Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 49, views: 145.263 •

Conclusie

De LM670S is een veelbelovend toestel, maar de beloftes zijn niet helemaal ingelost. De tv heeft een aantrekkelijk ontwerp met stevige dunne lijst, maar de voet had wat degelijker kunnen zijn. Op het gebied van connectiviteit komt de LG, met onder meer een satellietaansluiting en ingebouwde wifi, in elk geval niets tekort.

De LG-televisie is voorzien van het vernieuwde Smart TV-systeem, dat meer flexibiliteit biedt en uitgebreider is. In tegenstelling tot de midrange-modellen van vorig jaar wordt dit model bovendien geleverd met de vernieuwde Magic Remote, die het iptv-platform van LG zeker naar een hoger plan tilt.

Het ips-scherm verzekert de gebruiker van goede kijkhoeken, maar de zwartwaarden zijn zelfs voor een ips-paneel teleurstellend. Ook laat de uniformiteit van de helderheid te wensen over en het contrast is minder dan gehoopt, zelfs bij gebruik van LED Local Dimming.

De gewenste kleurverzadiging wordt niet bereikt, waardoor kleuren er minder levendig uitzien dan bij de vele concurrenten. Dat is des te meer jammer omdat de kleuropspanning bij de LW650S van vorig jaar wel goed was. Daarnaast zit de tint van kleuren als cyaan en magenta er wat naast, en de witbalans haalt bij de fabrieksinstellingen maar ternauwernood een voldoende - maar dat doet de concurrentie niet veel beter.

De LM670S is een aantrekkelijk ogende lcd-tv met een voor zijn prijs zeer uitgebreide featureset, maar met de beeldkwaliteit laat dit midrange-model van LG wel aardig wat steken vallen. Wie vooral in de weergaveprestaties geïnteresseerd is, kan beter even verder zoeken.

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 3
Contrast & helderheid Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5

Eindoordeel

Tweakers zegt: voldoende

Laagste prijzen voor LG 42LM670S:
Shop+/-lev.tijdPrijsTotaal
PlatteTV.nlScore: 3 € 539,-€ 540,99

Lees ook de gebruikersreview

Populaire gebruikersreview

Meer gebruikersreviews over deLG LM670S


Reacties (49)

Prima review weer !, was namelijk al erg benieuwd naar de beoordelingen over de kleur verzadiging en ik had toch een beetje gelijk na wat me gevoel al me verteld had.
Blijft naturrlijk allemaal subjectief, heb gisteren een hele dag bij Mediamarkt Arena doorgebracht om dit soort types TV met elkaar te vergelijken.

Naar mijn smaak zijn de LG´s heer en meester in het middensegment. Ik hou dan ook niet van de overdreven kleurverzadiging die we bij Samsang zien.

Daarnaast zijn ook nog eens een heleboel zaken onderbelicht in de review, de smart TV mogelijkheden maar vooral de ingebouwde mogelijkheden als mediaplayer worden helemaal niet meegenomen, dit is een gemistte kant.

[Reactie gewijzigd door Lord.Bachus op 11 augustus 2012 15:29]

Je vergeet wel dat er meer factoren zijn. bij MediaMarkt kan je een goed beeld krijgen, echter licht inval, vele TV's naast elkaar. Vind ik vaak wel een vertekend beeld geven met wat het toestel in je eigenhuis zou doen.

Daarom zijn dit soort reviews juist de manier om alvast een goed beeld te krijgen van een toestel zonder deze al te hebben gezien..

De kijkhoek is bij IPS top. Alleen idd zonder contrast laag wordt zwart meer grijzig. dat is niet subjectief maar feiten ;) zelfde met stroom gebruik en verschil tussen pasief 3d en actief 3d.

De kleuren bij IPS zijn vaak helder en mooi, maar nogmaals de zwart waardes zijn lager. Waardoor film kijken op een andere beeldbuis mooier kan zijn al zijn de kleuren dan wat overdreven wat je vaak ook wel weer met calibratie vaak redelijk rechtkan trekken.
Bij mediamarkt kan je een goed beeld krijgen ?!?

Het grootste nadeel van de tv stunters vind ik juist dat er 3000 tv's staan doorgelinkt met een bagger slecht signaal (vaak niet eens HD) onder een megabak TL lampen en de tv's staan dan ook nog eens ingesteld op demo of showroom modus om zo het hoogste contrast / kleur te krijgen zodat het model "er uit springt" : iets waar je thuis in 0.2 seconden koppijn van krijgt.....

De enige keer dat ik een beetje behoorlijk bij mediamarkt tv's heb kunnen vergelijken was toen sony er met een demoteam stond met achter elke tv een losse bluray speler....
en dat waren dan natuurlijk enkel de sony modellen .... dus merken vergelijken was er alsnog niet bij...

Na diverse bezoeken aan dat soort winkels uitgekomen op een Panasonic Viera TX-P50VT20 (plasma) o.a. vanwege de goede zwartwaardes en de kijkhoek.
Verder viel het me op dat diverse tv's een schokkend beeld vertonen bij o.a. de "vliegen door de canyon" demo, bij de pana plasma had ik dat niet.
Volgens mij zijn plasma's juist heer en meester in het middensegment. Of bedoel je die juist?

Waarom staat dit model bijv. niet in de Alternatieven lijst? Die is ¤160 euro goedkoper en platter! (50mm diep)
pricewatch: Panasonic Viera TX-P42ST50

Het lijkt op deze site wel alsof dergelijke pijnlijke confrontaties uit de weg wordt gegaan. Van een goede review verwacht ik ook dat er wordt vermeld dat er voor het geld betere producten te koop zijn als het gereviewde product maar matig is.

[Reactie gewijzigd door DavidAxe op 12 augustus 2012 11:09]

Ik vind het wederom jammer dat er niet is verdiept in de mediaplayer mogelijkheden.
LG's Dual Play heb ik reeds uit mogen proberen op de 42lm620s. En het werkt verrassend goed.
Dat mis ik inderdaad ook. Één van de redenen dat ik nooit een LG heb kunnen kopen was het gebrek aan DTS support. Alle x264 MKVtjes bevatten tegenwoordig DTS en LG (en dus ook philips met hun low-end LG panelen) ondersteunen geen DTS.

Gezien het feit dat Sony en Samsung wel DTS doen, ben ik best wel benieuwd of LG nu eindelijk het licht heeft gezien, of dat je met LG eigenlijk nog steeds verplicht vast zit aan een losse mediaplayer.
Ik heb deze serie inmiddels een aantal maanden en moet zeggen dat ik nog geen problemen heb gehad met geluid of playback van x264 mkv bestanden.

Als ik smarttv van lg vergelijk met die van samsung, moet ik eerlijk zeggen dat ik de bediening van LG stukken beter vind. Door de magic remote kan je makkelijk in alle apps tekst invoeren etc. Die is een drama bij youtube app op de d8000 van samsung.

Uit de handleiding voor support:
AC3(Dolby Digital), EAC3,HAAC,
AAC, Mpeg, MP3, PCM, DTS

Dus ook DTS support sinds deze serie.
Dan hoop ik ook dat 'ie dat nu eindelijk via de optical out kan doen.
Let er dan wel even op hoe je een en ander aan sluit :

Bijna alle tv's geven op de output GEEN multichannel audio door : Alles wordt gedownmixed naar 2 kanalen. Dit geld zowel voor Optical/Toslink als HDMI (ARC - Audio return channel)

Volgens mij doet enkel philips dit wel .....

Dus :

Bluray => HDMI TV => Surround versterker = geen surround maar 2 kanalen
Bluray => Surround versterker => HDMI TV = wel surround

Overigens ondersteund toslink / optical maar tot DTS / dolby 5.1 dus alle lossless formaten heb je dan sowieso niet.....

In de nederlandse handleiding van Panasonic vind je deze info niet , in de amerikaanse manuals wel :
see page 31 in OM at bottom note.
* When audio from other equipment connected to this unit via HDMI is output using “DIGITAL AUDIO OUT” of this unit, the system switches to 2CH audio.


Het gaat hierboven ENKEL om het DOORGEVEN van een audio signaal van bijv. een bluray speler. (iets met rechten...)
Audio multichannel signalen die door de TV gegenereerd worden (DVB-T / DVB-S /DVB-C bijv) die worden wel op de toslink/optical/ARC HDMI uitgezonden......

[Reactie gewijzigd door hatex op 13 augustus 2012 11:21]

Op mijn LM620S kan ik prima mkv's met DTS vanaf Plex of een DLNA server bekijken. De DTS gaat via ARC naar mijn 5.1 Receiver. Ik heb Toslink niet geprobeerd, maar als het met ARC via HDMI werkt, zal het toch ook wel met Toslink werken?
Ik heb mijn BD-speler ook via de receiver aangesloten i.p.v. via de TV, zodat ik er ook gewoon CD's mee kan luisteren zonder m'n TV aan te hoeven zetten.
Dual Play had ik inderdaad ook graag wat over gehoord. Ben met name benieuwd of er ook een redelijk aantal spellen is dat dit fatsoenlijk ondersteund, of dat je alleen maar je onderste (of bovenste) helft van het scherm uitgesmeerd krijgt over de hele hoogte.
Nu vraag ik mij toch af waarom jullie op pagina 2 een HTC tegen de tv hebben geplakt :P
Daarmee kan je de dikte vergelijken. al is het misschien slimmer een meer standaarditem te nemen. Notebookcheck gebruikt altijd een DVD hoes voor dat soort foto's.

[Reactie gewijzigd door Darkstone op 11 augustus 2012 17:58]

Is een liniaal dan niet makkelijker en duidelijker?
Goh wat ouderwets en efficient... :)
Neen een standaard voorwerp waarmee je vaak in aanmerking komt zoals een dvd doosje is beter, dit omdat je direct kunt schatten hoe groot het object ongeveer is, linialen zijn er in alle vormen en maten en om de maat echt af telezen zul je ferm moeten inzoomen. Maar dan heb je alsnog een lat naast u nodig om te vergelijken.
en met een cd hoesje heb je volgens jouw redenering een cd hoes nodig, die heb ik vast nog wel, ergens op zolder liggen...
Heb ik wat gemist of zit er gewoon geen 3d test in?
Ik heb zelf de 42 660s (precies hetzelfde alleen geheel zwart), ik was benieuwd hoe het 3d gedeelte zich kon meten in vergelijking met de 960 (800 vs 400, en aangezien het paneel toch niet hetzelfde is ben ik daar wel benieuwd naar).
Overigens kom ik ook niks tegen over het enorm spiegelende beeld, dit is mijns inziens misschien wel het grootste nadeel namelijk van deze tv.
Ook met testen is misschien het vermelden waard welke firmware er op dat moment gebruikt is.

Overigens is bij alternatieve ook de 660s het vermelden waard, immers op de kleur na hetzelfde, maar wel ruim 100 euro goedkoper te vinden in de pricewatch.

[Reactie gewijzigd door Only op 11 augustus 2012 12:42]

Waarom is er geen beeld aanwezig van de ingeschakelde TV? Als ik het plaatje op de inleiding bekijk, gevolgd door pagina 2, dan krijg ik het idee dat de consument weer eens voor de gek wordt gehouden door de productfolio's. Net als bij Nieuwe LG IPS7 monitor (waarschuwing!).

Als dat zo is, alleen om het principe zou ik het scherm al afraden.
Het is precies hetzelfde, op sites van LG zie je vrijwel volledig beeld terwijl er in werkelijkheid een dikkere rand is.
De rand is nog steeds een stuk dunner en fraaier dan de meeste tv's, maar het is zeker een vorm van misleiding.
In eerste instantie dacht ik het zelf ook! Heb desondanks toch de tv gekocht, en heb ondanks de reflectie van het scherm geen spijt, design blijft schitterend (mijn mening :P), en voor het design betaal je uiteraard.
Ik had al zo'n vermoeden.... Ik zag de foto en werd enthousiast, maar toen ik dikte van de bezel in de review las begon ik inderdaad te twijfelen aan de echtheid. Dit blijkt nu bewaarheid. Dergelijke foto's zijn inderdaad puur consumentenbedrog...

Edit: Vooral de foto/productfolio op de voorpagina van T.net doet je geloven dat er praktisch geen bezel is. Erg jammer dat Tweakers zonder blikken of blozen deze beelden gebruikt en hier niet op in gaat.

[Reactie gewijzigd door Maruten op 11 augustus 2012 12:47]

Ik had uitgebreide informatie neergezet over de werkelijke randbreedte, maar die info is helaas gesneuveld bij de eindredactie. Ik vindt het echter wel belangrijk om de werkelijke maten van de bezel te vermelden en zorg dat dit bij komende recensies dan ook gebeurd.

Voor de LM670S hebt ik de gegevens niet bij de hand, dus de echte bezelbreedte zal ik maandag nog even toevoegen. De laatste foto van de tv-behuizing toont een hoek van de tv waarop de werkelijke randdikte van het paneel is af te leiden.

[correctie]: De eindredactie heeft niets geschrapt. Ik dacht dat ik de maten wat nauwkeuriger opgeschreven had, maar dat blijkt niet het geval te zijn. De werkelijke bezelbreedte staat vermeld onder de gallerij met negen foto's, maar die had ik bij nalezen in eerste instantie over het hoofd gezien.

[Reactie gewijzigd door blackTIE op 12 augustus 2012 12:34]

Ik had uitgebreide informatie neergezet over de werkelijke randbreedte, maar die info is helaas gesneuveld bij de eindredactie.
Ik ben wel benieuwd wat de motivatie van de eindredactie is om dat soort belangrijke informatie te laten sneuvelen? Ik mag hopen dat het geen commerciele beslissing betreft naar LG toe als adverteerder, want dat zou wel te denken geven...
Tweakers als respectabele consumer electronics reviewsite hoort i.m.o. juist dit soort ronduit misleidende marketing-truukjes duidelijk publiekelijk aan de kaak te stellen. Dat niet doen is belonen van 't slecht gedrag van fabrikanten die hun klanten voor het lapje proberen te houden, en dat is iets wat ze niet snel en hard genoeg afgeleerd kan worden...

Als Tweakers al weet dat dit gewoon een misleidend plaatje is waarom wordt het dan geplaatst?
Of plaats eventueel wel, maar dan met direct daaronder een dikke disclaimer dat het plaatje niet klopt met de werkelijkheid.

En dan zeker niet zonder disclaimer in combinatie met deze tekst 1 pagina verder als pagina/link-kop:
Behuizing: stijlvolle dunne rand
De LM670S heeft een 1mm dunne metalen rand [...]
Een stukje verder in de tekst staat inderdaad wel dat de bezel in werkelijkheid 1cm is, maar iemand die wat sneller door de review heen gaat trekt zo al snel een totaal verkeerde conclusie over het product...

[Reactie gewijzigd door Cheetah op 11 augustus 2012 22:27]

Ik heb zelf de 47LM660S en het viel mij ook dat de toetsen van de afstandsbediening geen backlight meer hebben. Dat je nu in het donker moet zoeken is niet geheel waar!
Zoals de reviewer al stelde zijn de numerieke toetsen een beetje gelig, leg de afstandsbediening maar eens in de zon of onder een lamp en jawel ze geven licht in het donker. Niet zo lekker als de backlight, maar ook niet geheel donker dus. :)
Die vraag wilde ik stellen hier :) want gelige toetsen betekend meestal glow-in-the-dark, alleen daar werd tijdens de review niks over gezegd :)
LG is aan een flinke opmars bezig, ikzelf heb nu zo een 3 weken een 50PA6500 plasma voor net geen 600¤ en het beeld is super !
Wil ik hetzelfde beeld hebben op een samsung of pana dan ben ik minimaal 300¤ meer kwijt, dit kan ik afleiden na dit hele topic gelezen te hebben.

De kleurenwizard 2 is anders wel een goede tool voor af te stellen, vorige week mij hier wat mee bezig gehouden, daarna The Hunger Games 1080p op gekeken en het zag er subliem uit.

Dus als je uit bent op een nieuwe tv, geen 3d nodig hebt en liever wel plasma, neem deze zeker in overweging ! :*)
Oftewel dit toestel faalt op het belangrijkste punt: beeldkwaliteit. Toch wel teleurstellend, had van een fabrikant als LG dat zelf in de panelen productie zit toch wel wat meer verwacht.
Nou het is al jaren zo dat Samsung en Sony, en dan vooral Samsung, zeker op de goedkopere schermen (sub 1500) veel betere kwaliteit weet te leveren dan LG kan. Philips heeft daar ook last van door het gebruik van (low-end) LG panelen. Het is eigenlijk frappant dat LG nog überhaupt verkoopt, want goedkoop zijn ze nou ook weer niet. Daarbij loopt LG (en dus ook philips) jaren achter op de rest met het hele smartTV systeem en is de media/DLNA support om te janken.
Wat is er volgens jou zoveel beter aan de schermen van Sony en Samsung? Ja ze hebben betere zwartwaarden, maar ook mindere kijkhoeken. Qua kleuren zijn LG's meestal even goed. Daarnaast is het SmartTV systeem erg fijn in het gebruik door de Magic Remote.
Waarom zijn er geen IPS monitors met deze mooie dunne bezels |:( Dit model in 24 inch met een IPS paneel erin. Dat zou echt een mooie Eyefinity setup zijn.
Ik zou lekker voor de Panasonic gaan....al die foefjes doe ik wel met de mediaspeler en doordat die extern is, is die ten aller tijden te vervangen voor een nieuwer model :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6DestinyAssassin's Creed UnityFIFA 15Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox OneAsus

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013