactie gewijzigd door KlaasB op 27 augustus 2012 09:04]

Of je geeft kinderen op de basisschool prepaid of gelemaal geen gsm/smartphone. Dat scheelt ook geld.

Het concept "iedereen heeft een gsm" vind ik nog wel ok (bereikbaarheid etc). Maar bergen aan beltegoed aan smsjes vind ik wat overdreven voor een kind op de basisschool.
Mja vertel dat maar aan die ouders. Heb een tijd voor t-mobile gewerkt op de prepaid klantenservice afdeling en je krijgt een hoop ouders aan de lijn van jonge kinderen met een smartphone.
Ik denk dat je dit meer moet zien als dumbphone mét whatsapp, zoals KlaasB al zegt, behandel het als een gelimiteerde smartphone. (dumbphones <100 euro zijn ook niet veel beter)
daarom heet het ook een dump phone, niet gaan vergelijken met je nieuwe S3.
Ik mis hier de LG L3 e400 echt enorm..
Die kost momenteel ¤103.
Mijn ouders hebben de LG L3-E400 vorige week gekocht voor 89,- i.c.m. een prepaid t-mobile kaart. Dus is toch echt wel een gemis in de review.

Ik vind de LG overigens een prima toestel. Scherm is duidelijk leesbaar en hij is rap genoeg om fatsoenlijk mee te werken.

Accuduur heb ik niet kunnen testen, omdat het mijn ouders toestel is.
Die 89 Euro is dus niet voor een los toestel. De toestellen in de test zijn los voor minder dan 100 Euro te koop, en wss nog goedkoper met een prepaid kaartje.
Nee dat geld toch ook voor de vodafone smart?? Die kan je ook niet los halen.....
Er zijn zoveel toestellen nét boven de 100 euro. De Galaxy Gio en nu de Mini II zijn twee toestellen die prijs/prestatie ook zeer veel te bieden hebben. De stelling van Tweakers dat deze toestellen veel beter zijn dan vorig jaar, kan ik niet beamen. Vorig jaar bood de Gio voor een paar tientjes meer, dezelfde prestaties als deze toestellen.
De stelling van Tweakers dat deze toestellen veel beter zijn dan vorig jaar, kan ik niet beamen.
De reviewers vergelijken niet met de prijzen van vorig jaar, maar met 'een paar jaar terug'. Ik was zelf ongeveer 2,5 jaar geleden op zoek naar een goedkope smartphone. Android was toen net 'up-and-coming', en de budgetversies daarvan waren nou niet bepaald geweldige toestellen. Uiteindelijk is het toen een Nokia 5530 XM geworden voor 180 Euro, en dat was echt een van de goedkoopste smartphones van dat moment. Afgezien van het schermformaat en de accuprestaties danst de Galaxy Pocket er nu rondjes omheen, voor minder dan de helft van het geld.
Vorig jaar bood de Gio voor een paar tientjes meer, dezelfde prestaties als deze toestellen.
De Gio kostte zelfs dit voorjaar (april/mei) nog ruim 140 Euro. Dat is niet 'een paar tientjes meer', dat is zo'n beetje het dubbele.
inderdaad het is goed om te zien dat de prijs zo gedaald is en dat een smartphone nu voor iedereen te koop is.
bijna 3 jaar geleden was ik ook op zoek naar een smartphone die niet te duur was, uiteindelijk een HTC tattoo gekocht, deze heeft dezelfde resolutie als de samsung pocket alleen de pocket heeft een betere android en een betere cpu.
3 jaar geleden betaalde ik 200 euro, dus het is wel prettig om te zien dat het nu onder 100 euro kan, alleen ik zou het zelf niet kopen, want ik zit toch wel te wachten tot het moment dat mijn sim-only abonnement afloopt zodat ik een nieuwe snellere smartphone kan uitkiezen.

Maar dit soort telefoons zijn natuurlijk ideaal om icm een sim-only abonnement te nemen, persoonlijk zou ik er dan geen internet bij nemen en alleen af en toe op wifi zitten, want daarvoor is het ideaal (om of vakantie en in de trein toch even iets op te zoeken)
Waarom hebben alle goedkope toestellen Android 2.x? Android 4.x is toch niet veeleisender dan 2.x?
Volgens android leverancier Sony is android 4.x veel zwaarder

[Reactie gewijzigd door hAl op 28 augustus 2012 14:57]

Of we zijn gewoon verwend geraakt. Dat kan ook. Doen we met pc's ook: opeens is een oude pc niet goed genoeg meer voor win7, maar is het wel een "leuk ubuntu bakkie" ofzo. Ik beschuldig daar niemand direct van, maar ik merk dat gewoon om me heen: oude pc's zijn trager dan wat we nu hebben, dus zijn ze opeens niet meer geschikt voor het OS dat we wél nog steeds hbben, ook al zijn die oude bakken nieuwer dan het OS waarvoor ze "niet geschikt" zijn.

Volgens mij draait zeker JB uitstekend op oudere hardware, juist omdat het efficienter in elkaar zit dan ICS. Daarbij koop je een goedkoop toestel, dus dan is het ook niet redelijk is Galaxy Nexus achtige performance te verwachten.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 29 augustus 2012 00:35]

Erg leuk dat er ook naar budgettoestellen wordt gekeken!
Ik vind de vergelijkingen echter niet logisch. Waarom zou je vergelijken met de toptoestellen van dit moment om vervolgens te concluderen dat die beter presteren?
Beter lijkt mij om te vergelijken met toestellen die tweedehands ook rond dezelfde prijs worden verkocht, want dat lijkt mij de afweging die met een budget van 100 euro gemaakt wordt.
Bij tweedehands toestellen ben je meer afhankelijk van het specifieke exemplaar dat je koopt. Dit gaat ten koste van de betrouwbaarheid van de test. Je zou wel melding kunnen maken van de gemiddelde tweedehandsprijzen van bekende toestellen om een indruk te geven.
ze hebben ook data van 2010 met reviews over de HTC Desire of Samsung Galaxy S, als ze zulke informatie in de review hadden gestopt, had het vergelijken makkelijker geweest, want ik begrijp dat deze toestellen trager zijn dan elk huidig topmodel.
Je kan, als je op de naam van de benchmark klikt, een lijst vinden met alle geteste toestellen. Kan je dus precies vinden waar de toestellen zich bevinden :)

http://tweakers.net/benchdb/test/885
voor 100 euro heb je in de phonehouse de sony xperia mini pro, deze heeft een degelijk 3" inch hvga scherm, dezelde soc als de xperia arc, 512mb ram/rom, een sd kaart slot, ! ICS ! en een fysiek toetsenbord.(aanbieding mogelijk alleen geldig in Belgie), volgens mij is dat toch echt wel meer bang for the buck :p
Dat is inderdaad alleen in België, en als je er hier eentje koopt zit je ook met een Azerty-keyboard.
Ik heb de indruk dat de smartphones, hier in Belgie meestal goedkoper zijn dan in nl, wel vreemd aangezien je in nl een lager btw tarief hebt.
zal waarschijnlijk zijn omdat hier in Belgie alle gsm's unlocked worden verkocht
Ik mis eigenlijk de Huawei Ideos X3 (aka Huawei Blaze).
Die staat in de pricewatch voor meer dan 100 euro (110) en valt dus buiten de selectiecriteria
Dat snap ik.... maar ik bedoel in de alternatieven. Nu wordt als alternaties de Huawei Boulder genoemd.... maar dat is een heel ander soort telefoon en is ook nog duurder.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Microsoft Windows 10 Home NL Apple iPhone 6s Star Wars: Battlefront (2015) Samsung Galaxy S6 Edge Apple Watch Project CARS Nest Learning Thermostat Microsoft Windows 10 Pro EN

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True