Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 421, views: 316.886 •

Tot slot

Apple is alweer aan zijn derde iPad toe en het is een behoorlijke upgrade ten opzichte van de iPad 2. De grafische processor is sneller, de camera is beter en vooral aan het scherm is veel gedaan met de hogere resolutie.

De nieuwe iPad voelt slechts deels aan als een nieuwe tablet. De toename in dikte en gewicht zijn zeker merkbaar. Voor de rest is het design ongewijzigd en dat maakt dat het vooral lijkt op een iPad 2 die een stevige upgrade heeft gekregen. Jammer genoeg voelt hij niet sneller aan in gebruik, ondanks dat de gpu van een dualcore naar een quadcore is gegaan.

Het scherm is echter wel een enorme upgrade, dat in dagelijks gebruik een groot verschil zal maken. De pixels zijn niet langer te onderscheiden en dat maakt tekst beter leesbaar en foto's en video's mooier om te zien. In dat opzicht is het een enorme stap voorwaarts ten opzichte van de iPad 2.

Dat is de indruk die achterblijft na drie kwartier gespeeld te hebben met de nieuwe iPad. Het scherpere scherm is de grote upgrade en absoluut de moeite waard. Maar in sommige andere opzichten ga je er ten opzichte van de iPad 2 eigenlijk een beetje op achteruit. En dat is iets dat we niet gewend zijn van Apple, die producten elk jaar op sommige punten gelijk laat en op andere punten verbetert, maar er altijd voor zorgt dat het op geen enkel punt minder goed is dan de voorganger. Dat de nieuwe iPad dikker, zwaarder en wellicht minder vloeiend blijkt te zijn dan de voorganger, zal iets zijn waar veel mensen niet op gerekend zullen hebben.


Door Arnoud Wokke

- Redacteur

Arnoud werkt sinds 2008 bij Tweakers en heeft een voorliefde voor alles wat met smartphones te maken heeft. Niet alleen is hij nieuwsjager en schrijft hij achtergronden voor Tweakers, ook test hij geregeld smartphones in het Testlab of op een beurs.

Volg Arnoud op Twitter

Reacties (421)

Reactiefilter:-14210379+1201+216+30
1 2 3 ... 11
Grootste voordeel van de iPad 3 'de nieuwe iPad' lijkt mij, gezien deze beknopte hands-on, naast de dubbele resolutie dan ook de aankomende prijsdalingen (danwel dumps op ebay) van de iPad 2.

[Reactie gewijzigd door Kamiquasi op 7 maart 2012 23:37]

helemaal mee eens, voor mij een mooie kans om een naar een 2 te gaan kijken, of misschien zelfs wel een 1.
Conclusie van het hele verhaal. iPad 2s. Grootste pluspunt : de prijsverlaging van de iPad 2
dat is de eerste gedachte die ik kreeg, en om heel eerlijk te zijn is de iPad2 een prima apparaat dus met een prijsverlaging zeer interessant. Maar desondanks zal de 2s harder verkocht worden dan gratis trainingsbroeken in de Bijlmer.
Hier de "The Gentlemen's Rant: iPad", vond ik wel zo een grappig alternatief voor het mierzoete Apple filmpje. ^_^
En 120 dollar meer betalen voor een 3G model.

Het 3G onderdeeltje is 10 gram. 120 dollar voor 10 gram elektronica. Dat is duurder dan 10 gram goud. Apple en prijzen... |:(

[Reactie gewijzigd door trix0r op 8 maart 2012 21:02]

De goudprijs is op het moment hoger hoor. Tien gram goud is ¤410 (bron http://www.beurs.nl/koersen/commodities/p1)
Van 10gr goud koop je dus makkelijk een Apple - iPad waar je ook nogeens veel meer mee kunt.
Goud en prijzen... |:(

;)

[Reactie gewijzigd door LessRam op 9 maart 2012 14:03]

Klopt, het instappen is nu een stuk voordeliger (en goedkoper dan menig ander tablet met dezelfde kwaliteiten) geworden. Echter is het voor mij nooit echt een belangrijk punt om over na te denken, puur omdat honderd, of zelfs een paar honderd, Euro niet echt veel uitmaakt op een apparaat wat je een aantal jaar gaat gebruiken (als je dat zoals ik tenminste doet). Ik heb altijd gezegd, vanaf de iPad 1 afkomende, als de resolutie groter wordt dan is dat voor mij reden genoeg om te upgraden, zuiver omdat ik het ding voornamelijk gebruik om te lezen, comics, gewone boeken, etc. Het scherm in combinatie met een goede snelheid (who cares about cores, nauwelijks tot geen software wat er gebruik van maakt) is voor mij perfect.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 8 maart 2012 07:40]

Ik heb hetzelfde gezegd bij m'n iPad 1, ik ben dan ook benieuwd hoe deze nieuwe iPad het doet tegenover hun eerste generatie, aangezien ik de iPad 2 nooit heb gebruikt. Ik ben dan ook benieuwd of die 'vertraging' die Arnoud is opgevallen alleen in vergelijking tot de iPad 2 is of in zijn algemeenheid.
Die is in vergelijking met de 2, zoals ook in het artikel staat. Echter zal dit natuurlijk, als het zo blijft of als het al echt zo is, nog steeds stukken sneller zijn dan de iPad 1 en dus is dat voor mij voldoende. Ik geef veeeel meer om het scherm, als het mij om nog meer snelheid ging had ik de iPad 2 al gekocht.
Voor boeken zou ik een erader kopen. Leest een stuk beter, is een stuk goedkoper en gaat veel langer mee. Gebruik je de oude ipad voor te internetten.
Nope, ik heb e-readers geprobeerd en het leest lekker ja, maar ik ervaar totaal geen probleem met lezen vanaf een LCD, voor mij net zo fijn met alle voordelen die erbij komen kijken (zoals comics, magazines, etc. in volle glorie ervaren). Ik lees vaak "ja, maar je krijgt koppijn van LCD", "je wordt er moe van", etc. Ik ervaar dat simpelweg niet, ik heb vaak het idee dat velen het gewoon denken of het napraten van anderen.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 8 maart 2012 16:48]

Dus je leest nooit in de buiten lucht als de zon schijnt.
Geloof het of niet, er zijn ook een hele hoop mensen die niet buiten in de zon lezen, maar gewoon lekker van de natuur genieten, of van je vrouw/vriendin.

Ik gebruik de iPad nauwelijks buiten om echt te lezen, natuurlijk zoek ik wel eens wat op het internet, of reageer ik op een mailtje. Maar zeker niet 60 minuten straight iets lezen.

Buiten dat, in de zon zitten, zeker lange tijd is ongezond
Grootste voordeel van de iPad 3 'de nieuwe iPad' lijkt mij, gezien deze beknopte hands-on, naast de dubbele resolutie dan ook de aankomende prijsdalingen (danwel dumps op ebay) van de iPad 2.
Aanvulling ook aankomende prijsdaling van andere tablets (Anroid tablets).
En zo te zien zijn de innovaties vanaf nu: snellere cpu, betere camera en scherm.... net als bij de pc dus. PC's worden ten slotte ook continu verkocht en voor de nieuwste office heb je niet eens de nieuwste hardware nodig.
En zo te zien zijn de innovaties vanaf nu: snellere cpu, betere camera en scherm.... net als bij de pc dus.
En net als bij PC's valt dat niet onder innovatief, maar zijn het geewoon doorontwikkelingen van huidige zaken.
http://managementscope.nl...tie-vernieuwing-onderzoek
je moet het hele woord innovatie negeren. Puur een marketing term. Die hele Ipad is net zoveel innovatie als die geur-clip-ons op die wc blokjes hangers
Ik verbaaste me toch even over de nieuwe resolutie, dat is toch echt waanzinnig groot. Het eerste wat ik me dan ook afvroeg; gaat de hardware die resolutie wel leuk vinden? Kennelijk niet dus.
Goed lezen: de a5x processor heeft grafische kracht van een quad core.
Goed lezen: De a5x heeft geen grafische kracht. Daarvoor dient de PowerVR chip.
Zelf goed lezen voordat je anderen de les probeert te lezen: De A5X is een SoC (system-on-a-chip) en omvat dus OOK de GPU.

http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_A5x
Tweakers.net komt hier met negatieve claims over het sterkste punt van de iPad3 die ik op andere sites niet terug zie:

The Verge
Just as when we first saw the iPhone 4 display, the New iPad's 2048 x 1536 screen is stunning to behold. Simply put, there's no other product like it on the market...Performance seemed snappy
Engadget
The A5X adds quad-core graphics power, and while zipping through home panes doesn't feel dramatically faster, the bulk of the added horsepower isn't truly appreciated until you fire up a forthcoming 3D title.
Slashgear
Performance from the A5X dual-core processor – with its quadcore GPU – is swift, with apps loading and multitasking flipping through with zero lag. That’s pretty much what we’re used to from the A5, admittedly; we’ll have to wait and see how the heavy-duty games hold up, though, when more developers begin to test the limits of the iPad’s abilities. From what we’ve seen of iPhoto and iMove, though, multimedia editing is potentially faster on the new iPad than on a regular desktop machine.
Pocket-lint
The make takeaway from all this is that the screen is as "luscious" as they say while the device is noticeably faster again that the iPad 2...So the screen really is crisp, the iPad (3rd generation) fast, and the experience as lovely as always.
cnet
The iPad's new screen is a stunner. That's really all you need to know about the new iPad
...
But what did you expect? You take a product that is 90 percent screen and a company hangs its reputation on making the prettiest products around, and you're bound to arrive at this: the point when Apple ruins other screens for you.

And let's be clear, here. Not only does the new iPad's QXGA screen wreck your expectations for tablet screens, but your laptop or desktop computer screen will also look shabby by comparison. If you think I'm making too much of it, you can see for yourself soon enough. But as you find yourself wandering the Apple Store aisles wringing your hands together, whispering, "My precious," don't say I didn't warn you.

What's missing?
Personally, there's really nothing I can point to and say, "Apple has clearly doomed itself." The company took its already excellent product and updated it with a gorgeous screen.
The actual real-life impact of the improved display is the standout feature of the new iPad; it's crisper, sharper and a genuine and immediate pleasure to use because of this.

Just browsing through photos in the new iPhoto app is enough to leave the most hardened of screen nuts smiling.
Techradar
Another major headline is the arrival of an A5X processor with quad-core GPU, making the iPad a hugely powerful device that is quite capable of dealing with hugely complex computational tasks.

Its predecessor was already perfectly capable of dealing with the vast majority of the everyday needs for a tablet user, but the injection of even more capacity could see a big spike in what applications can offer.

Expect even more from games on the platform, and a noticeable change in the speed with which the device performs its tasks.

We spent a little time with the dreadfully named, but beautifully visual, Sky Gamblers Air Supremacy. You can swoop through the air in stunning visuals and the processor is powerful enough to manage it with not even a hint of stutter.
Laptopmag.com
So, just what else is this display good for? During a demo of the Sky Gamblers sky fighting game, we were blown away by the level of the detail in the planes but also the water effects down below. The new A5X chip, which has quad-core graphics, kept the action running smoothly.
trek zelf je conclusies

[Reactie gewijzigd door Magalaan op 8 maart 2012 12:11]

Misschien is Tweakers wat objectiever dan Engadget.

Ik heb altijd het onbestemde gevoel dat negatieve reviews wat eerlijker zijn dan de gemiddelde blairy-hurray verhalen. Vergelijk dpreview maar eens met anderen.

[Reactie gewijzigd door Grzzl op 8 maart 2012 07:20]

Dat moeten we dan in de praktijk nog afwachten, Tweakers zelf is ook niet heilig natuurlijk en een hands-on is natuurlijk een uiterst snelle indruk.
Tuurlijk, maar als je de resolutie verviervoudigt moet je wel een beest van een GPU inbouwen wil je echt een merkbaar hogere snelheid halen. Er zit ook wel een snelle GPU in, ik wil het zelf wel een heel snelle GPU noemen, maar je moet 3Mpixels aansturen joh :D

Wat Engadget feitelijk zegt is dat ze geen verschil merken, maar dat het in 3D-games verschil _kan_ maken. Tweakers.net vindt hem zelf iets trager, maar dat kan ook komen (subjectief) omdat de verwachtingen met uitlatingen als "4x zo snel als de Tegra 3" erg hoog waren.
Stotterende graphics is verre van "subjectief" hoor.

Ze konden het zelfs repliceren overheen verschillende nieuwe ipads.

Lijkt gewoon dat de ipad moeite heeft de hoge resolutie UI te renderen, zelfs met de 4 core GPU. Ongetwijfeld word dit wel verbeterd in iOS 5.2 maar toch voor een bedrij dat prat gaat op de vloeiende werking van haar UI is dit toch een steek laten vallen.
Ik lees tot nu toe alleen hier wat negatieve informatie t.o.v. van andere websites die een handon hebben gehad. Daarnaast zie ik op alle filmpjes tot nu toe dat de GUI gewoon net zo responsive is als vroeger.

Ik krijg het idee dat de handson van tweakers wat negatief is ingesteld (ook op andere punten).

Zie ook het volgende handson filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=jLnQWgNmYgI
http://www.youtube.com/wa...R=1&feature=endscreen

Ziet er ook gewoon vloeient uit.

[Reactie gewijzigd door ronaldmathies op 8 maart 2012 10:02]

Alles in filmpjes is de waarheid. Kan niets in geknipt en geplakt worden zodat het er allemaal goed uit gaat zien. :) Don't get me wrong, ik ben een apple fan. Maar vind deze upgrade iets aan de matige kant. Persoonlijk maak ik mij een beetje zorgen over de levensduur van de accu, met zo'n scherm.

Ik ga het de 23ste zelf ondervinden :D. We shall see!
Er kan wel in geknipt en geplakt worden. Sterker nog, ik denk dat de helft geknipt en geplakt is.
Ik lees tot nu toe alleen hier wat negatieve informatie t.o.v. van andere websites die een handon hebben gehad. Daarnaast zie ik op alle filmpjes tot nu toe dat de GUI gewoon net zo responsive is als vroeger.

Ik krijg het idee dat de handson van tweakers wat negatief is ingesteld (ook op andere punten).
Ik ben benieuwd heeft tweakers soms een iPad toegestuurd gehad van Apple? Volgens mij hebben ze dat ding ook heel even in handen mogen houden onder ongecontroleerde condities en worden op basis daarvan allerlei conclusies getrokken die niet representatief zijn. In plaats van af te wachten tot het ding op de markt komt en dan aan een uitgebreide test te onderwerpen wordt het direct al afgebrand. Het feit dat geen van de andere sites tot deze conclusies komt, zelfs sites die niet direct als Apple-vriendelijk bekend staan, doet mij twijfels hebben over de kwaliteit van deze review.

Ook op andere punten is tweakers opvallend negatiever. Zo zeggen andere sites dat het verschil in dikte niet waarneembaar is, wel het gewicht een beetje. Hij is overigens nog steeds lichter als de Ipad1 en niet gelijk in gewicht. Ook hier kiest tweakers voor de negatieve benadering. Eindconclusie is dat hij niet vloeiend werkt, wat ik een vernietigend oordeel zou noemen. Geen van de andere sites komt tot die conclusie.

Het is duidelijk dat Apple door het hoge resolutiescherm concessies heeft moeten doen aan gewicht en dikte omdat er een dikkere batterij nodig was. Ik kan niet voorstellen dat Apple ooit concessies zou doen aan de vloeiende, soepele werking die al jaren hun handelsmerk is. Dan zouden ze, lijkt mij de introductie hebben uitgesteld.

[Reactie gewijzigd door Magalaan op 8 maart 2012 12:13]

@Magalaan:
Volgens mij hebben ze dat ding ook heel even in handen mogen houden
Zo'n 45 minuten om precies te zijn. Lang zat dus.
onder ongecontroleerde condities en worden op basis daarvan allerlei conclusies getrokken die niet representatief zijn.
Ongecontroleerd lijkt mij juist heel erg representatief: thuis doe je met het ding ook gewoon wat jij zelf wil.
Hun ervaring is niet representatief.
De nieuwe iPad voelt slechts deels aan als een nieuwe tablet. De toename in dikte en gewicht zijn zeker merkbaar. Voor de rest is het design ongewijzigd en dat maakt dat het vooral lijkt op een iPad 2 die een stevige upgrade heeft gekregen. Jammer genoeg voelt hij niet sneller aan in gebruik en is er zelfs vertraging merkbaar in sommige delen van de interface.
Geen een site trekt dit soort conclusies. Er zit ook geen enkel voorbehoud bij. Het wordt als feit gepresenteerd. Voor mij persoonlijk is dat voor mij een aanwijzing dat tweakers niet objectief oordeelt. Ik kan me nog hun review van de eerste iPad herinneren, dat was ook overwegend negatief.

Ik denk (persoonlijke mening) dat tweakers moeite heeft om met de tijd mee te gaan. Ze kunnen nog wel heel enthousiast worden over old-school software als alle soorten Windows. Maar de innovaties van anderen worden eerder negatief bekeken. Blackberry wordt zo'n beetje dood verklaard. De Android fabrikanten zouden volgens Tweakers willen overstappen op Wp7.

Dat RIM de beste winst uit zijn bestaan realiseert omdanks dat het de overgang maakt naar een nieuw OS wat zo'n beetje het beste is op de markt, en de Android omzetten met 60% zijn gestegen, schijnt niets uit te maken. Dat WP7 zelfs in absolute omzet daalt en Nokia record verliezen draait ook niet. De visie van Tweakers schijnt los gezongen te zijn van deze realiteit. Nu lezen we een negatief gekleurd oordeel over de iPad3. Dat het nieuwe scherm zelfs de PC-schermen achter zich laat en een hele nieuwe generatie van applicaties gaat opleveren zien ze ook niet.

Op Computer World lezen we een andere visie: 'iPad 3' luidt definitief einde pc én iMac in.

[Reactie gewijzigd door Magalaan op 8 maart 2012 13:31]

Je kunt het echt niet laten om telkens weer Windows en WP7 te bashen hé?

Omdat de mening van de redactie niet strookt met de jouwe beschuldig je Tweakers als 'los van de realiteit' ? De beschuldigingen die je aanhaalt slaan echt helemaal nergens op. Ik heb Tweakers nergens overdreven negatief over BlackBerry zien praten, laat staan over Android - tenzij het natuurlijk terecht was. Ik vind juist dat jij licht fanboy gedrag aan het vertonen bent: "...een hele nieuwe generatie van applicaties gaat opleveren zien ze ook niet", terwijl je juist daarvoor Tweakers nog bekritiseerd over het nu al vormen van een mening terwijl het toestel nog niet goed op de markt is.
Jij doet exact hetzelfde als hetgeen waar je anderen van betigt en hebt het toestel heel erg waarschijnlijk nog niet eens in het echt gezien.
Misschien luid de iPad eerder het einde van de iPad in.
- De nieuwe iPad voelt slechts deels aan als een nieuwe tablet;
* kan ik inkomen dat is mogelijk een gevoelsmatige indruk en niet een feit, maar word wel onderbouwd.
- De toename in dikte en gewicht zijn zeker merkbaar.
* dat is een meetbaar gegeven
- Voor de rest is het design ongewijzigd en dat maakt dat het vooral lijkt op een iPad 2 die een stevige upgrade heeft gekregen
* ook dat is te verifieren.
- Jammer genoeg voelt hij niet sneller aan in gebruik en is er zelfs vertraging merkbaar in sommige delen van de interface.
* ook dat is te meten en helemaal niet verbazingwekkend gezien op wat voor resolutie dat bakkie moet presteren.

Vervolgens conludeer je uit die alinea dat Tweakers (voor mij nog altijd bij uitstek de bron voor betrouwbaar en actueel computernieuws op gebied van core, consumer, soft- en server nieuws) NIET met de tijd meegaat. Tweakers ...niet...bij...de tijd...?

Als laatste geef je een link naar een artikelkop dat insinueert dat deze tablet het einde van de PC gaat betekenen. Nee, dat is realistisch (not). Nu ik inmiddels na enkele minuten weer zonder te gieren weer boven tafel kan komen, vermoed ik dat je vanwege je voorliefde voor (overigens uitstekende) producten van dit merk je eenvoudigweg niet wil accepteren dat er mogelijk dingen niet zo goed aan dit product zijn.

Dat is juist weer 1 van de bewonderenswaardige zaken van Apple marketing, ik ken geen ander merk wat consumers zo trouw aan zich weten te binden als Apple, maar het het is toch duidelijk jij die hier gevoelsmatig reageert op een hoofdzakelijk feitelijk artikel.

Verder is het heel normaal dat een HW reviewer naast het feitelijke ook zijn persoonlijke ervaring deelt over het product, dat is het verschil tussen kale specs neerkwakken en een 'hands-on" review.
- De nieuwe iPad voelt slechts deels aan als een nieuwe tablet;
* kan ik inkomen dat is mogelijk een gevoelsmatige indruk en niet een feit, maar word wel onderbouwd.
- De toename in dikte en gewicht zijn zeker merkbaar.
* dat is een meetbaar gegeven
- Voor de rest is het design ongewijzigd en dat maakt dat het vooral lijkt op een iPad 2 die een stevige upgrade heeft gekregen
* ook dat is te verifieren.
- Jammer genoeg voelt hij niet sneller aan in gebruik en is er zelfs vertraging merkbaar in sommige delen van de interface.
* ook dat is te meten en helemaal niet verbazingwekkend gezien op wat voor resolutie dat bakkie moet presteren.
Een wetenschapper beschouwt dingen als "merkbaar", "voelbaar", "aanvoelen" als subjectief. Een oordeel dat overigens flink gekleurd kan worden als je al van tevoren weet dat een tablet zwaarder is dan de ander. Zonder die kennis is het maar de vraag of mensen het verschil opmerken. Want onze handen zijn nou ook geen geweldige weegschalen. En dan moet je ze nog in beide handen nemen, wat geen normale situatie is.

Verder merkt Tweakers dingen op die anderen gewoon niet opmerken. Wel zien we dat Tweakers erg zijn best gedaan heeft om de iPad aan een soort stresstest te onderwerpen. Het lijkt er dus op dat ze geprobeerd hebben om de vertraging op te wekken. Vreemd, dat soort stringente testen lees ik bij hun andere reviews niet. Mij (persoonlijke mening) komt het over dat de tweakers niet even onpartijdig naar alle producten kijkt.

Ik zie (subjectief, persoonlijke waarneming) wel een zeker patroon aftekenen. Producten van bepaalde makers worden naar mijn indruk vergevingsgezinder bekeken en andere kritischer. Dat is menselijk, mensen hebben nu eenmaal voor- en afkeuren, ook al proberen ze dat uit professionele overwegingen te verbergen. Zoals ik al zei, ik denk (persoonlijke mening) dat tweakers een beetje moeite heeft met de ontwikkelingen mee te gaan en skeptische houding aanneemt t.o.v. ten opzichte wat niet van de oude vertrouwde fabrikanten als Nokia en Microsoft komt. Ze zagen de iPad van het begin af aan niet zitten en dat is nog niet helemaal weg. Maar goed dat is een persoonlijke indruk en ik zal hem niet als feit presenteren.
Ik zie (subjecties, persoonlijke waarneming) dat gebruiker "Magalaan" ieder niet MS product de hemel in prijst. Ieder kritisch punt wordt de grond ingeboord met gepraat over "niet objectief zijn".

Echter wanneer er nieuws is over een product van MS, ben jij de eerste die alles de grond in boort =).

Mijn conclusie is dan ook jij hier degene bent die met een persoonlijke mening komt.
Een wetenschapper beschouwt dingen als "merkbaar", "voelbaar", "aanvoelen" als subjectief. Een oordeel dat overigens flink gekleurd kan worden als je al van tevoren weet dat een tablet zwaarder is dan de ander. Zonder die kennis is het maar de vraag of mensen het verschil opmerken. Want onze handen zijn nou ook geen geweldige weegschalen. En dan moet je ze nog in beide handen nemen, wat geen normale situatie is.
En dus is de uitspraak van de reviewer automatisch incorrect?
Feit 1: de iPad 3 is dikker
Feit 2: de iPad 3 is zwaarder
Feit 3: jij hebt de iPad 3 nog niet in je handen gehad en kan dit dus niet beoordelen.
Maar wanneer de reviewer dit benoemt en zegt dat het merkbaar is bestempel jij dit als onwaar.
Verder merkt Tweakers dingen op die anderen gewoon niet opmerken.
Je zou misschien kunnen stellen dat Tweakers een meer nauwkeurige/uitvoerige test heeft gedaan, waardoor zij inderdaad de genoemde 'lag' hebben ondervonden. En dat geef je ook zelf aan in je volgende zin:
Wel zien we dat Tweakers erg zijn best gedaan heeft om de iPad aan een soort stresstest te onderwerpen. Het lijkt er dus op dat ze geprobeerd hebben om de vertraging op te wekken. Vreemd, dat soort stringente testen lees ik bij hun andere reviews niet.
Het lijkt me niet meer dan logisch dat er een soort stressttest bij een dergelijk device uitgevoerd wordt.
En beweer je nu in je laatste zin dat Tweakers verder nooit aan benchmarks doet?
Is dit je eerste keer hier?
Zoals ik al zei, ik denk (persoonlijke mening) dat tweakers een beetje moeite heeft met de ontwikkelingen mee te gaan en skeptische houding aanneemt t.o.v. ten opzichte wat niet van de oude vertrouwde fabrikanten als Nokia en Microsoft komt.
Apple hoort toch ook zeker in dat rijtje van oude vertrouwde fabrikanten thuis?

[Reactie gewijzigd door Vexxon op 8 maart 2012 15:00]

Kijk maar uit. Straks krijg je een meute Applegelovigen achter je aan met iPek en -Veren. :+ http://www.ad.nl/ad/nl/56...gieus-gebied-actief.dhtml
En jij hebt duidelijk nog niet op andere plaatsen op het internet gelezen over het apparaat dus? Zet je oogkappen eens af, wat magalaan probeert te zeggen over de dingen die tweakers hier negatief aankaart, is dat ze de enige zijn. "de reviewer" die jij benoemt is echt niet koning hoor. Ik heb het allang opgegeven om reviews van tweakers nog serieus te nemen.

Wat magelaan probeert aan te geven over die stresstest, heeft er meer mee te maken met het feit dat ze deze stresstests bij andere hands-ons zelden doen, bij een diepte review wel, maar ga jij mij nu vertellen dat het in dit geval daarom gaat? Nee, ze hebben 45 minuten met het apparaat mogen spelen, en duidelijk dus hun best gedaan om hem traag te laten lopen. Chapeau tweakers!

En dat tweakers een meer nauwkeurige test heeft gedaan? Tuurlijk, tweakers doet alles nauwkeuriger dan de rest van de wereld, en al helemaal nauwkeuriger dan websites zoals engadget (die ik nog altijd veel uitgebreider en bovenal betrouwbaarder acht dan tweakers), want ja, tweakers is ten slotte internationaal enorm bekend en gerenomeerd *kuch*

p.s. ik beschouw apple niet in het rijtje van oude vertrouwde fabrikanten, want in de tijd dat microsoft en nokia inderdaad "groots" waren, was Apple nog niet zo groot als het nu was en dus ook niet zo vertrouwd. In die tijd waren er in ieder geval nog niet zoveel mensen die het merk uberhaubt kenden.

[Reactie gewijzigd door KiDoNL op 9 maart 2012 21:14]

Tweakers draait altijd benchmarks en test de performance. Dat je niet leest dat het lagt is misschien omdat die andere producten geen lag vertoonden? Nu viel het op en wordt het vermeld, en dan opeens is het een slechte zaak dat ze het vermelden omdat ze het bij anderen niet vermelden? Herp derp.
Hoewel je door andere een beetje de grond ingemod wordt denk ik dat je hier zeker een punt hebt. Zie het als een sportsjournalist, waarschijnlijk heeft hij ook een favoriete club en moet om objectief te blijven deze negeren. Maar dat kan heel moeilijk zijn en dan kan zonder dat hij of zij dit zelf door heeft er partijdigheid of liever subjectiveit in komen.

Ik weet niet of tweakers "uit de tijd is" maar zij hebben een merkbaar negatievere toon dan alle anderen. Iets negatiefs zeggen is niet slecht, dat is zelfs goed, maar als alle anderen zeggen "nauwlijks merkbaar" en tweakers zegt "merkbaar" dan twijfel.
Waarom lees je überhaupt nieuwtjes over Apple dat niet apple.com staat?
Stel je voor dat je een afwijkende mening of een kanttekening tegen komt.
Wat een bullshit van Computer World. Een tablet is geen desktopvervanger, daarvoor is een muis en toetsenbord veel te krachtig in gebruik.

En waarom zou Tweakers iets moeten publiceren als "onder voorbehoud" als ze het zelf ervaren hebben? Of heb je liever dat elke tech site hetzelfde publiceert?
Dus als je eens een keer niet lyrisch enthousiast bent over een
apple-product en geen stijfje hebt terwijl je met het apparaat speelt ben je negatief en niet objectief? Vreemde kijk op de wereld heb je hoor.

Ook Apple is het woord 'uitmelken' niet vreemd. Ik snap het bedrijf ook heel goed: ook al brengen ze een zilveren bakje met kots uit, iedereen en z'n moeder koopt het toch wel. Apple hoeft helemaal niet te innoveren (niet dat ze dat niet doen, maar ik begrijp best waarom ze even wat minder moeite doen dan andere fabrikanten).

En wat betreft je laatste alinea: volgens mij ben jij je realiteitszin kwijt met je Apple-lofzang altijd. Als je niet door Apple betaald wordt, snap ik niet waarom je in godsnaam zoveel gratis reclame maakt voor een bedrijf dat geen ene moer om jou geeft en alleen maar jouw geld wil.
@marhalm

Je kan Apple van alles vinden, je kan ze de grond in boren maar 1 ding wat je ze niet kan noemen is dat ze uitmelken.

1 product per jaar brengen ze uit en soms zelfs nog minder, dan kan je ze echt geen uitmelkers noemen alsjeblieft zeg.
Dat ze iphone en ipad nummers achter zetten kan je heel erg uitmelken noemen in plaats van andere fabrikanten die vaak gewoon zeggen betere processor is het bij apple meteen heel groots terwijl het gewoon een update is.
Het is maar wat je groots noemt.

Ze hebben een event ervoor opgezet omdat ze eens in het jaar een update uitbrengen voor een product wat populair is?

Andere fabrikanten brengen 5 updates per jaar uit en hebben geen event...

Als ik zo naar de verkoop aantallen van Apple kijk, doen deze 'events' toch iets goeds, niets mis me toch?

Groot wil ik ze zeker niet noemen, mooie aankondiging, dat zeker! Maar Apple is daar nu eenmaal erg goed in.
@madcow22

Ben je nou echt serieus, Apple heeft als enige fabrikant de ballen om maar 1 product per jaar uit te brengen en dus niet uit te melken en jij begint dan over productnummers?

Man waar heb je het over?

Neem je jezelf nog wel serieus?

De uitmelkers zijn Samsung, HTC, Nokia, Sony enz.

Apple hoort niet in dat rijtje, punt.
Maar het blijft typisch dat niemand anders dit punt van "lag" aangeeft. Ik vermoed dan ook dat ze het bij heeele specifieke zaken zien (en dat zou nog steeds jammer zijn natuurlijk). Ik heb er mijn twijfels over, wellicht is het iets van iOS 5.1 wat verholpen kan worden, want met zoveel extra gfx power kan ik mij niet voorstellen dat juist een foto-app er last van heeft. Tot nu toe heb ik bij veel Apple producten de laatste paar jaar nog nooit zoiets gezien, dat de ervaring juist minder is. Vaak gaven sommige sites dat aan, nooit gezeik als ik het zelf probeerde, dus ik vermoed dat dit nu ook zo is.

Wel ga ik het geval eerst even uitproberen. Ik kom van de 1 af, dus ik ben waarschijnlijk zowiezo blij verrast qua snelheid. :)
iPhoto op OSX is toch ook niet vooruit te branden?
Er zijn gelukkig alternatieven.
Misschien zegt het woord hands-on iets over de bevindingen van alle andere partijen.
Tweakers zal net zo betrouwbaar zijn als die andere.

Hier kan natuurlijk naast de "objectieve" feiten ook een benadering aan gekoppeld worden. Toevallig iets minder lyrisch dan de andere partijen

Geen reden om hier zo over te mierenneuken
Het is dan ook geen REVIEW
Ik kan niet voorstellen dat Apple ooit concessies zou doen aan de vloeiende, soepele werking die al jaren hun handelsmerk is. Dan zouden ze, lijkt mij de introductie hebben uitgesteld.
Zegt dat ook niet genoeg hoe jij naar de iets negatievere reviews kijkt?
Zie reactie van redacteur:
arnoudwokke in 'reviews: Hands-on: Apples nieuwste iPad'

En deze reactie van wph:
wph in 'reviews: Hands-on: Apples nieuwste iPad'

Het is helemaal geen bevooroordeeldheid zoals jij beweert, het is gewoon heel goed mogelijk dat de hardware de resolutie niet helemaal aankan.
Dit kun je dus niet zomaar als onzin bestempelen.

[Reactie gewijzigd door redstorm op 8 maart 2012 16:31]

Nou ik zie hem anders al haperen met het swipen van photo's in dat opzicht heeft T.net dus wel gelijk een slordige fout van Apple waar experience alles is.
Wat ik meer verbazend vind is dat ze niet de camera mochten uitproberen,
mijn ervaring van vorige maand met een ipad2 is dat deze ronduit slecht
was en je er niet echt foto's mee wil maken.
Waarom laat je het niet testen als je het een upgrade gegeven hebt,
of zijn ze bang voor slechte reviews hierover?

voor iedereen die het over de andere reviews heeft, we weten niet of ze exact de zelfde
testen gedaan hebben waarbij tweakers vond dat hij trager is, je kan er dan ook niet van uitgaan dat zij gelijk hebben.
Ik kan me wel voorstellen dat als je de scherm resolutie ver viervoudigd
en de processor 2x zo snel maakt dat er misschien wat vertragingen in ontstaan.

[Reactie gewijzigd door bamboe op 11 maart 2012 13:24]

Tweakers zit dingen te vergelijken die niet te vergelijken valt of welke je in de praktijk nooit zal doen.
[message=37815576,noline]arnoudwokke schreef op donderdag 08 maart 2012 @ 01:39[/message]:
Ik heb een paar dingen gedaan om te kijken of de nieuwe iPad snel bleef. Vervolgens heb ik die handelingen, waar mogelijk, herhaald op een iPad 2. Dit zijn ongeveer:
- Snel scrollen door veel foto's, onder meer in iPhoto <- de nieuwe iPad kon dit gewoon niet bijbenen. Thumbnails verschenen pas seconden later op het scherm en het scrollen ging schokkerig. Ik heb dit op drie iPads gereproduceerd. Een Apple-medewerker die ik het heb verteld, bevestigde het. 'It cannot catch up when you do that'

- Een grafische zware game starten en vervolgens op de Home-knop rammen <- na het drukken op de Home-knop sloot hij in ongeveer de helft van de gevallen niet direct af. Ook stotterde afsluitanimatie (je weet wel, dat het venster naar het midden van het homescreen toe verdwijnt. Ik heb heel wat afgespeeld op de iPad 2, maar dat had ik nog nooit gezien.

- Snel op een foto inzoomen en uitzoomen, vervolgens volgende foto oproepen <- ook hierbij ging het niet altijd feilloos. Omdat het hierbij ging om fullsize-foto's, vond ik dat enigszins logisch.

- Snel apps opstarten en afsluiten <- geen lag, bleef vlekkeloos gaan

- Snel scrollen in de browser <- geen lag, bleef vlekkeloos gaan

In alle tijd dat ik een iPad 2 in gebruik heb gehad, heb ik nooit lag gezien. Daar komt bij dat Apple veelal een functie of feature pas toepast als het vlekkeloos werkt. Dit heb ik dus nog nooit gezien op een Apple-product bij de aankondiging (wel bij veel andere producten trouwens - bijna geeneen werkt bij de aankondiging zonder vertragingen). Omdat het een Apple-product is en de release snel is, vind ik dat ik de lat hoger mag leggen.

We mochten onze cameraman niet meenemen, anders hadden we hier een schitterende video gemaakt. Geen enkel Nederlands medium mocht dat trouwens. Mijn cameraskills behoren tot de beroerdste op de redactie. Mijn foto's zijn veelal al nauwelijks acceptabel, ik waag me daarom niet aan video :)
Dat is net zoiets als "de nieuwste Intel CPU is traag" (want hij kon niet 30 conversiejobs tegelijkertijd draaien)
Nou nee, aangezien dezelfde acties op de Ipad2 dit euvel niet laat zien.

De resolutie is te hoog t.o.v. de GPU en daarmee is het apparaat eigenlijk niet goed getuned. Niet iets voor Apple zou je zeggen maar volgens mij is er teveel focus gelegd op het scherm en/of hadden ze gehoopt op een betere GPU die dus niet gekomen is.

All in all moet ik zeggen dat dit niks voor Apple is die normaal gesproken hardware en software naadloos in elkaar kunnen verweven. Ik vraag me af of we hier de hand van Steve J. missen, die zou dat zo volgens mij niet accepteren.
Zoals ze zelf aangeven is de GPU maar 2x zo krachtig als de normale A5. Weliswaar 4x zo krachtig als de Tegra3 volgens hun maar de Ipad twee had al een GPU die 2x zo krachtig was als de Tegra3. Echter de hoeveelheid data die moet worden weergegeven is 4x zoveel! Dan kan je in het theoretisch beste geval gewoon al niet meer de zelfde vloeiende prestaties neerzetten als de ipad2. Ook komt er veel meer bij kijken dan alleen de GPU bij het genereren van deze HD beelden. Denk alleen simpelweg maar aan het inladen van de graphics in het werkgeheugen of zelfs genereren naar het werkgeheugen. Als de bandbreedte van het DDR ram niet omhoog is gegaan heb je daar ook een nieuwe bottleneck gemaakt. En dan heb ik het nog niet eens over de CPU die ook echt wel van belang is voor het verwerken van deze enorme hoeveelheid graphics en data. Niet alles gebeurt nou eenmaal aleen maar op de GPU. Het zomaar even verviervoudigen van je resoultie heeft nogal een enorme impact op je systeem. Ik denk dat je relistisch gezien heel blij mag zijn als je ongeveer de Ipad 1 performance kan evenaren op een 4x zo hoge resolutie. Dat blijft nog altijd een knap staaltje werk technisch gezien. Ik denk dat de komende android tablets met zulke hoge resoluties nog altijd moeite zullen hebben om de snelheid van deze Ipad te kunnen evenaren.
De iPad1 performance evenaren is al iets wat niet van toepassing is op deze iPad '3'. Tweakers zelf geeft aan dat het net zo snel en in hele bepaalde gevallen wellicht een tikkeltje trager is dan de 2. Welke nog steeds veel sneller is dan de 1, dus dat zit voor mij bijv. wel goed. Wel grappig dat over dit soort details, als ze al kloppen, zo wordt geschreven, aangezien Android bijv. al helemaal 1 stotter-feest is, maar dat komt nooit naar voren als belangrijk punt.
Wel grappig dat over dit soort details, als ze al kloppen, zo wordt geschreven, aangezien Android bijv. al helemaal 1 stotter-feest is, maar dat komt nooit naar voren als belangrijk punt.
Hmmm ik zag vanmiddag iemand met een Galaxy Note en dat ging toch allemaal supervloeiend. Als iemand zegt dat de iPad traag is lult ie uit z'n nek, maar als jij zegt dat Android tabs stotteren is het ineens een vaststaand feit?

Ik heb niet de indruk dat jij nogal object bent en dat is waarschijnlijk het understatement van het jaar.

Wel heerlijk om te lezen dit trouwens, sorry hoor, 300+ reacties waar alle Apple fanaten overhoop liggen over het feit dat Tweakers de iPad 'op sommige momenten 'ietsjes minder vloeiend' vind gaan.

Wat een ophef allemaal om niets zeg, tjonge jonge.
Als die 'new iPad' net zo snel is als de eerste iPad dan koopt niemand die nieuwe. Mijn iPad is zo ongeloofelijk traag geworden dat het niet leuk meer is. Ik durf hem ook niet met goed fatsoen te verkopen. Als je een app opstart en dan meteen de home knop indrukt kan het goed 5 sec duren voordat de app afgesloten is. Pijnlijk traag dus.
Dat heb ik dan weer totaal niet, het is alleen gewoon duidelijk trager dan een iPad 2, maar zeker niet dusdanig.
Nou, mijn iPad 1 is dus ook zo traag als stront geworden.

Terwijl er niet echt zichtbaar wat is veranderd.

Dit is trouwens ook in het nieuws geweest de laatste dagen dus ik weet dat ik niet de enige ben.
Dat is net zoiets als "de nieuwste Intel CPU is traag" (want hij kon niet 30 conversiejobs tegelijkertijd draaien)
Sorry, maar je vergelijking slaat kant noch wal.

De voorganger(s) hadden hier namelijk geen moeite mee, waar de nieuwe dit wel heeft. Nu kan je wel zeggen dat dit handelingen zijn die in de praktijk nauwelijks voorkomen, maar door een grote collectie van foto's bladeren lijkt me juist dagelijkse koek voor een gemiddelde fotograaf die de iPad als hulpmiddel gebruikt om bijv. een portfolio demonstratie te geven.

Ik ben blij dat T.net niet mee gaat in de Apple religie en ook kritiek weet te geven op een product met dergelijke belangstelling.

Kom maar op met die min score!
Dus?

Apple verkoopt het ding met een high res scherm. Dan moeten ze ook zorgen dat ze de hardware hebben om dat scherm aan te sturen. Zoals hierboven al gezegd: Eerst was Apple over het kleinste beetje al aant mekkeren omdat ze zo perfectionistisch waren.

Blijkbaar hebben ze dat perfectionisme nu een beetje losgelaten om weer op specs te gaan concurreren.
Dat zijn eigenlijk maar 2 voordelen voor de Samsung: 2 apps naast elkaar kunnen weergeven en een pressure sensitive stylus. Grote voordelen, daar niet van, maar ze hebben dat hier uitgerekt in allerlei specifieke voordeeltje. Ik ben absoluut geen Apple-fan, maar hier moet ik toch ff tegengas geven :)
Misschien is Tweakers wat objectiever dan Engadget.
Misschien is tweakers minder objectief dan al die sites die Magalaan :/

Ik heb gisteren ook een stuk of 6 hands-on reviews van verschillende sites gelezen, en geen enkele had het over lag, vertraging, stotterende animaties, of dat het extra gewicht en de dikte 'duidelijk merkbaar' waren. Stuk voor stuk concludeerden ze dat de extra dikte en het gewicht vrijwel niet waar te nemen is (iets wat de tweakers hands-on nota bene zelf ook concludeert maar vervolgens in de conclusie tegenspreekt), en dat het apparaat even snel en soepel werkte als de iPad 2 (wat dus prima is, omdat er wat UI performance eigenlijk zo goed als niks te verbeteren valt). Ook over bijvoorbeeld iPhoto lees ik nergens anders dan hier terug dat de nieuwe iPad daar problemen mee heeft wat prestaties betreft.

Ik zal de echte reviews eerst eens afwachten en kijken wat die concluderen, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat net als bij de iPad 1 en de iPad 2, Tweakers.net weer heel erg veel moeite heeft gedaan om een vooral niet al te positieve hands-on/review te plaatsen, want wederom zijn ze de enige die met minpunten aankomen waar je verder geen enkele site over hoort.
Ik vermoed dat ook, er heerst gewoon heel sterk de indruk dat je niet te positief mag schrijven over een Apple product, want dat wordt je snel neergezet als "Apple-fan-site". Als dit gestotter echt nergens anders opvalt en bij mij straks ook niet, dan denk ik dat Tweakers toch echt eens bij zichzelf te rade moet gaan, want inderdaad kijk ik sinds de iPad 1 en 2 reviews al iets minder serieus naar de reviews. Kijk als ze een punt hebben dan geef ik ze groot gelijk en dan zijn ze inderdaad kritischer dan andere reviews, wat ik alleen maar goed vindt. Maar juist op deze reviews heb ik nooit ervaren wat ze aangeven als tegenvallers.
eigenlijk zeg je hiermee dat je een review niet serieus neemt als deze niet lyrisch is over een Apple-product.

Er zijn hier een paar namen op Tweakers.net die nooit, maar dan ook nooit een negatief woord over Apple kunnen lezen. Zelf praten ze alles goed wat het bedrijf doet: van 43% winstmarges op een iPhone tot achterhalen van gegevens, het bieden van ondermaatse garantie, assemblageproblemen met Macs, scheurende achterkanten van iPhones et cetera.. Werkelijk alles is goed te praten. Van dergelijke personen kun je ook niet verwachten op een objectieve manier naar een hands-on te kijken.

Ik ben zelf een Android-gebruiker, maar heb mijzelf meer dan vaak genoeg kritisch uitgelaten over Google, maar goed hetzelfde hoef je niet te verwachten van de rasechte fanboys die Apple ademen, eten en leven.
Dat is niet wat hij zegt. Hij doet wat elke normale consument zou moeten doen; hij leest niet 1 website/review maar meerdere, en komt daarbij dus tot de conclusie dat van de 10 reviews/hand-ons die hij (en ik ook) gelezen heeft, tweakers de enige is die dit soort punten aankaart.

En een review hoeft ook heus niet lyrisch te zijn over een product, maar het zou wel fijn zijn als de auteur van het artikel niet al bevooroordeeld is en in ieder geval objectief zou schrijven, zodat de lezer ook iets heeft aan de informatie die hij/zij verstrekt.

Oh en 43% winstmarges op een iPhone(of welk ander product dan ook)... Leg mij eens uit waarom dit slecht is? Ga eens een eigen onderneming starten, dan zal je er ineens heel anders tegenaan kijken ;)

[Reactie gewijzigd door KiDoNL op 9 maart 2012 21:22]

je kan nooit zeggen dat er aan de UI performance niks te verbeteren valt omdat je daar pas achter komt als het wel verbeterd is....je weet alleen nu nog niet hoeveel het misschien wel beter kan!
Verder zal het mij eigenlijk allemaal wat, de ene vindt dat het een negatief stukje is, de ander dat het objectief is. Uiteindelijk telt toch gewoon hoe jij het ervaart!
Ze zeggen in feite het zelfde als Tweakers, alleen dan juist positief geschreven. "We merken nergens dat hij, ondanks de snellere processor, sneller is, maar mogelijk is hij in nog niet bestaande apps veel sneller".

Ik zou zeggen lees de (alle) reviews en trek je eigen conclusie uit de genoemde feiten en probeer daarbij door het positieve/negatieve heen te kijken.
@Magalaan:
Je mist het punt volledig. Nergens in al je quotes staat namelijk dat het sneller is dan de iPad2. Alleen dat het snel is, wat Tweakers ook zegt.
Maar in SOMMIGE gevallen minder snel dan de iPad2. Dus wat je nou probeert te bereiken met je mass quote ontgaat mij een beetje.

Dingen als "is snappy" en "feels swift" zijn alleen te relateren aan dit product en geven op geen enkele manier aan wat de vergelijking is tussen de iPad2 en de nieuwe iPad. iPad2s zeg maar.

[Reactie gewijzigd door Dr.Daggla op 8 maart 2012 12:51]

Verschillende site concluderen wel dat hij sneller is
the screen is as "luscious" as they say while the device is noticeably faster again that the iPad 2.
doesn't feel dramatically faster, the bulk of the added horsepower isn't truly appreciated until you fire up a forthcoming 3D title.
Geen een dat hij stottert. ze spreken juist over de vloeiende werking.
Dan moet je toch beter lezen, want die 2e quote van je zegt dat hij niet veel sneller aanvoelt, maar dat de toegevoegde rekenkracht alleen tot z'n recht komt in nog te lanceren 3D-spellen.
Endgadget zit daar dus echt mis.

Als de A5X inderdaad een SGX543MP4 bevat, dan is deze qua een aantal aspecten 2x sneller als de GPU in de iPad 2. Echter moeten er wel 4x zo veel pixels bewerkt worden. Ook schalen niet alle prestaties evenredig mee met het aantal cores van de SGX5xxMP lijn.

Volgens mij (kan de bron niet zo snel vinden) voegen de extra cores voornamelijk fillrate en texture rate toe, maar blijft de shader performance min of meer gelijk ongeacht het aantal cores.


Tweakers zegt ook nergens dat de iPad 3 langzaam is, maar dat er geen vooruitgang is in performance. Ook in al jou aangehaalde citaten wordt er nergens gesproken over een verbetering in performance (alleen engadget verwacht het, maar die hebben het wel vaker mis), ze zeggen allemaal dat de tablet goed aanvoelt qua snelheid, maar dat was de iPad 2 ook al.

Dat kleine beetje extra performance wat er dus is in de iPad3, gaat volledig op aan de extra pixels. Netto voelt het voor de gebruiker dus niet aan als een sneller apparaat.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 8 maart 2012 23:15]

Ik verbaaste me toch even over de nieuwe resolutie, dat is toch echt waanzinnig groot. Het eerste wat ik me dan ook afvroeg; gaat de hardware die resolutie wel leuk vinden? Kennelijk niet dus.
Niet als je dezelfde oude hardware gebruikt nee...da's imho wel een gemiste kans anderzijds denk ik dat een snellere proc zou conflicteren met de wens voor een langere batterij duur :X
Wauw, dat vind ik een tegenvaller dat ie langzamer aanvoelt, inderdaad niet gewend van apple. Ik hoop dat met een upgrade van de software dit zal veranderen...
Een behoorlijke tegenvaller bleek dat iOS geen spat sneller draait dan op de iPad 2. De opgepoetste gpu moet kennelijk hard zijn best doen om alle pixels aan te sturen, want er is geen snelheidswinst geboekt.

Sterker nog, op sommige onderdelen is de nieuwe iPad ronduit langzamer
waar slaat dit nou weer op, waarom is dit een tegenvaller? je hebt 4(!) keer zo veel pixels het is toch juist een topprestatie dat hij nog steeds dezelfde batterij heeft en dat ios net zo snel draait?
Hij zegt toch ook niet dat hij dáár niet tevreden mee is? Ik vind het inderdaad ook een tegenvaller als er na een jaar een nieuwe versie op de markt komt en hij blijkt in sommige opzichten slomer te werken dan zijn voorganger. Een beetje Windows Vista eigenlijk. Had ook wel nieuwe leuke extratjes maar de snelheid viel weer tegen. Laten we hopen dat de iPad 4 meer a la Windows 7 zal worden dan. :)
Je hebt blijkbaar gemist dat de nieuwe iPad een flink grotere batterij heeft en daardoor weer een stuk groter is geworden?

En ja, het zou best knap zijn als iOS met meer pixels nog net zo snel zou draaien maar dat doet die dus (volgens deze hands-on en de bovenstaande quote) niet.

Dat neemt niet weg dat het een mooi stuk hardware is.
Werd dit argument dan ook bij andere tablets aangehaald toen die mindere accuduur hadden maar hogere resolutie/helderheid/geheugen/groter scherm/...

Eens gecontroleerd, nee hoor dan geld het ook niet voor apple .
Zo, dit zijn nog eens conclusies van de bovenste plank :). Wat is er tegenwoordig mis met wat kritiek?
Andere sites hebben het weer over zelfde snelheid en dat hij ook zo aanvoelt, maar dat de extra power bij spellen echt naar boven komt. Even afwachten dus tot goede reviews.

Mooie tablet maar 1 ding vindt ik jammer en dat is dat de front camera geen date heet gehad. Ik gebruik hem vaak met FaceTime en heb toch wel het idee dat de kwaliteit op een je verbinding wel wat omhoog kan.
De iPhone 4 was in sommige benchmarks ook trager dan de 3GS, omdat GPU niet verandert was maar de resolutie wel....... Ben benieuwd of Ipad1 gebruikers massaal overstappen naar de nieuwe Ipad...
Heb zelf ook een iPad 1 en ik ben jarig rond de release!! lastig!
ben ook benieuwd of je de 1080p full-HD content icm die nieuwe Apple TV via airplay kunt afspelen op je flatscreen....
Daar ga ik wel vanuit. Zeker als je gewoon 1080p films uit de App Store haalt.
AirPlay werkt wel op 1080p op de nieuwe Apple TV, max 720p bij de vorige Apple TV2. Voor AirPlay Mirroring is de resolutie beperkt tot 720p voor zowel de nieuwe ATV als de vorige.
AirPlay Mirroring to Apple TV (2nd and 3rd generation) at 720p
AirPlay video streaming to Apple TV (3rd generation) at up to 1080p and Apple TV (2nd generation) at up to 720p
http://www.apple.com/ipad/specs/

[Reactie gewijzigd door me_mrtn op 8 maart 2012 05:42]

Mooi om toch te zien dat Apple sneller iets uitbrengt dan dat de tegenstanders kunnen terugslaan

OT: De camera is een hele verbetering ten opzichte van het scherm. Op de iPad 2 is de camera van slechte kwaliteit.
Ook vind ik het mooi dat we nu meer als Full-HD hebben dat had de iPad 2 niet (1280x720)
Sneller dan de tegenstanders kunnen terugslaan?:

Asus Transformer 700 was al aangekondigd:
nieuws: Asus introduceert Transformer 700-tablet met 1920x1200 resolutie

En als de geruchten kloppen heeft Samsung een tablet in voorbereiding met een nog hogere resolutie.

Of ze beter of slechter zijn dan de Ipad 3 dat is natuurlijk nog onduidelijk, maar om nu te doen alsof Apple nog mijlen voorop loopt qua hardware lijkt me voorbarig.

(Ipad 2 heeft trouwens een 1024 X 768 resolutie waar de gemiddelde android tablet 1280x 800 heeft)
En hoeveel gaan die dingen kosten? Je hoort altijd zeggen dat Apple duur is maar ik denk dat de concurrentie nog een grote kluif gaat hebben aan de iPad2. Ik zie de concurrentie niet zo snel een tablet maken voor 399 die hetzelfde presteert of beter dan de iPad 2
Op dit moment is de Transformer (pricewatch: Asus Eee Pad Transformer 32GB Zwart) anders even goedkoop/duur als de Wifi only 16GB iPad 2. Krijg je wel 32 GB voor terug, met uitbreidbaar geheugen. Een hogere resolutie scherm en een Tegra 2 die iets minder snel zal zijn. Dat is de hardware dan, vooral dat uitbreidbaar geheugen zorgt ervoor dat het een betere koop is imo. Concurrentie heeft er al wat tegen dus.
Die is niet meer leverbaar, al een aantal maanden end-of-life.
De content zal alleen wel minder zijn op Android. Zeker voor tablet apps.
Al eens een Android tablet uitgeprobeerd? Ik ging er eentje halen en ben thuis gekomen met een Ipad. Achteraf een goede keus want met dank aan mijn smartphone kan ik Android inmiddels wel schieten.
Tja, dat is jouw ervaring.

Ikzelf vind Android een verademing itt iOS. Widgets op je homescreens of vierkantje icons? Flash or no Flash. Makkelijk muziek slepen en droppen ipv iTunes geneuzel.

Het is maar wat je prettig vind.
Alleen deze concurrenten komen pas in de zomer uit.
En de instapprijs van 499 euro is wel een pluspunt want de andere 2 zullen hoogstwaarschijnlijk duurder worden.
Zij moeten meer connectoren testen :o)
Je bedoelt een (micro)sd slot waardoor ik voor een kleine 30 euro het interne geheugen met 32GB kan uitbreiden, in plaats van daarvoor 100 euro richting apple te moeten overmaken?
Of de USB poort waar ik out of the box een camera o.i.d. kan aansluiten zonder een extra toevoeging van Apple te moeten kopen? Of de HDMI poort gebruiken bij TV's waarop ik niet draadloos kan streamen zonder wederom een connector te moeten kopen?

Zo wordt je ipad toch best wat duurder, en ja, ik gebruik ze beiden. Extra poorten besparen een boel geld en moeite (voor mij).
Vergeet niet dat die SD-kaartjes door Android niet volledig benut kunnen worden zonder tweaking en dan is het nog beperkt wat je ermee kan doen.

USB-poorten (host) hebben de meeste A-merken niet meer en dat is ook niet zo evident, het komt er alweer op neer dat je moet gaan tweaken.

Een aantal tablets hebben micro-HDMI, die kabel zit er niet bij dus ook een verplicht te kopen accessoire.

De enige tablets die draadloos kunnen streamen naar een TV-toestel zijn de Samsung Galaxy Tab-toestellen met AllShare icm. een Samsung SmartTV en de Apple iPad 2 of "nieuwe iPad" met een AppleTV aan elke moderne TV. Oftewel via een DLNA server en een TV met diezelfde mogelijkheid maar dat is niet iets simpels en/of niet platformafhankelijk.
Heb jij een android tablet met die poorten? Denk het niet, aangezien ik zojuist nog zowel weggeschreven als gelezen als deleted heb op zowel de micro- als fullsized se kaart in mijn prime. Ook de USB poort werkt prima, de USB stick kan dezelfde operaties doen. Ben niet rooted, heb niets veranderd dan wel getweaked.

Wat koop je liever, 1 kabel of 1 kabel en nog een extra om zetter?

Als laatste kan de prime ook over DNLA streamen, gaat prima.

Weet absoluut niet waar je het over hebt, ik gebruik de poorten zonder enig probleem, alsof het een volwaardige pc betreft.
Vergeet niet dat die SD-kaartjes door Android niet volledig benut kunnen worden zonder tweaking en dan is het nog beperkt wat je ermee kan doen.
Dat is bij die tablet zo, maar genoeg andere tablets die geen tweaks nodig hebbe -.-
Waarom zou een Samsung tablet alleen naar een Samsung TV kunnen streamen, DLNA wordt breed ondersteund en is merkonafhankelijk, mijn Samsung telefoon stream met gemak naar een LG TV (bij mijn ouders), of Sony TV (bij me zus) of Phillips (bij vrienden)...

Trouwens Asus heeft ook DLNA app op de Transformer-reeks en voor alle andere (LG heeft het geloof ik ook net als op hun telefoons trouwens), zijn er gewoon apps uit de market die het kunnen!

Dat is nou het grote voordeel van DNLA, heeft niks met het merk te maken, en elk Android apparaat met Google Play (aka Android Market) kan een app downloaden die het mogelijk maakt als het er nog niet op staat!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 8 maart 2012 17:09]

Aangekondigd ja. Die Asus komt waarschijnlijk 'ergens in het 2e kwartaal' uit, en behalve dat is er nog helemaal niets bekend over de prijs en de leverbaarheid in NL.
De nieuwe iPad daarentegen ligt over 2 weekjes in het schap bij de Apple Store in Amsterdam voor 499 EUR.

Verder vind ik de conclusie opvallend. The Verge is bijvoorbeeld weer heel enthousiast over de snelheid van het apparaat. Maar goed, beter wachten we met oordelen totdat we uitgebreide reviews hebben gezien met benchmarks :)

[small]edit: vele typo's.. [/quote]

[Reactie gewijzigd door JanvdVeer op 8 maart 2012 01:08]

Laat ik eerst dit even zeggen: leuk dat Tweakers en zo snel bij is met een hands-on.

Mooie overzichtstabel van de Transformer infinity, de iPad twee en de "nieuwe iPad" (jammer dat ze er geen naam aan hebben gegeven).

http://www.theverge.com/products/compare/5343/126/5274

Bijzonder: infinity is lichter, dunner en zou het ook 10uur moeten doen. Kwa prijs weten we natuurlijk historisch dat Asus nooit ver af gaat zitten van Apple en Asus kwam historisch dacht ik vrij snel in de Nederlandse schappen. Verder is max 3 maand natuurlijk niet heel lang wachten.

Ook weten we dat Asus goede tablets maakt:
reviews: Asus Transformer Prime: de eerste quadcoretablet
reviews: Transformer Prime: nu met Ice Cream Sandwich
De Transformer Prime met ICS is momenteel verreweg de beste Android-tablet - en misschien wel de beste tablet.

[Reactie gewijzigd door Ma_rK op 8 maart 2012 01:15]

Lekkere reactie, als je de presentatie van de iPad hebt gezien dan heb je, ik geloof, Phil Schiller gehoord die vertelde over het verschil tussen iPad apps en Android apps. Het draait niet allemaal om het scherm en de resolutie.

Het genoemde tablet heeft een 2 MP camera, de ipad 3 heeft een 5 MP camera, die bewezen goed werkt (bewezen in de iPhone 4S) ook kost dit tablet 100 tot 200 dollar meer dan de iPad en is hij nog niet uit.

Van het samsungtablet valt al helemaal te bezien wanneer en of deze komt en wat hij aan boort heeft en of de geleverde Android het dan haalt bij de iPad. Ik persoonlijk vind iTunes U geweldig, en Android kan mij dat niet bieden. Dus ja Apple loopt wat mij betreft mijlen voor op andere merken en voor mij is dat eerlijk gezegd vooral qua content, de hardware vind ik niet zo boeiend.
De genoemde tablet heeft inderdaad een 2 MP camera, echter aan de voorzijde. Aan de achterzijde heeft de transformer infinity echter een 8 MP camera ;)
sjjjt...niet over de 2e camera beginnen O-) straks krijgt ie nog cognitieve dissonantie.

Ook niet bij vertellen dat de transformer -als ie uberhaupt duurder is, want er is nog niks bekend over de prijs - dan met toetsenbord erbij komt. En als Android syrup wafer (of hoe'tdanookheet) niet bevalt je waarschijnlijk lekker van OS kan wisselen.

Dus ja Apple loopt mijlenver voor op andere merken als je zo de specs loopt te verdraaien. En dat voor iemand die HW niet zo boeiend vind.
Sneller dan de tegenstanders kunnen terugslaan?:

Asus Transformer 700 was al aangekondigd:
nieuws: Asus introduceert Transformer 700-tablet met 1920x1200 resolutie

En als de geruchten kloppen heeft Samsung een tablet in voorbereiding met een nog hogere resolutie.

Of ze beter of slechter zijn dan de Ipad 3 dat is natuurlijk nog onduidelijk, maar om nu te doen alsof Apple nog mijlen voorop loopt qua hardware lijkt me voorbarig.

(Ipad 2 heeft trouwens een 1024 X 768 resolutie waar de gemiddelde android tablet 1280x 800 heeft)
Mja, zelfs mijn telefoon heeft een hogere resolutie dan 1280*768 xD

Schermresolutie alleen is niet zalig makend, je resolutie verdubbelen terwijl je ook je iconen en items 4x zo groot maakt geeft ook niet echt winst qua schermruimte...
Het is inderdaad niet echt iets voor Apple om de producten op bepaalde vlakken achteruit te laten gaan. Het scherm lijkt me een prachtige feature maar daar heb je het ook wel grotendeels mee gehad. De camera heeft een mooie upgrade gehad maar echt foto's maken en video's maken kan net zo goed met je iPhone of telefoon, dat gebeurt in de praktijk toch vaker.

Voelt de iPad op sommige dingen langzamer aan omdat de GPU toch nog niet krachtig genoeg is voor de enorme resolutie of is dat te danken aan de CPU?

De grootste concurrent van de 'nieuwe iPad' is denk ik de iPad 2 met het prijspijl van 399 EUR behoorlijk scherp aan de prijs als je het mij vraagt.

Hier trouwens een video: http://www.youtube.com/watch?v=jLnQWgNmYgI van een hands-on. Daar ziet het er toch allemaal wel smooth uit moet ik zeggen.

[Reactie gewijzigd door Brm-G op 8 maart 2012 00:09]

Toen ik het artikel las was ik ook verbaast, ik mis het vernieuwende karakter van Apple. In een ander artikel werd nog gesuggereerd dat er een nieuwe touch beleving zou komen, maar dat heeft het kennelijk ook niet gehaald.

Voor mij, als niet apple-liefhebber lijkt het erg op de teleurstelling die ik ook had met de Iphone 4S, wel de upgrade maar niet iets echt nieuws en uniek.

De vraag is nu, net als wat het artikel ook al opmerkt, hoe de Windows 8 tablet zullen worden ontvangen, als dat half zo goed is als de eerste Ipad dan is het nog zien hoe lang Apple zich staande kan houden in de zakelijke arena, want Microsoft heeft daar altijd al een paar strepen heeft gehad op de concurrentie.

Het wordt tijd dat de jongens van Apple "Uitvinden" weer op de eerste plaats zetten ipv copyright knokken.
helemaal met je eens. En dat merk je sinds de komst van de iPhone 4s.
Zal ik het nog één keer uitleggen? Vooruit, maar het is écht de laatste keer.

De iPhone 4S is een upgrade van de 3GS. De volgende wordt de upgrade van de 4. Dit heeft te maken met de 2-jarige abonnementen in veel landen. Logische paden zijn dus iPhone 3G --> iPhone 4 --> iPhone "5" of iPhone --> iPhone 3GS --> iPhone 4S.

Het zou dus best kunnen dat we voortaan een vergelijkbaar pad gaan zien met de iPad. iPad --> iPad "3" en iPad 2 --> iPad "4" (al is dit een wilde gok).
Wat een onzin. Dat veel mensen in Nederland toevallig vaak twee jaar met een telefoon doen kun je niet zomaar naar het buitenland extrapoleren. Sterker nog, in landen als de VS (grootste markt voor Apple) en China (de tweede markt voor Apple) zit de markt voor telefonie simpelweg anders in elkaar dan in Nederland en gaat deze vlieger al niet op.

En voor de iPad (die vrijwel nooit aan een telecom abonnement gekoppeld wordt) al helemaal niet.
Hij heeft voor een deel gelijk, maar wat je zegt het zit niet vast aan de 2 jarige abbo's. de iPad volgt nu gewoon het pad van de iPhone

iPhone > Design/Hardware update > iPhone 3G
iPhone 3G > Hardware update > iPhone 3Gs
iPhone 3Gs > Design/Hardware update > iPhone 4
iPhone 4 > Hardware update > iPhone 4s
iPhone 4s > Design/Hardware update > iPhone '5'
etc...

voor de iPad geldt dit ook:

iPad1 > Design/Hardware update > iPad2
iPad2 > Hardware update > iPad'3'
iPad3 > Design/Hardware update > iPad'4'
etc..
design/hardware update van ipad 1 naar 2? die paar milimeter dikker zou ik nauwelijks een design update willen noemen
Het design van de iPad 1 is totaal anders dan die van de iPad 2. Het scheelt niet enkele millimeters want het design is totaal anders.
hoop die opmerking sarcastisch was want http://www.youtube.com/watch?v=DE9r_KN73Ts ziet er echt uit als verschil van niks
behalve paar mm randjes veranderen.
Op het scherm na, is er weinig veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is wanneer Apple geen ideeën meer zal hebben,

Op het gebied van innovatie vind ik de Padfone van Asus de uitblinker op dit moment.
Wouw wat een innovatie, ten eerste moet je al wat met foto's willen doen wil je daar wat an hebben, dus het geldt niet voor iedereen, ten tweede kjunnen andere platformen (zoals Android) dat al lang :)

Google had het zelfs al eerder op de iPhone mogelijk gemaakt dan Apple (in ieder geval het uploaden naar de cloud, in Android kan je automatisch uploaden en automatisch downloaden naar andere devices, zelfs op de iPhone gemaakte foto's kunnen met een Android toestel gesynt worden, zonder speciale interactie van de gebruiker, dus volledig automatisch):
http://cdn.gottabemobile....or-iOS-Instant-Upload.jpg

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 8 maart 2012 09:16]

Geef me een android applicatie die ook maar in de buurt komt van bijvoorbeeld:

-iPhoto
-iMovie

hahah, succes
Moet dat dan? Zeg ik dat daar geen innovatie in zit? Nee he, echter roepen dat App a innovatief is wat ik vervolgens weerleg, en dan zeggen ja maar App b en c zijn innovatief :) Zo kunnen wel ff doorgaan he, want wat als ik dat ook weerleg dan koim je met App d & e ;)

Anyways ik laat die schaapies lekker in hun geloof alles wat ik zeg (en nog waar is ook) wat claims weerlegd lijkt weggemod te worden, door ene paar trieste fanboys, ipv dat ze gewoon durven te reageren gaan ze op een -1 klikken, toont alleen maar aan dat ze geen weerwoord hebben!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 8 maart 2012 10:49]

Als je nu die laatste alinea weglaat dan wordt je reactie gewoon hoger geplaatst. Juist die uitlatingen zorgen voor -1 wat terecht is (en die paar -1's door fanboys voor je edit, worden vrij vlot weggepoetst doorgaans).

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 8 maart 2012 13:51]

Movie studio wordt standaard meegeleverd vanaf 3.0, maar echt editten zou ik sowieso niet doen op een tablet, dat doe ik wel op een echte computer.
Hij vroeg naar iets wat in de buurt komt.
Dat komt in de buurt...
Mwoa: http://www.youtube.com/watch?v=bCJJdlezBZM het heeft iets weg van het interface maar daar is alles mee gezegd volgens mij.
Google plus android app.

http://www.google.com/intl/nl_ALL/mobile/+/

Foto's kunnen (op eigen voorkeur, moet niet) onmiddellijk geüpload worden naar jouw google images. Daar blijven die volledig privé staan, tenzij je ze wilt sharen op google plus, facebook, twitter, email, sms, whathaveyou.

Dit wilt ook onmiddellijk zeggen, dat ik een foto neem op mijn Samsung Galaxy S, die op mijn images terecht komt en ook meteen te bekijken valt op mijn Galaxy Tab.

Log ik aan op google plus, dan staat er in de "update status" balk een kleine notification met de laatst geüploade foto's/video's, die ik onmiddellijk kan sharen.

Dan heb ik het nog niet over de messenger feature, hang-out videobellen, etc.
ik geef je helemaal gelijk, ik denk dat nu ze steve missen ze ook niet meer zo gepushed worden om "the" product te maken. Het valt mij zeker tegen dat de graphische kant het niet helemaal aan kan.
Leuk scherm, echter.. als alles langzaam wordt wat heb je er dan aan?
Stop er dan een quadcore :S
Het is niet zo dat alles langzaam is. Hij lijkt even snel als de iPad 2, maar bij het uitvoeren van sommige taken kan hij het gewoon niet helemaal bijbenen - zoals in de hands-on ook staat. Wat er precies daarmee aan de hand is, zullen we moeten onderzoeken als we het reviewsample krijgen later deze maand :)
Gekke vraag, maar ik wordt altijd sceptisch van review kits... zouden er een paar cold steel benchmarks kunnen worden uitgevoerd (arithmetic bench op 1mil doubles oid voor cpu, puur shades en triangles/sec voor gpu etc...)? Doordat ze vaag doen over de camera, accu statistieken en de kloksnelheid twijfel ik over hun yields, lens contracten en consistentie in lipo-cellen. Ik wil wel eens zien hoe een 3mnd jonger exemplaar over the board vergelijkt met review exemplaar. Mijn innerlijke wetenschapper wordt geprikkelt door vaagheden.

Verder vind ik een paar dingen in deze pad erg gek. Ik erken dat ze betere SOC's maken dan de concurrent wat betreft GPU's op het moment, Ardeno, Mali en Mobile GeForce kunnen op de ARM-SOC markt niet bij de PowerVR im de buurt komen (wat mij doet afvragen hoe een Win8 Arm15/PowerVR tablet zich verhoud tegenover een Win8 X86/AMD APU tab), maar waarom 4x zoveel pixels en maar 2x de gpu kracht? Ik weet dat iOS de handicap heetf pixelbased te zijn maar waarom dan niet 50% meer pixels? Kun je gelijk van pixel-stijl naar de juiste stijl gaan, en claimen dat je zo innoveert, en gelijk je GPU in toom houden. Had misschien nog accu gescheeld ook.

Nah, leuk scherm, maar het is gelijk een handicap. Verder wordt de wet van Moore niet eens gehaald met dit machientje.

Edit: arme devs die op low-res pc's die apps mogen maken!

[Reactie gewijzigd door Umbrah op 8 maart 2012 00:15]

Het gekke vind ik wel dat nu.nl deze mening dus niet deelt. Zij vinden hem bij het browsen (iets) sneller en bij games geen enkele hapering. Ze gaven wel aan weinig over de exacte prestaties te kunnen zeggen.
The Verge deelt die mening ook niet, die schrijven: "What's most impressive is that the hardware driving the display doesn't hesitate at all. We didn't see any lag or weirdness when zipping around in apps. Performance seemed snappy (though we had few complaints about performance on its predecessor)."
Van Nu.nl
Bij het opstarten van diverse games tijdens de korte testperiode haperde de iPad geen enkele keer en ook de grafische weergave in het spel zelf zorgde niet voor problemen. Verder was het moeilijk de processor echt goed te testen. De prestaties lijken in andere apps en bij het browsen inderdaad verbeterd, maar over de exacte prestaties is nog weinig te zeggen.
Er zijn wel manieren om tijdens een korte hands-on al zo'n tablet tot het uiterste te drijven: acties snel uitvoeren, snel door veel grafische elementen heen scrollen, snel in- en uitzoomen op foto's en meer van dat soort zaken. Het zijn dingen die ik tijdens een hands-on altijd uitvoer als het mogelijk is.

Browsen is simpelweg niet te testen: de iPads die er lagen, hingen aan hspa+ of een apart wifi-netwerk en bij browsen zit je dan voornamelijk naar de snelheid van de verbinding te kijken.

Ik vermoed dat de andere aanwezige journalisten, waaronder Joshua Topolsky van The Verge (van wie ik overigens zelden een kritische noot heb gehoord in de hands-on van een Apple-product), de nieuwe iPad tot het uiterste hebben kunnen drijven.

Ik was daar specifiek benieuwd naar, omdat de gpu een minder grote upgrade lijkt te hebben gehad dan de schermresolutie. En omdat de gpu de elementen in de interface aanstuurt, leek me dat iets om goed uit te proberen. Inderdaad, als je een beetje rondklikt en verder niets doet is er weinig aan de hand. Ik hoop dat iedereen in de reviews komende weken goed gaat kijken wat de invloed is van de resolutie op de prestaties van de iPad, want ik ben bijzonder benieuwd.
nu.nl en reviews gaan ook niet samen, die hebben ook nogal een apple brilletje op...
Naast dat Nu inderdaad zeer Apple minded is (reviewen bijv. uitsluitend iOS apps) vertrouw ik Tweakers ook veel meer, dat is een tech site, die hebben de kennis en ervaring met dit soort producten. Waarschijnlijk komen de problemen door de nieuwe versie van iOS waar een bug ervoor zorgt dat niet alleen reeds verkochte iPads vertraagd worden maar ook de nieuwe versie ;-)

Al zorgt Apple ervoor door maar 3 Nederlandse journalisten uit te nodigen dat die zich sowieso al heel speciaal voelen en dus wat positiever zullen zijn.

[Reactie gewijzigd door ph4ge op 8 maart 2012 09:57]

NU.nl moet je ook met een rolletje zout nemen. Colin van Hoek Heeft echt heel weinig kaas gegeten van IT gerelateerde onderwerpen.
Misschien omdat ze daar op andere dingen gelet hebben?
Wat er precies daarmee aan de hand is, zullen we moeten onderzoeken als we het reviewsample krijgen later deze maand
het is natuurlijk mogelijk dat ie nog een beta draait van 5.1, daar zit altijd een bak debug in, wat het geheel een stuk trager maakt dan de final (GM) builds.

maar, maar even die review sample afwachten inderdaad. :)
Maar is dezelfde applicatie die het niet bij kan benen ook getest op de iPad2? En is de iPad2 daar merkbaar sneller in? Of is hij sneller als de iPad2 maar zit er alsnog vertraging in..?
Maar gaat het dan ook om taken die exact hetzelfde zijn als op de iPad 2? Want als je al een foto op een hogere resolutie vergelijkt op de 1 en op de andere een foto op een lagere resolutie dan lijkt het mij vrij logisch dat het niet even soepel gaat.
Leuk scherm, echter.. als alles langzaam wordt wat heb je er dan aan?
Stop er dan een quadcore :S
En dan je batterijduur van 10 uur naar 5 zien dalen? :X
Nu Apple een zeer hoge resolutie voor de iPad heeft geregeld hoop ik dat de volgende generatie MacBooks, iMacs en de Apple Thunderbolt display ook een bump krijgen. Hopelijk zonder dat de performance achteruit gaat.
De iPad heeft een verdubbeling in resolutie gekregen omdat anders apps niet goed meer schalen. Met laptops en computerschermen is dit simpelweg niet nodig aangezien daar de software aanwezig is om verschillende resoluties aan te sturen. Vind zelf de resolutie verhoging eerder een teken van luiheid. Nog steeds heeft de iPad een 4:3 resolutie, i.p.v mee te gaan met de wil van de consumenten en dus een 16:10 of een 16:9 verhouding resolutie scherm te gebruiken. Maar dan schalen de apps niet mee en moet er veel software worden veranderd. Dit is dus juist een voordeel voor Android, hoe gek dit ook klinkt. Het gaat namelijk nog lang duren voordat Apple weer een verdubbeling kan uitvoeren, terwijl Android producten stapsgewijs een hogere resolutie kunnen bevatten, naar gelang de huidige technologie.
Over 16:9 voor een tablet zijn de meningen verdeeld. Is eigenlijk alleen voor video kijken praktischer en dat is iets wat ik het minste doe met mijn iPad. Doe mij maar 4:3!
Ik had het eigenlijk niet echt over verdubbeling van de resolutie. Ik had meer iets in de richting van de hogere resolutie van de Macbook Air 13" in gedachte. Zou toch mooi zijn als de volgende generatie Macbook Pro's 13" over dezelfde resolutie zou beschikken :)
Bedenk wel dat je bij een notebook niet zo dicht op het scherm zit te loeren als bij een tablet.
1 2 3 ... 11

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair: Vliegtuig Tablets Luchtvaart Samsung Crash Smartphones Microsoft Apple Games Rusland

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. onderdeel van De Persgroep, ook uitgever van Computable.nl, Autotrack.nl en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013