Enermax brengt X't II-voeding uit

Enermax introduceert vier voedingen in de Enermax Revolution X't II-serie. Het gaat om voedingen met een maximaal vermogen van 450, 550, 650 en 750 watt. Net als de eerste X't-serie hebben de voedingen een 80Plus Gold-rating.

enermax revolution x't IIDe voedingen zijn uitgevoerd met Nippon Chemi-Con '105 °C'-condensatoren. Ook moet de psu efficiënt zijn, getuige het 80Plus Gold-certificaat. Dat houdt in dat de voeding een rendement van 90 procent moet halen bij een belasting van vijftig procent.

De voedingen zijn modulair uitgevoerd. Voor de wisselstroomkabel zit er een 'cord guard' rondom de ac-aansluiting om ongelukken te voorkomen door per ongeluk de kabel eruit te trekken. Het 'fan-delay'-systeem laat de ventilator in de voeding nog dertig tot zestig seconden doordraaien, zodat het systeem iets langer de tijd krijgt af te koelen. De lagers van de 139mm-ventilator zijn zo gevormd dat deze minder geluid zouden produceren dan die bij traditionele ventilators.

Alle versies kunnen praktisch al hun vermogen leveren over de 12V-lijn, wat voor de verschillende versies neerkomt op respectievelijk 444W, 540W, 636W en 744W. Aan vaste bekabeling zit er een 24-pins atx-connector en een 4+4 cpu-connector op. Verder zijn er voor acht sata-, vier 4p molex-, vier 6+2p pci-e-aansluitingen en een fdd-aansluiting.

De voedingen wegen tussen de 2,5 en 2,7 kilogram en komen 'in februari' beschikbaar. Wat de apparaten van 15x8,6x16cm gaan kosten, is nog niet bekend.

ERX450AWT ERX550AWT ERX650AWT ERX750AWT
AC 100-240VAC, 47-63Hz 100-240VAC, 47-63Hz 100-240VAC, 47-63Hz 100-240VAC, 47-63Hz
Vermogen 450W 550W 650W 750W
Piekvermogen 495W 605W 715W 825W
+3,3 V 18A 20A 20A 22A
+5,0 V 18A 20A 20A 22A
+12 V 37A 45A 53A 62A
-12,0 V 0,3A 0,3A 0,3A 0,3A
+5 Vsb 2,5A 2,5A 2,5A 2,5A

Door Krijn Soeteman

Freelanceredacteur

22-02-2016 • 19:54

78

Submitter: -The_Mask-

Reacties (78)

78
75
39
3
1
0
Wijzig sortering
Mogelijk heb ik te lang onder een steen gelegen maar Enermax was volgens mij een B merk (of eigenlijk een C merk). Is dat veranderd over de jaren?
Dat is nooit zo geweest, Enermax heeft altijd bekend gestaan als een kwaliteitsfabrikant met bijbehorend prijskaartje. Ze zijn over het algemeen altijd net wat aan de dure kant. Vroeger, lang geleden was Enermax zelfs één van de weinig merken waarbij je een goede voeding kon kopen, in die tijd was er weinig aandacht voor een goede voeding en was Enermax één van de weinig merken. Maar dan heb je het over meer dan 10 jaar geleden.

Aantal jaren terug had Enermax trouwens zelf nog fabrieken en produceerden ze de voeding geheel zelf, eigen ontwerp en eigen productie. Maar de fabrieken hebben ze niet meer, kon niet meer uit. En ook het zelf ontwerpen van voedingen doen ze nog maar mondjes maat.

Zo is deze Enermax X't II serie geproduceerd door Channell Well Technology, welke ook het grootst aantal voedingen voor bijvoorbeeld Corsair maakt. Deze voeding is gebaseerd op CWT's GPS platform. Het CWT GPS platform maakt gebruik van een LLC resonant converter design met synchrone rectificatie en DC converters voor de 3,3V en 5V. CWT GPS is een budget serie van CWT en wordt bijvoorbeeld in de Deepcool ST serie gebruikt, zie afbeelding hieronder.
http://static.tweakers.ne...7ApZjeVPzguG2pM1/full.jpg

De nog aanwezige engineers van Enermax hebben dit design dan wat aangepast voor betere prestaties en een beter uiterlijk. Ook zijn de condensators en fan vervangen door betere kwaliteitsonderdelen zodat een langere verwachte levensduur verzekerd is. Hieronder het resultaat.
http://static.tweakers.ne...YJpuWuLE3ROpCktm/full.jpg

De voeding is dus gebaseerd op CWT's GPS platform, aangepast door engineers van Enermax, geproduceerd door CWT en verkocht door Enermax. :p
Niet om je af te vallen(je bent immers de voedings god _/-\o_ ). Maar een 450/550w voeding met maar 1 6+2 pci-e kabel. Is dat iets wat tweakers verkeerd heeft overgenomen? Of is dat een engineerings foutje van hun kant? Een 450 kan toch prima met een 2x 6+2 kabels overweg Of mis ik iets?

En hoe sta tegenover "De voedingen zijn uitgevoerd met niet bij naam genoemde Japanse '105 °C'-condensatoren."

Als je goed spul gebruikt ben je daar toch trots op. En mag iedereen het weten toch. Of gebruiken ze nieuwe nog niet eerder vertoonde condensators?

[Reactie gewijzigd door loki504 op 2 augustus 2024 09:48]

Het is een beetje een maandagmorgen artikel geschreven op maandagavond, staan nogal wat fouten in.

Zie: Enermax brengt X't II-voeding uit

De connectors zijn dus twee maal 6+2 pins voor de 450 en 550W versies en viermaal voor de 650 en 750W versies, zie ook de site van Enermax en de pricewatch.

Maar de reden dat Enermax Japanse condensators vermeld en niet het merk is vooral marketing. Japanse condensators in het algemeen hebben een goede naam. Daarnaast mocht het voorkomen dat een bepaalt merk op een bepaalt moment niet goed verkrijgbaar is, kan er eenvoudig worden overgestapt op een ander merk zonder dat de marketing niet meer klopt.
Kijk dat verklaard een hoop. :)
Ik kan me nog herinneren dat ik lang, lang geleden (10+ jaar) inderdaad een Enermax voeding had; de Enermax Liberty reeks. Deze was toentertijd meen ik behoorlijk goed + modulair :) Hij heeft het ook zeer lang uitgehouden en heb 'm op een later moment verkocht plus vervangen voor een Corsair HX520.

Ik ben benieuwd of Enermax met deze voeding weer hoge ogen weet te gooien.. De vorige reeks was meen ik niet heel geweldig, waarbij vooral de prijs véél te hoog was. Gelukkig hebben ze nu de broodnodige aanpassingen gemaakt op gebied van caps en de fans.
Goed dat steeds meerdere voeding fabrikanten, met lagere wattages komen, aangezien hardware veel energiezuiniger wordt. Aan de andere kant, is het jammer dat er nog steeds veel fabrikanten zijn die ook +750 watt voedingen uitbrengen.

Het blijft een goede marketingpraat/truc om de consument te laten denken dat meer altijd beter is. Heb vaak genoeg van dat soort onzin gehoord en kom nog dagelijks situaties tegen waarbij mensen voor een systeem, een 600 watt voeding kiezen, voor een systeem dat 300 watt gebruikt. Iemand die veel configuraties maakt, zei laatst tegen mij dat veel meer watt, beter is 8)7. Hij wilde me maar niet geloven dat dat niet waar is. _O-

Behalve natuurlijk als je SLI of CFx draait.. of een R9 295X2 hebt met een AMD FX-9590. Dan heb je wel veel nodig ja..

[Reactie gewijzigd door Anonymoussaurus op 2 augustus 2024 09:48]

Het is inderdaad meestal niet nodig, maar zwaardere voedingen zijn wel iets efficiënter (ook op lage belasting) dus er is een voordeel. De vraag is of die paar procent efficiënte het waard is.

Verder geen expert op dit gebied, maar zag laatst een leuke test hierover bij LinusTech:
https://www.youtube.com/watch?v=MPvj1cs77qA
Ik neem altijd een 30% zwaardere voeding dan dat ik onder full stress zou kunnen gebruiken.
De voeding kan het dan jaren lang op zijn sloffen af en mocht er een upgrade komen is dat geen probleem.
Daarbij zijn diverse voedingen tegenwoordig tot 400W passief gekoeld (Corsair/Cooler Master)
Toch verklaren ze me vaak voor gek 8)7
30% meer dan het maximale verbruik van de PC is niet zo vreemd. Een PC met Intel Core i5 6400 en GTX 970 heeft bijvoorbeeld een max verbruik van zo'n 250W, 30% meer is nog maar 325W. Toch zul je vaak minimaal op 400/450W uitkomen, doordat bijna alle GTX 970's twee PEG connectors nodig hebben en de meeste voedingen van 350W dat niet hebben. Op dit moment is maar één 350W voeding te koop met twee PEG connectors en dat is de Super Flower Golden Green HX 350W, de rest heeft er allemaal één of geen.

Als we dan wat meer dan high-end gaan, zoals bijvoorbeeld het systeem in jouw profiel met een Core i7 5960X en twee GTX 980's en nog wat ander grut zit je op zo'n 550W max. 30% meer als 550W is 715W dat is nog steeds niet heel overdreven, 650W had ook prima gekund, maar niks met 750W. 550W wordt ook weer lastig doordat er maar heel weinig voedingen van 550W zijn met vier PEG connectors voor de twee videokaarten.

Wat betreft semi-passief dat is alleen maar marketing voor het maskeren van een niet zo'n goede fan en zorgt er alleen maar voor dat de voeding onnodig heet wordt, wat nooit goed is voor de elektronica. Als de fabrikant kiest voor een high-end fan, met een start snelheid van bijvoorbeeld zo'n 300RPM en een lager wat geen geluid maakt hoor je ook niks, zelfs met het oor tegen de voeding aan. be quiet! is hier het perfecte voorbeeld van, die hebben geen semi-passieve voedingen, de high-end voedingen zijn daar gewoon zo'n stil dat het helemaal niet nodig is. Corsair en Cooler Master hebben bijvoorbeeld mindere fans welke niet zo langzaam kunnen draaien en bij lage toeren hoor je het lager ook geluid maken.
Op zich een aardige test, alleen vind ik een stresstest van een systeem met een (socket 2011) 5930k en een 980Ti nu niet echt representatief voor een gemiddeld systeem. Weinig verrassend dat dat die 450 watt bronze voeding hier niet zo geweldig presteert, die zal redelijk tegen zijn max aanzitten. De prestaties van die 1500 watt voeding zijn indrukwekkend, maar desondanks maar twee procent beter dan die van het 750 watt gold exemplaar. Zeer onwaarschijnlijk dus dat de energie besparing tegen het prijsverschil op gaat wegen. Los daarvan is een stresstest niet echt representatief voor normaal gebruik. Zelfs in games trekt de GPU vaak maar twee derde van het maximale vermogen onder full load. Bovendien zal de GPU als die idle is zeer weinig verbruiken en zullen de zware voedingen onder de 10 procent belasting komen. Dat is een gebied waarin ze doorgaans weinig inefficient zijn (zie ook de grafieken in de video). Als je dus regelmatig kantoorwerk op je systeem doet is dat ook nog wel iets om mee te nemen.
Je realiseert je toch wel dat je als je een SLI opstelling hebt je nog wel zo'n zware voeding nodig hebt. ;)

Voor wat betreft het wattage:
te weinig is zeker niet goed(voeding zal doorbranden) maar teveel overcapaciteit wordt je voeding ook MINDER efficiënt van! Een goede gemiddelde belasting is het best. je kunt dan wel een platinum voeding hebben waar als hij te weinig belast wordt heb je daar ook niet zoveel aan!
Maar dan de vraag, welk gemiddelde, het gemiddelde van de mogelijke games die je speelt, of het gemiddelde van Idle PC, kijk dan ook naar wat de PC het meest doet normaal gesproken, als je 80+% gewoon aan het browsen/andere niet zware taken aan het doen bent, is het dan nuttig om die 1200 Watt voeding in je PC te hebben als je tijdens de overige kleine 20% max nog geen 400 Watt haalt tijdens gamen.
Nou qua prijs is het inderdaad apart om dan voor een 600W voeding te gaan. Maar zoals ook uit het artikel is te lezen is het hoogste rendement op 50% belasting. Dit betekent dat onder full load het systeem wel efficiënter is als er voor een grotere voeding wordt gekozen.

Daarbij komt ook dat een grotere voeding vaak minder lawaai maakt, ook wel logisch getuigende de hogere efficiëntie.

Dus zo raar is het nu ook weer niet. Dat er dan mensen zijn die een 750W voeding in een systeem zetten waar er niet meer dan 250W wordt getrokken komt ook voor en met zulke situaties ben ik het inderdaad wel met je eens!

(Zelf heb ik dan ook een 650W voeding met een 290X en een i5 processor, op de max trek ik ook maar iets van 300W-350W maar het doet mij wel goed om te weten dat overklokken op dat punt nog niet eens zo inefficiënt is ;)).
Nou qua prijs is het inderdaad apart om dan voor een 600W voeding te gaan. Maar zoals ook uit het artikel is te lezen is het hoogste rendement op 50% belasting. Dit betekent dat onder full load het systeem wel efficiënter is als er voor een grotere voeding wordt gekozen.
Het probleem is alleen dat veel mensen het maximale gebruikte vermogen van hun systeem te hoog inschatten, de gemiddelde load te hoog inschatten (want die ligt in games doorgaans toch wel een stuk lager dan in stresstests) en er bovendien nog eens een veiligheidsmarge overheen gooien. Dan krijg je dus systeempjes met een i5 en een GTX970 waarvan het verbruik op 300 watt wordt geschat en voor de zekerheid dus maar een 750 watt voeding wordt gepakt. In de praktijk zal het systeem gemiddeld nog geen 200 watt trekken en zit je dan op een vrij ongunstige 25 procent in plaats van de gewenste 50 procent.
Ik noem 450W geen laag vermogen. Toen voedingen nog echt voor XT's waren, was 135W gemiddeld en 250W al heel zwaar.

Overigens klopt het wel een beetje dat meer watt beter is, als je budgetvoedingen koopt van het soort dat letterlijk explodeert als je het nominale vermogen probeert te trekken. Daar is dat fabeltje ooit de wereld in geholpen.
Ja, dan wel ja. Maar mensen die goede adviezen geven, adviseren goede kwaliteit voedingen.
Nouja. Het ligt er een beetje aan wat je verbruik is natuurlijk, maar een 200 watt systeem zou ik niet op een 500 watt voeding leggen. Het rendement is dan een stuk lager. Switchen PSU's zijn eficiënter als de stromen hoger zijn.
Dat is waar, maar het gaat mij er om, dat er altijd veel te veel watt wordt aangeraden bij webshops en shops die pc's bouwen. Is ook lekker geld verdienen natuurlijk.
Ja true. Ik bedoelde dat de power bij load wat meer bij de gemiddelde rating moet liggen. Een voeding koop je met 20% overhead tenzij je later nog een extra GPU gaat aanschaffen ofzo.
Alles wat je er extra inpropt vergt stroom. Extra geheugen e.d. vraagt ook extra stroom dus je moet wel wat extra's rekenen als je nog wat wilt verbouwen op en aan je pc.
Een paar watt per dimm. Zou ik me niet druk over maken.
Als je nou als voorbeeld een socket 2011-v3 bord pakt en alle sloten gebruikt. Vuistregel is 5w per DIMM, dat is dus 8x5=40w, tikt toch redelijk aan hoor ;)
Jij zit nog zeker in de tijd van Fully Buffered DIMM's of zo? Een moderne DDR4 DIMM gebruikt iets van 2W.
Jaag er een vlinke OC door en je zit wel aan de 5w
Nah buiten CPU en GPU zijn er vrij weinig apparaten die echt stroom vreten. Ssd's en HDD's zijn behoorlijk zuinig en een reepje extra ram is misschien een paar watt ofzo.

Met pcie kaarten moet je wel rekening houden, maar dat valt dan ook in die 80%

Die 20% is voor de efficiëntie, eventuele usb apparaten als telefoons en usb harde schijven en andere randapparatuur en zodat je piekbelasting geen schade tot gevolg kan hebben door voltage drops.

Op 500watt is dat dus 100watt. Behoorlijke overhead als je het mij vraagt.
Wat gebruikt een HDD tegenwoordig? 7 watt? Zoals ik al zei. Met 20% reserve kom je daar makkelijk uit. Heb je nog ruim voldoende overhead.
Heb je dan nog Winchesters? ;) Aardig kacheltje heb je dan staan ;).
Hier draai ik met 4 X 2TB (en 1 X 36Gb Raptor uit het jaar kruk). Onder full-load (Freenas) trekt-ie nét 55 Watt uit het stopcontact. (30 Watt in rust)

[Reactie gewijzigd door LooneyTunes op 2 augustus 2024 09:48]

Dat hangt van je voeding en de samenstelling van de rest van je systeem af. Als die 50W het verschil maakt was je voeding misschien te licht voor je systeem of haalde zijn beloofde vermogen niet. Ik zie nu een systeem voor me met minstens 2 videokaarten en een 195W TDP processor.
Onzin, pure onzin. Je zal het ongetwijfeld tegen komen, er zijn altijd "slechtere" verkopers, maar nu doe je net alsof het common practise is en dat is onzin.

Bovendien zijn lagere wattage goede voedingen, duurder dan hogere wattage slechte voedingen. Dus het geld verdienen ze toch wel; door de klant te overtuigen dat een kwaliteits voeding van 450Watt beter is, en duurder en dus meer geld/marge, dan een 750Watt voeding.
Er zijn ook nog steeds mensen die 1500w nodig hebben. En 750w is in mijn ogen niet super hoog. 2x high end gpu met beide OC en bv een i7 6700k met flinke OC wil je toch echt richting de 750w gaan.
Mensen die 1500W nodig hebben bestaan voor consumentensystemen echt niet meer, en dan heb ik een ruim begrip van consumentensysteem. Eigenlijk zou ik zelfs een dual Titan X setup met 5820K en een stevige overclock rond een (goede!) 850W of misschien zelfs 750W voeding durven bouwen. Nergens een 1500W voor nodig, mining times are over ;) .

[Reactie gewijzigd door Ultrapc op 2 augustus 2024 09:48]

2x r9 295x2 en een 5820K om je 3x 1440p monitor aan te sturen zal je toch echt richting de 1500w moeten.

En waarom moet het voor consument zijn? tellen bedrijven ineens niet meer mee?
Mwah, zou nog op een 1100/1200W moeten lukken eigenlijk. Maar als je toch zo je best doet om je standpunt te halen kan je ook gewoon een stuk of 14 1.5Ohm weerstanden aan je 12V lijntjes kortsluiten en dat dan naast een celeron systeempje zonder gpu in je kast gooien. Wel zorgen dat je een beetje koelt, dat hebben ze waarschijnlijk wel nodig ;)
Dan nog denk ik niet dat het echt nodig is. Linus' build voor 7 gamers, 1cpu had met 7 high end GPU's, 2 high end CPU's (intel 14 cores volgens mij), een metric shit-ton aan ram, 8 1TB ssd's en waterkoeling "genoeg" aan 1600 watt uit het stopcontact bij full load bij het benchen.

Dan gaat het om 7 ultra wide 1440P monitoren op 7 AMD fury nano's.
En hoeveel van die builds komen er voorbij op Tweakers?

En hoeveel builds hebben een i5 en een R380?
Ja en? dus omdat de "normale"consument het niet gebruikt moeten we maar stoppen met produceren? hoeveel mensen hebben een auto duurder dan 50.000 nodig? vrijwel niemand maar toch worden ze gemaakt. hoeveel mensen hebben een vrijstaande villa nodig? vrijwel niemand maar toch kopen mensen het.

tuurlijk zal het gros uit i5's met 1 high end gpu. Maar dat wil niet zeggen dat niemand het nodig is en dat we er maar mee moeten stoppen.
Uiteraard. Maar 750 watt is wel super hoog als je systeem maar 300-350 watt gebruikt ;). SLI komt tegenwoordig toch niet zo veel meer voor. Is ook wat mij betreft, een dikke no-go.
Voor jou wel. Maar dat wil niet zeggen gelijk voor iedereen. :)
Ik weet bijna zeker dat het merendeel daar zo over denkt. SLI heeft gewoon meer nadelen dan voordelen ;).
  • Niet veel games ondersteund SLI.
  • Over 2 jaar, verkoop je je single-GPU kaart, en koop je een nieuwe.
  • Produceert meer warmte en meer stroom
  • Vaak problemen met drivers, als je zo op de forums leest.
Ik heb vast nog niet alles gehad, maarja.

[Reactie gewijzigd door Anonymoussaurus op 2 augustus 2024 09:48]

Klopt. Er zitten een hoop nadelen aan. En 90% heeft het niet nodig klopt. Maar waarom is het zonden als ze een 750+ uitbrengen? Zo kan je ook stellen dat het zonden is dat intel geld/tijd besteed aan 32core cpu's maar weinig servers kunnen er gebruik van maken.
Dat ben ik ook met je eens hoor :). Ik geef nergens aan dat als je een systeem hebt, dat veel gebruikt, je geen +750 watt voeding nodig hebt.
Nee maar je vind het wel jammer dat er nog steeds fabrikanten zijn die 750+w voedingen maken. dit las ik(en genoeg andere die op je reageerden) als het is nutteloos om een 750W voeding te produceren en gaat alleen maar ten kosten van 300-500w voedingen produceren.
Hmm. Ik snap je punt ja. 1500 watt gaat bijna niemand nodig hebben.

[Reactie gewijzigd door Anonymoussaurus op 2 augustus 2024 09:48]

Bijna niemand is genoeg om er toch een te maken. Dit zodat je bijvoorbeeld kan testen wat je maximaal kan leveren in een stabiele gecontroleerde omgeving bijvoorbeeld. Puur alleen voor R&D is het al handig om het te proberen. Hogere efficientie om zo minder warmte te produceren bijvoorbeeld. 8% over 1500watt is veel meer warmte dan 8% over 450.
SLI of crossfire, en je hebt zelfs aan deze voedinging niks ;)
2 in sli of crossfire zal nog wel gaan(ssd's e.d. vergen tegenwoordig bijna niets meer) maar een 3 voudige opstelling vraagt waarschijnlijk toch wel een 1200 of 1500 watt voeding.
Nonsense. Zelfs op de absolute top trekt een videokaart nog geen 300Watt. 3-weg SLI/CFx draait over het algemeen zonder moeite op een 750W voeding. Mischien dat je naar 900W wilt voor wat speling maar 1200 is overkill en 1500 is absurde overkill.
http://www.tweaktown.com/...x-crossfire-4k/index.html

760 met pieks over de 800+. dus die 750 gaat het niet trekken. gooi op je 2 GPU's en CPU nog een flinke OC en je zal makkelijk richting een 900 moeten gaan.
Corrigeer het echter naar de efficiëntie van de voeding en dan is de gemeten piek ineens 751W. Een goede 750W-voeding kan dat zonder problemen leveren.
Ik mag hopen dat ze niet een watt metertjes tussen de voeding en het stopcontact hebben. Maar daat werkelijk het verbruikt. dus is het 800 ex efficiëntie.
Ik zou zeggen, kijk maar wat er in het artikel staat: gemeten aan de muur.
ik zie het.... wel een beetje goedkoop van tweaktown.
Mooi! Gefeliciteerd! Je hebt de ENIGE case gevonden waar mijn stelling niet op gaat. En zelfs dan is 900W nog voldoende.

De stelling dat je NOOIT een 1500W voeding nodig hebt wordt hier alleen maar mee bevestigd.
Ben je mining rendering en servers vergeten? Of nog leuker 4x r9 390x of gewoon 2xr9 295x2. Tada daar kan je een 1500w PSU gebruiken. En ja het zijn extreme gevallen. Maar dir had je vroeger ook. Of misschien heb je de LTT 7 gamers 1 rig gemist? Als ik mij goed kan herinneren zat daar ook een 1500w PSU in.

Dus ja usercases zijn er wel(niet veel). Dus zeg nooit NOOIT. Want er zijn altijd mensen die een extreme iets nodig hebben.
Wel handig als je wilt lassen.
Probeer maar eens 2x 290X in Crossfire.
Wat hij zegt: 750, max 900W is daar afdoende voor.
Dat zeg ik deze voedingen kan je dus overslaan.
3*390X overclocked gaat tot 760W. Wat doet jouw denken dat 2*290X meer dan 600W nodig zou hebben?.......
http://www.tweaktown.com/...x-crossfire-4k/index.html
Dit gaat om 2x r9 390x. Niet 2 keer.
Denk dan ook na dat een PSU die ~50% verbruikt veel efficienter is dan een PSU die tot of over de 100% capacity heen gaat.
Ik hoop dat je weet dat een voeding het efficiënts is, als deze op ~ de helft van zijn vermogen werkt.
Voor de meeste thuisgebruikers raad ik altijd 500W aan. Waarom? omdat de 500W voedingen vaak toch net even degelijker zijn dan 250-300W voedingen (eigen ervaringen met defecte voedingen) En omdat als mensen besluiten uit te breiden dat gewoon kan zonder zich zorgen te hoeven maken om de voeding (uiteraard moet je dan niet iemand hebben die met SLI/CF gaat werken ofzo, maar gamers bedoel ik niet met de meeste thuisgebruikers).

De voeding gaat vaak jaren mee, en de 500W varianten hebben vaak lekker veel aansluitmogelijkheden en zelfs als de voeding niet de hoeveelheid stroom levert waarmee geadverteerd word dan nog zal het voor de meeste consumenten geen problemen opleveren.

En dan nog een reden waarom ik vaak 500W voedingen aanraad.
Persoonlijk zweer ik bij FSP hexa's van 500W. ik gebruik ze al jaren, sommige 24/7 en nog nooit problemen mee gehad. Dat is voor mij ook de reden om dat specifieke model vaak aan te raden als iemand advies wil hebben mbt een goede goedkope voeding. Ik raad het liefste producten aan waarvan ik zelf heb ondervonden dat ze hun werk goed doen, en in tegenstelling tot sommige andere merken (waarvan een aantal het nodig vonden alle hardware in (en zelfs om) het systeem mee te nemen toen ze de pijp uit gingen)
Anoniem: 310408 22 februari 2016 20:54
Met dergelijke teksten: "De psu's wegen tussen de 2,5 en 2,7 kilogram en komen 'in februari' beschikbaar. Wat de apparaten van 15x8,6x16c..." is wel aangetoond dat alles is gezegd over voedingen. Dus ze wegen een paar kilo en passen in elke kast. Yeah!

Ik verbaas me ook over hoeveel er gesproken word over de efficiency van de voedingen terwijl het eenvoudig zeer moeilijk is om het werkelijke gebruik te weten. Wie weet er nu hoe vaak de voeding op zijn ideale verbruik loopt? Waarom lees ik niet veel over hoeveel een voeding verbruikt als de computer idle staat te draaien (want dat is bij mij de 'standard stand').

Het verbruik van een PC in een modern huishouden is normaliter slechts een zeer gering percentage. Bij tweakers wellicht wat meer maar laten we eerlijk zijn, PC's die 1000 watt staan te verstoken zijn zeldzaam. En in de winter als je kachel aan is is elke watt die je verbruikt verwarming. Zolang je je huis verwarmt maakt het verbruik van om het even wel electriek machine bijster weinig uit.

PC voedingen is een technologie die klaar is. De laatste ontwikkeling was een norm en geen techniek. Een norm waar vrijwel alles aan voldoet. Ik koop voor mijn machines 500 watt voedingen van een repectabel merk. Ik heb er altijd een in de kast staan.

En om eerlijk te zijn heb ik geen idee of die voedingen krap of ruim bemeten zijn. Om eerlijk te zijn kan dat me ook bijster weinig schelen. Maar ik ben blij dat deze 15x8,6x16cm zijn! Voor je het weet heeft er een een afmeting die niet in de kast past.... mmmmm die kans is eigenlijk erg klein.

Hoe zwaar is jouw voeding? Meer of minder dan 2,5 pakken suiker? Ik zou het niet weten. Jij wel?
zien er goed uit, volgens mij ook 4 GPU aansluitingen,

zullen vast goede gaming PSU zijn
Junk is wss wel wat overdreven, enermax geeft iver het algemeen goede kwaliteit voor wat het kost. Wij gebruiken al jaren de cases en sata behuizingen, die laatstgenoemde zijn echt goed en de behuizingen over algemeen prima Er is beter spul,dat is er altijd en daar betaal je sws voor.
Anoniem: 642623 @Morress22 februari 2016 20:42
behuizingen zijn nog wel wat anders dan elko's

de levensduur van een elko neemt flink af naarmate hij in een hogere omgevingstemperatuur moet werken en in een PSU is het heet....

voor een fatsoenlijke PSU met een echt goede MTBF zou ik echt 125° kiezen en geen 105°
met name bij de aantallen die die jongens inkopen maakt het niet zo veel uit que prijs, wel qua kwaliteit en levensduur.
En een rotte elko kan je in principe je PC kosten
Dat kan je zo niet stellen. Er zijn veel meer factoren die de levensduur van een elco beïnvloeden dan zijn gespecificeerde temperatuur (bijv. zijn serieweerstand). Gezien 105 graden een temperatuur is die nooit bereikt zal worden in een voeding, kan je niet stellen dat een voeding met 125 graden elco's langer meegaat. Wie weet hebben die 125 graden elco's wel een hogere serieweerstand wat negatief uitwerkt op de leeftijd.
Een 105 graden elco kan precies even lang meegaan als een 125 graden elco. Hangt maar net van de andere specs en het voedingsontwerp af.
Ja en Coolermaster en Corsair hebben ook prma kasten. En hebben ook prima geprijsde voedingen. Maar ook zwaar klote voedingen die je beter naar de milieu straat kan brengen dan in je systeem te doen.

Zolang we niet weten welke er in zitten kan je daar niet over oordelen. Tevens weten we de prijs niet.
Klopt. ik vermoed ook niet dat er veel soeps in zit. maar als de prijs nog goed is kan het wel een budget voeding worden. Maar daar zal het wel bij blijven.
Anoniem: 642623 @loki50422 februari 2016 21:19
Licht OffTopic

ik heb voor zo'n 3000 euro in mijn systeemkast zitten aan zooi
dat alles zou aangezwengeld kunnen worden met 750 watt
maar ik heb een seasonic platinum van een kilowatt genomen
het verschil in prijs is vrij laag en vergeleken met de rest verwaarloosbaar
de kwaliteit en onderbelasting daarentegen zorgen voor wat extra levensduur en veiligheid hoop ik

gewoon mijn manier van denken.
Er zijn geen echt slechte Japanse 105 graden condensatoren. Alleen redelijk goede, normaal goede en heel goede. Even ervan uitgaande dat ze wel op de juiste specs selecteren, want een goede condensator met onjuiste specs gaat natuurlijk wel stuk.

Het zou zomaar kunnen dat ze nog een slag om de arm houden omdat ze ze misschien niet bij een enkele leverancier betrekken. Of omdat ze niet weten welk merk hun OEM uiteindelijk gebruikt, ik meen zo uit mijn hoofd gezegd dat Enermax zelf geen fabrikant is.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 2 augustus 2024 09:48]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.