Door Mark van der Kruit

Videoredacteur

Tomb Raider: Overleven met quicktime-events

08-12-2012 • 08:00

66 Linkedin

In maart 2013 verschijnt er een nieuwe Tomb Raider op de markt waar uitgever Square Enix veel van verwacht. Zo veel dat ze het aandurven om de game simpelweg Tomb Raider te noemen, net als het eerste deel uit de serie. Het is dan ook een nieuw begin, waarin we een jonge Lara aan het werk zien, die nog niet de doorgewinterde archeologe is die we van de voorgaande games kennen.

We kregen onlangs de kans om het begin van de game te spelen en deden daar in een eerdere video verslag van. Naar aanleiding van die speelsessie hadden we echter nog wel wat vragen en gelukkig konden we die voorleggen aan game director Daniel Bisson en community manager Meagan Marie.

Zo zagen we dat ontwikkelaar Crystal Dynamics flink wat veranderingen heeft doorgevoerd in de nieuwe game ten opzichte van de klassieke Tomb Raider-formule en we willen uiteraard weten waarom de studio zoveel vernieuwing doorvoert. Tegelijk is de game bloediger dan ooit, terwijl de voorgaande games gericht leken op een behoorlijk jong publiek. Zoveel geweld kan de oude fans afschrikken.

Verder viel op dat de makers een heel andere invulling geven aan het platformgedeelte van het spel en we willen uiteraard weten waarom. Tot slot wilden we weten waarom Crystal Dynamics zoveel quicktime-events in de game gestopt heeft. Want dat is een gameplay-mechanisme waar wij geen fan van zijn.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (66)

Wijzig sortering
wat ik opmaak uit het interview, is dat de nieuwe game vooral "More" is....
Inderdaad, wat heb ik me tijdens dit interview enorm zitten ergeren aan het zielloze geleuter van zowel die man met die pet als die mevrouw in het witte shirt. Als die man begint the lullen over combat, "The combat was not that good. Today we made it uhhh... uhhh.... better! uhhh... flexible!". Eureka! Niet te hachelen zeg. En dan die mevrouw die eigenlijk vooral irritante vulwoordjes als "like", "you know", "kind of" en "it was sooo" weet voort te brengen. Daar kan je ook niet langer dan een minuut naar luisteren.

Het komt op mij erg over alsof ze behoorlijk clueless zijn en daardoor zelf ook niet geloven wat ze roepen. Laten we hopen dat deze zaken niet teveel doorsijpelen in de game zelf.
Tot slot wilden we weten waarom Crystal Dynamics zoveel quicktime-events in de game gestopt heeft.
Die vraag wordt toch niet beantwoordt? Daar wordt gewoon omheen gedraaid imho.

Ik ben er nog niet helemaal uit. Het heeft heel veel potentie maar ik ben nog steeds een beetje bang dat het naar een on-rails, quicktime event driven console game gaat. Daar is natuurlijk ook markt voor maar in dat geval zou ik hem overslaan ;) Ik hoop dat het ook op de PC gewoon heel goed speelbaar gaat worden.

[Reactie gewijzigd door IceStorm op 8 december 2012 09:09]

Volgens mij heb ik het wel begrepen. Ze willen gewoon graag de karakter en verhaalontwikkeling duidelijk neerzetten zoals het bedoeld is. Dan is QT-Events een methode, met volledige open gameplay is dat toch een stuk lastiger
Precies, er wordt wel degelijk antwoord gegeven. Hij zegt dat ze op die manier een scène met meer emotie over te kunnen brengen. Dat hoe meer emotie bij een scène komt kijken, hoe minder complexe controle daar voor een speler bij komt kijken. En als voorbeeld geeft ie dan heavy rain en Walking Dead, wat ook hele emotionele scènes op die manier laat beleven.

We zeggen niet dat dat bij Tomb raider ook goed gaat werken, maar dit is wel zijn uitleg.
Ja die uitleg heb ik ook gehoord maar dat vinden jullie afdoende? Er wordt gesproken over 'emotionele scenes', 'binding met karakter' etc en vervolgens zien we in de filmpjes een quicktime event waarbij een wolf uit het niets Lara aanvalt. Dat kan een slecht voorbeeld zijn maar ik vind het niet echt een uitleg waar je wat mee kunt.
Het antwoord is veelzeggend. En daarmee wat ons betreft afdoende. Dat het niet het antwoord is dat ik zou willen horen, is wat anders :-)
Wat een onzin.

Hoe lang toont theater, film, boeken en muziek al niet de mogelijkheid om complete emoties in een scene te tonen ZONDER quicktime events? Vind juist dat QE de emotie eruit halen "To be or not to PRESS Q NOW" werkt toch ECHT NIET.

Juliet brengt de dolk naar borst "Mash SPACE button".

Schei toch echt uit.

Als je zo zielig bent dat je niet een stukje film kunt kijken zonder op een knop te moeten klikken, dan moet je je dokter toch echt om hulp vragen. Zeker aangezien de meeste QE events ook nog eens eeuwig duren om zelfs console spelers de kans te geven om te reageren. "Press X now... or not... now? Now? NOW? If you don't do it NOW, we will just loop the animation over and over till you press it. Are you being pulled in yet?"

En als je een complex verhaal wilt vertellen, MAAK EEN FILM! Ik wil een SPEL SPELEN! Af en toe een cut-scene, okay. Dan zit ik even achter over en kijk er wel naar.

Maar EN me van de actie houden met een filmpje waar je me wat wilt vertellen maar waar ik in plaats van naar de film te kijken kijk naar de prompt om een key in te drukken.

Dat is belachelijk. Het is nog erger dan al die console spellen waar er voortdurend prompts op het scherm verschijnen die je vertellen welke knop in te drukken. DAAR ZIJN TUTORIALS VOOR.
Ik vind inderdaad ook dat er niet echt een eenduidig antwoord uit komt, hij zegt alleen dat hij het zelf ook niet leuk vind, maar niet waarom het er dan wel in zit. Daar had wat mij betreft naar kunnen worden doorgevraagd, verder wel een mooi interview en ik hoop een minstens zo prachtige game :P
Had er eigenlijk niet zo heel veel van verwacht. Maar ziet er zo op het eerste gezicht wel goed uit!
Wel veel afgekeken bij uncharted volgens mij :) Beter goed gejat dan slecht zelf verzonnen:)

[Reactie gewijzigd door ray1618 op 8 december 2012 08:26]

Zelf heb ik ook een gruwelijke hekel aan QTE's. Over het algemeen halen ze het momentum uit een game. Waar ik me ook aan erger zijn van die niet-te-skippen filmpjes die bedoeld zijn om drama toe te voegen aan actie momenten. Je zet je al schrap op vol in de actie te gaan en wordt dan afgeremd door zo'n filmpje te moeten bekijken. Zeker als je vervolgens overhoop wordt geschoten en het gedeelte weer opnieuw moet spelen.

Far Cry 3 heeft daar ook een handje van. Aan de ene kant een prachtig spel, aan de andere kant een frustrerend en tenenkrommende game omdat je constant met je neus op het feit wordt gedrukt dat Jason Brody een van de meest incompetente zakken hooi is zodra het om actie gaat. Het herladen van wapens of het gebruiken van een health-boost in drukke situaties verloopt zo ongelooflijk traag en stroperig dat het bij mij voor behoorlijk wat frustraties heeft gezorgd.

Het personage doet gewoon niet wat jij wil met het gewenste tempo dat vereist is. Bij Far Cry 3 merk je dat vooral goed op het moment dat je Vaas moet vermoorden. In die trip komen er steeds van die spookachtige personages op je af lopen die je af moet schieten met een SMG. Het herladen van die prul duurt zo lang dat je zelf iedere keer bijna het loodje legt. Als je dan zelf wordt geraakt en een health-boost wilt pakken duurt dit weer een paar seconden waardoor je geen tijd meer hebt om na te laden. Ik weet niet hoe vaak ik hier de pijp ben uitgegaan.

Overigens is dit typisch voor Ubisoft. Assassin's Creed heeft soortgelijke problemen als het op besturing aangaat. Zo vond Ezio het blijkbaar prima om tijdens het vluchten voor vijandelijke soldaten in een toren te klimmen en zich achterover naar beneden te laten vallen terwijl ik gewoon een hogere richel vast wilde pakken.

Bij Tomb Raider zijn mijn ervaringen niet anders. Lara had ook de gewoonte om mijn opdrachten eerder als behulpzame suggesties te interpreteren in plaats van ze daadwerkelijk uit te voeren. Naar een ander platform springen was vaak eerder de bekende "leap of faith" omdat je vaak niet wist of ze het ook wel ging redden.

De enige soortgelijke game waar ik deze problemen een stuk minder mee heb gehad is de Uncharted franchise. Nathan Drake was over het algemeen vrij competent, hoewel het wel typisch was dat je van te voren al wist welke platformen het ging begeven. De helft van alle obstakels waar hij aan kon gaan hangen knikkerden de afgrond in. Heeft ook de nodige frustraties teweeg gebracht :-)
[...]
omdat je constant met je neus op het feit wordt gedrukt dat Jason Brody een van de meest incompetente zakken hooi is zodra het om actie gaat. Het herladen van wapens of het gebruiken van een health-boost in drukke situaties verloopt zo ongelooflijk traag en stroperig
[...]
Dat schaar ik onder het lijstje 'realisme'. Heb je zelf wel eens een magazijn in een wapen verwisseld? Of in je broekzak moeten zoeken naar een shot morfine/endorfine/whatever. Dat duurt altijd te lang (IRL).
Zo vond Ezio het blijkbaar prima om tijdens het vluchten voor vijandelijke soldaten in een toren te klimmen en zich achterover naar beneden te laten vallen terwijl ik gewoon een hogere richel vast wilde pakken.
Dat overkomt mij ook, maar volgens mij val je naar beneden doordat je geraakt wordt door stenen, pijlen of kogels. In AC3 gebeurt het minder is mijn ervaring en daar zie je de kogels ook langs je heen gaan. In de eerste versies was dat nit duidelijk.
Overigens ook weer onder de kop van realisme. In hoeverre kan iemand tegen een gebouw op klimmen als hij/zij een staan/pijl/kogel tussen de schouderbladen krijgt?

Uncharted had dit fenomeen minder, maar is ook niet helemaal te vergelijken met de eerder genoemden.
Realisme...

Je draagt anders wel een machine geweer, een assault rifle, een sub machine gun en een RPG launcher, allemaal met ZEER uitgebreide amunitie, 8 of zo granaten, 8 molotov cocktails, een ark aan beesten huiden en een mes.

Welk realisme heb je het over?

Far cry 3 en naar het uitziet de nieuwe Tomb Raider zijn gewoon Console spelletjes bij uitstek geworden voor het soort mensen die het nodig hebben om OM DE MINUUT een luide knal te horen om te worden herrinernd aan de missie met een ENORME lap tekst op het scherm.

Far Cry 3 lokt je in het spel met het idee dat je kunt spelen zoals je wilt maar als je het als een sluip spel benaderd dwingt het verhaal je voortdurend om levels binnen een paar minuten te klaren (en als al je wapens zijn gekozen om langzaam te werk te gaan heb je pech gehad) en quicktime events om je er aan te herrineren dat je een simplel spelletje zonder vaardigheden speelt.

De originele Tomb Raider was een van de weinige console spellen die ik wel leuk vond omdat het een relatief simpel te spelen puzzel spel was, je hoefde niet pixel perfect te springen of op onzichtbare platforms te springen, het was een 3d Prince of Persia.

Nu lijken ze het te maken in iets nieuws voor de xbox crowd waar "denken" een vies woord is.

Zal mij benieuwen maar ik wacht de reviews van de PC sites eerst wel af. Als zelfs xbox tweakers al niet al te positief is, dan moet het wel HEEL slecht gesteld zijn met deze reboot.
Mja, ik denk juist als ik deze TR filmpjes bekijk, dat ze veel meer voor realisme gingen hier dan bij AC / FC / Uncarted bij elkaar.

Met één berenhuid, vier magazijnen en een Rifle gaan zwemmen terwijl je je touristen pakje aan hebt? Eigenlijk is Jason in FC3 veelste getrained in alles en nogwat. Dat hebben ze best op proberen te vangen, maar ik vind het een goed punt dat Lara in dit deel overal wat meer moeite mee heeft.

Echter;

Het ene moment huilen om een hertje, het andere moment met een WW2 gun aanvaller na aanvaller voor de kop schieten... Nee, dat gaat er toch niet helemaal in bij mij. Als je personen realistisch wilt houden, dan gaan ze geen hele legers manschappen aan kunnen. Schroef dan het aantal tegenstanders gewoon terug maar maak de gevechten wat heftiger / gewichtiger.

We zullen wel zien hoe dit wordt als het echt af is, maar als het een platformer / uncharted cloon wordt met "wel aardige combat", wat "realistsiche grit/gore/hardship" en een overdosis QTE om zo intense actie over te brengen dan wacht ik tot de €10 bak... Maak er dan een goede minigame van met eigen controls...
Ik heb AC2 ook al meerdere malen wegens frustratie afgesloten omdat ik keer op keer van gebouwen af donderde. Te vaak sprong ie totaal de verkeerde kant op of gewoon zo zijwaarts van een richel af terwijl de game ook wel had kunnen inzien dat die richting nergens naartoe leidde en ik gegarandeerd dood zou vallen.
Tja als je het commando geeft om van het gebouw te springen, dan springt ie... Of heb je liever dat het spel je bij het handje houdt en dat je nooit iets verkeerd kunt doen? Ga dan een film kijken.
Nou nou, wat een drama. Het herladen van een wapen en het helen kost tijd in Far Cry 3... Misschien is dit wel een "element" van de game om het realistischer te maken? Iedereen loopt altijd te miepen dat het onrealistisch is en "echter" moet. Doen ze het een keer en dan "duurt het weer te lang".

En wat betreft ACII t/m Revelations: als je door de zenuwen op verkeerde knopjes gaat drukken, ja dan springt Ezio achteruit de menigte in...

Deze game lijkt HEEL erg op de Uncharted serie zo te zien. Echter is het grote verschil dat we deze keer geen over-de-top sarcastische "Die-Hard" hoofdrolspeler als Drake zien, maar een Lara Croft met zonder dubbel D's en gevoel... Goh, het lijkt net echt. :p
Inderdaad QTE zijn verschikkelijk! Keek ook erg uit naar deze game maar dat kansloos op een knopje drukken tijdens toffe cutscenes is gewoon vervelend en heeft helaas al teveel spellen voor mij verpest.

Lijkt erop dat ik deze met pijn in het hart ga overslaan :(
beetje onzin verhaal van Titan_fox dit. voor 3/4 offtopic (ik zou weer over het modsysteem kunnen beginnen maargoed..). Verder mbt het herladen; ik geloof er helemaal niks van dat dat sneller kan. Fijn dat jij MW2 teveel gespeeld heb met de quick reload perk maar dat maakt het irl echt niet sneller.

ALs we toch de zwarte hoed ophebben, waardeloos interview geeft die kerel in het filmpje. I hate qte's myself? wtf? dan stop je ze er toch niet in?
Huh? Ik wilde het met je eens zijn over quick time events ook met betrekking tot far cry 3. Kom je aan met het feit dat herladen zo lang duurt en dat je niet snel genoeg kan bandagen??? Dat heeft in eerste plaats dus helemaal niks met de quick time events in het spel te maken (en die zijn in de missies wel irritant, druk herhaaldelijk op 'e' om een jeepje voort te duren bijvoorbeeld, of om een beest van je af te halen...)

Jouw commentaar met betrekking tot far cry 3 snap ik sowieso niet helemaal, is dit de eerste keer in 10 jaar dat je weer een shooter speelt?? wapens herladen gaat juist relatief rap. En het spel is al zo makkelijk, en jij wilt NOG sneller kunnen healen?? Zet dan gewoon god mode aan :D
Lang verhaal, maar het komt er op neer dat je niet zo goed bent in spelletjes en dat je daar de makers de schuld van geeft?

Ik ben wel heel benieuwd naar deze Lara. De oude TR games hebben mij nooit zo kunnen bekoren, maar deze lijkt me best leuk en wil ik best eens proberen als de ontvangst er van een beetje goed is :) (en OMG! borsten die enigszins realistisch uitzien! _/-\o_)
Nooit Shen Mue of iets vergelijkbaars gespeeld?

Met QTE's is in mijn bescheiden mening, helemaal niets mis. Het hangt er echter van af, in wat voor soort game je deze wilt gaan gebruiken, zeker als het past in het spelsoort, kan het juist wel van een toegevoegde waarde zijn.

Neem nu de God of War series (ik neem aan dat deze bij menigeen wel bekent is), veel gebruik van de knoppen om grote/sterke combo's op te zetten, waarna grotere vijanden juist met een QTE ge-"finished" dienen te worden. In een spel als deze, past het prima in de flow van het spel, want je blijft in principe een en hetzelfde doen, vijanden bevechten met behulp van deze zelfde knoppen.

Echter, ik meen dat in sommige shooters (ik weet het niet 100% zeker, maar ik dacht o.a. CoD), ook deze QTE's gebruikt worden. In een spel als deze, breekt een QTE wel degelijk de flow van het spel, want je moet snel reageren, schieten, rennen voor cover en dan ineens uit het niets op knoppen moeten drukken om iets speciaals te doen. Weg snelheid, hier breekt het juist op.

Ik denk dat in een spel als deze, dat het juist wel past bij het karakter. Kijk, in deze game draait het om survival, moeilijke en/of gevaarlijke situaties overleven. Een QTE kan dan letterlijk een gevoel van vechten voor je leven geven. Het haalt niet echt de snelheid eruit, want van wat ik heb gezien ren je niet als een rambo rond, om het maar even cru te zeggen.

En wat betreft realisme? Dat een spel er realistisch uitziet, maakt nog niet dat het realistisch is. Zelf wel eens een wapen getrokken om vervolgens met deze te schieten? Of een magazijn van deze verwisseld? Laat staan in een combat situatie, waar de druk er nog eens extra op ligt, dan ben je blij dat je lekker op de bank zit met de controller in je hand.

Wat betreft ervaringen met besturing van een spel, dat zal echt wel persoonlijk blijven, evenals QTE's wel of niet leuk vinden. Dessalniettemin ben ik wel van mening dat QTE's in de nieuwe Tomb Raider zeker wel bestaansrecht hebben, omdat het gewoon in het karakter van het spel past.
Overigens is dit typisch voor Ubisoft. Assassin's Creed heeft soortgelijke problemen als het op besturing aangaat. Zo vond Ezio het blijkbaar prima om tijdens het vluchten voor vijandelijke soldaten in een toren te klimmen en zich achterover naar beneden te laten vallen terwijl ik gewoon een hogere richel vast wilde pakken.
Dit herken ik wel. De free runnen in AC games is heel gaaf, maar leent zich totaal niet voor precisie. Vooral tijdens achtervolgingen over de daken wilde Enzio (of Connor) nog wel eens de plank misslaan en iets beetpakken wat niet de bedoeling was, of maar te pletter vallen op een straat.

Verder zijn QTE niet zo erg, maar ze moeten wel met mate. Zoals BF3 ze spamt in de single player was niet normaal.
Bedankt hoor, ik heb FC3 nog niet uitgespeeld en weet nu al dat ik Vaas ga moeten vermoorden.
Tot slot wilden we weten waarom Crystal Dynamics zoveel quicktime-events in de game gestopt heeft.
Naar (en compleet overbodig) gameplay-element evergesijpelt van de console kant (en ouderwetse arcades). Quick time events zijn in 99% van de gevallen helemaal misplaatst en breken de game ervaring.

Zoals een reviewer ze vaker noemt: Useless padding of the game that serves no purpose.
Ja, en de reden dat ze vaak QTE's toevoegen in een spel is om coole actiescènes te kunnen laten zien. Maar die mis je als speler helemaal, omdat je alleen maar zit te focussen op de knoppen die je moet indrukken ...
Inderdaad, ze kunnen dan beter gewoon voor een cutscene kiezen, dat breekt de spel ervaring een stuk minder.
Ze vergeten 1 belangrijke "pijler" van de game te noemen. Namelijk dat Lara de eerste stoere gamebabe was. Behalve dat Lara mij een beetje emotioneel overkomt, staat de hoeveelheid bloed en gore het babe-effect een beetje in de weg.
Dit is een jongere Lara. Ze kan van emotioneel studente over gaan naar stoere babe die ze in de eerste games was?
Beetje mijn idee iig.
Wat is er trouwens zo hot aan bogen tegenwoordig?? Battlefield 3 heeft een kruisboog, farcry heeft een boog, crysis 3 zit een boog in, assassins creed 3 (ok ok, daar past het wel in) en nu ook Tomb raider...

Op zich niks mis mee, ik vind het wel leuk, maar het valt wel op ;-)
+1Anoniem: 53199
@Shodan8 december 2012 15:28
Een boog geeft spanning (dubbelzinnig :p)
Een raak schot is dodelijk, een misser is meestal dodelijk voor de boogschutter zelf.
Een boog heeft ook langer nodig om te '(her-)laden' dan een geweer, enfin meer taktiek vereist en dus meer spanning :)
Jammer dit te lezen.
Als ik ergens niet vrolijk van word in games zijn het wel quick time events.
Blijf het de meeste overrated feature in games vinden.
De beste tomb raiders zijn bij nog altijd de eerste 2, ook de remake van deel 1 hadden ze compleet om zeep geholpen met quick time events.
Op gamespot stond een stuk langer verhaal hierover en zei gaven al aan dat de emoties nog wat de wensen over laten. (zal geen spoilers geven mensen die het willen weten kijk er zelf maar)

Maar geen probleem kwartaal 1 van 2013 staan al genoeg andere games op de releaselijst deze pakken we wel een keer uit de budgetbak
Ziet er te filmistisch uit, maar dat zal wel weer fijn de casual crowd aantrekken met quicktime events en dat je nou mannetjes overhoop mag schieten.

Liefst zie ik gewoon een next-gen Tomb Raider met de oude gameplay van vroeger in een vernieuwd jasje: Allemaal iets soepeler en dynamischer en minder statisch dan het vroeger was. Beetje Mirror's Edge hier, beetje Assassin's Creed daar, een vleugje oude nostalgie en het zou de perfecte game zijn (voor mij).
Dus meer QTE omwille van emotionele binding met Lara? En zodat je meer actiemomenten in de game kunt betrekken. Dit naast de keuze om Lara neer te zetten als the girl next door, de traditionele pijler van puzzels oplossen te vernieuwen maakt dat het meer en meer over komt als Uncharted waar Nathan Drake vervangen is door Lara Croft. Niks mis met Uncharted, want daar wist je gewoon wat je kon verwachten. Dus min of meer een fantastisch vormgegeven actiefilm meemaken in het jasje van een game. Maar Tomb Raider is qua game voor mij toch meer zoals het vroeger was en juist verre van Uncharted-achtige opzet.

Ze hadden volgens mij prima de puzzel-pijler grafisch van een mooier jasje kunnen voorzien terwijl je toch het kenmerkende van die pijler weet te behouden. En dat het schieten/camera houterig was, wil nog niet zeggen dat Tomb Raider een third person shooter is of moet zijn. Natuurlijk snap ik het idee wel van de ontwikkelaars om een meer anno 2012 versie van Tomb Raider uit te brengen. En om daar vooral te putten uit menig goede ideeën van andere games: logisch. Maar al die veranderingen bij elkaar opgeteld zorgt er wel voor dat het niet langer Tomb Raider is zoals menig gamer die in het geheugen heeft staan.

Het is geen keuze van of we laten alles bij het oude of we veranderen elk deel in de game dusdanig dat het mooier voor de dag komt. In de drang om de game te voorzien van nieuwe elementen krijg ik nu meer en meer het idee dat dit juist er toe bijdraagt dat de game afdrijft van waar Tomb Raider voor stond. Wellicht onbedoeld, maar na dit interview en de video v/d gameplay sessie enkele dagen geleden sla ik hem over. Als ik dit wil, neem ik wel Uncharted. Tomb Raider leek er veel op, maar had zo zijn eigen identiteit wat het Tomb Raider maakte. Nu is het veeleer richting Uncharted uitgeweken, met een snufje Assassins en beetje Heavy Rain. Daarmee hebben ze het imago waar Tomb Raider ooit voor stond in ieder geval flink onderuit gehaald. Of dat een goed iets is moet iedereen zelf beoordelen.
Tot slot wilden we weten waarom Crystal Dynamics zoveel quicktime-events in de game gestopt heeft. Want dat is een gameplay-mechanisne waar wij geen fan van zijn
Wil dit zeggen dat als de game gereviewed word dit direct als minpunt word aan gegeven en het cijfer omlaag gaat omdat jullie zoals aan word gegeven er geen fan van zijn?
Persoonlijk vind ik ze wel mooi en leuk zeker als ze wat toevoegen aan een game mits goed gebruikt.
Maar ben het wel eens dat het natuurlijk niet TE veel van het goede moet zijn als in om de paar min zo'n QTE, maar ben het wel eens dat je met QTE meer emotie kan leggen en dat is natuurlijk iets wat ik toejuich.

[Reactie gewijzigd door pino85 op 8 december 2012 13:03]

Wat is dat nou voor een rare eis? Ik mag toch hopen dat ze de game spelen en dan bepalen of het echt een probleem is of niet. Je kunt best geen fan zijn van iets en nog steeds een objectieve blik behouden.
Ik zou zeggen kijk de zombue U review eens terug, daar gaven ze van te voren al aan dat ze niet zo'n fan waren van het kleur gebruik(wat men eerder op een game show er al van had gezien en daarom(deels) scoorde de game zo laag op deze site toen hij echt gereviewed werd.
Mijn ziens is dat toch niet de juiste instelling maar ik hoop dan ook dat dit QTE gebruik niet al op voorhand uit de lucht is geschoten door de reviewers hier bij tweakers.net, we zullen het zien.

[Reactie gewijzigd door pino85 op 8 december 2012 21:37]

Mwa, games reviewen blijft nu eenmaal een nogal subjectieve aangelegenheid, naast het - als het goed gedaan is inderdaad min of meer objectieve - uitleggen van hoe de game eruit ziet en welke technieken er gebruikt zijn vindt de reviewer het "mooi", "leuk" of niet en voldoet het in bepaalde mate aan de smaak/hoop/nostalgie/verwachtingen van de reviewer. Hij kan dan nog wat roepen over dat je inziet voor welke doelgroep het gemaakt zal zijn en of dit wat hem betreft goed gelukt is of niet. Je zit nu eenmaal geen harddisk I/O's te meten of zoiets. Highly subjective.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee