Door Luke van Drie

Teamlead Mediateam

De launchgames van de Wii U

02-12-2012 • 08:00

46 Linkedin

De Wii U, de nieuwe console van Nintendo ligt net in de winkel en tegelijk met het apparaat liggen ook de nodige games voor de console in de winkel. Gamesredacteuren Jurian Ubachs en Paul Hulsebosch bespreken in deze video de belangrijkste games uit het aanbod. Uiteraard komen daarbij de game voorbij die Nintendo zelf heeft gemaakt voor de Wii U. Daarvan is Nintendo Land de typische introductie-game. Het is een verzameling van 12 minigames rond bekende Nintendo-reeksen als Metroid, Zelda en Mario. De games zijn bedoeld om de eigenschappen van de Wii U te tonen.

Dat wil zeggen dat de games gebruik maken van de GamePad, de nieuwe controller die Nintendo voor de Wii U ontworpen heeft. Die controller is beduidend anders dan de controller van de Wii, de voorganger van de Wii U. De GamePad kan, net als bij de Wii, nog steeds de beweging detecteren die de speler met de controller maakt, maar die optie staat niet meer zo centraal bij het spelen van games. In plaats daarvan heeft Nintendo de GamePad een traditionelere vormgeving meegegeven. De controller heeft dezelfde knoppen als de controllers die Sony en Microsoft gebruiken bij de PlayStation 3 en Xbox 360.

Daar voegt Nintendo iets nieuws aan toe; een scherm dat is ingebouwd in de controller. Het 6,2 inch scherm is aanraakgevoelig en kan een ander beeld weergeven dan de console naar de tv stuurt. Het functioneert in veel games dus als een tweede scherm. Dat geeft nieuwe opties bij het spelen van games. Daarvan laat Nintendo er één van zien in Nintendo Land. Aan veel van de minigames van het spel kunnen maximaal vijf spelers meedoen. Vier spelers hanteren daarbij een Wii Remote, de controller van voorganger Wii, terwijl de vijfde speler de GamePad in handen heeft. De vier spelers met de Wii Remote lopen door de spelwereld die ze op tv zien. De speler met de GamePad beziet de spelwereld van boven op het scherm van de GamePad en kan de vier andere spelers helpen of hinderen.

Dat lijkt de standaardvorm van multiplayer-gameplay te worden in games voor de Wii U, want we zien de optie terugkomen bij meer games. In New Super Mario Bros U bijvoorbeeld, de meest aansprekende game die Nintendo voor de console op de markt brengt. De campagne van de game is herkenbaar. Het spel ziet er veel beter uit dan de voorganger voor de Wii en de versie die eerder dit jaar voor de Nintendo 3DS verscheen, maar de gameplay is zeer vertrouwd. Dat wordt anders in co-op-multiplayer. Daar houdt Nintendo de standaard verdeling aan, wat wil zeggen dat vier spelers met een Wii Remote door de levels kunnen springen en de vijfde met de GamePad kan assisteren. In dit geval voornamelijk door extra blokken in de spelwereld te plaatsen waar de vier anderen op kunnen springen. De vijfde speler kan dus helpen. De blokken kunnen echter ook zo geplaatst worden dat ze een hindernis zijn.

Naast de games van Nintendo bekijken we ook welke Wii U-games andere uitgevers op de markt brengen. Zo bespreken we ZombiU, een game van Ubisoft die speciaal voor de Wii U gemaakt is en dus niet op andere platformen verschijnt. De game grijpt terug op Zombi uit 1986, de allereerste game die Ubisoft op de markt bracht. In ZombiU neemt de speler het op tegen de zombies die de binnenstad van Londen onveilig maken. Opvallend is dat de speler het met weinig middelen moet zien te redden. Er zijn vuurwapens te vinden in het spel, maar munitie is zeer schaars. Het belangrijkste wapen in het spel is dus een cricketbat, al is de bediening daarvan wat houterig. Verder komt Tank! Tank! Tank! aan bod, ook een game die enkel voor de Wii U verschijnt.

Tot slot gaan we in op een aantal games die eerder dit jaar uitkwamen voor Xbox 360 en PlayStation 3 en nu in aangepaste vorm beschikbaar zijn voor de Wii U. We bekijken daarbij vooral hoe de games gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden die de Wii U biedt. We kijken daarbij naar games als Darksiders II, Assassin's Creed III, FIFA 13 en Mass Effect 3.

In deze video bespreken we enkel de games die voor de Wii U verschenen zijn. In een eerdere video gingen we al in op het apparaat zelf.

Reacties (46)

46
41
19
5
0
7
Wijzig sortering
Tweakers klinkt niet heel erg overtuigt van de Wii U en haar games zowel in de WiiU review als in deze launchgame review.

Het is goed om kritiisch te zijn zeker daar het allemaal niet gratis is maar denk dat er wel wat meer waardering uitgesproken mag worden voor New Mario Bros en Nintendo land. Beide hele sterke games die echt meer dan de moeite waard zijn en wederom echte Nintendo games waarvoor je een WiiU ook mede koopt.

Als je daar dan bij optelt dat je dezelfde nieuwe top games kan spelen als op een Xbox360 of PS3 dan heb je een erg sterk line up liggen waar iedereen keuze zat heeft.

Dit wordt alleen maar beter als developers de hardware beter gaan benutten en games er daadwerkelijk veel beter gaan utizien op Wii U en met meer mogelijkheden door de gamepad.

Heb slechtere releases gezien waar je echt alleen maar uit B games kon kiezen en rustig een jaar kon wachten tot er iets uit was. Bij de Wii U is dit zeker niet het geval.

Zou trouwens wel vet zijn als ze de 3DS als gamepad gaan ondersteunen, dit is nog niet bevestigd.
De reactie hier door Tweakers is coherent aan de berichtgevingen van alle andere sites. Ze zijn terecht niet onverdeelt positief zoals over Nintendoland, want vooral bij dat spel wat er in veel gevallen meteen bij zit, komt het pas tot leven als je met zijn meerderen speelt, maar als je per extra speler 60€ uit moet geven voor controller + nunchuck, terwijl je al zoveel geld hebt uitgegeven, dan kom je van een koude kermis thuis.

Daarnaast mogen ze zeker kritisch zijn op Mario bros U, aangezien deze behalve HD eigenlijk niets nieuws aan de tafel brengen. Dus als je dan ook nog de Wii, DS en 3DS new mario bros titels gespeelt hebt, dan is het meer van hetzelfde. Ook dit kun je terug vinden bij bijna elke andere review. Dus ja het is een spel wat het gewoon goed doet, in hogere res, maar niets verassends.

Het bovenstaande is voor de oude Nintendofans niet bijster bijzonder. Gaan we naar alles wat daar buiten valt, dan kom je ook op cruciale punten uit zoals "wat is de meerwaarde van die titels op de WiiU"?

Kijk je naar ZombiU dan zijn de reviews op Metacritic, Gamerankings en honderden gebruikers niet indrukwekkend met een 7,4-7,5 gemiddelt... Maakt het geen slecht spel, maar weinig bijzonders. Het maakt wel gebruik van de nieuwe features, maar blijken niet het effect van immersie te geven en die innovatie die Nintendo beloofde op de E3.

Komen we bij de multiplatform titels aan, dan lijkt de nieuwe controller eerder tegen te werken dan voor. Grafisch win je er als gamer ook niets mee, dus heb je al een gamepc, ps3 of x360, dan is er geen meerwaarde.

Dus met de WiiU heb je een systeem dat de echte hardcore gamers van de afgelopen 3 jaar en langer terug niet echt iets nieuws bied... Tenslotte hebben die zeker al een game pc, ps3 of x360 om de spellen al te kunnen spelen die nu op de WiiU zijn. Ben je een oude Nintendofan, dan is vaak de teleurstelling groot geweest met de Wii... Want het percentage mensen dat de Wii nu nog heeft aangesloten op tv is enorm klein. Heb je nog nooit gegamed, dan is de WiiU ook helemaal geen logische keuze, als je ziet dat de concurrentie goedkoper is, veel meer spellen te bieden hebben en je goedkoper compleet bent.

Is de line-up slecht? Zeker niet, iedere PS3- en X360eigenaar mocht willen dat hun launchtitels zo waren... Maar de concurrentie is al 6-7 jaar verder en met Glass en PSVita is er relatief weinig meerwaarde over met de nieuwe controller waar de knoppen en stuurknoppen ook niet optimaal geplaatst zijn. Het grootste pluspunt is wel dat je bij iedere WiiU deze controller al hebt, net als met de Wii. Dit zorgde ervoor dat de Move en Kinect relatief minder boeiend zijn om voor te programmeren.

Tel je hierbij op dat de PS4 en X720 om de hoek staan en de multiplatform bron dan utidroogt voor Nintendo, het wel eens rap afgelopen kan zijn over 2 jaar...

Nintendo had hier al 2 jaar terug mee moeten komen en eigenlijk met een console die net zoveel krachtiger is dan de X360/PS3 om alle multiplatformspellen op 1080p/60fps en zo een dikke vinger naar de concurrentie te wijzen. Plus de eigen Wii titels ook meteen op gerendered op 1080p(zoals de x360 doet met veel xbox1 spellen).
"Is de line-up slecht? Zeker niet, iedere PS3- en X360eigenaar mocht willen dat hun launchtitels zo waren... Maar de concurrentie is al 6-7 jaar verder en met Glass en PSVita is er relatief weinig meerwaarde over met de nieuwe controller waar de knoppen en stuurknoppen ook niet optimaal geplaatst zijn. Het grootste pluspunt is wel dat je bij iedere WiiU deze controller al hebt, net als met de Wii. Dit zorgde ervoor dat de Move en Kinect relatief minder boeiend zijn om voor te programmeren."

Dat, en dat Sony en microsoft vrijwel gegarandeerd in hun nieuwe controllers ook wel een schermpje zullen stoppen. Dat ging immers ook zo met die bewegingsgevoeligheid / analoge sticks / rumble etc..
Niet dat dat niet een beetje laakbaar is, maar het is hetzelfde verhaal: Nintendo verzint iets, en sony en microsoft doen dat ook. Voor mij reden temeer om even te wachten op de X720/PS4.

(voordat de flames komen: ik weet ook best dat nintendo niet alles heeft uitgevonden en dat sony en microsoft niet alles kopiëren...)
Wanneer Sony en Microsoft op dit moment hun hardware omgooien om ook een schermpje op de controller te hebben dan is het te laat. Je moet een totaal concept hebben, waarschijnlijk zijn de Dev kits al uit dan kun je niet nu nog wat gaan toevoegen.

Sterke punt van de Wii U is dat je de basis vast stelt door wat je er nu bijlevert. Een PS4 waar je een losse Vita als pad controller bijlevert kan technisch hetzelfde (of veel meer) maar wanneer je die Vita niet vanaf het begin bij iedere PS4 meelevert split je de userbase en wordt er niet genoeg voor ontwikkeld.

Een X-Box 360 of straks 720 met Smart Glass zou ook hetzelfde kunnen maar ook daar wanneer het niet in het basis pakket wordt het nooit meer dan een gimmick met slechts een paar games die het gebruiken.

Ik ben benieuwt waar Sony en Microsoft mee gaan komen. Iedereen verwacht veel betere hardware. Maar ik ben bang dat games in 1080p in haper vrij 60 FPS en realworld Physics op papier wel heel mooi lijken maar het zal er altijd nog om gaan of het spel leuk is en ook echt vernieuwend aanvoelt.
Vergeet niet dat de WiiU opzet al meer dan 1,5 jaar bekend is... Dus met nog minstens 1 jaar op de klok hebben Sony En Microsoft wel voldoende tijd dit alsnog te doen.

Niet dat ik het persoonlijk verwacht, maar om te zeggen dat het nu een probleem zou zijn is vergeten hoe lang dit alles al bekend is.

Maar je hebt natuurlijk gelijk dat als je iets nieuws wil laten werken, dat ze het vanaf het begin er aan toe moet voegen... Ik denk dat Microsoft zeker met een Kinect 2.0 gaat komen om aan die vraag te voldoen.
Het is goed om kritiisch te zijn zeker daar het allemaal niet gratis is maar denk dat er wel wat meer waardering uitgesproken mag worden voor New Mario Bros
Ik had om eerlijk gezegd uw reactie eerder gezien dan het filmpje en die quote bleef in mijn hoofd hangen omdat ik ook mijn bedenkingen had bij NMB. Maar ik zie eigenlijk niet waar ze "over kritisch" zijn. Ik hoorde woorden "wauw", "beter dan de wii versie omdat de remote meer gimmiky was","zelf op de tablet is het mooi", etc.

De enige - terechte - kritiek die ze gaven is dat het niet echt bijster vernieuwend is en dat is ook zo. Leg mij eens uit in het geval van NMB waar ze door de bocht gaan en er blijkt dat er te weinig waardering is.

Hoeveel dergelijke gameplay hebben we nu al gezien de afgelopen decennia ? Op zich is het - enkele uitzonderingen nagelaten - constant hetzelfde idee maar met mooiere graphics en enkele minimale aanpassingen aan mogelijkheden. Je kunt toch moeilijk gaan stellen dat omdat je op een tablet blokjes kunt aanklikken dat het argument van weinig "origineel" opeens vervalt? Want dan ben je volgens mij snel tevreden.

* Super Mario Bros
* Super Mario Bros 2
* Super Mario Bros 3
* Super Mario Bros : The lost levels
* Super Mario World
* Super Mario World 2
* New Super Mario Bros
* New Super Mario Bros U

en dan reken ik de all star reeks er nog niet bij, zijn volgens mij min of meer dezelfde opzet. Eerlijk gezegd ik ben het wat moe geworden, terwijl ik vroeger in alle eerlijkheid enorm graag die games speelde.

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 2 december 2012 14:52]

Feit is alleen dat mensen die nu op de laatste Xbox of PlayStation spelen al maanden roepen dat deze aan vervanging is.

Dus ondanks dat je misschien heel gemakkelijk een line-up kunt porten, zit je binnen een paar maanden met een gimmick systeem dat weer achter loopt.

Graphics zijn zeker niet alles anders had ik niet elke dag op black Ops 2 op de 360 gespeeld maar ik zou graag ergens betere graphics zien. Verder laat ik al die blije Mario meuk aan me voorbij schieten. Die kon me al niet boeien toen ik nog een NES had.
Altijd hetzelfde gezeur van pc gamers.
Speel jij op je desktop maar lekker uncharted, Halo, mario en al die andere spellen, speel ik op mijn console gewoon al die RTS games die zo tof zijn...!

Consoles zuigen net zo min als de pc, ze zijn beide voor andere dingen bedoeld en dat weet jij ook best, zeurpiet...
Ik snap iets niet helemaal, er wordt door verschillende sites - zo ook door jullie - gezegd dat er te weinig unieks wordt gedaan met het scherm van de gamepad van de Wii U.

Maar tegelijkertijd lees ik overal dat hoe de gamepad in de hand ligt, kwa besturing minder goed aanvoelt dan de PS3 en X360 controller en dat lijkt al helemaal op te gaan op het moment dat je bepaalde acties moet uitvoeren via het scherm op je gamepad zoals in Fifa 13 terwijl je tegelijkertijd ook nog eens moet focussen op de actie op je TV.

Dus je kunt als Nintendo wel een mooi beeld hebben van "double screen gaming" maar dat dat in de praktijk misschien niet praktisch uitwerkt lijken ze niet helemaal bij stil te hebben gestaan.

Dit hele verhaal doet me een beetje terugdenken aan de introductie van de Wii, waar ik dezelfde geluiden hoorde over de "zwabber" besturing. Nintendo introduceerde een nieuw soort besturing maar in de praktijk bleken er maar weinig games te zijn die zulke besturing op een slimme en correcte wijze implementeren in hun gameplay.

[Reactie gewijzigd door VeldKoe op 2 december 2012 18:24]

Leuke review. Ik vind ze best positief over de gameplay. De lage specs uit eerdere berichten lijken dus geen slechte invloed te hebben op de gameplay, graphics noemen ze ook goed genoeg. Zou zon apparaat misschien toch wel overwegen.
Ik heb gisteren op de Wii-U gespeeld ik was behoorlijk sceptisch gezien de specificaties en over het scherm zelf of dat wel genoeg meerwaarde zou hebben, echter ik zat er behoorlijk naast,

ik heb een lange tijd niet zo'n lol gehad op de wii, Nintendoland had ik ook niet zoveel interesse in maar is een fantastisch leuke game met vrienden, zowel coop als versus gameplay is erg leuk met als hoogtepunt luigi's mansion en mario chase.

echter er zit wel een fout in de review er zijn een heel aantal games die je wel in je 1tje kan spelen, *uit mijn hoofd 8 want veel van de coop games kan je ook singleplayer doen,
verder hebben een aantal coop games (metroid en pikmin bijv) ook meerdere modi onder andere ook versus modi. en relevant om te noemen is dat de levels en gamemodi ook aanpassen naar gelang het aantal spelers dat meespeelt.

levels worden groter, doelstellingen anders en dit zorgt ervoor dat er altijd een heel erg goede balans is.

Mario was ook erg vermakelijk, mischien niet vernieuwend maar wel erg leuk, maar voornamelijk Nintendoland heeft me goed vermaakt.

de vraag is of nintendoland weer een soort wii sports is die alle leukste makkelijk uitvoerbare ideen bevat en het daarna meer geforceerd aan gaat voelen, maar dat doet niet af aan het feit dat nintendoland ontzettend leuk is.
goed om te horen dat je je goed hebt vermaakt bij mij thuis ;)
Zelf vind ik het echter jammer dat de plaatselijke winkels (intertoys, ben nog niet geweest bij frs en dixons) nu helemaal vol liggen met WiiU games maar dat er behalve de bekende A-titels (Mario reeks, prijs vanaf 45 en het pas uitgebrachte Skylanders) niets fatoenlijks meer licht aan Wii-titels. Hetzelfde geldt ook voor de DSI waarvoor sinds (een week na) de release van de 3DS niets leuks meer is te vinden. De Wii (slim) en DSi(XL) hardware wordt echter nog steeds verkocht.
Leuke review. Ik vind ze best positief over de gameplay. De lage specs uit eerdere berichten lijken dus geen slechte invloed te hebben op de gameplay, graphics noemen ze ook goed genoeg. Zou zon apparaat misschien toch wel overwegen.
Waarom zouden de (hardware) specs bepalend kunnen zijn voor de gameplay? :? Het zegt naar mijn idee alleen iets over de prestaties van de console, niet de gameplay zelf.
Het blijft grappig, 2 volwassen mannen over Super Mario te zien praten. Wii is natuurlijk gericht op kinderen, en dan maken de graphics en al die technische snufjes helemaal niks uit. Speelden wij vroeger niet pong met een controller met alleen een draaiknop? Dat was minstens net zo leuk als de allernieuwste Wii U games. Het gaat om de beleving en daar hebben kinderen helemaal geen technische hoogstandjes voor nodig. Het zijn wij als volwassenen die denken dat ze dat nodig hebben,omdat de commercie ons dat wijs maakt.
Wii was helemaal niet gericht op kinderen, maar enorm op het "hele" gezin, net als de DS(zoals met Braintraning). Hiermee boorden ze een geheel nieuwe markt aan van mensen die niets met gamen te maken wilden hebben tenzij het erg laagdrempelig was. Dit maakte het juist bij uitstek geschikt voor "iedereen" binnen het gezin. Opa's oma's, mama's, papa's en gekke ome Kees.

Als het enkel op kinderen was dan hadden spellen zoals WiiSports er veel vrolijker uitgezien. Of wat te denken van Wiifit? Het was dus juist allemaal enorm neutraal. Ook alle reclames lieten minimaal zien hoe de spellen er zelf uitzagen en meer het plezier dat de mensen beleefden. Hoe veel kinderen onder de 10 zag jij in die reclames?

Dan hebben we ernaast de (minimale) "nintendo" hardcore line-up zoals Mario Galaxy, Kirby, Donkey Kong en andere Nintedo franchises, maar die waren relatief minder op de voorgrond, enkel op gamesites...

Dan zijn er nog titels zoals Madworld, No more heroes, RE4, Dead Space extraction en andere titels dat ook andere titels op de Wii welkom waren... Maar werden wel door de enorme shovelware in de vergetelheid gedreven.

[Reactie gewijzigd door AYCE op 2 december 2012 10:58]

Hoeveel Nederlandse gezinnen hebben regelmatig met z'n allen achter de Wii gezeten? Dat is te verwaarlozen.
genoeg die ik ken. het is een gezelschapsconsole. waar men vroeger ging ganzenborden/mensenergerjenieten/risken/monopolyen is daar nu ook de Wii bijgekomen. Het is hillarisch.
Als volwassene zie ik dat toch als tijdsverspilling. Wie heeft er nu, naast onderhoud van een huis, vriendin of vrouw, en een fulltime baan nou tijd om uren per dag te gamen?
uren per dag is ook overdreven, maar ik pak regelmatig een uurtje als ik vroeg thuis ben en m'n vriendin is nog aan het werk.
Daar ben Ik het helemaal mee eens, ik ben per werkdag 11 tot 12 uur gemiddeld kwijt aan werk en reisuren! Ben getrouwd en heb een zoontje maar ik kan zonder problemen 1 tot 2 uur per dag online(bf3)gamen! Mensen die zeggen dat ze geen tijd hebben bedoelen dat ze geen zin hebben! Voordat ik een zoontje had speelde ik 3 tot 4 uur per dag!
hmm, en help je dan ook nog mee in het huishouden (koken, afwassen, kinderen in bad/bed doen, etc) of doet je vrouw dat?

Niet lullig bedoeld, ben gewoon benieuwd...
Uiteindelijk is het gewoon kinderspeelgoed, en voor alles erboven leuk om een keer gedaan te hebben.
Wat een onzin zeg... ligt helemaal aan je zelf wat je leuk vind en niet

Als jij je te goed voelt om met de Wii te spelen omdat je het voor kinderen vind moet je dat zelf weten, maar loop niet je mening te verspreiden of het een feit is
Anoniem: 181786
@FaceDown2 december 2012 21:18
Volwassenen hebben ook ontspanning nodig en dan is Mario voor een enkeling geschikt, een ander wandelt liever op de zondag, een ander gaat wielrennen met mooi weer en weer een ander pakt een goed boek. De godganse dag Mario spelen is net zo gezond voor je als welk ander speletje dan ook de godganse dag spelen. Ik als volwassene vermaak mij meer met Mario als met een shooter voor een ander zal het weer andersom zijn. Maar gamen doe ik gemiddeld hooguit een paar uurtjes in de week een ander zal er misschien meer tijd voor uittrekken. Laat diegene lekker in zijn/haar waarde zolang het maar met mate is en niet het hele leven in beslag neemt. Maar dat gaat op voor elke hobby of tijdsbesteding.
Ik mag het toch wel belachelijk vinden? Net zoals ik belachelijk vind dat volwassen mannen zich als elfje verkleden en elkaar dan een heel weekend met nepzwaarden te lijf gaan. Als ik mensen daarom wil uitlachen is dat mijn goed recht. En ach, als ik daarom weer een extra -1 krijg dan zegt dat meer over de moderators dan over mij. :D
Jij fietst liever met matchende Gaastra jacks, kaarthouder voorop door de bossen zeker.

OT: Mario is nog steeds een van me favoriete games op de Wii, zitten meer trophies/ verborgen dingen in dan alle Uncharted games bij elkaar.

Vermaak me er prima mee
En je vrouw en kinderen vinden het vast prima dat je je uren per week druk maakt om de trophies in Mario Land?
Het is nu hetzelfde als met de 3Ds toen die uitkwam (al heb je nu meer keuze qua leuke games bij de launch dan toen de 3DS uitkwam).

Oftewel, 3DS had redelijk slechte launch games, en er zaten ook paar tussen die laggen of de functies van de 3DS niet volledig benutten, nu heeft de Wii U games als assassins creed 3 en Fifa 13, dus dat valt mee.

Maar er komen wel goede games uit, op de 3DS zijn nu ook veel goede (en slechte) games.

En dat laggen van de games, dat ligt aan de ontwikkelaars zelf, zo'n game als Asphalt 3D is doodleuk direct geport van de smartphone versie naar de 3DS (het was een launch game) je kan de menu niet met de d-pad besturen, alleen met de touch scherm en de spel lagt en is bv. veel lelijker dan MK7 of Ridge Racer die wel mooi uitzien en niet laggen.

Het komt wel goed met de Wii U, tegen de tijd dat PS4 en de nieuwe Xbox uitkomen zijn er genoeg goede games voor de Wii U, zo zal iedereen die interesse in heeft eentje wel kopen en de rest gaat voor de andere consoles.

Overigens heb ik in veel reviews uit de VS gezien dat er voor de Wii U games als CoD Black Ops 2 zijn en Tekken Tag Tournament.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 2 december 2012 10:43]

In mijn beleving zijn de launch game redelijk hoewel al wel graag Rayman nu had gehad. Voor early adapters is het genoeg. Tot de zomer moeten ze het momentum gaande houden met een paar releases en daarna gaan knallen met de echte Nintendo zwaargewicht titels.

Je krijgt dan een Kerst 2013 waar Nintendo beter uit ontwikkelde vernieuwde games kan zetten tegenover veel duurdere nieuwe consoles die dan net hun launch hebben.

Het is aan Sony en Microsoft om nu genoeg info te releasen en smaak te maken om te voorkomen dat mensen - bij gebrek aan beter - maar vast een Wii U halen.
Mee eens. De grootste games van moeten denk ik ook nog komen. wel vind ik dat er weinig launche titels zijn.

[Reactie gewijzigd door j0ppie op 2 december 2012 11:05]

...zucht.

De Wii is niet gericht op kinderen. Misschien mede gericht op kinderen.
Je doet het voorkomen alsof de Wii in de sectie 7+ jaar van de Intertoys catalogus zou moeten staan. Het is een familie georienteerd systeem.

Ik ben zelf 34 en ik zou graag deze nieuwe versie van Super Mario willen spelen.
Mijn zoontje is nu nog iets te jong maar ik kan mij voorstellen dat je hem kunt helpen door blokjes te plaatsen in de co-op van de game als het nog net iets te lastig is voor hem.

Tevens zit ik met smart te wachten op strategy games welke je later met twee Wii Gamepads tegen elkaar kunt spelen. (Batallion Wars als op de DS met twee gamepads, en een overview op de TV waar alle actie op te zien is. Lijkt mij helemaal top!). Meer slimme games dan brainless mega budget games..Ik ben zelf zoooo moe van al die schreeuwend en scheldende pubers in online shooters als MW en BF3.

Ik hoop dat deze de console allemaal lekker met rust laten en dat dit allemaal gericht is op oldschool gaming fun. Heb daar wel weer zin in.

[Reactie gewijzigd door BenVenNL op 2 december 2012 09:50]

Superleuke en nuttige review gasten. Wat ik wel een beetje mis, is dat er meerdere keren word gesproken over "hier hebben we het vrijdag ook al over gehad" (3x volgens mij ), en er word niet gelinked naar die review.

Nu heb ik zelf die review wel gezien, maar er zijn ook mensen die binnenkomen met dit artikel, en dan vraag je je wel af wat er dan zo is verteld. Link het even ergens in artikel/filmpje, of adviseer dat je die nog even kan terug kijken.

Verder wel tof ! Ik vond zombi-u ook wat grauwig, maar de nieuwe super mario is wel sparkling en fun ! Ben ook heel benieuwd of nintentoland echt gaat aanslaan als multiplayer-hub.
Als bij Darksiders II veel van de teksten te klein worden op het gamepad, heb je daar dan ook geen last van als je andere spellen volledig op de gamepad speelt, of ligt het meer aan het feit dat je als je TV en gamepad gebruikt, je alleen maar even heel snel naar de gamepad kijkt.
skanp neit waarom ZombiU zo afgekraakt wordt. tis hun mening prima..

ik vindt het spel geweldig. gister avond na 10n wezen spele.. tis gewoon eng en Kwa graphics ziet het er prima uit vor een launch titel.. controls zijn ook gewoon prima te doen.. je speelt neit als een badass die ff wat zombies komt killen maar je bent een overlever

mijn 2 cents iig. als je zombiU nog niet hebt zou ik ehm echt aanraden
Prima review!

Alleen wilde ik graag opmerken dat de jongen rechts repetitieve zinnetjes gebruikt om antwoord te geven en af en toe doorzichtige aanzetjes geeft wat redelijk storend is. Maar voor de rest erg goed.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee