Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 49 reacties, 146.965 views •

Conclusie

De LM670S is een veelbelovend toestel, maar de beloftes zijn niet helemaal ingelost. De tv heeft een aantrekkelijk ontwerp met stevige dunne lijst, maar de voet had wat degelijker kunnen zijn. Op het gebied van connectiviteit komt de LG, met onder meer een satellietaansluiting en ingebouwde wifi, in elk geval niets tekort.

De LG-televisie is voorzien van het vernieuwde Smart TV-systeem, dat meer flexibiliteit biedt en uitgebreider is. In tegenstelling tot de midrange-modellen van vorig jaar wordt dit model bovendien geleverd met de vernieuwde Magic Remote, die het iptv-platform van LG zeker naar een hoger plan tilt.

Het ips-scherm verzekert de gebruiker van goede kijkhoeken, maar de zwartwaarden zijn zelfs voor een ips-paneel teleurstellend. Ook laat de uniformiteit van de helderheid te wensen over en het contrast is minder dan gehoopt, zelfs bij gebruik van LED Local Dimming.

De gewenste kleurverzadiging wordt niet bereikt, waardoor kleuren er minder levendig uitzien dan bij de vele concurrenten. Dat is des te meer jammer omdat de kleuropspanning bij de LW650S van vorig jaar wel goed was. Daarnaast zit de tint van kleuren als cyaan en magenta er wat naast, en de witbalans haalt bij de fabrieksinstellingen maar ternauwernood een voldoende - maar dat doet de concurrentie niet veel beter.

De LM670S is een aantrekkelijk ogende lcd-tv met een voor zijn prijs zeer uitgebreide featureset, maar met de beeldkwaliteit laat dit midrange-model van LG wel aardig wat steken vallen. Wie vooral in de weergaveprestaties geïnteresseerd is, kan beter even verder zoeken.

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 3
Contrast & helderheid Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5

Eindoordeel

Tweakers zegt: voldoende

Geteste uitvoering: LG 42LM670S

Lees ook de gebruikersreview

Populaire gebruikersreview

Meer gebruikersreviews over deLG LM670S


Reacties (49)

Reactiefilter:-149049+129+29+31
Moderatie-faq Wijzig weergave
Waarom is er geen beeld aanwezig van de ingeschakelde TV? Als ik het plaatje op de inleiding bekijk, gevolgd door pagina 2, dan krijg ik het idee dat de consument weer eens voor de gek wordt gehouden door de productfolio's. Net als bij Nieuwe LG IPS7 monitor (waarschuwing!).

Als dat zo is, alleen om het principe zou ik het scherm al afraden.
Ik had uitgebreide informatie neergezet over de werkelijke randbreedte, maar die info is helaas gesneuveld bij de eindredactie. Ik vindt het echter wel belangrijk om de werkelijke maten van de bezel te vermelden en zorg dat dit bij komende recensies dan ook gebeurd.

Voor de LM670S hebt ik de gegevens niet bij de hand, dus de echte bezelbreedte zal ik maandag nog even toevoegen. De laatste foto van de tv-behuizing toont een hoek van de tv waarop de werkelijke randdikte van het paneel is af te leiden.

[correctie]: De eindredactie heeft niets geschrapt. Ik dacht dat ik de maten wat nauwkeuriger opgeschreven had, maar dat blijkt niet het geval te zijn. De werkelijke bezelbreedte staat vermeld onder de gallerij met negen foto's, maar die had ik bij nalezen in eerste instantie over het hoofd gezien.

[Reactie gewijzigd door blackTIE op 12 augustus 2012 12:34]

Ik had uitgebreide informatie neergezet over de werkelijke randbreedte, maar die info is helaas gesneuveld bij de eindredactie.
Ik ben wel benieuwd wat de motivatie van de eindredactie is om dat soort belangrijke informatie te laten sneuvelen? Ik mag hopen dat het geen commerciele beslissing betreft naar LG toe als adverteerder, want dat zou wel te denken geven...
Tweakers als respectabele consumer electronics reviewsite hoort i.m.o. juist dit soort ronduit misleidende marketing-truukjes duidelijk publiekelijk aan de kaak te stellen. Dat niet doen is belonen van 't slecht gedrag van fabrikanten die hun klanten voor het lapje proberen te houden, en dat is iets wat ze niet snel en hard genoeg afgeleerd kan worden...

Als Tweakers al weet dat dit gewoon een misleidend plaatje is waarom wordt het dan geplaatst?
Of plaats eventueel wel, maar dan met direct daaronder een dikke disclaimer dat het plaatje niet klopt met de werkelijkheid.

En dan zeker niet zonder disclaimer in combinatie met deze tekst 1 pagina verder als pagina/link-kop:
Behuizing: stijlvolle dunne rand
De LM670S heeft een 1mm dunne metalen rand [...]
Een stukje verder in de tekst staat inderdaad wel dat de bezel in werkelijkheid 1cm is, maar iemand die wat sneller door de review heen gaat trekt zo al snel een totaal verkeerde conclusie over het product...

[Reactie gewijzigd door Cheetah op 11 augustus 2012 22:27]

Het is precies hetzelfde, op sites van LG zie je vrijwel volledig beeld terwijl er in werkelijkheid een dikkere rand is.
De rand is nog steeds een stuk dunner en fraaier dan de meeste tv's, maar het is zeker een vorm van misleiding.
In eerste instantie dacht ik het zelf ook! Heb desondanks toch de tv gekocht, en heb ondanks de reflectie van het scherm geen spijt, design blijft schitterend (mijn mening :P), en voor het design betaal je uiteraard.
Ik had al zo'n vermoeden.... Ik zag de foto en werd enthousiast, maar toen ik dikte van de bezel in de review las begon ik inderdaad te twijfelen aan de echtheid. Dit blijkt nu bewaarheid. Dergelijke foto's zijn inderdaad puur consumentenbedrog...

Edit: Vooral de foto/productfolio op de voorpagina van T.net doet je geloven dat er praktisch geen bezel is. Erg jammer dat Tweakers zonder blikken of blozen deze beelden gebruikt en hier niet op in gaat.

[Reactie gewijzigd door Maruten op 11 augustus 2012 12:47]

Ook hier misleid LG op slinkse wijze het publiek door de bezel van de monitor weg te photosjoppen op promotiemateriaal. Bij de nieuwe IPS7 monitoren werd hier ook nog een de tekstuele misleiding bijgevoegd. Zijnde dat de bezel maar 1,5mm breed zou zijn. De werkelijke zwarte rand van scherm tot buitenrand betrof 12mm. Dus tweakers en anderen, even opletten wat je overneemt van LG als het gaat om promotiemateriaal.

Schone schijn? Nogal ja. LG bedonderd de consument gewoon.. LG -2.

[Reactie gewijzigd door Schuddebuikje op 11 augustus 2012 18:14]

de bezel is niet weg gephotoshopped hij is zwart en 1 met het scherm waardoor dit z goed als niet te zien is omdat de tv uit staat en dus zwart beeld heeft.

als je even naar de uitvergroting op de fotos gekeken had die tweakers hier dus post had je dit gezien : http://ic.tweakimg.net/ext/i/1344339677.jpeg

er is dus gewoon een rand in het scherm maar de bezel zelf is wel dun.
de text klopt dus ook gewoon aangezien die rand niet onder de bezel valt.

hier is de tv aan te bewonderen :

http://altadefinizione.hd...tv/lg-lm660s-lm670s-2.jpg

http://altadefinizione.hd...tv/lg-lm660s-lm670s-3.jpg
Geld alleen voor promotiemateriaal... Was toch vrij helder. Natuurlijk sjopt tweakers niks weg 8)7 Ook wat tekst betreft had ik het over LG... Ik zie dat jij het beeldscherm hebt en jij was blijkbaar niet te bedonderen. Tenminste, ik neem aan dat je je bewust was van het feit dat de werkelijke bezel een dikke cm betreft. Andere consumenten, vooral online webshop bezoekers, wil ik behoeden voor het feit dat ze niet het product krijgen die wordt afgebeeld.

Je eerste stelling is discutabel. Je ziet die verschillen in zwart (eigenlijk grijs) echt wel. Vooral als je er een lamp op zet.

De foto in pricewatch is ook een gesjopte afbeelding. Daar is allen zo mooi zwart. Te zwart dus. De grijze lichtreflectie is nabewerkt, ofwel later toegevoegd. Bij echte lichtreflectie de twee verschillende zwartwaarrden van scherm en bezel alsnog op. Deze nagewerkte afbeeldingen wekken de indruk dat het scherm een egaal ononderbroken geheel betreft.

en proof of the pudding:
Echte foto van twks: http://ic.tweakimg.net/ext/i/1344339595.jpeg
En de gesjopte van LG: http://ic.tweakimg.net/ext/i/imagelarge/1332229447.jpeg

En om er nog even een schepje bovenop te doen, zie hier: nieuws: LG maakt bezel dunner bij tv-modellen 2012

Ze adverteren ook gewoon keihard via nieuwsberichten en iedereen lult ze lekker na, zonder kritische voetnoot... :/

Juist omdat LG wel de technologie in huis heeft om daadwerkelijk randen van enkele millimeters te vervaardigen, moeten ze over dit punt zeer duidelijk communiceren om valse verwachtingen bij de consument te voorkomen.

Kortom, LG is zijn morele kompas ff kwijt. Helaas varen webshops en zelfs sites zoals tweakers onbedoeld en onbewust ook mee op dit kompas..

[Reactie gewijzigd door Schuddebuikje op 11 augustus 2012 19:39]

Het gaat om het promotiemateriaal. Op pagina 1 van de review staat weldegelijk een afbeelding van de TV waarbij het lijkt of het beeld echt de fysieke randen aanraakt, maar dit is in werkelijk niet het geval door de binnenrand waar jij het over hebt.

Promotiemateriaal is niet hetzelfde als de door Tweakers.net genomen shots, dat doet er in dit geval niet toe. Het is gewoon consumentenbedrog van LG zelf.

[Reactie gewijzigd door Forsakeneyes op 11 augustus 2012 18:26]

De bezel is niet weg gefotoshopt? Dan mag je mij vertellen welke monitor er op pagina 1 van deze review staat. Iig geen LG LM670S...

http://ic.tweakimg.net/ext/i/imagenormal/1344503511.jpeg staat daar dus.
Ik heb zelf de 47LM660S en het viel mij ook dat de toetsen van de afstandsbediening geen backlight meer hebben. Dat je nu in het donker moet zoeken is niet geheel waar!
Zoals de reviewer al stelde zijn de numerieke toetsen een beetje gelig, leg de afstandsbediening maar eens in de zon of onder een lamp en jawel ze geven licht in het donker. Niet zo lekker als de backlight, maar ook niet geheel donker dus. :)
Die vraag wilde ik stellen hier :) want gelige toetsen betekend meestal glow-in-the-dark, alleen daar werd tijdens de review niks over gezegd :)
ach prima tv dus veel mensen focusen teveel op zwartwaarden en kleurverzadiging wat in feite gewoon onrealistisch is.

als je een licht opject naast een zwart object heb zal zwart niet zwart zijn door de natuurlijke lichtspreiding.
en de kleurverzadiging is de laatste jaren de pan uitgestegen tot een nivi dat gewoon onacceptabel en onrealistisch is ik ving schermen met wat minder verzadiging dan ook wel goed.

verder blijf ik het randloze design toch vreemd kijken vinden maar mischien is dat wennen.
de 3 usb poorten is wel een hele vooruitgang in vergelijking met het model met 1 poort dat ik nu heb.
wel vraag ik me af waar de usb hub poort voor is en of die ook gebruikt kan worden voor films zoals de hdd poort.
het is namelijk best irritant om de usb stekkers steeds te moeten swappen bij mijn tv dus 2 porten zou wel handig zijn.


verder hoop ik dat LG de muziekspeler in de tv aanpast zodat het mp3 vriendelijker word het is nu een behoorlijk geklooi om een muzieklijstje te starten.
ook de videospeler kan zon aanpassing wel gebruiken zodat een lading videoclips gespeeld kan worden en een mediacenter onnodig word.

ook lijkt de speler te crashen bij heel veel bestanden of meer dan 4 uur film in de queue.
dus daar zijn er nog verbeteringen verder vind ik de lg beeldkwaliteit veel beter dan ale andere panelen.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 11 augustus 2012 17:42]

Ik vind het wederom jammer dat er niet is verdiept in de mediaplayer mogelijkheden.
LG's Dual Play heb ik reeds uit mogen proberen op de 42lm620s. En het werkt verrassend goed.
Dat mis ik inderdaad ook. Één van de redenen dat ik nooit een LG heb kunnen kopen was het gebrek aan DTS support. Alle x264 MKVtjes bevatten tegenwoordig DTS en LG (en dus ook philips met hun low-end LG panelen) ondersteunen geen DTS.

Gezien het feit dat Sony en Samsung wel DTS doen, ben ik best wel benieuwd of LG nu eindelijk het licht heeft gezien, of dat je met LG eigenlijk nog steeds verplicht vast zit aan een losse mediaplayer.
Ik heb deze serie inmiddels een aantal maanden en moet zeggen dat ik nog geen problemen heb gehad met geluid of playback van x264 mkv bestanden.

Als ik smarttv van lg vergelijk met die van samsung, moet ik eerlijk zeggen dat ik de bediening van LG stukken beter vind. Door de magic remote kan je makkelijk in alle apps tekst invoeren etc. Die is een drama bij youtube app op de d8000 van samsung.

Uit de handleiding voor support:
AC3(Dolby Digital), EAC3,HAAC,
AAC, Mpeg, MP3, PCM, DTS

Dus ook DTS support sinds deze serie.
Dan hoop ik ook dat 'ie dat nu eindelijk via de optical out kan doen.
Let er dan wel even op hoe je een en ander aan sluit :

Bijna alle tv's geven op de output GEEN multichannel audio door : Alles wordt gedownmixed naar 2 kanalen. Dit geld zowel voor Optical/Toslink als HDMI (ARC - Audio return channel)

Volgens mij doet enkel philips dit wel .....

Dus :

Bluray => HDMI TV => Surround versterker = geen surround maar 2 kanalen
Bluray => Surround versterker => HDMI TV = wel surround

Overigens ondersteund toslink / optical maar tot DTS / dolby 5.1 dus alle lossless formaten heb je dan sowieso niet.....

In de nederlandse handleiding van Panasonic vind je deze info niet , in de amerikaanse manuals wel :
see page 31 in OM at bottom note.
* When audio from other equipment connected to this unit via HDMI is output using “DIGITAL AUDIO OUT” of this unit, the system switches to 2CH audio.


Het gaat hierboven ENKEL om het DOORGEVEN van een audio signaal van bijv. een bluray speler. (iets met rechten...)
Audio multichannel signalen die door de TV gegenereerd worden (DVB-T / DVB-S /DVB-C bijv) die worden wel op de toslink/optical/ARC HDMI uitgezonden......

[Reactie gewijzigd door hatex op 13 augustus 2012 11:21]

Op mijn LM620S kan ik prima mkv's met DTS vanaf Plex of een DLNA server bekijken. De DTS gaat via ARC naar mijn 5.1 Receiver. Ik heb Toslink niet geprobeerd, maar als het met ARC via HDMI werkt, zal het toch ook wel met Toslink werken?
Ik heb mijn BD-speler ook via de receiver aangesloten i.p.v. via de TV, zodat ik er ook gewoon CD's mee kan luisteren zonder m'n TV aan te hoeven zetten.
Dual Play had ik inderdaad ook graag wat over gehoord. Ben met name benieuwd of er ook een redelijk aantal spellen is dat dit fatsoenlijk ondersteund, of dat je alleen maar je onderste (of bovenste) helft van het scherm uitgesmeerd krijgt over de hele hoogte.
Prima review weer !, was namelijk al erg benieuwd naar de beoordelingen over de kleur verzadiging en ik had toch een beetje gelijk na wat me gevoel al me verteld had.
Blijft naturrlijk allemaal subjectief, heb gisteren een hele dag bij Mediamarkt Arena doorgebracht om dit soort types TV met elkaar te vergelijken.

Naar mijn smaak zijn de LG´s heer en meester in het middensegment. Ik hou dan ook niet van de overdreven kleurverzadiging die we bij Samsang zien.

Daarnaast zijn ook nog eens een heleboel zaken onderbelicht in de review, de smart TV mogelijkheden maar vooral de ingebouwde mogelijkheden als mediaplayer worden helemaal niet meegenomen, dit is een gemistte kant.

[Reactie gewijzigd door Lord.Bachus op 11 augustus 2012 15:29]

Je vergeet wel dat er meer factoren zijn. bij MediaMarkt kan je een goed beeld krijgen, echter licht inval, vele TV's naast elkaar. Vind ik vaak wel een vertekend beeld geven met wat het toestel in je eigenhuis zou doen.

Daarom zijn dit soort reviews juist de manier om alvast een goed beeld te krijgen van een toestel zonder deze al te hebben gezien..

De kijkhoek is bij IPS top. Alleen idd zonder contrast laag wordt zwart meer grijzig. dat is niet subjectief maar feiten ;) zelfde met stroom gebruik en verschil tussen pasief 3d en actief 3d.

De kleuren bij IPS zijn vaak helder en mooi, maar nogmaals de zwart waardes zijn lager. Waardoor film kijken op een andere beeldbuis mooier kan zijn al zijn de kleuren dan wat overdreven wat je vaak ook wel weer met calibratie vaak redelijk rechtkan trekken.
Bij mediamarkt kan je een goed beeld krijgen ?!?

Het grootste nadeel van de tv stunters vind ik juist dat er 3000 tv's staan doorgelinkt met een bagger slecht signaal (vaak niet eens HD) onder een megabak TL lampen en de tv's staan dan ook nog eens ingesteld op demo of showroom modus om zo het hoogste contrast / kleur te krijgen zodat het model "er uit springt" : iets waar je thuis in 0.2 seconden koppijn van krijgt.....

De enige keer dat ik een beetje behoorlijk bij mediamarkt tv's heb kunnen vergelijken was toen sony er met een demoteam stond met achter elke tv een losse bluray speler....
en dat waren dan natuurlijk enkel de sony modellen .... dus merken vergelijken was er alsnog niet bij...

Na diverse bezoeken aan dat soort winkels uitgekomen op een Panasonic Viera TX-P50VT20 (plasma) o.a. vanwege de goede zwartwaardes en de kijkhoek.
Verder viel het me op dat diverse tv's een schokkend beeld vertonen bij o.a. de "vliegen door de canyon" demo, bij de pana plasma had ik dat niet.
Volgens mij zijn plasma's juist heer en meester in het middensegment. Of bedoel je die juist?

Waarom staat dit model bijv. niet in de Alternatieven lijst? Die is ¤160 euro goedkoper en platter! (50mm diep)
pricewatch: Panasonic Viera TX-P42ST50

Het lijkt op deze site wel alsof dergelijke pijnlijke confrontaties uit de weg wordt gegaan. Van een goede review verwacht ik ook dat er wordt vermeld dat er voor het geld betere producten te koop zijn als het gereviewde product maar matig is.

[Reactie gewijzigd door DavidAxe op 12 augustus 2012 11:09]

Nu vraag ik mij toch af waarom jullie op pagina 2 een HTC tegen de tv hebben geplakt :P
Daarmee kan je de dikte vergelijken. al is het misschien slimmer een meer standaarditem te nemen. Notebookcheck gebruikt altijd een DVD hoes voor dat soort foto's.

[Reactie gewijzigd door Darkstone op 11 augustus 2012 17:58]

Is een liniaal dan niet makkelijker en duidelijker?
Neen een standaard voorwerp waarmee je vaak in aanmerking komt zoals een dvd doosje is beter, dit omdat je direct kunt schatten hoe groot het object ongeveer is, linialen zijn er in alle vormen en maten en om de maat echt af telezen zul je ferm moeten inzoomen. Maar dan heb je alsnog een lat naast u nodig om te vergelijken.
en met een cd hoesje heb je volgens jouw redenering een cd hoes nodig, die heb ik vast nog wel, ergens op zolder liggen...
Goh wat ouderwets en efficient... :)
Oftewel dit toestel faalt op het belangrijkste punt: beeldkwaliteit. Toch wel teleurstellend, had van een fabrikant als LG dat zelf in de panelen productie zit toch wel wat meer verwacht.
Nou het is al jaren zo dat Samsung en Sony, en dan vooral Samsung, zeker op de goedkopere schermen (sub 1500) veel betere kwaliteit weet te leveren dan LG kan. Philips heeft daar ook last van door het gebruik van (low-end) LG panelen. Het is eigenlijk frappant dat LG nog überhaupt verkoopt, want goedkoop zijn ze nou ook weer niet. Daarbij loopt LG (en dus ook philips) jaren achter op de rest met het hele smartTV systeem en is de media/DLNA support om te janken.
Wat is er volgens jou zoveel beter aan de schermen van Sony en Samsung? Ja ze hebben betere zwartwaarden, maar ook mindere kijkhoeken. Qua kleuren zijn LG's meestal even goed. Daarnaast is het SmartTV systeem erg fijn in het gebruik door de Magic Remote.
Heb ik wat gemist of zit er gewoon geen 3d test in?
Ik heb zelf de 42 660s (precies hetzelfde alleen geheel zwart), ik was benieuwd hoe het 3d gedeelte zich kon meten in vergelijking met de 960 (800 vs 400, en aangezien het paneel toch niet hetzelfde is ben ik daar wel benieuwd naar).
Overigens kom ik ook niks tegen over het enorm spiegelende beeld, dit is mijns inziens misschien wel het grootste nadeel namelijk van deze tv.
Ook met testen is misschien het vermelden waard welke firmware er op dat moment gebruikt is.

Overigens is bij alternatieve ook de 660s het vermelden waard, immers op de kleur na hetzelfde, maar wel ruim 100 euro goedkoper te vinden in de pricewatch.

[Reactie gewijzigd door Only op 11 augustus 2012 12:42]

LG is aan een flinke opmars bezig, ikzelf heb nu zo een 3 weken een 50PA6500 plasma voor net geen 600¤ en het beeld is super !
Wil ik hetzelfde beeld hebben op een samsung of pana dan ben ik minimaal 300¤ meer kwijt, dit kan ik afleiden na dit hele topic gelezen te hebben.

De kleurenwizard 2 is anders wel een goede tool voor af te stellen, vorige week mij hier wat mee bezig gehouden, daarna The Hunger Games 1080p op gekeken en het zag er subliem uit.

Dus als je uit bent op een nieuwe tv, geen 3d nodig hebt en liever wel plasma, neem deze zeker in overweging ! :*)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



LG G4 Battlefield Hardline Samsung Galaxy S6 Edge Microsoft Windows 10 Samsung Galaxy S6 HTC One (M9) Grand Theft Auto V Apple iPad Air 2

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True